عصر نو
www.asre-nou.net

اعلامیهٔ هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

دست سرکوب و کشتار از سنندج کوتاه!
خیزش سراسری، مردمی و مطالبات آن مشترک است!


Fri 14 10 2022

aksariat.jpg
طی روزهای گذشته حکومت اقدام به فرستادن نیروهای گوناگون و یگان‌های ویژۀ سرکوب خود به سنندج کرده است. شهروندان سنندج، مرکز استان کردستان، که مانند دیگر شهرهای ایران درهم‌بستگی با جنبش «زن، زندگی، آزادی» دست به اعتراض و اعتصاب زده‌اند، در معرض سرکوب شدید قرار دارند. گسیل گستردۀ نیروهای امنیتی و نظامی به سنندج، در کنار تکرار اتهام ضمنی «تجزیه‌طلبی» به هر صدای حق‌خواهی در کردستان، تلاشی مذبوحانه است که از همان آغاز جنبش، سرکوب‌های شدیدتری را در شهرهای کردنشین نسبت به دیگر شهرهای میهنمان به دنبال داشت.

همین تلاش در بلوچستان صورت گرفت و به فاجعهٔ کشتار مردم آن خطه از میهنمان انجامید. گو این‌که هشیاری مردم سنندج دستگاه سرکوب ولایت فقیه را در آن‌جا از پدید آوردن تراژدی دیگری همانند چابهار و زاهدان بازداشت، اما ابعاد یورش سبعانه برای ارعاب شهروندان بی‌نظیر بوده و مردم داغدار کشته‌های خودند.

هم‌زمان با شدت گرفتن سرکوب‌ در سنندج، پیوستن کارگران در مناطق گوناگون کشور از جمله کارگران پیمانی در صنعت نفت و پتروشیمی در اهواز، آبادان، عسلویه و بوشهر موجب نمود گسترش دامنهٔ خیزش مردم و نمایش درهم‌تنیدگی عمیق گروه‌های اجتماعی گوناگون شده است. حکومتی که جز سرکوب، زبانی برای رویارویی نه با مطالبات مردم و نه با اعتراض‌های شهروندی ندارد، درمانده از پاسخ‌گویی به فراگیری و گسترش هر روزۀ جنبش، همراه تشبّثات دیگر، با تلاش وقیحانه به منظور تلقین وابسته بودن جنبش مردم به بیگانگان در پی ایجاد گسست در آن و جدا کردن زمینهٔ اعتراض در کردستان و سیستان و بلوچستان از سایر نقاط ایران و فراهم کردن زمینۀ سرکوب کل جنبش است.

اما جنبش سراسری و گستردهٔ مردم و شهروندان سراسر ایران نه تنها این تلاش‌های مذبوحانۀ حکومت را بی‌ثمر کرده، بلکه برجسته شدن شعارهای ناشی از هم‌بستگی با کردستان و سیستان و بلوچستان، نتیجۀ عکس نیات و مقاصد حکومت را به دنبال داشته و عزم ملی در پی‌گیری خواسته‌های برحق همۀ اقشار و طبقات در سراسر ایران را جزم‌تر کرده است. در عین حال، مردم ما در سراسر ایران از جمله در کردستان، یک‌صدا و متحد، هم‌چنان بر جنبۀ خشونت‌پرهیز اعتراض‌های‌شان تاکید دارند.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) بار دیگر اعلام می‌دارد که سرکوب و کشتار مردم و ایجاد و اشاعهٔ جو تهدید و رعب و وحشت در سراسر ایران باید بی‌درنگ متوقف و همۀ بازداشت‌شدگان اخیر در سنندج و سایر شهرهای ایران بی‌درنگ آزاد شوند. همهٔ عاملان و آمران سرکوب مردم و کشتار فرزندان سرفراز میهن ما باید در دادگاهی صالح و عادل متشکل از حقوق‌دانان مورد اعتماد مردم محاکمه شوند.

خواست مردم کردستان نیز همان خواست عمومی مردم و خیزش جاری مردم سراسر ایران است و ما همنوا با همه هم‌میهنانمان خواهان تحقق خواست‌های بر حق مردمیم.

پنج‌شنبه، ۲۱ مهر ۱۴۰۱ (۱۳ اکتبر ۲۰۲۲ میلادی)
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)