فعالان مخالف مجازات اعدام
اعدام هرگز- هیچگاه- برای هیچکس!
Tue 2 07 2024
شکنجه و اعدام در ایران و جهان تاریخی دیرینه دارد. از دیرباز دولتهای استبدادی در ایران برای حفظ قدرت و مناسبات غیرعادلانه و ضدانسانی سیستم حاکم، با ایجاد رعب و وحشت، هر ندای آزادیخواهانه را با سرکوب، ترور، زندان و شکنجه و اعدام پاسخ گفته، در پی حذف مخالفان سیاسی – عقیدتی خود برآمدەاند. از سوی دیگر شمار بسیاری از شهروندان ایرانی برای ارتکاب جرائمی چون قتل، دزدی، قاچاق، اعتیاد به مواد مخدر، تنفروشی، تجاوزهای جنسی و غیرە مشمول مجازاتهای سنگین مانند اعدام شدەاند. بدون شک رشد صعودی جنایات و بزهکاری در جامعه ایران، ارتباط مستقیم با بیعدالتی، فقر، مشکلات مهاجرتی، ناراحتیهای روحی که ناشی از وجود ساختار فاسد اقتصادی، فرهنگی و سیاسی حاکم در ایران دارد. احکام اعدام (قتل دولتی) که توسط سیستم قضایی فرمایشی صادر می شود، نمیتواند راە حل انسانی و عادلانه برای کاهش و جلوگیری از جنایات و تخلفات در جامعه باشد.
جمهوری اسلامی تحت عنوان مبارزه با مواد مخدر و قاچاق، هر روزه انسانهای بیصدا و بی دفاع را در دادگاههای فرمایشی بدون دسترسی به وکلای مستقل بخصوص در مناطق بلوچستان و کردستان به قتل می رساند. اکثر محکومین به اعدام در این دسته از جرایم از اقشار فقیر و محروم جامعه می باشند. ایران از نظر تعداد اعدام های مرتبط با مواد مخدر در جهان، در صدر لیست قرار دارد. از سال ۲۰۱۰ تا کنون سیستم قضایی ایران دست به قتل ۳۳۹۰ نفر در ارتباط با مواد مخدر زده است.
دلایلی چند برای لغو مجازات اعدام:
اعمال شکنجه و اعدام در دو رژیم پهلوی و جمهوری اسلامی، ابزاری غیرانسانی برای سرکوب دگراندیشان و آزادیخواهان ایران و حفظ حاکمیت دیکتاتورها و واپسگریان حاکم بودە است.
شکنجه و اعدام همیشه عامل حفظ چرخه خشونت و خونخواهی در جامعه و رشد حس انتقام جویی در خانواده مقتول یا بخش قابل توجهای از جامعه بودە است.
صدور و اجرای حکم اعدام، در بسیاری از موارد بر پایه مدارک و شواهد ناکافی و نامتناسب با جرم فرد محکوم و راه بدون بازگشتی برای جبران این ناعدالتی بزرگ بودە است.
محکومیت و اعدام زنانی که بدلیل کودک همسری اجباری دست به قتل همسران ستمگر خود زدەاند، ناشی از قوانین مرتجعانه حاکم در ایران و سنت های عقب افتاده پدرسالارانه بودە است.
در اکثر مواقع زندانیان بلوچ ،کرد، ترک، عرب و مهاجران افغانی علاوه بر عدم امکانات مالی و دسترسی به وکلای مجرب، به علت عدم آشنایی با زبان فارسی و مفاهیم قوانین کیفری و مدنی، با درصد بالاتری از احکام ناعادلانهای چون اعدام مواجه می شوند.
تحقیقات مستقل سازمان های سیاسی، مدنی و حقوقی در کشورهای مختلف، مجازات اعدام را برای کاهش و جلو گیری از جنایات غیر موثر دانسته، لذا در اثر مبارزە و اعتراضات نهادهای سیاسی و مدنی، در اکثر کشورها مجازات اعدام لغو و یا به حالت مسکوت گذاشته شدە است.
حل مشکلات و معضلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه نه از طریق اعدام، بلکه از طریق ایجاد جامعهای که متکی بر دمکراسی و رعایت حقوق انسانی و برابر، تقسیم و توزیع عادلانه قدرت و ثروت، رفع تبعیض و ستم طبقاتی و ملی، بنیاد نهادن سیستم های رفاهی برای تمام ایرانیان میسر میباشد.
...
طرح بحث «نه به اعدام» و اعتراضات اخیر مردم برای جلوگیری از اعدام های دولتی در ایران، مقاومتی است به حق برای قطع سرکوب و ترورهای دولتی. برای برقراری قوانین عادلانه و عاری از شکنجه و اعدام در آیندە ایران، این اعتراضات نیاز مند تعمق بیشتر، ارتقاء سطح آگاهی عمومی و رفع ریشه های اقتصادی- اجتماعی میباشد.
مخالفت با مجازات اعدام در قوانین ایران به معنای مخالفت با محاکمه عادلانه جنایتکاران و بزهکاران نیست!
(۲۶۱) ۲۰۱۸ -۲۰۱۹(۲۵۸)- ۲۰۲۰(۲۴۸)- ۲۰۲۱(۳۱۷)- ۲۰۲۱(۵۷۸) -۲۰۲۳ (۸۴۳)—۲۰۲۴ تا کنون (۲۶۶) آمار اعدام ها:
فعالان مخالف مجازات اعدام