عصر نو
www.asre-nou.net

سونالی کولهاتکار

کشوری که ترامپ مصمم به تقلید از آن است

ترجمه‌ی احمد سیف
Sat 24 05 2025



از زمان آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش، به نظر می‌رسد دونالد ترامپ از کشوری که من در آن به دنیا آمده‌ام — امارات متحده عربی — الهام گرفته است.

در نخستین روز کاری‌اش در دفتر ریاست‌جمهوری، ترامپ هدف خود را برای پایان دادن به اعطای تابعیت بر اساس تولد در خاک آمریکا اعلام کرد. اندکی بعد، دولت او شروع به جرم‌انگاری حق آزادی بیان مهاجران و اعزام مأموران لباس شخصی برای بازداشت آنان کرد.

در نتیجه، دانشجویان خارجی در سراسر آمریکا خودسانسوری می‌کنند و کارگران مهاجر از ترس اخراج از کشور، جرات افشای سوءاستفاده‌های کاری را ندارند. همزمان، دولت ترامپ شروع به ارائه فرصت مهاجرت به آمریکا برای خارجی‌های ثروتمند کرد — مشروط به پرداخت پنج میلیون دلار برای دریافت آنچه «کارت طلایی» نامیده می‌شود، جایگزینی برای «گرین کارت» که مخصوص ثروتمندان است.
این دقیقاً همان الگویی است که در امارات برای نسل‌ها برقرار بوده است. این کشور عربی حوزه خلیج فارس نه تنها به نوزادان متولد شده از والدین مهاجر در خاک خود تابعیت نمی‌دهد، بلکه دارای یک سیستم گسترده نظارت پلیسی است که کارگران خارجی را در حالت دائم ناامنی و ترس ؛ از اعتراضات سیاسی گرفته تا فعالیت‌های صنفی کارگری نگه می‌دارد.

کارگران مهاجر نزدیک به ۹۰ درصد جمعیت امارات را تشکیل می‌دهند، اما برای خارجی‌های کم‌درآمد به غیر از ویزای کاری، گزینه‌های بسیار محدودی برای اقامت قانونی وجود دارد. در مقابل، خارجی‌های ثروتمند می‌توانند «ویزای طلایی» دریافت کنند و از امتیازات فراوان بهره‌مند شوند.

وقتی من در دبی از پدر و مادری هندی به دنیا آمدم، تابعیت اماراتی به من داده نشد و با هشدارهای بزرگ‌ترها و دوستان مبنی بر مراقبت در حرف‌زدن بزرگ شدم؛ مبادا «پلیس مخفی» مکالماتی را که برای سلطنت خطرناک تلقی می‌شود شنود کند. حتی امروز هم نمی‌توانم ، از ترس نظارت‌های الکترونیکی دولت با دوستانم در دبی درباره سرکوب مخالفان صحبت کنم.

بخش اندکی از واقعیت تاریک امارات به چشم مردم آمریکا می‌آید؛ جز پیراهن‌های «فلای امارات» بر تن فوتبالیست‌ها یا تبلیغات گردشگری دبی، بزرگترین شهر امارات متحده با حضور سلبریتی‌های آمریکایی.
جای تعجب نیست که ترامپ مجذوب این بهشت ثروتمندان شده — جایی که پول حرف اول را می‌زند، نیروی کار سرکوب می‌شود، مخالفت جرم محسوب می‌شود و تمام قدرت در دستان یک پادشاه متمرکز است.

در یک ویدئوی تبلیغاتی زیبا که از سوی کاخ سفید منتشر شد، ترامپ امارات را «کشوری شگفت‌انگیز و ثروتمند» توصیف کرد و حاکمان آن را همچون دوستان خانوادگی خطاب قرار داد: «می‌دانم که هیچ‌گاه مرا تنها نمی‌گذارید.» او افزود: «ما با شما، همان‌گونه که شایسته‌اید، باشکوه رفتار خواهیم کرد.»
ورای ارزش نمادین، امارات شریک تجاری شخصی ترامپ نیز هست. چند هفته پیش از سفر ترامپ به این پادشاهی خلیج‌فارس، مقامات اماراتی اعلام کردند که هزینه یک معامله خصوصی چند میلیارد دلاری را با ارز دیجیتال خانواده ترامپ پرداخت خواهند کرد — اقدامی که می‌تواند خانواده اول آمریکا را صدها میلیون دلار ثروتمندتر کند.

اگر ترامپ موفق شود آمریکا را به تصویری از امارات بدل کند، باید بدانیم که چه چیزی در انتظار ماست. در غیاب حقوق شهروندی، نیروی کار گسترده مهاجر در امارات اغلب مورد سوءاستفاده و بهره‌کشی قرار می‌گیرند. آن‌ها در کمپ‌های کاری شلوغ اسکان داده می‌شوند و گذرنامه‌هایشان توسط کارفرمایان ضبط می‌شود، در نتیجه عملاً به گروگان گرفته می‌شوند.

عموی من، یک تبعه هند، سال‌ها در چنین شرایطی زندگی و کار کرد، تا اینکه یک آسیب‌دیدگی کاری در ناحیه پا، او را از ادامه کار ناتوان کرد. او که دیگر قادر به کار نبود، مجبور شد به هند بازگردد و پایش قطع شد. هرگز از سوی کارفرمایش — که یک شرکت آمریکایی در دبی بود — هیچ غرامتی دریافت نکرد.
هیچ‌کس در خانواده ما تا زمانی که از مرزهای امارات خارج نشده بودیم، به‌طور علنی درباره سوءاستفاده‌ای که عموی‌مان متحمل شده بود— از ترس نظارت دولتی و تلافی‌جویی صحبت نکرد.
این است کشوری که ترامپ در تلاش است ایالات متحده را به تصویر آن درآورد. اگر موفق شود، می‌توانم از تجربه شخصی بگویم: آینده زیبایی در انتظار ما نخواهد بود.

اصل یادداشت را به انگلیسی دراین لینک بخوانید.
https://fpif.org/the-country-trump-seems-dead-set-on-imitating/