عصر نو
www.asre-nou.net

گزارش برگزاری مجمع عمومی کانون نویسندگان ایران

گزارش هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران
به مجمع عمومی عادی سالانه

Sun 20 09 2015

kanoon.jpg
ششمین مجمع عمومی عادی دوره‌ی سوم کانون نویسندگان ایران روز جمعه سیزدهم شهریور 1394 تشکیل شد. از آنجا که دستگاه امنیتی سال‌هاست از دسترسی کانون به مکان‌های عمومی ممانعت می‌کند به ناچار این مجمع در پارکینگ منزل یکی از اعضای کانون و در شرایطی نامطمئن و با امکاناتی محدود برگزار شد.

ساعت سه و سی دقیقه بعد از ظهر رییس سنی مجمع پرویز بابایی با خوش آمد گویی به حاضران جلسه را افتتاح کرد و در پایان سخنان خود از حاضران خواست به احترام جان باختگان راه آزادی بیان و نیز درگذشتگان کانون از جا برخیزند و یک دقیقه سکوت کنند. پس از آن با موافقت شرکت کنندگان سه تن از اعضای هیئت دبیران شامل حسن اصغری، رضا خندان(مهابادی) و حافظ موسوی که قصد کاندیداتوری در این انتخابات را نداشتند، هیئت رییسه‌ی مجمع عمومی را تشکیل دادند. (رضا خندان در دو دوره‌ی پیشین دبیر بود و طبق اساسنامه‌ی کانون این بار نمی‌توانست کاندیدای دبیری شود. حسن اصغری و حافظ موسوی تمایلی به شرکت مجدد در هیئت دبیران نداشتند).

گزارش فعالیت یک ساله‌ی هیئت دبیران را دو تن از دبیران کانون، فانوس بهادروند و بکتاش آبتین، خواندند. در این گزارش هیئت دبیران دوره‌ی پیشین رئوس فعالیت‌های خود را به اطلاع مجمع عمومی رساند. در بخش پایانی گزارش با تاکید بر آزادی بیان بی هیچ حصر و استثنا به عنوان هدف اساسی کانون آمده بود: "سختی کار هیئت دبیران کانون نیز درهمین است که نه تنها باید موجودیت کانون را حفظ کند بلکه بی هیچ عقب نشینی از اصول منشور، آن را فعال نگه دارد. این تنها راه رسیدن ما به اهدافمان است." (گزارش ضمیمه است) پس از آن رضا عابد گزارش بازرسان مالی را خواند. مجمع گزارش‌ها را تصویب کرد و وارد بخش دیگر دستور جلسه یعنی انتخابات شد. پیش از شروع انتخابات، از میان داوطلبان و با تایید اعضای مجمع عمومی هیئت نظار شامل فرخنده حاجی‌زاده، فریبرز رییس‌دانا، محمد زندی، سید علی صالحی و حسینعلی نوذری تعیین شد و روند انتخابات را زیر نظر گرفت. از نامزدان برای سمت‌های دبیر، منشی، صندوقدار و بازرس مالی ثبت نام به عمل آمد، برگه‌های رای توزیع و سپس جمع‌آوری شد و در انتخاباتی آزاد، پرشور و کاملا شفاف نتایج زیر به دست آمد:

دبیران اصلی به ترتیب آرا:

1- بکتاش آبتین
2- ناصر زرافشان
3- محسن حکیمی
4- اکبر معصوم بیگی
5- فاطمه سرحدی‌زاده

دبیران جانشین به ترتیب آرا:

1- کیوان باژن
2- علی‌رضا جباری
3- روح‌اله مهدی‌پور عمرانی
4- حمید یزدان‌پناه
5- علی‌رضا عباسی
(آراء نفرات دوم و سوم برابر است)

منشی:
رضیه انصاری
صندوقدار:
علی صداقتی خیاط
بازرسان:
1- رحیم رسولی
2- قباد حیدر

هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران
(منتخب مجمع عمومیِ 13شهریور 1394)
26 شهریور 1394

ضمیمه
گزارش هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران
به مجمع عمومی عادی سالانه


شهریور 1394

اعضای محترم کانون نویسندگان ایران
به ششمین مجمع عمومی عادی سالانه دوره‌ی سوم خوش آمدید. اکنون که با برنامه‌ریزی و نظارت هیئت دبیران و کوشش جدی و بی‌وقفه‌ی "کمیته‌ی تدارک مجمع عمومی" توانسته‌ایم در اینجا گرد بیاییم، امید است با همراهی و مشارکت پرشور شما اعضای گرامی مجمعی در شان کانون برگزار، و امور آن به هیئت دبیرانی شایسته و توانمند سپرده شود.

یاران کانونی و همه‌ی نویسندگان مخالف سانسور و مدافع آزادی بیان!

آنچه در پی می‌آید تصویری کلی است از یک سال فعالیت که آرای اعضای کانون، ما را به انجام آنها موظف کرده بود. ما بار دیگر سپاس خود را از این اعتماد اعلام می‌کنیم و یاد همه‌ی جانباختگان راه آزادی بیان: محمدجعفر پوینده ، محمد مختاری، غفار حسینی ، . . . و نیز درگذشتگان کانون را که سال‌ها برای برپایی و تداوم فعالیت آن تلاش کردند گرامی می‌داریم .
اعضای هیئت دبیران کنونی در انتخابات دوره‌ی قبل (شهریور1393) به ترتیب زیر برگزیده شدند: رضا خندان(مهابادی)، حسن اصغری، علی‌اشرف درویشیان، مهدی غبرایی و بکتاش آبتین دبیران اصلی و حافظ موسوی، علی‌رضا جباری، علی عبداللهی، حمید یزدان‌پناه و فانوس بهادروند (با آرای برابربا نفر چهارم) به عنوان دبیران جانشین . در انتخابات هما ن دوره علی‌رضا عباسی به عنوان منشی، حسن صانعی به سمت صندوقدار، علی صداقتی خیاط و رضا عابد به عنوان بازرسان مالی انتخاب شدند.
هیئت دبیران در طول یک سال مأموریت خود هرهفته یک جلسه برگزار کرد. در تمامی جلسات اکثریت اعضا حضور داشتند و تصمیم‌ها بنا بر سنت کانون به شیوه‌ی اقناعی گرفته می‌شد. آقای مهدی غبرایی، یکی از دبیران اصلی، پس از شرکت در چند جلسه‌ی آغازین دیگر در جلسات حضور نیافت. در این خصوص ایشان به هیئت دبیران نه توضیحی داد و نه استعفانامه‌ای ارائه کرد. چندی بعد به یکی از دبیران گفته بود که از ابتدا هم قصد عضویت در هیئت دبیران را نداشته و تسلیم اصرار یکی دو تن از دوستان در مجمع عمومی شده است و اینک نیز گرفتار است و ترجیح می‌دهد به کار خود بپردازد.
هیئت دبیران در گام آغازین فعالیت خود کمیسیون‌های انتشارات، فرهنگی، روابط عمومی، صنفی، مبارزه با سانسور و عضویت را با مشارکت دبیران و در بعضی موارد با اعضای داوطلب کانون تشکیل داد. تمامی فعالیت‌های عملی کانون را این کمیسیون‌ها با تصویب و نظارت هیئت دبیران انجام داده اند. و این همه در شرایطی انجام پذیرفته که کانون همچنان تحت فشارهای دستگاه امنیتی قرار داشته است . اوایل اردیبهشت سال جاری منزل بکتاش آبتین مورد تفتیش مأموران امنیّتی قرار گرفت و خودش به وزارت اطلاعات احضار و بارها بازجویی شد. یک هفته پس از او نیز رضا خندان به چنین وضعیتی گرفتار آمد. اتهام این دو عضو هیئت دبیران "انتشار نشریه غیر قانونی" و "تبلیغ علیه نظام" و هر دو اتهام با فعالیت کانونی آنها مرتبط است. همچنین کیوان باژن عضو کانون در یک تماس تلفنی به وزارت اطلاعات احضار ودر مورد همکاری‌اش با نشریه‌ی اندیشه‌ی آزاد بازجویی شد. پرونده‌‌های این سه تن هنوز مفتوح است. پیش از این نیز زنده یاد مظفر درفشی و فاطمه سرحدی‌زاده دو تن از اعضای کانون به این دلیل که می‌خواستند در خانه‌ی خود جلسه‌ی کانون را برگزار کنند بازجویی و برای دادن تعهد زیر فشار قرار گرفتند. دستگاه امنیتی گذشته ازاحضار و تهدید اعضای کانون دو بار نیز از انجام برنامه‌های کمیسیون فرهنگی که تحت عنوان "عصر ترجمه" برنامه‌ریزی و به مرحله اجرا رسیده بود، جلوگیری کرد. با وجود این شرایط تهدیدآمیز اما هیئت دبیران کوشید تا بر اساس منشور و اساسنامه‌ی کانون وظایف خود را به درستی انجام دهد. در این مدت هیئت دبیران22 بیانیه و اطلاعیه عمدتا با مضامین ضدیت با سانسور و دفاع از آزادی بیان بی‌هیچ حصر و استثنا و حمایت از کسانی که به علت ابراز عقیده تحت پیگرد قضایی قرار گرفته بودند، منتشر کرد.
راه‌اندازی صفحه‌ی فیس‌بوک و سایت جدید کانون از دیگر مصوبات هیئت دبیران بود که اولی به عمل درآمد و دومی تا مرحله‌ی خریدن "هاست" و "دامین" برای دو سال، پیش رفت؛ اما به دلیل کمبود نیروی انسانی هنوز اجرایی نشده است. امیدواریم هیئت دبیران جدید با توجه به اهمیت موضوع و آماده بودن مقدمات لازم سایت کانون را راه‌اندازی کند. صفحه‌ی فیس‌بوک کانون پس از شش ماه فعالیت در جریان احضار و بازجویی اعضا به دست ماموران مسدود شد. کمیسیون انتشارات پس از یک ماه وقفه صفحه ی جدیدی در فیس‌بوک گشود. در مجموعِ 9 ماه فعالیت ( که زمان زیادی نیست) صفحه‌ی فیس‌بوک‌ با استقبال گسترده ی مخاطبان رو به رو شده و دوستداران فراوانی یافته است. به نظر ما مهم‌ترین تاثیر این صفحه‌ ارائه‌ی چهره‌ی ملموس‌تر و واقعی‌ترِ کانون نویسندگان ایران به جامعه بوده است.
از انتشارات دیگر کانون نشریه‌ی اندیشه‌ی آزاد بود که در این مدت دو شماره از آن منتشر شد. همان طور که در قسمت پیش اشاره کردیم هم اکنون این نشریه زیر ضرب است؛ با این همه حتی پس از پرونده‌سازی‌ها یک شماره‌ی دیگر به شکل فایل الکترونیکی منتشر و در اختیار اعضا قرار گرفت.
برگزاری مراسم و مجالس ادبی و بزرگ‌داشت، از سنت‌ها و فعالیت‌های عملی کانون بوده است. هیئت دبیران در این دوره به پیشنهاد کمیسیون فرهنگی هشت برنامه را تصویب کرد که پنج برنامه (مراسم بزرگداشت سیمین بهبهانی، یادبود محمد مختاری و جعفر پوینده، دیدار نوروزی اعضا با علی‌‌اشرف درویشیان، جشن 47 سالگی کانون و مراسم یاد بود احمد شاملو) به اجرا درآمد. از اجرای دو برنامه‌ی "عصر ترجمه" در روز اجرا ممانعت شد. برنامه‌ی دیگر برگزاری مراسم بزرگداشت محمدعلی سپانلو بود که تا مرحله‌ی تعیین سالن پیش رفته است و احتمالا اجرای آن به عهده‌ی هیئت دبیران جدید می‌افتد. در کنار تصویب فعالیت‌های عملی، هیئت دبیران روز اول اردیبهشت را به عنوان "روز کانون" تأیید و تصویب کرد. انتظار می‌رود که هیئت دبیران در دوره‌های بعد این روز را با برپایی مراسم بزرگ بدارد.
در سال 1387 کانون روز سیزدهم آذر را روز مبارزه با سانسور اعلام کرد و هر سال با انتشار بیانیه آن را گرامی داشت. هیئت دبیران این دوره نیز به روال سابق رفتار کرد. اما برای تثبیت این روز صرف اتنشار بیانیه کافی نیست و کانون باید به کوشش‌های دیگر نیز دست بزند.
از راه‌های اشاعه‌ی اهداف و گسترش فعالیت کانون یکی هم ارتباط با تشکل‌های همسنگِ داخل و خارج کشور است. به همین منظور هیئت دبیران به درخواست انجمن قلم آمریکا مبنی بر گفتگو و آشنایی با کانون پاسخ مثبت داد. چندی پیش نیز هیئت دبیران به منظور برقراری رابطه و همکاری‌های فرهنگی نامه‌ای به انجمن قلم جهانی نوشت که نمی‌دانیم به چه دلیل هنوز به آن پاسخی داده نشده است.
در زمینه‌ی تشکیلات کانون رسیدگی به درخواست های عضویت‌ از موضوع‌های مداوم کار کمیسیون عضویت و هیئت دبیران بود. در این مدت 11 عضو جدید پذیرفته شدند. تعدادی از متقاضیان در حال تکمیل مدارک هستند و چند درخواست عضویت نیز به تازگی به هیئت دبیران رسیده است.
امور مالی کانون را صندوقدار (حسن صانعی)، دلسوزانه و پیگیر، تحت نظارت عضو منتخب هیئت دبیران (رضا خندان) انجام داده است. دراین دوره میزان حق عضویت بنا به تصمیم هیئت دبیران از 10000 ریال در ماه به 50000 ریال افزایش یافت و بخش مالی دریافت حق عضویت‌ها را با جدیت پیگیر شد. نامه‌ای نیز برای اعضا ارسال کرد که در آن شماره‌ی حساب کانون درج و از اعضا خواسته شده بود که برای پرداخت حق عضویت خود اقدام کنند. جزئیات مسائل مالی را بازرسان مالی کانون به اطلاع شما می‌رسانند.
دفاع از حقوق صنفی اعضا و تلاش برای حل مشکلات حرفه‌ای آنها از وظایف هیئت دبیران است. باید اذعان کنیم که کانون در طول سال‌ها فعالیت خود، به طورعمده به دلیل شرایط انقباضی موجود، نتوانسته است در این عرصه کاری چندان انجام دهد، با این همه اختلاف یکی از اعضا با ناشر کتاب‌هایش به کمیسیون صنفی ارجاع داده شد و خوشبختانه با تلاش این کمیسیون مشکل برطرف شد.
عیادت از اعضای بیمار از جمله اموری بود که هیئت دبیران در دستور کار خود قرار داد. هیئت دبیران در زمان‌های مختلف به خانه‌های محمدعلی سپانلو، محمد جواد خردمند و حسن صانعی رفت و از آنها عیادت کرد.
در سالی که گذشت متاسفانه پنج تن از اعضای کانون: بزرگ پورجعفر، مظفر درفشی، محمدعلی سپانلو، غلامحسین نصیری‌پور و محمد جواد خردمند درگذشتند. هیئت دبیران با حضور در مراسم یادبود این عزیزان و تقدیم دسته‌گل، به آنها ادای احترام کرد.
اعضای محترم کانون ! نویسندگان آزادی‌خواه و ضد سانسور!
اقدام برای تشکیل ششمین مجمع عمومی از سه ماه پیش با برنامه‌ریزی هیئت دبیران آغاز شد. امور تدارک و اجرا را "کمیته‌ی تدارک مجمع عمومی" به عهده گرفت . این کمیته از اعضای داوطلب جمع مشورتی فاطمه سرحدی‌زاده، روح‌اله مهدی پورعمرانی، کیوان باژن، قارن سوادکوهی و نیز عضو هیئت دبیران رضا خندان تشکیل شده است. دو ماه و نیم تلاش جدی و بی‌وقفه‌ی این عزیزان اکنون ما را در اینجا گرد آورده است تا بار دیگر شاهد انتخاباتی شایسته و مجمعی متعهد و پرشور باشیم. هیئت دبیران سپاس خود را نثار این دوستان می‌کند و قدردان زحمات آنان است.
اهداف کانون نویسندگان ایران بزرگ، مبتنی بر حقوق انسانی، و برای داشتن ادبیات و هنر آزاد، خلاق و پیشرو ضروری است. وجود کانون یا تشکل‌های همانند البته لازمه‌ی رسیدن به این اهداف است؛ اما صرف وجود کانون متضمن دستیابی به چنین اهدافی نیست؛ بلکه فعالیت عملی، درست و پیگیرانه ما را در رسیدن به آنها یاری می‌کند. در شرایط جامعه‌ی ما مشکل همزمانیِ "بودن" و " فعال بودن" است ؛ مشکلی که حکومت بر ما تحمیل کرده و می‌کند. سختی کار هیئت دبیران کانون نیز درهمین است که نه تنها باید موجودیت کانون را حفظ کند بلکه بی هیچ عقب نشینی از اصول منشور، آن را فعال نگه دارد. این تنها راه رسیدن ما به اهدافمان است. وضعیتی چنین دشوار و پاسخگویی به پیچیدگی‌ها و معضلات آن نیاز به هیئت دبیرانی سخت‌کوش، روشن‌بین، جدی و متعهد دارد. امیدواریم امروز با آراء شما و از میان شما چنین هیئت دبیرانی برگزیده شود و سکان هدایت کانون را به دست گیرد.

هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران
13 شهریور 1394