عصر نو
www.asre-nou.net

اعتراض رانندگان به قدرت گيري دلالها در توزيع بار


Sun 28 09 2008

خبرگزاری کار ایران: با وجود انصراف جمعی از رانندگان کامیون‏های باربری اهواز از شرکت در ادامه اعتصابی که بیش از 2 هفته از آغاز آن می‏گذرد، این اعتصاب همچنان ادامه دارد.

به گزارش "ایلنا"، هنوز تعداد مشخص رانندگانی که به اعتصاب خود پایان داده‏اند مشخص نیست، اما به گفته فعالان کارگری و مدنی حدود 20 تا 50 درصد رانندگان از چهارشنبه تاکنون به اعتصاب خود پایان داده‏اند.
اعتصاب رانندگان در نیمه شهریور ماه در اعتراض به دخالت دلالان در توزیع بار، متوقف شدن فعالیت انجمن صنفی رانندگان کامیون استان خوزستان و شرایط بد و ناامنی که در جاده‏ها برای توقف کامیون‏ها وجود دارد، آغاز که در آن 1700 راننده شرکت داشتند.
سید حسن علوی، نماینده رانندگان اعتصاب کننده به "ایلنا" گفت: این اعتصاب به صورت توقف کامیون‏ها در حاشیه جاده اندیمشک شکل گرفت.
وی گفت: پیش از منصرف شدن عده‏ای از رانندگان از ادامه اعتصاب، برخوردهایی میان رانندگان و عوامل انتظامی به وجود آمد که به توقیف پلاک برخی کامیون‏های متوقف شده و بازداشت تعدادی از رانندگان منجر شد.
علوی با بیان اینکه به ما قول داده‏اند که پس از تشکیل و آغاز به کار دوباره انجمن صنفی به سایر خواسته‏ها رسیدگی شود، گفت: ما پس ازآنکه توانسیتم مسوولان را متقاعد کنیم به اعتراض خود پایان دادیم.
ابوالفضل عابدینی از فعالان مدنی در استان خوزستان نیز با تایید این مطلب به "ایلنا" گفت: دلیل اصلی این اعتصاب ناشی از نفوذ قدرتمند دلالانی است که به پشتوانه رانت، بارها را به صورت ناعادلانه میان رانندگان توزیع می‏کنند.
وی گفت: طی دو ماه گذشته، قدرت دلالان افزایش یافته به‏طوریکه رانندگان برای پرداخت اقساط یک تا دو میلیون تومانی خودروهای خود ناچار هستند بابت هزینه حمل و نقل یک بار 600 هزار تومانی، فقط 400 هزار تومان بگیرند.
وی یادآور شد: از زمان آغاز اعتصاب که به صورت توقف آرام خودروها در حاشیه کناری جاده اندیمشک شکل گرفته است،‏ واسطه‏گران مجبور شدند تا بهای حمل بار را تا حدی افزایش دهند زیرا هم اکنون به دلیل این اعتصاب، حجم انباشته‏ای از کالاهای مختلف در پایانه‏های حمل و نقل ایجاد شده است.
به گفته عابدینی، صاحبان موسسات و شرکت‏های حمل‏ونقل در قدرتمند شدن دلالان نقش موثری داشته‏اند، زیرا به جای رودررو شدن مستقیم با رانندگان، بارها را از طریق دلالان توزیع می‏کنند.
اما حسین احمدی زاده، از انجمن سراسری شرکت و موسسات حمل‏ونقل کالا کشور با رد این ادعا به "ایلنا" گفت: موسسات حمل‏ونقل هیچ نقشی در قدرتمند شدن دلالان ندارند.
وی با یادآوری غیرقانونی بودن فعالیت واسطه‏گری در توزیع بار بین رانندگان گفت: با وجود آنکه توزیع بار باید از سوی شرکت‏های دارای مجوز از سازمان حمل‏ونقل صورت گیرد اما هنوز درصد قابل توجهی از توزیع بارها توسط موسسات صوری صورت می‏گیرد.
این فعال کارفرمایان با تاکید بر اینکه فعالیت دلالان به زیان رانندگان است، گفت: به همان اندازه موسسات حمل‏ونقل کالا نیز از این موضوع ضرر می‏کنند.