عصر نو
www.asre-nou.net

نیروهای امنیتی مانع نشست مطبوعاتی هیات پارلمانی اروپا در تهران شدند


Mon 8 06 2015



دویچه وله: کنفرانس مطبوعاتی هیات پارلمانی اروپا با خبرنگاران خارجی، از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی لغو شد. قرار بود این نشست در هتل اسپیناس انجام گیرد. سرپرست هیات در واکنشی اعتراضی، مصاحبه خود با "پرس‌تی‌وی" را به‌هم زد.

نشست مطبوعاتی هیات پارلمانی اتحادیه اروپا با روزنامه‌نگاران خارجی که قرار بود ظهر یکشنبه ۱۷ خرداد برگزار شود، با دخالت نیروهای امنیتی لغو شد. خبرگزاری آلمان می‌نویسد المار بروک، سرپرست این هیات، از گفت‌وگو با خبرنگاران حتی در خارج از هتل نیز منع شد.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد به روزنامه‌نگاران خارجی حاضر دربرابر هتل اسپیناس گفته‌ شده که مجوز برگزاری کنفرانس را ندارند و نشست پیشاپیش با مسئولان هتل هماهنگ نشده‌ است.

المار بروک، سیاستمدار آلمانی و رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان اروپا نیز در واکنش اعتراضی، مصاحبه برنامه‌ریزی شده با شبکه تلویزیونی "پرس تی‌وی"را لغو کرد. پرس تی‌وی، شبکه انگلیسی زبان تلویزیون دولتی ایران است.

نیروهای امنیتی هم‌چنین مانع ورود گزارشگران تلویزیونی به هتل اسپیناس شده و دوربین‌های فیلمبرداری و عکاسی آنها را با تهدید گرفته‌اند.

پوشش خانم ماریچه اسخاکه، نماینده هلندی پارلمان اروپا، اعتراضی مقام‌های جمهوری اسلامی را برانگیخت

المار بروک، پس از لغو این کنفرانس مطبوعاتی، اعلام کرد که حرف‌های خود را به صورت مصاحبه‌های تلفنی بیان خواهد کرد.

به نوشته خبرگزاری آلمان، پلیس و نیروهای امنیتی در حالی مانع این نشست مطبوعاتی شده‌اند که نمایندگان هیات ایرانی و هیات اروپایی هر دو از دیدارهای خود ابراز رضایت کرده بودند.

المار بروک به خبرگزاری فرانسه گفته است که این اقدام، رفتارهای پیشین تهران را به یاد می‌آورد: «اتفاقی که روی داد گرچه خوشایند نیست اما سفر هیات را خراب نمی‌کند.»

المار بروک که رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپاست، از دو روز پیش در تهران به سر می‌برد. این نخستین سفر یک هیات پارلمانی اتحادیه اروپا به ایران از سال ۲۰۱۳ است.

این سفرحاشیه دیگری نیز داشت و آن سروصدا به خاطر پوشش ماریچه اسخاکه، نماینده هلندی حاضر در هیات اروپایی بود. اسخاکه در دیدارهایش، به جای روسری، کلاهی تزیینی به سر داشت و لباسی تنگ پوشیده بود.

حسین شیخ‌الاسلام، مشاور امور بین‌الملل رئیس مجلس ایران، حجاب خانم اسخاکه را نامتعارف خوانده، اما گفته "این نحوه پوشش عامدانه و از سر شیطنت نبود بلکه کوتاهی مسئولان امر در تفهیم موضوع رعایت حجاب کامل در دیدارها باعث شده این مسئله اتفاق بیفتد".

گروه ۱+۵ در حال حاضر سرگرم مذاکرات هسته‌ای با تیم مذاکره‌کننده ایرانی است. مهلت تعیین شده برای امضای توافق نهایی، آخر ژوئن تعیین شده است.

"حجاب نامتعارف" نماینده پارلمان اروپا در ایران خبرساز شد


مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به منتقدان گفت که حجاب "نامناسب" یکی از نمایندگان زن پارلمان اروپا به هنگام دیدار با علی لاریجانی "عامدانه" نبوده و تقصیر متوجه مسئولان امر است که در تفهیم حجاب "کوتاهی" کرده‌اند.


ماریچه اسخاکه، سیاستمدار هلندی، در برابر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی

حسین شیخ‌الاسلام، مشاور بین‌الملل رئیس مجلس شورای اسلامی، به انتقادهایی که در مورد نحوه پوشش یکی از نمایندگان پارلمان اروپا در دیدار با علی لاریجانی عنوان شده، پاسخ داد. وی در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس گفت: «حجاب نامناسب این نماینده میهمان عامدانه و از سر شیطنت نبود و کوتاهی مسئولان امر در تفهیم موضوع رعایت حجاب کامل در دیدارها باعث شد تا این مسئله اتفاق بیفتد.»

روز شنبه (۱۶ خرداد/ ۶ ژوئن) المار بروک، رئیس کمیته کمیسیون روابط خارجی پارلمان اروپا، به همراه یک هیئت ۷ نفره با شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نیز علی لاریجانی، رئیس مجلس، دیدار کرد.

پس از انتشار تصاویری از این دیدار در خبرگزاری‌های داخلی، نحوه پوشش ماریچه اسخاکه، سیاستمدار هلندی همراه این هیئت، به موضوعی بحث‌برانگیز تبدیل شد و انتقادهایی را به همراه آورد.

حسین شیخ‌الاسلام در دفاع از این نماینده پارلمان اروپا گفته است: «این نماینده پارلمان اروپایی فکر می‌کرد که رعایت حجاب محدود به داشتن یک روسری برای سر است و اقدام وی را نمی‌توان عمدی دانست، چرا که اگر اینگونه بود می‌توانست به هنگام عکس گرفتن نزدیک رئیس مجلس کشورمان بایستد، اما او از دور با رئیس مجلس سلام کرد.»

لباس "توهین‌آمیز"

رسانه‌های محافظه‌کار با برجسته کردن تصویر ورود خانم اسخاکه به داخل سالن محل دیدار، از "تنزل استانداردهای حجاب" نوشته و به وضعیت پیش آمده اعتراض کرده‌اند.

ماریچه اسخاکه یکی از منتقدان وضعیت حقوق بشر در ایران است و پیش از این نیز به ایران سفر کرده است. او از جمله نمایندگان هیئت پارلمان اروپا بود که در سال ۲۰۱۳ با نسرین ستوده و جعفر پناهی در تهران دیدار کرد.

مهدی کوچک‌زاده، نماینده تهران، از جمله معترضان به نحوه پوشش این سیاستمدار هلندی در دیدار روز شنبه بود. او عکسی از خانم اسخاکه را در صفحه شخصی‌اش در شبکه اجتماعی اینستاگرام به اشتراک گذاشته و از آن به عنوان "ریشخند ارزش‌های اسلامی و انسانی و توهین به مسئولان تراز اول نظام" نام برده است.

این نماینده مجلس پوشش نماینده ۳۶ ساله پارلمان اروپا را "مناسب پارتی و رقص شبانه" دانسته و از علی لاریجانی و علا‌ءالدین بروجردی به دلیل لغو نکردن این دیدار پس از مشاهده پوشش خانم اسخاکه به شدت انتقاد کرده است.

مهدی کوچک‌زاده عکسی که را که خبرگزاری فارس از حجاب این نماینده پارلمان اروپا منتشر کرده با هشتگ‌هایی نظیر "ریشخند" و "لباس شب" با کاربران اینستاگرام به اشتراک گذاشته است.

پوشش زنان سیاستمدار اروپایی در دیدار با همتایان ایرانی‌شان پیش از این نیز خبرساز بوده است. از جمله مشهورترین این موارد پوشش کاترین اشتون، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مذاکرات هسته‌ای با ایران بود. رسانه‌های ایرانی در سال ۱۳۸۹ و در جریان مذاکرات هسته‌ای به سرپرستی سعید جلیلی، یقه لباس خانم اشتون را دستکاری کرده و آن را چند سانتی‌متر بالاتر بردند.

این فوتوشاپ در حالی روی عکس‌های منتشر شده از کاترین اشتون در مطبوعات صورت گرفت که لباسی که او در آن دیدار به تن داشت، خارج از عرف دیپلماتیک نبود.