فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به احتمال تجمع در 13 آبان:
با جنبش سبز اگر در چارچوب قانون باشد مشكلي نداريم
جنبش سبز را تا مرز آشوب تحمل ميكنيم اما اگر به اغتششاش كشيده شود نيروي انتظامي برخورد ميكند./تصورم این است که در روز 13 آبان اتفاقی رخ نمی دهد./روز قدس هم گفتم اتفاقي نخواهد افتاد كه اتفاقي هم نيفتاد.
Wed 7 10 2009
ایلنا: فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه جرايم و تخلفات كاركنان نيروي انتظامي كاهش داشته است، گفت: در رابطه با 13 آبان فكر نميكنم اتفاق خاصي بيفتد و ما نبايد خيلي نگران باشيم. روز قدس هم گفتم اتفاقي نخواهد افتاد كه اتفاقي هم نيفتاد.
به گزارش خبرنگار ايلنا،سردار اسماعيل احمديمقدم با حضور در مركز نظارت همگاني ناجا (197) در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالي در رابطه با 13 آبان و احتمال اعتراضات و
تجمعات مردمي در اين روز گفت: 13 آبان روز مبازره با استكبار است و ماكارهاي همه سالهمان را انجام ميدهيم و نبايد خيلي نگران باشيم.
او تصريح كرد: در رابطه با روز قدس هم گفتم كه اتفاقي نخواهد افتاد واتفاقي هم نيفتاد، در موضوع ورزشگاه آزادي نيز به همين شكل. ما با جنبش سبز يا از جنبش ديگري اگر در چارچوب قانون باشد مشكلي نداريم و حتي اگر غيرقانوني باشد تا مرز آشوب تحمل ميكنيم اما اگر به آشوب و اغتششاش كشيده شود نيروي انتظامي برخورد ميكند. اما تصورم اين است كه روز 13 آبان حادثه خاصي نخواهيم داشت.
وي افزود: اساسا اينكه گروهي بخواهند به هر چيزي رنگ سياست بدهند براي كشور هم خوب نيست و مردم هم همراهي نميكنند. ما در اين مدت با كمترين خشونت و بهترين رفتار عمل كردهايم.
برخی جاها به عمد تخلف شده است
وی در رابطه با تخلف نيروهاي پليس گفت: در هر صورت بازرسي و حفاظت و سيستمهاي نظارتي براي اين هستند كه انحراف از دستور كار را شناسايي و برخورد كنيم.
وي افزود: اگر سازمان منضبط و دقيقي بود و هر مامور در دورترين نقطه كشور ميتوانست دستورات را درست درك و عمل كند، ما خوشحال بوديم اما بعضي جاها به دليل نداشتن آموزش درست درك نميشود و برخي جاها نيز عامدا تخلف ميشود.
فرمانده ناجا با اشاره به اينكه پليس كارنامه يگاني دارد كه هر شش ماه يكبار معاونت طرح و برنامه صادر ميكند، گفت: كل نيروها با هزار و 300 آيتم ارزيابي ميشود و در اين چند سال اين نمره همواره رشد داشته است.
احمديمقدم به انجام دو دور نظارت سازماني اشاره كرد و گفت: انحراف معيارها بسيار كاهش داشته و متوسطها به هم نزديك هستند. مهم اين است كه سازمان يادگيرنده باشد و اشكالش را بپذيرد. البته وجود اشكال تا حدودي نيز طبيعي است.
فرمانده ناجا با اشاره به اينكه پليس هر دستوري كه داده ميشود را بازخوردگيري ميكند گفت: در طرح انضباط اجتماعي نيز هر بار به گونهاي اجرا ميشود و رفع اشكال ميكنيم.
او خاطر نشان كرد: امروز نيروي انتظامي تقريبا در رفتارها يكسانسازي كرده است و اگر بگويم در پايان پنج سال خدمتم در نيروي انتظامي رفتار كاركنان را اصلاح كردهام براي من بسيار خوب است.
جرایم ماموران کهریزک در قوه قضاییه رسیدگی می شود
فرمانده ناجا به موضوع كهريزك نيز اشاره كرد و گفت: در اين رابطه ما در نيروي انتظامي برخورد كردهايم اما برخورد ما در حيطه خودمان بوده است و جرايم در دستگاه قضايي رسيدگي ميشود.
به گفته احمديمقدم در طول چند سال گذشته هر سال حدود 11 درصد جرايم كاركنان نيروي انتظامي كاهش داشته و تخلفات نيز كاهش يافته است. اما پروندهها بيشتر بوده است كه اين تشكيل پروندهها و برخوردها باعث كاهش جرايم و تخلفات شده است.
احمديمقدم بااشاره به اينكه سالانه حدود دو هزار نفر به دليل تخلفات يا جرايم از نيروي انتظامي منفك ميشوند، گفت: حدود 20 تا 30 درصد از اين افراد اخراج و بقيه معاف از خدمت ميشوند.
فرمانده ناجا افزود: در برخي موارد داشتهايم كه حتي دادگاه براي يكي از كاركنان نيروي انتظامي حكم برائت صادر كرده اما تخلف براي ما محرض بوده و به همين دليل در كميسيون رسيدگي به تخلفات رسيدگي كردهايم.
احمديمقدم تاكيد كرد: اگر كسي يك بار رشوه گرفت به هر ميزان و از هر كسي كه باشد يا اينكه در محيط كار چشمداشت غيراخلاقي به مراجعهكنندگان داشته باشد از نيروي انتظامي منفك ميشود. چرا كه كاركنان نيروي انتظامي بايد پاكدامن، پاك چشم و پاك دست باشند.
از این پس به جای برخورد خیابانی با باندهای فساد برخورد می کنیم
فرمانده ناجا در رابطه با نصب دوربينهاي مداربسته در سطح شهر گفت: پليس تلاش ميكند استفاده ازدوربين براي كاربردهاي چندگانه باشد و به دنبال اين نيستيم كه مثل انگلستان رفتار مردم را تحت كنترل بگيريم. اين اقدام نيز با تائيد شوراي امنيت و هيات دولت انجام شده و اين طور نيست كه دعوايي بين ما و دولت باشد. نيروي انتظامي تابع شوراي امنيت است و به طور قطع بدون هماهنگي كاري انجام نميدهد.
احمديمقدم در رابطه با طرحهاي امنيت اجتماعي نيز گفت: بايد به جاي اينكه با ظواهر در كف خيابان برخورد كنيم بيشتر به باندهاي توليد فساد بپردازيم. رويكرد پليس در كف خيابان به طور عمده فرهنگي و تذكر است. اما جرياناتي كه فساد را سازماندهي ميكنند، اولويت برخورد پليس هستند.
او به توضيح امروز جانشين فرمانده ناجا درباره طرح انضباط اجتماعي اشاره كرد و گفت: توضيح به خاطر اين بود كه بعد از نشست مطبوعاتي سردار رادان اينگونه تصور شد كه پليس طرح جديدي دارد در حالي كه ما در بسياري از شاخصها در حالت بحراني قرار نداريم.
احمديمقدم ادامه داد: رويكرد پليس پيشگيري از ايجاد بسترهاي وقوع جرم است و پيشگيري، رويكردي است كه بايد شروع شود و در آينده ادامه يابد.
فرمانده ناجا در پاسخ به سئوالي در رابطه با اقدامات پليس در برخورد با جنگ نرم گفت: تاسيس جنگ نرم تسخير افكار عمومي است، ابزارش هم رسانه است.
وي ادامه داد: به اين ترتيب كه سعي ميشود يك نارضايتي عمومي با بزرگنمايي اشكالات كوچك ايجاد كنند و تلاش ميكنند تا هستهاي براي رهبري اين موجهاي معترض به وجود آورند. اين اقدامات يك ماهيت اطلاعاتي و امنيتي دارد و يك هسته فرهنگي.
فرمانده نيروي انتظامي خاطر نشان كرد: فكر ميكنم كشور ما داراي ظرفيتهاي خوبي براي مقابله با جنگ نرم است. امروز مبارزه قلبي خيلي جواب نميدهد و ما بايد براي توجيه افكار عمومي اقدامات ايجابي داشته باشيم. به عنوان مثال در موضوع كهريزك خودمان پيشگام شديم تا با صدا و سيما برنامهاي داشته باشيم.
احمديمقدم با بيان اينكه نيروي انتظامي جوركش چند كاركرديهاي ديگر نهادها نيز ميشود در رابطه با امحاي 600 تن مواد مخدر كه قرار بود در هفته ناجا صورت گيرد گفت :مراسم امحا بايد يك مسير قانوني را طي كند و اگر نماينده دادستان امضا كند، انجام ميشود و در غير اين صورت به تاخير ميافتد.