عصر نو
www.asre-nou.net

هیئت سیاسی- اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

خواهان آزاد سازی تولید و توزیع عادلانه‌ی واکسن کرونا هستیم!

به تبعیض در دسترسی به واکسن کرونا باید پایان داده شود!
Sat 6 02 2021

new/logo_hezbe-chap.jpg
طی یک سال گذشته نزدیک صد و پنج میلیون تن در سراسر جهان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌ و حدود دو میلیون و سی‌صد هزار تن جان باخته‌اند و علیرغم آن که ماه‌هاست واکسن کرونا تولید شده، هنوز از توزیع فراگیر آن خبری نیست و تنها درصد اندکی از مردم، و عمدتا در کشورهای صنعتی واکسينه شده‌اند. در شرائط کنونی آهنگ تولید واکسن کرونا، تناسبی با توزیع آن در جهان ندارد، حتی در کشورهای صنعتی نیز تولید آن از سوی شرکت‌های مختلف تولید کننده‌ی دارو بسیار محدود است. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای فقیر جهان، نه از خود واکسن و نه از امکانات لازم برای تهیه‌ی آن خبری نیست و علیرغم تاکید بر مقابله جهانی با پاندمی کرونا، توجه چندانی به این واقعیت نشده است.

مجمع عمومی سازمان ملل در نشست خود نسبت به توزیع واکسن کرونا، هشدار داده و بر رفع تبعیض در این عرصه تاکید کرده‌است. در همین رابطه، رئیس سازمان بهداشت جهانی نیز تلاش برای تصاحب انحصاری واکسن را «نشانه‌ی سقوط اخلاقی» دانسته و انحصارگری و ملی‌گرایی در توزیع واکسن را مانعی بزرگ در برابر چیرگی جهانی بر پاندمی کرونا دانسته‌است. یکی دیگر از دلایل در توزیع ناعادلانه‌ی واکسن کرونا حرص سود شرکت‌ها و کنسرن‌های تولید کننده‌ی واکسن ‌است. در نظام اقتصادی کنونی، سلامت مردم به دست کنسرن‌های داروئی تولید کننده واکسن سپرده شده و میزان تعهد به آن با مقدار سود این کنسرن‌ها گره خورده‌است.

پاندمی کرونا نشان داد که جهان با همه‌ی تمایزات در برابر خطر واحدی قرار گرفته‌است. از این‌رو مقابله با آن تنها با همبستگی جهانی ممکن است. تنها زمانی که همه کشورها از امکانات لازم برای مقابله با کرونا برخوردار باشند، مصونیت در برابر این پاندمی در جهان امکانپذیر است. ما همه‌ی نیروهای مترقی و بشردوست جهان را به مقابله با برتری طلبی ناسیونالیستی و سودپرستی کنسرن‌ها و برای تامین عدالت در برخورداری از حق درمان و سلامت برای همه‌ی مردم جهان در مقابله با پاندمی کرونا فرامی خوانیم! بگذار برای جهانی بهتر و عادلانه‌تر برای همگان، هم‌صدا شویم و متحد عمل کنیم.

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) خواهان پایان دادن به تبعیض در توزیع واکسن کرونا و آزادسازی تولید آن در تمام کشورها زیر نظارت سازمان بهداشت جهانی و با هزینه مناسب برای همه‌ی مردم در جهان است. ما با پشتیبانی از فراخوان حزب کمونیست فرانسه، معتقدیم برای نجات بشریت از شر ویروس مرگبار کرونا باید فرمول واکسن کووید۱۹ در اختیار تمام شرکت های داروسازی جهان گذاشته شود. ما هم‌صدا با «حزب چپ آلمان»، خواهان آزاد سازی اجازه ساخت واکسن و گسترش ظرفیت های تولید آن» هستیم و همراه با پزشکان و کادر درمانی در سراسر جهان بر این باوریم که نباید «سودمحوری» شرکت‌ها و تمایلات سیاسی دولت‌مردان و خصومت بین دولت‌ها یا تقسیم مردم جهان به فقیر و غنی، مانع دسترسی همه به واکسن کرونا باشد.

هیئت سیاسی- اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)
۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۶ فوریه ۲۰۲۱