سرکوب شدید اعتراضات در اصفهان
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: از دادن آمار مصدومان معذور هستیم
Sat 27 11 2021

دویچه وله: همزمان با دستگیریهای گسترده خبرگزاریهای وابسته به حکومت تجمع معترضان اصفهانی را به "اراذل اجارهای" و "ضدانقلاب" نسبت دادهاند. امام جمعه اصفهان نیز گفته که اتفاقات اخیر "یادآور آشوبهای ۹۸ است".
روزنامه کیهان صبح روز شنبه ششم آذر اعترضات کشاورزان و مردم اصفهان به بیآبی، سوءمدیریت توزیع آب و خشکسالی را به "عناصر فرصتطلب آشوبگر و اراذل اجارهای" نسبت داد که "هیچ نشانی از مردم و کشاورزان نداشتند".
خبرگزاری فارس نیز از "عناصر مشکوکی" نوشته که وارد اعتراضات کشاورزانی شدند که قصد "پایان دادن" به تجمع و دادن "فرصت" به مسئولان برای حل مشکل بیآبی را داشتهاند.
فارس گفته است: «عناصر فرصتطلب و ضد انقلاب که از ابتدا تلاش میکردند مسیر مطالبات کشاورزان را تغییر دهند و به فضای ناامنی و بینظمی در اصفهان دامن بزنند با حمله به چادرهای حاضرین در بستر زایندهرود قصد داشتند مانع از پایان تجمع کشاورزان شوند و آشوبهایی را ایجاد کردند.»
این خبرگزاری اعتراضات مردم أصفهان را توطئه "کشورهای غربی و امپراطوریهای رسانهای وابسته به آنها" در آستانه شروع مذاکرات هستهای در وین دانسته است.
از هفته گذشته تاکنون اعتراض کشاورزان و مردم اصفهان به خشکسالی و بیآبی از مهمترین اخبار رسانهها و شبکههای اجتماعی ایران بوده است. خشکسالی که علاوه بر عوامل طبیعی، ناشی سیاستهای توسعه ناپایدار و سوءمدیریت حکومت ایران ظرف دهههای اخیر است. اعتراضات تا شامگاه جمعه پنجم آذر ادامه داشته و با واکنش خشن نیروهای امنیتی و دستگیری برخی معترضین روبرو شده است.
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران بیش از ۱۲۰ نفر در این اعتراضات بازداشت و به زندان دستگرد اصفهان منتقل شدهاند. بر أساس همین خبر سه نفر از بازداشت شدگان به بهداری و سردخانه زندان منتقل شدهاند.
همزمان با حمله پلیس و نیروهای امنیتی به مردم یوسف طباطبایینژاد، امام جمعه اصفهان در خطبههای نماز جمعه این شهر گفته است که اعتراضها در اصفهان "یادآور آشوبهای آبان ۹۸ است". او معترضان را "اوباش اجارهای" نامیده و گفته است: «فعال شدن دیگر باره این آشوبگران مستلزم برخورد انتظامی و قضایی قاطعانهتری است آنچنانکه دشمن دیگر خیال تخریب و اغتشاش را در سر راه ندهد.»
تحصن کشاورزان اصفهان در جمعه هفته گذشته با حمایت گسترده مردم اصفهان روبرو شد. جمعیت به قدری زیاد بود که رسانههای حکومتی هم آنرا پوشش دادند. با ادامه اعتراضات اما برخورد حکومت نیز تغییر کرد و به آتش زدن چادر معترضین، پرتاب گاز اشکآور شلیک به سوی مردم، حمله به خانههای مردم و سرکوب شدید معترضین تبدیل شد.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: از دادن آمار مصدومان معذور هستیم
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از دادن آمار مصدومان خودداری کرده ولی اعلام کرد که حال دو مصدوم اعتراضات مناسب نیست ولی کسی تا کنون فوت نشده است. شبکه اینترنت نیز در مناطقی از اصفهان قطع شده است.
اعتراضات در اصفهان ادامه دارد و نیروهای امنیتی و پلیس به شدت معترضان را سرکوب میکنند.
در اثر تیراندازی با گلوله ساچمهای شماری از معترضان نیز زخمی شدند و به بیمارستانهای اصفهان انتقال یافتند.
نورالدین سلطانیان، سخنگوی علوم پزشکی اصفهان روز شنبه ۶ آذر (۲۷ نوامبر) اعلام کرد از دادن آمار مصدومان حوادث دیروز در شهر اصفهان معذور هست. اما او گفت بسیاری از این مصدومان در هنگام مراجعه، سرپایی درمان و مرخص شدند.
سلطانیان در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفته است سایر مصدومانی که هم اکنون در مراکز درمانی بستری هستند به غیر از دو نفر که نسبت به بقیه حال عمومی مناسبی ندارند، حالشان خوب است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مهر گفته است تلاش میکند تا آمار دقیق و به هنگام مصدومان را بزودی برای جلب اعتماد مردم ارائه کند.
نهادهای امنیتی و قضایی کشور تا کنون از دادن آمار دقیق دستگیرشدگان و مجروحان سرباز زدند. رسانههای داخل کشور درباره سرکوب اعتراضات اصفهان گزارشی منتشر نکردند.
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران بیش از ۱۲۰ نفر در این اعتراضات بازداشت و به زندان دستگرد اصفهان منتقل شدهاند. بر أساس همین خبر سه نفر از بازداشت شدگان به بهداری و سردخانه زندان منتقل شدهاند.
شبکه اینترنت نیز در مناطقی از اصفهان قطع شده است. قطع اینترنت یکی از روشهایی است که جمهوری اسلامی ایران در اعتراضات پیشین مردم از جمله در خوزستان و اعتراضات آبان ۹۸ در پیش گرفته بود.
نهادهای مدافع حقوق رسانهها و حقوق بشر به این رویه جمهوری اسلامی ایران به شدت اعتراض کردهاند.
تارنمای "نتبلاکز" که اختلال و قطع اینترنت را رصد میکند جمعه ۵ آذر (۲۶ نوامبر) از عدم دسترسی به اینترنت در ایران و کاهش سرعت اینترنت خبر داد.
اختلال و کاهش دسترسی اینترنت در ایران را با اعتراضات اصفهان در ارتباط میدانند.
اعتراضات اصفهان علیه سوءمدیریت توزیع آب با حضور گسترده مردم در بستر زایندهرود و اطراف پل خواجو آغاز شد.
مردم خطاب به مقامات شعار میدادند: «به اصفهان نفس بده، زایندهرود رو پس بده.»
حوضه آبریز زایندهرود در ۲۰ سال گذشته به دلیل بارگذاری بیش از حد صنایع و توسعه اراضی کشاورزی و باغها، پمپاژ غیرقانونی آب در بالادست و کاهش بارندگی در شرایطی بحرانی قرار دارد. منابع آب سطحی و زیرزمینی از میان رفتهاند و خشکی زایندهرود، تالاب گاوخونی و برداشتهای بیرویه از چاهها، فرونشست زمین در اصفهان را تشدید کرده است. این آسیبها با آلودگی بیشتر هوا، گرد و غبار و خشکی اراضی کشاورزی در شرق همراه بودهاند.
|
|