عصر نو
www.asre-nou.net

نامه شش‌رنگ به سازمان‌های سیاسی و نهادهای حقوق بشری
و پاسخ های رسیده


Mon 16 05 2022

new/6rang2.png
شش‌رنگ در تداوم تلاش برای تغییر فرهنگ غیرشمول گرای حاکم بر جریانات سیاسی و سازمان‌های حقوق بشری در تاریخ ۲۸ آپریل ۲۰۲۲ نامه‌ا‌ی به تعدادی از مجموعه سازمان‌ها و گروه‌های موجود ارسال کرد (لیست کسانی که بدون توجه به مواضع سیاسی شان، این نامه برایشان ارسال شده است را در ذیل ملاحظه می کنید). شش رنگ در این نامه از آنها خواست تا ضمن توجه به موضوع نقض حقوق و همچنین طرح مطالبات اقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران به آموزش اعضا و همراهان خود پرداخته و این موضوع را در بطن برنامه و تبلیغات سیاسی خود قرار دهند.

ما در این نامه خطاب به این نهادها گفته بودیم که چنانچه برای حقوق بشر و دمکراسی در ایران مبارزه می‌کنند، نمی‌توانند موضوعات مربوط به اقلیت‌های جنسی و جنسیتی را نادیده بگیرند و بیش از این در مورد سرکوب روزمره و نقض حقوق این بخش از جامعه ایران بی تفاوت باشند. هر چند بخشی از این سازمان‌ها در سال‌های اخیر گاه اشاراتی به این موضوعات داشته‌اند اما همچنان فعالیت‌هایشان بدون دخالت دادن جامعه ال‌جی‌بی‌تی ایران بوده و عملا نیازهای واقعی این جامعه را بیان نکرده و بخشا باز به حذف آنها یاری رسانده‌اند.

قرار بر این بود که پاسخ های رسیده به این نامه را برای اطلاع مخاطبینمان در گزارشی منتشر کنیم و اکنون در تنظیم این گزارش بیش از پیش به کم کاری این گروه‌ها پی می‌بریم. اما ما قصد کرده‌ایم نگذاریم انقلاب ۵۷ تکرار شود و حقوق گروه‌های گوناگون زیر گرفته شود و بدون همبستگی و فریاد حق طلبی، ناظر سرکوب و قتل و بی حقوقی یکدیگر باشیم. بایستی مسئولیت این گروه‌ها را دائم به ایشان یادآوری کرد.

در این رابطه سازمان‌های: ملیون ایران، حزب چپ ایران، هسته اقلیت، کمپین حقوق بشر در ایران، شبکه فرشگرد و کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، پایان تک زبانی، ایمپکت ایران به نامه ما پاسخ داده و در آن شرح فعالیت های تاکنونی خود را بازگو و بر ضرورت طرح این موضوعات تاکید کردند. ضمن تشکر از این نهادها، متاسفانه باید اعلام کنیم که بقیه سازمان ها و گروه ها این نامه را بی پاسخ گذاشتند.

دلیل این امر از نظر ما در وهله اول ضعف جدی این سازمان ها در رعایت فرهنگ گفتگوست. یعنی از پاسخ به یک نامه ساده و انجام مراودات با پیرامون خود عاجزند، از سوی دیگر ضعف نظری جدی در برخورد به این نامه است، یعنی حرف زیادی برای گفتن ندارند. فضا و ساختارهای موجود عملا به افراد ال‌جی‌بی‌تی امکان ایفای نقش در این سازمان‌ها را نمی‌دهد و آنها نیز علاقه‌ای به پیگیری وضعیت این گروه نداشته و ندارند. در عین حال، برای ما عجیب نیست که اساسا حتی پاسخ در مورد موضوع مربوط به گرایش جنسی و هویت جنسیتی افراد برای آنها فاقد اولویت و اهمیت باش، که این خود نوعی از فوبیای اجتماعی است.

ما اعلام می‌کنیم که همچنان در آینده از روش‌های گوناگون برای تشویق گروه‌های اجتماعی مختلف به پرداختن به این موضوعات ادامه خواهیم داد و امیدواریم همچنان که تاکنون پیشرفت قابل ملاحظه اما ناکافی را در این زمینه شاهد بوده‌ایم، از این پس نیز بتوانیم در یک تبادل نظر و در عمل، تغییر این فرهنگ را شاهد باشیم.

شش‌رنگ در روز مقابله با تبعیض علیه افراد با گرایشات جنسی و هویت‌های جنسیتی و بیان جنسیتی متنوع، اعلام می‌کند، که این روز را به عنوان روزی برای ابراز همبستگی بین المللی و تلاش برای گسترش آگاهی و ایجاد بحث بر سر مطالبات جامعه ال‌جی‌بی‌تی ایران گرامی بداریم.

پس نوشت:


چنانچه سازمان یا گروهی از قلم افتاده است، عمدی در کار نبوده است و می توانید با ما تماس بگیرید. در عین حال انتخاب این آدرس ها نیز بدون در نظر گرفتن مواضع سیاسی آنها بوده و به معنای تایید یا تکذیب مواضع آنها توسط شش‌رنگ نیست.‌

(حزب چپ ایران(فداییان خلق)، سازمان فداییان (اقلیت)، شورای مدیریت گذار، اتحاد جمهوری‌خواهان ایران، جبهه ملی ایران، جنبش سکولار دمکراسی ایران، حزب سکولار دموکرات ایرانیان، فرشگرد، رضا پهلوی، حزب کمونیست کارگری ایران، حزب توده ایران، سازمان راه کارگر، هسته اقلیت، حزب کمونیست کارگری (حکمتیست)، سازمان کردستان حزب کمونیست ایران، سازمان اتحاد فداییان خلق ایران، سازمان کومه له، حزب دمکرات کردستان ایران، سازمان حقوق بشر ایران، کمپین بین المللی حقوق بشر، ​​کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، اتحاد برای ایران، ایمپکت ایران، مرکز اسناد حقوق بشر ایران، عرصه سوم، حقوق بشر بلوچستان، انجمن حقوق بشر مردم آذربایجانی در ایران، سازمان حقوق بشر اهواز،انجمن قلم ایران در تبعید، کانون نویسندگان ایران (در تبعید)، پایان تک‌ زبانی)

شش‌رنگ (شبکه لزبین‌ها و ترنسجندرهای ایرانی)
۱۶ ماه می ۲۰۲۲