عصر نو
www.asre-nou.net

اعتصاب و اعتراضات کارگری

ناصر پاریس
Wed 4 03 2020

سومین روزاعتصاب وتجمع کارگران مجتمع پتروشیمی ایلام دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

روز چهارشنبه 14 اسفند،برای سومین روز متوالی،جمعی از کارگران پتروشیمی ایلام(شرکت رامپکو) برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی به اعتصابشان ادامه دادند ودراین مجتمع تجمع کردند.

تجمع کنندگان به پرداخت حقوق‌های علی الحساب، عدم پرداخت عیدی، سنوات، عدم تمدید قراردادها و...معترضند.

کارگران رامپکو(شرکت مهندسی ، نصب و نگهداری کارخانجات صنایع پتروشیمی) نه تنها قراردادشان تمدید نشده بلکه حقوق ماه گذشته شان هم پرداخت نشده است ودر روزهای پایانی سال با مشکل بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند.

یکی از کارگران شرکت پیمانکاری رامپکو به خبرنگار رسانه ای گفت: کارگران این شرکت ماه‌هاست که با مشکلات مواجه‌اند، اما با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی و مشکلات بازار کار، به ناچار مجبور به ادامه فعالیت شده‌اند.

وی افزود: شرکت رامپکو دو سال است که اقدام به عقد قرارداد با 186 نفر از نیروهای تعمیرات پتروشیمی کرده است و فعلا قرار داد جدید با کارگران منعقد نکرده و 17 ماه‌ است که حقوق کارگران تنها به صورت علی الحساب پرداخت شده است.

یکی دیگر ازکارگران مجتمع پتروشیمی ایلام گفت: هم اکنون 13 روز از اسفند می‌گذرد و کارگران فعلا حقوق بهمن ماه را دریافت نکرده‌اند در حالی که کارگران پتروشیمی حقوق و عیدی خود را دریافت کرده‌اند؛ این عدم پرداخت حقوق اجحاف در حق 186 کارگراین شرکت است.

وی افزود: ما به التفاوت حقوق 17 ماه گذشته نیز کماکان به کارکنان پرداخت نشده است، این در حالی است که وضعیت اقتصادی موجود فشار زیادی را به تمام جامعه از جمله کارگران این شرکت با توجه به نحوه پرداخت حقوق و مزایا وارد کرده و فشار روحی بسیاری را برای این کارگران به همراه داشته است.

یکی دیگر از کارگران رامپکو گفت: کارگران این شرکت از مبالغی که در اعیاد مختلف به کارگران شرکت پتروشیمی پرداخت می‌شود محروم هستند و همچنین عیدی و پاداش این نیروها نیز طی دو سال گذشته پرداخت نشده است.

وی ادامه داد: با نزدیکی به پایان سال و افزایش هزینه خانواده‌ها، ضروری است پیگیری‌های لازم از سوی مسوولان مربوطه جهت پرداخت حقوق، عیدی و معوقات کارگران این شرکت انجام شود اما متاسفانه هیچ حمایتی از سوی مسوولان مربوطه از ما صورت نمی‌گیرد.

*اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری بندرامام دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق

روز چهارشنبه 14 اسفند، کارگران واحدهای ستادی و خدماتی شهرداری بندرامام دراستان خوزستان برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق دست از کار کشیده ومقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند.

*اعتراض نسبت به عدم اعمال افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در حکم حقوقی اسفند ماه 5 هزارنفر از کارکنان شرکتیِ وزارت بهداشت

روز چهارشنبه 14 اسفند، اعتراض نسبت به عدم اعمال افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در حکم حقوقی اسفند ماه 5 هزارنفر از کارکنان شرکتیِ وزارت بهداشت،رسانه ای شد.

جمعی از کارکنانِ شرکتیِ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مجموعه‌های وابسته به آن، مانندِ دانشگاه‌های علوم پزشکی با اعلام اجرای افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در حکم حقوقی اسفند ماه کارکنان قراردادی، رسمی و پیمانی این مجموعه، به خبرنگار رسانه ای گفتند:که این مورد در حکم حقوقی آنها اعمال نشده است.

آنها افزودند: تعداد کارکنان شرکتی وزارت بهداشت، بیش از 5 هزار نفر در سراسر کشور است؛ به همین خاطر آنها با ارسال پیامی به «سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوشته‌اند: گویا از قلم جناب آقای نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و از ذهن شما افتاده‌ایم که افزایش 50 درصدی پرسنل بهداشت و درمان برای همه لحاظ شده به جز پرسنل شرکتی.

معترضان، یادآور شدند: کارکنان شرکتی زیر عنوان‌های شغلیِ پرستار، نیروی خدماتی و... در بیمارستان‌ها و ادرات وزارت بهداشت و مراکز وابسته به آن ، دوشادوش و پا به پای دیگر کادر درمان در برابر بحران کرونا ایستاده و در حال انجام وظیفه‌اند؛ اما تبعیضی که به وجود آمده، به یکباره عزت نفس این عزیران را هدف قرار داد و انگیزه ما را به نابودی کشانده است.

*اعتراض به خطر ابتلای کارگران استان قزوین به ویروس کرونا با اضافه کاری اجباری بجای کاهش ساعت کاری

یک کارگر استان قزوین: کارگران در برخی واحدهای تولیدی استان قزوین به اجبار روزی 16ساعت طی روزهای متوالی به کار گرفته شده واین کارزیاد باعث ضعف سیستم ایمنی بدن آنها و مستعد شدن برای ابتلا به ویروس کرونا است.در صورت مخالفت کارگران با اضافه کاری تهدید به اخراج می‌شوند.

روز چهارشنبه 14 اسفند،یکی از کارگران استان قزوین به خبرنگار رسانه ای گفت: چرا ساعت کاری کارخانجات مانند ادارات کاهش نمی‌یابد تا از احتمال ابتلای این قشر به ویروس کرونا گرفته شود؟

وی اضافه کرد: کارگران استان قزوین چه فرقی با کارمندان دارند درحالیکه شرایط کاری آنها به لحاظ فیزیکی و روانی سخت‌تر از محیط‌های اداری است ؟

این کارگر گفت:با تصویب مدیریت ارشد استان، ساعت کار کارمندان به منظور پیشگیری از ویروس کرونا تا سه ساعت کاهش یافته اما در برخی واحدهای تولیدی و خدماتی استان نه تنها ساعت کاری کاهش نیافته بلکه کارگران مجبور به کار بیش از 12 ساعت در روز هستند.

وی اضافه کرد: این موضوع باعث ضعف سیستم ایمنی بدن آنها و مستعد شدن برای ابتلا به ویروس کرونا است.

این کارگر با تاکید بر اینکه سلامت کارگران استان در خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارد، افزود: کارگران در برخی واحدهای تولیدی استان به اجبار روزی 16 ساعت طی روزهای متوالی به کار گرفته شده و در صورت مخالفت و نخواستن اضافه کاری تهدید به اخراج می‌شوند و باید نهادهای نظارتی و بازرسی به این موضوع به صورت جدی‌تر ورود کنند.

*اعتراض کارگران جایگاه‌های سوخت سنندج نسبت به افزایش کار روزانه بدون تامین تمهیدات بهداشتی و پیشگیرانه از سوی کارفرما

کارگران جایگاه‌های سوخت سنندج : روزانه در سرمای زمستان آنقدر کار می‌کنیم که پاهایمان را حس نمی‌کنیم. اغلب به علت زیاد روی پا ایستادن دچار مشکلات پا و کمردرد هستیم. حداقل انتظاری که داریم کاهش ساعات کاری و شیفتی کردن کارگران است.

روزچهارشنبه 14 اسفند،کارگران پمپ بنزین‌ سنندج در گفتگوبا خبرنگاررسانه ای از عدم تامین تمهیدات بهداشتی و پیشگیرانه از سوی کارفرما خبر دادند.

آنها افزودند:اغلب کارگران در جایگاه‌های سوخت سنندج «پک‌های بهداشتی» ازجمله ماسک و محلول‌های ضدعفونی‌کننده دریافت نکرده‌اند.

این کارگران گفتند به روال ساعات کاری گذشته کار می‌کنند و در عین‌حال توصیه شده که رانندگان خودرو از ماشین پیاده نشوند و عملیات سوخت‌گیری توسط کارگران پمپ بنزین صورت بگیرد.

کارگران جایگاه سوخت سنندج در خاتمه گفتند: روزانه در سرمای زمستان آنقدر کار می‌کنیم که پاهایمان را حس نمی‌کنیم. اغلب به علت زیاد روی پا ایستادن دچار مشکلات پا و کمردرد هستیم. حداقل انتظاری که داریم کاهش ساعات کاری و شیفتی کردن کارگران است.

ناصر پاریس