عصر نو
www.asre-nou.net


۱۰۰ روز پس از دستگیری
ده‌ها هزار نفر در حمایت از امام‌اوغلو تظاهرات کردند


Thu 3 07 2025



۱۰۰ روز پس از دستگیری شهردار استانبول، اکرم امام‌اوغلو، ده‌ها هزار نفر از هواداران او علیه دولت ترکیه تظاهرات کردند. پیش از آن، ۱۲۶ نفر از هواداران اپوزیسیون در ازمیر بازداشت شده بودند.

در استانبول، ده‌ها هزار نفر در اعتراض به بازداشت امام‌اوغلو که ۱۰۰ روز پیش صورت گرفته بود، گرد هم آمدند. معترضان در مقابل ساختمان شهرداری با سردادن شعارهایی چون «بر ضد فاشیسم، شانه به شانه» و «رئیس‌جمهور امام‌اوغلو» خواستار آزادی او شدند.

به گزارش کاترینا ویلینگر، خبرنگار شبکه ARD در آلمان، در این تجمع همچنین خواستار استعفای دولت ترکیه به رهبری رجب طیب اردوغان شدند. این گردهمایی به دعوت حزب CHP، حزب امام‌اوغلو، برگزار شد.

امام‌اوغلو، سیاستمدار محبوب و رقیب جدی اردوغان، در تاریخ ۲۳ مارس بازداشت و از سمت خود برکنار شد. در جریان چندین موج دستگیری، بسیاری از اطرافیان و اعضای حزب او نیز بازداشت شدند. با این حال، حزب متبوع او همچنان وی را به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری معرفی کرده است. انتخابات بعدی به طور رسمی برای سال ۲۰۲۸ برنامه‌ریزی شده است.

صدها بازداشت در ازمیر

همزمانی اعتراض با ضربه‌ای دیگر به حزب امام‌اوغلو

این اعتراض همزمان شده است با ضربه‌ای دیگر به حزب امام‌اوغلو: صبح امروز در ازمیر ۱۲۶ نفر به اتهاماتی مرتبط با تحقیقات فساد بازداشت شدند. حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP) این اقدام را بخشی از سوء‌استفاده دولت از دستگاه قضایی علیه مخالفان می‌داند.
در مقابل، رئیس‌جمهور اردوغان بارها بر استقلال قوه قضائیه تأکید کرده است.

حزب CHP، که هم‌اکنون بزرگ‌ترین حزب اپوزیسیون در ترکیه است، در انتخابات اخیر شهرداری‌ها در سراسر کشور، به‌عنوان قوی‌ترین نیروی سیاسی پیروز شد. حزب عدالت و توسعه (AKP) به رهبری اردوغان، برای نخستین بار در تاریخ خود، در یک انتخابات سراسری در جایگاه دوم قرار گرفت.