عصر نو
www.asre-nou.net

وقفه بشردوستانه نافرجام در جنگ غزه؛
اعراب: آتش‌بس بشود؛
آمریکا:مخالفیم، باعث تجدید قوای حماس می‌شود


Sun 5 11 2023



یورونیوز: تلاش‌های دیپلماتیک و حتی فشار آمریکا برای مجاب کردن اسرائيل به پذیرش «وقفه‌بشردوستانه» در سی‌امین روز جنگ غزه به نتیجه نرسیده است. همزمان ناو گروه ضربتی آیزنهاور آمریکا نیز وارد آب‌های خاورمیانه شد.

* درگیری‌های مرزی میان ارتش اسرائیل و نیروهای حزب‌الله در جنوب لبنان پس از سخنرانی تهدید‌آمیز حسن نصرالله شدت گرفته است.

* بمباران اردوگاه مغازی در باریکه غزه تازه‌ترین حمله ارتش اسرائیل به غیرنظامیان فلسطینی است که تاکنون بیش از ۴۰ کشته به جا گذاشته است.

* آنتونی بلینکن در دومین سفر دوره‌ای خود به خاورمیانه راهی ترکیه است و بار دیگر بر حمایت آمریکا از وقفه بشردوستانه تاکید کرد.

* کشورهای عرب خواهان آتش‌بس هستند، آمریکا اما مخالفت می‌کند و می‌گوید آتش باعث تجدید قوای حماس می‌شود.

* نزدیک به ۴۰۰ هزار فلسطینی به رغم هشدار ارتش اسرائیل در شمال غزه باقی مانده‌اند. حدود یک میلیون نفر اما به مناطق جنوبی باریکه عزیمت کرده‌اند. کل جمعیت نوار غزه ۲.۲ میلیون نفر است.

* حماس می‌گوید از هفت اکتبر تاکنون ۹ هزار و ۷۷۰ از جمله ۳ هزار و ۹۰۰ کودک و ۲ هزار و ۵۰۹ زن در غزه کشته شده‌اند.

* اسرائیل از کشته شدن بیش از ۱۴۰۰ نفر از شهروندان خود از جمله ۳۴۵ سرباز خبر داده است.

«ما ادامه می‌دهیم»؛ پیام نتانیاهو «به دوستان و دشمنان»: آتش‌بس نمی‌کنیم

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با بی اعتنایی به درخواست‌های مکرر و رو به افزایش شخصیت‌های سیاسی و نهاد‌های بین‌المللی در جهان تاکید کرد که آتش‌بس در غزه را نمی‌پذیرد.

آقای نتانیاهو که در حضور خلبانان یک پایگاه هوایی در جنوب اسرائیل سخن می‌گفت، تاکید کرد: «بدون بازگشت گروگان‌های ما آتش‌بس برقرار نخواهد شد.»

پاپ بر سر جنگ حماس و اسرائیل؛ بنام خدا دست از جنگ بردارید، آتش‌بس کنید

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان از طرفین جنگ غزه خواست تا بلافاصله به جنگ پایان دهند. وی همزمان خواستار کمک‌های بشردوستانه و کمک به مجروحان غزه شد، جایی که وی شرایط انسانی را در آن «بسیار وخیم» خواند.

رهبر کاتولیک های جهان گفت: «من مدام به وضعیت وخیم فلسطین و اسرائیل فکر می‌کنم جایی که بسیاری از مردم جان خود را از دست داده‌اند. من دعا می‌کنیم و از شما می‌خواهم به نام خدا [جنگ را] بس کنید، آتش‌بس کنید.»

پاپ همزمان خواستار آزادی گروگان‌هایی شد که حماس در حمله ۷ اکتبر آنها را از اسرائیل به باریکه غزه برده است. وی گفت کودکان باید به آغوش خانواده‌های خود بازگردند.»

فرانسه خواستار «وقفه فوری بشردوستانه» در جنگ غزه شد

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه روز یکشنبه همزمان با سی‌امین روز جنگ اسرائیل و حماس خواستار «وقفه فوری بشردوستانه» در درگیری‌ها و حملات شد.

رئیس دیپلماسی فرانسه پس از دیدار با همتای قطری خود در دوحه گفت: وقفه فوری، پایدار و مستمر بشردوستانه کاملاً ضروری است و باید بتواند به آتش‌بس منجر شود.

او تاکید کرد که فرانسه در تلاش است تا متنی در این زمینه در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شود؛ این در حالیست که اعضای شورای امنیت از زمان شروع جنگ غزه تاکنون بر سر آتش‌بس بشردوستانه جهت متوقف کردن حملات اسرائیل و تسهیل در امر کمک‌رسانی به غیرنظامیان به توافق جمعی نرسیده‌اند.

شدار بلینکن نسبت به «جابه‌جایی اجباری» فلسطینیان از غزه؛ محمود عباس «نسل‌کشی» اسرائیلی‌ها را محکوم کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در رام‌الله با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی که اداره امور در کرانه باختری را در دست دارد، دیدار و گفتگو کرد.

این ملاقات در حالی انجام می‌شود که درخواست ایالات متحده از اسرائیل برای وقفه بشردوستانه در جنگ جاری با حماس هنوز با پاسخ مثبت تل‌آویو همراه نشده و جامعه بین‌المللی به شدت نگران عواقب حملات مرگبار اسرائیل علیه غیرنظامیان در غزه و گسترش یافتن این بحران به کرانه باختری و دیگر جبهه‌ها است.

محمود عباس در این دیدار بار دیگر بر ضروررت برقراری «آتش‌بس» فوری و توقف حملات اسرائیل به غزه تاکید کرد.

رئیس تشکیلات فلسطنینی همچنین در حضور وزیر خارجه آمریکا «نسل‌کشی» اسرائیلی‌ها در غزه را محکوم کرد.

این نخستین بار پس از آغاز جنگ غزه در هفت اکتبر است که وزیر امور خارجه آمریکا پس از چندین سفر به اسرائیل و اردن، از بخش اشغالی سرزمین‌های فلسطینی در کرانه باختری رود اردن بازدید می کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا به گفته یکی از سخنگویانش در این دیدار نسبت به «جا‌به‌جایی اجباری» فلسطینیان از غزه هشدار داد و خواستار پایان یافتن «خشونت افراط گرایان» علیه فلسطینی‌ها در کرانه باختری شد.

lسفر آقای بلینکن به رام‌الله با اعتراض‌های پراکنده فلسطینی‌هایی همراه شده که ایالات متحده را همدست و شریک «جنایات اسرائیل در غزه» می‌دانند.

وی افزود: «بیایید به کودکان فکر کنیم، آینده و جان همه کودکان درگیر در این جنگ، مانند جنگ اوکراین و درگیری‌های دیگر تباه می‌شود.»

پاپ همزمان گفت که برای زلزله‌زدگان نپال، پناهندگان افغان و قربانیان سیل ایتالیا را هم دعا می‌کند.
نخست وزیر اسرائیل سپس با اشاره به عملیات نظامی جاری بر ضد حماس افرود: «به دشمنان و دوستانمان می گوییم تا زمانی که آنها را شکست دهیم (به جنگ) ادامه خواهیم داد.

وزیر اسرائیلی پس از پیشنهاد استفاده از بمب هسته‌ای در غزه تنبیه شد

یک وزیر کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل پس از پیشنهاد استفاده از بمب هسته‌ای در جنگ جاری با حماس در غزه تنبیه شد.

آمیخای الیاهو، وزیر میراث در دولت اسرائیل که یک ناسیونایست افراطی است ضمن طرح این پیشنهاد در مصاحبه‌ای رادیویی گفت که از ابعاد انتقام جویانه عملیات اسرائیل در غزه پس از حمله مرگبار حماس به خاک کشورش در ۷ اکتبر گذشته راضی نیست.

وزیر اسرائیلی سپس در پاسخ به این سوال که آیا راه حل از نظر او این است که «یک نوع بمب هسته‌ای در نوار غزه بیاندازند، آنجا را با خاک یکسان کند و همه را بکشند؟»، که او در پاسخ گفت بله «این یک گزینه» است.

این وزیر افراطی همچنین با تاکید بر اینکه غیرنظامی خواندن ساکنان غزه را قبول ندارد و آنها را همردیف حماس می‌داند گفته است که جان اسرا و افراد به گروگان گرفته شده با ارزش‌ تر از نظامیان نیست.

هزاران تظاهرکننده در شهرهای مختلف جهان خواستار آتش‌بس در غزه شدند

شمار زیادی از حامیان فلسطین و مخالفان جنگ روز شنبه در لندن، برلین، پاریس، آنکارا، استانبول، سیدنی و واشنگتن دست به تظاهرات زدند و خواستار برقراری آتش بس در غزه و محکوم کردن حملات اسرائیل به غیر نظامیان شدند.

در لندن، تصاویر تلویزیونی جمعیت زیادی را نشان داد که در حال برگزاری تظاهرات و مسدود کردن بخش‌هایی از مرکز شهر، پیش از راهپیمایی به سمت میدان ترافالگار بودند. پلیس گفت که ۲۹ نفر را در جریان این تظاهرات دستگیر کرده است.

در واشنگتن نیز هزاران معترض با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین و سر دادن شعارهایی در محکومیت نسل‌کشی در غزه و مشارکت جو بایدن در این زمینه، تظاهرات کردند.

خیابان‌های مرکزی پاریس و برلین به همراه دیگر شهرهای این دو کشور اروپایی نیز صحنه تظاهرات ضد جنگ و حمایت از آتش بس و توقف حملات به غیرنظامیان فلسطینی بود.

در سیدنی، تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین با در دست داشتن پلاکاردهایی در محکومیت کشتار غیرنظامیان در هاید پارک شهر تجمع کردند.

در آنکارا و استانبول نیز صدها معترض، یک روز پیش از سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به ترکیه، در محکومیت حملات اسرائیل به غزه دست به تظاهرات زدند.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به سرعت به این سخنان واکنش نشان داد و آن را به عنوان اظهاراتی «غیرواقعی» محکوم کرد.

در بیانیه دفتر نخست وزیری اسرائیل آمده است که ارتش همواره در تلاش است تا «غیرجنگجویان» را در نوار غزه از حملات مصون بدارد.

بنیامین نتانیاهو همچنین این وزیر کابینه خود را از شکت در نشست‌های دولت «تا اطلاع ثانوی» محروم کرده است.

ارتش اسرائيل: ۲۵۰۰ هدف را در غزه مورد حمله قرار دادیم

ارتش اسرائيل مدعی است که از زمان آغاز عملیات زمینی در غزه تاکنون بیش از ۲۵۰۰ هدف را از زمین و هوا در این منطقه مورد حمله قرار داده است.

در آخرین به روز رسانی گزارش عملیات نظامی ارتش اسرائيل در منطقه محاصره شده غزه آمده است که «نبردهای رو در رو برای خنثی‌سازی تروریست‌ها با پشتیبانی جنگنده‌های نیروی هوایی برای انهدام زیرساخت‌های تروریست‌ها، انبارها و مقرهای سازمان تروریستی حماس» ادامه دارد.

ارتش اسرائیل در این بیانیه گفت از حملات هوایی شب گذشته به یکی از مواضع نظامی حماس که شامل« پست‌های دیده بانی و مقرهای عملیاتی» بوده، خبر داده است.

حماس از کشته شدن بیش از ۴۰ نفر در بمباران اردوگاه مغازی خبر داد

به کفته مسئولان وزارت بهداشت حماس، در بمباران اردوگاه آوارگان مغازی واقع در مرکز نوار غزه که شامگاه شنبه توسط ارتش اسرائیل صورت گرفت بیش از ۴۰ نفر کشته و حدود ۱۰۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.

در بیانیه وزارت بهداشت حماس آمده است که ارتش اسرائیل در این حمله منازل مسکونی را به صورت مستقیم هدف قرار داد.

مسئولان دولت حماس همچنین یادآور شدند که اغلب قربانیان این حمله را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.