گزارش سالانه مجازات اعدام در جهان مجازات اعدام ۲۰۱۳: تعداد کمی از کشورها باعث افزایش اعدام ها در جهان شده اند گزارش اعدام ۲۰۱۳ ـ بخش ایران بنا به یافته های عفو بین الملل در گزارش سالانه مجازات اعدام در جهان، ایران و عراق باعث افزایش شدید تعداد اعدام ها در جهان در سال ۲۰۱۳ شده اند و مخالف روند جهانی حرکت به سوی الغای مجازات اعدام ایستاده اند.
شمار نگران کننده اعدام ها در گروهی منزوی از کشورها ـ در اساس دو کشور در خاورمیانه ـ باعث شد که در مقایسه با سال پیش در حدود ۱۰۰ نفر بیشتر در سراسر جهان اعدام شوند. این میزان در حدود ۱۵% افزایش نشان می دهد.
در ایران، تعداد اعدام ها در سال ۲۰۱۳ باز هم افزایش یافت. پس از انتخاب 14 ژوئن حسن روحانی به عنوان ریاست جمهوری تازه، بعضی اقدامات برای بهبود چهره کشور مثل آزادی چندین تن از زندانیان سیاسی از جمله یک زندانی محکوم به اعدام، انجام شد. با وجود این، هیچ نشانه ای از تغییر در اجرای مجازات اعدام در ایران در پی انتخاب او در دست نبود.
شبکه همبستگی برای حقوق بشر درایران برپائی کارزار وسیع افشاگرانه از نقض حقوق بشر در ایران ضروری است. درآستانه نوروز ۱۳۹۳ خورشیدی، ما سازمان ها و نهادهای حقوق بشری، ضمن حمایت و همدردی با زندانیان سیاسی و عقیدتی ایران، توجه تمام آزادیخواهان و مدافعان حقوق بشر درایران و سرتاسرجهان را به شرایط وخیم و ناهنجاری که زندانیان سیاسی و عقیدتی ایران در آن بسر میبرند جلب می نمائیم و اعلام می داریم که رژیم جمهوری اسلامی با رفتار غیرانسانی خود و اِعمال فشارهای جسمی و روحی و جلوگیری از دسترسی زندانیان به امکانات درمانی و بهداشتی، عملاً آنان را به مرگ تدریجی محکوم نموده است. برای نجات جان زندانیان سیاسی – عقیدتی ایران که جز دفاع از حقوق ابتدائی خود، عملی انجام نداده اند، برپائی کارزار وسیع افشاگرانه از نقض حقوق بشر در ایران و جلب حمایت جهانی از حقوق دمکراتیک مردم ایران، ضروری است.
پروانه میلانی «خوشا به حال آنان که از هوش تنگدست اند» مویه کن سرزمین محبوب من بر پشته هایی که از کشته هایت ساختند. جا دارد که مویه کنی بر پشته هایی که از کشته های جوانان شجاعت ساختند و بر این خیل عظیم مادرانی که ناامیدانه از زندگی دل کندند یا در گوشه ی آسایشگاه ها منتظر مرگ هستند.
ساسان ایرانپور در نکوهش اعدام دلخراش یک جوان در کرج در این هفته اگر از دیدن این نمایش اعدام پسری جوان در هفته ی گذشته در شهر کرج در ایران، که پیوستش در همین نوشته هست، دلت به درد بیاید؛ میبایست با اعدام، به هر صورتی که شد مخالفت بکُنی، چرا که با کشتن یک انسان یا ناانسان برای یک کار زشت و قبیح که مرتکب شده است، تنها دلی بیمار و روانی آسیبدیده آرام میگیرد و بس، و از این پاسخِ خشونت به خوشونت مانند خودش، کاری برای اصلاح و پیشرفت جامعه انجام نمی پذیرد.
|