نیروی انتظامی تجمع برای یادبود ستایش قریشی را پراکنده کرد
Tue 19 04 2016

رادیو فردا: نیروی انتظامی مانع برگزاری تجمع در مقابل سفارت افغانستان برای روشن کردن شمع و ابراز همدردی با خانواده ستایش قریشی دختر شش ساله افغان شد و تعدادی از تجمع کنندگان در پارک نزدیک سفارت از جمله تعدادی از افغانها را دستگیر کرده است.
در پی فراخوانی در شبکههای اجتماعی قرار بود که عصر روز دوشنبه ۳۰ فروردین جمعی از مردم تهران و افغانها برای گرامیداشت یاد ستایش قریشی و روشنکردن شمع در برابر سفارت افغانستان در تهران تجمع کنند.
با این حال به گفته خبرگزاری ایسنا، نیروی انتظامی از برگزاری این مراسم در مقابل سفارت افغانستان در خیابان پاکستان تهران جلوگیری و افراد حاضر در این خیابان را متفرق کرده است.
پس از این اقدام نیروی انتظامی، برخی از شرکتکنندگان به پارک نزدیک متروی مصلای تهران رفتند و در آنجا اقدام به روشنکردن شمع یادبود کردند که باز هم نیروی انتظامی آنان را متفرق و تعدادی از اتباع افغان حاضر دراین مراسم را دستگیر کرده است.
بر اساس گزارش ایسنا، «درگیریهایی پراکنده» بین شرکتکنندگان در این مراسم و نیروی انتظامی رخ داده و تعدادی از ماموران «اقدام به گرفتن شمع از دست برخی شرکتکنندگان کردند».
در شبکههای اجتماعی نیز گزارشهایی درباره «ضرب و جرح» برخی از شرکت کنندگان دراین تجمع از سوی نیروی انتظامی منتشر شده است.
قتل ستایش قریشی دختر شش ساله افغان به دست پسر همسایه ۱۷ ساله ایرانی در ورامین از توابع استان تهران، فضای مجازی فارسیزبان در ایران و افغانستان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
بر اساس گزارشها، این پسر ۱۷ ساله پس از ربودن و قتل ستایش قریشی تلاش داشته است با اسید جنازه وی را از میان ببرد که این اتفاق توسط دوست این پسر که برای از بین بردن جنازه از او کمک خواسته بود، افشا شده است.
بر اساس گزارشها، برای برگزاری تجمع در مقابل سفارت افغانستان مجوزی از سوی استانداری تهران صادر نشده بود.

چند نفر از افغان ها و ایرانی های حاضر در مراسم همبستگی با ستایش در پارک نزدیک سفارت افغانستان
جلوگیری پلیس تهران از تجمع مقابل سفارت افغانستان در همبستگی با ستایش
بی بی سی: پلیس تهران از برگزاری تجمع در مقابل سفارت افغانستان در همبستگی با ستایش قریشی، کودک شش ساله افغان که در ورامین به قتل رسیده، جلوگیری کرده است.
خبرگزاری ایسنا امروز دوشنبه ۳۰ فروردین گزارش کرده که ماموران حاضر در مقابل سفارتخانه به حاضران گفته اند "چنین تجمع و بزرگداشتی مجوز ندارد".
گزارش های شاهدان عینی از اطراف سفارتخانه حاکی از آن است که مأموران پلیس، برای جلوگیری از حضور مردم در محل با عده ای از آنها با خشونت رفتار کرده اند.
تجمع کنندگان، از گروهی از ایرانیان ها و افغان های مقیم ایران تشکیل می شدند که به یاد ستایش شش ساله شمع روشن کرده بودند یا شاخه های گل به همراه داشتند.
در پی انتشار خبر قتل ستایش قریشی، بعضی از کاربران شبکه های اجتماعی از مردم خواسته بودند که برای گرامی داشتن یاد او، ساعت ۷ بعد از ظهر امروز در مقابل سفارت افغانستان حاضر شوند.
برخی از شاهدان عینی گزارش می کنند که مأموران پلیس، اجازه نزدیک شدن مردم به محل سفارتخانه را نداده اند و به فیلمبرداری از حاضران در محل پرداخته اند.
به گزارش ایسنا، به دنبال برخورد پلیس، گروهی از مردم به پارکی در نزدیکی سفارت افغانستان رفته و در آنجا شمع روشن کرده اند که پلیس جلوی تجمع آنها را نیز گرفته است. این خبرگزاری همچنین، از بازداشت جمعی از افغان های حاضر در جلوی سفارتخانه خبر داده است.
یکی از اتباع افغانستان که در گردهم آیی امروز حضور داشته، خبر داده که برخی ماموران پلیس، افغان های حاضر در مقابل سفارتخانه را به اخراج از ایران تهدید کرده اند.
یکی دیگر از افغان های حاضر در محل، در حساب توییتر خود با اشاره به برخورد پلیس با تجمع کنندگان افغان و ایرانی نوشته است: "برگشتیم با تن باتوم خورده، با دستایی که شمع و گل داشتن، اومده بودیم یادبود ستایش، ایرانیا با ما وایسادن و قوت قلب دادن به ما."
ستایش قریشی روز ۲۲ فروردین ناپدید شد و یک روز بعد، جسد او در خانه یکی از همسایگان پیدا شد. پلیس به خانواده وی گفته که پسر ۱۷ ساله همسایه به اتهام قتل این دختربچه دستگیر شده و به عمل خود اعتراف کرده است.
در پی قتل ستایش، بسیاری از چهره های سیاسی و اجتماعی ایران و افغانستان نسبت به وقوع این جنابت واکنش نشان داده اند.
در یکی از جدیدترین واکنش ها، حسن خمینی نوه رهبر سابق ایران، در صفحه اینستاگرام خود نوشته است "با خانواده دخترکم که مظلومانه روى در نقاب خاک کشید همدردى مى کنم" و تاکید کرده: "کسانی که در غربت زیسته باشند و یا از غربت کشیدگان مصایب آن را شنیده باشند، در مى یابند که اندوه و مصیبت در غربت سخت تر و دردناک تر است".
وی افزوده است: "سر بسته بگویم که ظلم، حق کشى، اجحاف و تعدى، ملیت و دین ندارند هر چند شرمندگى آن براى ما صاحب خانه ها مى ماند."
|
|