عصر نو
www.asre-nou.net

مشکل فلسطین در سیاست آلمان


Sun 5 11 2023

ناصر رحمانی نژاد

new/nasser-rahmaninejad-02.jpg
سند زیر یکی از ۵۱ سندی است که به کوشش لِنی برِنر در کتابی تحت عنوان «۵۱ سند: همکاری صهیونیست با نازی‌ها»(۱) در سال ۲۰۰۲ در آمریکا منتشر گردید. این کتاب یکی از نادرترین کتاب‌هایی است که به استناد مدارک و اسناد تاریخی، همچون دادخواستی از همکاری‌ها و روابط رهبران صهیونیسم با هیتلر، پیش از هولوکاست و در طول هولوکاست، پرده برمی‌دارد. یکی از دلایل نایابی و در دسترس نبودن چنین اسنادی برای عموم، بی‌شرمانه بودن این اسناد است و فاش کردن چگونگی تأسیس دولت اسرائیل و ماهیت حکومتگران و سیاستمداران اسرائیل.

برخی از اسناد این کتاب برای اولین بار به انگلیسی ترجمه و انتشار یافته است. انتخاب این اسناد عمدتاً با هدف روشن ساختن ماهیت واقعی صهیونیسم و ارتباط آن با دولت اسرائیل است.

یکی از این اسناد که یادداشتی سری از طرف فدراسیون صهیونیست آلمانی(۲) به‌تاریخ ۱۹۳۳ است، آمده: «تنها پاسخ به مسأله‌ی یهود که واقعاً برای دولت ناسیونال رضایت بخش باشد فقط با همکاری جنبش یهود عملی است که هدفش نوسازی اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی جامعه‌ی یهود است.»

لِنی برِنر نویسنده، پژوهشگر و فعال سیاسی، عمده‌ی پژوهش‌هایش درباره‌ی اسرائیل و صهیونیسم است که از جمله این کتابها را می‌توان نام برد: «صهیونیسم در عصر دیکتاتورها»، «دیوار آهنین: رویزیونیسم صهیونیستی از جابوتینسکی تا شامیر»، «یهودیان در آمریکای امروز»، و … لِنی برِنر در سالهای ۱۹۶۰ از فعالان سخت کوش و برجسته در جنبش حقوق مدنی بود و چندین بار دستگیر و زندانی شده است.

هدف از ترجمه و انتشار سند زیر که همچون قطره‌ای است از دریا، تنها اشاره به حقیقتی است که در برابر چشمان ماست، اما تبلیغات و دروغ پردازی‌های قدرت‌های قاهر، به‌ویژه اسرائیل، افکار عمومی را به انحراف کشانده و با جابجایی میلیون‌ها مردم بی‌گناه با اقلیتی حاکم، حقیقت را در پشت این هیاهوها پنهان می‌سازند.

ویراستار: لِنی برِنر
مترجم: ناصر رحمانی نژاد

ویژگی‌های عمده‌ در پیشنهاد سازمان نظامی ملی در فلسطین (ایرگون تِسوای لِئومی) در مورد حل مسأله‌ی یهود در اروپا و شرکت سازمان نظامی ملی در جنگ در کنار آلمان.

داوید یسرائیل، مشکل فلسطین در سیاست آلمان، ۱۹۴۵-(۳)۱۸۸۹
دانشگاه بار ایلان، اسرائیل، ۱۹۷۴ (آلمانی) صفحات ۱۷-(۴)۳۱۵

مشکل فلسطین در سیاست آلمان، ۱۹۴۵-۱۸۸۹

یادداشت لِنی برِنر:

این پیشنهاد به هیتلر در سال ۱۹۴۰ نوشته شده است، هنگامی که آوراهام اشترن (یائیر)(۵)، (۱۹۴۲-۱۹۰۷)، هنوز جنبش خود را ایرگون (واقعی) می‌نامید، که پیش‌تر در همان سال از آن انشعاب کرده بودند. او بعداً عنوان «لوهامی هِروت یسرائل» (رزمندگان آزادی اسرائیل)(۶) را برگزید. اما، در عرصه‌ی جهانی «گَنگ اشترن» شناخته می‌شدند، نامی که انگلیسی‌ها در فلسطین به آنها داده بودند.

این سند در سال ۱۹۴۱، در لبنان، به دو دیپلمات آلمانی سپرده شد، سپس توسط دولت ویشی، متحد فرانسوی آلمان، مدیریت شد. آنها اصل پیشنهاد را در سفارت آلمان در ترکیه، به امانت سپردند که بعد از جنگ پیدا شد.

در سخنرانی‌ها و بیانات مقامات بلندپایه‌ی سیاسی آلمان ناسیونال سوسیالیست اغلب تأکید می‌شود که پیش‌شرط نظم نوین در اروپا، حل قطعی مسأله‌ی یهود از طریق انتقال آنهاست («اروپای بدون یهودی»). انتقال توده‌های یهودیان اروپا پیش‌شرط حل مسأله‌ی یهود است: اما این امر تنها از طریق اسکان این توده‌ها در خانه‌ی قوم یهود، فلسطین، ممکن و کامل می‌تواند شد، و از طریق اسقرار یک دولت یهود در مرزهای تاریخی آن.

حل مشکل یهودیان با این روش، یعنی آزادی قوم یهود یک بار و برای همیشه، هدف فعالیت سیاسی و مبارزه‌ی طولانی جنبش آزادی اسرائیل، سازمان نظامی ملی(۷) (ایرگون تِسوای لِئومی) در فلسطین است.

سازمان نظامی ملی که از حسن نیت دولت رایش آلمان و مقامات دولت نسبت به فعالیت صهیونیست در داخل آلمان و نسبت به برنامه‌ی مهاجرت صهیونیست به‌خوبی واقف است، اعتقاد دارد که:

۱. میان دستگاه حاکم نظم نوین در اروپا، منطبق با مفهوم آلمانی آن، و آرمان‌های ملی واقعی قوم یهود آن‌گونه که به‌وسیله‌ی سازمان نظامی ملی تجسم یافته، منافع مشترک وجود دارد.

۲. میان آلمان نوین و فرهنگ توده-ملی عبرانی همکاری ممکن است و،

۳. استقرار دولت یهود تاریخی برپایه‌ی ملی و توتالیتر، مبتنی بر میثاقی با رایش آلمان، به نفع موقعیت نیرومند آینده‌ی یک آلمان قوی و قابل دوام در خاور نزدیک است.

براساس این ملاحظات، سازمان نظامی ملی در فلسطین، به‌شرطی که آرمان‌های ملی جنبش آزادی اسرائیل که در بالا اشاره شد از طرف رایش آلمان به‌رسمیت شناخته شود، پیشنهاد می‌کند که در کنار آلمان فعالانه در جنگ شرکت کند.

این پیشنهاد دربرگیرنده‌ی فعالیت در حوزه‌های نظامی، سیاسی و اطلاعاتی توسط سازمان نظامی ملی در فلسطین است، و خارج از فلسطین، طبق تدارکات قطعی ما، با بخش آموزش نظامی و سازماندهی نیروی انسانی در اروپا، تحت رهبری و فرماندهی سازمان نظامی ملی، در ارتباط خواهد بود. چنانچه تصمیم گرفته شود چنین جبهه‌ای باز گردد، این واحدهای نظامی در نبرد برای تسخیر فلسطین شرکت خواهند کرد،.

مشارکت غیرمستقیم جنبش آزادی اسرائیل در نظم نوین در اروپا، که در مرحله‌ی آماده شدن است، با راه حل مثبت ریشه‌ای مشکل یهودیان اروپا در انطباق است و مرتبط با آرمان‌های ملی قوم یهود که دربالا اشاره شد، می‌باشد. این امر به‌نحو فوق‌العاده‌ای پایه‌های اخلاقی نظم نوین را در برابر چشم تمام بشریت تقویت می‌کند.

همکاری جنبش آزادی اسرائیل همچنین در راستای یکی از آخرین سخنرانی‌های صدراعظم رایش آلمان است که آقای هیتلر تأکید کرد که او از هر ترکیب و ائتلافی که به انزوا و شکست انگلستان بیانجامد، استفاده خواهد کرد.

یک مرور مختصر و کلی از شکل‌گیری، ماهیت و فعالیت سازمان نظامی ملی در فلسطین:
سازمان نظامی ملی تا حدودی از میان حرکت دفاع از خود یهودیان در فلسطین و جنبش رویزیونیست (سازمان صهیونیست جدید)، که سازمان نظامی ملی از طریق شخص آقای و. جابوتینسکی(۸) تا مرگش با آن ارتباط ازاد داشت، توسعه یافت.

موضع پرو-انگلیس سازمان صهیونیست در فلسطین، که مانع از تجدید اتحاد شخصی شد، در پائیز امسال به جدایی کامل میان آنها و سازمان نظامی ملی، و همچنین به‌دنبال آن به انشعاب در جنبش رویزیونیست، منجر شد.

هدف سازمان نظامی ملی تأسیس دولت یهود در داخل مرزهای تاریخی آن است.
سازمان نظامی ملی، برعکس تمام گرایش‌های صهیونیست، نفوذ استعمارگرانه به‌عنوان تنها وسیله‌ی دست یافتن و تملک ‌تدریجی سرزمین پدری را رد کرده و شعارهای مختص خود را عملی می‌کند، یعنی مبارزه و قربانی دادن به‌عنوان تنها وسیله‌ی واقعی برای تسخیر و آزادی فلسطین.

سازمان نظامی ملی، به‌دلیل خصلت ستیزه‌جویانه و گرایش ضد انگلیسی خود، تحت آزار و اذیت مستمر حکومت انگلستان قرار دارد، و بنابراین مجبور است فعالیت سیاسی و آموزش نظامی اعضای خود را در فلسطین به‌طور مخفیانه انجام دهد.

سازمان نظامی ملی که فعالیت‌های تروریستی خود را از اوایل پائیز سال ۱۹۳۶ آغاز کرد، پس از انتشار کتاب سفید انگلیسی، به‌ویژه در تابستان ۱۹۳۹ به‌واسطه‌ی تشدید موفقیت‌آمیز فعالیت تروریستی خود و خرابکاری املاک و اموال انگلیسی موقعیت برجسته‌ای پیدا کرد. در این زمان، این فعالیت‌ها و همچنین پخش برنامه‌های رادیویی مخفی روزانه، عملاً مورد توجه و بحث تمام مطبوعات جهان واقع شد.

سازمان نظامی ملی تا آغاز جنگ دفاتر سیاسی مستقل خود را در ورشو، پاریس، لندن و نیویورک حفظ کرد.

دفتر ورشو عمدتاً مورد توجه سازمان نظامی و آموزش جوانان صهیونیست ملی بود و بخصوص در لهستان، ارتباط نزدیکی با توده‌های یهودی داشت که به‌هر شکلی از نبرد سازمان نظامی ملی در فلسطین، پیگیرانه و با اشتیاق حمایت می‌کردند. دو روزنامه در ورشو منتشر می‌شدند، این دو روزنامه ارگان‌های سازمان نظامی ملی بودند.

دفتر ورشو روابط نزدیک خود را با دولت پیشین و محافل نظامی‌ای که بیشترین حمایت و تفاهم را نسبت به هدف‌های سازمان نظامی ملی داشتند، حفظ کرد. در نتیجه، در سال ۱۹۳۹ گروههایی از اعضای سازمان نظامی ملی از فلسطین به لهستان فرستاده شدند تا آموزش‌های نظامی خود را در پادگان‌ها توسط افسران لهستانی کامل کنند.

مذاکرات بین سازمان نظامی ملی و دولت لهستان در ورشو، به‌منظور فعال‌ کردن و مشخص ساختن کمک‌های آنها— که شواهد آن را می‌توان به‌آسانی در آرشیوهای دولت پیشین لهستان یافت—به‌دلیل آغاز جنگ قطع کردید.

سازمان نظامی ملی در ایدئولوژی و ساختار خود با جنبش‌های توتالیتر اروپا پیوندهای نزدیکی دارد.

ظرفیت مبارزاتی سازمان نظامی ملی هرگز از کار افتادنی یا به‌طور جدی تضعیف شدنی نیست، نه به‌وسیله‌ی اقدامات دفاعی قوی دولت انگلیس و اعراب، نه آن سوسیالیست‌های یهودی.

____________________

1. 51 Documents: Zionist Collaboration with the Nazis, edited by Lenni Brenner, Barricade, Fort Lee, New Jersey, 2002.
2. German Zionist Federation. 
3. David Yisrael, The Palestine Problem in German Politics, 1889-1945
4.  Bar Ilan University, Israel, 1974.
5.  Avraham Stern (Yair).
6. Lehumei Herut Yisrael (Fighters for the Freedom of Israel). 
7.  National Military Organization (Irgun Zvai Leumi).
8. Vladimir Jabotinsky. ولادیمیر (زییف) جابوتینسکی روشنفکر، نویسنده و نمایشنامه نویس دست راستی روس، و رهبر و بنیانگذار جنبش صهیونیست رویزیونیست.