mehdi-bazargan.jpg
تراب حق‌شناس

مهندس مهدی بازرگان: آيينهء اوج و افول «بورژوازى ملى ایران»

و چند خاطره از 16 سال آشنايى با مهندس بازرگان و فكر او

او با «اسلام خرافى و انحرافاتى تشريفاتى فردى»، مخالف است و يا ديدى رفرميستى «اسلام اصلى اجتماعى زنده كننده”را مى خواهد و بالاخره آنچه كه بعدها به قول خودش، خواست از طريق “لوتربازى”در اسلام، درك كند و تئوريزه و پياده نمايد. مسئله مدرنيسم از همان روزهاى نخست براى او مطرح است و با تقليد صرف مخالفت مى كند. اولين سخنرانى او در زندگى كه (در زمان دانشجويى) در سفارت ايران در پاريس ايراد مى كند در طرد تقليد كوركورانه است



sabeti-maghame-amniati.jpg
همنشین بهار

پرویز ثابتی، مقام امنیتی ابروکمانی

حضورش به عنوان مقام امنیتی در تلویزیون او را بر سر زبانها انداخت. اینجا و آنجا از جشن عروسی باشکوه و مجللی که برگزار کرده بود هم می‌گفتند. این شایعه یا خبر را نیز که محافظ همسرش در مغازه‌ کفش فروشی «شارل ژوردن» در خیابان پهلوی (ولی‌عصر کنونی) یک نفر را با اسلحه کشته است، می‌دانستم.
می‌گفتند سپبهد جعفرقلی صدری مکالمات تلفنی ثابتی را کنترل و به شاه گزارش می‌کرده و این دو دل خوشی از همدیگر نداشته اند.
سپبهد جعفرقلی صدری در ۴ بهمن ماه ۱۳۵۰ توسط شاه همزمان به ریاست کمیته مشترک ضد خرابکاری ساواک و شهربانی منصوب شد و در اردیبهشت ۱۳۵۲ از سمت ریاست کمیته مشترک برکنار گردید،



bayatzade.jpg
منصور بيات زاده

تأملی بر نوشته آقای عبدالله شهبازی

در باره «سرويس های اطلاعاتی و انقلاب اسلامی ايران ـ قسمت سوم
سازمان‌های دانشجويان ايرانی در خارج از کشور» ـ بخش دوم ـ

آقای عبدالله شهبازی بااين قسمت از تاريخچه سياسی که مربوط به وجود سازمانهای سياسی مستقل از تشکيلات کنفدراسيون در خارج از کشور باشد، آشنا هستند. در مقطع تاريخی تأسيس و در دوران حيات سياسی کنفدراسيون جهانی، همچنين سازمانها و احزاب سياسی ايرانی مستقل از کنفدراسيون، که اهداف متفاوتی داشتند و از ايدئولوژيهای متفاوتی پشتيبانی می کردند، وجود داشتند که هريک از آن تشکلات به تبليغ عقايد ، نظرات و ايدئولوژيهای مورد نظر و علاقه خود می پرداخت و در رابطه با اعتقادات نظری و برنامه های سياسی شديدأ با يکديگر در رقابت و مبارزه نظری بودند.



ebrahim-yazdi2.jpg
ن. نوری زاده

سنگر به سنگر با دکتر ابراهیم یزدی
در مبارزات سیاسی تاریخ معاصر ایران

در پهنه تاریخ کهن مبارزاتی مردم ایران همواره خادمین و خائنین بسیاری میتوان یافت که با خدمت و یا خیانت خود تجربه ای بر تجربیات نسل های بعدی برجای گذاشتند. یکی از آن تجربیات که ضرورت دارد در این عصر و با این نسل در میان گذاشته شود، تجربه 60 سال مبارزه و مقاومت دکتر ابراهیم یزدی است.