عصر نو
www.asre-nou.net

هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

قرارداد نظامی تهران و مسکو، مغاير منافع ملی است!

حمله بمب‌افکن‌های روسی از پایگاه همدان به مواضع مخالفين مسلح بشار اسد
Wed 17 08 2016

aksariat.jpg
وزارت دفاع روسیه طی اطلاعیه ای اعلام کرد: "شانزدهم آگوست سال ٢٠١٦، بمب افکن های دوربرد تو ـ ٢٢ ام ٣ و بمب افکن های تهاجمی سو ـ ٣٤، با پرواز از فرودگاه نظامی همدان به تاسیسات گروهک تروریستی داعش و جبهه النصره در استان های حلب، دیرالزور و ادلب حمله کردند". پیشتر راشياتودی (روسيه امروز) گزارش کرده بود که جنگنده بمب افکن‌های روسی در همدان در پایگاه نوژه (شاهرخی سابق) استقرار يافته اند. براساس این گزارش مسکو و تهران قراردادی نظامی را امضا کرده‌اند که به موجب آن هواپیماهای روسی از فرودگاه همدان برای حمله به مواضع مخالفين دولت اسد در سوریه استفاده می‌کنند. گفته می شود مسافت پرواز این هواپیماها از مقر قبلی تا سوریه بیش از دوهزار کیلومتر بود اما با استفاده از پايگاه نظامی در همدان، این مسافت ۶۰ درصد کاهش خواهد یافت. خبر امضاء قرارداد بين تهران و مسکو تاکنون از جانب دو دولت کتمان شده بود و اکنون روسيه خبر امضاء قرارداد و حمله بمب افکن های دوربرد از پايگاه همدان به مخالفان دولت اسد را اعلام می کند.

از جنگ جهانی دوم به اينسو هیچ کشور خارجی در ایران پایگاه نظامی نداشته است. اين جمهوری اسلامی است که برای اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم پایگاه نظامی در اختیار یک کشور خارجی قرار می‌دهد. امری که حتی در دوره رژيم شاه سابقه ندارد. اصل ۱۴۶ قانون اساسی خود جمهوری اسلامی "استقرار هر گونه پایگاه نظامی خارجی در کشور هر چند به عنوان استفاده‌ های صلح‏ آمیز باشد" را ممنوع اعلام کرده است. با اين اقدام، جمهوری اسلامی قانون اساسی اش را نقض کرده، مجلس را دور زده و در پشت درهای بسته قرارداد نظامی با روسيه بسته است. مردم ايران از گزارش خبرگزاری های روسی از امضاء قراردادن نظامی و استقرار هواپيماهای جنگنده کشور خارجی در کشورشان مطلع می شوند.

نقش حسن روحانی در بستن قرارداد نظامی هنوز روشن نيست. اگر او در اين امر نقش داشته باشد، به عنوان حافظ قانون اساسی جمهوری اسلامی، آن را نقض کرده است. و اگر بلوک قدرت او را هم دور زده باشد، قاعدتأ بايد نسبت به امضاء قرارداد نظامی معترض شود.

جمهوری اسلامی با انعقاد قرارداد نظامی، گام ديگر و بس مهمی را در رابطه با دخالت نظامی در سوريه برداشته است. جمهوری اسلامی همراه و هم زمان با حضور نظامی در جنگ سوريه، به دولت پوتين اجازه استفاده از پايگاه نظامی برای حمله به مخالفين اسد را داده است. اين امر به منزله فرورفتن هرچه بيشتر جمهوری اسلامی در گرداب جنگ سوريه است.

قرارداد نظامی که مخفيانه بين تهران و مسکو بسته شده، مغاير منافع ملی کشور و صلح در منطقه است. اين قرارداد می تواند زمينه را برای وارد شدن ايران به پيمان های نظامی استراتژيک و پايدار فراهم سازد. ما به قرارداد نظامی بين تهران و مسکو معترضيم و از نيروهای آزاديخواه کشور می خواهيم که صدای اعتراض خود را نسبت به آن بلند کنند و جريان حاکم را وادار سازند که قرارداد نظامی را ملغی کند.

گسترش جنگ، راه حل بحران سوريه نيست. نخستین گام در نیل به راه حلی برای این بحران، قطع کمک های نظامی از جانب تمام طرف های درگیر جنگ داخلی در سوریه، برقراری آتش بس پايدار، پايان دادن به حضور و دخالت تمام نیروهای خارجی در سوریه و برگزاری انتخابات آزاد تحت نظارت سازمان ملل متحد است.

هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
٢٦ مرداد ١٣٩٥ (١٦ اوت ٢٠١٦)