عصر نو
www.asre-nou.net

نیویورک تایمز:

ایالات متحده از فشار خود برای منع خرید نفت ایران توسط کشورهای دیگر کمی میکاهد

برگردان : ایرج واحدی پور
Mon 9 07 2018

iraj-vahedipour.jpg
واشینگتن- دولت ترامپ درخواست قبلی خود از دولت هایی مانند چین،هند و ترکیه را که از خرید نفت ایران خود داری کنند به کاستن از خرید این نفت تبدیل کرده است. این تغییر را مقامی ارشد از وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه دوم ژوئيه برابر با یازدهم تیر اعلام کرده است.
بریان هوک (Brian Hook ) مسئؤل سیاست گذاری و برنامه ریزی وزارت خارجه گفت:« ما آماده ایم با کشورهای مختلف در رابطه با کاهش واردات نفت از ایران مورد به مورد مذاکره کنیم.»
اعلام نظر او کوششی بود که آمریکا به بازارهای نفتی و متحدین خود احساس امنیت دهد که تحریم نفتی در این پايیزبه آنها آسیب نخواهد رساند.
هندوستان، کره جنوبی وترکیه متحدین ودوستان آمریکا، ار خریداران عمده نفت ایران هستند و احتمال اینکه تا ماه نوامبر بتوانند منابع تامین نفتی خود را بطور کامل تغییر دهند خیلی کم است.
وقتیکه مقام آمریکائي دیگری هفته قبل به خبرنگاران گفت که تا چهارم ماه نوامبر واردات نفت جهانی از ایران باید به دلیل بر قراری تحریم های آمریکا به صفر برسد، موضوع قابل قبولی نبود. خود این مصاحبه باعث بالا رفتن قیمت نفت شد و بازارها در شرایط بدی قرار گرفتند.
این مقام بدون ابراز قطعیت، به خبرنگاران گفته بود که گرچه غیر محتمل است ولی غیر ممکن نیست که بعضی از وارد کنندگان نفت ایران بعد از آن تاریخ از اقدام تنبیهی معاف شوند. روز دوشنبه آقای هوک گفت سیاست ما به صفر رساندن فروش نفت ایران در اولین فرصت است که به نوعی به معنی بر گرداندن اعتماد به بازار است.
آقای ترامپ در هفته های اخیر مکررا نگرانی خود را از بهای نفت ابراز کرده است و روز شنبه سی ام ژوئن اظهار داشت که شاه سلمان سعودی موافقت کرده است که تولید روزانه خود را دو میلیون بشکه در روز افزایش دهد که قیمت ها کنترل شوند.
گفته میشود، عربستان سعودی ظرفیت اضافه تولید دو میلیون بشکه درروز را دارد ولی اینکه آیا میتواند آنرا فورا اجرا کند مورد سئؤال است.
آقای هوک آخر این هفته به وین مسا فرت میکند که با سیاستمداران انگلیسی، فرانسوی و آلمانی در حاشیه مذاکرات اعضای باقیمانده برجام بعد از خروج آمریکا به وسیله ترامپ از برجام ملاقات کند. او امیدوار است که همکارانش را قانع کند که ایران را در رابطه با برنامه موشک های بالیستیک و پشتیبانی از مبارزین همسویش درسوریه و لبنان تحت فشار قرار دهند.
سیاستمداران اروپایی که هنوز از تصمیم آقای ترامپ در رابطه با خروج از برجام عصبانی هستند به این درخواست ها با احتیاط جواب میدهند.
مایک پمپئؤ( Mike Pompeo ) وزیر خارجه آمریکا، در روزهای آینده احتمالا به کره شمالی مسافرت میکند که برنامه دولت ترامپ در کوشیدن برای تشویق پیونگ یانگ به قطع برنامه تسلیحات هسته ای را ادامه دهد. برخورد گرم با کره شمالی، با موضع گیری سخت علیه ایران که مدت طولانی است که برنامه هسته ای ندارد، در تضاد قرار میگیرد.

نیویورک تایمز دوشنبه تاریخ دوم ژوئیه ۲۰۱۸