سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) هواداران داخل کشور - گروه خرداد
توافق هسته ای زمینه ساز
اتحاد بیشتر مردم برای شرکت در انتخابات اسفند ماه سال جاری است!
Mon 31 08 2015
از تابستان سال ١٣٨١ كه جهان در مقابل فعالیتهای هستهای ایران كه دور از چشم آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حال انجام بود ایستاد، تا ٢٣ تیرماه ١٣٩٤ كه میان طرفین این مناقشه توافق حاصل شد، مردم ایران متحمل هزینههای زیادی شدهاند و فشارهای طاقتفرسای تحریمها را تحمل كردهاند.
بدون اینكه به جزئیات سود و زیان اصرار جمهوری اسلامی ایران در ادامه سیاست هستهایش در این دوره بپردازیم، نگاه عقلانی به موضوع میگوید كه خیلی زودتر از امروز میشد این توافق انجام گیرد، در آنصورت هزاران میلیارد ریال از سرمایههای كشور برای ادامه این راه بنبست به هدر نمیرفت و هزاران میلیاردریال خسارت نیز بابت تحریم متوجه مردم نمیشد. مهمتر از این خسارتهای مالی، صدماتی است كه از ناحیه تحریمها به سلامت جامعه وارد و باعث ایجاد فضای نامطمئن كار و زندگی و افزایش سیل مهاجرت نخبگان و متخصصان ـ با ارزشترین لایههای نیروی انسانی جامعه ـ شده است. در چنین فضایی مردم ما با شنیدن اعلام توافق ایران با كشورهای ١+٥، با حضور در خیابان ها و میادین، كوی و برزن با ابراز شادمانی، پشتیبانی خود را از این اقدام اعلام نمودند.
ما آنچه را كه امروز اتفاق افتاده، ناشی از یك تصادف و امری بدون پیشینه نمی دانیم. یقینا این دستاورد حاصل آن تصمیم درستی است كه مردم با شركت در انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه سال ١٣٩٢، اتخاذ كردند. آنان در میان نامزدهای انتخاباتی، به محتملترین نامزد پیروز كه وعدههایش با مطالباتشان قرابت داشت. اقبال نشان دادند، بویژه اینكه این نامزد درباره حل و فصل پرونده اتمی دارای مواضع شفافتر از دیگران بود و سابقه وی در گذشته در جایگاه دبیر شورای امنیت ملی و مسئول پرونده اتمی در مذاكرات با كشورهای غربی و آژانس انرژی اتمی هم از او چهره آماده تعامل با جهان نشان میداد. بیشك این رویكرد با عملكرد دیگرانی كه حدود ٨ سال عامل هدر رفت هزاران میلیارد ریال ثروت كشور و زمینهساز برقراری تحریمها و احتمال دخالت نظامی كشورهای غربی بودند و باعث شدند تا ظرفیت تولید كشور به كمتر از نصف كاهش یابد، تعداد بیكاران به بیش از ٥.٥ میلیون نفر افزایش پيدا کند و دامنه فقر گسترده شود، با خواست اکثريت مردم هم خوانی داشت. در این فضای ناامید كننده، آنان به خاطر اینكه كه این نامزد ـ آقای روحانی ـ شفافتر از سایر نامزدهای طیف اصولگرایان مواضع خود را در زمینه سیاستهای داخلی و خارجی اعلام میكرد، باور داشتند كه تحقق این سیاستها میتواند دستكم بخشی از مطالباتشان را عملی كند، از این رو در پای صندوقهای رای حاضر شدند و آراء خود را به نفع ایشان به صندوقها ریختند.
مشاركت گسترده مردم در انتخابات و انتخاب آن نامزدی كه وعدههایش با مطالبات مردم قرابت داشت و به ریاست جمهوری برگزیده شد، آشكارا دستاورد بزرگ مردم بر اساس امكانات و مقدوراتشان ارزیابی میشود، و توافق هستهای ایران با شش كشور قدرتمند جهان نیز بر پایه همین اتحاد ملی و ثمره اتخاذ مواضع درست از جانب مردم ارزیابی میشود و شایسته تبریك به مردم و دولت در این توافق است و باید برای عقیم گذاردن جنجالهای كاسبان تحریم در ایران و جنگطلبان و افراطیون منطقه و امریكا از توافق میان ایران و كشورهای ١+٥ پشتیبانی نمود و آن را به عنوان راهی به سوی صلح منطقه و جهان در مقابل جنگافروزی و خشونت به افكار عمومی نشان داد.
یقینا از تجارب سالهای اخیر باید درس گرفت چون نیك میدانیم كه تفاوتهای اندك در حوزه اندیشه و سیاست در میان افراد و احزاب در مقاطع تاریخی حساس چنانچه عینیت یابد، دیگر اندك نیست، تفاوت میان رای دادن یا ندادن، تحریمهای بیشتر و ادامه آن و یا برداشتن تحریمها، و در نهایت تفاوت میان صلح و جنگ است.
اكنون كه دولت آقای روحانی قدمهای اساسی و موثر برای حل و فصل پرونده اتمی برداشته، با عنایت به اقتصاد ویران كشور، رواج فساد و رانت و تبعیض و حضور شركتهای شبه دولتی و نظامی در اقتصاد كشور بویژه در بخشهای تجاری، بانكی و مقاطعهكاری و حاكم بودن فضای امنیتی در كشور، میبایست تمركز خود را به كوتاه كردن دست رانتخواران شبه دولتی و نظامی، تقویت بخش خصوصی كارآمد، برطرف كردن فضای امنیتی و آزادی زندانیان سیاسی و رهبران دربند جنبش سبز آقایان موسوی، كروبی و خانم رهنورد معطوف دارد. به گمان ما وی به این موضوعات با شیوه و روش خود اهتمام دارد ، و ارزیابی ما همچون گذشته این است كه اقدامات وی تلاش برای تحقق وعدههای انتخاباتیاش و مقابله با زیادهخواهی های اصولگرایان در حوزههای سیاسی، نظامی و اقتصادی در كشور است و جای هشدار دارد که در صورت غفلت دولت آقای روحانی از نقش مخرب شركتهای شبه دولتی و نظامی و مسدود نکردن مجراهای ویژه دستیابی آنان به ثروتهای ملی، ثمره دستاوردهای توافق هستهای نه عاید مردم، بلكه به كیسه همان شركتها و رانتخواران بخش تجاری و بانكی سرازیر میشود. بدیهی است كه در این مبارزه مردم نقش بس مهمی میتوانند ایفا کنند، بویژه در جنجال هائی که اصولگرایان با دولت روحانی پیرامون توافق اتمی به پا كردهاند و حملاتی كه در زمینه سیاست های هنری، فرهنگی و آموزش و پرورش و اقتصاد، ورزش و فعالیت احزاب و شرایط برگزاری انتخابات در اسفندماه سال جاری، به راه انداختهاند حمایت مردم موجب میشود تا وی بتواند در برابر این حملات ایستادگی و به راه خود ادامه دهد. همچنین برای اینكه دولت بتواند این راه ناهموار را بپیماید، به حمایت و پشتیبانی مردم بویژه در انتخابات پیش رو نیازمند است. بیشك مجلسی كه ظرفیت شنیدن مطالبات مردم را داراست و از اقدامات درست دولت پشتیبانی میكند ، امكان تحقق مطالبات، بخاطر هموار شدن مسیر آن در قوه قانونگذاری، زمینه تحقق به مراتب بیشتری نسبت به امروز پیدا میکند. از این رو برای اینكه دولت بتواند در یك سال و نیم باقیمانده دستكم به بخشی از وعدههایش كه امروز با موانع جدی روبروست عمل نماید، ضرورت دارد تا مردم با شركت گسترده خود در انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و انتخاب نامزدهائی كه از مقبولیت مردمی برخوردارند زمینه تحقق مطالبات خود را فراهم نمایند.
سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
هواداران داخل کشور
گروه خرداد
٣ شهريور ١٣٩٤