«پیمان نوینی» که نه نوین بود و نه پیمان!
Wed 30 09 2020
مصطفی قهرمانی
ابر اگر آب زندگی بارد هرگز از شاخ بید بر نخوری
با فرومایه روزگار مبر کز نی بوریا شکر نخوری
دوست ارجمند دکتر سعید برزین سخنرانی رضا پهلوی درباره "پیمان نوین" را اینچنین تحلیل و طبقهبندی کرده است:
کل سخنرانی ۱۵ دقیقه
حدود ۲۴ درصد در ضرورت فداکاری، دلاوری و قیام مردم
حدود ۲۲ درصد در توصیف تاریکی، تباهی و فساد حکومت اسلامی
حدود ۱۳ درصد درباره مسیر اعتصاب، اعتراض، نافرمانی و بازپس گیری خیابان
حدود ۱۶ درصد درباره آینده روشن ایران، پس از آزادی از حکومت اسلامی، با پیوستن به
FATF & IBP & ILO & MIGA & SCC
حدود ۱۰ درصد درباره وظیفه نیروهای مسلح برای رودررو قرار گرفتن با رژیم
تحلیل گفتمانیاتان ارائه شده دقیقاً مؤید نظر پبروان نحله فلسفه تحلیلی است که نوع و آرایش گفتار حتی اگر دروغ هم باشد، برملا کنندۀ مکنونات قلبی و نیتها و اهداف بیان کنندۀ آن میباشد..
استقلال، آزادی و دمکراسی در میهن ما اصلاً موضوع رضا پهلوی نمیباشد. "پیمان نوینی" که بیشتر به اعلامیه فرمانداری نظامی شباهت دارد. جز اقتدارگرایی،اتاتیسم و اراده معطوف به کسب قدرت سیاسی از طریق بسیج نیروهای مسلح پیام دیگری ندارد و این دقیقاً همان ابزاری بود که بهوسیله آن پهلویها بیش از نیم قرن خودکامانه در میهن ما حکمرانی کردند.
رضاپهلوی وارث خانوادهای است که پیدایش و بقای سلطنتاشان برآمده از دخالت مستقیم بیگانگان در میهن ما بوده است!
ماکس وبر (۱۸۶۴-۱۹۲۰م) جامعهشناس شهیر آلمانی برای رهبر سیاسی سه نوع مشروعیت بر می شمرد. ۱- مشروعیت سنتی، ۲- مشروعیت کاریزمایی و ۳- مشروعیت عقلانی ـ قانونی.
رضا پهلوی بایستی برای ملت ایران روشن کند که خود را حائز کدام یک از آنان میداند. خروش و جنبش انقلابی مردم میان ما در بهمن ۱۳۵۷ نمایش اراده و رأی آنان بر علیه حکومت سلطنتی خودکامه برای تمامی زمانها بوده است.
بیهوده به نظر میآید تلاشی که صرف جواب به "وارث سلطنت" خانوادهای بگردد که هم پدرش و هم پدربزرگش با کمک بیگانگان و با کودتا در ایران به قدرت رسیدند. از مشروعیت با نماینده این خانواده صحبت کردن مادامی که از کودتای انجام گرفته در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اعلان برائت نکند بیاحترامی به ارزشهای دمکراتیک است.
رضاپهلوی اگر به راستی دل در گروی سربلندی ایران دارد بیاید حداقل با بخشی از پولهای به یغما برده شده توسط پدر و خانوادهاش بنیادی برای پیشبرد امر مطالعه برای استقلال و دمکراسی در میهن ما تأسیس نماید.
ضربالمثلهای پارسی گاهی شاید خشن ولی بسیار توانا در انتقال سریع و موجز مفاهیم میباشند:
"عاقبت گرگ زاده گرگ شود گرچه با آدمی بزرگ شود".
|
|