جمعیت امام علی از مشخص نبودن وضعیت اعضای بازداشتی این گروه خبر داد
Tue 23 06 2020

شارمین میمندی اولین دفتر جمعیت امام علی را ۱۳۷۹ در دانشگاه صنعتی شریف تاسیس کرد
بی بی سی: نیروهای امنیتی در جریان بازداشت شارمین میمندی نژاد، موسس آن خبر داده است.
بنا بر اعلام این جمعیت، به رغم مراجعه مدیرعامل جمعیت امام علی به دادسرای مستقر در زندان اوین برای پیگیری وضعیت آقای میمندی نژاد و دو عضو بازداشت شده دیگر این گروه، مقام های قضایی از پاسخ گویی خودداری کرده اند.
روابط عمومی جمعیت امام علی در نخستین اطلاعیه خود که پس از بازداشت آقای میمندی نژاد و دو همکارش منتشر کرده است، نحوه بازداشت این سه نفر و توقیف اسناد و وسایل آنها را تشریح کرده است.
به نوشته این بیانیه، آقای میمندی نژاد به شکایت قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران و به اتهام " توهین به رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی بازداشت شده است. "
اتهام مرتضی کی منش و کتایون افرازه، دو عضو بازداشت شده دیگر این گروه نیز "اقدام علیه امنیت ملی" عنوان شده است.
خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران در خبری درباره بازداشت آقای میمندی نژاد نوشته بود: "این فرد با تشکیل موسسهای خیریه و در پوشش اقدامات عامالمنفعه اقدام به شبکهسازی برای نفوذ در سطوح مختلف افکارعمومی کرده است."
جمعیت امام علی یکی از بزرگترین موسسات خیریه غیردولتی در ایران است که به گفته این نهاد بیش از ۱۰ هزار همکار داوطلب در استانهای مختلف ایران دارد.
ضرب و شتم مرتضی کی منش
بر اساس بیانیه جمعیت امام علی، دو گروه از نیروهای ضابط قضایی بعدازظهر یکشنبه، اول تیر به خانه شارمین میمندی نژاد و یکی دیگر از اعضای این گروه مراجعه کردند.
نیروهای امنیتی پس از چهار ساعت تفتیش خانه آقای میمندی نژاد و توقیف موبایل، لپ تاپ و دست نوشته هایش، به همراه او به دفتر جمعیت امام علی رفتند و آن را مورد بازرسی قرار دادند.
بنا بر اعلام جمعیت امام علی، دوربینهای این دفتر توسط این نیروها از کار انداخته شد و همه مدارک مالی و اداری به همراه کامپیوترها، لپتاپها و سرورها توقیف شدند.
آقای کی منش، مسوول روابط عمومی جمعیت امام علی و خانم افرازه که بازرس علی البدل آن است هم در خانه یکی دیگر از اعضای این گروه بازداشت شده اند.
به نوشته اعلامیه جمعیت امام علی، نیروهای امنیتی پس از بازداشت آقای کی منش از او خواستند با خانم افرازه که نامزد اوست، تماس بگیرد تا به محل بازداشت مراجعه کند ولی با مخالفت آقای کی منش مواجه شدند.
اما پس از مراجعه کتایون افرازه به مکان بازداشت آقای کی منش، او هم بازداشت شده است.
بر این اساس، مرتضی کی منش حین بازداشت "مورد ضرب و شتم" قرار گرفته است.
جمعیت امام علی در بیانیه اش همچنین نوشته است که نیروهای امنیتی از زهرا رحیمی، مدیرعامل جمعیت امام علی و همسر آقای میمندی نژاد خواسته بودند دوشنبه دوم تیر به دادسرای مستقر در زندان اوین مراجعه کند ولی به رغم مراجعه به دادسرا هیچ گونه پاسخ گویی درباره مکان نگهداری بازداشت شدگان صورت نگرفته است.
از سوی دیگر، هیچ قرار جدیدی تعیین نشده و وکیل معرفی شده به وسیله جمعیت امام علی هم مورد قبول مراجع قضایی قرار نگرفته است.
پیشینه بازداشت ها
جمعیت امام علی از سالها پیش چند بار از سوی کاربران نزدیک به حکومت ایران در شبکههای اجتماعی مورد حمله قرار گرفته بود.
روزنامه کیهان هم فروردین سال گذشته جمعیت امام علی را به "ترویج خرافات و سیاهنمایی علیه انقلاب" و همچنین توهین به آیتالله خمینی متهم کرده بود.
ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه ایران و حسن روحانی، رییسجمهوری نیز در اظهاراتی جداگانه درباره فعالیت جمعیتهای خیریه در ایران هشدار داده بودند.
آقای رئیسی اردیبهشت امسال در همایشی گفته بود: "امروز برخی دشمنان دنبال این هستند که در قالب امور خیریه، مجموعههایی را برپا کنند که ریشه خیرخواهی و توجه به مردم ندارد و اهداف بدخواهانه پشت آن است."
او کشورهای آمریکایی و اروپایی را متهم کرده بود که با گسترش بنیادهای خیریه در جهان سوم دنبال "اهداف پلید سیاسی" هستند.
حسن روحانی، رییسجمهور ایران هم در همایش نیکوکاران در بیستم اردیبهشت امسال گفته بود که نهادهای خیریه نباید بگذارند "افراد ناسالم" در جمع آنان نفوذ پیدا کنند. البته او اضافه کرده بود که کمک گرفتن از ایرانیان خارج از کشور و حتی غیرایرانیان برای کارهای خیریه اقدام خوبی است؛ اما گاهی "دستگاههای امنیتی" در نگرانی و حساسیت در این زمینه "زیادهروی" میکنند.
|
|