عصر نو
www.asre-nou.net

١٠ اكتبر روز جهانى عليه اعدام

آمریکا مانند دولت های دیکتاتور همواره اجرای مجازات اعدام را ادامه می‌دهد

ترجمه توسط : فعالان علیه مجازات اعدام
Mon 7 10 2024



مقدمه مترجمین:

هر ساله در دهم اکتبر ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام فرصت را مناسب دانسته تا تصورات غلط در مورد کارایی مجازات اعدام را به چالش بکشد. تحقیقات مستقل سازمان های سیاسی، مدنی و حقوقی در کشورهای مختلف جهان ، مجازات اعدام را برای کاهش و جلو گیری از جنایات غیر موثر دانسته، لذا در اثر مبارزە و اعتراضات نهادهای سیاسی و مدنی، در ۱۴۴ کشور مجازات اعدام لغو شدە است. اعدام همواره یکی از عوامل حفظ چرخه خشونت و خونخواهی بوده و رشد حس انتقام جویی در خانواده مقتول یا بخش قابل توجه‌ای از جامعه را باز تولید می کند.

به قول البر کامو «۱) اجتماع خود به جنبه‌ی عبرت‌آموزی اعدام که از آن دم می‌زند، باور ندارد ۲) هیچ دلیل و مدرکی در دست نیست که مجازات اعدام حتی یک قاتل را که تصمیم به قتل گرفته از عمل بازداشته باشد بلکه برعکس جاذبه و افسون قتل را برای هزاران جانی صد چندان می‌کند ۳) از جنبه‌های دیگر، مجازات اعدام تأثیری نفرت ‌بار و مشمئز کننده دارد که پیامدهای آن قابل پیش‌بینی نیست.»

به قول خانم رابین-ام-ماهر وکیل دادگستر آمریکا « در کشورهایی که مجازات اعدام اجرا می شود، فقرهم یک ویژگی شخصی و هم یک خطر می باشد. زندانیان محکوم به اعدام در پاکستان، ایالات متحده، چین، مالزی، مالاوی و نیجریه نفاط اشتراک کمی دارند، به جز اینکه آنها همه فقیر هستند. افراد فقیرمتهم به جرایم بعلت عدم دسترسی به امکانات لازم، نمی توانند وکلای ماهر و کارآمدی برای ارائه دفاعیات ضروری در اختیار داشته باشند. در بسیاری از کشورها اغلب متهمان فقیر، فاقد مدافعان جدی و با پشتکار هستند، این خود یک آسیب جدی و گاه کشنده می باشد.»
...

ترجمه مقاله خانم ویکتوریا والنزیولا در نشریه اینترنتی در تاریخ اکتبر ۲۰۲۲

https://scheerpost.com

روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام فرصت مناسبی را برای تجلیل از گام های برداشته شده فراهم می آورد.

به مدت ۲۰ سال فعالان در سراسر جهان در روز ۱۰ اکتبر در همبستگی بین المللی متحد شده و خواستار پایان دادن به مجازات اعدام می باشند. تهیج به اقدامات علیه مجازات اعدام از طریق تکیه برجامعه و به ویژه آنانی که در صدر قدرت سیاسی هستند انجام پذیر می باشد. به گفته ائتلاف جهانی «این روز برای جلب حمایت و آگاهی سیاسی عموم مردم از جنبش جهانی برای لغو مجازات اعدام می باشد.»

حدود ۷۰ درصد از کشورهای جهان مجازات اعدام را غیرقانونی اعلام کرده اند. سازمان ملل متحد که در سال ۱۹۸۴ استانداردهایی را برای استفاده محدود از مجازات اعدام تعیین کرده بود، پنج سال بعد خواستار لغو کامل هرگونه مجازات اعدام شد و اعلام کرد«... الغای مجازات اعدام به ارتقای کرامت انسانی و توسعه تدریجی حقوق بشر کمک می کند..."

در حالی که بسیاری از کشورها مانند بریتانیا، کانادا، فیلیپین، فرانسه، اوکراین، قزاقستان، کنگو، ارمنستان، همه کشورهای آمریکای لاتین و بسیاری دیگر مجازات اعدام را لغو کرده اند، آمریکا به همراه چین، عربستان سعودی، کره شمالی و مصر همچنان مجازات اعدام را اجرا می کند. در پایان سال ۲۰۲۱ در مجموع ۲۸۶۷۰ نفر در سراسر جهان حکم اعدام داشتند. (۱)

مجازات اعدام در ایالات متحده

ایالات متحده از زمان آغاز تشکیل خود با ۱۳ مستعمره، همواره مجازات اعدام را اجرا کرده است. از سال ۱۹۷۶ تا کنون ۱۵۵۰ نفر اعدام شده و۲۴۱۴ نفر دیگر نیز در انتظار اجرای اعدام میباشند. در ایالات متحده، به وضوح مجازات اعدام به طور نامتناسبی شامل سیاهپوستان و آمریکای لاتین تبارها که بسیاری از آنها بی گناه بوده اند، می شود.

در تصمیم پرونده فورمن* علیه ایالت جورجیا در سال ۱۹۷۲، به دنبال فعالیتهایی که توسط « سازمان برای پیشرفت رنگین پوستان»(۲) در سالهای ۱۹۶۰ انجام گرفت، اعدام به عنوان یک موضوع نژادی شناخته شد. دادگاه دیوان عالی آمریکا حکم داد که مجازات اعدام، یک تنبیه ظالمانه و غیرعادی است و متمم هشتم قانون اساسی را نقض می کند. دیوان عالی همچنین خاطرنشان ساخت که مجازات اعدام در ایالات متحده به گونه ای که اجرا می شود، به طور نامتناسبی به اقلیت ها و فقرا آسیب رسانده و مخالف قانون اساسی است، در نتیجه بیش از ۶۳۰ حکم اعدام در آنزمان لغو شد.

به دنبال رای دیوان عالی کشور در مورد پرونده فورمن، برخی از ایالت ها مجازات اعدام را لغو نمودند. با اجرای لغو مجازات اعدام در سطح دولت فدرال، به مدت چهار سال هیچ اعدامی انجام نشد. در سال ۱۹۷۶ در پرونده گِرِگ** علیه جورجیا، دیوان عالی اعلام کرد که قانون ایالت جورجیا "بی رحمانه و غیرمعمول" نیست و بنابراین متمّم هشتم و چهاردهم قانون اساسی را نقض نمی کند. سایر ایالت ها هم دستورالعمل های مجازات اعدام خود را به گونه ای تغییر دادند تا نشان دهند که قوانین ایالتی از منظر قانون اساسی شامل تصمیمات خودسرانه و تبعیض آمیز نیست. ۲۷ ایالت آمریکا هنوز مجازات اعدام را اجرا می کنند. کالیفرنیا، که در حال حاضر اعدام ها را متوقف کرده است، بیشترین جمعیت محکوم به اعدام در کشور را دارد - ۶۹۰ نفر - که بیشتر آنها سیاه پوست (۳۶ درصد) و لاتین تبار (۲۵ درصد) هستند.

نژاد و مجازات اعدام

متهمان سیاه پوست هنوز هم به نحو نامتناسبی احکام و مجازات اعدام را دریافت می کنند. علیرغم اینکه سیاهپوستان تنها ۱۳ درصد از جمعیت آمریکا هستند، حدود ۴۱ در صد از جمعیت محکوم به اعدام سراسری از میان آنها می باشد. متهمان سیاه پوست و لاتین تبار در مواردی که قربانی سفید پوست هست ، حتی اگر بی گناه هم باشند، احتمال بیشتری برای دریافت حکم اعدام را دارند. در ۹۶ درصد از ایالت هایی که در مورد نژاد و مجازات اعدام بازنگری شده است، روند مشخصی از "تبعیض به خاطر نژاد قربانی و یا نژاد متهم، یا هر دو" وجود دارد.

همچنین صدور حکم اعدام به طور ناعادلانه یا بر اثر اشتباهات در مراحل دادرسی در میان متهمان سیاه پوست و لاتین تبار بیشتر معمول است. در ایالات متحده، از سال ۱۹۸۹به بعد در بازنگری ۳۲۵۰ مورد تبرئه محکومیت های اشتباه، ۵۳ درصد سیاه پوست و ۱۲درصد لاتین تبار بودند که بیشتر این افراد به قتلهایی متهم شده اند که نادرست بوده است. از این مجموع، ۱۹۰ مورد تبرئه شامل افرادی شد که در صف اعدام بوده اند، و این یعنی بطور متوسط ۹۴/۳ نفر از افراد محکوم به اعدام، هر ساله تبرئه می شوند.

بر اساس گزارش ثبت آمار تبرئه در سراسر آمریکا، تحت عنوان نژاد و محکومیت های نادرست « اکثر متهمان بی گناهی که به جرمی محکوم می شوند، تبرئه نمی شوند. بر اساس مطالعه میزان محکومیت های اشتباه در میان احکام اعدام، حداقل چندین هزار متهم در ۴۰ سال گذشته به نادرستی به جرم قتل در آمریکا محکوم شده اند. بر اساس تبرئه هایی که رخ داده است، بیش از نیمی از آنها سیاه پوست بوده اند.»

در برخی از پرونده ها، بیگناهی فرد اعدام شده تا دهه ها پس از اجرای حکم او ثابت نمی شود. از محاکمات جادوگران در «سیلم» (۳)، تا پرونده‌های جدیدتری مانند کامرون تاد ویلینگهام(۴)، احکام اعدام در مورد افراد بی‌گناه به اجرا در آمده بدون آنکه محکومین فرصتی برای تبرئه خود داشته باشند. جوانترین متهمی که در ایالات متحده اعدام شده، جورج استینی جونیوردر سال ۱۹۴۴ بود(۵). او پس از ۷۰ سال بعد از مرگش بی گناه شناخته شد . هنگامی که استینی، پسر ۱۴ ساله سیاه پوست اهل کارولینای جنوبی اعدام شد، او آنقدر جوان بود که از کتاب مقدس برای بالا بردن صندلی اعدام استفاده شود، زیرا قد او برای صندلی برقی (مرگ) خیلی کوچک بود.

به گزارش مرکز اطلاعات مجازات اعدام:

« در ایالات متحده به ازای هر۲/۸ نفری که در عصر مدرن اعدام شده اند، یک نفر در صف اعدام تبرئه شده است.»

حرکت رو به جلو

در یک نظر سنجی در سال ۲۰۱۰، شصت و یک درصد از مردم ایالات متحده خواهان راه کار دیگری بجای مجازات اعدام شده اند. این نظرسنجی نشان داد، که ۳۳ درصد مردم به مجازات اعدام اعتقاد دارند، در عین حال ۳۹ درصد حبس ابد بدون آزادی مشروط به اضافه جبران خسارت از جانب مجرم را به عنوان مجازات ترجیح میدهند.

با این حال، اعدام ها در ایالات متحده همچنان ادامه دارند و برخی از آنها به زودی تا ۲۰ اکتبر اجرا خواهند شد. هشت اعدام تا قبل از پایان سال همراه با ۱۸ اعدام دیگر برای سال ۲۰۲۴و ۲۳ اعدام برای سال آینده برنامه ریزی شده است.

برای لغو مجازات اعدام در ایالات متحده شتاب فزاینده ای وجود دارد.

سازمانهایی مانند (مرکز اطلاع رسانی مجازات اعدام)، (مجازات اعدام و کنشگری)، (تمرکز بر مجازات اعدام و ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام)، همگی فعالانه در جهت لغو مجازات اعدام از طریق تحقیقات، دادخواست ها، اطلاع رسانی به خبرگزاریها و سازماندهی برای گسترش آگاهی در مورد اعدام های آینده و حقایق دلخراش در مورد مجازات اعدام تلاش می کنند. «پروژه بی گناهی» یک سازمان حقوقی خیریه است که برای تبرئه افراد بی گناه در زندان، که بسیاری از آنها در صف اعدام هستند، با استفاده از قوانین منصفانه برای جلوگیری از محکومیت های نادرست فعالیت می کند. سازمان «شاهدان بی گناهی » که از تبرئه شدگان و برای تبرئه از حکم اعدام تشکیل شده است، فعالیت هایی را برای گسترش آگاهی در مورد محکومیت های زندانیانی که به ناحق در صف اعدام هستند، انجام می دهند.
_____________________

۱- توضیح مترجمین : در این مقاله نویسنده نامی از ایران به عنوان دومین کشورجهان از نظر تعداد اعدام سالیانه بعد از چین، نبرده است؟ رجوع کنید به آمار منتشر شده اعدام در ایران از طرف سازمان عفو بین الملل وسازمان هه نگاوه.

NAACP-۲
Salem -۳
شهری در ایالت ماساچوست- آمریکا هست ک در دهه ۱۶۹۰ میلادی، زنان و دختران زیادی را به عنوان جادوگربا اتهامات دینی، سیاسی و ضد زن به قتل رسانند.

ترجمه توسط : فعالان علیه مجازات اعدام
اعدام هرگز، هیچگاه و برای هیچکس!
مهر ۱۴۰۳