عصر نو
www.asre-nou.net

گزارش مراسم بیست و یکمین یادمان کشتار زندانیان سیاسی در ایران – سیدنی

کمیته برگزاری یادمان کشتار زندانیان سیاسی در ایران – سیدنی
Mon 28 09 2009

مراسم با يك دقيقه ايستادن و دست زدن بياد همه بر خاك افتادگان سياسى و عقيدتى در جمهورى اسلامى آغاز شد. با خطابه اى شعر گونه بدنبال آن، قسمت هاى متعدد برنامه توسط دو مجرى جوان به دو زبان فارسى و انگليسى اعلام شد. یکی از مجریان، خلاصه اى از جنايات رژيم و و پايدارى مردم ايران در طى اين سال ها را به زبان انگليسى بيان كرد. وى در رابطه با كشتار زندانيان سياسى در سال هاى 1360، و جنايت هاى بعدى رژيم تا به امروز، توجه حاضرين را به رويدادهاى اخير در ايران و خيزش اجتماعى براى آزادى و عدالت و همچنين كشتار مردم جلب كرد.
اين مراسم گرامى داشت شهدا، پس از بيش از دو ماه تداركات، تشكيل جلسات متعدد با فعالين و مبارزين سياسى در شهر سيدنى، و با يادبودى از بيست و يكمين سالگرد كشتار زندانيان سياسى در تابستان 1367، با استقبال خوب مردم و همچنين برنامه ريزى مناسب و سخنرانى هايى در اين باره برگزار شد. اين مراسم مانند سال هاى اخير با فراخوان فعالين " كميته همبستگى با جنبش كارگرى ايران- استراليا" اجرا شد.
سالن مراسم با چراغ هايى رنگين كه با نظم خاصى در گوشه هاى سالن قرار داده شده بود و همچنين پلاكاردهايى در محكوميت شكنجه و اعدام كه شعار اصلى مراسم امسال بود تزيين شده بود. در انتهاى سالن نيز عكس هاى متعددى از جنايات رژيم جمهورى اسلامى بر پانل هاى متعدد تهيه و نصب گرديده بود، كه توجه حاضرين را به خود جلب مى كرد.
پس از آن، سخنان مجری برنامه ، فيلم 15 دقيقه اى به نام " يادها ... جاودانه ها ..." از آغاز انقلاب 1357 و عكس هايى از شهداى جنبش مبارزاتى مردم ايران از همان آغاز تا تحولات اخير ايران به نمايش درآمد كه توسط کمیته برگزاری تهيه شده بود. يك نسخه 10 دقيقه اى آن را مى توانيد در اين آدرس ببيند.



پس از آن چهار سخنران مهمان از احزاب، پيوستگى سوسياليستى، نماينده حزب سبزها در پارلمان ايالتى، آلترناتيو سوسياليستى، و حزب كمونيست استراليا، به همراهى و همدردى با جنبش مبارزاتى مردم ايران و همچنين يادمان كشته شدگان سياسى و عقيدتى پرداختند. اين سخنرانان اطلاعات بسيار خوبى از موقعيت سياسى مبارزات مردم و گروه ها و سازمان هاى مبارز در ايران داشتند كه در سخنرانى هاى خود موجب شگفتى حاضرين مى شدند.
مجيد اميد كه خود از شركت كنندگان هر ساله اين مراسم و همراهى كنندگان آن است، دو قطعه شعر در ستايش رفقاى بر خاك افتاده و همچنين جنبش اخير مردم و همچنين خطر ساده انگارى در بدام افتادن در حكومتيان سابق زير عنوان جنبش سبز پرداخت، كه بسيار زيبا و جالب توجه بود. پيام نهاد هاى همبستگى با جنبش كارگرى ايران در خارج از كشور به گردهمايى درباره كشتار زندانيان سياسى در ايران، قرائت شد.
پس از آن برنامه با موسيقى زنده توسط هيوا محمودى و فروغ اميديان، با ترانه سرودهايى خاطره برانگيز ادامه يافت كه بسيار مورد توجه قرار گرفت. با پايان قسمت اول مراسم، شركت كنندگان براى بيست دقيقه به گفتگو با هم پرداختند و پذيرايى مختصرى نيز صورت گرفت. معمولا اين ميان برنامه ها، فرصت مغتنمى براى تازه كردن ديدار دوستان و آشنايان در اين ديار نه چندان ديگر غريب است.
مجريان جوان مراسم، شركت كنندگان را به خريد كتاب هاى جديد ميز كتاب كميته همبستگى با جنبش كارگرى ايران- استراليا فراخواندند. مطابق روال هميشگى نيز كتاب كه در مراسم مختلف ارائه مى شود، كتاب هاى جديدى نيز عرضه شده بود كه از آن جمله مى توان به دو كتاب، " كلاغ و گل سرخ " خاطرات زندان مهدى اصلانى از بازماندگان كشتار زندانيان سياسى در تابستان 1367، آخرين كتاب باقر مومنى " همراه با انقلاب از درخت سخن بگو ، و "انسان در سیستم تفکر اسلامی" و "گرگها و انسانها" از رضا پرتوی اشاره كرد.
قسمت دوم برنامه با سخنرانى، غلامرضا پرتوى نويسنده و فعال سياسى با موضوع شرایط بین المللی و داخلی در مقطع کشتار زندانیان سیاسی در سال 1367 بود که به بررسی نقش امپرياليسم جهانى در تقسيم منافع براى خود و بويژه در تحولات چند دهه اخير در ايران و ارتباط آن با تداوم حضور رژيم سرمايه دارى جمهورى اسلامى در اين سال ها با كشتار فعالين سياسى و دگر انديشان پرداخت كه بسيار مورد توجه شركت كنندگان قرار گرفت. ايشان با دقت و با توجه به وقت بيست دقيقه اى كه در اختيارش قرار داده شده بود، به جمعبندى نظراتش پرداخت و يادمان همه قربانيان جمهورى اسلامى را گرامى داشت.
پس از آن فيلم كوتاهى درباره مونا محمود نژاد، دختر 17 ساله بهايى كه در خرداد 1363 با چندين زن و دختر بهايى و پس از ماه ها زندان بخاطر تشكيل كلاس هاى درس، اعدام شد، به نمايش درآمد. البته اطلاعات مختصرى از اين جنايت در فيلم اول در كنار قربانيان جمهورى اسلامى از اقليت هاى دينى و فعالين سياسى آمده بود.
در اینجا فریدون نجفی یکی از زندانیان سیاسی که ده سال را در سیاهچال های رژیم جمهوری اسلامی گذرانده است چند خاطره کوتاه از کمیته های مرگ در مقطع قتل عام و همچنين ساعت ها انتظار در راهرو مرگ در زندان گوهر دشت بیان داشت و بطور بسیار مختصر به ارزش های انسانی در بررسی جایگاه جانباخته گان سیاسی پرداخت.
در پايان، هنرمندان محترم هيوا محمودى و فروغ اميديان به اجراى چند ترانه و سرود و با همراهى جمع پرداختند كه باعث، شادمانى، شركت كنندگان شد. آقاى محمودى در پايان با دكلمه دو شعر از حافظ و شفيع كدكنى با صداى گرم خود به هنرنمايى اش پايان داد.
پس از آن قطنامه اين مراسم توسط يكى از اعضا كميته برگذارى خوانده شد. اين قطنامه با شعار امسال مراسم كه؛ علیه اعدام ، علیه شکنجه بود، عنوان بندى شده بود كه بدين شرح است:

گرامی باد یاد جانباختگان را ه آزادی و عدالت اجتماعی

با توجه به اینکه اعدام ، شکنجه روانی و فیزیکی و تجاوزجنسی و پایمال کردن حقوق اجتماعی و سیاسی یک جریان نهادینه رژیم جمهوری اسلامی ایران است .
با توجه به اینکه رژیم جمهوری اسلامی برای حفظ قدرت سیاسی به هر قیمتی هیچگونه معیارهای انسانی و اجتماعی را به رسمیت نمی شناسد و پایمال کردن شئون انسانی در این رِژیم دارای هیچ قبح و اشکالی نیست و حقوق پایه ای انسانی در ایران هیچ گاه به حساب نمی آید . اینکه انسان در رژیم جمهوری اسلامی دارای حقوق به رسمیت شناخته شده بین المللی نیست
با توجه به اینکه رژیم جمهوری اسلامی بطور مستمر و متمرکز به سرکوب و پراکندن جنبش و تشکلات کارگری و دیگر اقشار زحمتکش جامعه با توسل به ارعاب ، دستگیری ، زندانی کردن ، شکنجه و اعدام ادامه می دهد و جنبش زنان ، دانشجویان ، روشنفکران ، ملیت ها گرفته تا ایجاد تشکلات صنفی و سیاسی مستقل رابرنمی تابد و به سرکوب خونین آنها میپردازد و سدی است در مقابل هر جنبش اجتماعی مترقی در ایران .
با توجه به سه دهه سرکوب مستمر از اقشار و طبقات مختلف و سازمان های سیاسی ، فرهنگی – اجتماعی تا صنفی و رسانه های گروهی و ایجاد محیط خفقان زا در زندگی مردم ایران ، به راه اندازی قصاص اسلامی و شلاق زدن و سنگسار در معابر عمومی برای ایجاد جو رعب و وحشت از طرف رژیم اسلامی .
و نظر به کشتار زندانیان سیاسی در دهه 1360 و قتل عام زندانیان سیاسی در تابستان 1367 و استمرار شکنجه و اعدام تا اوضاع اعتراضی کنونی در ایران
ما خواهان حداقل آن هستیم كه :
1 – آزادی فوری و بدون قید و شرط زندانیان سیاسی و عقیدتی
2 – لغو فوری اعدام و ممنوعیت شکنجه در ایران و محاکمه تمام عناصر دست اندار کار در این رابطه توسط دادگاههای مردمی
3 – ایجاد کمیته ای از روشنفکران و صاحب نظران مستقل داخلی با همکاری سازمان های مترقی بین المللی جهت نظارت بر وضعیت زندان و زندانیان سیاسی و نیز بررسی جنایات جمهوری اسلامی در ایران
4 - لغو قوانین قرون وسطائی قصاص اسلامی از قبیل سنگسار ، مجازات پوشش اجباری و....
از آنجائیکه رژیم جمهوری اسلامی ماهیتا در تضاد مرگ و زندگی با خواست های فوق قرار دارد و در مقابل آن ایستاده است لذا این خواست های اولیه فقط با سرنگونی این رژیم جنایتکار تحقق می یابد
زنده باد آزادی و عدالت اجتماعی ، زنده باد جهانی فارغ از زندان ، شکنجه و اعدام، مرگ بر رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی ایران،

کمیته برگزاری یادمان کشتار زندانیان سیاسی در ایران – سیدنی
19 سپتامبر 2009