عصر نو
www.asre-nou.net

بیانیه نهضت آزادی ایران در محكوميت حمله تروريستي در شرق ايران


Tue 27 10 2009

در روز يكشنبه، بيست و ششم مهر ماه، دهها تن از هموطنان بلوچ، به همراه چند تن از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران، بر اثر عمليات انتحاري در شهر سرباز در استان سيستان و بلوچستان كشته و مجروح شدند. اين عمليات يكي از خونبارترين عمليات تروريستي در سالهاي اخير بوده كه به وسیله گروهي به نام جندالله انجام گرفته است. نهضت آزادي ايران، ضمن محكوم كردن اين حمله تروريستي، به عاملان و طراحان اين گونه كشتارها هشدار مي‌دهد كه بكارگيري چنين شيوه‌هايي جز افزودن تخاصم، بالا بردن سطح خشونت، توجيه اعمال خشونت متقابل از سوي حكومت و به تاخير انداختن فرايند دموكراسي در كشور نتيجه ای ندارد و، در اين ميان، آنچه به طور جدي آسیب مي ‌بيند امنيت و آسايش مردمي است كه نظاره‌گران خاموش اين نزاع خونبارند. شايد اگر در سالهاي آغازين انقلاب، برخي از گروه‌هاي سياسي به جاي دست بردن به اسلحه و بكارگيري خشونت عريان، شيوه مناسب‌تري را برمي‌گزيدند، ملت ايران تا کنون گام‌هاي بلندتري را در راه رسيدن به حكومتي دموكراتيك برداشته بود. از ياد نبريم كه بزرگترين دشمن دموكراسي بكارگيري خشونت است. در مقابل، آنچه مي‌تواند ملت ما را در راه دشوار آزادي و كسب دموكراسي رویين‌تن ساخته، استمرار مبارزات آزاديخواهانه آن را سبب گردد، همانا پايبندي به اصل نفي خشونت به هر نام و بهانه ای است.

از سوی دیگر، به دولت‌مردان نيز هشدار مي‌دهيم كه نگريستن به مشكلات موجود جامعه از دريچه تنگ امنيتي وبه تبع آن، استفاده از ابزار سركوب و بكارگيري قوه قهريه در جهت حل معضلات اجتماعي جز تعميق مشكلات و پيچيده‌تر کردن وضعيت موجود ثمری ندارد. بویژه، رویارویی با مسائل و مشكلات اقليت‌هاي قومي و ديني ظرافت‌هايي را مي‌طلبد كه مردان نظامي و امنيتي براي آن تربيت نشده‌اند. جلب اعتماد عمومي مردم ازطریق پاسخگویی واقعی به نیاز های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آنان و استمداد از شخصیت های مورد وثوق در مناطق مرزي همچون كردستان، سيستان و بلوچستان و خوزستان، به جاي قدرت‌نمايي، ايجاد ترس و به حاشيه راندن مردم،از مهمترين عواملی است كه مي‌تواند زمينه حضور تروريسم در اين مناطق را از بين ببرد.

ما، همچنین، به دولت هایی که از تروریست ها حمایت می کنند یا به آنها پناه می دهند هشدار می دهیم که این نوع سیاست ها شمشیر دو دم است و دامنه نا امنی را به کل منطقه توسعه می دهد. توصیه موکد ما این است که برای تعیین و اجرای یک سیاست و مشی هماهنگ و کار ساز منطقه ای، مذاکرات جدی میان مسئولان بلند پایه کشورهای منطقه انجام گیرد و زمینه عقد پیمان فراگیر امنیتی با هدف مبارزه با تروریسم و جنایات سازمان یافته فراهم شود.