دفتر سیاسی حزب دمكرات كردستان
پیام بە مناسبت ۸ مارس روز جهانی زن
Sun 7 03 2010
زنان و مردان برابری طلب!
مردم آگاە و مبارز كردستان!
8 مارس روز جهانی زن، روز همبستگی جهانی با مبارزات برابری طلبانەی زنان و روزسردادن فریاد برابری خواهی و تأكید ورزیدن بر لغو ستم جنسی است. بدین سبب این مناسبت را بە همەی زنان جهان و همەی انسانهای برابری طلب و بەویژە بە زنان مبارز كردستان و ایران تبریك میگوییم.
8 مارس فرصتی است برای همەی ما تا دربارەی وضعیت زنان و مبارزەیشان سخن بگوییم و نقض حقوق انسانی كە زنان با آن روبرو هستند و ستم و نابرابریهاى را كە در قرن 21 و در سراسر جهان بر زنان رواداشتە میشود، مطرح ساختە و مورد بحث قرار دهیم. بەویژە شایستە است كە در این مناسبت وضعیت زنان در كشور ایران را مورد توجە قرار دهیم.
امسال در حالی مراسم 8 مارس را برگزار مى كنيم كە سی و یك سال از عمر رژیم سركوبگر جمهوری اسلامی سپری میشود. سی و یك سال است كە زنان ایرانی با رفتارهای غیرانسانی، سركوبگرانە و تحقیر آميزجمهوری اسلامی مواجە هستند. ضدیت با زن از همان آغاز بخشی از سیاست نظام ایدئولوژیك جمهوری اسلامی بودە است. در 8 مارس 1357 و در حالی كە هنوز یك ماە از پیروزی انقلابی كە زنان نیز دوشادوش مردان در آن مشاركت داشتند، سپری نشدە بود كە زنان فتوای تكان دهندەای را شنیدند. خمینی بنيانگزار رژيم جديد حجاب اجباری را بە زنان تحمیل كرد. این آغاز سركوب سیستماتیكی بود كە رژیم جمهوری اسلامی در طول مدت حاكمیت خویش علیە زنان انجام دادە است. دخالت در زندگی خصوصی افراد در تمام عرصەهای زندگی آغاز شد. حقوق و آزادیهایی كه زنان ایرانی با تلاش و مبارزەی چندین سالە در دورەی رژیم گذشتە بدست آوردە بودند، روزبەروز بیشتر باز پس گرفتە میشد و آنها را از حق مشروع حیاتی آزاد محروم میساخت. تحت عنوان و لوای دین بە خشونت و تبعیض جنسی، سنگسار و قتلهای ناموسی شرعیت بخشیدە شد. میلیونها زن از حق انتخاب آزادانەی كار، سفر، سرپرستی كودكانشان و .. محروم شدند.
اما آنچە حائز اهمیت است این است كە از همان آغاز بە قدرت رسیدن این رژیم، زنان ایرانی در مقابل نقض حقوقشان بی¬تفاوت و ساكت نماندە ، مبارزەی سخت و دشواری را در علیە نگرش مرتجعانەی رژیم تازە بە قدرت رسیدە برای پس گیری حقوقشان آغاز كردند.
تظاهرات خودجوش 8 مارس 1357، اولین حركت اعتراضی علیە حكومت اسلامی از سوی زنان بود كە بە نشانەی اعتراض علیە فرمان حجاب اجباری بە خیابانها آمدند و با فریاد "نە" بە فرمان خمینی پاسخ دادند.
در طول 30 سال گذشتە زنان ایرانی و كردستان مبارزەی سخت و دشوارىرا علیە ماهیت ضد زن و مردسالارانەی نظام مرتجع جمهوری اسلامی بە پيش بردەاندو در این راستا متحمل هزینەهای بسيارى گشتەاند. اما مبارزە با نگرشها و سیاستهای واپسگرایانەی این رژیم همچنان ادامە دارد. هم اكنون در ادامەی مشاركت فعالانەی زنان در مبارزەی برابری خواهانە و مبارزە علیە دیكتاتوری صدها تن از زنان مبارز رهایی طلب و برابری¬خواە تحت سختترین شكنجەها در زندان بسر میبرند و عدەای از آنان نیز بە ناحق بە اعدام محكوم شدەاند.
زنان مبارز ایرانی!
امروز شما در صف مقدم جنبش آزادیخواهانەی ایران هستید و درهر حركت مدنی و آزادیخواهانە در صفوف اول مبارزە حضور دارید. شما مبارزە علیە نابرابری جنسی را با مبارزەی آزادیخواهانەی هموطنانتان تلفیق كردەاید. خوشبختانە جنبشهای مختلف مردم ایران نیز، پایان بخشیدن بە نابرابری جنسی را بە یكی از خواستهای اصلی خویش تبدیل كردەاند. بە همین دلیل اكنون دیگر زنان ایرانی تنها نیستند.
شعار مرگ بر دیكتاتوری و تبعیض، بە شعار اقشار مختلف جامعەی ایران تبدل شدە است و افكار حاكمان مرتجع و واپسگرای ایران را مشوش ساختە است. جنبشی كە پس از كودتای انتخاباتی بە میدان آمدە، جنبشی خواستار آزادی، دمكراسی و حقوق بشر است و اینها خواستهای مشروعی هستند كە زنان ایرانی دیرزمانیست برای تحقق و دستیابی بە آنها مبارزە میكنند.
شما در پویایی بخشیدن و تداوم این جنبش كە 8 ماە است عرصە را بر رژیم تنگ ساختە است، نقش انكار ناپذیری ایفا نمودە اید. اما كیست كە نداند كە شما زنان آگاە و برابری طلب، بسیار پیش از ظهور جنبش سبز نیز با بەراە انداختن كمپین علیە قوانین مرتجعانە، با اعتصاب و برگزاری حركات اعتراضی علیە نابرابری، با جلسات و گردهمایی¬هایتان بە مناسبتهای مختلف، همچون امروز در سنگر مبارزە بودەاید و در مقابل این نظام واپسگرا و مردسالار سر تسلیم فرود نیاوردەاید؟ فعالیتهای سالهای گذشتە شما بە مناسبت 8 مارس، روز جهانی زنان، علیرغم تمام تهدیدات و فشارهای نیروها و ارگانهای سركوبگر رژیم اسلامی بیانگر این واقعیت هستند كە زنان ایران تصمیم خود را گرفتەاند و خواهان پارەكردن زنجیرهای بردگی و زیردستی هستند و هیچ نیرویی توان عقب نشاندن و منصرف ساختن آنان از این تصمیم را ندارد.
زنان آزادیخواە كردستان!
جامعەی كردستان در طول تاریخ با استثمار و ستمهای مختلف ملی، مذهبی و طبقاتی روبرو بودە است. ملت كرد در كردستان ایران هموارە بە عنوان ملتی مبارز برای دستیابی بە حقوق مشروع خویش، در حال مبارزە بودە است. زنان كرد نیز اگر از سویی، بیش از همەی اقشار جامعەی كردستان مورد ستم و استثمار ملی، طبقاتی و جنسی قرار گرفتەاند، برای رهایی از ستم ملی و تلاش برای بنیان نهادن دنیایی بهتر، دوشادوش مردان كرد در عرصەی پیكار و مبارزە مشاركت داشتەاند و بە شیوەی مستقیم و غیرمستقیم یكی از ستونهای استوار مبارزات ملت كرد بودند. اما خواستها و مطالبات این بخش از جامعەی بشری یعنی زنان بیشتر اوقات بە فراموشی سپردە شدە و تحت¬الشعاع مبارزە برای رفع ستم ملی بە حاشیە راندە شدە است. خود زنان نیز بالاجبار تحت تأثیر این نگرش قرار گرفتە بودند كە مبارزە ملی در وهلەی اول اهمیت است. اما اكنون مبارزەی ملی تحت تأثیر وضعیت جهان مدرن شكل دیگری بە خود گرفتە است. اكنون هیچ جنبش و سازمان و تشكیلاتی نمیتواند ادعا كند كە مبارزەی ملی در اولویت است و جنبش و مبارزەی زنان باید دنبالەرو این مبارزە باشد. زن كرد هم¬اكنون بە این سطح از آگاهی رسیدە است كە اهمیت مبارزەی برابری¬طلبانە از مبارزەی ملی كمتر نیست و نباید این مبارز ە بە آیندە محول شود. احزاب ملی¬گرا نیز موظفند كە این حقیقت را درك نمایند كە هیچ ملتی رهایی نخواهد یافت اگر زنان آن ملت تحت ستم و تبعیض باقى بمانند. مبارزەی رهایی¬طلبانە و ملی نیز بدون مشاركت زنان بە سرمنزل مقصود نخواهد رسید و همزمان هیچ گونە دمكراسی نیز تحقق نخواهد یافت اگر زنان در قدرت و حاكمیت مشاركت نداشتە باشند. بدین سبب سخن راندن از آزادی و سعادت برای آیندەی كردستان بدون توجە بە مبارزات برابری¬طلبانە و مشاركت فعال زنان در مبارزەی امروزمان بی¬معناست.
در نتیجەی آگاهی و حضور خود زنان وتوجە جامعە جهانى بە اهمیت برابری زن و مرد و اولويت يافتن مفاد پیمان نامەهای بین¬المللی مختص بە زنان در سطح جهان، جنبشهای فمینیستی و مبارزەی برابری طلبانەی زنان سراسر دنیا را دربرگرفتە است. خوشبختانە، كردستان نیز یكی از میادین مبارزە در راستای رهایی زنان و تلاش برای رفع نابرابری و تبعیض است. امروزە مخالفت و مقابلە با فرهنگ واپسگرایانە و سنتهای زن ستیز و مبارزە علیە ستم و تبعیض جنسی از سوی زنان كرد بە شیوەهای مختلف در بطن جامعەی كردستان مشاهدە میشود و حضور زنان آگاە در عرصەی مبارزات سیاسی و مدنی در حال گسترش است. حزب دمكرات كردستان بە این تحول با دیدەی اميد می نگرد و خود را موظف میداند درگسترەى كار نظری و تحلیلی خود دربارەی جامعەی كردستان و در مبارزەی خویش در عرصەهای مختلف بە مسئلەی زنان در كردستان ایران اهمیت بیشتری بدهد. حزب دمكرات كردستان، این مسئلە را مایەی افتخار و در عین حال وظیفەی خود میداند كە باور بە برابری زن و مرد و مبارزە برای رفع تبعیض جنسی را بە بخشى جداناشدنی از فرهنگ سیاسی خویش بدل نماید و تلاش میكند این اعتقاد و باور در ادبیات حزب و در رفتار و برخورد رهبران و اعضای مبارز حزب انعكاس یابد.
پیام ما بە مناسبت 8 مارس بە زنان در ایران و كردستان و بە هر مبارز دمكرات و برابری طلب در كشورمان این است كە خواستها و مطالبات شما را مشروع، مبارزە و فعالیتهایتان را بر حق و حمایت از جنبش برابری¬طلبانە را وظیفەی خویش میدانیم.
خجستە و پیروزباد 8 مارس، روز همبستگی با مبارزات برابری¬طلبانەی زنان
پیروزباد مبارزەی آزادیخواهانە در كردستان و سراسر ایران.
حزب دمكرات كردستان
دفتر سیاسی
15 اسفندماە 1388
6 مارس 2010