عصر نو
www.asre-nou.net



صدها هزارتن از مردم تهران بار دیگر اعتراض خود را در سکوت اعلام کردند


Fri 19 06 2009

قلم - میرحسین موسوی و صدها هزار تن از مردم تهران در ادامه اعتراضات مدنی خود به روند نادرست انتخابات ریاست‌جمهوری، عصر پنجشنبه با نشان‌های سوگواری و نمادهای سبزشان در میدان امام خمینی جمع شدند و یاد شهدای برخوردهای خشونت‌آمیز اخیر را گرامی داشتند.
به گزارش خبرنگار قلم نیوز، حدود ساعت ۳ بعدازظهر میدان امام خمینی تهران شاهد حضور سبزپوشان سوگواری بود که از روز گذشته و در راهپیمایی هفت تیر تا انقلاب، قرارشان را برای حضور در میدان امام خمینی گذاشته بودند. میرحسین از آنها خواسته بود که برای سوگواری شهدای برخوردهای خشونت‌آمیز اخیر عصر پنجشنبه سوگواری کنند.
هر چه دقایق می‌گذشت بر جمعیت انبوه حاضر در میدان امام خمینی افزوده می‌شد. ایستگاه امام خمینی مترو امروز جمعیتی را میزبان بود که تاکنون به خود ندیده بود. ازدحام جمعیت از همان لحظه پیاده شدن از قطار چنان بود که حرکت به کندی صورت می‌گرفت. مردم حاضر از همان لحظه پیاده شدن دست‌هایشان را با روبان‌های سبز و سیاه بالا گرفتند و هر چه زمان بیشتری در ایستگاه مترو می‌گذراندند پلاکاردهای بیشتری را بالا می‌بردند که بیشتر آنها اعتراض به تخلفات انتخابات و درخواست ابطال انتخابات بود و بسیاری دیگر از دست نوشته‌های مردم که قشرهای مختلف در آنها دیده می‌شد، مربوط به کشتار مردم و حمله به کوی دانشگاه بود.
بیرون از ایستگاه مترو، جمعیت از چنان فشردگی برخوردار بود که حرکت به سختی صورت می‌گرفت. میدان امام خمینی مملو از جمعیتی بود که در سکوت، اعتراضشان را پی می‌گیرند و در سکوت، آزادی و عدالت را خواستارند.
تعداد پلاکاردها بسیار زیاد و متنوع بود که برخی از آنها عبارتند از: «ما ملتیم نه اوباش»، «ما خس و خاشاک نیستیم»، «فقط ابطال انتخابات»، «بازشماری معنا ندارد، فقط ابطال»، «به کدامین گناه کشته شدند؟»، «ما سوگواریم»، «برادر شهیدم رایتو پس می‌گیرم»، «رای ما رو پس بدید»، «رای ما سبز بود نه سیاه»، «رای من کجاست؟»، «دلیر بی‌باک منم مالک این خاک منم»، «راه شهدای سبزمان ادامه دارد»، «می‌جنگیم، می‌میریم، ذلت نمی‌پذیریم»، «خشونت چرا؟»، «آزادی مطبوعات، ابطال انتخابات»، «سکوتم از رضایت نیست»، «راهمان را ادامه می دهیم تا ابطال انتخابات» و...
برخی از پلاکاردها سخنان شب گذشته حدادعادل را مخاطب قرار داده بود و از مسوولان رعایت عدالت و انصاف را در گفتارشان خواستار بود.
بخشی از جمعیت حدود ساعت ۵ عصر به سمت میدان فردوسی و بعد انقلاب حرکت کرد و انبوهی از حاضران در میدان ماندند و بی‌هیچ حرفی فقط با سکوت خود اعتراضشان را به نمایش گذاشتند.
در میان جمعیت انبوه حاضر که اگر میلیونی خوانده شود اغراق نشده است، از هر قشری دیده می‌شد، جوان، پیر، نوجوان، زن و مرد، دانشجو، کارگر، کارمند، کاسب، استاد، معلم و خلاصه آنکه نمونه‌ای از جامعه واقعی حضور داشتند و به همه توهین‌هایی که به آنها شده از تقلب در آرایشان تا توهین به خودشان و خاشاک خوانده شدن، اعتراض کردند.
تجمع سکوت معترضان به تخلفات گسترده در انتخابات و حامیان میرحسین موسوی زمانی که حدود ساعت ۶ با حضور میرحسین همراه شد، تاب تحمل سکوت نداشت و چون سوگوار بود با ذکر "الله اکبر" سکوت خود را شکست و یکصدا فریاد زد: "یا حسین میرحسین"، "موسوی موسوی حمایتت می‌کنیم"، "موسوی رای ما رو پس بگیر".
مهندس موسوی به ابراز احساسات جمعیت انبوه حاضر در میدان امام خمینی پاسخ داد و با یک بلندگوی دستی با آنها سخن گفت. بسیار کوتاه و مختصر که همان هم به دلیل امکانات ناچیز شنیده نشد و فقط ردیف نزدیک به اتومبیل او صدایش را شنیدند.
بسیاری از جمعیت حاضر در میدان که صدای میرحسین را نمی‌شنیدند، به اطرافیان خود جملاتی در ستایش شجاعت و همدلی او با مردم، می‌گفتند و حضور او را قوت قلب برای مردم که ان‌شاءالله اصلاح امور به نتیجه خواهد رسید.
حدود ساعت ۷ جمعیت حاضر به تدریج در حال خالی کردن میدان بود و جمعیت زیادی به سمت میدان انقلاب حرکت کردند و دسته بزرگی از سوگواران سبز در خیابان انقلاب شکل گرفت که در سکوت اعتراض خود را اعلام کردند.
















*****
گزارشی از یک شاهد عینی در تهران
امروز پنجشنبه در پی دعوت مهندس از مردم جهت سوگواری شهیدان روز های اخیر, از ساعت سه بعد ازظهر گروه های مردم بطرف میدان توپخانه روانه شدند ودر ساعت چهارو نیم تمامی میدان توپخانه وخیابان فردوسی پوشیده از زنان و مردانی بود که عمدتا لباس های تیره بر تن داشتند شده بود.
پس از سخنرانی مهندس موسوی که کسی آن را نشنید و ندید و مهم حضور او بود این دریای انسانی بطرف میدان فردوسی و بسوی میدان انقلاب در سکوت کامل به حرکت در آمد.
زن ومرد, دختر و پسر, چادری و کم حجاب, سنتی ومدرن, مذهبی و مارکسیست ,روحانی و غیر روحانی با آرامش و بدون هیچ شعاری وفقط با پلاکارد های پارچه ای وکاغذی پیام رسای خود را به جهان و در پی آن به مقامات ایران رساندند.
شعار های نوشتاری هم خود حکایتی بود:از "عشق را در پستوی خانه نهان باید کرد" یا "سکوت سرشار از ناگفته هاست " گرفته تا دیگر شعار های مدنی و بدون توهین وخون خواهی نسبت به دیگران .
ترکیب جمعیت و نبود سد وفاصله بین زن و مرد , از صحنه های سینمائی بود که شور ,شادی,متانت ,زیبائی وآرایش زنان و دختران به صحنه این رودخانه ملتهب ولی آرام مردم زیبائی خاصی می داد. برای نخستین بار در عمرم شاهد بودم که روحانی در کنار دختران مدرن و کم حجاب با لبخند وخجالت گام بر می داشت وبا آنان گرم صحبت بود !
برآورد جمعیت در مقایسه با سه روز قبل که از ازادی تا انقلاب بود خیلی بیشتر بود و اگر متراژ میدان فردوسی تا میدان انقلاب را درنظر بگیری براورد جمعیت بیش از دو میلیون نفر بود.که تمامی سطح خیابان را با گام های خود و در سکوت کامل و نظمی مدنی تحسین برانگیز این مسیر را طی می کردند.
جلوی درب دانشگاه تهران گارد و کماندو های زیادی آماده باش ایستاده بودند که تمامی این جمعیت بهنگام عبور علامت پیروزی را با دو دست به سوی آنان گرفته و با لبخند به آنان نگاه می کردند.عکس های شهیدان را به نرده های دانشگاه آویخته و در پای آن ها شمع افروخته بودند که مکث و تعظیم این اقیانوس خاموش در مقابل آنان چشمان همگان را نم آلود و خیس می کرد.
رسانه ملی نیز برای مردم بلحاظ از کار افتادن و قطع ان ها در این روز ها نه تلویزیون ,نه موبایل و نه اس ام اس است وبلحاظ محدویت های شدید آن ها در حال حاضر رسانه مردم ار طریق "چهره به چهره "انجام می گیرد !!همه به هم خبر دادند که روز شنبه ساعت چهار عصر راهپیمائی از میدان انقلاب تا آزادی می باشد.خلاصه دوست خوبم عبرتی است که روزگار بس غریبی است نازنین !
.اگر زمانی وقت باشد درباره تفاوت های دو خیزش سی سال قبل و این شبه انقلاب رابرایت خواهم نوشت. تا یادمان نرود که در کجای جهان ایستاده ایم

*****
گزارش «کلمه» از راهپیمایی وسیع میدان امام خمینی
/مردم: تا جمعه ما ملت فهیم بودیم؟/ موسوی: ما برای پاسداشت نظام هرگونه فداکاری انجام می دهیم

صدها هزار نفر از هواداران موسوی عصر امروز در حالی که در غم شهادت برادرانشان سیاهپوش بودند، تظاهرات آرام دیگری در میدان امام خمینی(ره) برپا کردند و در حضور میرحسین موسوی با سکوت و بانگ الله اکبر از نگرانی هایشان برای سرنوشت کشور گفته و صیانت از آرای شان و بازپس گیری جمهوریت انقلاب اسلامی را خواستار شدند.
به گزارش خبرنگار «کلمه»، این گردهمایی چند صد هزار نفری همچنین به مناسبت به شهادت رسیدن شهروندانی که در جریان برگزاری راهپیمایی آرام 25 خرداد از میدان انقلاب تا آزادی جان خود را از دست دادند برگزار شد. در این راهپیمایی سکوت برخی از چهره ها و هنرمندان از جمله هما روستا نیز شرکت داشتند.
میر حسین موسوی پیش از این در بیانیه ای با محکوم کردن کشتار مردمی که صرفا خواستار احقاق حق خود هستند و محکوم کردن دستگیری های وسیع اخیر هشدار داده بود گسترش این رویه تنها بر زشتی چهره مخالفان ملت و انگیزه مردم را برای توسعه اعتراضات می افزاید.او از مردم خواسته بود روز پنجشنبه برای همدردی با خانواده های عزادار با لباس سیاه در مساجد و تکایا حاضر شوند.
با این همه درپی اقدامات خود جوش مردمی گردهمایی آنها به منظور همدردی با خانواده شهدا این بار به میدان امام خمینی (ره) کشیده شد و صدها هزار نفر در حالی که لباس سیاه بر تن، شال های سبز بر گردن و نوارهای سبز بر دست داشتند،در سکوت پلاکاردهایی را با خود حمل می کردند که روی آن نوشته شده بود:«برادر شهیدم، رایت را پس می گیرم»،« دوباره می سازمت وطن، اگرچه با خشت جان خویش»،«صدا و سیما ، رسانه ضد ملی» ، « آقای حداد عادل عدالت این بود؟»، « می دانیم بی بی سی و صدای آمریکا بد است اما صدایمان را از کدام رسانه داخلی به گوش شما برسانیم ؟» ،«تا جمعه ما ملت فهیم بودیم ؟» و«آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است؟» ... مردم همچنین در این تجمع شمع های سیاهی را به یاد شهدا در دست داشتند.
این گردهمایی که با تحصن در میدان امام خمینی (ره) آغاز شده بود با حضور میرحسین موسوی شور دیگری یافت و صدها هزار نفر از مردم دقایقی در سکوت بدون اینکه شعار بدهند مشت های گره کرده خود را با روبان های سبز و سیاه بالا می بردند.میرحسین موسوی پس از حضور در جمع چند صدهزار نفری مردم در میدان امام خمینی(ره) با حرکت آرام در میان جمعیت و پس از آنکه با بانگ تکان دهنده «الله و اکبر» و شعارهای «برادر شهیدم، رایت را پس می گیرم» «موسوی حمایتت می کنیم»،«موسوی رای ما را پس بگیر» بدرقه شد ، به سمت میدان فردوسی حرکت کرد و پس از آن جمعیت با حرکت به سمت میدان فردوسی راهپیمایی ارام خود را به سمت میدان انقلاب ادامه دادند.

طبق شنیده ها برخی از سخنان میر حسین موسوی که با بلندگویی دستی ایراد شد و به سختی به گوش می رسید عبارتند از:
" ما برای اغتشاش نیامده ایم"
"ما برای پاسداشت خون شهدا آمده ایم"
"ما برای پاسداشت نظام هرگونه فداکاری انجام خواهیم داد"
" ما برای احقاق حقمان آمده ایم"
"ما فقط رای خودمان را میخواهیم"

به گزارش شاهدان عینی میرحسین موسوی مانند هوادارانش لباس تیره بر تن کرده بود و از روی یک ماشین سخنرانی کرد.
در این راهپیمایی آرام که بدون هیچ درگیری و در نهایت آرامش برگزار شد علاوه هواداران موسوی،بسیاری از هواداران مهدی کروبی نیز حضور داشتند و بازنگری در شمارش آرا و پاسخ های منطقی از سوی مراجع قانونی را خواستار بودند.
به گزارش «کلمه»،در راهپیمایی عصر امروز اگرچه جوانان حضوری پر رنگ و بسیار چشمگیر داشتند اما بسیاری از آنها را خانواده هایشان همراهی می کردند. پدران ومادرانی که نه تنها برای حمایت از فرزندانشان که برای پیگیری مطالبات خودشان به میدان امام خمینی آمده بودند.
مرد میانسالی که در انتخابات 22 خرداد به موسوی رای داده بود، به خبرنگار کلمه گفت : من نگران کشورم هستم و مهمتر از آن نگران آینده دو فرزندم و علاوه بر آن نگران حق خودم. امروز اینجا هستم برای اینکه بگویم من رای داده ام ، خانواده من رای داده است اما چرا به نمایندگان کاندیداهای ما اجازه نمی دهید که به جزییات صندوق های رای دسترسی داشته باشند؟
او با تاکید بر اینکه بر اساس قانون اساسی تجمع آرام حق قانونی من به عنوان شهروند جمهوری اسلامی ایران است ، ادامه داد : تا زمانی که پاسخ منطقی نگیرم به این راهپیمایی ها ادامه خواهم داد.
دختر جوانی که در ضلع جنوبی میدان امام خمینی(ره) ایستاده بود با انتقاد از تداوم قطع تلفن های همراه به ساختمان بلند مخابرات اشاره کرد و گفت : چرا باید زیر ساختمان مخابرات بیاستیم اما تلفن های همراه ما کار نکند ؟ اگر این دولت با رای مردم سر کار آمده چه نیازی به قطع تلفن های همراه و رسانه ها هست؟
برادر بزرگ تر او پلاکاردش را که حاوی شعاری اعتراض آمیز به صدا و سیماست بالا می گیرد و صحبت های او را ادامه می دهد : دیشب تلویزیون به نقل از مردم پیامک می خواند و پیامک های مردم را زیر نویس می کرد یک نفر هست به من بگوید که این پیامک ها در شرایطی که یک هفته است سرویس پیام کوتاه ایران از کار افتاده چطور به صدا و سیما می رسد ؟ چگونه این حرف ها را باور کنیم ؟
پریسا دختر جوان دیگری که از نخستین ساعات گردهمایی در میدان امام خمینی حضور داشت با دیدن میانسالان در میان جمعیت جوانان ، گفت : آنها پشتوانه های ما هستند ما به پشتوانه آنها در این گردهمایی ها شرکت می کنیم و باید بیایند و از ما و از رایی که دادیم حمایت کنند.
او با بیان اینکه از هر کسی که می پرسم می گوید خودم و خانواده ام به موسوی رای داده ایم ، ادامه می دهد: ما خس و خاشاک نیستیم مهمترین مطالبه ما این است که رای هایی که به نام موسوی نوشتیم به نام چه کسی خوانده شده است. ما متوجه هستیم چه اتفاقی افتاده است.
دانشجویی دیگر در حالی که بغضش را فرو می خورد ، می گوید : به کدام گناه کشته شدند ؟ چه کسی پاسخ خانواده های داغدارشان است امروز آمده ام که به دنیا بگویم نمی گذارم خون این ها پایمال شود مگر ما چه گفتیم ؟ چه خواستیم جز اینکه بگویند رای ما کجاست ؟
ترانه یکی دیگری از حاضران در میدان توپخانه می گوید : ما هنوز در حوزه های رای گیری بودیم که به ما خبر دادند احمدی نژاد انتخاب شده ، چطور ممکن است ؟ رای خبرگان رهبری را سه روز بعد از انتخابات اعلام کردند اما نتیجه رای گیری ریاست جمهوری تازه با این همه مشارکت بالای مردم همان شب اعلام شد ، چه کسی به این ابهام های ما پاسخ می دهد؟
در میان جمعیت چند صد هزار نفری که میدان امام خمینی(ره) و همه خیابان های منتهی به ان را احاطه کرده بودند، پیرمردی میانسال در حالی که آرام آرام گریه می کرد ، شعر اخوان ثالث را می خواند و می گفت : در همه عمر ندیدم این چنین سیل خروشانی را.
هواداران موسوی با حرکت منظم در مسیر شمال میدان امام خمینی (ره) حرکت کردند و زمانی که به میدان فردوسی رسیدند با مجسمه سبزپوش فردوسی مواجه شدند. در طول مسیر برخی از هواداران شربت ، آب معدنی و نوشیدنی های خنکی توزیع می کردند که می گفتند نذر آنها برای آزادی و توسعه دموکراسی در ایران است.
راهپیمایی آرام عصر مطابق آنچه پیش از این در بیانیه ها اعلام شده بود ساعت 19 به پایان رسید.

***********

مشاهدات یک شاهد عینی
بی بی سی :
مشاهدات یک شاهد عینی که در تظاهرات روز پنجشنبه معترضان به نتایج انتخابات شرکت کرده بود را در زیر می خوانید. این چهارمین روز پیاپی از تجمع بزرگ و گاه میلیونی معترضان به اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهوری ایران بود.
جمعیت از دیروز هم که مردم از میدان هفت تیر تا میدان انقلاب را پر کرده بودند زیادتر بود.
وقتی پشت سفارت انگلیس پیاده شدیم که پیاده به سمت توپخانه برویم چون دیگر ماشین نمی توانست برود، جمعیت به سمت توپخانه (حالا میدان امام خمینی) در حرکت بود.
سر چهار راه استانبول که رسیدیم تعداد زیادی جیپ ارتشی دیدیم که کماندوها را به سمت بهارستان می برد. در هر جیپ شش نفر که به شدت مسلح بودن نشسته بودند. ولی بعدا در طول تظاهرات دیگر دیده نشدند.
وقتی میدان توپخانه از جمعیت پر شد، خیابان فردوسی هم بند آمد. در واقع جمعیت تمام خیابان فردوسی را پر کرده بود. در اول کار جمعیت کمی حیران بود که چه باید بکند. چون برنامه راه پیمایی نداشتند و قرار بود که در همان توپخانه بنشینند و تظاهرات نشسته بکنند ولی واقعا موج جمعیت اجازه چنین کاری را نمی داد.
ناگزیر به سمت میدان فردوسی و بعد انقلاب حرکت کردند. هیچ کس نمی توانست ببیند جمعیت از کجا تا کجا است. وقتی به خیابان انقلاب رسیدیم یعنی سر پل حافظ، در بلندی پل دیدیم که جمعیت از یک طرف به میدان انقلاب رسیده و از طرف دیگر همچنان از خیابان فردوسی سرازیر است. در واقع به نظر می رسید یک سر جمعیت میدان توپخانه بود و سر دیگر میدان انقلاب.
جمعیت در سکوت حرکت می کرد و هیچ شعاری نمی داد. در عوض سکوت خود را در پلاکاردها و دست نوشته هایی که در دست داشتند فریاد می کرد. در بعضی پلاکاردها آمده بود «ما آشوبگر نیستیم»، «سرنوشت صدام را فراموش مکن»، « کلاغ پر، جمهوری پرپر» و شعارهایی از این دست روی دست مردم بود.
یکی عکس کشتگان این روزها را سر دست گرفته بود، دیگری دست نوشته ای روی دست بلند کرده بود که بر آن نوشته بود «برادر شهیدم رأی تو پس می گیرم». بر سر دست یکی کاغذی دیده می شد که جواب محمود احمدی نژاد را می داد که معترضان روزهای نخست پس از اعلام نتایج را گرد و غبار و خس و خاشاک خوانده بود: «خار و خاشاک میلیونی »، دیگری نوشته بود « خس و خاشاک تویی، پست تر از خاک تویی/ شور منم / نور منم / عاشق رنجور منم / زور تویی / کور تویی / هاله بی نور تویی / دلیر بی باک منم / مالک این خاک منم ».
مردمی که در سکوت و در کمال آرامش به تظاهرات دست زده و رفتار گاندی وار در پیش گرفته اند از حرف های گاندی هم غافل نمانده بودند. بر سر دست یکی این سخن گاندی خوانده می شد که: « اول نادیده ات می گیرند، بعد مسخره ات می کنند، آن وقت با تو می جنگند، ولی در نهایت پیروزی با تست».
حرف های طنز آلود نیز کم نبود. مثلا این شعار که « الو الو 110 / رای منو دزدیدن »، یا مادری بچه شیرخواره اش را بغل کرده بود و بر سینه بچه این شعار را نوشته بود: « ما اوباشیم ... ! » ولی تقاضاهای اصلی بر روی پلاکاردهای دیگری دیده می شد. مانند اینکه « خواست ما ابطال انتخابات 22 خرداد » یا « باز شماری بازی است/ ابطال انتخابات ».
جالب اینکه با وجود اینکه جمعیت سازمان و رهبری نداشت و ندارد، اما راهبری در حین حرکت شکل می گرفت. چنانکه قبلا گفته بودند فردا در نماز جمعه با روبان سبز حاضر شوید اما در طول حرکت جوانها به مردم گفتند که فردا برنامه ای نداریم، شنبه ساعت 4 میدان انقلاب. در اواخر تظاهرات نیز دست نوشته هایی بر سر دست جوانها ظاهر شد که می گفت «فردا برنامه ای نداریم شنبه ساعت 4 میدان انقلاب».
به نظر می آمد که معترضان قصد ندارند کوتاه بیایند. یکی از دست نوشته ها اعلام می کرد: « حتی یک روز نیز حضور سبز متوقف نخواهد شد ».
اگرچه غالب مردمی که در این تظاهرات میلیونی ظاهر شده بودند جوان بودند اما در واقع زن و مرد و جوان و پیر نداشت. بسیاری از زنان با بچه های یکی دو ساله خود که در بغلشان بود، در تظاهرات ظاهر شده بودند. بچه های بزرگتر را سوار کالسکه کرده بودند و با خود می بردند. باز بچه های اندکی بزرگتر یعنی چهار پنج ساله در میان جمعیت بودند که هرگاه خسته می شدند بر شانه پدران و مادران خود قرار می گرفتند.
در تمام راه پلیس و آمبولانس کنار خیابان حضور داشت اما پلیس به هیچ وجه با مردم کاری نداشت و به روی مردم لبخند می زد. در پایان کار، یک جا خانمی به پلیسی گفت لااقل مردم را برسانید. پلیس گفت با چی ماشین ما که فقط 4 نفر جا دارد شما ماشاء الله میلونها هستید.

******
عکس ها از بی بی سی:

















******


رادیو فردا: سخنرانی موسوی در اجتماع صدها هزار سیاهپوش معترض به انتخابات

صدها هزار معترض هوادار میر حسین موسوی روز پنجشنبه در مراسم بزرگداشت کشته شدگان راهپیمایی های اعتراضی روزهای اخیر تهران شرکت کردند و آقای موسوی نیز با لباس سیاه در جمع آنها حاضر شد.
به دنبال فراخوان روز چهارشنبه آقای موسوی، این هواداران که به نتیجه انتخابات دهم ریاست جمهوری اعتراض دارند در میدان امام (توپخانه) تهران تجمع کرده و سپس در حالی که گل و شمع در دست داشتند به سمت میدان فردوسی و سپس میدان انقلاب راهپیمایی کردند.
بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار، در باره این تجمع به رادیو فردا گفت: «من ساعت سه و ۴۰ دقيقه به ميدان توپخانه رسيدم و بر خلاف موارد قبلی هيچ مامور نيروی انتظامی که با لباس گارد باشند و يا موتور سواران که ايجاد حساسيت کنند در محل حضور نداشتند و تنها ماموران راهنمايی و رانندگی در ميدان بودند.»
وی اظهار داشت: «این تجمع یکی از بزرگترین گردهمایی های روزهای اخیر بود و دهها هزار نفر در آن شرکت داشتند. خود آقای موسوی و زهرا رهنورد، هسمر وی نیز، در بین این جمعیت بودند.»
وی افزود: «آقای موسوی و همسر وی گل های قرمزی در دست داشتند که بر آن روبان های سیاهی به نشانه عزاداری برای کشته شدگان دانشجو و مردم بسته شده بود.»
گزارش شاهدان عینی حاکی است که در این راهپیمایی بسیاری از معترضان لباس سیاه به نشانه عزاداری پوشیده و برای همدردی با خانواده قربانیان روزهای اخیر، تراکت‌هایی زیادی با شعار «بازشمارى معنا ندارد، فقط ابطال»، «به كدامين گناه كشته شدند؟»، «ما سوگواريم»، «برادر شهيدم رايتو پس مى‌ گيرم»، «راى ما رو پس بديد»، «راى ما سبز بود نه سياه»، «راى من كجاست؟» و «چرا برادران ما را کشتید؟» به همراه داشتند.
همچنین عکس هایی از کشته شدگان روز دوشنبه در دست تظاهر کنندگان بود.
زمانی که میر حسین موسوی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در جمع تظاهر کنندگان حاضر شد آنها شعار «موسوی، موسوی، حمایتت می کنیم» و «الله اکبر» را سر دادند.
معترضان سپس با دعوت یکدیگر به آرامش، راهپیمایی خود را در سکوت ادامه دادند. ابوالفضل عابدینی، روزنامه نگار که در این تظاهرات شرکت کرده بوده به رادیو فردا گفت: « نزديک به ۷۰ درصد جمعيت لباس سياه پوشيده و روبان سبز بر دست بسته بودند.»
وی اظهار داشت: «به دلیل اینکه جمعیت زیادی در راهپیمایی حضور دارند ممانعتی صورت نگرفته است و نمی توانند با آنها برخورد خاصی داشته باشند. معمولا برخوردها در زمانی صورت می گیرد که جمعیت در حال بازگشت به خانه های خود هستند.»
بر اساس گزارش های دریافتی، میر حسین موسوی در این تجمع سخنرانی کرد و بار دیگر کشته ‌شدگان روزهای اخیر را «شهید» خواند و گفت: همچنان به خواسته های مردم پایبند بوده و خواستار ابطال انتخابات است.
شهید خواندن کشته شدگان حوادث روزهای اخیر تهران در حالی صورت می گیرد که مقام ها و رسانه های دولتی این افراد را اغتشاشگر و آشوب طلب خوانده اند.


چهارمين تجمع بزرگ معترضان

برخى تحليلگران علت انتخاب ميدان امام (توپخانه) براى تجمع را نزديكى آن به مراكز سياسى و اقتصادى نظير بازار تهران، وزارت دادگسترى، وزارت امور خارجه، سفارتخانه هاى خارجى و مراكز خريد عنوان كرده اند.
خبرنگاران خارجى از دوشنبه گذشته و پس از آنكه گزارش‌ها و تصاويرى از راهپيمايى ميليونى معترضان به نتايج انتخابات و نيز درگيرى‌هاى پس از آن در رسانه‌هاى مختلف بين‌المللى انتشار يافت، از حضور و پوشش زنده تجمعات تهران منع شده ‌اند و تنها اجازه دارند از دفاتر كار خود به مخابره اخبار بپردازند.
تجمع مسالمت ‌آميز روز پنجشنبه تهران، چهارمين تجمع بزرگ معترضان به نتيجه انتخابات و هواداران ميرحسين موسوى در روزهاى اخير است.
اين تجمعات از روز شنبه و پس از آن شكل گرفت كه وزارت كشور ايران محمود احمدى‌نژاد را با كسب بيش از ۶۲ درصد آرا، به عنوان برنده انتخابات رياست جمهورى دهم اعلام كرد.
اين نتيجه مورد پذيرش هيچيك از دو نامزد اصلاح ‌طلب انتخابات دهم، ميرحسين موسوى و مهدى كروبى، قرار نگرفت و محسن رضايى هم اعلام كرد كه به ميزان آراى اعلام شده براى خود اعتراض دارد.
در همین حال مهدی کروبی از هواداران و معترضان به نتیجه انتخابات خواسته است با حضور در نماز جمعه تهران، اعتراض ‌های خود را به گوش عالی ‌ترین مقام ایران برسانند.
بر اساس گزارش‌ ها، امام جمعه این هفته تهران، آیت‌ الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی خواهد بود.