آمریکا بیش از نیمی از کمک برای فلسطینیها را قطع کرد
Wed 17 01 2018

بخش مهمی از کمکها به سرزمینهای فلسطینی شامل غذا و آب آشامیدنی سالم میشود
بی بی سی: در پی بالا گرفتن تنش میان کاخسفید و تشکیلات فسطینی بر سر پایتخت شناختن بیتالمقدس از سوی دونالد ترامپ، آمریکا بیش از نیمی از کمک ۱۲۵ میلیون دلاری خود به آژانس ویژه سازمان ملل متحد برای کمک به آوارگان فلسطینی را متوقف کرد.
روز سهشنبه ۱۶ ژانویه (۲۶ دی) دولت آمریکا اعلام کرد تنها ۶۰ میلیون از کمک ۱۲۵ میلیون دلاری خود را امسال به این آژانس سازمان ملل متحد پرداخت خواهد کرد و ۶۵ میلیون دلار باقی مانده را برای "بررسی ملاحظات بیشتر" فعلا پرداخت نخواهد کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، پیشتر هم تشکیلات فلسطینی را تهدید کرده بود که اگر به تلاشهای کاخسفید برای از سرگیری مذاکرات صلح خاورمیانه پشت کند، کمکهای مالی به این تشکیلات را قطع میکند.
کمک مالی آمریکا حدود ۳۰ درصد از بودجه سالانه آژانس امداد به آوارگان فلسطینیان است که سازمان ملل متحد برای رسیدگی به امور فلسطینیان رانده شده از سرزمینهای اشغالی اختصاص داده است.
پس از آمریکا، اتحادیه اروپا بزرگترین حامی مالی این آژانس امدادی سازمان ملل است و در سال ۲۰۱۶ کمتراز نیمی از میزان اهدایی دولت باراک اوباما به این آژانس پرداخت کرده است.
تصمیم روز سهشنبه کاخسفید تنها دو روز پس از آن اعلام میشود که محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطینی در انتقادی تند از دونالد ترامپ، اقدام رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و دستور انتقال سفارت این کشور به این شهر را "سیلی قرن" خواند و گفت هیچ طرح و نقشه راهی را که از سوی آمریکا برای از سرگیری مذاکرات صلح پیشنهاد شود، نخواهد پذیرفت.
محمود عباس روز یکشنبه (۲۴ دی) تاکید کرد که به نظر او به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینیها، اسرائیل پیمان ۱۹۹۴ اسلو را نقض کرده است.
بنابر پیمان اسلو که بیل کلینتون، رئیسجمهور وقت موفق شد آن را در شهر اسلو نروژ به سال ۱۹۹۴ میان فلسطینیان و اسرائیل منعقد کند، بیتالمقدس و مناطق کرانه باختری تحت عنوان سرزمینهای اشغالی محسوب میشوند و ساخت و سازها در انها غیرقانونی است.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی تلاش های صلح رئیس جمهور آمریکا را "سیلی قرن" توصیف کرده
به نظر میرسد اکنون قطع بیش از نیمی از کمکهای آمریکا، گام دیگری در راستای سخنان آقای ترامپ است که گفته بود چرا آمریکا باید میلیاردها دلار به کشورهای دیگر کمک کند اما در برابرش "نه قدردانی و نه احترام" دریافت کند.
اظهاراتی که در جریان رایگیری اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد که به محکومیت پایتخت شناختن بیتالمقدس از سوی آقای ترامپ انجامید، مورد توجه قرار گرفت و بسیاری از کشورها آنرا تهدید آمریکا به "باجگیری و خرید رای" کشورهای عضو سازمان ملل ارزیابی کردند.
در همین حال، یکی از مقامهای دولت آمریکا که نخواسته نامش فاش شود امروز به خبرگزاری رویترز گفته آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی باید شامل تغییرات ساختاری شود و نحوه تخصیص بودجه و عملکرد آن هم باید متحول شود.
"زمان آن رسیده که دیگر کشورها، که برخی از آنها متمول هم هستند، قدم پیش بگذارند و نقش بیشتری در ثبات و امنیت منطقه (خاورمیانه) بردارند."
بخش عمده کمکهای مالی آمریکا به آژانس یو.ان.دبلیو.آر.اِی سازمان ملل متحد به نهادهای بشردوستانه و انجمنهای غیردولتی بینالمللی اختصاص پیدا میکند که در زمینه ساخت تاسیسات زیربنایی، بهداشت، آموزش، تهیه آب آشامیدنی سالم و توسعه اقتصادی و اصلاحات دموکراتیک در سرزمینهای فلسطینی مصرف میشود.
این در حالی است که آمریکا سالانه به اسرائیل حدود ۳ میلیارد دلار کمک تسلیحاتی و نظامی میکند.
|
|