حمله جورج بوش به ایران در مجمع عمومی سازمان ملل
احمدی نژاد در مجمع عمومی: امپراتوری آمریکا در پایان راه
Wed 24 09 2008
دویچه وله: جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل به شدت به دو کشور ایران و سوریه حمله کرد و گفت: ایران و سوریه همانند سابق از تروریسم حمایت می کنند. بوش گفت، کشورهایی نظیر ایران و کره شمالی نباید به سلاح اتمی دسترسی داشته باشند.
رئیس جمهور آمریکا افزود: با اینحال شمار این گونه کشورها در حال کاهش است. علاوه براین، این کشورها آشکارا خود را منزوی ساخته اند.
جورج بوش در سخنرانی خود، جامعه جهانی را به مبارزه مشترک علیه تروریسم فراخواند. وی گفت: این کافی نیست که سازمان ملل ترورها را پس از وقوع آنها محکوم کند. وی اقدام های پیشگیرانه را ضروری دانست.
بوش گفت، کشورهایی نظیر ایران و کره شمالی نباید به سلاح اتمی دسترسی داشته باشند. به همین دلیل همه ی کشورهای جهان باید آماده باشند که تحریم های برقرار شده علیه این کشورها را به اجرا بگذارند.
رئیس جمهور آمریکا گفت، برخی خیال می کنند خطر تروریسم در جهان کاهش یافته است. اگر چنین بود، مایه ی دلگرمی بود، اما چنین نیست.
بوش افزود: افراطگرایان اصول زندگی مشترک صلح آمیز ملت ها را تهدید می کنند. هر کشور عضو سازمان ملل متحد مسئولیت دارد که علیه افراطگرایی و تروریسم اقدام کند.
اعتراضها علیه حضور احمدی نژاد در نیویورک
حضور امسال محمود احمدی نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل با تظاهرات اعتراضی شمار زیادی از مخالفان سیاست های وی در برابر مقر سازمان ملل متحد همراه بود. مخالفان پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آن ها از جمله نوشته شده بود: «ایران را متوقف کنید»، «ایران هسته ای نه!». بر روی پلاکاردی با تصویر ضربدرخورده ی احمدی نژاد نوشته شده بود: «خوش نیامدید!»
شلدون سیلور، سخنگوی فراکسیون دموکرات های شورای شهر نیویورک، که در تظاهرات علیه رئیس جمهور ایران شرکت داشت، به خبرنگاران گفت: «من به این جا آمده ام تا در برابر سازمان ملل به این سازمان اعتراض کنم که به این جنکایتار و مار [احمدی نژاد] اجازه ی سخنرانی داده، در حالی که او در کشورش جلوی آزادی بیان بسیاری را گرفته است.»
شمار زیادی از گروه های یهودی نیز پیش از ظهر روز سه شنبه در برابر مقر سازمان ملل علیه حضور محمود احمدی نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل تظاهرات کردند. رولند لاودر، رئیس کنگره یهودیان جهان که در تظاهرات یهودیان شرکت داشت، ۵ گروه مسیحی را متهم کرد که با دعوت از احمدی نژاد به یک "گفت وگوی ادیان" سعی در مقبول جلوهدادن یک دیکتاتور کردهاند. رئیس کنگره یهودیان گفت: «این گروه ها که مدعی احترام به ارزش هایی چون صلح و تفاهم متقابل هستند، وقتی به یک دیکتاتور خوفناک و نژادپرست تریبونی برای فحاشی می دهند، خود را به سخره می گیرند.»
جلوگیری از سفر احمدینژاد به لسآنجلس و کالیفرنیا
در همین حال رسانه های داخل ایران خبر داده اند که دولت آمریکا از دادن ویزا به محمود احمدی نژاد و هیات همراه وی برای سفر به شهرهای لس آنجلس و کالیفرنیا در جنوب غرب آمریکا خودداری کرده است.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نوشته است، دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، برای رییس جمهور و هیات همراهش برنامه ای در کالیفرنیا و لس آنجلس تدارک دیده بود که دولت آمریکا از دادن ویزا به هیات نمایندگی ایران برای این سفر خودداری کرد.
خبرگزاری آلمان
احمدی نژاد در مجمع عمومی: امپراتوری آمریکا در پایان راه
بی بی سی - رئیس جمهور ایران در چهارمین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ضمن تکرار خطوط اصلی مطالب سال های گذشته گفته است که "امپراتوری آمریکا" به پایان راه خود رسیده است.
هنگام سخنرانی محمود احمدی نژاد که نزدیک به نیم ساعت طول کشید هیچ یک از اعضای هیات نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، به جز یک کارمند پایین رتبه که یادداشت برمی داشت، در جلسه حاضر نبود.
این درحالی است که بنا به گزارش ها آقای احمدی نژاد در جریان نطق جورج بوش رئیس جمهور آمریکا در مجمع عمومی حاضر بود اما ظاهرا تلاش می کرد توجهی به آقای بوش نشان ندهد.
جورج بوش در سخنان خود ایران و سوریه را متهم به دست داشتن در تروریسم دولتی کرد. وی افزود این دو کشور به دلیل اقداماتشان روز به روز در جهان بیشتر منزوی می شوند.
محمود احمدی نژاد پس از سخنرانی در مجمع عمومی در یک نشست خبری شرکت کرد.
وی در واکنش به سوال یک خبرنگار خارجی که چرا وبلاگ نویس ها در ایران بازداشت می شوند، تاکید کرد که تنها چیزی که در ایران مجازات ندارد، حرف زدن علیه مسوولان است.
او گفت که در ایران آزادی بالاتر آن چیزی است که شما تصور می کنید.
همزمان با برگزاری سخنرانی محمود احمدی نژاد در نیویورک، شماری از مخالفان جمهوری اسلامی، از جمله سلطنت طلبان و گروه مجاهدین خلق ایران روبروی سازمان ملل تظاهرات کردند.
آقای احمدی نژاد بخش عمده ای از نطق خود در مجمع عمومی را صرف تشریح جهان بینی دینی اش کرد و آن را به مسائل سیاسی گره زد.
وی ظاهرا در اشاره ای به آمریکا گفت: "تا زمانی که متجاوز به واسطه قدرت مالی، سیاسی و تبلیغاتی اش صاحب حق شناخته شود و نه تنها از مجازات بگریزد بلکه مدعی و طلبکار هم بشود؛ و تا زمانی که برای کسب رای در انتخابات جنگ راه بیندازند و ملت ها را اسیر و برده کنند، مشکلات جامعه جهانی نه تنها حل نخواهد شد بلکه روز به روز بر دامنه آن افزوده می گردد."
او بار دیگر تکرار کرد که آمریکا تنها برای جلوگیری از پیشرفت اتمی ایران با برنامه اتمی این کشور مخالفت می کند.
وی با تاکید بر "صلح آمیز" بودن برنامه اتمی ایران گفت: "چند قدرت زورگو و تولید کننده نسلهای جدید سلاحهای مرگبار اتمی و دارای انبارهای انباشته از سلاح هسته ای که هیچ سازمان بین المللی بر فعالیتهای آنان نظارت ندارد و فجایع هیروشیما و ناکازاکی در پرونده یکی از آنان موجود است با ادعاهای واهی سالها با استفاده از اهرمهای سیاسی و اقتصادی و تهدید و فشار سنگینی بر آژانس تلاش کردند در برابر فعالیتهای صلح آمیز ملت ایران مانع تراشی کنند."
او افزود: "آنان با سلاح مخالف نیستند بلکه مخالف پیشرفت ملتها هستند، و میخواهند با انحصار فناوریها، ابزار تحمیل بر ملتها را در اختیار داشته باشند اما بسیار طبیعی است که ملت بزرگ ایران با توکل بر خدا و با قدرت و قاطعیت و با کمک دوستان خود در برابر زورگویی ها ایستاده و از حقوق خود صیانت کرده و خواهد کرد."
وی در بخش دیگری از سخنانش "سلطه گران خارجی" را به خودبرتر بینی و تفکر "برده" داری متهم کرد و مشکلات جهان را به آنها نسبت داد.
او گفت: "اندیشه و عمل کسانی که در اندیشه شان خود را برتر از دیگران و دیگران را موجودات درجه دوم و اسیر و برده می پندارند و بنا دارند که خارج از دایره عبودیت خداوند، اسیر مطلق تمایلات بی پایان مادی و شخصی خود باشند و خوی تجاوزگری و برتری جویی را توسعه دهند، ریشه اصلی مشکلات امروز جامعه بشری و مانع بزرگ تحقق سعادت مادی و معنوی او و امنیت و صلح و برادری برای ملتها است. من به صراحت اعلام می کنم که ملت ایران و بسیاری از ملتها و دولتها با این نگاه و عملکرد سلطه گران جهانی مخالفند."
آقای احمدی نژاد ابراز عقیده کرد که مردم آمریکا و اروپا تحت سیطره "صهیونیست" ها هستند.
وی گفت: "حیثیت و شخصیت و حقوق مردم آمریکا و اروپا بازیچه دست عده ای قلیل و البته فریب کار به نام صهیونیست قرار گرفته است که گرچه اقلیتی محض هستند ولی به واسطه تزویر و نفوذ و سازماندهی مرموز و تبلیغات گسترده و پیچیده شان بر بخش مهمی از مراکز مالی و پولی و مراکز تصمیم گیری سیاسی از جمله در بعضی از بخشهایی دولتهای اروپایی و امریکایی مسلط شدهاند."
به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای احمدی نژاد جای دیگری چنین گفت: "امپراتوری آمریکا در جهان به پایان راه خود رسیده است و حاکمان بعدی باید دایره دخالت ها را به مرزهای خود محدود کنند."
او سپس خطاب به دولت های "سلطه طلب" گفت: "دعوت می کنم که به راه خدا و انبیاء و راه ملتها و راستی و عدالت برگردید."
حضور آقای احمدی نژاد در نیویورک بار دیگر مخالفان وی را نیز به خود جلب کرده است.
روز دوشنبه در تظاهراتی که گروه های یهودی در نیویورک برگزار کردند، الی ویزل برنده جایزه صلح نوبل، گفت: "رئیس جمهور ایران جنایتکار است و باید توسط سازمان ملل متحد بازداشت شود."
الی ویزل که خود از بازماندگان هولوکاست است، در این تجمع محمود احمدی نژاد را خطری برای صلح دانست و گفت او باید در زندان سازمان ملل حبس شود، "نه این که در مجمع آن سخنرانی کند."
آقای احمدی نژاد نسبت به واقعه کشتار میلیون ها یهودی به دست نازی ها در جریان جنگ جهانی دوم ابراز تردید کرده و آن را بهانه ای برای ایجاد اسرائیل که "رژیم اشغالگر صهیونیستی" می نامد دانسته است.
روز دوشنبه علاوه بر گروه های یهودی، تعدادی از فعالان حقوق بشر نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی را محکوم کردند. به علاوه شماری از هواداران سازمان مجاهدین خلق هم در گردهمایی اعتراض آمیز علیه آقای احمدی نژاد شرکت کردند.
واکنش ها به سخنرانی احمدی نژاد در مجمع عمومی
در پی سخنان رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل که در آن طی حمله به اسرائیل از عباراتی چون "آدمکشان صهیونیست" استفاده کرد، رئیس جمهور اسرائیل به این اظهارات واکنش نشان داده است.
باراک اوباما نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری نیز آقای احمدی نژاد را به "یهودی ستیزی" متهم کرده است.
محمود احمدی نژاد در سخنرانی طولانی خود گفت که تعداد اندکی "صهیونیست" که آنها را "فریبکار" توصیف کرد بر مراکز مالی و پولی و مراکز تصمیم گیری سیاسی از جمله در "بخش هایی از دولت های اروپایی و آمریکایی مسلط شده اند."
شیمون پرز رئیس جمهور اسرائیل در واکنش به این سخنان گفت: "این اولین بار در تاریخ سازمان ملل است که رهبر یک کشور علنا و صراحتا، اتهامات زشت و سیاه 'پروتکل های بزرگان صهیون' را مطرح می کند."
"پروتکل های بزرگان صهیون" سندی ضدیهودی متعلق به اوایل قرن بیستم است که ادعا می کند توطئه ای از سوی یهودیان برای سلطه بر جهان وجود داشته است. مورخان معتقدند که این سند در روسیه تزاری به عنوان بهانه ای برای سرکوب یهودیان جعل شده است.
آقای پرز گفت که چنین اتهاماتی "هرگز در این ساختمان یا در سازمان ملل طرح نشده بود" و افزود که این اظهارات یادآور "سیاهترین اتهامات در فضای نفرت" است.
او رئیس جمهور ایران را متهم کرد "با تن کردن ردای موعظه گران از آن برای نفرت پراکنی استفاده می کند" و افزود که "ایران امروز مرکز تروریسم است."
ایران اتهام حمایت از تروریسم را رد کرده است.
آقای پرز اظهار نظر کرد که این "سیاه ترین" اتهاماتی است که "به نام هیتلر" مطرح می شود و گفت احمدی نژاد "خواستار بازگشت جهان به عصر ظلمت، نفرت، تهدید، عدم بردباری و تکبر است."
وی گفت: "او (احمدی نژاد) تصور می کند داور نهایی امور جهان است."
سناتور اوباما در واکنش به نطق رئیس جمهور ایران گفت: "من به قوت اظهارات مشمئزکننده پرزیدنت احمدی نژاد در سازمان ملل را محکوم می کنم، و متاسفم که این تریبون در اختیار او قرار گرفته تا نظرات پر از نفرت و یهودی ستیزانه خود را طرح کند."
محمود احمدی نژاد در اشاره به "نفوذ صهیونیست ها" در آمریکا گفته بود: "عمق فاجعه آنجاست که نامزدهای ریاست جمهوری یا نخست وزیری برخی از کشورهای بزرگ قبل از جلب آرای مردم خود، برای کسب حمایت مالی و تبلیغاتی باید به دیدار آنها بروند و در جمع آنان به تعهد خود بر حمایت از آنان و پایبندی به منافع آنان سوگند بخورند و تاکید کنند."
نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه نیز پیشتر در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود اتحادیه اروپا هرگز "درخواست نابودی اسرائیل را تحمل نخواهد کرد."
وی به اظهارات آقای احمدی نژاد که از لزوم "محو" اسرائیل از نقشه جهان سخن گفته واکنش نشان می داد.
رئیس جمهور ایران در نطق خود در مجمع عمومی گفت: "حیثیت و شخصیت و حقوق مردم آمریکا و اروپا بازیچه دست عده ای قلیل و البته فریب کار به نام صهیونیست قرار گرفته است که گرچه اقلیتی محض هستند ولی به واسطه تزویر و نفوذ و سازماندهی مرموز و تبلیغات گسترده و پیچیده شان بر بخش مهمی از مراکز مالی و پولی و مراکز تصمیم گیری سیاسی از جمله در بعضی از بخشهایی دولتهای اروپایی و آمریکایی مسلط شده اند."
او جای دیگری گفت: "در فلسطین ۶۰ سال کشتار و تجاوز توسط عدهای صهیونیست جنایتکار و اشغالگر ادامه دارد. با جمع آوری عدهای از نقاط مختلف دنیا و در سرزمین دیگران و با آواره کردن و به اسارت گرفتن مردم اصلی سرزمین و با دروغ و کشتار حکومت درست کرده اند."
او سپس افزود که "شورای امنیت هم کاری نمی تواند بکند بلکه در بسیاری از موارد تحت فشار دو سه قدرت زورگو عملا راه را برای حمایت از آدمکشان صهیونیست هموار میکند."
روز دوشنبه در تظاهراتی که گروه های یهودی در نیویورک برگزار کردند، الی ویزل برنده جایزه صلح نوبل، گفت: "رئیس جمهور ایران جنایتکار است و باید توسط سازمان ملل متحد بازداشت شود."
الی ویزل که خود از بازماندگان هولوکاست است، در این تجمع محمود احمدی نژاد را خطری برای صلح دانست و گفت او باید در زندان سازمان ملل حبس شود، "نه این که در مجمع آن سخنرانی کند."
آقای احمدی نژاد نسبت به واقعه کشتار میلیون ها یهودی به دست نازی ها در جریان جنگ جهانی دوم ابراز تردید کرده و آن را بهانه ای برای ایجاد اسرائیل که "رژیم اشغالگر صهیونیستی" می نامد دانسته است.
مخالفت روسيه با برگزاری نشست ۱+۵ درباره ايران
رادیو فردا:وزارت امور خارجه روسيه در بيانيه ای برگزاری نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه ۱+ ۵ بر سر برنامه هسته ای ايران در روز پنجشنبه را غير ضروری دانسته است.
بحران گرجستان باعث شده است که روابط مسکو و واشينگتن در سرد ترين دوران پس از فروپاشی اتحاد جماهير شوروی در اوايل دهه ۱۹۹۰ قرار گيرد.
گامی ضروری برای تصویب قطعنامه
روسيه به مثابه يکی از بازيگران اصلی در مناقشه هسته ای ايران تلقی می شود و موافقت این کشور با تشدید تحریم ها علیه تهران گامی ضروری برای تصویب قطعنامه جیدی است.
این در حالی است که روز شنبه وزارت امور خارجه روسيه اعلام کرده بود: مسکو با هر گونه اقدامی برای افزايش تحريم های ايران مخالف است.
در همین زمینه روز جمعه اعضای گروه ۱+۵، که طرف مذاکره تهران در پرونده هسته ای هستند، درباره دور چهارم تحريم های شورای امنيت عليه برنامه هسته ای ايران رايزنی کردند. اين نشست بدون رسيدن به هيچ نتيجه مشخصی پايان يافت.
در بيانيه روز شنبه وزارت امورخارجه روسيه آمده بود: «ما صريحا با اقدامات بيشتر شورای امنيت سازمان ملل متحد در مقطع کنونی مخالفت کرديم.»
اين بيانيه افزوده بود: «طرف روسی بر ضرورت ادامه تلاش ها برای وارد کردن تهران به يک گفت و گوی سازنده تاکيد دارد.»
در حالی که روسيه به طور رسمی با هرگونه اقدامی برای اعمال دور تازه تحريم ها مخالفت کرده است، کاخ سفيد روز دوشنبه نسبت به تصويب قطعنامه چهارم به تهران هشدار داده بود.
ايالات متحده و هم پيمانان غربی اش با ابراز نگرانی از برنامه هسته ای ایران می گویند که تهران درصدد تولید سلاح هسته ای است، اما ایران می گوید که این برنامه مسالمت آمیز است.
محمد البرادعی، دبير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی، نيزدر تازه ترين گزارش خود آورده است که تهران هنوز برای روشن شدن ابهامات برنامه هسته ای گذشته خود با اين آژانس همکاری کامل نمی کند.
شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون، سه قطعنامه عليه ايران تصويب کرده است. در اين قطعنامه ها از ايران خواسته شده است که غنی سازی اورانيوم را متوقف کرده و به سوالات بازرسان آژانس بين المللی انرژی هسته ای پاسخ دهد.
ايران اما غنی سازی اورانيوم را بر اساس قوانين بين المللی حق خود می داند و اعلام کرده است که حاضر به متوقف کردن اين فعاليت ها نيست.
غنی سازی اورانيوم کاربرد دوگانه در توليد سوخت نيروگاه های اتمی و همچنين توليد سلاح اتمی دارد و ايران هدف خود از غنی سازی را تامين سوخت نيروگاه بوشهر و نيروگاه هايی که ساخت آنها را در برنامه دارد عنوان کرده است.
وزارت امور خارجه روسيه در اين بيانيه تصريح کرده است: «هيچ آتشی را نمی بينيم که ما را ملزم کند در خلال يک هفته پر کار در مجمع عمومی سازمان ملل، همه چيز را کنار بگذاريم و به مذاکره درباره برنامه هسته ای ايران بپردازيم.»
پيشتر قرار بود که وزيران امور خارجه کشورهای فرانسه، بريتانيا، آمريکا، چين و روسيه همراه با آلمان، کشورهای موسوم به گروه ۱+۵، در حاشيه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز پنجشنبه درباره تشديد تحريم ها عليه ايران به مذاکره بپردازند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بيانيه روز سه شنبه وزارت امور خارجه روسيه به اين معنی تفسیر شده است که اين کشور در اين نشست شرکت نخواهد کرد.
اين بيانيه همچنين پاسخی به پيشنهاد آمريکا برای همکاری مسکو و واشينگتن در مورد برخی مسائل و نه همه مسائل تلقی شده است.
در همین حال، یک مقام بلندپایه وزارت امور خارجه آمریکا به خبرگزاری فرانسه گفته است، مطمئن نیست که نشست روز پنجشنبه وزیران امور خارجه قدرت های جهانی درباره برنامه هسته ای ایران برگزار شود.
این در حالی است که کارشناسان می گویند: روسيه از مناقشه هسته ای ايران به عنوان وسیله ای برای گرفتن امتیاز در رويارويی با آمريکا استفاده می کند.
در بيانيه وزارت امور خارجه روسيه همچنين آمده است: «برای واشينگتن بسيار مطلوب خواهد بود اگر مشخص کند که چه چيزی از روابط با مسکو می خواهد. اگر می خواهد روسيه را تنبيه کند اين يک چيز است. اگر می پذيرد که ما دارای منافع مشترک هستيم... اين چيز ديگری است».
وزارت امور خارجه روسيه اضافه کرده است:«همان طور که کاندوليزا رايس، گفته است: هردو را نمی توان همزمان با هم داشت».
اين بخش از بيانيه وزارت امور خارجه روسيه اشاره به اظهارات کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا، در انتقاد از اقدام روسيه در حمله به گرجستان بود.
|
|