تمدید تحریم موشکهای بالستیکی ایران از سوی اتحادیه اروپا
Thu 29 06 2023

دویچه وله: طبق گزارش رویترز اتحادیه اروپا به ایران اطلاع داده است که تحریمهای این اتحادیه علیه ساخت موشکهای بالستیک این کشور تمدید خواهد شد. تحریمهای اتحادیه اروپا قرار بود روز ۱۸ اکتبر سال جاری منقضی شود.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۷ تیر ( ۲۸ ژوئن) به نقل از چهار منبع دیپلماتیک گزارش داد که به ایران اطلاع داده شده است اتحادیه اروپا قصد دارد تحریمهای ساخت موشکهای بالستیکی ایران را که طبق توافق هستهای سال ۲۰۱۵ اعمال شده و قرار بود تا اکتبر سال ۲۰۲۳ باشد را حفظ کند.
دیپلماتهای اروپایی در گفتوگو با رویترز برای حفظ تحریم موشکی اتحادیه اروپا علیه ایران سه دلیل ذکر کردهاند: «استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی علیه اوکراین، احتمال انتقال موشکهای بالستیک ایران به روسیه و محروم کردن ایران از مزایای توافق هستهای چونکه تهران مفاد این توافق را نقض کرده است، این در حالی است که ابتدا آمریکا از توافق خارج شده بود.»
رویترز در ادامه گزارش خود آورده است که حفظ تحریمهای اتحادیه اروپا منعکسکننده تلاشهای غرب برای جلوگیری از تولید سلاحهای هستهای ایران است.
ایران دستیابی به سلاح هستهای را که غرب آن را تهدیدی برای اسرائیل و صادرکنندگان نفت عرب خلیج فارس میداند، رد میکند.
یک دیپلمات غربی که خواست نامش فاش نشود به رویترز گفت: «به ایرانیها به طور صریح در مورد حفظ تحریمها توضیح داده شد و اکنون پرسش این است که ایرانیها چه گامهای تلافیجویانهای ممکن است بردارند و این گامهای احتمالی چه خواهد بود؟».
نگرانی غرب از تحویل موشکهای بالستیک ایران به روسیه
جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۷ بدون توجه به قطعنامه سازمان ملل مجموعهای از آزمایشهای موشکهای بالستیکی و ماهوارهای را انجام داد و در ماه مه سال جاری نیز موشکی با برد دو هزار کیلومتر آزمایش کرد.
قدرتهای اروپایی از افزایش روابط دفاعی بین تهران و مسکو به شدت نگران هستند. جمهوری اسلامی به روسیه پهپادهای جنگی تحویل داده و روسیه از این پهپادها در جنگ اوکراین استفاده کرده است. اروپاییها اکنون نیز احتمال میدهند که ایران موشکهای بالستیک خود را به روسیه تحویل دهد.
تحریمهای اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی ایران طبق قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل اعمال شده است.
در قطعنامه سازمان ملل از ایران خواسته شده است از توسعه موشکهای بالستیک که امکان حمل سلاح هستهای را دارد خودداری کند اما آن را صریحا نیز ممنوع نمیکند.
|
|