برادعی: اسناد اصلاح شهاب-۳ را به ایران بدهید
Mon 22 09 2008
بی بی سی -محمد برادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی از دیپلماتهایی که اسنادی را مبنی بر "احتمال تلاش برای اصلاح موشک شهاب-۳ برای حمل سلاح اتمی" ارائه کردند خواسته است تا آنها در اختیار ایران قرار دهند.
این دیپلمات ها در آژانس بین المللی انرژی اتمی می گویند هفته گذشته ۸۶ صفحه اسناد وعکس های تازه ای را به مقامات این آژانس ارایه دادند که نشان می داد ایران ممکن است برای اصلاح موشک های شهاب-۳ جهت ایجاد قابلیت حمل کلاهک اتمی تلاش کرده باشد.
آقای برادعی گفته است که ایران می گوید نامهای ارایه شده در این اسناد صحیح است اما اصل اسناد جعلی و مغشوش است. وی از اینکه آژانس قادر نیست درباره این اسناد و سئوالات مربوط به آن پیشرفتی داشته باشد، انتقاد کرده است.
آقای البرادعی گفته است که این اسناد هم اینک در اختیار آزانس قرار دارد.
ایران پیشتر خواستار ارائه این اسناد به مقامات ارشد آژانس شده و گفته بود خودداری آمریکا از تحویل آن اسناد به آژانس تحقیقات این نهاد را به بن بست کشانده است.
دیپلمات های آژانس که این اطلاعات "معتبر" خوانده اند می گویند که این موضوع مستقلا توسط آژانس "تصدیق نشده" است.
ایران در واکنش به این خبر، اسناد تازه را جعلی خوانده است.
آقای برادعی از اعضای آژانس درخواست کرده که اسناد خود را برای روشن شدن موضوع به ایران تحویل دهند.
مدیر کل آژانس این موضوع را در آغاز نشست شورای حکام آژانس که امروز در وین آغاز شد، مطرح کرده است.
قرار است در جریان این نشست ۳۵ عضو هیات مدیره آژانس موسوم به "شورای حکام" درباره گزارش اخیر محمد برادعی درباره فعالیت های هسته ای ایران تبادل نظر کنند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تازه ترین گزارش خود گفته است که پیشرفت معناداری در ارزیابی فعالیت های هسته ای ایران در گذشته به دست نیامده است.
این آژانس گفته است که نمی تواند به سئوالات در مورد بخش هایی از برنامه هسته ای ایران که احتمالا کاربرد نظامی نیز می تواند داشته باشد، پاسخ دهد.
این گزارش می گوید که ایران بر خلاف خواست قطعنامه های شورای امنیت، کماکان به غنی سازی اورانیوم ادامه می دهد.
آمریکا در واکنش به این گزارش گفته است که ایران با اقدامات تنبیهی بیشتری مواجه خواهد شد. یک سخنگوی کاخ سفید گفته است سیاست های ایران در بی اعتنایی به خواست جامعه جهانی به انزوای بیشتر مردم ایران منجر می شود.
با این همه در نشست اخیر مدیران کل وزارت خارجه کشورهای ۱+۵ که شامل شش کشور عضو دائم شورای امنیت به همراه آلمان است، نتیجه ای برای اعمال تحریم های تازه به ایران به دست نیامد.
روسیه صراحتا صدور تحریم های تازه علیه ایران مخالفت کرده و گفته که این کشور در "شرایط فعلی" با تحریم تازه ایران موافق نیست.
شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه پرونده اتمی ایران را نیز بررسی خواهد کرد اما این شورا در حال حاضر به دلیل ارجاع پرونده اتمی ایران به شورای امنیت اختیاری در برابر موضوع ایران ندارد و تنها می توان بیانیه ای صادر کند که جنبه توصیه به ایران یا مدیر کل آژانس دارد و لازم الاجرا نیست.
ایران بارها در گفت و گوهایش با خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مقام ها و مسئولان سازمان ملل خواستار بازگشت پرونده اش از شورای امنیت به آژانس شده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون سه قطعنامه تحریمی علیه ایران صادر کرده و از این کشور خواسته تا غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد اما ایران از اجرا آنها سر باز زده است.
مطابق قوانین بین المللی تا زمانی که ایران قطعنامه های آژانس را اجرا نکند، این کشور در دستور کار شورای امنیت قرار خواهد داشت.
|
|