خانه اصفهان؛ درخواست کمک اعدامیان:
«نگذارید ما را بکشند»، معترضان به احکام اعدام راهی زندان دستگرد اصفهان شدند
Wed 17 05 2023

بیبیسی: در پی افزایش نگرانی از احتمال اعدام متهمان پرونده اصفهان و گزارشها از در خواست کمک آنها برای جلوگیری از حکم اعدام، حامیان آنها و معترضان به احکام اعدام راهی زندان دستگرد اصفهان شدهاند.
تصاویر منتشر شده ترافیک سنگینی را در راههای منتهی به زندان نشان میدهد. تصاویر دیگری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده حاکی از روایت کاربرانی است که از حمله نیروهای امنیتی به معترضان در مسیر زندان خبر میدهند.
ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی منتشر نشان میهد که شماری از شهروندان در اصفهان به دلیل نگرانیها از اعدام مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی به سمت زندان دستگرد رفتهاند و ترافیک سنگینی در مسیرهای منتهی به زندان دستگرد اصفهان ایجاد شده است.
به روایت بعضی از این شهروندان راههای ورودی به سمت زندان بسته شده است. شهروند دیگری روایت میکند که نیروهای امنیتی در اطراف زندان کمین کردهاند. یکی از شهروندان هم در یکی از ویدیوها میگوید که بسیجیها به مردمی که به سمت زندان در حرکت هستند حمله کردهاند.
در همین حال در شامگاه ۲۷ اردیبهشت شماری از شهروندان در مناطق مختلف تهران از جمله اکباتان و شهرک باقری از پنجره یا پشتبام خانههایشان علیه حکومت ایران شعار دادند و خواهان توقف اعدام این سه معترض که متهم به قتل سه نیروی بسیح و نیروی انتظامی هستند، شدند.
در سنندج نیز گرروهی از مادران دادخواه که فرزندانشان در اعتراضات این شهر کشته شدند گردهم آمدهاند و با شعار «نه به اعدام» خواهان لغو حکم اعدام مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی شدهاند.
آنها از «مادران دادخواه و همه انسانهای آزاده » خواستهاند که سکوت خود را بشکنند و از مادران این سه معترض متهم به اعدام در اصفهان حمایت کنند.
پیشتر محمد هاشمی، از بستگان مجید کاظمی یکی از متهمان پرونده خانه اصفهان خبر داده بود ماموران امنیتی روز چهارشنبه به خانه اعضای خانواده متهمان پرونده «خانه اصفهان» ریختهاند.
آقای هاشمی نوشته: «از ظهر نیروهای جمهوریاسلامی به خانهی تعدادی از بستگان نزدیک مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی ریختند تا آنها را بازداشت کنند.»
او هشدار داد: «جمهوریاسلامی میخواهد جان عزیزانمان را بگیرد.»
میزان در ویدیویی که از متهمان این پرونده پخش کرده، آنها را «اغتشاشگرانی» خوانده که نیروهایی که قصد ایجاد امنیت برای کسبه و مردم داشتند را به گلوله بستند و پس از آنکه قصد فرار به ویلای شمال داشتند بازداشت شدند.
در این ویدیو گفته میشود که آنها با «مجاهدین خلق» از گروههای اپوزیسیون در تماس بودند.
رسانه قوه قضائیه در مطلبی دیگر با عنوان «یکی از اقدامات انساندوستانه تروریستهای محله خانه اصفهان» ویدیو کلیپی از فرزند خردسال یکی از نیروهای بسیجی کشته شده در کنار جسد پدرش منتشر کرده است.
دو روز پیش غلامحسین محسنیاژهای رئیس قوه قضائیه در سخنانی بدون اشاره مستقیم به این پرونده در جلسه شورای عالی قضایی گفت که این نهاد مصصم است «در رسیدگی به پرونده عناصر قتل و شهادت» نیروهای پلیس «نهایت قاطعیت و سرعت عمل» را به خرج دهد.
این اظهارات آقای محسنیاژهای یکی روز پس از تجمع شبانه مقابل زندان دستگرد اصفهان با هدف توقف حکم اعدام این متهمان و در جلسه شورای عالی قضایی مطرح شد.
به تازگی سمیه کاظمی، خواهر مجید کاظمی در گفتوگو با «شبکه شرق» گفته بود «متاسفانه کمیسیون عفو گفتند دیگر به اینجا مراجعه نکنید و به امید عفو نباشید چون مجید ۳ شاکی خصوصی دارد که عمرا رضایت دهند و مدعی العموم (دادستان اصفهان) هم خواستار اجرای حکم است.»
او به شرق گفته «مطالبه ما ارائه مستندات است. مستنداتی ارائه دهند که برادر من در ساعتی که قتل اتفاق افتاده، آنجا حضور داشته است. تنها مستندات این پرونده، نقل قولهای دیگران است.»
شماری از حقوقدانان نیز از عدم رعایت تشریفات حقوقی و فقدان ادله اثبات انتقاد کرده بودند و در نامهای خواستار توقف اجرای حکم اعدام و «به وقوع پیوستن یک فاجعه» شده بودند.
اخیرا صدا و سیما جمهوری اسلامی تصاویری از دستگیرشدگان پخش کرد و بار دیگر با انتقادات گستردهای مواجه شد. حکومت ایران سابقه طولانی در پخش اعترافات اجباری تحت شکنجه از متهمان دارد.
مجید کاظمی در ۲۳ دیماه ۱۴۰۱ در یک تماس صوتی از زندان با نزدیکانش گفته بود زیر شکنجه ناچار به اعتراف شده است.
پرونده معروف به خانه اصفهان پنج متهم داشت.
در این پرونده امیر نصر آزادانی، فوتبالیستی که پیشتر درباره وضعیت او ابراز نگرانی شده بود، در چندین اتهام به زندان محکوم شده که طولانیترین آن ۱۶ سال حبس مربوط به اتهام «معاونت در محاربه» است.
سهیل جهانگیری، متهم ردیف پنجم این پرونده هم به دو سال حبس محکوم شد.
در هفتههای اخیر موج تازهای اعدام متهمان سیاسی و عقیدتی در ایران به اجرا گذاشته شده و همین امر نگرانیها در خصوص اجرای حکم این سه نفر را افزایش داده است.
|
|