بریتانیا، آمریکا و فرانسه اعلام کردند که از ارسال پيام های تبريک به رییس جمهور ایران خودداری خواهند کرد و سخنگوی کاخ سفید می گوید: محمود احمدی نژاد «رییس جمهور منتخب» است.
آمريکا، بريتانيا و فرانسه برای احمدی نژاد پيام تبريک نمی فرستند
Tue 4 08 2009
رادیو فردا:بریتانیا، آمریکا و فرانسه اعلام کردند که از ارسال پيام های تبريک به رییس جمهور ایران خودداری خواهند کرد و سخنگوی کاخ سفید می گوید: محمود احمدی نژاد «رییس جمهور منتخب» است.
در واشينگتن، کاخ سفيد اعلام داشت که باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، به مناسبت آغاز دور دوم رياست جمهوری محمود احمدی نژاد، پيام تبريکی برای وی ارسال نخواهد کرد.
رابرت گيبس، سخنگوی کاخ سفيد واشينگتن، روز سه شنبه ضمن اعلام اين خبر گفت: «من هيچ نشانه و دليلی نمی بينم که دولت آمريکا، پيام تهنيتی [به رئيس جمهوری اسلامی] بفرستد.»
با این حال وی در پاسخ به پرسشی در باره مشروعیت دولت محمود احمدی نژاد گفت که وی «رییس جمهور منتخب» ایران است.
همزمان با اظهارات سخنگوی کاخ سفيد، در لندن نيز سخنگوی دفتر نخست وزيری بريتانيا، سخنان مشابهی را بيان کرد و گفت که گوردون براون، نخست وزير، هيچ گونه نامۀ تبريکی برای آقای احمدی نژاد نخواهد فرستاد.
وی به همين مختصر بسنده کرد و از دادن توضيحات بيشتر و دليل چنين تصميمی خودداری ورزيد.
خودداری از ارسال پيام تبريک آغاز دور دوم رياست جمهوری اسلامی برای آقای احمدی نژاد، تنها به واشينگتن و لندن محدود نمی شود. روز سه شنبه، کاخ اليزه نيز اعلام داشت که نيکلا سرکوزی، رييس جمهور فرانسه هم از ارسال پيام تبريک به احمدی نژاد خودداری خواهد کرد.
پيش از اين، نيز يک سخنگوی دولت آلمان گفت که آنگلا مرکل، صدراعظم اين کشور، قصد ندارد به مناسبت «انتخاب دوباره» احمدینژاد به وی تبريک بگويد.
کلاوس فاتر، معاون سخنگوی دولت آلمان، روز دوشنبه با اعلام اين خبر افزوده بود: «با توجه به رويدادهای پس از انتخابات جنجالآميز رياست جمهوری در ايران، برای صدراعظم آلمان ارسال پيام تبريک غيرقابلتصور است.»
مراسم تنفيذ حکم رياست جمهوری محمود احمدینژاد روز چهارشنبه توسط آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی و در غياب چهرههای شاخصی چون اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی، انجام شد.
مراسم تحليف محمود احمدی نژاد روز چهارشنبه در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
پس از آن که وزارت کشور ايران محمود احمدی نژاد را پيروز انتخابات رياست جمهوری اعلام کرد، تهران و برخی از شهرهای ايران شاهد تظاهرات معترضان بود که به گفته مقامات دولت ايران در اين راهپيمايی ها ۳۰ نفر کشته شده اند.
اين در حالی است که گروههای حامی حقوق بشر می گويند تعداد کشته شدگان بسيار بيشتر از آمار دولت ايران است.
ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد انتخابات رياست جمهوری، نيز با اعتراض به نتيجه انتخابات، می گويند به علت تخلفات و تقلب گسترده در انتخابات، دولت بر آمده از اين انتخابات مشروعيت ندارد.
فرانسه برای احمدینژاد پیام تبریک نمی فرستد
رادیو فردا: دفتر نیکولا سرکوزی، رئیس جمهور فرانسه، روز سهشنبه اعلام کرد که آقای سرکوزی برای محمود احمدینژاد به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران پیام تبریک نخواهد فرستاد.
خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از مقامات کاخ الیزه، کاخ ریاست جمهوری فرانسه، میگوید که «هیچ برنامهای برای فرستادن پیام [تبریک] در کار نیست».
این خبرگزاری میگوید رئیس جمهور ایالات متحده نیز قصد ندارد به رئیس دولت نهم ایران پیروزیاش را تبریک بگوید. رویترز این خبر را از قول یکی از سخنگویان باراک اوباما مخابره کرده است.
پس از مراسم تنفیذ آقای احمدینژاد به عنوان رئیس جمهور در حضور رهبر جمهوری اسلامی و در غیاب چهرههای شاخصی چون اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی، رئیس دولت نهم قرار است روز چهارشنبه در مجلس برای دومین بار سوگند یاد کند.
ن در حالی است که اعتراضها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اخیر و پیروز اعلام شدن محمود احمدینژاد در این انتخابات همچنان ادامه دارد.
در همین زمینه خبرگزاری آسوشیتدپرس از آماده شدن معترضین به نتیجه انتخابات برای دور جدیدی از اعتراضات همزمان با مراسم تحلیف رئیس جمهور در مجلس در روز چهارشنبه و در حوالی میدان بهارستان تهران خبر میدهد.
این خبرگزاری به چندین وبلاگ و وبسایت طرفدار اصلاحات و معترض به نتیجه انتخابات اشاره میکند که از مردم خواستهاند در تهران در مقابل ساختمان مجلس و در شهرهای دیگر در بازارها و میادین اصلی تجمع کنند.
سوئد در تحلیف احمدینژاد حاضر میشود
در همین حال دولت سوئد روز سهشنبه اعلام کرد که به عنوان نماینده رسمی اتحادیه اروپا در مراسم تحلیف محمود احمدینژاد به عنوان رئیس دولت دهم در مجلس شورای اسلامی حاضر خواهد شد.
وزارت امور خارجه سوئد در بیانیهای که روز سهشنبه منتشر کرد اعلام کرده است که سفیر این کشور در تهران، ماگنوس ورنستت، در مراسم روز چهارشنبه به عنوان نماینده ریاست دورهای اتحادیه اروپا حضور خواهد داشت.
این بیانیه دولت سوئد در حالی صادر شده است که تاکنون هیچ یک از سران کشورهای غربی برای محمود احمدینژاد به مناسبت «انتخاب دوباره» او پیام تبریک نفرستادهاند.
همزمان با برگزاری مراسم تنفیذ حکم آقای احمدینژاد نیز یک سخنگوی دولت آلمان گفت که آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور، قصد ندارد به مناسبت «انتخاب دوباره» احمدینژاد به وی تبریک بگوید.
کلاوس فاتر، معاون سخنگوی دولت آلمان، روز دوشنبه با اعلام این خبر افزود: «با توجه به رویدادهای پس از انتخابات جنجالآمیز ریاست جمهوری در ایران، برای صدراعظم آلمان ارسال پیام تبریک غیرقابلتصور است.»
در اعتراضاتی که بلافاصله پس از اعلام نتیجه انتخابات در ایران آغاز شد، تاکنون دستکم ۳۰ نفر جان خود را از دست داده و صدها نفر از جمله گروههایی بزرگ از استادان دانشگاه، دانشجویان و مقامات سابق جمهوری اسلامی بازداشت شدهاند.
این اعتراضها در حالی ادامه یافته است که حتی برخی از حامیان اصولگرای محمود احمدینژاد نیز به نحوه برخورد با مردم معترض در خیابانها و بازداشتگاهها اعتراض کردهاند.