رویدادهای روزهای داغ سال۱۳۳۲ (۱۹۵۳)
از زبان روزنامه‌های سوئد - بخش چهارم و پایانی

بر گردان کوروش گلنام

از خبرنگار اخبار روز در لندن ـ سه شنبه: رئیس دربار که چند روزی زندانی مصدق بوده و اکنون آزاد شده در نامه‌ای به مصدق نوشت که خدا این جوان غیر مسئول [شاه] را مجازات کند. امینی هنگام بیرون آمدن از زندانی که از زمان کودتای نافرجام در آن به سر برده بود، دید که چگونه در تهران مردم با تبر و کلنگ به جان مجسمه‌های شاه و پدرش و همه دیگر یادمان‌های دوران آنان افتاده‌اند. امینی وزیر دربار، که وسیله شاه به این مقام برگزیده شده بود، در مسیر بیرون آمدن از زندان متوجه شد که باد از کدام سو می‌وزد.



رویدادهای روزهای داغ سال۱۳۳۲ (۱۹۵۳)
از زبان روزنامه‌های سوئد - بخش سوم

بر گردان کوروش گلنام

در اعلامیه دولت آمده است که: یک کودتای نظامی در نیمه شب یک شنبه ساعت ۲۳. ۳۰ وسیله افسران وسربازان گارد شاهنشاهی مجهز به شصت تیر و دیگر سلاح‌ها آغاز شد. آن‌ها وزیر امور خارجه فاطمی و رجبی وزیر راه و مهندس زیرک‌زاده را یازداشت نمودند. کوششی نیز برای دستگیری وزیر دفاع به عمل آمد ولی او در خانه نبوده و همچنان در دفتر کار خود بود.



رویدادهای روزهای داغ سال۱۳۳۲ (۱۹۵۳)
از زبان روزنامه‌های سوئد - بخش دوم

بر گردان کوروش گلنام


شاه ایران، رضا پهلوی و ملکه ثریا روز یکشنبه پس از شکست کودتا وسیله گارد شاهنشاهی، به بغداد پایتخت عراق گریختند. کودتای دولتی‌ای که هدفش دستگیری نخست وزیر مصذق بود و نیمه شب یکشنبه وسیله رئیس گارد سلطنتی نصیری صئرت گرفت، در نطفه خفه شده و هنگامی که او با سربازان و تانک برای انجام هدف خود آمد، خود دستگیر شد. مصدق مجلس (پارلمان ایران) را منحل و دستور بازداشت همه رهبران اپوزیسیون همراه با سد (صد) نفر دیگر را داده است.