عصر نو
www.asre-nou.net

حمله راکتی مرگبار به اردوگاه مجاهدین خلق در عراق

گروه شیعه عراقی مسئولیت حمله به اردوگاه مجاهدین خلق را برعهده گرفت
Fri 30 10 2015



بی بی سی: در حمله راکتی به اردوگاه آزادی (لیبرتی) محل استقرار شماری از اعضای سازمان مجاهدین خلق، چندین نفر از اعضای این سازمان به همراه تعدادی از سربازان عراقی کشته شدند.

سازمان مجاهدین خلق می‌گوید ۲۳ نفر از اعضایش از جمله یک فرمانده ارشد این سازمان در این حمله کشته شده‌اند و شماری دیگر زخمی شده‌اند.

مقام‌های عراقی نیز از کشته شدن دست‌کم سه سرباز این کشور در حمله به اردوگاه آزادی خبر داده‌اند و می‌گویند ۱۶ سرباز عراقی در اثر شلیک این راکت‌ها زخمی شده‌اند.

سازمان مجاهدین خلق می‌گوید حسین ابریشمچی از مسئولان این سازمان هم در میان کشته شدگان در این حمله راکتی است.

فرماندهی عملیات بغداد تایید کرده است که اردوگاه آزادی شامگاه پنجشنبه هدف حمله ۱۵ راکت کاتیوشا قرار گرفته است.

به گفته مقام‌های عراقی این راکت‌ها از جانب منطقه بکریه در غرب بغداد به سوی فرودگاه این شهر شلیک شده و "به درون اردوگاه آزادی اصابت کرده‌اند."

سازمان مجاهدین خلق می‌گویند "۸۰ راکت" به محل استقرار اعضای این سازمان شلیک شده است.

تا این لحظه هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

پیش از این و در سال ۲۰۱۳ نیز اردوگاه آزادی (لیبرتی) هدف حمله موشکی و خمپاره‌ای قرار گرفته بود.

این سازمان در آن زمان از کشته شدن پنج نفر از اعضایش در این حمله خبر داده بود.

ساکنان اردوگاه آزادی (لیبرتی) اعضای سازمان مجاهدین خلق هستند که از سال ۲۰۱۲ از اردوگاه اشرف به این مکان منتقل شدند.

بر اساس توافق سال ۲۰۱۱ دولت عراق و مقام‌های سازمان مجاهدین خلق در سال ۲۰۱۱ میلادی، قرار شد اعضای این سازمان به تدریج از اردوگاه اشرف به اردوگاه آزادی منتقل شوند و از آنجا مقدمات انتقالشان به دیگر کشورها فراهم شود.

واکنش‌ها به حمله راکتی

جان کری وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای حمله به اردوگاه آزادی را یک حمله تروریستی خواند و آن را محکوم کرد.

آقای کری در بیانیه خود گفته است که در تماس با مقام‌های عراقی از آنها خواسته است که به تعهدات خود در توافقنامه سال ۲۰۱۱ با سازمان ملل پایبند باشد و ضمن تشدید تدابیر امنیتی، عاملان این حادثه را شناسایی کند.

وزیر خارجه آمریکا گفته است که دولتش به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل کمک خواهد کرد تا ساکنان این اردوگاه را به مکانی امن در خارج عراق منتقل کند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در واکنش به این خبر حمله راکتی به اردوگاه مجاهدین خلق در بغداد را محکوم کرده است.

این کمیساریا در بیانیه خود گفته است که دو هزار و ۲۰۰ نفر در اردوگاه آزادی به سر می‌برند که این نهاد وابسته به سازمان ملل نگران آنها است.

مریم رجوی، از رهبران سازمان مجاهدین خلق در واکنش به این حمله، از دولت عراق و سازمان ملل که در سال ۲۰۱۱ توافقنامه‌ای برای انتقال اعضای این سازمان امضا کرده‌اند خواست که نسبت به این حادثه پاسخگو باشند.

او دولت ایران را مسئول این حملات دانسته و گفته است که ایالات متحده و سازمان ملل از این موضوع آگاه هستند.

گروه شیعه عراقی مسئولیت حمله به اردوگاه مجاهدین خلق را برعهده گرفت


رهبر گروه ارتش مختار گفته است این گروه مسئول حمله به کمپ لیبرتی بوده است

یک گروه شبه نظامی شیعه در عراق مسئولیت پرتاب موشک به محل استقرار شماری از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران را برعهده گرفته است.

روز جمعه، ٨ آبان (٣٠ اکتبر)، منابع خبری در ایران گزارش کردند که گروهی موسوم به "جیش المختار" گفته است که این گروه مسئول حمله موشکی روز پنجشنبه به کمپ لیبرتی (اردوگاه آزادی) در نزدیکی فرودگاه بغداد بوده است. به گفته مقامات عراقی و سازمان مجاهدین، در این حمله بیست و سه تن از اعضای این سازمان و دست کم سه نظامی عراقی محافظ این اردوگاه کشته شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس، "وثیق البطاط" رهبر ارتش مختار (جیش‌المختار) در گفتگو با این خبرگزاری گفته است که این گروه که "متشکل از خانواده‌های قربانیان انتفاضه شعبانیه است" بارها به سران سازمان مجاهدین هشدار داده بود که سریعا خاک عراق را ترک کنند اما آنان با وجود دریافت تسهیلات پناهندگی به کشورهای اروپایی و آمریکایی "اصرار بر اشغال بخشی از خاک ما را دارند که این موضوع ما را ناچار به واکنش کرد."

"انتفاضه شعبانیه" نام حرکت اعتراضی است که در سال ١٩٩١ و در پی شکست عراق در جنگ کویت، علیه حکومت صدام حسین، رئیس جمهوری وقت عراق آغاز و توسط نیروهای دولتی سرکوب شد. برخی از گروه‌های عراقی سازمان مجاهدین خلق را متهم کردند که در برخورد خشونت‌آمیز با معترضان با ماموران دولت عراق همکاری داشت.

خبرگزاری فارس گفته است که در "عملیات خمپاره‌ای" علیه کمپ لیبرتی، بیش از ٢٥ عضو گروه مجاهدین کشته و ٢٠٠ نفر زخمی شده‌اند که حال بعضی از آنان وخیم است.


تصاویر کمپ لیبرتی پس از حمله حاکی از ویرانی گسترده این اردوگاه است

وبسایت سازمان مجاهدین خلق در جدیدترین اطلاعیه خود در مورد این حمله، شمار کشته شدگان را ٢٣ نفر و وضع سه تن از زخمی ها را وخیم گزارش کرده است. از جمله کشته شدگان این حمله، حسین ابریشمچی، برادر مهدی است که به گفته وبسایت مجاهدین خلق، از فرماندهان ارشد این گروه و عضو شورای مقاومت ملی بود..

در اوایل دهه ١٣٦٠، اختلاف بین مجاهدین خلق و رهبری جمهوری اسلامی به یک دوره ناآرامی در ایران منجر شد که در جریان آن، شماری از اعضا و هواداران سازمان در درگیری با نیروهای دولتی کشته یا بازداشت و اعدام شدند و برخی مقامات جمهوری اسلامی هدف حملات این گروه قرار گرفته و کشته و زخمی شدند. آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر فعلی جمهوری اسلامی، در انفجاری که مجاهدین خلق مسئول آن دانسته شدند به شدت زخمی شد که آثار آن همچنان باقی است.


وبسایت مجاهدین خلق تصاویر کشته‌شدگان حمله موشکی را منتشر کرده است

خانم رجوی حکومت جمهوری اسلامی را مسئول حمله به کمپ لیبرتی معرفی کرده و گفته است که ایالات متحده نیز از این واقعیت آگاه است.

در سال ٢٠١٣، منابع خبری در ایران از تشکیل گروهی به نام ارتش مختار در عراق خبردادند و به نقل از رهبر آن گفتند که هدف این گروه کمک به دولت عراق برای مبارزه با فساد و رویارویی با "گروه‌های تروریستی" و حفظ امنیت کشور است. در مورد تظاهرات ضد دولت وقت در آن زمان، به نقل از رهبر این گروه گزارش شد که هدف از تشکیل ارتش مختار رویارویی با این تظاهرات نیست اما، به گفته او، اگر از این تجمع‌ها به نفع گروه‌های تروریستی یا وهابیون سوء‌استفاده شود، ارتش مختار مداخله خواهد کرد.

کوتاه مدتی پس از آن، گزارش شد که کمپ لیبرتی هدف حمله موشکی قرار گرفته که در نتیجه آن، تعدادی از اعضای سازمان مجاهدین خلق و چند مامور پلیس عراقی کشته شده‌اند و ارتش مختار با توزیع اطلاعیه‌ای، از جمله در میان اعضای پارلمان عراق، مسئولیت آن را برعهده گرفته است. در آن زمان، سفیر جمهوری اسلامی در عراق این حمله را مردود دانست و گفت که نتیجه آن متهم کردن ایران به دست داشتن در چنین اقداماتی است.

کمپ لیبرتی محل سکونت حدود دوهزار و دویست عضو سازمان مجاهدین خلق است که پس از انحلال اردوگاه اشرف، به این محل منتقل شدند. سازمان مجاهدین خلق در تماس با نهادهای سازمان ملل، شرایط این اردوگاه را نامناسب گزارش کرده بود.