در هفت آسمان يک ستاره هم ندارند
بلاتکليفى 20 دانشجوى کارشناسى ارشد محروم از تحصيل
Mon 12 10 2009
روزنامه حیات نو ،ليلا سعادتي- «در حال پيگيرى وضعيت دانشجويان کارشناسى ارشد ستارهدار هستيم و مشخص نيست که پيگيرىهاى ما چه زمانى به نتيجه خواهد رسيد.» اين جملات دکتر سعدالله نصيري، عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراى اسلامى است که درباره وضعيت دانشجويان کارشناسى ارشد بيان مىکند، دانشجويانى که امسال به عنوان دانشجويان ستارهدار از ادامه تحصيل منع شدهاند، اين در حالى است که هنوز هيچيک از مراجع رسمي، يعنى وزير علوم، تحقيقات و فناورى و رئيس سازمان سنجش به دانشجويانى که از ادامه تحصيل منع شدهاند پاسخ روشنى ندادهاند.کامران دانشجو، وزير علوم، تحقيقات و فناورى دولت دهم از به وجود آمدن چنين وضعيتى براى تعدادى از دانشجويان کارشناسى ارشد در اظهار نظرهاى مختلف، ابراز بىاطلاعى کرده و پور عباس، رئيس سازمان سنجش نيز پاسخ روشنى به ابهامات به وجود آمده نداده است.اگرچه دو نفر از اعضاى کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، پيگير وضعيت اين دانشجويان هستند اما به نظر مىرسد با امنيتى بودن موضوع وضعيت دانشجويان ستارهدار، ادامه تحصيل اين دانشجويان به زودى مهيا نشود، چون به گفته سعد الله نصيرى با وجود پيگيرىهايى که توسط او و عباسپور تهرانى فرد، رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس انجام شد، محدوديتهايى که براى آنها نيز وجود دارد مانع از دستيابى آنها به وضعيت روشن و مناسب در قبال دانشجويان ستارهدار مىشود.
دانشجويان ستارهدار 88
با وجود آنکه دولت نهم، موضوع ستارهدار شدن دانشجويان را به دولت اصلاحات منتسب کرد و در سال گذشته منع تعدادى از دانشجويان از ادامه تحصيل را تکذيب کرد اما ستارهدار شدن حدود 20 نفر از دانشجويان کارشناسى ارشد در سال 88، بيانگر اين است که هنوز موضوع ستارهدارکردن دانشجويان به قوت خود باقى است اگرچه تفاوتى که دانشجويان امسال با آن مواجه بودند، اين بود که ديگر ستارهاى در کارنامههاى آنها وجود نداشت بلکه براى آنها عنوان مردودى درج شده بود با وجود اينکه برخى از آنان رتبههاى بالايى را در کنکور به دست آورده بودند. بعد از آنکه چند نفر از اين دانشجويان به سازمان سنجش مراجعه کردند به آنها گفته شد که پرونده آنها به دليل فعاليتهاى سياسي، امنيتى است و بهتر است منتظر پاسخ نهايى باشند. اما با وجود گذشت بيش از 20 روز از سال تحصيلى جديد همچنان وضعيت ادامه تحصيل اين دانشجويان درهالهاى از ابهام قرار دارد.
على قلىزاده يکى از دانشجويان کارشناسى ارشد که از ادامه تحصيل منع شده است در اينباره گفت: با وزير جديد علوم و اعضاى کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ديدار کردهايم و تا زمانى که به حق خود نرسيم، دست بردار نيستيم.
او علت محروم شدن از تحصيل را به دليل فعاليتهاى سياسى دوران کارشناسى خود مربوط دانسته وافزود: در قانون اساسى جمهورى اسلامى ايران، کسى را نمىتوان از تحصيل محروم کرد و ما نمىدانيم بر اساس چه قانونى ما را از تحصيل محروم کردهاند.سروش ثابت نيز در يکى از رشتهها، رتبه نخست را به دست آورده است اما به دليل فعاليتهاى سياسى و بازداشت در دوران کارشناسى از ادامه تحصيل در کارشناسى ارشد محروم شده است، او هم که با پيگيرى براى روشن شدن وضعيت ادامه تحصيل خود، بارها به سازمان سنجش مراجعه کرده است، گفت: بعد از چند مرتبه که به سازمان سنجش مراجعه کردم، پاسخ روشنى دريافت نکردم و فقط يک روز مسئولان سازمان از من خواستند که در ساعت مشخصى به سازمان مراجعه کنم و وقتى به سازمان سنجش رفتم با ماموران مواجه شدم، آنها با مطالعه پرونده من قول دادند که به زودى وضعيتم روشن مىشود اما با گذشت چند ماه، هنوز خبرى از سوى آنها به من داده نشده است.
دانشجويان گزينش شدند نه ستارهدار
با تماسهاى مکررى که با عباسپور تهرانىفرد، رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس صورت گرفت، نتيجه براى گفت و گو درباره وضعيت دانشجويان ستارهدار سال 88 حاصل نشد و دکتر نصيرى عضو ديگر کميسيون درباره روشن شدن وضعيت ادامه تحصيل اين دانشجويان گفت: ما در مجلس در حد توانمان پيگير وضعيت اين دانشجويان هستيم و متاسفانه رئيس سازمان سنجش در اين زمينه پاسخ روشنى به ما نداده است اگرچه نمىتوان انتظار پاسخ روشنى هم داشت!
نصيرى با بيان اينکه ما همچنان منتظر هستيم، او همچنين افزود: ما در محدوده اختيارات خود مىتوانيم پيگير پرونده اين دانشجويان باشيم و چون پرونده آنها امنيتى است، نمىتوانيم بيش از اختيارات خود، وارد عمل شويم. اين نماينده مجلس ابراز اميدوارى کرد که بتوانند پاسخ خوشحال کنندهاى به دانشجويان بدهند.
ابهام در ستارهدار بودن دانشجويان
با آنکه بارها دولت نهم وجود دانشجويان ستارهدار را انکار کرده است اما طى سالهاى 85 تا 87 تعداد 59 نفر از دانشجويان در کل کشور ستارهدار شده و از تحصيل منع شدهاند، اين در حالى است که در اين سالها، روى کارنامه اين دانشجويان ستاره درج مىشد. تعداد اين ستارهها، وضعيت تحصيلى دانشجويان را نشان مىداد اما امسال برخلاف سالهاى گذشته از درج ستاره در کارنامهها خبرى نيست و فقط عنوان مردودى براى دانشجويان کارشناسى ارشد استفاده شده است. همچنين با اضافه شدن حدود 20 نفر از دانشجويان کارشناسى ارشد به ليست 59 نفره بالا، مىتوان گفت که همچنان ستارهدار کردن دانشجويان ادامه دارد.
اگرچه به نظر مىرسد نتيجه روشن درباره ادامه تحصيل دانشجويان کارشناسى ارشد به دست نخواهد آمد و به جرات مىتوان گفت دانشجويان ستارهدار، در هفت آسمان يک ستاره هم ندارند.