عصر نو
www.asre-nou.net

آستان حضرت معصومه: سازه‌های حرم ضد کرونا هستند


Wed 26 02 2020

دویچه‌وله: پایگاه "آستان حضرت معصومه" می‌گوید نیازی به ضدعفونی کردن حرم یا بستن آن نیست زیرا معماری ایمانی و سازه‌های نقره آن بهترین سلاح علیه باکتری‌ها هستند. نماینده ولی فقیه در قم، پیش‌تر گفته که حرم دارالشفاست و باید باز بماند.

"کرونا ویروسی سلطه‌جوست که به یک سلبریتی سیاسی مبدل شده است." این توصیفی است که پایگاه خبری "آستان حضرت معصومه" از ویروس کووید-۱۹ به دست می‌دهد و توصیه شورای تامین استان قم برای ضد عفونی کردن ضریح و تعطیلی نماز جماعت در مرقد را بی‌اطلاعی از "ساختارهای اصیل ایمانی" در جهان اسلام می‌خواند.

این وبسایت با شرح مبسوطی از خواص قلیایی و ضد باکتریایی نقره، سازه‌های نقره‌ مدخل و فضای داخل حرم و معماری ایمانی محل را سلاحی قدرتمند در مصاف با ایپدمی کرونا می‌داند: «ساختارهای معماری حرم مطهر نشان می‌دهد که علاوه بر الگوی حقیقی تقابل با کرونا که همان آرامش و سکینه عمومی است، سازه‌های حرم مطهر نیز در بالاترین سطح آنتی باکتریایی بوده و مانع از شیوع عمومی بیماری‌های واگیردار و سد محکمی برای اپیدمی کرونا است.»

یادداشت مربوطه علاوه بر تشریح خواص درمانی نقره، تحلیلی سیاسی از ویروس کرونا نیز ارائه داده است: «پزشکان او را ویروس تاج‌دار می‌نامند و یک تاج ذاتی این ویروس بسیار ضعیف خانواده‌ ویروس‌های عفونی را به یک سلبریتی سیاسی بدل کرده است؛ ویروسی که واژه اپیدمی را به یک کلید واژه مستعد برای جنگ هیبریدی در زمین ملل و گونه‌های زبانی شرقی ایجاد کرده است...»

پس از آن که قرنطینه شدن قم صلاح دانسته نشد، نهادهای امنیتی و ایمنی استان قم، ضد عفونی ضریح و محوطه داخلی حرم را دستور کار قرار دادند و حائل‌هایی نیز در اطراف ضریح گذاشتند. برگزاری نماز جماعت در حرم نیز به تصمیم شورای تامین استان قم، تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام شد. تعطیلی خود حرم یا مجموعه زیارتی جمکران اما کراهت داشته و هیچ دستگاهی وارد این بحث نشده است.

علی سعیدی، تولیت حرم و نماینده ولی فقیه در استان قم، پیش‌تر گفته است: «ما این حرم مقدس را دارالشفا می‌دانیم. دارالشفا یعنی مردم بیایند و از امراض روحی و جسمی شفا بگیرند. بنابراین باید اینجا باز باشد. باید با قوت مردم بیایند؛ البته ما احتیاط را هم شرط می‌دانیم و مسائل بهداشتی را هم رعایت می‌کنیم.»

طبق گزارش‌ها، وزارت بهداشت پیش‌تر به استانداری قم پیشنهاد داده که رفت و آمد به حرم، مسجد جمکران و اماکن زیارتی دیگر محدود شود اما مسئولان برگزاری نماز جمعه و متولیان اماکن مذهبی گفته‌اند به دلیل ضد عفونی شدن محیط، نیازی به این کار نیست. مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت این واکنش را "ساده‌انگارانه" توصیف کرد.

در بخشی از نوشته پایگاه "آستان حضرت معصومه" آمده است: «بیمار و یا شهر آلوده به این ویروس قبل از آنکه نیازمند پزشک معالج ماهر باشد نیازمند حکیم هدایت‌گر و آرامش بخش است حکیمی که علاوه بر شناخت ساختار ویروس ساختار معماری اصیل را بشناسد و برای امکان گوناگون الگوی متناسب و شناختی دقیقی را تجویز کند، حکیمی که بجای رفتارهای رعب آمیز به قلوب مردم خود آرامش و سکینه ببخشد در حالی که تجویز شورای تأمین بیشتر به نقطه تقابلی چنین منطقی شباهت دارد، تا جایی که عدول از یک تصمیم عادی خط قرمز رسانه‌های ملکه‌ی ملکه تاج‌دار کرونا می‌شود.»

پایگاه یاد شده با انتشار گزارشی تصویری از برپایی نماز جماعت در یکی از شبستان‌های حرم، از بی‌توجهی به توصیه شورای تامین استان قم ابراز خشنودی کرده است.

یادداشت با این عبارات پایان می‌گیرد: «اینجا حرم حریمی امن با منطقی عقلایی برای مقابله با کرونا… اینجا منطق، عقل سلیم، آرامش و سکینه را محیای یک تاریخ دیگر کرده است.»