logo





موج اخیر اعدام‌های سیاسی در ایران را محکوم می کنیم!

نهاد همگرایی جمهوری‌خواهان ایران – استکهلم

شنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۴ آپريل ۲۰۲۶



ما، در نهاد همگرایی جمهوری‌خواهان ایران - استکهلم، پیش از این در بیانیه ای مشترک با چهار بلوک جمهوریخواه (*) حمله نظامی ایالات متحده آمریکا و اسرائیل به ایران را به‌عنوان اقدامی تجاوزکارانه و ناقض حاکمیت ملی و اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، محکوم کرده بودیم. پیامدهای این جنگ به باور ما تنها به تشدید بحران، بی‌ثباتی منطقه‌ای و افزایش رنج مردم ایران و منطقه شده است. ما تأکید می‌کنیم که تداوم جنگ و فضای امنیتی ناشی از آن، تاکنون به ابزاری برای تشدید سرکوب داخلی در ایران تبدیل شده است. جمهوری اسلامی با بهره‌برداری از شرایط بحرانی، دامنه فشار بر شهروندان، فعالان مدنی و معترضان را گسترش داده و حقوق و آزادی‌های اساسی را بیش از پیش نقض کرده است.

ما نسبت به موج فزاینده اعدام‌ها در هفته‌های اخیر هشدار داده و آن را به‌شدت محکوم می‌کنیم. بر اساس گزارش‌ها، افراد زیر اعدام شده‌اند:

* اکبر دانشور کار، محمد تقوی سنگدهی، پویا قبادی ، بابک علیپور، وحید بنی‌عامریان و ابوالحسن منتظر به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران

* امیرحسین حاتمی ، مهدی قاسمی ، صالح محمدی ، سعید داودی از معترضان دی‌ ماه ۱۴۰۴ و کورش کیوانی از دستگیر شدگان دوران جنگ ۱۲ روزه

این اعدام‌ها، که با نقض جدی اصول دادرسی عادلانه همراه بوده‌اند، بخشی از سیاست ارعاب و سرکوب سیستماتیک جمهوری‌ اسلامی در ایران است.

ما یورش نیروهای امنیتی به منازل اعضای شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران و بازداشت افراد زیر را محکوم می‌کنیم:

* پروین سلیمی ، منوچهر آقابیگی ، مجتبی گودرزی ، محمد حبیبی ، مسعود زینال‌زاده

همچنین بازداشت نسرین ستوده، وکیل و مدافع حقوق بشر، را نشانه‌ای آشکار از تشدید فشار بر کنشگران مدنی و حقوق بشری می‌دانیم. گزارش‌های متعدد از بازداشت فعالان مدنی در شهرهای مختلف ایران و همچنین حکم اعدام عرفان سلطانی و چندین پرونده دست جمعی (۱۴ نفره، ۱۶ نفره و ...) که در خطر گرفتن حکم اعدام اند، همگی بیانگر گسترش سرکوب در سطحی وسیع است.

ما این اقدامات رژیم را در چارچوب سیاست های همیشگی و سازمان‌یافته اش برای سرکوب، حذف مخالفان و ایجاد فضای رعب و وحشت ارزیابی کرده و قاطعانه محکوم می‌کنیم.

از اینرو ما خواستار موارد زیر میباشیم:

* توقف فوری حملات نظامی و کاهش تنش‌های منطقه‌ای توسط طرفین؛
* پایان دادن به سرکوب داخلی؛
* لغو فوری مجازات اعدام؛
* آزادی بی‌قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی و صنفی؛
* تضمین حقوق و آزادی‌های بنیادین مردم ایران.

ما همچنین از جامعه جهانی، نهادهای حقوق بشری و نیروهای آزادی‌خواه می‌خواهیم که با اتخاذ مواضع قاطع و اقدامات عملی و فوری، در برابر این چرخه اعدام، خشونت و نقض سیستماتیک حقوق بشر سکوت نکنند.!

(*) بیانیه مشترک چهار بلوک جمهوریخواه علیه جنگ، جنگ طلبان و برای صلح و آزادی:

https://akhbar-rooz.com/1405/01/03/45009/

نهاد همگرایی جمهوری‌خواهان ایران – استکهلم

۴ آوریل ۲۰۲۵


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد