عصر نو
www.asre-nou.net

جلسه محاکمه ۱۶ نفر از بازداشت شدگان تظاهرکنندگان عاشورا برگزار شد

پنج نفر از این افراد به محاربه متهم شده اند.
Sat 30 01 2010

بی بی سی : محاکمه 16 نفر از بازداشت شدگان در جریان تظاهرات مخالفان دولت در روز عاشورا در تهران برگزار شده است که پنج نفر از این افراد به محاربه متهم شده اند.
روز شنبه دهم بهمن (30 ژانویه) جلسه دادگاه این 16 نفر در مجمتع امام خمینی دادگستری تهران بعد از قرائت کیفرخواست به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
اتهام پنج نفر از این افراد "محاربه و افساد فی الارض" و اتهام بقیه "اجتماع و تبانی علیه امنیت، تبلیغ علیه نظام و قصد بر هم زدن کشور از طریق تحریک افراد به شورش و آشوب" اعلام شده است.
در ابتدای جلسه یک کیفرخواست کلی خوانده شد که در آن این افراد به "براندازی نرم" متهم شده اند که از سوی آمریکا برای "تغییر نظام جمهوری اسلامی" تدارک دیده شده است.
در این کیفرخواست، همراه با تکرار نقش کشورهای خارجی در سازماندهی تظاهرات بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، بر مشارکت گروه های مخالف جمهوری اسلامی به خصوص مجاهدین خلق، و مشارکت بهائیان در تظاهرات عاشورا تاکید شده است.
براساس کیفرخواست دادستان، دشمنان با استفاده از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری " و فضای غبار آلود ناشی از انحرافات فاحش برخی احزاب و سیاسیون و همچنین زمینه تردید به وجود آمده از سکوت برخی خواص و افراد عافیت طلب" تلاش کردند با به کارگیری تمامی امکانات خود از جمله بسیج رسانه ها و شبکه های ماهواره ای، ضمن ایجاد تردید و ناامیدی به آینده کشور، تئوری جنگ نرم را کلید بزنند.
در این کیفرخواست با اشاره به گزارش تحقیقاتی موسسه آمریکایی "بروکینگز" در مورد شرایط ایران پس از انتخابات، از "طرح براندازی نرم" به عنوان تغییر نظام از سوی آمریکا نام برده که هدف آن "براندازی جمهوری اسلامی ایران و ایجاد حکومتی است که بیشترین همراهی را با منافع آمریکا داشته باشد."
در این کیفرخواست متهمان به استفاده از "سیستم مجازی با یکدیگر و ارتباطات محفلی" متهم شده اند که در روز عاشورا با همراهی گروهی از بهائیان در دسته جات سه و چهار نفره به دنبال این بودند که "کار نظام اسلامی را در این روز یکسره کنند."
این افراد متهم شده اند که در روز عاشورا "با هلهله و سوت و کف، ضمن اهانت به مقدسات، ضرب و شتم، هتک حرمت و توهین به عزاداران حسینی و ماموران انتظامی با قصد مقابله با نظام، مرتکب جرایم مهمی مانند محاربه و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور شدند."
این شانزده نفر همچنین متهم شده اند که به "جاسوسی و جمع آوری اطلاعات" مشغول بوده و در تجمعات و آشوب ها حضوری فعال داشته اند و در اقداماتی نظیر "نصب تراکت های تبلیغاتی، شعار نویسی، تخریب و به آتش کشیدن اموال اشخاص" با هدف ایجاد نارضایتی مشارکت داشته اند و با گرفتن فیلم از صحنه های درگیری آنرا در اختیار "عوامل اطلاعاتی دشمن و شبکه های معاند خارجی" قرار داده اند.
در جریان اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری،دولت ایران محدودیت های زیادی را برای خبرنگاران داخلی و خارجی به اجرا گذاشت ولی معترضان با استفاده از تلفن همراه، تصاویر اعتراضات ضبط کرده و آن را از طریق سایت های مختلف نظیر یوتیوب منتشر می کردند.
در ادامه جلسه دادگاه کیفرخواست انفرادی این شانزده نفر خوانده شد که بسیار مختصر بود. در میان این افراد 5 نفر به محاربه متهم شده اند که بنابر به گفته نماینده دادستان یک نفر عضو دفتر تحکیم وحدت است.
بقیه افراد نیز به "اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام" از طریق شرکت در اعتراضات روز عاشورا متهم شده اند. اتهام دیگری که به برخی وارد شده توهین به مقامات ارشد نظام و تمرد نسبت به ماموران دولتی است.
پیش از دادگاه انقلاب اسلامی یازده نفر را در ارتباط با اعتراضات به نتایج انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری به اتهام محاربه به اعدام محکوم کرده و حکم دو تن از آنان به نام های محمدرضا علی زمانی و آرش رحمانی پور که به تایید دادگاه تجدید نظر تهران رسیده بود سحرگاه پنجشنبه هشتم بهمن به اجرا در آمد.
بنابر اعلام دادسرای انقلاب تهران، پرونده پنج نفر از متهمان روز عاشورا در مرحله ابلاغ حکم و تجدید نظرخواهی است.
هنوز مشخص نیست پنج نفری که در جلسه امروز دادگاه به اتهام محاربه در دادگاه حاضر شده بودند، جزو همان افرادی هستند که دادستانی قبلا آنها به عنوان محارب نام برده بود.