انکار دوباره ستاره داران
گزارش روزنامه فرهیختگان از ستاره دار شدن دانشجویان در سال ۸۸
Thu 17 09 2009
نرگس جودکی : وجود دانشجویان ستاره دار باز هم انکار شد و این در حالی است که تنها در یک ماه گذشته تعدادی از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد با رتبه های بالا در دانشگاهها پذیرفته نشده اند در میان این افراد داوطلب رتبه اول هم وجود دارد , تعدادی از دانشجویان در چند ماه گذشته از سوی کمیته انظباطی حکم تعلیق از تحصیل دریافت کرده اند و این روند همچنان ادامه دارد.
تلفن روزنامه در یک هفته اخیر چند بار زنگ خورده است , تعدادی از دانشجویان به دفتر روزنامه آمده اند و پیگیری شان برای دیدار با نمایندگان مجلس ادامه دارد تا شاید که بتوانند راهی برای ادامه تحصیل پیدا کنند اما
رئیس کمیسیون آموزش مجلس دیروز وجود دانشجویان ستاره درا را به طور کلی منکر شد ه است.
همین چند روز پیش سعدالله نصیری , عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از وعده پیگیری رییس سازمان سنجش کشور در مورد وضعیت دانشجویان ستاره دار خبر داد. او قبل از این خبر هم از دیدار اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با دانشجویان گفته بود که دیروز رییس کمیسیون این دیدار را هم تکذیب کرد .تکذیب وجود دانشجویان یادآور مکالمه میرحسین موسوی و احمدی نژاد در مناظره تلوزیونی پیش از انتخابات است.
سعدالله نصیری در گفتگو با ایلنا، با اشاره به اینکه پیش از آغاز تعطیلات تابستانی مجلس، جمعی از دانشجویان ستارهدار به کمیسیون آموزش و تحقیقات آمده و با اعضا گفتوگو کردند، می گوید:"بنده و آقای دکتر عباسپور رئیس کمیسیون، مدارک این دانشجویان را گرفتیم و با آنان صحبت کردیم و به بررسی این مدارک پرداختیم.این دانشجویان دارای رتبههای خوبی بودند که بیشک میتوانستند در رشتههایی که انتخاب کرده بودند در مقطع کارشناسی ارشد، پذیرفته شوند
اما عباسپور به مهر می گوید:" هیچگاه ستاره دار نداشته ایم و در کنکور ارشد امسال ممکن است تنها 10 نفر وجود داشته باشند که مشکلاتی در حوادث اخیر ایجاد کرده باشند اما ستاره دار نیستند. کمیسیون آموزش جلسه ای با این افراد نداشته و تنها یک مورد که معرتض بوده اعتراض خود را با اعضای کمیسیون مطرح کرده است."
ستاره دار , توهم یا واقعیت
شب 15 خرداد ماه سخنان محمود احمدی نژاد درباره دانشجویان ستاره دار در مناظره تلویزیونی با میرحسین موسوی حیرت دانشگاهیان را برانگیخت.
احمدی نژاد گفت:" ستاره دارشدن دانشجویان در زمان وزارت مصطفی معین مرسوم شده است." گفته های احمدی نژاد تکرار گفته های محمد مهدی زاهدی در روز سوم خرداد بود . وزیر علوم با تکذیب وجود دانشجوی ستاره دار و محروم از تحصیل گفته بود : «طبق برنامه های تدوین شده وزارتخانه و در زمان وزیر اسبق دکتر معین، گذاشتن ستاره برای نمود دادن به برخی موارد در کارنامه قبول شدگان کارشناسی ارشد انجام می شده است.»
او با تشریح سابقه شکل گیری عبارت «دانشجوی ستاره دار» ادعا کرد: «دانشجویی با نشان ستاره که نمایانگر مشکل یا محرومیت او از تحصیل باشد اکنون در کشور وجود ندارد. علامت تک ستاره نمایانگر نقص در پرونده و دو ستاره نیز نشان دهنده وجود تذکر اخلاقی در پرونده دوره کارشناسی دانشجو بوده است.» زاهدی آن روز دلیل درج این دو ستاره در کارنامه پذیرفته شدگان را تنها برای آگاهی و توجه بیشتر آنان و به قولی نصیحت پدرانه عنوان کرد و مدعی شد تاکنون هیچ دانشجویی به خاطر وجود این علامت در کارنامه اش از ادامه تحصیل محروم نشده است.»
پس از این سخنان شورای دفاع از دانشجویان ستاره دار اعلام کرد تنها در سال 85 در حدود هزار و 241 فعال دانشجویی مجبور به امضای تعهد نامه شدند و این روند ادامه دارد . به گفته مصطفی معین وزیر علوم دولت اصلاحات در طول دولت نهم بیش از هزار دانشجوی ستاره دار از ادامه تحصیل محروم شده اند .اما زاهدی همچنان اصرار داشت که در زمان مسوولیتش هیچ دانشجویی از تحصیل محروم نشده است.
این صحنه گفتگو دوباره تکرار شده است . با این که شورای دفاع از حق تحصیل در بیانیه های متعدد نسبت به احضار و احکام تعلیق دانشجویان در ماههای اخیر اننتقاد کرده اند , رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به مهر می گوید: "ما معتقدیم که دانشجوی ستاره دار وجود ندارد و این اصطلاحی است که به دلیل اشتباه وزارت علوم در سال 85 بر سر زبانها افتاد. طبق قانون در تمام دانشگاهها باید گزینش انجام شود و طبیعی است که در سال 85 گزینش با تأخیر انجام شد و به دلیل اینکه سال تحصیلی باید آغاز می شد، اسامی را اعلام کردند. وزارت علوم نیز عنوان کرد تعدادی که گزینش آنها نیامده ستاره دار هستند و گزینش آنها بعدا اعلام می شود."
عباسپور ادامه می دهد : "به دلیل اینکه پاسخ گزینش آنها نیامده بود اعلام شده بود که ستاره دار هستند و باید ثبت نام کنند ولی ادامه تحصیل آنها منوط به نتیجه گزینش قطعی است.از این رو ثبت نام این دانشجویان موقتی بود و این اصطلاح باب شد. ما در همان سالها در حدود 40 هزار دانشجو را وارد دوره کارشناسی ارشد کردیم و تنها کمتر از 40 نفر دچار این معضل شدند که این نیز امری طبیعی است. دانشگاهها باید بر اساس مقررات خاصی عمل کنند و هر فعالیتی طبق مقررات باشد."
او با تأکید بر اینکه هر دانشگاهی نمی تواند به هر نحوی که می خواهد عمل کند تاکید می کند : " شورای عالی انقلاب فرهنگی ضوابطی گذاشته که اگر این ضوابط اجرا نشود تخلف است و در کمیته انضباطی باید مطرح شود. چنین قوانینی در تمام کشورها وجود دارد."
سميه يكي از دانشجوياني است كه با كسب رتبه ممتاز در كنكور كارشناسيارشد از راهيابي به دانشگاه بازمانده است. او در تعطيلات تابستان به شهرش بازگشت، اما چند هفته پيش فردي با تلفن منزلشان تماس گرفت و از او خواست براي پارهاي توضيحات مراجعه كند.
او به فرهیختگان ميگويد: «به من گفتند از سازمان سنجش تماس ميگيرند و من بايد براي پذيرش در دانشگاه در يك مصاحبه شركت كنم. با سازمان سنجش تماس گرفتم و مسوولان گفتند همانطور كه در روزنامه منتشرشده شما در مرحله اول با رتبه خوبي پذيرفته شدهايد ولي ما براي مصاحبه با شما تماسي نداشتهايم. شما فقط منتظر اعلام رسمي نتايج باشيد. اينبار همان فرد با خانوادهام تماس گرفت و گفت كه دخترتان بايد براي پذيرش در دانشگاه در مصاحبه شركت كند. اين بار من مجبور به پاسخگويي شدم و به آن مرد گفتم تنها در صورت احضار كتبي حاضر به گفتوگو هستم.»
سمیه ادامه ميدهد: «سرانجام در دانشگاه روزانه و شبانه و در چهار رشته مورد علاقهام مجاز به انتخاب بودم اما درنهايت نامم در ميان پذيرفتهشدگان نبود و سازمان در پاسخ به من اعلام كرد كه رتبه علمي خوبي داشتهام اما از سوي گزينش مردود شناخته شدهام. در بخش گزينش استاد و دانشجو من افراد زيادي را ديدم كه با رتبههاي بسيار بالا پذيرفته نشده بودند و به اين روند اعتراض داشتند. از سوي ديگر در ميان همكلاسیهای دوره ليسانس هم دوستاني داشتم كه رشته بسيار پايينتر از من داشتند اما پذيرفته شدند.»
او در حال حاضر پيگير پرونده شكايت خود است : «دانشجويان در تابستان از هم بيخبر بودهاند. نميدانم چند نفر دچار چنين مشكلاتي شدهاند اما به هر حال با بازگشايي دانشگاه از حال ديگران باخبر ميشويم.»
فعالیت دانشجویی در غیاب احزاب
عباسپور می گوید :" در هر دانشگاهی بحث فعالیتهای دانشجویی یا کمیته های انضباطی مطرح است اما چیزی تحت عنوان دانشجوی ستاره دار در کنکور 88 و در سالهای گذشته وجود نداشته است.در هر حال اگر دانشجویی در کنکور کارشناسی ارشد نسبت به گزینش علمی و اخلاقی مسئله و اعتراضی دارد براساس ضوابط قانونی می تواند به وزارت علوم مراجعه کند. البته برای پیگری به کمیسیون آموزش مجلس نیز می تواند مراجعه کند."
او ادامه می دهد : "اگر دانشجویی قرار باشد آمفی تئاتر دو میلیاردی دانشگاهی را به آتش بکشاند نمی تواند جایگاهی در دانشگاه داشته باشد."
عباسپور چیزی از نشریات دانشجویی که بیشترشان توقیف شده ا ند نمی گوید او تنها بر این موضوع تاکید می کند که دانشگاه نباید به جای محیطی علمی و آزاد اندیشانه تبدیل به محیطی غیر علمی شود.
شهریار مشیری , عضو سابق کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اما با این نظر موافق نیست چرا که فعالیت های دانشجویی را تنها راه جبران احزاب می داند .
او با تایید وجود دانشجویان ستاره دار می گوید:" تا سال گذشته هم که من در کمیسیون بودم هر سال تعدای از دانشجویان ستاره دار می شدند اما این موضوع از سوی برخی مسوولان تکذیب می شد .در میان اسامی که به ما مراجعه می کردند حتی افرادی با رتبه زیر 10 ستاره دار شده بودند . بعد از پیگیری های مکرر هم شیوه شان به این صورت در آمد که به طور کلی اوراق برخی افراد تصحیح نمی شد تا افرا د کارنامه ای نداشته باشند که بتوانند بر اساس آن پیگیر حقوق خود باشند."
مشیری ادامه می دهد: " اکنون زمزمه توقف فعالیت های دانشجویی شنیده می شود و این در حالی است که در شرایط کنونی تشکل های دانشجویی پیگیر مطالبات مردمی هستند و این در غیاب احزاب طبیعی است . در نبود احزاب دانشجویان بار مطالبات آزادی مدنی را به دوش می کشند."
|
|