خامنهای: آمریکا مصداق عینی و کامل مفهوم دشمن است
راه نفوذ آمریکا را پس از توافق جامع میبندیم
Mon 17 08 2015
دویچه وله: رهبر جمهوری اسلامی ایران میگوید که "نظام سلطه" و در راس آن آمریکا مصداق عینی و مفهوم کامل "دشمن" است. خامنهای تصریح کرد که اجازه نفوذ اقتصادی، فرهنگی یا حضور سیاسی آمریکا در ایران را نمیدهد.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه (۲۶ مرداد / ۱۷ اوت) گفت که در برابر "تلاش آمریکا برای سوءاستفاده از نتایج مذاکرات هستهای و نفوذ اقتصادی سیاسی و فرهنگی در ایران" قاطعانه خواهد ایستاد.
او که در جمع شرکتکنندگان در اجلاس "مجمع جهانی اهل بیت" و اجلاس "اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی" سخن میگفت، افزود: «امروز مصداق عینی مجاهدت در راه خدا شناخت نقشههای استکبار و برنامهریزی برای مبارزه با آنها است که این مبارزه باید شامل مقابله دفاعی و مقابله هجومی باشد.»
خامنهای با اشاره به تحریمهای بینالمللی علیه ایران گفت: «نظام جمهوری اسلامی از ۳۵ سال گذشته همواره هدف تهدیدها، تحریمها، فشارهای امنیتی و توطئههای گوناگون سیاسی بوده و ملت ایران به این فشارها عادت کرده است.»
رهبر جمهوری اسلامی "نظام سلطه" و ایالات متحده آمریکا را مصداق عینی و مظهر کامل "مفهوم دشمن" خواند و تصریح کرد: «آمریکا هیچ بهرهای از اخلاقیات انسانی ندارد.»
جلوگیری از "نفوذ" آمریکا در ایران
خامنهای آمریکا را متهم به سوءاستفاده از نتایج مذاکرات هستهای کرد و گفت: «آمریکاییها میخواهند از توافقی که هنوز نه در ایران و نه در آمریکا تکلیفاش و رد یا قبول شدناش معلوم نیست، وسیلهای برای نفوذ در ایران بسازند.»
او اضافه کرد: «ما این راه را قاطعانه بستهایم و با همه توان بالای خود، اجازه نفوذ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا حضور سیاسی در ایران را به آمریکاییها نمیدهیم.»
این سخنان در حالی بیان میشود که پیش از این رهبری جمهوری اسلامی گفته بود در صورت اینکه مذاکرات با موفقیت به سرانجام برسد، ایران آماده است در دیگر موارد نیز با ایالات متحده امریکا گفتوگو کند.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز توافق هستهای میان ایران و جامعه جهانی را قدم اول خوانده و بر تلاش دولت برای عادیسازی روابط با کشورهای "متخاصم" تاکید کرده بود.
ابراز دوستی همراه با شماتت و تهدید
به گفته خامنهای، رخدادهای سوریه، عراق، یمن و دیگر مناطق، جنگ مذهبی و اختلاف میان شیعه و سنی نیست، بلکه جنگ سیاسی است.
این سخنان در حالی ابراز میشود که رهبران کشورهای عرب سنی از جمله عربستان سعودی، مصر و اردن، حکومت جمهوری اسلامی را متهم میکنند که در پی تشکیل "امپراطوری شیعی" در منطقه است.
رهبر جمهوری اسلامی در بخشی دیگر از سخناناش گفت که دست دوستی به سوی همه دولتهای اسلامی دراز میکند و با آنها هیچ مشکلی ندارد. با وجود این، او بدون نام بردن از کشور مشخصی تصریح کرد: «البته برخی کشورها هم با ما اختلاف دارند و لجاجت و خباثت انجام میدهند.»
خامنهای با بیان اینکه تشدید اختلاف در دنیای اسلام ممنوع است، افزود: «ما اهانت به مقدسات اهل سنت را محکوم میکنیم.»
این در حالی است که اقلیت سنی در ایران نیز میگویند که از حقوق قانونی خود برخوردار نیستند. برخی مقامها در دولت حسن روحانی نیز تصریح کردهاند که در درون حکومت نسبت به احقاق حقوق اقلیتهای مذهبی مقاومت زیادی وجود دارد.
ادامه دشمنی با اسرائیل و حمایت از "مردم مظلوم"
رهبر جمهوری اسلامی با بیان اینکه سیاستهای منطقهای جمهوری اسلامی در نقطه مقابل سیاستهای منطقهای آمریکا است، افزود: «ایران از مقاومت در منطقه، از جمله مقاومت فلسطین، کاملاً دفاع میکند و از هر کسی که با اسرائیل مبارزه میکند و رژیم صهیونیستی را میکوبد، حمایت خواهد کرد.»
او همچنین مدعی شد که ایران در امور داخلی یمن و بحرین دخالتی نمیکند اما به حمایت از "مردم مظلوم" ادامه خواهد داد.
خامنهای حمله نظامی عربستان به یمن را نیز محکوم کرد و گفت: «پیگیری برخی اهداف سیاسی آن هم با روشهای حماقتآمیز، باعث ادامه جنایات در حق مردم یمن شده است.»
عربستان سعودی و اعضای دولت یمن که هم اکنون در عربستان به سر میبرند، ایران را متهم میکنند که از شورشیان حوثی که زیدی مذهب هستند، حمایت نظامی و تسلیحاتی میکند.
شورشیان حوثی با همراهی نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رئیسجمهور برکنار شده یمن، در چند ماه گذشته بخشهای زیادی از این کشور از جمله پایتخت آن، صنعا را به تصرف خود در آوردهاند.
در پی آن، ائتلافی نظامی به رهبری عربستان سعودی، مواضع حوثیها و نیروهای وفادار به صالح را مورد حمله هوایی قرار داده است. در این درگیریها تاکنون هزاران غیر نظامی از جمله زنان و کودکان کشته شدهاند.
رهبر ایران: راه نفوذ آمریکا را پس از توافق جامع میبندیم
بیبیسی:آیتالله علی خامنهای رهبر ایران گفت که مقامات آمریکایی در توافق جامع اتمی با ایران قصد داشتهاند راهی برای نفوذ در این کشور پیدا کنند، اما تأکید کرد: "ما این راه را به طور قاطع خواهیم بست".
آقای خامنه ای امروز دوشنبه ۲۶ مرداد (۱۷ اوت) در یک سخنرانی در تهران گفت: "نه نفوذ اقتصادی آمریکا را در کشور اجازه خواهیم داد، نه نفوذ سیاسی و نه نفوذ فرهنگی. با همه توان با این نفوذ مقابله خواهیم کرد".
رهبر ایران گفت که آمریکایی ها قصد نفوذ در منطقه را دارند و می خواهند اهداف خود را دنبال کنند، اما افزود: "ما نخواهیم گذاشت".
آیت الله خامنه ای گفت که جمهوری اسلامی از "مقاومت در منطقه و مقاومت فلسطین" دفاع خواهد کرد و تأکید کرد: "از هر کسی که با اسرائیل مبارزه کند و رژیم صهیونیستی را بکوبد و مقاومت را تأیید کند، همه جور حمایتی را که برای ما ممکن باشد از او می کنیم".
تکلیف توافق هنوز معلوم نیست
رهبر ایران گفت که تکلیف توافق اتمی ایران و قدرت های جهانی هنوز معلوم نیست: "نه معلوم است اینجا تصویب بشود و نه معلوم است آنجا تصویب بشود".
آقای خامنه ای پیشتر گفته بود که این توافق باید "در مسیر قانونی" در ایران تصویب شود، اما روشن نکرده بود که این مسیر قانونی چیست.
گروهی از نمایندگان مجلس و عده ای از چهره های سیاسی عمدتا منتقد این توافق، از دولت خواسته اند که آن را به صورت لایحه به مجلس بفرستد.
اما مقامات دولتی می گویند که تصویب این توافق در مجلس لازم نیست و شورای عالی امنیت ملی آن را بررسی خواهد کرد.
در آمریکا هم کنگره این کشور تا اواسط سپتامبر فرصت دارد که نظر خود را در مورد توافق جامع اتمی با ایران اعلام کند. باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفته است که حتی در صورت رأی منفی کنگره، از حق وتوی خود استفاده خواهد کرد، اما اگر دو سوم نمایندگان مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا با توافق مخالف باشند، می توانند وتوی رئیس جمهور را خنثی کنند.
توافق جامع اتمی میان ایران و گروه ۱+۵ در یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تأیید شده است.