عصر نو
www.asre-nou.net

روحانی در مورد کرونا: شرایط در همه استان‌ها خوب و آمارها قابل قبول است


Sun 29 03 2020

رادیو فردا: حسن روحانی رتبه ایران در مقابله با کرونا در مقایسه با دیگر کشورها و همچنین آنچه را «کاهش فوتی‌ها و مرگ و میرها» بر اثر کرونا خواند، «قابل قبول» دانست.

رئیس جمهور ایران روز یکشنبه ۱۰ فروردین، در جلسه هیات دولت گفت: «امروز صبح آقای دکتر نمکی وزیر بهداشت و درمان، ایران را با کشورهای دیگری که امروز گرفتار این بیماری هستند مقایسه کردند و رتبه ایران، رتبه قابل قبولی بود.»

حسن روحانی در ادامه، آمار رسمی بهبودیافتگان از کرونا در ایران را «آماری قابل قبول» نامید و شرایط را، هم در استان‌هایی که به گفته او از نقطه اوج همه‌گیری کرونا «عبور کرده‌اند» «خوب» دانست و هم، در استان‌هایی که از نقطه اوج عبور نکرده‌اند و «هنوز محل بحث هستند».

رئیس جمهوری ایران در حالی از «خوب بودن و قابل قبول بودن» شرایط سخن می‌گوید که روز گذشته کیانوش جهان‌پور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، گفت که کشور با کمبود تخت بخش مراقبت‌های ویژه و لوازم آن از جمله دستگاه تنفس مصنوعی مواجه است و از نهادهای خارجی در این زمینه طلب کمک کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسن روحانی بامداد یک‌شنبه در جلسه هیئت دولت گفته است که «هم کاهش فوتی‌ها و مرگ و میرها قابل قبول است؛ هم تسلط کادر درمانی بر کارشان و عدم اضطراب‌شان قابل قبول است و هم شرایط خوب بسیاری از استان‌ها که آنها از پیک عبور کردند و وضع‌شان خوب است و هم استان‌هایی که هنوز محل بحث هستند و باید از پیک عبور کنند.»

سخنان حسن روحانی در مورد «قابل قبول بودن کاهش مرگ‌ومیرها» در حالی بیان می‌شود که بنا بر آمارهای رسمی خود دولت شمار روزانه مرگ‌ومیرها بر اثر کرونا رو به افزایش دارد.

علیرضا زالی مدیر ستاد مبارزه با کرونا در تهران روز شنبه گفته بود: «به دلیل تراکم جمعیت و افزایش ترددها در هفته‌های واپسین اسفندماه، این بیماری پس از دوره نهفتگی در حال بروز و رو به افزایش است».

آقای روحانی در حالی از رتبه و آمار «قابل قبول» در ایران سخن می‌گوید که بر اساس آمار رادیو فردا از اظهارات پراکنده مقام‌های رسمی محلی و منابع وزارت بهداشت ، تاکنون ۶۶ هزار و ۶۵۷ نفر به دلیل داشتن علائم بالینی کرونا در ۳۱ استان ایران بستری شده یا تحت نظر قرار گرفته‌اند.

این آمار همچنین نشان می‌دهد که ۴۲۹۸ نفر در ۳۱ استان ایران جان خود را از دست داده‌اند.

همچنین به آمار وزارت بهداشت به قربانیان کرونا در ایران نیز روزانه حدود ۲۰۰ نفر اضافه می‌شود.

در همین زمینه، ریک برنان مسئول منطقه خاورمیانه در سازمان جهانی بهداشت که به ایران سفر کرده بود، آمار منتشر شده از سوی مقامات ایران را یک پنجم آمار واقعی دانست.

رئیس جمهوری ایران عصر شنبه هم جلسه‌ای ویدئوکنفرانسی با متخصصان بیماری‌های عفونی، ویروسی و تنفسی داشت. او پس از این جلسه اعلام کرد که «ما آمادگی داریم از نظرات آنان بیشتر استفاده کنیم.»

این سخن آقای روحانی در حالی بیان می‌شود که دولت‌های اکثریت کشورها از آغاز بروز این بحران اعلام کرده‌اند که پایه و مبنای ایجاد استراتژی آن دولت‌ها برای مقابله با کرونا، تنها، یافته‌ها و نظرات کارشناسان و راهکار علمی است.

با این حال دولت ایران طرح‌های مطرح شده توسط کارشناسان از جمله تعطیلی ادارات دولتی و ممنوعیت سفر را اجرا نکرد.

محمود صادقی، نماینده مجلس حسن روحانی را متهم کرده است که به خاطر «توهم توطئه» مانع از ادامه «تعطیلی ادارات» و «کنترل شیوع مجدد کرونا» شده است.

حسن روحانی، روز دوم فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفته بود «توطئه ضدانقلاب» این است که در دوره شیوع کرونا در ایران «کار و فعالیت اقتصادی» تعطیل شود و برای مقابله با آن «باید روند تولید عادی باشد».

حسن روحانی در ادامه سخنان روز یکشنبه خود در مورد عبور کشور از نقطه اوج بیماری کرونا هم گفت که «پاسخ جمع کارشناسان این بود که هنوز زود است که مطرح کنیم آیا به پیک این بیماری رسیده‌ایم و یا در مسیر تثبیت موقعیت قرار داریم. همه مطرح کردند که باید تا بازگشت سفرهای نوروزی صبر کرد و توصیه‌ها و پروتکل‌ها را رعایت کنیم.»

پیش از این برخی از مقامات پزشکی از جمله محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی، اعلام کرده‌اند که ایران هنوز به نقطه اوج کرونا نرسیده است و این بحران ممکن است تا خرداد ماه ادامه پیدا کند.

در روزهای گذشته، مقام‌های ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به بازگشت مسافران نوروزی، درباره بازگشت موج دوم کرونا در این شهر هشدار داده بودند.

آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اجرای محدودیت‌ها برای مقابله با کرونا گفت: «این محدودیت‌ها نمی‌تواند به گونه‌ای حداکثری باشد که قابل اجرا نباشد و یا به قدری حداقلی باشد که تاثیری نداشته باشد».

دولت حسن روحانی با وجود درخواست ها طرح «قرنطینه» شهرها را اجرا نکرد اما این طرح به شکل دیگری یعنی جلوگیری از ورود افراد غیر محلی به شهرهای ایران اجرا شد.

با وجود اجرای این طرح مسافرت ها به برخی شهرهای ایران انجام شده است. در همین حال به گفته محمدصادق براتی، معاون امور زائران استانداری خراسان رضوی گفته است حد فاصل روزهای ۲۵ اسفند تا یک فروردین، یک میلیون و ۲۱۳ هزار نفر به مشهد سفر کرده‌اند.

در همین حال روز یکشنبه تیمور حسینی رئیس پلیس راه نیروی انتظامی گفت: «در همه خروجی‌های استان‌ها محدودیت هایی را برای تردد قائل شدیم و به هیچ عنوان به افراد اجازه خروج از استان داده نمی‌شود».