اخبار و گزارشات کارگری ۲۰ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴
Tue 19 05 2015
اخباروگزارشات کارگری29اردیبهشت1394
- عدم پاسخگویی به خانواده های بازداشت شدگان سندیکای کارگران شرکت واحد بعد از ۲۰ روز
- احضار رضا امجدی فعال کارگری به شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج
- یوسف آب خرابات کیست ؟- شادی رسولی
- اتحاديه نيروي كار پروژه اي ايران" تحركات ضد كارگري خانه ي كارگر را محكوم مي كند”
- آقای وزیرکارآیا قول هایی که تابستان93دربافق دادید یادتان هست؟
- پافشاری اداره کار قروه برتایید حکم اخراج کارگران کارخانه فولاد زاگرس ؟
اقدام این نهاد دولتی خشم کارگران فولاد زاگرس را برانگیخته است
- اعتصاب کارگران لوله صفا وارد بیست و نهمین روز متوالی راپشت سرگذاشت!
- اخراج دوباره کارگران معدن مهدی آباد (آنومالی شمالی)
- تجمع کارگران شهرداری اهواز در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق
- ادامه اعتصاب کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد تاپرداخت کامل حقوق معوقه !
- ادامه اعتصاب کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان وتوطئه کارفرما!
- عدم پرداخت 7 ماه حقوق،دوسال عیدی،اضافه کارو.... کارگران شهرداری نیکشهر
- بازگشت بکارخاموش ؟! کارگران قطارشهری اهوازپس از 22روزاعتصاب
- کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:مرگ فجیع کارگر فولاد خراسان
- اعتراض کارفرما به حکم دادگاه کارگران کشتهشده در کشتی سیراف
عدم پاسخگویی به خانواده های بازداشت شدگان سندیکای کارگران شرکت واحد بعد از ۲۰ روز
خانواده های اعضای دستگیرشدگان سندیکای کارگران شرکت واحد، آقایان ابراهیم مددی و داوود رضوی ،طی پیگیریهای مکرر به شعبه شش دادسرای اوین، پاسخ روشنی در رابطه با علت بازداشت و اتهام آنها نگرفتند.همچنین با درخواست ملاقات همسران بازداشت شده گان موافقت نشده است.
همچنین طی تماس تلفنی که نامبردگان داشتند، بعد از ظهر سه شنبه ۲۸/۲/۹۴ از بند امنیتی ۲۰۹ به قرنطینه بند عمومی منتقل شده اند و همچنان بلاتکلیف می باشند.
سندیکای کارگران شرکت واحد بازداشت اعضای هیئت مدیره خود و بلاتکلیفی ۲۱ روزه آنها را محکوم کرده، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنها می باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴
احضار رضا امجدی فعال کارگری به شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج
به گزارش رسیده روز چهار شنبه 23 اردیبهشت 94 رضا امجدی فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری به شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج احضار شد. لازم به ذکر است این فعال کارگری در آستانه روز جهانی کارگر (اول ماه مه ) بازداشت و مدت 15روز در اداره اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته و سپس با وثیقه 30 میلیون تومانی آزادشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
27 اردیبهشت 1393
یوسف آب خرابات کیست ؟- شادی رسولی *
یوسف آب خرابات در سال .... در شهر مهاباد به دنیا آمد و از بچگی مشغول کار و تحصیل شد. یوسف کارگر شرکت کشت و صنعت مهاباد بود، اما به دلیل اینکه 4 ماه حقوق معوقه داشتند و بی پولی به همه ما خانواده های کارگری فشار آورد بود. یک روز جمعی از کارگر تصمیم می گیرند که برای حقوق های معوقه خود اعتصاب کنند .
این اعتصاب ادامه داشت تا اینکه حقوق معوقه کارگران پرداخت شد و یوسف چون کارگران را از وضعیت موجود آگاه کرده بود از کار اخراج شد و مدتی در شرکت آرد مشغول به کار شد. چشم یوسف مشکلاتی داشت که با توجه به اینکه در شرکت آرد مشغول کارهای سخت و زیان آور بود این مشکلات بیشتر شد چون یوسف برای زنده ماندن دو شیفت کار می کرد.
شبکه چشم یوسف به دلیل کار سخت و زیان آور در شرکت آرد دچار مشکل شدیدی شد و برای معالجه چشم به تهران رفت.
با اینکه از نظر مالی در وضعیت خوبی نبودیم اما در تهران چشم یوسف را عمل کردند و بعد از عمل پزشکان دستور دادند که باید مرتبا" تحت نظر باشد و هر چند مدت یک بار به تهران مراجعه می کرد تا چشم هایش مورد آزمایش قرار گیرد.
اما یوسف آبخرابات به دلیل فعالیت های کارگری در سال 1390 در شهر کرج همراه تعدادی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری دستگیر و روانه زندان شد. بعد از مدتی یوسف همراه محمد مولانایی و واحد سیده در دادگاه مهاباد محاکمه و به اتهام عضویت در کمیته هماهنگی به دو سال زندان تعزیری محکوم شد و حال مدت 14 ماه است که در زندان بسر می برد.
یوسف به دلیل اینکه بعد از بازداشت و زندانی شدنش دیگر هیچ پزشکی چشم او را معالجه و یا درمان نکرده اند. به شدت دچار کم بینی شده، هر چند ما مکررا" مسئولان قضایی و مسئولان زندان را در جریان امر قرار دادیم. اما در طول این مدت ایشان را بیمارستان و یا دکتر متحصص چشم نبرده اند.
ما اعضای خانواده یوسف و دوستانش از وضعیت چشم او نگرانیم و اعلام خواهیم کرد که عواقب این بی تفاوتی مسئولان زندان و قوه قضائیه در مورد یوسف آبخرابات به عده آنان است. ما چند بار برای یوسف درخواست مرخصی پزشکی کردیم اما مسئولان امنیتی مرخصی را منوط به این کردند که با آنان همکاری کند و ......
کارگران، مردم شرافتمند ایران و تشکل های کارگری در سراسر جهان.
این وضعیت همسر و پدر فرزند 5 ساله من است که در زندان بسر می برد و من همراه فرزند دخترم باید در یک منزل اجاره ای زندگی کنیم و بدون اینکه هیچ گونه منبع درآمدی داشته باشیم. ما به این وضعیت فلاکت بار راضی هستیم و دوستان و آشنایان هیچ وقت ما را تنها نگذاشته اند و به اشکال مختلف ما را یاری می دهند. اما برای چشم یوسف نه ما و نه دوستان هیچ کاری نمی توانند بکنند.
سخنگوی قوه قضائیه این روز ها اعلام کرد که به آقای رحیمی معاون رئیس جمهور پیشین که به اتهام اختلاص چند ملیاردی به زندان محکوم شده است ، بعد از سپری کردن 15 روز از زندانش به دلیل اینکه همسرش مریض است به او مرخصی دادند و می توانند مرخصی او را تمدید کنند.
بعد از اینکه صحبت های سخنگوی قوه قضائیه را شنیدیم، ان زمان متوجه شدم که در این مملکت کسانی که سرمایه ملت را حیف و میل می کنند جای آنان بالای چشم مسئولان قرار دارد. اما کارگرانی که از حقوق های معوقه خود دفاع می کنند و خواستار وصول زحمات خود از کارفرمایان هستند باید در زندان ها جان دهند و هیچ کسی نیست تا به وضعیت مریضی و یا مالی آنان توجه داشته باشد.
وقتی یک کارگر درخواست کند که جهت معالجه به او مرخصی پزشکی دهند از او می خواهند تا با آنان همکاری کنند.!! ولی کسی که تمام سرمایه این کشور را به تاراج برده است و خودش از نظر جسمی مشکلی ندارد به او مرخصی می دهند تنها به خاطر این زنش مریض است و..
در واقع این برای ما که اهل ایران هستیم و مسئولان شبانه روز اعلام می کنند که ملت ایران از هر نظر با هم برابرند، یک سئوالی پیش آماده و دوست دارم مسئولان به آن پاسخ دهند این چه نوع برابری است ؟!!
شادی رسولی (همسر یوسف آب خرابات)
*این مطلب در صفحه فیس بوک شادی رسولی (همسر یوسف آب خرابات) انتشار یافته است و کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری آن را عینا در اینجا منتشر کرده است.
اتحاديه نيروي كار پروژه اي ايران" تحركات ضد كارگري خانه ي كارگر را محكوم مي كند”
چه كسي به تنافر و تبعيض دامن مي زند؟ بي شك آن كه از قِبلش سود مي برد؟ تنگ نظري و قوم گرايي و كوفتن بر طبل ناسيوناليسم افراطي از هر سمت و سو كه باشد به زيان همه ي كارگران و به نفع همه سرمايه داران و ستمگران است. پس هر كه با هر نيت به جاي محكوم كردن مناسبات مبتني بر بهره كشي، تبعيض را بنشاند در خدمت بهره كشان است.
در روزگاري نه چندان دور استاندار مازندران به كارگران افغاني اولتيماتوم مي داد كه بايد استان مازندران از افغان ها پاك! شود و مهاجران زحمتكش افغان شهرهاي استان را ترك گويند. در استاني ديگر گروهي از سر ناداني، تحريك شده و برافروخته بر ده ها خانواده ي زحمتكش افغان در شهر يزد هجوم مي بردند و چند روز بعد نيروي انتظامي، كارگران افغان شاغل در شهرداري تهران را كه با بيشترين كار، كمترين حقوق را دارند بازداشت مي كرد. در همين حال سرمايه داران افغان، دست در دست همتايان ايراني شان در استان هاي مشهد و تهران و كابل سرمايه گذاري مي كردند. سرمايه دار ايراني از كارگر ارزان و بدون حقوق افغان بيشترين سود را مي برد و همزمان ورودش را غير قانوني اعلام مي كند درست همان كاري كه سرمايه داران ايالات متحده با كارگران مكزيكي انجام مي دهند و يا سرمايه داران آلماني با كارگران غير قانوني! تُرك.
وقتي مسئولان بلند پايه دولتي با صراحت از لزوم اخراج افغان ها به عنوان راه حل بحران بيكاري و يا برون رفت از چاله ي بحران اخلاقي و اجتماعي صحبت مي كنند آدم در مي ماند كه واقعا اين بلند پايگان مردم را ابله فرض مي كنند و يا اين اقدامات در راستاي يك حركت برنامه ريزي شده براي عبور از بحران به شيوه ي نظامي و با رويكردي شوينيستي ست.
سرمايه دارهاي امريكايي و اروپايي و ژاپني و ايراني و افغان در همه ي دنيا آزادانه در پي وطن خود مي گردند. وطن سرمايه داران جايي ست كه منابع ارزان و كارگر ارزان تر داشته باشد. اگر در آفريقا به اين منبع سود دست يازند در آنجا سرمايه گذاري مي كنند، اگر در آمريكاي جنوبي يا آسيا و اقيانوسيه و يا هر كجا كه سود بيشتري ببرند همان جا را به عنوان وطن، براي خود باز تعريف مي كنند. سرمايه داران دست در دست همتايانِ بومي و محليِ وطن جديدشان از كارگران بومي و مهاجر بهره كشي مي كنند و در شرايط بحراني هم تمام كمبود ها را به كارگران تحميل مي نمايند و تا آنجا كه در توان دارند امنيت شغلي كارگران را مخدوش مي سازند تا بتوانند از زير بار حداقل حقوقي كه دستاورد مبارزات كارگران در سال هاي گذشته بوده و در قوانين مدون شده ي سرمايه داري لحاظ شده، شانه خالي كنند. در آذربايجان، ارمني و كرد بودن گناه و جرم نمايانده مي شود و در كردستان فارس و ترك دشمن معرفي مي گردد. در بنگاه هاي اقتصادي و پروژه هاي صنعتي كارفرمايان ترجيح مي دهند با دسته هاي قومي كار كنند گروه ترك زبان ها با هم و در زير نظر يك سركارگر ترك، گروه بختياري ها در دسته اي ديگر، بروجني ها در گروهي جداگانه و… فاجعه به قدري درد آور است كه هموطن بلوچ مان در سرزمين مادري خود به عنوان كارگر از همه ي حقوق شهروندي بقيه ي هموطنان ديگر هم محروم ترند. سرمايه داران اگر براي كارگر فارس زبان و ترك و بختياري قراردادي صوري و موقت با حقوق مشخص و بيمه را رعايت مي كنند اما همين حقوق صوري را براي هموطن بلوچ به رسميت نمي شناسند. سرمايه داران آزمند ايراني از اين دسته بندي هاي قومي نهايت استفاده را مي برند و همواره گروهي را در مقابل گروهي ديگر قرار مي دهند و بدين سان صفوف بالقوه متحد كارگران را به صورت بالفعل از هم مي پاشند و به همين دليل و دلايلي از اين دست مي توانند تا ماه ها حقوق كارگران را معطل كنند و هر نوع اعتراض كارگران را بدون عواقب جدي سركوب نمايند. كشيده شدن پاي تبعيض از هر نوعش در مراسم روز كارگر از همه ي اين ها دردناك تر است. درست در روزي كه در همه ي جهان با نام روز جهاني كارگران و با شعار "كارگران همه ي كشورها متحد شويد" بزرگ داشته مي شود در كشور ما و در زير پرچم تشكل دولتي "خانه ي كارگر" عيله كارگر غير ايراني و براي همراهي و همدلي با سرمايه دار ايراني شعار ساخته و پرداخته مي شود و در قطعنامه ي پاياني مي گنجد. بديهي ست كه اين گونه تحركات ضد كارگري كه به نام كارگران متفرق و غير متشكل اين سرزمين به انجام مي رسد، هيچ نسبتي با مطالبات و منافع كارگران ندارد و از نظر كارگران آگاه و فعالان مستقل كارگري محكوم مي شود.
"اتحاديه نيروي كار پروژه اي ايران"
ارديبهشت 94
آقای وزیرکارآیا قول هایی که تابستان93دربافق دادید یادتان هست؟
آقای وزیر آیا یادتان هست که سال ۹۳ طولانی ترین اعتصابات کشور در بافق رخ داد؟
یادتان هست که شامگاه ۲۲ مرداد ۹۳ بود به بافق آمدید؟
آقای دکتر ربیعی شما در فرمانداری بافق جلوی نماینده کارگران و شورای شهر و شهرستان و دیگران گفتید: “من به دولتهای گذشته کاری ندارم، چه کسی قول داده و چه کسی عمل نکرده، به بنده ربطی ندارد. اما بنده، یاد گرفتم کاری را که از عهده اش بر نمی آیم، قول ندهم.”
گفتید: “این قول را به شما می دهیم که ما امنیت شغلی کارگران را تضمین خواهیم کرد.! در شرایط کلان و استاندارد، ما هیچ تعدیل نیرویی نخواهیم داشت بلکه در جهت گسترش و بکارگیری نیروهای جدید کار خواهیم نمود و با اولویت نیروهای کاری بومی، استخدام های جدیدی نیز خواهیم داشت.” اما هیچ کاری برای این امنیت شغلی نشده است! احدی تبدیل وضعیت نشده است!! احدی از تبدیل وضعیت هایمان، روزمزد دائم نشده اند و شاید هم نخواهند شد!!
جناب دکتر! آیا قسم خوردنتان را یادتان هست؟! “من در همین جا ودر حضور همه ی حاضرین قسم می خورم بیشتر از ۱۵ درصدی که شما می خواهید به این شهر و مردم این شهر کمک کنم.” آقای دکتر الان قریب به ۹ ماه از حضور شما میگذرد میشود بفرمائید چه کمک هایی شده است.
آقای وزیر مبلغ بیش از ۱۵ درصد عددی قریب به ۷۸۰ میلییارد تومان میشود بفرمائید تاکنون چه چقدر از این مبلغ نه بیشتر محقق شده است شایدکمکهایی شده که ما نمی دانیم؟ !
در جلسه فرمانداری بعد از صحبت های اعضاء کارگروه فرمودید “خودم به مردم گزارش میدهم”خودتان که هیچ! صندوق داران نیز تا ۹ ماهی نیامدند که پاسخگو باشند!
آقای وزیر رفاه! یادتان هست که گفتید: “من سفره خالی را درک کرده ام”؟ اما آیا امروز هم همان درک را از سفره خالی کارگر دارید؟!!
آقای ربیعی برنامه ریزی معدن را که خوب بخاطر دارید؟! “برای معدن هم برنامه ریزی کرده ایم. برایش سرمایه گذاری کرده ایم. دل مردم قرص باشد. اینکه بگویید معدن تمام میشود، اشتباه است. ما طرح های گسترش فراوانی برای این معدن داریم”! چه سرمایه گذاری ای کرده اید؟ برنامه هایتان چی شد؟ آیا گسترشی داریم؟ آیا تصورمان در مورد تمام شدن معدنمان اشتباه است؟
آیا تعهد عدم برداشت ۵ سال سود از شرکت سنگ آهن و در ازای اجرای سریع طرحهای جوار معدنی را به یاد دارید.؟ بنظر نمی رسد که اجرایی شده باشد و گفته ها و شنیده ها از درخواست صندوق جهت واریز پول گویای حرف دیگری است.
جناب دکتر گفتید! “همین پلی کلینیک را حتما در موعد مقرر یعنی دوسال دیگر، بهره برداری خواهیم کرد. چرا که بودجه، نقشه و تمامی مواردش دیده شده و تامین شده است و نباید با سخنان ناامید کننده مردم را مایوس کرد”.! آیا این پروژه، ۲۲ مرداد ۹۵ تمام می شود؟!!
آقای رئیس و وزیر کارگری! یادتان هست که شایستگی های مدیرعامل شرکت سنگ آهن را برشمردید و گفتید: “آقای عسکری که به نظر بنده فردی زحمتکش، شایسته و دلسوز برای شهرش است، موظف است مطالعه کند، کمبودهای منطقه را ببیند و هر تعهدی را که در مورد پیشرفت منطقه بپذیرد، بنده خود را موظف می دانم که حامی این تعهد باشم و به جد، آنرا برآورده سازم. هر تعهدی هم که تا کنون برای شهر داده شده نیز، درصدد برآورده کردن آن خواهم بود. هم اکنون هم ایشان آخرین خبر را داده اند که ۱۵۰۰ نفر در سال ۹۳ در طرح های توسعه ای شرکت، مشغول بکار خواهند شد که الحمدالله این خبر بسیار مسرت بار را امشب، از زبان ایشان شنیدم و برای بنده که می دانم، کار برای یک خانواده بیکار چقدر باارزش است، خستگی ها را از تنم بیرون می برد”. آقای دکتر آیا میدانید که سال ۹۳ هم تمام شد و از بکارگیری ۱۵۰۰ نفر خبری نشد؟!!
آقای ربیعی آیا هنوز وزیر کار هستید و وزیر بیکاران نیستید؟؟! ما هنوز در این شهر بیکار فراوان داریم! نکند وزیر آنها نیستید؟!
گوشه هایی ازیک گزارش بافق فردابتاریخ29اردیبهشت
پافشاری اداره کار قروه برتایید حکم اخراج کارگران کارخانه فولاد زاگرس ؟
اقدام این نهاد دولتی خشم کارگران فولاد زاگرس را برانگیخته است
دیوان عدالت اداری رای هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه به اخراج کارگران فولاد زاگرس را تایید نکرده است. کارگران پیش از این اداره کار قروه را به کارشکنی و همراهی با کارفرما متهم کرده بودند.
به گزارش29اردیبهشت ایلنا،دیوان عدالت اداری ضمن شکستن آرای هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه خواستار بررسی مجدد شکایت کارگران فولاد زاگرس در شعبه هم ارز شده است.
این رای به درخواست کارگران فولاد زاگرس که در شهریور ماه پارسال در اعتراض به تایید اخراجشان در هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه در دیوان عدالت اداری شکایت کرده بودند، صادر شده است.
بنابر گفته منابع کارگری، اداره کار قروه در واکنش به شکسته شدن آرای صادره علیه کارگران درخواست تجدید نظر کرده است. اقدام این نهاد دولتی خشم کارگران فولاد زاگرس را برانگیخته است.
براساس این گزارش،رئیس اداره کار قروه حاضر نشد دلایل پافشاری اداره متبوعش بر اخراج کارگران را توضیح دهد. مدیران ارشد اداره کل کار کردستان نیز از این ماجرا ابراز بیاطلاعی میکنند.
بنا بر این گزارش، اگر رای اولیه دیوان عدالت اداری در تجدیدنظر تایید شود، شکایت کارگران فولاد زاگرس این بار در اداره کار یکی از شهرستانهای همجوار قروه بررسی میشود.
گفتنی است کارخانه فولاد ذوب آهن زاگرس با زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در قروه از شهرستانهای کوچک استان کردستان واقع شده است.
اعتصاب کارگران لوله صفا وارد بیست و نهمین روز متوالی راپشت سرگذاشت!
اعتصاب نزدیک به ۱۰۰۰ کارگر لوله و نورد صفا صبح امروز (سهشنبه ۲۹ اردیبهشت) وارد بیست و نهمین روز متوالی شد.
به گزارش ایلنا، کارگران لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت امسال در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه دست از کار کشیدهاند. این چندمین اعتصاب کارگران این کارخانه طی دو سال گذشته است.
مدیران ارشد کارخانه که در غیاب مدیرعامل گروه صنعتی صفا مسئولیت اداره کارخانه را برعهده دارند، روز گذشته اعلام کردند حق بیمه عقب افتاده کارگران را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کردهاند. این در حالی است که آنها تاکنون از پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه کارگران سر باز زدهاند.
گفتنی است مدیرعامل گروه صنعتی صفا به اتهام آنچه دریافت وام بدون ضمانت و خروج آن از کشور اعلام شده است، از مدتها پیش در بازداشت به سر میبرد.
مدیران ارشد کارخانه در جدیدترین پیشنهادشان برای خاتمه دادن به اعتصاب کارگران گفتهاند حقوقها را از این پس در فاصله زمانی ششم تا نهم هر ماه پرداخت میکنند و از مهرماه به بعد نیز در هر ماه به میزان ۴۰ روز حقوق پرداخت میکنند تا حقوق معوقه ۴ ماه گذشته به تدریج تسویه شود اما در عوض از کارگران خواستهاند تولید را از سر بگیرند.
کارگران معترض با رد این پیشنهاد خواستار پرداخت حقوق عقب افتادهشان برای بازگشت به کار شدهاند. آنها دو روز پیش در طوماری اعلام کرده بودند کارفرما ۴ ماه از دستمزدشان را به گروگان گرفته است تا آنها را به صورت «برده وار» وادار به کار کند.
از سویی خبر میرسد «شاپور احسانیراد»، مشاور کارگران لوله و نورد صفا که از کارگران بازنشسته یکی از کارخانجات گروه صنعتی صفا نیز است، عصر دیروز پس از جلسه بازپرسی به زندان مرکزی ساوه منتقل شده است. آقای احسانیراد شنبه شب (۲۶ اردیبهشت) به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا بازداشت شده بود.
منابع کارگری میگویند ماموران پیش از جلسه بازپرسی به نزدیکان آقای احسانیراد گفتهاند که با خود فیش حقوقی بیاورند تا او را با قرار کفالت آزاد کنند، اما پس از بازپرسی آقای احسانیراد را به زندان منتقل کردهاند و گفتهاند تحقیقاتشان کامل نشده است.
اخراج دوباره کارگران معدن مهدی آباد (آنومالی شمالی)
به گزارش29اردیبهشت بافق پویا، حدود ۳۰ نفر از کارگران آنومالی شمالی که به علت اتمام پروژه استخراج سنگ آهن آنومالی از کار بیکار شده بودند و پس از پیگیری های فراوان جهت کار مجدد به معدن مهدی آباد فرستاده شده بودند به جهت اعتراض به مواردی همچون کاهش دستمزد، افزایش ساعت کاری، نبود سرویس ایاب و ذهاب و… مجدد از کار اخراج شدند.
تجمع کارگران شهرداری اهواز در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق
صبح امروز ۶۰ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری «امان دژ خوزستان» وابسته به شهرداری منطقه سه اهواز در اعتراض به دریافت نکردن دو ماه حقوق، ابتدا مقابل ساختمان مرکزی شهرداری و سپس شورای شهر اهواز تجمع کردند.
به گزارش29اردیبهشت ایلنا،یکی از کارگران معترض گفت: صبح امروز کارگران فضای سبز ناحیه یک و دو منطقه سه اهواز در اعتراض به تعویق بیش از دو ماه حقوق و محقق نشدن سایر مطالباتشان دست از کار کشیده و مقابل دو ساختمان شهرداری و بعد شورای شهر اهواز تجمع کردند.
او تعداد کارگران فضای سبز شهرداری ناحیه یک و دومنطقه ۳ اهواز را ۳۴۵نفر ذکر کرد و افزود: کارفرمای شرکت امان دژ خوزستان از اسفند ماه سال ۹۳ به کارگران حقوقی پرداخت نکرده است.
کارگران در این تجمع اعتراضی خواستار رفع مشکلات بیمهای خود هستند. بیمه کارگران در ماههای تیر و مرداد ۹۳ به تامین اجتماعی پرداخت نشده و در سایر ماههای سال نیز بیمه کارگران دچار مشکلاتی شده است.
این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: مسئولان شرکت پیمانکاری امان دژ خوزستان در پاسخ به کارگران معترض میگویند دلیل پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران، پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیتهای مالی شرکت پیمانکاری از سوی شهرداری است. در عین حال شهرداری ادعا دارد همه صورت وضعیتهای مالی این شرکت پیمانکاری را به موقع پرداخت کرده است. در این بین کارگران معترض بین ساختمانهای شهرداری و شرکت پیمانکاری امان دژ «پاس کاری» میشوند.
ادامه اعتصاب کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد تاپرداخت کامل حقوق معوقه !
کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد حدودیک ماه است که دراعتراض به عدم پرداخت 7ماه حقوق معوقه دراعتصاب بسرمی برند وطی این مدت بارها دست به تجمع اعتراضی وراهپمایی زده اند.
پرداخت به موقع حقوق و دستمزد مطالبه اصلی این کارگران است اما به گفته آنان، هربار که این مطالبه را درخواست کرده اند، با وعده ها و حتی تهدید به اخراج مواجه شده اند.
بنا به گزارش 29اردیبهشت ایرنا، کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد علیرغم تهدید وجوسازی مدیرعامل کارخانه سامان کاشی بروجرد و معاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد تصمیم دارند به اعتصابشان تا پرداخت کامل حقوق عقب مانده ادامه دهند.
مدیرعامل کارخانه سامان کاشی بروجرد با ابراز نگرانی از تحصن کارگران سامان کاشی گفت: به رغم اینکه کارگران در تجمع های اخیر به دنبال احقاق حق خود هستند ولی این تجمع ها به هیچ وجه مورد پذیرش مدیریت کارخانه و مسوولان نیستند و باعث تاخیر در پرداخت تسهیلات بانکی شده اند.
وی مجموع مطالبات نیروهای این کارخانه را بیش از 20 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: 18 میلیارد ریال نیز برای پرداخت سنوات افراد بازنشسته در نظر گرفته شده است.
محسنی با بیان اینکه برخی در خصوص بدهی های کارخانه غلو کرده اند، گفت: بدهی سامان کاشی بروجرد 340 میلیارد ریال است ولی برخی شایعه کرده اند که این بدهی 700 میلیارد ریال است.
کمال محسنی در تشریح مشکلات سامان کاشی بروجرد اظهار داشت: بیش از یک سال است که سرمایه در گردش کارخانه سامان کاشی به حداقل رسیده و برای رفع این مشکل دریافت تسهیلات از بانک های عامل ضروری است.
وی با اشاره به عدم دریافت تسهیلات از سال 1385 تاکنون افزود: متاسفانه بانک ها در شرایط بحران مالی کارخانه هیچ گونه تسهیلات و کمک مالی ارائه نداده اند.
وی بازدید کارشناسان اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد از کارخانه را یادآور شد و گفت: این کارشناسان به این نتیجه رسیدند که باید 250 میلیارد ریال تسهیلات به منظور افزایش سرمایه در گردش، پرداخت مطالبات نیروها و بازسازی برخی از ماشین آلات اختصاص یابد.
وی خاطرنشان کرد: تا پیش از سال گذشته فقط چهار ماه از حقوق کارکنان معوق مانده بود ولی اکنون به 6 ماه رسیده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد اظهار داشت: کارخانه سامان کاشی در سال 92 و 93 به ترتیب حقوق دو و سه ماه کارکنان را پرداخت نکرده و ابتدای امسال در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.
فرماندار ویژه بروجرد افزود: در سفر هیات دولت به استان لرستان در ابتدای سال 1393 تصویب شد که 250 میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای پرداخت حقوق کارکنان، خرید مواد اولیه، تعمیر ماشین آلات و پرداخت بدهی های کارخانه به سازمان تامین اجتماعی، آب، برق و گاز در نظر گرفته شود.
مسلم پورقاسمیان با بیان اینکه کارخانه سامان کاشی به دلیل داشتن بدهی به سایر بانک ها نتوانست این اعتبارات را دریافت کند، افزود: عدم دریافت این تسهیلات باعث شد که حدود 6ماه از حقوق کارگران عقب بیفتد، مواد اولیه تامین نشود و ماشین آلات دچار مشکل شوند.
وی گفت: کارکنان سامان کاشی در اعتراضات خود خواستار پرداخت کامل حقوق معوقه خود هستند ولی کارخانه توانست یک ماه حقوق معوقه آنها را پرداخت کند.
وی یکی دیگر از خواسته های کارگران سامان کاشی را پرداخت سنوات برای بازنشستگی عنوان کرد و اظهار داشت: خوشبختانه پس از پیگیری های صورت گرفته، کارخانه این مشکل را با دادن چک برطرف کرده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد تمدید دفترچه های بیمه را از دیگر خواسته های کارگران این واحد صنعتی دانست و گفت: این مشکل با دستور استاندار لرستان برطرف شد و تمام دفترچه ها تمدید شدند.
وی با بیان اینکه رفع مشکلات کارخانه مستلزم فعالیت مجدد آن است، افزود: خوشبختانه مواد اولیه مورد نیاز برای فعالیت کارخانه تامین شده است.
پورقاسمیان با بیان اینکه کارگران اصرار دارند حتما حقوق عقب افتاده آنها به طور کامل پرداخت شود تا سر کار بروند، اظهار داشت: رفع این مشکل و تامین اعتبار یادشده زمان بر است لذا به کارگران توصیه می شود سر کار خود حاضر شوند.
وی افزود: وقتی در کارخانه باشند طلبکار می شوند ولی در صورت عدم حضور، غیبت می خورند که برای سابقه و آینده آنها خوب نیست و به طور قانونی با مشکل مواجه می شوند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد گفت: ما حتما مشکلات کارگران را پیگیری می کنیم و طلب های آنها را می گیریم ولی هیچ کاری برای غیبت های آنها نمی توانیم بکنیم.
وی افزود: به کارگران توصیه شده سر کار خود برگردند ولی آنها گوش نداده اند و این موضوع قطعا به ضرر آنها تمام می شود.
ادامه اعتصاب کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان وتوطئه کارفرما!
کارگران معترض کارخانه لولهسازی خوزستان میگویند کارفرما بدون پرداخت ۱۰ ماه مطالبات معوقهشان که موجب اعتصاب آنان طی یک ماه گذشته شده است، امروز با بکار گیری کارگران بازنشسته کارخانه تصمیم به آغاز فعالیت تولیدی گرفته است.
به گزارش29اردیبهشت ایلنا،با گذشت حدود یک ماه ازشروع اعتصاب کارگران به دلیل پرداخت نشدن حدود ۱۰ ماه از مطالبات حقوقی معوقهشان، کارفرما صبح امروز سه شنبه (۲۹ اردیبهشت) با بکار گیری ۱۰ نفر از کارگران بازنشسته این کارخانه قصد دارد بدون پرداخت مطالبات فعالیت تولیدی را از سر بگیرد.
کارگران معترض میگویند: کارفرما در حالی تصمیم به انجام این کار گرفته است که آنان از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری در واکنش به تاخیر ۱۰ ماهه در پرداخت مطالبات معوقهشان، کار در بخشهای مختلف کارخانه را متوقف کردهاند. پیش از این نیز به دلیل فراهم نبودن شرایط کار، کارخانه فعالیت تولیدی نداشته است.
طبق اظهارات کارگران لوله سازی خوزستان، کارفرما در روز ۲۲ اردیبهشت با چند مامور لباس شخص وارد کارخانه شده بود و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از این کارخانه بیرون کرد. به همین دلیل اعتصاب کارگران از داخل کارخانه به بیرون انتقال پیدا کرد و کارگران در روزهای ۲۲، ۲۳ و ۲۷ اردیبهشت ماه در واکنش به رفتار توهینآمیز کارفرما، مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز تجمع کردند.
به گفته آنان، در ادامه اعتراضات کارگران لوله سازی خوزستان با وساطت مسئولان استانی صبح روز گذشته (۲۸ اردیبهشت) ۸۰ کارگر کارخانه لوله سازی خوزستان امکان ورود به کارخانه را یافتند، اما اعتصاب کارگران به دلیل محقق نشدن مطالبات امروز نیز ادامه یافت.
یکی از کارگران معترض امروز گفت «ما به دنبال تامین هزینه زندگی خانوادههایمان هستیم و از مسئولان استان خوزستان انتظار داریم که مشکلات زندگی بدون دریافت ۱۰ ماه حقوق را درک کنند.»
بازگشت بکارخاموش ؟! کارگران قطارشهری اهوازپس از 22روزاعتصاب
پس از گذشت بیست و دو روز از اعتصاب کارگران پیمانی پروژه قطارشهری اهواز، کارگران امروز (۲۹ اردیبهشت) از دقایقی پیش به کار بازگشتند .
به گزارش29اردیبهشت ایلنا، 600 کارگر شاغل در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، اجرا و… از تاریخ ششم اردیبهشت برای بیست و دو روز کار را متوقف کرده و خواستار دریافت 4 ماه حقوق معوقه خود شده بودند. آنان در میانه اعتصاب و با تهدید شرکت پیمانکاری کیسون مبنی بر اخراج 170 کارگر در سیزدهمین و پانزدهمین روز اعتصاب، تضمین امنیت شغلی کارگران پس از پایان اعتصاب را نیز به مطالباتشان افزودند با این حال در روز یکشنبه 27 اردیبهشت 60 کارگر غیر بومی پس از تسویه حساب به طور رسمی اخراج شدند.
عدم پرداخت 7 ماه حقوق،دوسال عیدی،اضافه کارو.... کارگران شهرداری نیکشهر
شماری از کارگران شهرداری نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان که بدهکاریهایشان به بقالی و صاحب خانه و غیره آنان را به ستوه آورده خواستار پراخت معوقات دو شیفت نوروزی، اضافه کار، بدهی بازنشستگی، دو عیدی و پاداش و هفت ماه حقوق معوقه خود شدند.
به گزارش29اردیبهشت ایرنا،کارگران معترض که شمارشان به حدود 20 نفر می رسید با مراجعه به این خبرگزاری بیان کردند: افزون بر 45 نفر از کارگران شهرداری بابت هفت ماه حقوق و سایر فعالیتها و اضافه کار از شهرداری طلبکار هستند.
آنان گفتند: بارها به شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر مراجعه و درخواست پرداخت معوقات خود را کرده ایم اما متاسفانه تاکنون بی نتیجه بوده است.
این کارگران که به سبب نگرانی از اخراج شدن از ذکر نامشان خودداری می کردند رسیدگی به مشکل را از مسوولان استان خواستار شده و گفتند: به هر دری زده ایم و به هر مسوولی که فکر می کردیم مشکل ما را حل کند مراجعه کرده ایم اما همچنان بدهی ها و معوقات به قوت خود باقی است.
یکی از این کارگران گفت: پرداخت نشدن هفت ماه حقوق و دستمزد هر کارگر و کارمندی را از پای در می آورد و زندگی را دچار تزلزل می کند.
وی افزود: بیشتر ما به بقال، مرغ فروش و حتی نانوایی بدهکاریم و به سبب عدم توانایی در بازپرداخت این بدهی ها شرمنده زن و فرزندانمان و طلبکاران هستیم.
یکی دیگر از کارگران گفت: هر گاه برای دریافت معوقات خود به شهرداری و شورای اسلامی شهر مراجعه کرده ایم پاسخ قانع کننده ای دریافت نکردیم و می گویند این بدهی ها و معوقات مربوط به زمان شهرداران سابق است و چنانچه بودجه و اعتباری باشد در آینده پرداخت می کنیم.
کارگر دیگری در ادامه سخنان همکارش تصریح کرد: ما برای شهرداری و شهر نیکشهر کار کرده ایم و ربطی به اینکه در آن زمان چه کسی شهردار و عضو شورای اسلامی بوده و اکنون چه کسی است، نداریم، اگر هر مسوول اداره و دستگاهی چنین طرز تفکری داشته باشد باید با جابجا شدن یک مسوول تمام کارها و پرونده ها بایگانی شود زیرا مربوط به رییس قبلی بوده است.
شهردار نیکشهر گفت: از 15 ماه پیش که زمام امور شهرداری را در دست گرفته ام با وجود مشکلات و نبود اعتبار، حقوق 90 کارگر و پرسنل شهرداری در پایان هر ماه پرداخت شده است و معوقات حقوق هفت ماهه کارگران مربوط به گذشته است و بطور قطع با تامین بودجه و اعتبار کم کم پرداخت می شود.
عبدالله میربلوچزهی افزود: هم اینک شهرداری نیکشهر افزون بر 11 میلیارد ریال بابت معوقات و حقوق پرسنل، اضافه کار، بازنشستگی، بیمه و پیمانکاران عمران شهری بدهکار است.
نیکشهر در 510 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
عدم پرداخت3ماه حقوق کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان
کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان از تعویق دو تا سه ماه حقوقشان به دلیل کمبود منابع مالی خبر میدهند.
به گزارش29اردیبهشت ایلنا بنقل ازکارگران کارخانه رنگین نخ که در زمینه رنگرزی نخ و تولید الیاف در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت دارد حدود ۲۳ کارگر رسمی قدیمی و ۱۵ کارگر جدید قرارداد موقت دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر پرداخت میشود.
کارگران با بیان اینکه معوقات حقوقی کارگران رسمی کارخانه سه ماه (بهمن، اسفند ۹۳ وفروردین ۹۴) است افزودند: ۱۵ کارگر زن قرار دادی که از نیمه دوم سال ۹۳ جایگزین حدود ۳۰ کارگر بازنشسته شدهاند از اسفند ماه حقوقشان به تاخیر افتاده است.
به گفته کارگران رنگین نخ، در نیمه نخست سال گذشته از مجموع ۵۳ کارگر این کارخانه حدود ۳۰ کارگر بدون دریافت سنوات خدمت بازنشسته شدند. کارفرما به دلیل ناتوانی در پرداخت سهم بازنشستگی کارگران که به ۸ درصد افزایش پیدا کرده است نمی توانست کارگران را بازنشسته کند به همین دلیل تعدادی از این کارگران برای بازنشسته شدن مبالغی حدود ۴ تا ۵ میلیون تومان به کارفرما پرداخت کرده اند. در حال حاضر تعداد دیگری از کارگران که توانایی پرداخت این مبلغ را به کارفرما ندارند امکان بازنشسته شدن ندارند واز موعد بازنشسته شدنشان گذشته است.
منابع کارگری همچنین در خصوص معوقات بیمهای کارگران رسمی و قراردادی کارخانه رنگین نخ میگویند: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما به صورت مستمر آن را پرداخت نکرده است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:مرگ فجیع کارگر فولاد خراسان
یکی از سه کارگر فولاد خراسان که روز سه شنبه هفته گذشته براثر فوران مواد مذاب دیگ مستقر در کارگاه ریخته گری این کارخانه،دچار سوختگی شده بودند به نام" داوود سهلی"شب گذشته براثر شدت جراحات وارده جان باخت. دو کارگر دیگر به نام های"حجت شرقی" و "اکبری" نیز به شدت دچار سوختگی شده ودر بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا نگهداری می شوند.
با وجودی که در گذشته نیز حوادث مشابهی دراین کارخانه روی داده اما کارفرما هیچ اقدامی جهت تهیه حداقل امکانات حفاظتی و ایمنی،ازجمله تهیه لباس ضد احتراق برای کارگرانی که در کارگاه ریخته گری و در مجاورت دیگ مذاب مشغول به کار هستندانجام نداده و کارگران این بخش با لباس معمولی کار می کنند.
طبق ماده91 قانون کار،کارفرمایان مکلفند برای تامین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار،وسایل و امکانات لازم را تهیه و دراختیارآنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق الذکر را به آنان بیاموزند ودرخصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند. همچنین طبق ماده 95 قانون کار ،مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار برعهده کارفرما خواهد بود.هرگاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد،حادثه ای رخ دهد،شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازاتهای مندرج در این قانون مسئول است.
لازم به توضیح است شرکت فولاد خراسان با 1500 کارگر در 15 کیلومتری شمال نیشابورواقع شده و تعدادی از کارگران این شرکت به واسطه شرکت پیمانکاری گل فیروز در این شرکت مشغول به کار هستند
تا زمانی که کارگران نتوانند از طریق نمایندگان واقعی و تشکلهای مستقل خودشان،امر خطیر نظارت بر ایمنی و بهداشت محیط کار را به عهده گرفته،حداقل استانداردهای بهداشت و ایمنی را در محیط کار خود برقرار نمایند، پیوسته شاهد حوادث دلخراشی از این قبیل خواهیم بود.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
28 اردیبهشت 1394
اعتراض کارفرما به حکم دادگاه کارگران کشتهشده در کشتی سیراف
پدر یکی از کارگرانی که روز ۲۹ دی ماه سال گذشته در حادثه آتشسوزی کشتی سیراف کشته شده است، از درخواست تجدید نظر کارفرمای مجتمع کشتیسازی عظیم گسترش برای بررسی دوباره علت حادثه خبر میدهد.
به گزارش29اردیبهشت ایلنا،«امید علی میزایی» پدر «وحید میرزایی» یکی از سه کارگری که بر اثر آتشگرفتن کشتی در دست تعمیر سیراف کشته شده بود، گفت: حدود سه هفته پیش جلسه دادگاه برای رسیدگی به این پرونده تشکیل شد.
وی افزود: با توجه به اینکه در گزارش قبلی کارشناسی حادثه کارفرما به عنوان مقصر شناخته شده بود، در این جلسه به درخواست کارفرما قرار شد تا بار دیگر بررسی کارشناسی علت وقوع حادثه صورت بگیرد.
میرزایی افزود: درخواست کارفرما برای تجدید نظر کارشناسی حادثه در حالی است که از زمان وقوع این حادثه تاکنون عوامل مدیریت تلاش کردهاند تا خانواده بازماندگان را از پیگیری این دعوا منصرف کنند.
وی گفت: از زمان وقوع حادثه تاکنون نمایندگان مدیریت کشتی سازی عظیم گسترش چندین بار از خانواده ما و دو کارگر کشته شده دیگر خواستهاند تا در ازای جبران خسارت از پیگیری دعوا پیگیری کنیم.
کشتی سیراف که برای تعمیر در حوزچه کارگاه کشتی سازی عظیم گسترش نگهداری میشد در تاریخ بیست و نهم دیماه سال گذشته دچار آتش سوزی شد و در نهایت سه کارگری که در زمان وقوع حادثه در قسمت بدنه زیرین این کشتی حضور داشتند بر اثر تنفس دود ناشی از آتش دچار خفگی شدند.
با وجود آنکه آنزمان مدیرعامل آتشنشانی بندرعباس در تشریح چگونگی وقوع این حادثه از فقدان سیستمهای ایمنی و امداد و نجات و اطفای حریق در حوضچه تعمیراتی کشتیسازی عظیم گسترش خبر داده بود اما مدیریت این مجتمع در واکنش از طریق انتشار بیانیه و گفتگو با رسانهها اعلام کرد که کارگران کشته شده و مالک کشتی بدون هماهنگی با نیروهای واحد ایمنی شرکت عملیات جوشکاری را آغاز کرده بودند.
بیست ونهم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
*********************
اخباروگزارشات کارگری28اردیبهشت1394
- تلاش مشترک کارفرما و مسئولین دولتی شهر ساوه برای بکار واداشتن کارگران لوله و نورد صفا با شکم گرسنه - مذاکرات امروز بدون نتیجه پایان گرفت
- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون تداوم بازداشت شاپور احسانی راد
- کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری:نماینده کارگران "شاپور احسانی راد " را فورا آزاد کنید
- پرداخت ناقص مطالبات ۲۰ کارگر معترض اخراجی عسلویه
- خبرکوتاه:اعتراض واعتصاب درپتروشیمی های کارون وخوزستان
- اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز بیست و دومین روزراپشت سرگذاشت
- تجمع کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد به همراه خانواده مقابل فرمانداری ویژه بروجرد
- عدم پرداخت حقوق کارکنان شرکت جهاد نصر خراسان ازتیرماه93تابه امروز!
- کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان اجازه ورود به محل کارشان را یافتند
- تعویق یک ماه و نیم دستمزد و حق عیدی ۶۵ کارگر کارخانه پیشرانه ساری
- اعتراض پرستاران به طرح تربیت بهیار یک ساله وزارت بهداشت
تلاش مشترک کارفرما و مسئولین دولتی شهر ساوه برای بکار واداشتن کارگران لوله و نورد صفا با شکم گرسنه - مذاکرات امروز بدون نتیجه پایان گرفت
اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز در بیست و هشتمین روز اعتصاب کارگران نورد لوله صفا، رئیس اداره کار ساوه، معاون سیاسی امنیتی فرمانداری ساوه و مدیر عامل کارخانجات لوله و نورد صفا با حضور در مجمع عمومی کارگران این کارخانه، تلاش کردند با شرح اوضاع کارخانه و تاکید بر نکته که ما تصمیم گرفته ایم مشکلات شما را حل کنیم، کارگران را وادار به پایان اعتصاب بکنند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران، همزمان با حضور این مسئولین در مجمع عمومی کارگران، مامورین امنیتی بنا بر درخواست دادستانی ساوه دو نفر از نماینده های کارگران را (به بهانه مذاکره با این نماینده ها) از کارخانه خارج و به سوی دادگستری این شهر بردند. اما این عمل مامورین امنیتی با عکس العمل قاطعانه کارگران مواجه شد و آنان در اعتراض به خارج کردن نماینده هایشان از کارخانه، ادامه مذاکرات را به بازگشت آنان موکول کردند که در پی این وضعیت نیروهای امینتی به ناچار از دم در دادگستری ساوه، مجبور به بازگرداندن نماینده های کارگران به کارخانه شدند.
بنا بر این گزارش، در ادامه این مذاکرات مدیر عامل کارخانه با ذکر این نکته که 16 ماه بیمه کارگران به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز و این مشکل حل شده است پیشنهادهای زیر را جهت پایان اعتصاب به کارگران ارائه داد:
1- ششم تا نهم هر ماه دستمزد کارگران پرداخت میشود
2- از مهر ماه به جای 30 روز، 40 روز حقوق پرداخت خواهد شد که در این صورت دو ماه از 4 ماه دستمزد معوقه کارگران تصفیه خواهد شد
3- دو ماه باقی مانده از دستمزد معوقه کارگران در صورت خوب بودن تولید تا آخر سال پرداخت خواهد شد
4- شورای تامین شهر ساوه، کارفرما را مکلف به اجرای موارد فوق میکند و چنانچه در این رابطه از سوی کارفرما قصوری صورت بگیرد تحت تعقیب قضائی قرار خواهد گرفت
در مقابل این پیشنهادات کارگران لوله نورد صفا خواهان تسویه حساب نزدیک به 17 ماه بیمه خود با سازمان تامین اجتماعی، تسویه معوقات مزدی تا پایان سال 93، پرداخت بموقع دستمزد ماهانه و اجرای بیمه تکمیلی بودند.
در این نشست، رئیس اداره کار ساوه با طرح این نکته که انتخاب نماینده های کارگری مراحل قانونی دارد و طی دو هفته آینده به این مسئله رسیدگی خواهد شد تلاش کرد در فحوا قانونی بودن نماینده های کنونی کارگران را مورد تخطئه قرار بدهد.
خبر تسویه حساب کارخانه لوله و نورد صفا با صندوق سازمان تامین اجتماعی در مورد 16 ماه بیمه کارگران با این استدلال از سوی کارگران که اگر اینها اینقدر پول داشتند که توانستند بیمه هایمان را تصفیه کنند چرا حاضر به پرداخت حتی یکماه دستمزد معوقه نیستند، خبری مغشوش و غیر قابل باور از سوی آنان به حساب میاید.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران ، با توجه به تاخیر در شروع مذاکرات بدلیل خارج کردن نماینده های کارگران از کارخانه و بر هم خوردن مجمع عمومی، نتیجه ای نهایی و مصوب از قبول یا رد پیشنهادات کارفرما و مسئولین دولتی ساوه از سوی کارگران حاصل نشد و آنان تصمیم گرفتن با تداوم اعتصاب، فردا صبح با برگزاری مجمع عمومی در رد یا قبول پیشنهادات ارائه شده تصمیم گیری کنند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 28 اردیبهشت ماه 1394
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون تداوم بازداشت شاپور احسانی راد
امروز پس از گذشت دو روز از بازداشت شاپور احسانی راد، وی را از محل اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان ساوه به دادگستری آوردند و پس از بازپرسی به زندان مرکزی ساوه منتقل کردند.
شاپور احسانی راد عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران، مشاور قانونی کارگران اعتصابی لوله و نورد صفا، نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه و نماینده 1000 کارگر در شکایت از غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی است که ساعت ده شب 26 اردیبشهت ماه توسط اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان ساوه به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا بازداشت شد.
بازداشت و ادامه حبس شاپور احسانی راد به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا در شرایطی صورت میگیرد که پس از گذشت 28 روز از اعتصاب متحدانه کارگران این کارخانه، امروز کارفرما و مسئولین دولتی شهرستان ساوه دست در دست هم تلاش کردند بدون پرداخت ریالی از 5 ماه دستمزد (با احتساب اردیبهشت ماه) معوقه این کارگران، آنان را با شکم گرسنه وادار بکار کنند و در این راستا ظهر امروز قصد بازداشت دو نفر از نماینده های آنان را نیز داشتند که با عکس العمل قاطعانه کارگران مجبور به عقب نشینی شدند.
شاپور احسانی راد بر طبق مصوبه مجمع عمومی کارگران لوله و نورد صفا، مشاور و مورد تائید و حمایت آنان است، اما علیرغم ارائه این سند به بازپرسی دادگستری شهرستان ساوه، امروز نیز بازداشت شاپور ادامه پیدا کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن تداوم بازداشت شاپور احسانی راد که با هدف در هم شکستن اعتصاب 28 روزه کارگران لوله و نورد صفا و ارعاب آنان صورت گرفته است، مصرانه بر آزادی این فعال کارگری و چهره خوشنام جنبش کارگری ایران پای می فشارد و بدینوسیله اعلام میدارد در صورت تداوم بازداشت وی ساکت نخواهد نشست و دست به اقدامات اعتراضی تری برای آزادی شاپور احسانی راد خواهد زد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 28 اردیبهشت ماه 1394
کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری:نماینده کارگران "شاپور احسانی راد " را فورا آزاد کنید
احسانی راد کارگر بازنشسته و نماینده کارگران لوله وپروفیل ساوه ٰدر ساعت 22 شب 26 اردیبهشت توسط ماموران اطلاعات دستگیر و بازداشت شد.
در این دنیای وارونه سرمایه داری با دولت ارتجاعی وضد انسانی اش به جای اینکه کارفرمای "لوله صفا"ٰ به جرم نپرداختن 5 ماه حقوق کارگران و همچنین نپرداختن ماه ها حق بیمه کارگران آن شرکت ،نماینده کارگران را بازداشت می کند.
این دنیای وارونه و مضحک مستحق واژگونی نیست؟
ما اعضای کمیته پیگیری و دیگر کارگران، از کلیه نهاد ها و سازمانها و احزاب مدافع حقوق کارگران و حامیان حقوق بشر و همچنین اتحادیه های کارگری می خواهیم که ضمن محکوم کردن بازداشت کارگران ، از دولت جمهوری اسلامی خواهان آزادی این نماینده کارگران وهمچنین دیگر کارگران زندانی شوند
کارگر زندانی زندانی سیاسی آزاد باید گردد.
کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران
پرداخت ناقص مطالبات ۲۰ کارگر معترض اخراجی عسلویه
کارگرانی که تا پاییز سال ۹۳ از طریق شرکتهای پیمانکاری «قنواتی» و «در ریز» در فازهای ۱۷ و ۱۸ عسلویه مشغول به کار بودند میگویند هنوز بابت مطالبات معوقه مزدی با آنها بصورت کامل تسویه حساب نشده است.
به گزارش28اردیبهشت ایلنا،یکی از این کارگران گفت: حدود ۲۰ کارگر نقاش بودیم که پس از اعتراض به طولانی شدن زمان پرداخت دستمزدهایمان در ابتدای آذرماه از کار اخراج شدیم.
وی ادامه داد: در زمان اخراج بابت دستمزد آبان ماه و ۱۰ روز کاری ماه آذر از کارفرمای خود طلبکار بودیم اما اخیرا که این طلب به حساب ما واریز شده است متوجه شدیم که دستمزدهای ما را کامل پرداخت نکردهاند.
این کارگر افزود: بصورت مشخص قرار بود بابت هرماه کاری مبلغ ۹۵۰ هزار تومان به حساب هر کارگر پرداخت شود که در ادامه کار با توافق این مبلغ با ۱۰۰ هزار تومان افزایش به یک میلیون و پنجاه هزار تومان رسید اما در نهایت مبلغی که با تاخیر به حساب ما پرداخت شده است نزدیک به ۳۰۰ هزار تومان کمتر از توافق است.
وی ادامه داد: اکثر ما غیر بومیانی بودیم که از بلوچستان و خوزستان برای کار به منطقه ویژه عسلویه رفته بودیم و حتی برخی از ما پس اخراج برای بازگشت از بستگان خود پول قرض کردند و در این مدت تنها از طریق تلفنی وصول مطالبات خود را پیگیری میکردیم.
این کارگر اخراجی گفت: برای همین الان که دستمزدهایمان را کمتر از مقدار توافق شده پرداخت کردهاند نمیدانیم چگونه موضوع را پیگیری کنیم.
خبرکوتاه:اعتراض واعتصاب درپتروشیمی های کارون وخوزستان
ایستانیوزطی گزارشی بتاریخ28اردیبهشت ازاعتراضات واعتصاب کارگران پتروشیمی های کارون وخوزستان،خبرداد.
بنابهمین گزارش،دو شرکت پتروشیمی کارون و پتروشیمی خوزستان که زیرمجموعه های هلدینگ خلیج فارس بوده و به دلیل ساختار و تکنولوژی تولید ، زیان ده هستند ، با اعتراض و اعتصاب کارگران روبرو شده اند.
هلدینگ خلیج فارس قصد داشته تا با انتقال بخشی از نیروهای این شرکت به طرح های در حال ساخت ، هزینه ها را مدیریت نماید.
اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز بیست و دومین روزراپشت سرگذاشت
اعتصاب حدود ۶۰۰ کارگر پیمانی پروژه قطار شهری اهواز از صبح امروز (دوشنبه ۲۸ اردیبهشت) به بیست و دومین روز متوالی وارد شده است .همزمان با اعتصاب کارگران قطار شهری تعدادی از کارگران واحد حفاری و ماشین آلات که از یک هفته پیش کارفرما از ورود آنان به داخل کارگاه جلوگیری میکند در مقابل درب ورودی کارگاه مرکزی اجتماع کردهاند.
به گزارش28اردیبهشت ایلنا،معترضین که در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا و… کار میکنند خواستار دریافت ۴ ماه حقوق معوقه و تامین امنیت شغلیشان پس از خاتمه اعتصاب هستند.
به گفته آنان؛ عامل تشدید اعتراضات کارگران قطار شهری بیتوجهای کارفرما به پرداخت مطالبات ۴ ماهه کارگران است. «آنان به جای چاره اندیشی منطقی برای خاتمه اعتصاب، سکوت اختیار کرده وکارگر اخراج میکنند».
بنا به گفته کارگران پیمانی قطار شهری اهواز، یکی از مدیران شرکت پیمانکاری کیسون در پاسخ به کارگران معترض گفته است مدیران مالی دفتر مرکزی شرکت کیسون در تهران که پروژههای عمرانی زیادی در کشور درمرحله اجرا وساخت دارند منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران در پروژه قطار شهری اهواز در نظر نمیگیرند.
تجمع کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد به همراه خانواده مقابل فرمانداری ویژه بروجرد
کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد ظهر پنجشنبه24اردیبهشت به همراه خانواده های خود برای هیجدمین روز مقابل فرمانداری ویژه بروجرد تجمع کردند .
به گزارش ایرنا بنقل از کارگران کارخانه سامان کاشی، این کارخانه هفت ماه حقوق ماه های گذشته کارکنان خود را پرداخت نکرده است.
چندی پیش حقوق یک ماه کارکنان سامان کاشی پرداخت شد ولی آنها خواستار پرداخت حداقل سه ماه حقوق معوقه می باشند.
عدم پرداخت حقوق کارکنان شرکت جهاد نصر خراسان ازتیرماه93تابه امروز!
نداشتن امنیت شغلی، پرداختنکردن حقوق تعریفشده، درنظرنگرفتن تسهیلات شغلی، نداشتن قراردادهای درست و قانونی و رعایتنکردن حداقلهای حقوق کارگری ازسوی کارفرمایان، عمده مواردی است که تضییع حقوق کارگران را بهدنبال دارد و متاسفانه در جامعه امروز که آگاهی و قانون باید اصل حاکم بر آن باشد، بهدلیل نبود اشتغال و بیکاری قشر زیادی از جوانان، کارفرمایان به خود اجازه هرگونه برخوردی با کارگران و کارکنان خود را میدهند و درنهایت اگر فردی نیز لببه اعتراض بگشاید، تهدید به اخراج و تصفیهحساب خواهد شد و این میشود غصه غمانگیز تحمل و تندادن به شرایط غیرقانونی کار، ازسوی کسانی که غم نان دارند.
به گزارش28اردیبهشت شهرآرا،طی هفته گذشته چندی ازکارکنان شرکت جهاد نصر خراسان،ما را از وضعیت نابسامان وضعیت پرداختی این شرکت به کارکنان خود مطلع کردند.
درخواست اجرای طرح طبقهبندی مشاغل قانون کار
یکی از کارکنان شرکت جهاد نصر خراسان گفت: متاسفانه شرکت جهادنصر ازسال٨٨ به بخش خصوصی واگذار شده و از آن زمان اجحاف زیادی در حق ما شده است؛ بهطوریکه ما از تیر سال گذشته تاکنون حقوقی دریافت نکردهایم.
وی ادامه داد: همهجا هر سال حقوق را افزایش میدهند؛ اما این شرکت میخواهد حقوق سال٩٤ را کمتر از سال٩٣ پرداخت کند.
چندین پیامک دریافتی در این زمینه :
«چرا اداره کار مشهد پاسخگوی کارگران نیست؟ بیش از پنج سال از خصوصیشدن شرکت جهادنصرخراسان باوجودبیش از ١٣٠نفر کارگر میگذرد؛ ولی برای اجرای طرح طبقهبندی مشاغل قانون کار تاکنون چندین مرتبه کتبی وحضوری ازطریق اداره کار مشهد پیگیری کردیم؛ اما تابهحال هیچ نتیجهای نگرفتیم؛ درضمن نزدیک به یک ساله که به ما حقوق ندادن!
« همه مردم به بالا ترقی میکنند، ما از بالا به پایین. نزدیک به یکساله که به ماحقوق ندادند. ازافزایش حقوق٩٤ هم که خبری نیست، بماند؛ تازه میخواهند حقوقهامون رو هم کاهش بدهند!» «سلام.. از استاندار و مدیرکل اداره کار سوال میکنم اگر خودتان یازده ماه حقوق نمیگرفتید، باز هم همینطور بیخیال بودید؟ چرا به مشکلات کارکنان جهادنصر رسیدگی نمیکنید» و « نهتنها دوازده ماه است که حقوق معوقه کارکنان پرداخت نشده است، بلکه برای سال۹۴ بهجای افزایش، کاهش حقوق در نظر گرفته است. آفرین به این مدیران لایق».
اخطار اداره کار جنبه حقوقی ندارد، کارگران شکایت کنند
در همین راستا موضوع را از مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسانرضوی پیگیری کردیم.
مهندس احمدی در اینباره با تاکید بر اینکه حقوق کارگران باید پرداخت شود، افزود: شرکت جهادنصر خراسان ١٣٠کارگر دارد که ٥٠درصد عیدی سال٩٢، حقوق و مزایای آنان را از تیرماه سال٩٣ و همچنین عیدی و پاداش سال٩٣ کارگران خود را پرداخت نکرده است؛ البته ما اخطار و تذکر لازم را به این شرکت اعلام کردهایم تا اقدام کنند.
وی ادامه داد: این شرکت چون از زمان اخطار و اعلام اداره کار مبنیبر پرداخت معوقات کارکنانش تاکنون هیچ اقدامی نکرده است، کارگرانش بیایند اداره کار و دادخواست و شکایت خود را علیه شرکت اعلام کنند تا حق و حقوقاتشان از طریق قانونی پرداخت شود.
احمدی درخصوص اینکه کارگران ترس از اخراج دارند و شاید تمایلی به شکایت نداشته باشند، اظهار کرد: کارگران باید شکایت کنند تا رای علیه کارفرما صادر شود؛ چراکه اخطارهای کار جنبه حقوقی ندارد و ضمانت اجرایی هم نخواهد داشت و از همین رو ذینفع باید مراجعه کرده و شکایت کند تا ما پیگیری و رای صادر کنیم.
بدهی دولت به شرکت، به کارگران مربوط نمیشود
احمدی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شرکت تاکنون خلاف قانون عمل کرده است، جریمه و موظف به پرداخت حقوق و مزایای کارگران خواهد شد.
مدیرکل اداره کار، تعاون و رفاه استان همچنین با اشاره به اینکه این شرکت از دولت طلبکار است و دولت هنوز بدهیاش را پرداخت نکرده است، به همین علت حقوق کارگرانش معوقه شده است، تصریح کرد: البته بدهی دولت به شرکت، به کارگران مربوط نمیشود و کارفرما موظف است در هر صورت حق و حقوقات کارکنان خود را پرداخت کند و مواردی چون ساعات کار، تسهیلات، جمعه کاری و نوبت کاری باید به کارگران پرداخت شود.
کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان اجازه ورود به محل کارشان را یافتند
حدود ۸۰ کارگر کارخانه لوله سازی خوزستان که از روز ۲۲ اردیبهشت ماه امکان ورود به کارخانه را نداشتند، پس از چندین روز اعتراض صبح امروز (۲۸ اردیبهشت) توانستند وارد محل کار خود شوند.
به گزارش28اردیبهشت ایلنا،بعد از اجتماعات سه روزه کارگران لوله سازی خوزستان طی روزهای ۲۲، ۲۳ و ۲۷ اردیبهشت ماه مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز، صبح امروز ۸۰ کارگر این کارخانه اجازه پیدا کردند به محل کارشان بازگردند.
به گفته کارگران کارخانه فولاد خوزستان، آنان علاوه بر اینکه به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود معترض بودند، به آنچه «رفتار توهینآمیز کارفرما در برخورد با کارگران قدیمی کارخانه» میخواندند نیز اعتراض داشتند.
براساس این گزارش بنقل از کارگران،کارفرما بعد از آنکه یک هفته مانع ورود کارگران به کارخانه شده بود، امروز نیز با بیاعتمادی، کارگران را در محل کارشان محدود کرده است.
کارگران گفتند:با وجود آنکه ۸۰ کارگر لوله سازی خوزستان همچنان وضعیت شغلی نامشخصی دارند، امروز نیز کارفرما از طریق عوامل خود در کارخانه مرتبا کارگران را کنترل میکرد که مبادا به ماشین آلات کارخانه آسیبی بزنند. همچنین محدودیت کارگران به رستوران کارخانه نیز رسید و کارگران معترض حق غذا خوردن در کارخانه را نداشتند.
کارگران میگویند حدود ۲ سال است که کارفرمای این کارخانه تولید کننده انواع لوله به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق آنان را با تاخیر پرداخت میکند. کارفرما قصد دارد با تنگ کردن عرصه بر کارگران به نوعی آنان را وادار به ترک کار کند.
تعویق یک ماه و نیم دستمزد و حق عیدی ۶۵ کارگر کارخانه پیشرانه ساری
ایلنا طی گزارشی بتاریخ28اردیبهشت،از پرداخت نشدن یک ماه و نیم دستمزد و حق عیدی سال ۹۴ حدود ۶۵ کارگر شاغل کارخانه پیشرانه ساری به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان میشود،خبر داد.
برپایه این گزارش،۶۵ کارگر کارخانه پیشرانه ساری که انواع محافظ برق تولید میکنند علاوه بر دریافت نکردن بخشی از دستمزد اسفند ۹۳ و دستمزد کامل فروردین ماه ۹۴، حق عیدی سال گذشتهشان را دریافت نکردهاند.
بنابهمین گزارش،مشکلات کارخانه پیشرانه از چند سال پیش با قطع یارانه بخش تولید آغاز شد بطوریکه کارفرما برای کم کردن هزینههای جاری کارخانه ۱۵۰ کارگر این کارخانه را به ۶۵ نفر کاهش داد.
اعتراض پرستاران به طرح تربیت بهیار یک ساله وزارت بهداشت
این روزها جذب ده هزار بهیار با گذراندن دوره آموزش یک ساله توسط وزارت بهداشت به چالش جدید صنفی در جامعه پرالتهاب پرستاری کشور تبدیل شده است.
به گزارش 28اردیبهشت ایلنا، اعلام جذب ۱۰ هزار بهیار که طی یک دوره آموزشی یک ساله تربیت میشوند موج تازهای از نگرانی را در بین پرستاران ایجاد کرده است به گونهای که در شبکههای مجازی، پرستاران از این طرح به عنوان فتنهٔ جدید وزارت بهداشت نام میبرند.
بر اساس این طرح که زمینههای اجرای آن با کمک سه نهاد نظام پرستاری، معاونت پرستاری و بورد پرستاری، توسط شرکت تعاونی کارکنان نظام سلامت اجرا می شود، متقاضیان میتوانند با داشتن حداقل مدرک دیپلم متوسطه و معدل کل ۱۴ از هر رشتهای برای گذراندن دوره آموزشی یکساله بهیاری ثبت نام کنند.
پرستاران میگویند، اجرای این طرح که به گفته ی آنها در واقع طرح تربیت بهیار شش ماهه است، منجر به بکارگیری نیروی غیرمتخصص و به خطر انداختن جان بیماران و اختلال در نظام سلامت کشور خواهد شد.
در همین رابطه، یک پرستار شاغل در بخش دولتی با ابراز نگرانی شدید از اجرای این طرح میگوید: این طرح در واقع همان طرح آموزش بهیار شش ماهه است که در ظاهر با عنوان طرح یک ساله مطرح شده و در واقع یک دوره آموزشی در سطح پایه است که نمیتواند جوابگوی نیاز بیماران و سیستم درمانی کشور باشد.
این پرستار ادامه میدهد: در دورههای قدیمی تربیت بهیار سه ساله بود که از اول دبیرستان جذب میشدند و تا مقطع دیپلم آموزش میدیدند تا به اندازه کافی در انجام وظایف خود ماهر و توانمند شوند. در حال حاضر با توجه به تعداد نیرویی که هم در بین بهیاران و هم در بین پرستاران فارغ التحصیل وجود دارد نیازی به جذب نیرو آن هم به این شکل و با گذراندن یک دوره سطحی یک ساله نیست.
یکی از بهیاران باسابقه نیز معتقد است وزارت بهداشت از اجرای این طرح به دنبال آن است تا با استخدام نیروی شرکتی با سطح تحصیلات پایینتر و حقوق و مزایای کمتر به خیال خودش کمبود پرستار را جبران کند در حالیکه به جای این کار باید خیل عظیمی از فارالتحصیلان بیکار دانشکدههای پرستاری را جذب کند.
این بهیار میگوید، قبل از اینها و در سالهای دور به دلیل اینکه این تعداد دانشگاه و مرکز آموزش عالی وجود نداشت بهیاران را در مدارس بهیاری تربیت میکردند و بعد از گذاران دورهای آنها را جذب میکردند اما آنچه باعث تعطیل شدن مدارس بهیاری در گذشته شد این بود که خود وزارت بهداشت در سالهای قبل به این نتیجه رسید که با وجود این تعداد دانشگاه، دیگر نیازی به تربیت بهیار به شکل سابق نیست و به سمت جذب پرستار آکادمیک پیش رفت.
وی اضافه میکند، این طرح تنها برای این است که به بهیار حقوق کمتری پرداخت کنند و در این میان جان بیمار اهمیتی ندارد.
او میگوید: خودم شاهد بودم در یکی از بازدیدها یکی از مسولین به دیگری حرفی زد که برای من که بهیارم تاسف برانگیز بود. آن آقا روبه دیگری گفت چه خوب است بیشتر بهیار استخدام کنیم تا پرستار! چون بهیار همان کار را انجام میدهد و برای بیمارستان هم هزینهٔ کمتری دارد. شنیدن این حرف در نظر اول باعث بالارفتن اعتماد به نفس ماست اما واقعیت این است که نگاه مادی و صرفه جویی در هزینههای وزارتخانه برای آقایان اهمیت بیشتری دارد تا ارتقاء کمی وکیفی حرفهٔ پرستاری که طبیعتا اثرات مفید آن نصیب بیماران و مردم میشود.
به گفتهٔ برخی از پرستاران بخش دولتی تنها دلیلی که وزارت بهداشت را مجاب کرده تا با استفاده از ظرفیت نظام پرستاری چون شرکت تعاونی سلامت - که ریشه در خود نظام پرستاری دارد - این طرح را اجرایی کند این است که با تربیت بهیار یک ساله هزینههای خود را کاهش دهد و از طرفی نشان دهد که چقدر نسبت به مطالبات و خواستههای صنفی پرستاران بیتوجه است.
یکی دیگر از پرستاران ناراضی میگوید، در همه جای دنیا این حرفه در حال ارتقاء علمی و تخصصی شدن است اما در اینجا مسولین وزارت بهداشت برای اینکه تسلط بیشتری روی پرستاران و مطالباتشان داشته باشند میآیند و چنین طرحهایی را عملیاتی میکنند و حقوق بیماران و مردم برایشان اهمیتی ندارد.
سرپوشی بر مطالبات پرستاران
محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار با ابراز نگرانی از اجرای این طرح میگوید: هدف اصلی وزارت بهداشت از اجرای این طرح نوعی سرپوش گذاشتن بر مطالبات واقعی جامعه پرستاری کشور و بیتوجهی به خواسته واقعی پرستاران است.
به گفتهٔ شریفی مقدم، آنچه جامعهٔ پرستاری را بیش از پیش ناامید کرده است این است که طرح جذب بهیاران با کمک مقامات عالی نظام پرستاری در حال اجراست.
دبیرکل خانه پرستار در این رابطه گفت: مسئلهٔ اصلی در حال حاضر این است که وزارت بهداشت بعد از سالها که جذب بهیار نداشته است و پس از مقاومتهای بسیاری که پرستاران در مقابل جذب بهیار یک ساله کردهاند این بار و با بهره گیری از ظرفیتهای نظام پرستاری، معاونت پرستاری و بورد پرستاری تلاش میکند این طرح را اجرا کند.
وی ادامه داد: اجرای این طرح با سوء استفاده از ظرفیتهای جامعه پرستاری که باید حامی پرستاران و مطالبات آنان باشد [...] به جامعه پرستاری است و مسولین در نظام پرستاری باید نسبت به این مسئله و واکنشهای متعاقب آن هوشیار باشند.
به گفتهٔ شریفی مقدم، طی تفاهم نامهای که بین وزارت بهداشت و شرکت تعاونی فراگیر پرستاران که اخیرا به شرکت تعاونی کارکنان نظام سلامت تغییر نام داده امضاء شده، این شرکت میتواند به تعداد ده هزار نفر طی یک سال بهیار یک ساله تربیت کند.
او ادامه میدهد، فارغ از اینکه این شرکت چه سابقهای در شش سال گذشته داشته و نتوانسته به تعهداتش در قبال سرمایههایی که از پرستاران برای انجام پروژههای مختلف جذب کرده بود عمل کند، به نظر میرسد تربیت بهیاران یک ساله در قالب رانت به تعاونی مورد نظر که گردانندگان آن هم از نظام پرستاری هستند داده شده تا دوباره احیا شود. رانتی که به قیمت نابودی تشکیلات حرفهای پرستاری تمام میشود.
دبیرکل خانه پرستار در ادامه میگوید، سوال اساسی در این مورد این است که در شرایطی که با وجود ۱۸۰ دانشکده پرستاری تنها ۹ هزار پرستار در سال فارغ التحصیل میشوند یک تعاونی چطور میتواند با توانی که از آن انتظار میرود ۱۰ هزار بهیار در سال تربیت کند؟ طبیعتا نتیجه گیری که میتوان از این دادهها کرد این است که زمان کمتری برای تربیت بهیار صرف میشود و در کمتر از یک سال یعنی همان شش ماه زمان صرف تربیت بهیار خواهد شد.
وی اضافه کرد: این طرح در واقع همان طرح پرستار ۶ ماهه است که در بیش از بیست سال گذشته با مقاومت پرستاران، وزارت بهداشت موفق به اجرای آن نشد، اما متاسفانه در حال حاضر با توجیه کمبود نیرو دوباره بحث جذب نیروی جدید را مطرح کردهاند. در حالیکه در حال حاضر اساسا کمبود نیرو وجود ندارد و بحث اصلی ما این است که تعداد نیرویی که فارغ التحصیل شدهاند جذب نشدهاند و عدهای هم به دلیل عدم رسیدگی به مطالبات قانونی و صنفیشان مجبور به مهاجرت از کشور شدهاند.
وی در ارتباط با نحوهٔ جذب بهیاران در دورههای قبلی گفت: سالهاست که ما بهیار جدید جذب نکردهایم اما قبل از این و مثلا در ابتدای دههٔ هفتاد اینچنین بود که علاقه مندان به مدرک بهیاری را با مدرک سیکل برای تربیت طی یک دوره سه ساله تحت آموزش قرار میدادند و به این ترتیب پس از سه سال طی دوره با گرفتن مدرک دیپلم بهیاری این نیروها جذب سیستم درمانی میشدند، این در شرایطی بود که ما با کمبود نیروی در سطح بهیاری و پرستاری مواجه بودیم اما امروز کمبود نیرو در این دو بخش وجود ندارد و تنها مشکلی که وجود دارد عدم جذب نیروهایی است که از دانشکدههای پرستاری فارغ التحصیل شدهاند. سوال ما از وزارت بهداشت این است که چرا با وجود اینکه در حال حاضر تعداد فارغ التحصیلان در سال ۱۰هزار نفر است به جای جذب همین نیروها، اقدام به جذب نیروی جدید و غیرمتخصص میکنند
شریفی مقدم میگوید: سالهاست سیستم پزشک سالار وزارت بهداشت به دنبال اجرای این طرح است اما این بار به کمک بالاترین نهادهای هویتی جامعه پرستاری کمر به نابودی حرفهٔ پرستاری بسته شده است. به عقیده من این بزرگترین خیانت به جامعه پرستاری است که سه نهاد اصلی هویتی پشت اجرای این طرح هستند. نظام پرستاری، معاونت پرستاری و بورد پرستاری مثلثی را تشکیل دادهاند که متاسفانه مورد سوء استفاده وزارت بهداشت قرار گرفته و با اجرای این طرح زمینههای بیاعتمادی جامعه پرستاری به بدنهٔ نظام پرستاری را هم فراهم آوردهاند.
دبیرکل خانه پرستار نسبت به واکنشهای پرستاران در خصوص این طرح به وزارت بهداشت هشدار داد و در پایان گفت: این طرح بر خلاف مصوبه شورای عالی نظام پرستاری است اما متاسفانه این سه گروهی که ذکر آن رفت با اجرای این طرح بر خلاف مصوبه عمل میکنند و جامعهٔ پرستاری هم در قبال این حرکت به هیچ وجه ساکت نخواهد نشست و وزارت بهداشت باید منتظر عواقب اجرای این طرح که اعتراض گسترده پرستاران است باشد.
بیست وهشتم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
****************
اخباروگزارشات کارگری27اردیبهشت1394
- یورش ماموران یگان ویژه به کارگران معترض کارخانه لوله سازی خوزستان وآسیب دیدگی یکی از کارگران از ناحیه قفسه سینه!
تجمع کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان مقابل فرمانداری اهواز در اعتراض به عدم دریافت ۱۰ ماه حقوق معوقه!
- شاپور احسانی راد عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شد
- علیرغم اعلام تعطیلی کارخانه نورد لوله صفا، صبح امروز کارگران با حضور در محل کارخانه و برگزاری مجمع عمومی دست به راهپیمائی و سر دادن شعار زدند
- ادامه اعتصاب کارگران قطار شهری اهوازوابه اجرادرآمدن حکم اخراج 60نفراز170کارگرمعترض اخراجی!
- تجمع کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات مقابل مجلس
- بلاتکیفی کارگران کارخانه فولاد میانه وعدم پرداخت حقوق ومطالباتشان ازبهمن ماه93تاکنون
- پس از تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود حقوق سال گذشته شان پس از شش ماه پرداخت شد!
-10 ماه دستمزد عقبافتاده کارگران مسکن مهر پردیس
- عدم پرداخت حقوق کارگران سه شرکت پیمانکاری شهرداری اردبیل ازآغازسال جاری
- مربیان پیش دبستانی برای سومین بار در سال جاری تجمع کردند
- تجمع چندباره اهالی شهرک اکباتان در اعتراض به تخریب محیط زیست
- راست می گویید، ما زیادیم!
- سلامتی وجان كارگران در 31 كارگاه سيليس كوبي همدان درخطراست!
كارفرمايان به بهانه صرفه جويي سامانه هاي تهويه هوا را خاموش مي كنند؟
- یکی از کارگران مجتمع فولاد خراسان از شدت سوختگی درگذشت
- اعتصاب کارگران دو کارخانه خودروسازی در ترکیه را تعطیل کرد
- اعتصاب سراسری معدنچیان در پرو
یورش ماموران یگان ویژه به کارگران معترض کارخانه لوله سازی خوزستان وآسیب دیدگی یکی از کارگران از ناحیه قفسه سینه!
تجمع کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان مقابل فرمانداری اهواز در اعتراض به عدم دریافت ۱۰ ماه حقوق معوقه!
به گفته کارگران لوله سازی خوزستان، صبح روز بیست و دوم کارفرمای بخش خصوصی با چند مامور یگان ویژه وارد کارخانه شد و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از محوطه کارخانه بیرون کرد.
گفته میشود در درگیری ماموران با کارگران لوله سازی خوزستان یکی از کارگران بخش تولید با ضربه مامور یگان ویژه از ناحیه قفسه سینه آسیب دیده است.
صبح امروز (۲۷ اردیبهشت) کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان در اعتراض به عدم دریافت ۱۰ ماه حقوق معوقه برای سومین روز در هفت روز گذشته در مقابل فرمانداری اهواز تجمع کردند.
به گزارش27اردیبهشت ایلنا،اجتماعات اعتراضی کارگران لوله سازی خوزستان که از روز ۲۲ اردیبهشت ماه در پی آنچه کارگران اقدام توهین آمیزکارفرما میخواندند آغاز شده است. این کارگران که بیش از ۱۰ ماه حقوق به صورت پراکنده از کارفرما طلب دارند طی روزهای ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز تجمع کرده بودند.
کارگران لوله سازی خوزستان میگویند؛ اجتماع امروز بعد از سه روز وقفه به دلیل تعطیلات رسمی، در حالی برای سومین روز در یک هفته گذشته مقابل فرمانداری اهواز انجام شده است که مسئولان استانی نسبت به وضعیت ما بیتوجه هستند.
کارگران در تشریح جزئیات مشکلاتشان میگویند: مشکلات کارخانه و کارگران لوله سازی خوزستان از شهریورماه سال ۹۲ با ورود سرمایه گذار جدید آغاز شد. این سرمایه گذار با تعهد به اینکه توانایی راه اندازی کارخانه و تامین حقوق کارگران را دارد وارد کارخانه شده است اما طی این دو سال نه تنها کارخانه را به طور کامل راه اندازی نکرده بلکه در پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیز کوتاهی کرده است.
به گفته کارگران لوله سازی خوزستان، علاوه بر مشکلاتی که پیش از ورود بخش خصوصی در کارخانه وجود داشت و تولید را محدود کرده بود، تقریبا از ۲۵روز پیش فعالیت تولیدی این کارخانه از سوی کارفرما متوقف شده است در صورتی که کارگران معتقدند این کارخانه مشکلی برای راه اندازی و ادامه تولید ندارد. به همین دلیل ۸۰ کارگر با سوابق ۱۶ تا ۲۰ سال کار هر روز در کارخانه حاضر میشدنداما کارفرمای بخش خصوصی تمایلی به ادامه همکاری با آنان نداشت و سعی میکرد به بهانههای مختلفی کارگران را از کارخانه خارج کند.
به گفته کارگران لوله سازی خوزستان، صبح روز بیست و دوم کارفرمای بخش خصوصی با چند مامور یگان ویژه وارد کارخانه شد و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از محوطه کارخانه بیرون کرد.
گفته میشود در درگیری ماموران با کارگران لوله سازی خوزستان یکی از کارگران بخش تولید با ضربه مامور یگان ویژه از ناحیه قفسه سینه آسیب دیده است. کارگران در واکنش به این اقدام کارفرما بعد از اجتماع در مقابل درب ورودی کارخانه، برای پیگیری حقوقی این موضوع به دادسرای نظام واقع در بلوار قدس اهواز مراجعه کرده و از کارفرما شکایت کردهاند.
کارگران لوله سازی خوزستان همچنین در خصوص وضعیت ۹ کارگری که با شکایت کارفرما به مجتمع قضایی قدس احضار شدهاند میگویند: بدنبال اعتراض کارگران لوله سازی خوزستان کارفرما به جرم اختلال در تولید در دو مرحله برای ۹ کارگر این کارخانه در مجتمع قضایی قدس اهواز پرونده سازی کرده است. این کارگران در دو مرحله در تاریخهای ۱۴ و ۲۳ اردیبهشت ماه به مجتمع قضایی قدس فراخوانده شدند اما به دلیل عدم حضور نماینده کارفرما جلسه دادگاه برگزار نشده است.
شاپور احسانی راد عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شد
ساعت 22 امشب مامورین امنیتی به درب منزل شاپور احسانی راد مراجعه و وی را بنا بر حکم دادستانی شهرستان ساوه به اتهام تحریک کارگران نورد لوله صفا بازداشت کردند.
شاپور احسانی راد نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه، از فعالین کارگری محبوب در میان کارگران ساوه، عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و یکی از چهره ها و رهبران شناخته شده جنبش کارگری ایران است که طی هفته های گذشته دوشادوش کارگران اعتصابی نورد لوله صفا، برای موفقیت این اعتصاب بر حق کارگری تلاش سترگی را انجام داده است.
اعتصاب کارگران نورد لوله صفا امروز وارد بیست و ششمین روز شد. این اعتصاب نه به تحریک شاپور و اتحادیه آزاد کارگران ایران، بلکه به دلیل عدم پرداخت 5 ماه دستمزد و عدم واریز 17 ماه بیمه کارگران این کارخانه آغاز شد و بدلیل سماجت و زورگوئی های کارفرما که حتی حاضر به پرداخت یکماه از 5 ماه دستمزد معوقه این کارگران نیست ادامه دارد.
کارخانه نورد لوله صفا از روز 22 اردیبهشت ماه و بدنبال وعده های دروغین کارفرما که حاضر به پرداخت حتی یکماه از دستمزد معوقه این کارگران نشد، در اشغال کارگران اعتصابی است.
بازداشت شاپور احسانی راد از سوی مامورین امنیتی، تلاشی از سوی دولت و کارفرما برای به شکست کشاندن اعتصاب کارگران نورد لوله صفا و وادار کردن این کارگران به کار با شکم گرسنه است. تحمیل چنین درجه ای از بردگی بر کارگران نورد لوله صفا، اوج رذالت و کثافت سرمایه داری حاکم بر ایران است که بی تردید نه تنها باعث خاموشی اعتراضات کارگری نخواهد شد بلکه بیش از پیش طبقه کارگر ایران را به مثابه یک طبقه عظیم اجتماعی به مصافی تعیین کننده بر علیه وضعیت موجود خواهد کشاند.
زنده باد اعتصاب کارگران نورد لوله صفا
درود بر شاپور احسانی راد
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 26 اردیبهشت ماه 1394
علیرغم اعلام تعطیلی کارخانه نورد لوله صفا، صبح امروز کارگران با حضور در محل کارخانه و برگزاری مجمع عمومی دست به راهپیمائی و سر دادن شعار زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: علیرم اعلام تعطیلی کارخانه نورد لوله صفا صبح امروز کارگران این کارخانه در مقابل درب ورودی اقدم به برگزاری یک مجمع عمومی و تصویب نامه ای خطاب به کارفرما کردند. در این نامه که رونوشت آن به اداره کار ساوه، فرمانداری ساوه، وزارت کار، مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری زده شده است کارگران نورد لوله صفا ضمن توضیح شرایط سخت و مشقت بارشان خواهان پرداخت مطالبات خود از سوی کارفرما شده اند. در این نامه که بصورت طومار به امضای کارگران شرکت کننده در مجمع عمومی رسیده است آنان شاپور احسانی راد را مشاور خود در امور کارگری و مورد تائید و حمایت مجمع عمومی کارگران نورد لوله صفا اعلام کرده اند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران نورد لوله صفا پس از پایان این مجمع به طرف ساختمان اداری کارخانه دست به راهپیمائی زده و با سر دادن شعارهایی خواهان تحقق خواستهای خود شدند.
بنا بر این گزارش همزمان با مجمع عمومی کارگران نورد لوله صفا، مامورین امنیتی در محل ساختمان اداری، با ظهوری مدیر کارخانه جلسه داشتند و کارگران به محض رسیدن به محل ساختمان وارد آن شدند و بر علیه ظهوری اقدام به سر دادن شعار کردند. بدنبال این وضعیت مامورین امنیتی با حضور در میان کارگران اقدام به صحبت بر علیه شاپور احسانی راد و تلاش برای ایجاد رعب در میان آنان کردند که با عکس العمل قاطعانه کارگران مواجه شدند. یکی از کارگران به نمایندگی از سوی همکارانش با ارائه مصوبه مجمع عمومی به مامورین امنیتی اعلام کرد: ما شاپور را سالهاست می شناسیم ، او مورد تائید و حمایت مجمع عمومی ماست و هیچ برچسبی به وی نمی چسبد.
در ادامه این کشمکش ظهوری نیز که در حلقه مامورین امنیتی بود، زبان گشود و در ادامه مقرر گردید فردا صبح با حضور نماینده دادستانی ساوه، مامورین امنیتی، مسئولین کارخانه و نماینده های کارگران، مجمع عمومی کارگران برگزار و طی آن راهکارهای مناسب برای رسیدن به توافقی جامع و اجرائی، بررسی و مورد تصویب قرار گیرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران - 27 اردیبهشت ماه 1394
تصویر نامه مصوب امروز مجمع عمومی کارگران لوله و نورد صفا(این تصویر بدلیل عدم امکانات فنی از ابتدای صفحه این طومار تهیه شده است)
ادامه اعتصاب کارگران قطار شهری اهوازوابه اجرادرآمدن حکم اخراج 60نفراز170کارگرمعترض اخراجی!
صبح امروز بیش از ۶۰۰ نفر از کارگران پروژه قطار شهری اهواز که طی چهار ماه گذشته حقوق دریافت نکردهاند، بعد از سه روز تعطیلات تجمعهای اعتراضی خود را از سر گرفتند. /کارفرما با ۶۰ نفر از کارگران غیربومی واحد حفاری تسویه حساب کرده است. / پیش از این کارفرما اخراج حدود ۱۷۰ کارگر معترض را اعلام کرده بود و این ۶۰ کارگر اخراجی اولین گروهی هستند که با آنان تسویه حساب شده است.
به گزارش27اردیبهشت ایلنا،صبح امروز بیش از ۶۰۰ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری کیسون بار دیگر اعتراضات خود را با کار نکردن در واحدهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، ماشین آلات و اجرا از سر گرفتند. کارفرما از روز پنجشنبه ۲۴ تا پایان روز شنبه ۲۶ اردیبهشت به بهانه تعطیلات کارگاه را به مدت سه روز کامل تعطیل کرد، این در حالی است که سابقه تعطیلی کارگاه در تعطیلات مناسبتی به جز عاشورا و تاسوعا وجود نداشته است.
اعتراض کارگران از تاریخ ششم اردیبهشت ماه آغاز شد و به گفته کارگران مسئولین شرکت پیمانکاری کیسون با گذشت ۲۱ روز از شروع اعتراضات آنان، هنوز به پرداخت ۴ ماه از مطالبات مزدی کارگران اقدام نکردهاند.
در آخرین تحولات، کارفرما روز پنج شنبه ۲۴ اردیبهشت با ۶۰ نفر از کارگران غیر بومی واحد حفاری تسویه حساب کرد و به هر یک از این کارگران برای وصول مطالباتشان یک چک به تاریخ ۲۰ خرداد ماه داده است.
بنا بر اظهارات کارگران معترض، سایر کارگران اخراجی واحد حفاری که غالبا کارگران بومی هستند امروز برای پی گیری وضعیت شغلی خود به فرمانداری و اداره کار اهواز مراجعه کردهاند.
همین منبع،در سیزدهمین و پانزدهمین روز از شروع اعتصاب کارگران خبر از اخراج ۱۷۰ کارگر معترض داده بود که حکم اخراج ۶۰ نفر از آنان با انجام مرحله تسویه حساب اجرا شده است.
تجمع کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات مقابل مجلس
صبح امروز جمعی از کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات ایران مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش 27اردیبهشت خبرگزاری مجلس، جمعی از کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات ایران صبح امروز (یکشنبه،27 اردیبهشت ماه) در اعتراض به شرایط استخدامی خود مقابل درب مجلس تجمع کردند.
به گفته نماینده این تجمع کنندگان پرسنل بخش خصوصی این شرکت خواستار تبدیل وضعیت شغلی خود و امنیت شغلی هستند همچنین عدالت فردی و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در بخش خصوصی شرکت مخابرات ایران از خواسته این تجمع کنندگان است.
بلاتکیفی کارگران کارخانه فولاد میانه وعدم پرداخت حقوق ومطالباتشان ازبهمن ماه93تاکنون
زندگی ۵۷۰ نفر از کارکنان و کارگران کارخانه فولاد میانه در اردیبهشت سال ۹۴ در حالی جریان دارد که حقوق ماه های بهمن واسفند سال ۹۳ به همراه عیدی و ماه های فروردین واردیبهشت و دیگر پاداش ها، هیچ گاه پرداخت نشده است و به گفته کارگران معترض، زندگی در چنین شرایطی به سختی می گذرد.
به گزارش 27اردیبهشت میانا، کارگران کارخانه فولاد آذربایجان در پایان بهمن سال گذشته، دو ماه بعد از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی اخراج شدند و تولید در این مجتمع صنعتی متوقف شد. این اخراجها در شرایطی صورت گرفت که شورای تامین میانه پیش از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی تصویب کرده بود کارفرمای جدید این واحد تولیدی حق ندارد هیچ کارگری را اخراج کند. این کارگران در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکردهاند و پاداش و عیدی آنها نیز به تعویق افتاده است.
مدیران سازمان خصوصی سازی، مدیران ایمیدرو [سازمان دولتی فعال در بخش معدن] و خریداران کارخانه فولاد آذربایجان۲۵ فروردین ۹۴ در تهران جلسهای مشترک برگزار کردند. در این جلسه درخواست بخش خصوصی مبنی بر اقاله قرارداد واگذاری که پیش از سال جاری طرح شده بود بررسی و بعد از دستور اقاله و فسخ قرارداد از سوی وزیر اقتصاد و فسخ صادر شد.
۶۰ درصد سهام کارخانه فولاد آذربایجان تحت عنوان خصوصی سازی به گروه مالی بانک ملت و یک شخص حقیقی واگذار شده است و مابقی سهام این کارخانه در اختیار ایمیدرو است. هر سه شریک به این نتیجه رسیدهاند که نمیتوانند این کارخانه را اداره کرده و به تعهدات خود عمل کنند و پیش از سال جاری به صورت مکتوب، خواستار فسخ و اقاله قرارداد واگذاری شده بودند.
لازم به ذکر است این کارخانه پیش از واگذاری به بخش خصوصی در مالکیت دولت و تحت مدیریت ایمیدرو بود.
پور حسینی رئیس سازمان خصوصی سازی کشور به علت سفر حج غایب این جلسه فوق بود، وی با بازگشت خود از این سفر معنوی و برگزاری جلسه ای در روز شنبه ۵ اردیبهشت ۹۴ به خریداران کارخانه فولاد میانه مهلت ۵ روزه داده تا نسبت به شروع بکار کارخانه با ۵۷۳ نفر اقدام نماید.
دراین جلسه مقرر شده بود تا در صورت ممانعت خریداران در بازگشت به کار کارگران این قرار داد به صورت یک طرفه لغو به موارد به شرح بالا در دست کار قرار گرفته و کارخانه به ایمیدرو باز گردد.
کارگران از یک سو اخباری مبنی بر فسخ قرار داد و همجنین بازگشت کارخانه به ایمیدرو به گوششان می رسید و از سوی دیگر منتظر تعیین هیئت مدیر جدید برای اداره کارخانه بودند.
اما باز چند روزی طول نکشید که اخبار رسیده حاکی از این موضوع بود که سازمان خصوصی سازی درصدد حفظ کارخانه در اختیار خریداران و یا در شرایط بعدی واگذاری آن به بخش خصوصی دیگر است، که در این صورت عملا اجرای دستو وزیر اقتصاد مبنی بر اقاله این کارخانه و بازگشت آن به ایمیدرو نادیده گرفته شد.
پس از تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود حقوق سال گذشته شان پس از شش ماه پرداخت شد!
کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود در شش ماههٔ پایان سال ۹۳ به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و رکود بازار خرید و فروش محصولات سیمانی عنوان شده بود حقوق دریافت نکرده بودند. اینک خبر میرسد معوقات کارگران تا پایان اسفندماه پرداخت شده است.
به گزارش27اردیبهشت ایلنا،منابع خبری در کارخانه فولاد و چدن دورود از پرداخت بخش اعظم معوقات حقوقی کارگران این واحد صنعتی خبر میدهند.این کارگران از مهر تا اسفند سال گذشته دستمزد خود را دریافت نکرده بودند .
کارگران این کارخانهٔ صنعتی در لرستان گفتند:طی یک ماهه گذشته کلیهٔ معوقات حقوقی شش ماههٔ دوم سال ۹۳ کارگران فولاد و چدن دورود به اضافهٔ عیدی و پاداش سال ۹۳ به کارگران پرداخت شده است.
در همین حال منابع رسمی کارگری در این کارخانه ضمن تایید این خبر میگویند: با همکاری مدیریت فولاد وچدن دورود سرانجام معوقات حقوقی کارگران به اضافهٔ عیدی و پاداش سال ۹۳ طی یک ماههٔ گذشته به حساب کارگران واریز شد و در حال حاضر کارگران در شرایط بهتری به سرمی برند.
گفتنی است، کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود که یکی از زیرمجموعههای هلدینگ فارس خوزستان است در شش ماههٔ پایان سال ۹۳ به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و رکود بازار خرید و فروش محصولات سیمانی عنوان شده بود موفق به دریافت حقوق و دستمزد خود نشده بودند. اکنون و پس از دریافت معوقات حقوقی خود این کارگران امیدوارند دیگر شاهد بازگشت شرایط نامطلوب گذشته نباشند.
یکی از کارگران در این باره میگوید: اگرچه هنوز هم حقوق فروردین ماه کارگران پرداخت نشده اما سال گذشته، سال بسیار سختی برای کارگران فولاد و چدن بود. تعویق در پرداخت دستمزدها و زمزمههای زیادی که درباره بدهیهای کلان شرکت شنیده میشد کارگران را به شدت نگران کرده بود. این وضعیت باعث شد کارگران یکی دو مرتبه دست به اعتراض بزنند. به گفتهٔ این کارگر ادامهٔ آن شرایط به شدت کارگران را خسته کرده بود و انگیزهٔ ادامه دادن کار را از آنان سلب کرده بود.
کارخانه فولاد وچدن دورود نزدیک به ۱۴۰ کارگر رسمی و پیمانی دارد. کارگران این کارخانه به دلیل عدم دریافت به موقع مطالباتشان در سال گذشته با مشکلات عدیدهای روبرو شدند و تجمع اعتراضی هم برگزار کردند. کمبود نقدینگی و رکود در بازار فروش قطعات فولاد وچدن و همچنین راهاندازی و تجهیز کارخانه فولاد وچدن به دستگاههای پیشرفته، عمدهترین دلایلی بود که باعث تعویق در پرداخت مطالبات کارگران شد. به رغم این، مدیریت فولاد و چدن دورود در آخرین گفتگوی خود با ایلنا وعده داد تا قبل از پایان سال ۹۳ نسبت به تسویه کلیه معوقات حقوقی اقدام لازم را انجام دهد. وعدهای که با گذر از اولین ماه سال جدید محقق شد.
10 ماه دستمزد عقبافتاده کارگران مسکن مهر پردیس
تسنیم طی گزارشی بتاریخ27اردیبهشت،ازعقب افتادگی 10ماهه پرداخت دستمزد کارگران مسکن مهر پردیس،خبرداد.
بنابهمین گزارش،یکی از کارگران افغانستانی گفت: چند سالی است که در مسکن مهر پردیس کار میکنم، اوایل وضعیت تقریباً خوبی داشتیم و پیمانکار هر ماه دستمزد کارگرانش را میداد.
وی با بیان "این در حالی است که طی ماههای اخیر وضعیت چندان مناسبی نداریم" افزود: حدود 10 ماه است که هنوز پیمانکار دستمزدم را نداده است و فقط پول خرجی میدهد که با آن هم بهسختی میتوانم اموراتم را بگذرانم.
وی ادامه داد: پیمانکار میگوید شرکت عمران پولم را نداده است و به همین دلیل هم نمیتوانم دستمزد کارگران را پرداخت کنم.
وی با تأکید بر اینکه به همین دلیل بارها پروژه تعطیل شده است، تصریح کرد: شک دارم که شرکت عمران پردیس طلب پیمانکار را نداده باشد، چون علاوه بر خرید چند دستگاه اتومبیل گرانقیمت، صاحبکار ما ساخت پروژههای متعددی را هم در پردیس و هم در تهران آغاز کرده است.
عدم پرداخت حقوق کارگران سه شرکت پیمانکاری شهرداری اردبیل ازآغازسال جاری
فارس طی گزارشی بتاریخ27اردیبهشت،از عدم پرداخت حقوق کارگران سه شرکت پیمانکاری شهرداری اردبیل ازاول سال جاری،خبرداد.
برپایه این گزارش،بنقل از سرپرست شهرداری اردبیل سه شرکت پیمانکاری هنوز حق و حقوق فروردین ماه کارگران را پرداخت نکردهاند در حالی که اردیبهشت ماه نیز رو به اتمام است.
مربیان پیش دبستانی برای سومین بار در سال جاری تجمع کردند
حدود ۵۰ تن از مربیان پیش دبستانی که نسبت به بیتوجهی دولت به شیوهٔ استخدام آموزش و پرورش اعتراض دارند صبح امروز (یکشنبه ۲۷اردیبهشت) برای سومین بار در سال جاری در مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش27اردیبهشت ایلنا،تجمع کنندگان گفتند:که از استانهای همدان، خوزستان، لرستان، مرکزی و شهرستانهای استان تهران در مقابل مجلس تجمع کردهاند.
آنان معتقدند آموزش و پرورش باید بدون برگزاری آزمون و با اولویت نسبت به استخدام مربیان پیش دبستانی اقدام کند.
به گفتهٔ مربیان معترض، استخدام از سوی دولت با شرط برگزاری آزمون مورد موافقت قرار گرفته و باعث نگرانی آنها شده است.
به گفتهٔ یکی از حاضرین در تجمع امروز، نحوهٔ برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش بسیاری از مربیان را با تهدید امنیت شغلی مواجه کرده است. به گفتهٔ او، نحوهٔ استخدام باید بر اساس ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی باشد که در مهرماه ۹۱ تصویب شده و بر اساس آن الویت استخدام با نیروهای پیش دبستانی و نیروهای شرکتی است.
مربیان پیش دبستانی میگویند قرار بود سال گذشته و در مرداد ۹۳ آزمون استخدامی برگزار شود، اما این آزمون به بهانهٔ کمبود بودجه لغو شد تا اینکه در بهمن ماه ۹۳ که وزیر آموزش و پرورش کارت زرد دومش را بابت استنکاف از برگزاری آزمون گرفت. پس از کارت زرد آقای فانی اعلام کرد که ما باید ۵ هزار نیرو استخدام کنیم و به همین دلیل به زودی آزمونی برگزار خواهد شد که طی آن طبق ماده ۲۸، الویت استخدام با فرزندان فرهنگیان است. این درحالیست که مربیان پیش دبستانی معتقدند، الویت در استخدام طبق ماده ۱۷ با نیروهای پیش دبستانی و نیروهای شرکتی است.
به گفتهٔ یکی از معترضین، وزیر آموزش و پرورش در روزهای گذشته هم اعلام کرده در تهران نیاز به استخدام نیروی جدید نداریم و با جابه جایی نیروها، تامین نیرو صورت میگیرد.
او ادامه داد: شنیدن این حرفهای ضد و نقیض، مربیان پیش دبستانی را نگران کرده است. حرف ما این است که چرا قانونی که ۴ سال است تصویب شده توسط دولت اجرایی نمیشود و چرا حق و حقوق صنفی بسیاری از مربیان پیش دبستانی که سالهاست در این سیستم زحمت کشیدهاند نادیده گرفته میشود.
تجمع کنندگان میگویند، بارها از طریق نمایندگان مجلس پیگیر اجرای این قانون شدهایم اما به دلیل عدم همکاری دولت هنوز هم بلاتکلیف هستیم. علی رغم اینکه کمیسیون آموزش به ما وعده داد که پیگیر عدم اجرای ماده ۲۸ که الویت استخدام با فرزندان فرهنگیان می دهد باشد، اما ۸ اردیبهشت ماه سال جاری از طریق رسانهها اعلام شد که معاونت راهبردی ریاست جمهوری با برگزاری آزمون طبق ماده ۲۸ موافقت کرده درحالیکه ما پیگیر اجرای مادهٔ ۱۷ بودیم.
تجمع امروز در حالی برگزار شد که از ابتدای سال جاری تاکنون مربیان سه بار در اعتراض به شیوهٔ برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در مقابل مجلس تجمع کردهاند. این معلمان که مرداد ماه سال ۹۳ هم اقدام به برگزاری تجمع مشابهی در برابر مجلس کرده بودند، خواستار استخدام خود توسط آموزش و پرورش هستند.
پس از وعدهٔ وزیر آموزش و پرورش مبنی بر برگزاری آزمون استخدامی برای استخدام ۵ هزار معلم در سال جدید، مربیان پیش دبستانی معتقدند این شیوهٔ برگزاری آزمون طیف قابل توجهی از آنان را از استخدام در وزارت آموزش و پرورش محروم خواهد کرد. وزیر آموزش و پرورش استخدام مربیان پیش دبستانی را به شرکت این مربیان در آزمون استخدامی و کسب گواهی صلاحیت معلمی پس از گذراندن دورههای مربوطه در دانشگاه فرهنگیان منوط کرده است و این امر موجبات نگرانی از آیندهٔ شغلی بسیاری از مربیان پیش دبستانی را فراهم آورده است.
تجمع چندباره اهالی شهرک اکباتان در اعتراض به تخریب محیط زیست
ساکنین شهرک اکباتان برای چندمین بار اعتراض خود را نسبت به ساخت و ساز غیرمجاز و تخریب محیط زیست نشان دادند.
به گزارش 27اردیبهشت خبرآنلاین، پس از گذشت چند ماه، هنوز اهالی فاز 2 شهرک اکباتان در مقابل ساختمانی که موجب تخریب فضای سبز این محل شده تجمع می کنند و اعتراض خود را نشان می دهند.
براساس این گزارش،این بار نیز اجتماع معترضین از ساعت 6 تا 8 ادامه داشت و اعتراض کنندگان با سردادن شعارهایی ازجمله«ساخت و ساز بی قانون، تخریب باید گردد»، «اکباتان بیدار است از ساخت و ساز بیزار است» و .....نارضایتی شان را ابراز کردند.
اهالی این شهرک معتقند که زمینی که توسط شهرداری برای ساخت یک موسسه فرهنگی اختصاص پیدا کرده، فضای سبز است و به عنوان بوستان محلی شناخته می شود.
در پایان این تجمع، قطعنامه ای توسط معترضین مبنی بر این که اهالی اکباتان تا تخریب این سازه غیرقانونی از پای نخواهند نشست و از راه های قانونی و مدنی به اعتراضات خود ادامه می دهند خوانده شد.این افراد از شهردار خواستند تا به خواسته هایشان توجه کند.
راست می گویید، ما زیادیم!
در تاریخ ٢٧ فروردین ۱٣٩۴ معلمان معترض در پی فراخوان عمومی «کانون صنفی معلمان ایران» در بیش از ۱۴۰ شهر کوچک و بزرگ به «اعتراض سکوت» دست زدند. آنها در این تجمعات سراسری با بالا بردن پلاکارت ها، هم مطالبات و خواسته های برحق خود را طرح نمودند و هم قطعنامۀ خویش را خواندند. بنابراین اعتراض هزاران معلم در بسیاری از شهرهای ایران نه تنها در سکوت برگزار نگردید، بلکه انعکاس گسترده ای در میان سایر معلمان و توده های زحمتکش داشت. آنچه بیش از هر چیز دیگر باید مورد دقت قرار گیرد اهمیت اتحاد و همبستگی در میان معلمان مبارز و نقش تشکیلات و سازماندهی آنان است که معلمان آگاهانه آن را به کار گرفته، به مبارزات خود تداوم بخشیدند.
پس از اعتراض سراسری ٢٧ فروردین که هم از نظر کثرت مناطق شهریِ به پا خاسته و هم از نظر کمیت افراد شرکت کننده در آن، بعد از جنبش های اجتماعی سال ۸۸ و اعتصاب ٥۰ روزۀ کارگران معدن بافق، به لحاظ حضور گستردۀ مردم در خیابان ها حرکتی کم نظیر بود، دومین اعتراض و راه پیمایی همگانی و برنامه ریزی شده در تاریخ ۱۱ اردیبهشت در پارک پردیسان در تهران و سومین اعتراض جمعی در روز ۱٧ اردیبهشت در مقابل مجلس در میدان بهارستان تهران و چندین شهر دیگر نیز از اهمیت به سزایی برخوردارند.
روز ۱۱ اردیبهشت تجمع معلمان در پارک پردیسان با راهپیمایی در ضلع شمالی پارک در امتداد اتوبان همت، خاتمه یافت. مهم تر از آن تجمع اعتراضی ۱٧ اردیبهشت در مقابل مجلس و خیابان های اطراف آن بود که جمعیتی در حدود ٣ تا ۴ هزار نفر از ساعت ۱۰ صبح از مناطق مختلف تهران و نواحی ۴ گانه آموزشی کرج و سایر شهرستان ها خود را به آنجا رسانده بودند. این حرکت به ویژه از ساعات ۸ تا ۱٢ صبح در تهران و کرج، حتی بر فضای مترو و سیستم حمل و نقل شهری نیز تأثیرگذار بود. ازدحام فرهنگیان و گفتگوهای آنان با سایر مسافران پیرامون خواسته ها و نیز مشارکت و نقش فعال معلمان زن چشمگیر بود. به رغم وجود گرایش های متفاوت و بعضاً اصلاح طلبانه در میان جمع رهبری ِ «کانون صنفی ...» که سعی در غلبه بر جو مبارزه جویی موجود در میان معلمان و کنترل اعتراضات با پوشش مطالبات صرفاً صنفی و نه سیاسی، و کشاندن مبارزه به سطح اقدامات خیریه مانند اهدای خون، فعالیت های پاکسازی محیط زیست و ورزشی ... تأکید دارد، محتوای بسیاری از پلاکارت هایی که در این تجمع در دست معلمان حمل می شد، تمامی ابعاد شرایط زندگی و کار بخش های مختلف طبقۀ کارگر و محرومان جامعه را دربر می گرفت. شعارهایی با مضمون: خط فقر ٣ میلیون حقوق ما ۱ میلیون، معلمان در بند را آزاد کنید، سکوت دیگه کافیه تعطیلی مدارس تحریم امتحانات، رتبه بندی تفرقه بین معلمان است، رتبه بندی از آن خودتان، بیمۀ کارآمد حق معلمان است، خصوصی سازی مدارس و کالایی شدن آموزش را متوقف کنید، آموزش رایگان و برابر حق دانش آموزان ماست، معلمان باید مدیران مدارس را انتخاب کنند، استاندارد و ایمن سازی مدارس، وضعیت معلمان حق التدریسی و آزاد، حقوق بازنشستگان باید مطابق با نظام پرداخت هماهنگ کشوری باشد، ما خواهان حقوق و معیشت برابر و بالای خط فقر هستیم ... از جمله شعارهایی بودند که به شکل وسیعی دیده می شدند.
یورش روزافزون سرمایه داری حاکم به سطح معیشت کارگران (شاغل و بازنشسته)، لگدکوب کردن ابتدایی ترین حقوق و آزادی های دمکراتیک، حاکمیتِ سیاست ترویج جهل و تاریک اندیشی و سرکوب، اخراج و بیکارسازی های وسیع، محرومیت جمعیت کثیری از فرزندان خانوارهای زحمتکش از حقوق به رسمیت شناختۀ کودکان مانند آموزش، تغذیۀ سالم و کافی، مراقبت های پزشکی، محل سکونت و فضای زندگی مناسب، امکانات ورزشی، هنری و تفریحی و غیره، به انحطاط کشاندن نظام آموزشی و آلودن آن از یک سو به تاریک اندیشی و اسارت های فکری سنتی و از سوی دیگر به ارزش های مبتذل و سود پرستانۀ سرمایه داری، همه و همه واقعیات روزمرۀ جامعه اند که معلمان نیز به شکل مستقیم و گسترده با آن رو در رو هستند. نظام آموزشی حاکم که مبتنی بر قانون سرمایه داری یعنی کسب حداکثر سود است، فضای آزادانۀ رشد همه جانبه، خلاقیت و نوآوری های علمی، شادابی و برخورداری از زیست شایستۀ تودۀ مردم را تبدیل به جهنمی از معضلات و آسیب های اجتماعی کرده است. معلمی که در بدترین فضا و شرایط کار، حتی امنیت جانی نیز ندارد با شاگردانش در آتش سهل انگاری و اهمال کاری ها جزغاله می گردد، در رفت و آمد ناایمن به محل کار، قربانی حوادث می شود و برای نجات دانش آموز روستایی اش از آب، جان می بازد، کلاس درسش کپر، کانکس و طویله است، و سطح معیشتش با خط فقر فرسنگ ها فاصله دارد، از مزایا، امکانات و منزلت برخوردار نیست، همکارانش در اسارت اند، و مشتی متحجر تاریک اندیش و یا کارگزاران زر و زور برنامۀ کارش را دیکته می کنند، مطالباتش به هیچ رو محدود و گذرا نیست، بلکه از ابعاد فراگیر و همه جانبه برخوردار است. این مطالبات با انبوه خواسته ها و مطالبات دیگر کارگران و زحمتکشان یعنی اکثریت عظیم توده های زحمتکش جامعه، زنان، دانشجویان و جوانان مشترک است.
سرمایه داری حاکم نه تنها از نظام آموزشی برای تربیت کارگر متخصص ارزان سود می برد، نه تنها از نظام آموزشی برای تخدیر افکار نوجوانان و جوانان و تبدیل آنها به بردۀ فکری خود بهره برداری می کند بلکه هم اکنون در تلاش است با خصوصی سازی آموزش این نهاد را به وسیلۀ دیگری برای سودجوئی پایان ناپذیر خود در جامعه مبدل سازد.
چشم انداز دیگری پیش روی تودۀ میلیونی معلمان که در مناسبات سرمایه دارانه حاکم مورد بهره کشی و ستم قرار دارند، جز بر هم زدن این مناسبات و دگرگونی ریشه ای شرایط کار و زیست خود وجود ندارد. هیچ اعتماد و چشمداشتی به اَعمال مدیران فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اداری و ایدئولوژی پردازان رنگارنگ طبقۀ سرمایه دار، نباید داشت، تشکل مستقل معلمان ضمن گسترش ارتباط و پیوند با معلمان بازنشسته و اخراجی که به بالا بردن توان مبارزاتی آن یاری خواهد رساند، قادر است با سازماندهی و تدارک، وارد سطح عالیتری از تداوم مبارزات خود گردد.
معلمان باید وارد میدان مبارزۀ فرهنگی – سیاسی و مبارزه برای تحول در شرایط معیشتی و مزدی خود گردند. تا زمانی که معلمان وارد مبارزه مستقل سیاسی نگردند، امیدی به تغییر و تحول واقعی نیست. معلمان باید چشم انداز روشنی از تحول جامعه و آگاهی عمیقی از اهداف خود و اراده محکمی برای تحقق آنها داشته باشند و این آگاهی و چشم انداز و راه دست یابی بدان را به سایر معلمان که مربیان جامعه هستند منتقل کنند. معلمان با چنین نگرشی و با اتحاد و همبستگی با سایر استثمار شدگان کارمزدی و به طور کلی جمعیت میلیونی طبقه کارگر با مبارزۀ پیگیر می توانند نه تنها اوضاع موجود را به نفع خود تغییر دهند، بلکه زمینه های ایجاد جامعه ای فارغ از ستم و استثمار را فراهم سازند.
اکثریت عظیم معلمان بخشی از طبقۀ کارگرند و مانند دیگر کارگران مزدی در صنعت، کشاورزی و خدمات دستخوش ستم و استثمار نظام سرمایه داری هستند. معلمان با کارگران رشته های مختلف صنعت، ساختمان، حمل و نقل و ارتباطات، معادن، کارگران بیمارستان ها، خواه آنها که در بخش درمان و بهداشت و مراقبت کار می کنند و خواه کارگران فنی و غیره، کارگران خدمات بازرگانی و اداری و خدمات شهری، هم طبقه و هم سرنوشت اند و منافع بنیادی مشترک دارند. از این رو پیشروی معلمان و پیروزی آنها در پیوند نزدیک با پیشروی و پیروزی مبارزات طبقۀ کارگر در کلیت آن است.
مستحکم باد اتحاد معلمان سراسر کشور در مبارزۀ مشترک برای تحقق خواست هایشان!
برقرار باد پیوند رزمندۀ میان معلمان سراسر کشور و همۀ کارگران مزدی!
پیش به سوی ایجاد تشکل های پایه ای معلمان در تمام مراکز آموزشی!
معلم زندانی، کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد!
کارگران پروژه های پارس جنوبی
فعالان کارگری جنوب
فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان
جمعی از معلمان اخراجی
جمعی از کارگران پتروشیمی های منطقه ویژه ماهشهر و بندر امام
جمعی از کارگران محور تهران – کرج
فعالان کارگری شوش و اندیمشک
اردیبهشت ۱٣٩۴
kargaran.parsjonobi@gmail.com
سلامتی وجان كارگران در 31 كارگاه سيليس كوبي همدان درخطراست!
كارفرمايان به بهانه صرفه جويي سامانه هاي تهويه هوا را خاموش مي كنند؟
کار کردن در فضاي مه آلود و خفه کننده، کار هر کسي نيست؛ بايد آنقدر براي زندگي انگيزه داشته باشي تا بتواني براي تامين هزينه هاي آن چوب حراج به سلامتي و جانت بزني.
چند کيلومتر آنطرف تر از شهر همدان در جاده ملاير، شهر «ازندريان» قرار دارد، شهري که کارگاه هاي سيليس کوبي اش جزوي از صنعت مهم استان بوده و قطب توليد سيليس در کشور به شمار مي رود. کارگاه هايي که چند سالي است ناظران بهداشتي مي گويند بلاي جان کارگران خود شده است.
چرا که به دليل نداشتن تهويه مناسب در اين کارگاه ها، ذرات سيليس در محل کار پخش و با هر نفس اين کارگران شمارش معکوسي مي شود براي پايان دادن به زندگيشان.
ابتلابه بيماري «سيليکوزيس»
شايد نام بيماري «سيليکوزيس» تاکنون به گوشتان نخورده باشد، اين همان بيماري است که کارگران کارگاه هاي سيليس کوبي که از تهويه هاي مناسب برخوردار نيستند در معرض ابتلابه آن بوده و راهي براي درمان آن وجود ندارد.
يکي از کارگران شاغل در اين کارگاه ها با بيان اينکه دستمزدشان اندک است، گفت: بيشتر افراد شاغل در اين کارگاه ها تنها با يک ماسک معمولي از ورود اين گرده ها به ريه هاي خود جلوگيري مي کنند، اما کارشناساني که براي نظارت به اين کارگاه ها مي آيند اين کار را بي فايده مي دانند.وي که نخواست نامش فاش شود، اضافه کرد: 2 سال پيش با پيگيري هاي مرکز بهداشت ملاير سامانه تهويه براي اين کارگاه ها نصب شد، اما اين سامانه ها به صورت دائمي در اين محل روشن نيست. 9 سالي است که با دستمزد اندک کار مي کنم و از همان سال هاي اول فعاليتم به ناراحتي تنفسي دچار شدم و سرفه هاي شبانه نيز امانم را بريده، اما به خاطرهزينه هاي زندگي ناچار به تحمل اين وضعيت هستم. اين مشکل بيشتر کارگران فعال در کارگاه هاي سيليس کوبي است.
ايجاد کارگاه هاي سيليس کوبي بدون ساختار شهرکي
«حسين عرفاني »، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي همدان در اين باره گفت: سيليس، کاني ارزشمندي است که وجود آن در طبيعت هيچگونه خطري ندارد. اين کاني زماني مي تواند مشکل آفرين باشد که به بلورهاي ريزي تبديل و گرده آن وارد ريه انسان شده و به صورت مزمن و به شکل يک بيماري شغلي به نام «سيليکوزيس» تبديل شود. وي عنوان کرد: همدان قطب توليد سيليس در کشور است اين کاني از نظر ايجاد صنايع تبديلي و فرآوري هاي اقتصادي سود زيادي را براي استان ايجاد مي کند.
عرفاني با بيان اينکه کارگاه هاي سيليس کوبي استان همدان بدون ساختار شهرکي در حاشيه شهر ازندريان ايجاد شده، عنوان کرد: از 18 سال پيش موضوع بيماري «سيليکوزيس» در کارگاه هاي سيليس کوبي استان مورد بررسي قرار گرفت و با مشاوره اساتيد دانشگاه طب کار و بهداشت حرفه اي مسائل ايمني که مي توانست در اين کارگاه ها باعث جلوگيري از ابتلابه اين بيماري شود، تدوين شد که اگر اين مسائل رعايت و سامانه تهويه مناسب در کارگاه ها نصب مي شد، ميزان گرد سيليس موجود در کارگاه ها به زير استاندارد کاهش پيدا مي کرد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي همدان اضافه کرد: با اين وجود با پيگيري هاي انجام شده هم اکنون از 33 کارگاه سيليس کوبي استان، 31 کارگاه مجهز به سامانه تهويه استاندارد بوده و2 مورد از اين کارگاه ها نيز به دليل نداشتن اين سامانه تعطيل شده است. وي با بيان اينکه مشکل عمده اين کارگاه ها استفاده نکردن مداوم از سامانه هاي تهويه است، افزود: با توجه به اينکه اين سامانه ها مصرف انرژي بالايي دارند، بيشتر کارفرمايان استفاده مداوم از آن را به صرفه ندانسته و تنها در ساعات محدودي از آن استفاده مي کنند. زماني که ناظران بهداشتي براي بازديد از اين کارگاه ها مراجعه مي کنند با يک سامانه تهويه مناسب مواجه هستند، اما اغلب کارفرمايان زماني که ناظران حضور ندارند، مانند شب ها براي کاهش هزينه ها اقدام به خاموش کردن اين دستگاه ها مي کنند و اين باعث پخش گرد اين کاني در محيط کارگاه مي شود.
عرفاني، با بيان اينکه بيشتر کارگران نيز با حقوق خود آشنا نبوده و اعتراضي به اين موضوع ندارند، تصريح کرد: نظارت بر وضعيت کارگراني که از طريق قانوني در اين کارگاه ها فعاليت مي کنند، چندان دشوار نيست، اما برخي کارگران شاغل در اين کارگاه ها ازاتباع خارجي بوده و به صورت غيرقانوني در اين کارگاه ها فعاليت دارند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي همدان با تاکيد براينکه کارکناني که در اين واحدها کار مي کنند در معرض بيماري شغلي سيليکوزيس قرار دارند خاطرنشان کرد: اين بيماري، ناتوان کننده، برگشت ناپذير و در بسياري از اوقات کشنده است که در اثر تماس با گرد و غبار سيليس آزاد قابل تنفس به وجود مي آيد. وي علائم اين بيماري را تنگي نفس، سرفه شديد، خس خس سينه و احساس فشار در قفسه سينه عنوان و تاکيد کرد: تنفس بلورهاي سيليس همچنين مي تواند باعث بيماري هاي ديگري مانند سل، بيماري کليه و سرطان ريه شود. اين بيماري درمان قطعي ندارد.
استفاده از روش هاي مهندسي گرد وغبار
به گفته عرفاني، استفاده از روش هاي مهندسي گرد وغبار شامل تهويه موضعي وعمومي، پيگيري و لزوم مراقبت هاي پزشکي، استقرار نظام سلامت شغلي، استقرار کارگاه هاي سيليس کوبي در شهرک هاي صنعتي استاندارد و مورد تاييد، نظارت مستمر و هماهنگ ادارات و ارگان هاي ذيربط، ارتقاي سطح آگاهي و دانش شاغلان و کارفرمايان، به کارگيري کارگران مجاز و داراي هويت از راه هاي پيشگيري از اين بيماري است.
نيازمند هماهنگي منسجم بين بخشي هستيم
«حسن احمدي»، رئيس مرکز بهداشت استان همدان هم با بيان اينکه رفع اين مشکل نيازمند هماهنگي منسجم بين بخشي است، افزود: از بين بردن اين مشکل بدون حمايت مديريت ارشد استان امکان پذير نيست. کارگاه هاي سيليس کوبي قابليت آن را دارند که به عنوان شهرک صنعتي ارتقا پيدا کنند و سازمان صنعت، معدن و تجارت، شرکت شهرک هاي صنعتي، منابع طبيعي و ديگر سازمان هاي ذيربط بايد يک منطقه را به عنوان شهرک صنعتي استاندارد سيليس کوبي در استان مشخص کنند.
احمدي گفت: کارگاه هاي سيليس کوبي از 2 منظر آلودگي زيست محيطي و آلودگي داخل کارگاه ها مورد نظارت قرار دارند. هم اکنون کارگاه هاي سيليس کوبي استان مجهز به سامانه تهويه هستند و پيش از راه اندازي اين سامانه ها نيز آموزش هاي لازم به مديران کارگاه ها داده شده است. سيليس ماده اوليه مورد نياز شيشه سازي، چيني سازي، سراميک سازي، توليد آجر ماسه آهکي، ريخته گري و توليد سيليکات سديم به عنوان نيمه هادي در صنعت الکترونيک و توليد پشم شيشه کاربرد داشته و مقادير قابل توجهي از ماسه سنگ خرد شده سيليس نيز به عنوان مصالح ساختماني به کار مي رود.
یکی از کارگران مجتمع فولاد خراسان از شدت سوختگی درگذشت
یکی از سه کارگر آسیبدیده مجتمع فولاد خراسان شب گذشته در بیمارستان امام رضاشهر مشهد درگذشت.
به گزارش27اردیبهشت آنا،دکتر علی احمدآبادی، جراح بخش سوختگی بیمارستان امام رضا مشهد که درگیر درمان این سه کارگر بوده درباره وضعیت جسمانی این کارگران سانحه دیده گفت: سوختگی این افراد شدید بود و به ترتیب شدت مصدومیت 30، 85 و 90 درصد سوختگی داشتند که متاسفانه کارگری که دچار سوختگی 90 درصدی بود شب گذشته (شنبه شب) بر اثر آسیب شدید استنشاقی جان سپرد.
سهشنبه شب هفته گذشته ماده مذاب در واحد ریختهگری مجتمع فولاد خراسان به روی سه کارگر ریخت و آنها را دچار سوختگی شدید کرد. پزشک بیمارستان امام رضااز اعلام نام این کارگر جانباخته امتناع کرد.
او از نوع مادهای که باعث این سوختگی شده نیز ابراز بیاطلاعی کرد و گفت: این سوختگیها به خاطر تماس با مواد مذاب با درجه حرارت بالا روی داده است اما درباره نوع ماده مذاب، کارشناسان باید نظر بدهند.
دکتر احمدآبادی درباره دو مصدوم دیگر این حادثه گفت: مصدومی که سوختگی 85 درصد دارد در بخش آی سی یو تحت نظارت قرار دارد و کارگر مصدوم دیگر هم که وضعیت بهتری دارد در بخش سوختگی بستری است. در حال حاضر همکاران ما در بخشهای گوناگون در تلاش برای بهبود وضعیت این دو مصدوم هستند.
منبع:روزنامه ایران-27اردیبهشت
درهمین رابطه:
سوختگی شدید و وخامت حال سه کارگر مجتمع فولاد خراسان ونامه سرگشاده کارگران این مجتمع
سه شنبه شب بر اثر وقوع حادثه اي در ايستگاه ريخته گري مجتمع فولاد خراسان ، متاسفانه سه نفر از کارگران واحد ريخته گري به دليل پاشش مذاب دچار سوختگي شديد شده و هر سه به دليل وخامت حال به مشهد اعزام شده و در بخش سوختگي بيمارستان امام رضا بستري شدند .
به گزارش 26اردیبهشت عطارنیوز،با توجه به این حادثه دلخراش و حادثههای اخیردرنیشابورجمعی ازکارگران این مجتمع،برای روشن شدن علل حوادث کاری وجلوگيري از به خطر افتادن جان کارگران،طی نامه ای سرگشاده از دادستان شهرستان نیشابورخواستند صرفا به گزارشهاي ارائه شده توسط کارفرمايان بسنده نکرده و به عنوان مدعي العموم به اين موضوع ورود نمايد.
دربخش هایی از این نامه سرگشاده با امضای جمعی ازکارگران مجتمع فولاد خراسان آمده است:
۱- متاسفانه وقوع حوادث صنعتي در شهر نيشابور روند صعودي پيدا کرده ( از آخرين حوادث ميتوان به جان باختن کارگر نمونه امسال در شهرک صنعتي در چند روز پيش اشاره کرد ) که توجه و اعمال نظارت بيشتر بخشهاي حاکميتي نظير اداره کار و … را مي طلبد تا وقوع اينگونه حوادث کاهش يابد.
۲-با توجه به وجود صنايع متعدد در شهرستان ، متاسفانه پزشک و کادر تخصصي لازم،تجهيزات و امکانات پزشکي متناسب با حوادث صنعتي ( نظير قطع عضو ، سوختگي و …) وجود ندارد و شاهد اين مدعا اعزام اکثر مصدومان ناشي از کار به مشهد مي باشد.
۳- متاسفانه به دليل نگاه مديران ارشد شرکت مجتمع فولاد که بيشتر در پي کسب جوايز متعدد ملي و برگزاري نمايشگاهها و جلسات فرا سازماني و… مي باشند ، باعث شده تا مديران مياني اين شرکت وقت،توجه و اهتمام لازم به مباحث تخصصي توليد و ايمني را نداشته باشند که نتيجه آن بروز حوادثي چنين دلخراش مي باشد.کارشناسان امر مي توانند با حضوري کوتاه و بررسي ميداني در مجتمع فولاد ، حوادث بالقوه بسيار متعددي مشاهده نمايند. !!!! ( از آنجايي که نميخواهيم متهم به مطرح شدن مشکلات داخلي به بيرون از شرکت شويم از بيان جزييات خودداري نموده و اين موضوعات را به نحو مقتضي به اطلاع مسئولان محترم شهرستان خواهيم رساند ) .
در پايان از دادستان محترم شهرستان نيز تقاضامنديم که به عنوان مدعي العموم به جهت جلوگيري از به خطر افتادن جان کارگران به اين موضوع ورود نمايند و صرفا به گزارشهاي ارائه شده توسط کارفرمايان بسنده نفرمايند .
یادآوری بنقل ازسایت شركت مجتمع فولاد خراسان :
بر اساس مطالعات امکان سنجی در استان خراسان بزرگ توسط شرکت کوبه استیل ژاپن در سال 1368 ، شرکت مجتمع فولاد خراسان در منطقه ای به مساحت 1400 هکتار واقع در 15 کیلومتری شمالغرب شهرستان نیشابور مکان یابی گردیده و با بهره برداری از کارخانجات : نورد سبک فولاد ساختمانی به ظرفیت 550 هزار تن ، فولادسازی بیلت به ظرفیت 630 هزار تن و 2 واحد احیاء مستقیم هر یک به ظرفیت 800 هزار تن در سال ، می رود تا با احداث واحدهای توسعه در حال اجرای خود شامل فولادسازی شماره 2 به ظرفیت 720 هزار تن ، گندله سازی به ظرفیت 5/2 میلیون تن و کنسانتره 5/2 میلیون تنی و برنامه احداث توسعه های فولادسازی و نورد ، قطب سوم فولاد کشور را در استان خراسان رضوی تثبیت نماید.
این واحد بزرگ اقتصادی که خط مقدم جبهه صنعتی شرق کشور لقب یافته اشتغالی بالغ بر 5000 نفر بطور مستقیم در خطوط تولید ، پشتیبانی و حمل و نقل و برای بیش از این تعداد بطور غیر مستقیم فرصت شغلی ایجاده کرده است.

اعتصاب کارگران دو کارخانه خودروسازی در ترکیه را تعطیل کرد
ادامه اعتصاب کارگران در دو کارخانه بزرگ خودروسازی ترکیه موجب توقف کامل خط تولید این کارخانجات شده است .
به گزارش 27اردیبهشت ایرنا، کارگران کارخانه های خودروسازی ترکیه تاکید کرده اند که تا احقاق حقوق خود به اعتصاب ادامه می دهند. در این دو کارخانه بیش از 10 هزار کارگر فعالیت می کنند.
اعتصاب هفته گذشته ابتدا در کارخانه رنو - داچیا که با امتیاز فرانسه در شهر بورسا در غرب ترکیه فعالیت دارد، شروع شد و با پیوستن کارگران کارخانه توفاش – فیات که با امتیاز فیات ایتالیا فعالیت دارد، گسترش یافته است.
کارگران در واکنش به تبعض اتحادیه کارگران شاغل در صنعت خودروسازی ترکیه در انعقاد قرارداد دسته جمعی با کارگران، خواستار از دور خارج شدن سندیکا و مذاکره مستقیم کارفرما با نمایندگان کارخانه شده و 10 هزار کارگر در اعتراض به مدیریت سندیکا، از عضویت سندیکای موسوم به 'متال ایش' استعفا داده اند.
اعتراض کارگران درپی انعقاد قرارداد دسته جمعی سندیکای متال ایش با کارخانجات بوش که با سرمایه گذاری آلمان در این شهر فعالیت دارند، شروع شده است. آنها می گویند که سندیکا تلاشی را که برای انعقاد قرارداد دسته جمعی با شرکت بوش داشته در مورد قرارداد دسته جمعی با کارخانجات رنو و توفاش نداشته و اکنون حقوق و مزایای آنها کمتر از مشاغل مشابهی است که کارگران در بوش دریافت می کنند.
این اولین باری است که کارگران شاغل در صنعت خودروسازی ترکیه این چنین اعلام همبستگی کرده و بطور دسته جمعی دست از کار می کشند.
در حالیکه هزاران کارگر در مقابل ساختمان این دو کارخانه به اعتصاب نشسته خود ادامه می دهند، کارگران از سایر کارخانجات خودروسازی در این استان برای اعلام همبستگی با آنان به محل اعتصاب آمده و نیازهای غذایی آنها را تامین می کنند.
اعتصاب کارگران در بزرگترین کارخانجات خودروسازی ترکیه در شرایطی که در سال جاری میلادی پس از یک وقفه یک ساله، رشد تولید قابل توجهی داشته اند، دست اندرکاران اقتصاد این کشور را نگران کرده است، اما هنوز واکنشی از دولت آنکارا که سخت سرگرم برگزاری انتخابات عمومی سرنوشت ساز 17 خرداد ماه است، دیده نمی شود.
این دو کارخانه بطور سه شیفته کار می کنند و تولید هر شیفت در هر یک از این کارخانجات بین 400 تا 500 دستگاه خودرو است .
در این میان خبرگزاری آناتولی گزارش داد که منیر کارال اوغلو استاندار بورسا خواهان پادرمیانی بین کارگران و مدیریت کارخانه های خصوصی توفاش و رنو شده است.
گزارش شده که چند نفر از نمایندگان کارگران نیز با استاندار در این زمینه ملاقاتی داشته اند. استاندار قول داده که از اخراج کارگران جلوگیری کرده و اختلاف ها را حل کند.
بر اساس آخرین داده های اقتصادی در ترکیه، رشد بخش صنعت خودرسازی این کشور در چهار ماه نخست سالجاری میلادی نسبت به دوره مشابه سال گذشته 28 درصد افزایش یافته و به 455 هزار دستگاه رسید. این افزایش فقط در تولید خودرو سواری 15 درصد است.
صنعت خودروسازی ترکیه، در واقع نقش لوکوموتیو در صادرات این کشور را دارد و بروز وقفه ای در تولید، می تواند تاثیر تعیین کننده ای در رشد کلی صادرات ترکیه داشته باشد.
اعتصاب سراسری معدنچیان در پرو
کارکنان چندین معدن بزرگ در پرو از جمله معادن بزرگترین تولیدکنندگان مس قصد دارند برای تحت فشار قرار دادن دولت برای تحکیم قوانین کار، روز دوشنبه به اعتصاب نامعلوم دست بزنند.
به گزارش 27اردیبهشت ماین نیوز، توقف کار برنامه ریزی شده در بیش از 20 معدن، ممکن است تولید مواد معدنی پرو را که سومین تولیدکننده بزرگ مس، نقره و قلع و هفتمین تولیدکننده بزرگ طلا در جهان است، کاهش دهد.
ریکاردو خوارز، رییس فدراسیون معدنکاری ملی پرو اظهار کرد: کارکنان اتحادیه ای خواستار لغو قانونی هستند که سال گذشته تصویب شد و مقررات اخراج کارکنان را تسهیل می کند.
همچنین هدف از برگزاری این اعتصاب مبارزه با قانونی است که به گفته اتحادیه های کارکنان معدن، مزایا و بازرسیهای محل کار را کاهش می دهد.
به گفته خوارز، حدود 20 هزار نفر عضو فدراسیون معدنکاری ملی هستند.
بیست وهفتم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
**************
اخباروگزارشات کارگری26اردیبهشت1394
- بی خبری از وضعیت پدرام نصرالهی (نبه ز)
- بحران درشرکت دخانیات وبه خطرافتادن معیشت 14500 کارگر،کارمندوکشاورز
- خطربیکاری بیخ گوش1500کارگر شركت صنعتي دريايي ايران( صدرا)
- سوختگی شدید و وخامت حال سه کارگر مجتمع فولاد خراسان ونامه سرگشاده کارگران این مجتمع
- مرگ کودکان نیجریهای بر اثر مسمومیت سرب
بی خبری از وضعیت پدرام نصرالهی (نبه ز)
بنا به خبر رسیده پدرام نصرالهی فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در وضعیت نامناسبی به سر می برد. بنا به همین گزارش در پی مراجعه خانواده این فعال کارگری اداره اطلاعات شهر سنندج به خانواده وی گفته اند که قرار بازداشت نامبرده تمدید شده است. پدرام نصرالهی در روز 9اردیبهشت در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگر با یورش نیروهای امنیتی به خانه یکی از دوستانش که در آن مهمان بود مورد ضرب و شتم و بازداشت قرار گرفت.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن ادامه بازداشت پدرام نصرالهی، خواهان آزادی بی قید و شرط وی و تمامی کارگران و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
26 اردیبهشت 1394
بحران درشرکت دخانیات وبه خطرافتادن معیشت 14500 کارگر،کارمندوکشاورز
شرکت دخانیات بدنبال واگذاری به صندوق بازنشستگی فولاد دچار بحران شد ودر ٣ماه اخیر به دلیل بلاتکلیفی مدیریتی، مشکلاتش دوچندان شده است.
بنابراین برنامه تولید این شرکت با حداقلهای ممکن پیش میرود. این شرکت در سال گذشته بالغ بر ٨میلیارد نخ سیگار تولید کرده است درحالی که با یک برنامهریزی حسابشده این رقم میتوانست به ١٢میلیارد نخ برسد اما بلاتکلیفی موجود در این شرکت موجب شده است تا برنامههای توسعهای آن با وقفه روبهرو شود و در اهداف طراحیشده حداقلها مدنظر قرار گیرد.
بدینترتیب در صورتی که این رویه ادامه یابد، قاچاق و واردات رسمی به تدریج همین سهم ناچیز تولید داخلی را نیز از آن خود میکند و معیشت حدود 14500هزار کارکن و کشتکار توتون و تنباکو نیز به خطر میافتد.
درحال حاضر ٦هزار و ٥٠٠ کارگر و کارمند در شرکت دخانیات ایران به صورت مستقیم کار میکنند که این تعداد کارکن ماهانه ١٨میلیارد تومان حقوق دریافت میکنند.
از طرف دیگر براساس بخشنامه دولت قبل کمکهای بلاعوض به کشاورزان و کشتکاران توتون و تنباکو و خرید تضمینی محصولات آنها در قالب یکی از وظایف حاکمیتی بر عهده این شرکت گذاشته شده است که براین اساس معیشت ٨هزار کشتکار توتون و تنباکو به شرکت دخانیات گره خورده است و سالانه ١٠٠میلیارد تومان هزینه برای این شرکت در پی دارد.
علاوه بر بار مالی سنگینی که این بخشنامه بر دوش دخانیات گذاشته است، از طرف دیگر معیشت این تعداد کشاورز و کشتکار و خانوادههای آنها نیز به فعالیت این شرکت وابسته شده است و با هر افتوخیزی در فعالیت آن معیشت این بخش از کشاورزان و کارکنان آن هم دستخوش تغییر و نوسان میشود.
شرکت دخانیات ایران در سال ١٣٠٧ بهعنوان یکی از قدیمیترین صنایع دخانی خاورمیانه با هدف توسعه و پیشرفت صنعت دخانیات کشور به صورت انحصاری تشکیل شد. پس از شروع به کار اولین کارخانه سیگارسازی در تهران در سال ١٣١٦، کارخانجات فرآوری در شهرهای رشت، گرگان، ساری، ارومیه و خوی توسعه یافته و فعال شدند. متعاقب آن کارخانه سیگارسازی رشت احداث شد و در حال حاضر شرکت دخانیات هفت مجتمع تولیدی در استانهای تهران، گیلان، اصفهان، گلستان، مازندران و کردستان دارد.
سال ١٣٩١ تصمیم به واگذاری بخشهای عمدهای از شرکت دخانیات ایران گرفته شد و در یک تصمیم عجیب و برخلاف قانون انحصار دخانیات (که از ٩٠سال قبل وضع و اجرا شده) این شرکت را بابت بدهیهای دولت، به بخشی غیرتخصصی واگذار کرد.
طی مصوبه سال ٩١ هیات دولت وقت (دولت احمدینژاد) با ابلاغ رحیمی معاون اول خصوصی شد و ٥٥درصد سهام آن به صندوق بازنشستگی فولاد، ٤٠درصد سهام عدالت و ٥درصد باقی مانده قرار شد بهعنوان سهام ترجیحی بین کارکنان آن تقسیم شود که به گفته فعالان این حوزه، چنین اتفاقی به صورت واقعی محقق نشده است.
در اواخر سال ١٣٩١ طبق تصویب هیأت وزیران ۵۵درصد از سهام شرکت دخانیات ایران به همراه سهام چندین شرکت دیگر دولتی به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شد و این صندوق به وزارت رفاه و تأمیناجتماعی منتقل شد.
در عمل شرکت دخانیات از یک وزارتخانه به وزارتخانهای دیگر رسید و بخشی متولی و ناظر بر این حوزه شد که هیچ تخصصی در این بخش نداشت و تنها جیب به جیبی شد که سرنوشت توسعهای این حوزه تولیدی را به کما برد.
شایعات در حوزه دخانیات این روزها بیش از هر زمان دیگری است و به گفته منابع مطلع در این شرکت نسبت فامیلی مدیرعامل قبلی با یکی از نمایندگان مجلس باعث شده بود مقاومتهایی در مقابل ورود مدیرعامل جدید در این حوزه شود. بحث جمع کردن امضا برای بازگشت نجفیان، مدیر مذکور هم به گفته فعالان این حوزه از سوی کارمندان قراردادی و به اجبار رخ داده تا مقابل بازگشت احتمالی مدیرعامل اسبق این حوزه (خلیلی) قرار گیرد.
جنگ روانی موجود در این حوزه و موج شایعات بیاساس و با اساس که حتی درباره فروش ارزان و هبه زمینهای این حوزه - هبه زمین ٦هزار متری نهاوند (متعلق به شرکت دخانیات) -هم بالا گرفته، کار را تا بدانجا پیش برده که مشخص نیست چه چيزي در این حوزه درحال وقوع است. مسئولان این بخش هم سکوتی معنادار کردهاند تا این گمانهزنیها شدت بگیرد.
خطربیکاری بیخ گوش1500کارگر شركت صنعتي دريايي ايران( صدرا)
رئیس هیات مدیره صدرا با تاکید بر اینکه دولت شهامت انجام کاری برای صدرا را ندارد تحریمهای داخلی را عامل ۸۰ درصد وضعیت کنونی این شرکت اعلام کرد .
به گزارش26اردیبهشت تسنیم،قباد چوبداراظهار کرد: صدرا یک شرکت بزرگی است که در سال 83 به دلیل ساختار بی ثبات مالی یا سوء نیت و سوء مدیریت، یک رشد بسیار هیجانی و غیرمنطقی چند برابری در مدت چهار تا پنج ماه داشت.
وی با بیان اینکه کاملا مشخص است که حسابسازی شده است، ادامه داد: این جریان هیجانی به فروش سهام تبدیل شد، بهطوریکه قیمت هر سهم به حدود 4000 تومان رسید، قاعدتا 4 هزار تومان 10 سال پیش الان حداقل باید 40 هزار تومان میشد. این در حالی است که هماکنون قیمت هر سهم صدرا 150 تومان است.
وی تصریح کرد: شرکتی با این عظمت در آن مقطع آنچنان تخلیه شده و به زمین خورد که دولت دیگر نتوانست آنرا جمع کند و به همین دلیل صدرا به بانک ملی واگذار شد. این بانک هم با آن عظمت نتوانست این شرکت را جمع کند و آنرا به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء دادند.
چوبدارگفت: صدرا 4800 نفر پرسنل داشت که الان به 1500 کاهش یافته است، هماکنون تقریبا تعطیل است و با 10 درصد ظرفیت کار میکند.
وی وضعیت صدرا را به کلاف سردرگم تشبیه کرد و گفت: بهعنوان دارنده امکانات بخش خصوصی قادر نیستیم کاری برای صدرا انجام دهیم. در حال حاضر صدرا 4000 میلیارد تومان بدهی دارد که 1800 میلیارد تومان آن به بانکهاست. این میزان بدهی سرمایه 10 بانک است، میدانید هر بانک در ایران 400 میلیارد تومان سرمایه دارد.
رئیس هیات مدیره صدرا در پاسخ به این پرسش که برای رفع مشکلات صدرا چه اقداماتی صورت گرفته است، بیان کرد: علاوه بر مجلس شورای اسلامی از خارج کشور هم برای برطرف کردن مشکلات صدار اقدام کردهایم، یعنی از سازمان ملل هم کمک خواستهایم. اینجا حرف زیاد است و اشک تمساح هم زیاد. کسی باید برای صدرا قدم بردارد که شهامت امضا کردن یک مصوبه را داشته باشد.
منبع:بخش هایی ازیک گزارش شهروند
سوختگی شدید و وخامت حال سه کارگر مجتمع فولاد خراسان ونامه سرگشاده کارگران این مجتمع
سه شنبه شب بر اثر وقوع حادثه اي در ايستگاه ريخته گري مجتمع فولاد خراسان ، متاسفانه سه نفر از کارگران واحد ريخته گري به دليل پاشش مذاب دچار سوختگي شديد شده و هر سه به دليل وخامت حال به مشهد اعزام شده و در بخش سوختگي بيمارستان امام رضا بستري شدند .
به گزارش 26اردیبهشت عطارنیوز،با توجه به این حادثه دلخراش و حادثههای اخیردرنیشابورجمعی ازکارگران این مجتمع،برای روشن شدن علل حوادث کاری وجلوگيري از به خطر افتادن جان کارگران،طی نامه ای سرگشاده از دادستان شهرستان نیشابورخواستند صرفا به گزارشهاي ارائه شده توسط کارفرمايان بسنده نکرده و به عنوان مدعي العموم به اين موضوع ورود نمايد.
دربخش هایی از این نامه سرگشاده با امضای جمعی ازکارگران مجتمع فولاد خراسان آمده است:
۱- متاسفانه وقوع حوادث صنعتي در شهر نيشابور روند صعودي پيدا کرده ( از آخرين حوادث ميتوان به جان باختن کارگر نمونه امسال در شهرک صنعتي در چند روز پيش اشاره کرد ) که توجه و اعمال نظارت بيشتر بخشهاي حاکميتي نظير اداره کار و … را مي طلبد تا وقوع اينگونه حوادث کاهش يابد.
۲-با توجه به وجود صنايع متعدد در شهرستان ، متاسفانه پزشک و کادر تخصصي لازم،تجهيزات و امکانات پزشکي متناسب با حوادث صنعتي ( نظير قطع عضو ، سوختگي و …) وجود ندارد و شاهد اين مدعا اعزام اکثر مصدومان ناشي از کار به مشهد مي باشد.
۳- متاسفانه به دليل نگاه مديران ارشد شرکت مجتمع فولاد که بيشتر در پي کسب جوايز متعدد ملي و برگزاري نمايشگاهها و جلسات فرا سازماني و… مي باشند ، باعث شده تا مديران مياني اين شرکت وقت،توجه و اهتمام لازم به مباحث تخصصي توليد و ايمني را نداشته باشند که نتيجه آن بروز حوادثي چنين دلخراش مي باشد.کارشناسان امر مي توانند با حضوري کوتاه و بررسي ميداني در مجتمع فولاد ، حوادث بالقوه بسيار متعددي مشاهده نمايند. !!!! ( از آنجايي که نميخواهيم متهم به مطرح شدن مشکلات داخلي به بيرون از شرکت شويم از بيان جزييات خودداري نموده و اين موضوعات را به نحو مقتضي به اطلاع مسئولان محترم شهرستان خواهيم رساند ) .
در پايان از دادستان محترم شهرستان نيز تقاضامنديم که به عنوان مدعي العموم به جهت جلوگيري از به خطر افتادن جان کارگران به اين موضوع ورود نمايند و صرفا به گزارشهاي ارائه شده توسط کارفرمايان بسنده نفرمايند .
یادآوری بنقل ازسایت شركت مجتمع فولاد خراسان :
بر اساس مطالعات امکان سنجی در استان خراسان بزرگ توسط شرکت کوبه استیل ژاپن در سال 1368 ، شرکت مجتمع فولاد خراسان در منطقه ای به مساحت 1400 هکتار واقع در 15 کیلومتری شمالغرب شهرستان نیشابور مکان یابی گردیده و با بهره برداری از کارخانجات : نورد سبک فولاد ساختمانی به ظرفیت 550 هزار تن ، فولادسازی بیلت به ظرفیت 630 هزار تن و 2 واحد احیاء مستقیم هر یک به ظرفیت 800 هزار تن در سال ، می رود تا با احداث واحدهای توسعه در حال اجرای خود شامل فولادسازی شماره 2 به ظرفیت 720 هزار تن ، گندله سازی به ظرفیت 5/2 میلیون تن و کنسانتره 5/2 میلیون تنی و برنامه احداث توسعه های فولادسازی و نورد ، قطب سوم فولاد کشور را در استان خراسان رضوی تثبیت نماید.
این واحد بزرگ اقتصادی که خط مقدم جبهه صنعتی شرق کشور لقب یافته اشتغالی بالغ بر 5000 نفر بطور مستقیم در خطوط تولید ، پشتیبانی و حمل و نقل و برای بیش از این تعداد بطور غیر مستقیم فرصت شغلی ایجاده کرده است.

مرگ کودکان نیجریهای بر اثر مسمومیت سرب
وزیر بهداشت نیجریه اعلام کرد دستکم 28 کودک زیر پنج سال بر اثر نوشیدن آب آلوده به سرب در ایالت نیجر این کشور جانشان را از دست داده اند.
به گزارش26اردیبهشت ماین نیوز،بنقل از گزارش آسوشیتدپرس، پزشکان میزان سرب در خون قربانیان را 17 تا 22 برابر سطح قابل قبول از نظر سازمان جهانی بهداشت یافته اند.
عوارض کوتاه مدت مسمومیت سرب شامل تب شدید، از دست دادن هوشیاری، تشنج و کوری و عوارض بلندمدت شامل کم خونی، آسیب مغزی و از کار افتادن کلیه هستند.
بیست وششم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
***********************
اخباروگزارشات کارگری25اردیبهشت1394
- عدم پرداخت2ماه حقوق کارگران کارخانه سبلان پارچه (آرتا تجارت زرین)
- ازتحقق خواسته های کارگران اعتصابی معدن سنگ آهن بافق چه خبر؟
- تناقض آماری درباره نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی
- مرگ دو کارگر در عمق 25متری چاه
- اعتصاب وتظاهرات هزاران کارگر کارخانه رنوی شهربورسای ترکیه برای افزایش دستمزد!
- سرگردانی صد ها مهاجر در آب های جنوب شرق آسیا
- یورش پلیس شیلی به تظاهرات معترضین به نظام آموزشی حداقل2کشته وتعدادزیادی مجروح برجا گذاشت!
عدم پرداخت2ماه حقوق کارگران کارخانه سبلان پارچه (آرتا تجارت زرین)
طی 2ماه گذشته حقوق کارگران کارخانه سبلان پارچه پرداخت نشده است.
به گزارش منابع خبری محلی بنقل از کارگران کارخانه سبلان پارچه، کارگران این کارخانه طی دو ماه گذشته فقط۴۰۰ هزار تومان حقوق دریافت کردهاند.
کارخانه "سبلان پارچه" در سال 86 به عنوان بزرگترین نساجی خاورمیانه در اردبیل به بهره برداری رسید و هم اینک با عنوان " آرتا تجارت زرین" با سرمایه گذاری بانک تجارت با 30 درصد ظرفیت خودبا650کارگرفعالیت می کند.
كارخانجات توليدي گروه آرتا تجارت زرین شامل ريسندگي، مقدمات بافندگي و رنگرزي اينديگو، بافندگي ، رنگرزي و چاپ و تکميل، گردبافي، کشوبافي و دوزندگی است.
این مجموعه در زيربنايي به مساحت 120 هزار متر مربع و زميني به وسعت 200 هزار متر مربع در شهرك صنعتي شماره2 شهرستان اردبيل واقع شده است.
اعضای هیأت مدیره ( حقوقی به همراه نمایندگان حقیقی ) و مدیر عامل :
1-شرکت سرمایه گذاری و ساختمانی تجارت به نمایندگی آقاي محسن زکی ـ عضو غیر موظف هیأت مدیره از مورخ 91/06/10
2- نماینده حقیقی بانک تجارت به نمایندگی آقای عباس اشرف نژاد ـ نائب رئيس هيأت مديره - غیر موظف از مورخ 4/7/91
3-شرکت خدمات مسافرتی و توریستی آهوان به نمایندگی آقای اسداله جلال آبادی ـ عضو غیر موظف هیأت مدیره از مورخ 22/12/91
4- شركت خدمات تجارت به نمايندگي آقاي حسن سبحانی ـ عضو موظف رئیس هيأت مديره
5-شركت پتكين به نمايندگي آقاي محمدرضا بهزادیان ـ عضو غیر موظف هيأت مديره
6- آقای مهندس سید جواد علوی ـ مدیرعامل
ازتحقق خواسته های کارگران اعتصابی معدن سنگ آهن بافق چه خبر؟
به دنبال اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن بافق در تابستان گذشته ، کارگروه مطالبات مردمی شکل گرفت. طی جلساتی که این کارگروه با مسئولین استان و شهرستان داشت مقرر شد پیگیری های لازم در رابطه با توقف خصوصی سازی ۲۸/۵درصد از سهام سنگ آهن ، اهدای ۱۵ درصد از سهام به شهرستان در جهت توسعه و ابادانی شهرستان، شرکت مسئولین استانی و شهرستان در جلسات پاسخگویی کارگروه که هر دو ماه یکبار برگزار میشود، صورت پذیرد.
اما بعد از گذشت قریب به نه ماه هنوز هیچ نتیجه ی شفافی از اقدامات انجام شده در اختیار مردم قرار نگرفته است.
به گزارش25اردیبهشت بافق پویا،میرمحمدی در رابطه با نتیجه های حاصل شده در رابطه با بحث ۲۸/۵ درصد گفت: تصمیمی که در رابطه با این موضوع یعنی ۲۸/۵ درصد در شورای تامین استان گرفته شده است را مدتی پیش به فرماندار بافق ابلاغ نمودیم و میتوانید از فرماندار نتیجه را جویا شوید.
استاندار ضمن غیر قانونی خواندن ۱۵ درصد اعلام کرد: هیچ پیگیری در رابطه ۱۵ درصد صورت نگرفته است و ما هیچ اقدامی خلاف قانون باشد پیگیری نداریم.
وی در پاسخ به علت عدم حضور نماینده استانداری در جلسات پاسخگویی کارگروه گفت: ما کارگروهی نداریم ، کارگروه قبل از تشکیل شورای تامین وجود داشت و بعد از آن کارگروه نداریم. کارگروه اصلا رسمیت ندارد زیرا نماینده کارگران باید انتخاب شود تا بتوانیم طبق قانون به کارگروه رسمیت دهیم .
درهمین رابطه:
تصمیم درباره لغو قطعی واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی به رئیس جمهورواگذارشد!
به گزارش منابع خبری محلی،چهارمین جلسه پاسخگویی کارگروه مطالبات مردمی در تاریخ نوزدهم اردیبهشت در محل مسجد جامع بافق برگزار شد .
-جمعیت بسیار خوبی در محل حاضر بودندو کارگران آنومالی نیز در صف های جلو نشسته بودند.
-دراین جلسه از خواسته های کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق ازجمله تبدیل وضعیت قراردادکارگران ،اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور،مختومه شدن پرونده کارگران بازداشتی و....سخنی بمیان نیامد.
-تصمیم درباره لغو قطعی واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی به رئیس جمهورواگذارشد!
حسن نجفی عضو هیات مدیره صندوق بازنشستگان فولاد تصمیم گیری که برای اولین بار و به عنوان نماینده این صندوق در چهارمین جلسه گزارش کارگروه مطالبات بافق شرکت کرده بوددرباره لغو قطعی واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی گفت:
۲۸/۵ درصد از سهام شرکت سنگ آهن مرکزی بافق که سال گذشته از طریق فرابورس به فولاد خوزستان فروخته شده بود را خارج از حیطه این صندوق و سنگ آهن بافق دانست .
وی ادامه داد،طبق آخرین خبرها با توجه به اختلاف نظری که بین سازمان خصوصی سازی و وزارت صنعت ،معدن و تجارت موجود است مقرر شده است این مهم توسط شخص رئیس جمهور تصمیم گیری شود و سخنگوی دولت در این زمینه مامور شده است.
وی همچنین درباره اختصاص ۱۵ درصد از این شرکت به خود بافق ، ۶۷٫۵درصد از سهام واگذار شده از شرکت سنگ آهن مرکزی بافق به صندوق بازنشستگان را حق الناسی متعلق به بازنشستگان دانست وافزود۱۵ درصد باید از همان ۲۸/۵ درصدی که با دستور رئیس جمهور دولتی باقی خواهد ماند مطالبه شود.
-میزان پیشرفت نیم دهم درصدی در این دو ماهه یکی از مهمترین دستاوردها دررابطه با راه اندازی و تامین بودجه کارخانههای جوار معدنی نظیر کارخانههای فرآوری سنگ آهن ، فولاد سازی و.... محسوب میشد که باعث لبخند برخی از حاضرین شد.
-حرفی از بکارگیری ۱۵۰۰ نیروی وعده داده شده در سال گذشته به میان نیامد.
-ندافیان نماینده ی دخیل عباس زارع زاده(نماینده مجلس) گفت:هیچکدام از اعضای کارگروه مخالف خصوصی سازی نیستند به شرط رعایت کامل اصل ۴۴ قانون اساسی
- زمان جلسه بعدی ۳ ماه دیگر ۱۵ مرداد ماه اعلام شد.
تناقض آماری درباره نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی
30 درصد از دانشآموختگان دانشگاهی بیکارند
رئیس سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهی آمار بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی را بر اساس آمار غیررسمی تا 30 درصد اعلام کرد و افزود: آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد، اما همین میزان نیز آمار مناسبی برای کشور نیست.
به گزارش25اردیبهشت ایسنا،وی در ادامه به وضع بیکاری دانشآموختگان بهعنوان یکی از چالشها و مشکلات کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نرخ بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی حدود دو برابر نرخ بیکاری افراد معمولی است.
امابه گزارش24اردیبهشت همین منبع، پرند معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طبق آخرین آمار نرخ بیکاری فارغ التحصیلان کشور 18.9 درصد است که از این تعداد 12.9 درصد مرد و 31.3 درصد زن هستند.
مرگ دو کارگر در عمق 25متری چاه
صبح امروز، در محله خزانه بالاتر از فلکه اول، دو کارگر 25 و 50 در عمق 25متری چاه گرفتاروجانشان را از دست دادند.
به گزارش25اردیبهشت فارس،سخنگوی سازمان آتش نشانی شهر تهران با اشاره به حفر چاه در یک خانه قدیمی در خزانه گفت: در این حادثه دو کارگر 25 و 50 ساله تبعه افغانستان جان خود را از دست دادند.
به گزارش25اردیبهشت فارس،جلال ملکی اظهار داشت: در محل مشاهده شد که در یک منزل 2 طبقه قدیمی در قسمت حیاط کارگران مشغول حفر چاه بودند که متاسفانه به یکباره و در عمق 25 متری به داخل چاه پرت میشوند.
ملکی بیان داشت: زمانی که ماموران آتشنشانی خواستند وارد چاه بشوند با گاز زیادی در درون چاه روبرو بودند که پس از انجام عملیات، دو کارگر از چاه بیرون آورده و تحویل نیروهای اورژانس داده شد که متاسفانه 2 کارگر افغانستانی که یکی از آنها 25 سال و دیگری 50 ساله بودند جان خود را از دست داده بودند.
اعتصاب وتظاهرات هزاران کارگر کارخانه رنوی شهربورسای ترکیه برای افزایش دستمزد!
بنا به گزارشات 15مه رسانه های فرانسوی،بیش از 1500کارگرشیفت عصر (ساعت 16 تا 24)کارخانه رنوبورسای ترکیه بدنبال عدم موافقت کارفرما با افزایش دستمزدشان دست به اعتصاب زدند.
درادامه این اقدام اعتراضی کارکنان شیفت شب(ساعت24تا8)نیز در بیرون از کارخانه رنو دست به تظاهرات زده وازرفتن برسرکارخودداری کردند.
باهمراهی شیفت صبح(8تا16)کارگران رنوبورسای ترکیه بطوریکپارچه مقاومتشان را دربرابرتصمیم کارفرما وعزمشان را برای ادامه اعتصاب تا دست یابی به مطالباتشان به نمایش گذاشتند.
برپایه همین گزارشات،کارگران معترض درخلال تجمع اعتراضیشان شعارهایی علیه کارفرما وسندیکای فعال در کارخانه سردادند.
گفتنی است، هرشیفت کاری این کارخانه دربرگیرنده حدود 1500کارگر است.
سرگردانی صد ها مهاجر در آب های جنوب شرق آسیا
صدها مهاجربنگلادشی و میانماری قصد داشتند خود را به سواحل تایلند، مالزی و اندونزی برسانند به دلیل ممانعت این کشورها از پذیرش آنها در سرگردانی به سر می برند. این افراد از بندری به بندر دیگر رانده می شوند و تنها کشوری که حاضر به پذیرفتن عده ای از آنها شده اندونزی است.
به گزارش15مه یورونیوز،بر اساس اخبار منتشر شده اکثر این افراد را روهینگیایی ها تشکیل می دهند. اقلیت مسلمان ساکن در میانمار و بنگلادش که همواره قربانی تبعیض نژادی و حتی آزار و شکنجه بوده اند.
قایق های حامل این افراد اغلب توسط قایق های ماهیگیری نجات پیدا می کنند. سازمان های بشر دوستانه از جمله دیده بان حقوق بشر ضمن محکوم کردن آنچه بازی پینگ پنگ و فرستادن این مهاجران از کشوری به کشور دیگر خوانده شده از دولت های جنوب شرق آسیا خواسته اند برای امداد رسانی به هزاران مهاجر سرگردان در آب های این منطقه بسیج شوند.
استفان دوجاریک سخنگوی بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در واکنش به این بحران اعلام کرد: “دبیر کل از دولت های درگیر در بحران میخواهد بر لزوم انجام عملیات نجات در دریا و نیز ممنوعیت پس زدن و باز پس فرستادن مهاجرین نظارت کنند. وی همچنین خواستار آن است که دولت ها تسهیلات لازم را برای پذیرش مهاجران در زمان مناسب فراهم کنند و مرزها و بنادر خود را به روی افراد آسیب پذیری که نیازمند کمک هستند، باز نگه دارند.”
آنچه در آب های جنوب شرق آسیا در جریان است به نوعی تداعی کننده بحرانی است که آب های مدیترانه طی ماه های گذشته شاهد آن است. جایی که هر هفته هزاران مهاجر غیر قانونی سعی می کنند از شمال آفریقا خود را به سواحل کشورهای اروپایی برسانند.
یورش پلیس شیلی به تظاهرات معترضین به نظام آموزشی حداقل2کشته وتعدادزیادی مجروح برجا گذاشت!
جان باختگان یورش پلیس در شهر والپاریزو ۱۸ و ۲۴ ساله بودند.
به گزارش14مه یورونیوز،تظاهرات دانشجویان، دانش آموزان دبیرستانی و معلمان در شیلی روز پنجشنبه با برخورد پلیس رو به رو شد و دست کم دو معترض کشته شدند.
در تظاهراتی همزمان در سانتیاگو، به گفته برگزارکنندگان بالغ بر ۱۵۰ هزار تن به خیابان ها آمدند.
نیروهای پلیس با شلیک گاز اشک آور و استفاده از خودروهای آبپاش تلاش کردند تا آنان را متفرق سازند و شماری مجروح و تعدادی نیز بازداشت شدند. شرکت کنندگان در تظاهرات شهرهای والپاریزو و سانتیاگو خواستار اصلاح نظام آموزش عالی بودند.
بیست وپنجم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
*************
اخباروگزارشات کارگری24اردیبهشت1394
- تجمع اعتراضی24اردیبهشت معلمان مقابل استانداری کردستان
- کارگران لوله و نورد صفا در تعطیلات پایان هفته از اموال کارخانه نگهبانی میدهند
- تجمع اهالی روستای قلیان مقابل استانداری کردستان دراعتراض به نداشتن آب شرب
- اعلام نرخ بیکاری فارغ التحصیلان
- تاخیر در اعلام دلایل مرگ کارگر باسابقه پارت پلاستیک خراسان
- برگزاری نخستین سالگرد مرگبارترین فاجعه معدنی ترکیه
تجمع اعتراضی24اردیبهشت معلمان مقابل استانداری کردستان
دهها معلم کردستانی در سنندج، ظهر امروز (پنج شنبه ۲۴ اردیبهشت) در اعتراض به آنچه دستمزدهای ناعادلانه و تبعیض در آموزش و پرورش میخوانند، تجمع سکوت برگزار کردند.
به گزارش 24اردیبهشت ایلنا ، چهارمین تجمع سکوت معلمان، مقابل استانداری استان کردستان، برای اعتراض به تبعیض در آموزش و پرورش و دستمزدهای ناعادلانه برگزار شد.
معلمانی که روز پنجشنبه تجمع برگزار کردند، معتقدند مطالباتشان کاملا مشخص است. چرا که وضعیت معلمان بسیار نامناسب است.
یکی از معلمان حاضر در این تجمع گفت: دیگر از وعدههای توخالی وزارت آموزش و پرورش خسته شدهایم و با این وعدهها مشکلات ما حل نمیشود.
یکی دیگر از معلمان با بیان اینکه در حال حاضر دغدغه وزیر، فقط توسعه مدارس غیرانتفاعی است، گفت: مطابق اصل قانون اساسی تحصیل کودکان باید رایگان باشد اما آموزش پرورش اکنون دیگر طبقاتی شده است.
معلمان در این تجمع از پلاکارد و یا بنری استفاده نکردند.
گفتنیست که در حال حاضر مسئولان استانداری با حضور در میان تجمع کنندگان با آنها در حال مذاکره هستند.
کارگران لوله و نورد صفا در تعطیلات پایان هفته از اموال کارخانه نگهبانی میدهند
از ساوه خبر میرسد که شماری از کارگران معترض لوله و نورد صفا در تعطیلات پایان هفته در کارخانه میمانند و به صورت نوبتی از اموال کارخانه نگهبانی میدهند.
به گزارش 24اردیبهشت ایلنا، کارخانه لوله و نورد صفا در روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه (۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت) تعطیل است اما کارگران میگویند در این روزها در کارخانه میمانند و به صورت نوبتی از مواد اولیه و تجهیزات موجود در این واحد تولیدی نگهبانی میدهند.
این اقدامات پیشگیرانه پس از آن صورت میگیرد که در تعطیلات پایان هفته گذشته، حجم قابل توجهی از مواد اولیه در غیاب کارگران به خارج از کارخانه منتقل شد.
کارگران در واکنش به این اقدام کارفرما از اولین روز هفته جاری ورود و خروج ماشینهای باربری را محدود کردند و از همان روز به صورت منظم از اموال کارخانه نگهبانی میدهند.
گفتنی است نزدیک به هزار کارگر لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت امسال در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقهشان دست از کار کشیدهاند. کارگران معترض در جدیدترین شرطی که برای بازگشت به کار تعیین کردند، خواستار پرداخت دو ماه حقوق تا پایان روز ۲۷ اردیبهشت شدهاند.
کارفرما علاوه بر پرداخت نکردن بیش از ۱۶ ماه حق بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی، حقوق ۴ ماه گذشته را نیز به آنها بدهکار است. همچنین سرمایه صندوق تعاونی کارخانه که بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان ارزیابی میشود، تاکنون به کارگران بازگردانده نشده است. این صندوق مدتها پیش منحل شده بود.
تجمع اهالی روستای قلیان مقابل استانداری کردستان دراعتراض به نداشتن آب شرب
به گزارش 24اردیبهشت ایلنا،صبح امروزهمزمان با سفرمعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کردستان وبرگزاری جلسه با مسئولین در استانداری کردستان مردم روستای قلیان در حاشیه شهر سنندج دراعتراض به نداشتن آب شرب دست به تجمع مقابل استانداری کردستان زدند و انعقاد تفاهمنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در میان صدای این اعتراض ها امضا شد.
اعلام نرخ بیکاری فارغ التحصیلان
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نرخ بیکاری فارغ التحصیلان 18.9 درصد و بالاتر از متوسط کشوری است.
به گزارش 24اردیبهشت ایسنا ، پرند با اشاره به نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان افزود: طبق آخرین آمار نرخ بیکاری فارغ التحصیلان کشور 18.9 درصد است که از این تعداد 12.9 درصد مرد و 31.3 درصد زن هستند.
وی اظهار کرد: از 11میلیون و 200 هزار دانشجو و فارغ التحصیل کشور پنج میلیون و 700هزار نفر غیر فعال هستند که هیچ نقشی در تولید و ارزش افزوده اقتصادی ندارند.
به گفته وی، بیشترین نرخ بیکاری در رشتههای کامپیوتر، شیلات، جنگل داری، محیط زیست است که در رشته کامپیوتر این نرخ 27.2 درصد و کمترین نرخ در خدمات حمل ونقل به میزان 1.7درصد است.
تاخیر در اعلام دلایل مرگ کارگر باسابقه پارت پلاستیک خراسان
با گذشت بیش از یک هفته از مرگ کارگر باسابقه «پارت پلاستیک خراسان» بر اثر سقوط بار جرثقیل، مقصر وقوع این حادثه هنوز معرفی نشده است.
به گزارش 24اردیبهشت ایلنا، بازرسان اداره کار تا امروز گزارش چگونگی وقوع این حادثه را منتشر نکردهاند اما گمانه زنی میشود که راننده جرثقیل یا کارفرما به عنوان مقصر مرگ این کارگر معرفی شوند.
گفتنی است «محسن مهربانی»، کارگر باسابقه پارت پلاستیک خراسان روز ۱۶ اردیبهشت بر اثر سقوط بار جرثقیل کشته شده است.
منابع کارگری در تشریح وقوع این حادثه گفتهاند بار جرثقیل که یک دستگاه تزریق پلاستیک بوده است، هنگامی بر روی این کارگر سقوط کرده که او برای آزاد کردن شیلنگی که احتمال میداده مانع حرکت جرثقیل شود، به جرثقیل نزدیک شده است.
بر اساس گزارشها، تسمه جرثقیل هنگام جابهجایی بار پاره شده که باعث شده است دستگاه تزریق پلاستیک بر روی این کارگر سقوط کند.
لازم به ذکر است کارخانه پارت پلاستیک خراسان، یک واحد تولید قطعه برای شرکتهای خودروسازی است که در شهرک صنعتی خیام در بخش زبرخان شهرستان نیشابور واقع شده است.
برگزاری نخستین سالگرد مرگبارترین فاجعه معدنی ترکیه
سوما در نخستین سالگرد مرگبارترین فاجعه معدنی ترکیه که در جریان آن 301 معدنچی کشته شدند، مراسم یادبودی را برگزار کرد.
به گزارش24اردیبهشت ماین نیوز، این فاجعه در 13 ماه مه سال 2014 در سوما که یک قطب زغال سنگ در ترکیه به شمار می رود اتفاق افتاد و در ابتدا تصور می رفت یک حادثه معدنی مشابه موارد دیگر در صنعت معدن این کشور باشد. حادثه با آتش سوزی در معدن آغاز شد و معدنچیان را میان دود و آتش در زیرزمین گرفتار کرد و تنها کسانی که از مرکز حادثه دور بودند موفق شدند خود را به سطح زمین رسانده و نجات پیدا کنند. اجساد 301 معدنچی که بر اثر استنشاق مونوکسیدکربن جانشان را از دست داده بودند چند روز بعد از معدن خارج شد. در مجموع 162 نفر در این انفجار مجروح شدند.
در سالروز این فاجعه مراسمهای مختلفی برگزار شد که نخستین آنها در بنای یادبود محل دفن قربانیان فاجعه سوما که هنوز کامل نشده است، برگزار شد. معدنچیانی که در دو معدن شرکت زغال سنگ سوما کار می کنند برای شرکت در این مراسم یک روز تعطیل شدند.
در حال حاضر محاکمه 45 متهم این حادثه از جمله هشت مدیر شرکت "معدن زغال سنگ سوما" به اتهام قتل عمد در جریان است. بر اساس گزارش کارشناسی که در دادگاه قرائت شده است، فاجعه سوما در صورت بکارگیری تدابیر ایمنی ضروری قابل پیشگیری بود.
دادگاه این حادثه تنها یک ماه قبل در 13 آوریل آغاز شد و در طول بررسی پرونده متهمان داشتن هر گونه مسئولیت در این حادثه را انکار کردند و تقصیرها را بر گردن یک مهندس ناظر انداختند که در انفجار معدن سوما کشته شد.
بیست وچهارم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
***********************
اخباروگزارشات کارگری23اردیبهشت1394
-3کارگردیگرکارخانه لولهسازی خوزستان با شکایت کارفرما به دادگاه احضار شدند
- اعتراض به دستگيري كارگران در ايران
- آزادی فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی ،حامد محمود نژاد
- کارخانه لوله و نورد صفا در بیست و سومین روز اعتصاب
- اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز به هفدهمین روز رسید
- نگاهی به مشکلات کارگران شرکت تراکتورسازی کردستان
- کارگران کارخانه ضرب سکه مس باهنر کرمان پس از یک روز اعتصاب به کار بازگشتند
- گزارشی ازمشکلات کارگران خدمات شهری شهرداری
- چرا دستمزدها هرگز از افزایش چشمگیری برخوردار نمی شود؟
- چوب حراج بر زندگی کودکانی که جای بدی به دنیا آمده اند
- جزئیات هولناک کشته شدن دو کارگر در لوله گاز ایستگاه میاحی
- تظاهرات کارکنان بخش درمان در مجارستان
3کارگردیگرکارخانه لولهسازی خوزستان با شکایت کارفرما به دادگاه احضار شدند
جمعی از کارگران کارخانه لولهسازی خوزستان برای دومین روز متوالی در اعتراض به آنچه «رفتار توهینآمیز کارفرما با کارگران» میخوانند مقابل فرمانداری اهواز تجمع کردند. همزمان گزارش میرسد سه نفر از کارگران این واحد تولیدی در پی احضاریهای که روز دوشنبه (۲۲ اردیبهشت) دریافت کرده بودند امروز به مجتمع قضایی قدس اهواز احضار شدهاند. این کارگران با شکایت کارفرما به اتهام ایجاد اختلال در تولید کارخانه به دادگاه رفتهاند.
به گزارش23اردیبهشت ایلنا،پیش از نیز در تاریخ 14 اردیبهشت ماه جاری ۵ کارگر باسابقه دیگر با شکایت کارفرما به اتهام اختلال در تولید کارخانه به مجتمع قضایی قدس فراخوانده شده بودند اما به دلیل عدم حضور نماینده کارفرما جلسه دادگاه برگزار نشد.
کارگران میگویند کارفرما در اسفند ماه سال ۹۳ نیز سه کارگر قدیمی و باسابقه کارخانه را به اتهام پی گیری مطالبات معوقهشان بدون رای کمیته انضباطی اخراج کرده بود اما این سه کارگر با حکم اداره کار به کار بازگشتند.
بنابه گزارش همین منبع بنقل ازکارگران،روز گذشته (۲۳ اردیبهشت) کارفرمای بخش خصوصی با چند مامور لباس شخصی وارد کارخانه شده و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از این کارخانه بیرون کرده است.
کارگران این واحد در واکنش به این اقدام کارفرما بعد از اجتماع در مقابل درب ورودی کارخانه، برای پیگیری حقوقی این موضوع به دادسرای نظام واقع در بلوار قدس اهواز مراجعه کرده و از کارفرما شکایت کردند وهمزمان تعدادی دیگر از کارگران نیز مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.
درهمین رابطه:
معرفی پنج کارگرمعترض کارخانه لوله سازی خوزستان به مراجع قضایی!
تعطیلی کارخانه لوله سازی خوزستان،عدم پرداخت حقوق کارگران ازشهریور93تاکنون،اعتراضات دامنه دارکارگران ،معرفی پنج کارگرمعترض به عنوان آشوبگر به مراجع قضایی و........
ایرنا طی گزارشی بتاریخ19اردیبهشت از تعطیلی کارخانه لوله سازی خوزستان،عدم پرداخت حقوق کارگران ازشهریور93تاکنون،اعتراضات دامنه دارکارگران ومعرفی پنج کارگرمعترض به عنوان آشوبگر به مراجع قضایی،خبرداد.
بنا بهمین گزارش،قدیمی ترین کارخانه لوله سازی خوزستان با گذشت بیش از یک دهه هنوز با مشکلات کارگری، مالی و فنی رو به روست.
شرکت لوله سازی خوزستان که از بزرگترین و قدیمی ترین تولید کننده های لوله های مورد نیاز کشور است از سال 81 با واگذار شدن به بخش خصوصی ناکارآمد با مشکل روبه رو شد. از همان زمان بود که به دلیل بدهی سنگین توان تولید و نیز پرداخت حقوق و مطالبات کارگران را از دست داد. در این مدت کارگران این شرکت بار ها خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.
از ابتدای امسال نیز کارخانه لوله سازی خوزستان تولید خود را متوقف و به حالت راکد درآمده است. حدود 100 کارگر این کارخانه نیز در وضعیت بلاتکلیف قرار دارند. کارگرانی که علاوه بر معیشت خود نگران تخریب، سرقت و فروش قطعات اصلی کارخانه هم هستند.
نماینده کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان در این باره می گوید: کارگران این کارخانه از شهریور 92 همکاری خود را با سرمایه گذار جدید آغاز کردند و مقرر شده بود مدیریت جدید حقوق جاری و بدهی گذشته این کارگران از سال های گذشته را نیز پرداخت کند.
وی می افزاید: کارگران از زمان مدیریت قبلی و سال 88 حدود 40 ماه حقوق و دستمزد و عیدی خود را دریافت نکرده اند که در زمان مدیریت جدید چند ماه حقوق پرداخت اما بازهم تاخیر در پرداخت ها تکرار شد به طوری که از شهریور پارسال تاکنون حقوق کارگران پرداخت نشده است.
وی ادامه می دهد: با وجود مشکلات مالی شدید که کارگران با آن دست به گریبان بودند در پایان سال 93 به جای عیدی و حقوق تنها 500 هزار تومان به صورت علی الحساب به کارگران پرداخت شد.
نماینده کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان اظهار می کند: مدیر سابق کارخانه به کارگران وعده داده بود که تا 10 اردیبهشت ماه امسال با کارگران تسویه حساب می کند اما به بهانه رسیدگی به امور جاری، کارخانه را از 9 اردیبهشت تعطیل اعلام کرده و از ورود کارگران و حتی نماینده آنها به محل کار جلوگیری کردند.
وی می گوید: کارگران به دنبال مطالبات خود هستند اما متاسفانه مدیریت کارخانه با کارگرانی که برای احقاق حقوق خود مراجعه می کنند برخورد می کند و به تازگی نیز پنج نفر را به عنوان آشوبگر به مراجع قضایی معرفی کرده است.
به گفته وی، کارخانه تا پایان سال 93 تولید داشته اما در سال جدید خط تولید متوقف و تعطیل شده است.
این نماینده کارگران تصریح می کند: در این مدت با دادستان، فرمانداری، استانداری، اداره کل صنایع، اداره کل کار و نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی مکاتبه کرده ایم اما مشکل کارگران هنوز حل نشده است.
کارگران معترض این کارخانه پنج روز پیش نیز خواستار احقاق حقوق خود شده بودند.
اعتراض به دستگيري كارگران در ايران
كنفدراسيون بين المللي كارگران به سازمان جهاني كار در مورد دستگيري فعالان كارگري در ايران شكايت كرد .
كنفدراسين بين المللي كارگران (اي.تي. يو .سي)به سازمان جهاني كار در باره دستگيري كارگران در ايران شكايت كرده است . اين كنفدراسيون همراه بااتحاديه حمل و نقل بين المللي (اي تي اف)شكايتي را در مورد دستگيري فعالان كارگري ،محمود صالحي ،ابراهيم مددي ،داود رضوي و عثمان اسماعيلي و تعدادي ديگر ازفعالان كارگري به سازمان جهاني كار تسليم كرده است . اين فعالان كارگري كه تعدادي از انها در آستانه روز جهاني كارگر دستگير شده اند اكنون در زندان بسر ميبرند وعثمان اسماعيلي با قرار 70 ميليون توماني آزاد شده است . اين كنفدراسيون در شكوائيه خود خواهان آزاذي انها ومنع تعقيب فعالان كارگري شده است . در اين شكوائيه امده است كه قبلا نيز طي نامه اي از مقامات ايران خواستار ازادي اين زندانيان شده بود كه اين نامه ها بي جواب مانده است .اين شكوائيه امضاي خانم شارون بارو رئيس اين كنفدراسيون و استفا ن كاتن معاون اجرائي اين نهاد را به همراه دارد .
منبع:سایت کانون مدافعان حقوق کارگر
آزادی فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی ،حامد محمود نژاد
امروز برابر با 22 اردیبهشت ماه 94 حامد محمود نژاد فعال کارگری وعضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری بعد از تحمل 24 روز بازداشت در اداره اطلاعات شهر سنندج با کفالت 15 میلیونی از زندان آزاد شد .
لازم به ذکر است که این فعال کارگری روز 29 فروردین در حالی كه براي خريد نان از منزل خارج شده بود كمي بالاتر از خانه اش توسط ماموران لباس شخصی محاصره شده و به گفته شاهدان عینی ، به وی حمله كرده و حامد را در زير ضربات مشت و لگد به شدت مصدوم کرده و او را دستگیر مي نمايند .
کمیته هماهنگی ضمن تبریک آزدی این فعال کارگری ، خواهان آزادی تمامی کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی در بند می باشد .
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
22 اردیبهشت 94
کارخانه لوله و نورد صفا در بیست و سومین روز اعتصاب
اعتصاب نزدیک به هزار کارگر لوله و نورد صفا در حالی وارد بیست و سومین روز متوالی شده است که در حال حاضر کارخانه تحت کنترل کارگران معترض قرار گرفته است.
به گزارش 23اردیبهشت ایلنا، پس از آنکه صدها کارگر لوله و نورد صفا دیروز (سهشنبه ۲۲ اردیبهشت) مقابل ساختمان اداری کارخانه تجمع کردند، تنش بین کارگران و مدیران میانی حاضر در ساختمان بالا گرفت.
کارگران میگویند ماموران اداره اطلاعات، نیروی انتظامی و اداره کار در پی اتفاقات دیروز وارد کارخانه شده و به مدیران تاکید کردهاند «تا زمانی که کارخانه به روال عادی بازنگشته است، بدون اجازه کارگران اقدامی نکنند».
بنابه گفته منابع کارگری، ماموران دولتی به دلیل طلب میلیاردی کارگران از کارفرمای اصلی کارخانه که هفتههاست در بازداشت به سر میبرد، جانب کارگران را گرفتهاند.
کارفرما علاوه بر پرداخت نکردن بیش از ۱۶ ماه حق بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی، حقوق ۴ ماه گذشته را نیز به آنها بدهکار است. همچنین سرمایه صندوق تعاونی کارخانه که بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان ارزیابی میشود، تاکنون به کارگران بازگردانده نشده است. این صندوق مدتها پیش منحل شده بود.
گفتنی است نزدیک به هزار کارگر لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت امسال در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقهشان دست از کار کشیدهاند. کارگران معترض در جدیدترین شرطی که برای بازگشت به کار تعیین کردند، خواستار پرداخت دو ماه حقوق تا پایان روز ۲۷ اردیبهشت شدهاند.
کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است
اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز به هفدهمین روز رسید
کارگران پروژه عمرانی «قطار شهری اهواز» در هفدهمین روز از آغاز اعتصابشان به دلیل دریافت نکردن چهار ماه حقوق، همچون روزهای گذشته مقابل درب ورودی کارگاه مرکزی تجمع کردند.
به گزارش23اردیبهشت ایلنا، کارگران معترض قطار شهری اهواز از بخشهای حفاری، ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، ماشین آلات، اجرا، فنی، حراست و... ۴ ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکردهاند به همین دلیل از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت) حدود ۶۰۰ کارگر پیمانی از مجموع حدود هزار کارگر شاغل در این واحد دست از کار کشیده و هر روز مقابل درب ورودی کارگاه مرکزی تجمع میکنند.
کارگران میگویند با وجود اعتراضات کارگری هنوز پاسخ روشنی از سوی شرکت پیمانکاری کیسون درباره پرداخت معوقات حقوقی به آنان داده نشده است.
همچنین طبق اظهارات آنان، کارفرما قصد دارد طی سه روز آینده به بهانه تعطیلات کارگاه را به طور کامل تعطیل کند، این در حالی است که سابقه تعطیلی کارگاه در تعطیلات مناسبتی بجز عاشورا و تاسوعا وجود نداشته است.
به گفته کارگران قطار شهری؛ همزمان با چهاردهمین و پانزدهمین روز از آغاز اعتصاب کارگران قراردادی قطار شهری اهواز به ترتیب حکم اخراج ۱۵۰ و ۲۰ نفر از کارگران بخشهای حفاری و واحد ماشینآلات کارگاه قطارشهری اهواز ابلاغ شده است.
نگاهی به مشکلات کارگران شرکت تراکتورسازی کردستان
مدیریت کارخانه تراکتور سازی کردستان به بهانه کاهش 70 در صدی تولید در شش ماه گذشته، نه تنها پاداش تولید کارگران را پرداخت نکرده بلکه حتی اضافه کاری آنها را نیز تاکنون پرداخت نکرده وهمچنین نهار کارگران را حذف و به جای آن ماهانه ،مبلغ ناچیزی به اندازه هزینه ده روز نهار به کارگران می پردازد.
اگرچه برچیده شدن خط مونتاژ گیربکس و راکد ماندن طرح توسعه شهرک صنعتی دهگلان، که از عوامل کاهش تولید این شرکت می باشد به دلیل سوءمدیریت مدیرانی که تنها به دنبال اهداف و منافع شخصی خود می باشند به وجود آمده، اماتاوان این مشکلات را کارگران باید پس بدهند.
مدیریت شرکت، با ایجاد فضای نا امن و ایجاد رعب و استرس به ویژه برای کارکنان قراردادی سعی دارد مانع از اعتراضات کارگران به وضعیت موجود شود و با وجودی که هم اکنون بیش ازدوسال ازمهلت انتخابات قبلی شورا گذشته، اما مدیریت با کارشکنی و متوسل شدن به انواع ترفندها مانع از برگزاری مجدد انتخابات می شود.
با وجودی که هیئت مدیره و مدیران ارشد گروه تراکتور سازی ایران و همچنین مسئولین استانی کاملا در جریان مشکلات این شرکت می باشند تاکنون هیچ اقدامی به منظور رفع مشکلات کارگران و پرداخت مزایا ی معوقه انها ننموده اند.
کارگران آگاه به خوبی می دانند که بدون اتکا به تشکل مستقل خود و نمایندگان واقعی کارگری، اعتراضاتشان ره به جایی نخواهد برد.
كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري
22 ارديبهشت 1394
کارگران کارخانه ضرب سکه مس باهنر کرمان پس از یک روز اعتصاب به کار بازگشتند
کارگران مجتمع مس شیهد باهنر کرمان عصر دیروز و در پی امضای پیمان دستهجمعی با کارفرما پس از یک روز اعتصاب به کار خود باز گشتند.
به گزارش 23اردیبهشت ایلنا،این اعتصاب پس از آن خاتمه یافت که میان نمایندگان کارفرما و کارگران بر سر چگونگی تامین مطالبات کارگران یک پیمان دستهجمعی به امضا رسید.
گفته میشود کارگران برای افزایش مزد و مزایای شغلی به کارفرما یک مهلت ۴۵ روزه دادهاند.
پیش از این اعلام شده بود که یکی از دلایل اصلی برپایی این اقدام اعتراضی نادیده گرفته شدن حقوق کارگران و وجود شرایط تبعیض آمیز مزدی میان کارگران و مسئولان ارشد مجتمع مس شهید باهنر کرمان بوده است.
بصورت مشخص از زبان کارگران مجتمع مس شهید باهنر کرمان نقل میشود که یکی از دلایل اعتصاب اخیر خودداری مدریت جدید در افزایش مبلغ بن کارگری بوده است.
برپایه عرفی که از زمان مدیران پیشین مجتمع مس باهنر کرمان جاری بوده هرسال مبلغ حق بن کارگران این مجتمع ۶۰ درصد بیشتر از مبلغی بوده که در جلسه تعیین مزد شورای عالی کار معین میشود.
به گفته کارگران مدیریت کنونی در ابتدای ورودش برخلاف عرف جاری حاضر به پرداخت حق بن کارگری به شیوه سابق نبود.
از قرار معلوم متن این پیمان براساس شرایط پیش بینی شده در فصل هفتم قانون کار (موضع انعقاد پیمانهای دستهجمعی) تنظیم شده و نمایندگان اداره کار کرمان نیز در تهیه و امضای آن مشارکت داشتهاند.
براساس این بخش از مقررات قانون کار کارگران و کارفرمایان یک کارگاه، صنعت یا منطقه میتوانند با درنظر گرفتن حداقلهای قانونی به منظور برطرف کردن مشکلات شغلی و یا بهبود شرایط تولید و امور رفاهی پیمان دسته جمعی را امضا کنند همچنین در این بخش از قانون کار بصورت ضمنی به تکالیف دولت در زمان برپایی اعتصاب کارگری نیز اشاره شده است.
بصورت مشخص در مواد ۱۴۲ و ۱۴۳ از فصل هفتم قانون کار آمده است که چنانچه موضوع اختلافی که میان طرفین امضا کننده پیمان وجود دارد باعث شود تا روند تولید ضمن حضور کارگر در کارگاه متوقف شود آنگاه به ترتیب هیات های تشخیص و حل اختلاف، سازمان کارگری و کافرمایی اداره کار و در نهایت هیات وزیران وظبفه دارند جهت حل اختلاف و اداره کارگاه اقدامات مقتضی را انجام دهند.
سرنوشت کارگر اخراجی
کارگران همچنین در مورد وضعیت یکی از همکارانشان که در جریان اعتراض سال گذشته از کار اخراج شده است میگویند که در جلسه امضای پیمان دسته جمعی آنها همچنان خواستار بازگشت به کار این فرد شدهاند.
در رابطه با اقدام اعتراضی سال گذشته کارگران مجتمع مس باهنر کرمان گفته میشود که دلیل این اعتراض خودداری کارفرما از پرداخت ۳۰ ساعت اضافه کاری مربوط به ۱۰ روز پایانی سال ۹۳ بوده است. پس از این اعتراض یکی از کارگران با بیش از ۱۸ سال سابقه کار اخراج شد.
کارگران میگویند این کارگر قدیمی نقشی بیشتر از سایر همکارانش در این اعتراض نداشته است.
کارگران این مجتمع صنعتی بصورت مشخص در این رابطه توضیح میدهند براساس عرف کاری هرسال فعالیت مجتمع تا روز ۲۰ اسفند تمام میشود اما سال گذشته مدیریت نتوانست تا آنزمان به سقف تعیین شده تولید دست یابد و در نهایت از کارگران خواسته شد تا برخلاف عرف هرساله پس از ۲۰ اسفند نیز به فعالیت خود ادامه دهند اما در خاتمه مدیریت حاضر نشد تا بابت این اضافه کاری مزایای را به کارگران پرداخت کند و در نتیجه کارگران بصورت هماهنگ اعتراض خود را اعلام کردند.
در این رابطه گفته میشود که خواسته کارگران برای بازگشت به کار همکار اخراجی آنها بصورت ضمنی مورد موافقت طرف مقابل قرار گرفته اما تحقق آن به گفتگو با کارفرمای اصلی که در مستقر است منوط شده است.
درهمین رابطه:
امنیت شغلی و تامین معیشتی تنها خواسته کارگران معترض مجتمع مس باهنر است
ما چیز زیادی نمی خواهیم فقط امنیت شغلی و تامین معیشتی در مسالمت آمیز ترین تجمع خواسته ما کارگرانی است که به حداقل ها هم تا به حال رضایت داده اند ولی با این تورم این حقوق ناچیز دست ما را نمی گیرد،کار ما سختی زیادی دارد، آلودگی آن، خیلی بالاست به طوری که بعد از بازنشستگی اثرات آن را حتما با یک بیماری می بینیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کرمان ۱۴۰۰ ، کارگران شرکت مس باهنر کرمان از روز دوشنبه در مقابل این مجتمع اعتصاب کرده و تا ظهر امروز سر کار نرفتند.
روز گذشته با یکی از همکاران خبرنگار برای تهیه گزارش به مجتمع مس باهنر رفته بودیم ابتدا اجازه ورود به مجتمع را به ما نمی دادند که بعد با حمایت کارگران و اعتراض آن ها که چرا اجازه نمی دهید، خبرنگاران داخل بیایند وارد مجتمع شدیم.
کارگران که ظهر روز گذشته اعتصاب کرده و در حیاط مجتمع شعار می دادند با دیدن ما خوشحال شده و خواستار شدند که صدای آن ها را به گوش مسئولین برسانیم.
از تعداد کارگران کم کردند،به تعداد کارشناسان اضافه کردند
یکی از این کارگران در گفت و گو با خبرنگار ما دلیل اعتصاب خود را حقوق کم و تبعیض در اعطای حقوق عنوان کرد و گفت : بعد از ۱۸ سال سابقه کار با ۵۰ ساعت اضافه کار حقوق نا چیزی در یافت می کنیم، در صورتی که حداقل حقوق بر اساس تورم بانک مرکزی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از کارگران را که به نمایندگی از جمع برای پیگیری قولی که مسئولین در قبال افزایش حقوق داده بودند صحبت کرده بود را بعد از ۱۸ سال سابقه کار اخراج می کنند تا کارگران دیگر حساب دستشان بیاید.
این کارگر معترض تبعیض حقوق بین کارشناس و کارگر را یکی دیگر از علل تجمع خود برشمرد و تصریح کرد: مدیران این مجتمع کمبود نیروهای خود را از بالا جبران می کنند، کاری که قبلا ۵ نیرو اجام می دادند الان یک نیرو انجام می دهند ولی به ازای هر نیرو دو کارشناس داریم یعنی از تعداد کارگران کم کردند و به تعداد کارشناسان اضافه کردند در حالی که تمام کار اجرایی را همین کارگران انجام می دهند .
استخدام ۵۰ خانم به عنوان کارشناس بدون کارایی و تبعیض در پرداخت حقوق
یکی دیگر از کارگران معترض اظهار کرد: کارشناسی که تازه چهار ماه استخدام شده است، رئیس خط شده است در حالی که هیچ تجربه ای ندارد و نمی تواند کار گران را مدیریت کند، از نیروی کاری که ۱۰ سال سابقه و مدرک کارشناسی هم دارد به عنوان کارشناس استفاده نمی کند، و از بیرون نیرو جذب می کنند .
وی ادامه داد: حدود ۵۰ خانم که بسیاری از آن ها هنوز مدرک کارشناسی شان را هم نگرفتند به استخدام مجتمع در آمدند در حالی که فضای کار این مجتمع ایجاب نمی کند که یک خانم در فضای داخل کارخانه کار کند،چرا که سختی کار بالاست و این نیروهای خانم تازه استخدام شده عملا هیچ کارایی ندارند و فقط حقوق می گیرند،تمام خانم هایی که به عنوان کارشناس جذب شدند با گروه ۱۳ استخدام شدند ولی من که ۱۷ سال سابقه دارم گروه ۷ هستم،به نظر این شما تبعیض نیست؟
یکی دیگر از کارگران حاضر در تجمع که خود را به سختی از بین جمعیت به خبرنگار ما رساند گفت: ما با تبعیضی که بین کارگر و کارشناس قائل شدنداعتراض داریم، به کارشناسی که تازه آمده ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش حقوق دادند ولی برای ما کارگران که صنعت روی دوش ما می چرخد هیچ افزایش حقوقی ندادند، به ما می گویند باید فرمول بگذاریم تا بتوانیم حقوقتان را افزایش دهیم ولی برای کارشناسان در عرض دو ماه این افزایش اعمال شد.
دوری از هم نشینی با کارگران بزرگترین افتخار قائم مقام مجتمع مس باهنر
این کارگر معترض خاطر نشان کرد: ما الان ۶ ماه است این حرف ها را زدیم ولی متاسفانه کاری انجام نشد و ما مجبور شدیم اعتصاب کنیم، این کارگری که معترض شده به نمایندگی از همه کارگران بوده است ولی متاسفانه دو ماه است که از کار معلق شده و پشت در کارخانه مانده است .
وی ادامه داد: جالب اینجاست که هیچ کدام از مدیران از روز گذشته نیامدند با ما حرف بزنند تا مشکل ما را بفهمند، قائم مقام این مجموعه افتخارش این است که می گوید تا به حال با کار گر جماعت سر یک میز ننشسته ام، مگر کارگر جماعت جزام دارد که این حرف را می زند، آیا این تحریک کردن جوانی که اینجا کار می کند نیست؟
یک کارگر دیگر که گذر عمر موهایش را سفید کرده بودعنوان کرد : ما نه شیشه ای شکستیم و نه حرف نامربوطی زدیم ما فقط برای احقاق حق خود تجمع کردیم، هشت ماه پیش به ما قول دادند که اگر تولید به حد نصاب برسد ما حقوق شما را افزایش می دهیم الان چندین ماه است که تولید را بالا بردیم ولی حقوقی اضافه نشده است، من با ۱۸ سال سابقه کار فقط ۷۰۰ هزار تومان حقوق می گیرم.
امنیت شغلی و تامین معیشتی تنها خواسته کارگران معترض است
وی اذعان داشت: حتی چارت سازمانی و طرح طبقه بندی ما رعایت نشده است ، چون می ترسندبا این کار حقوق ما بالا برود، الان هم که تجمع کردیم خیلی نگرانیم، تولید ما به حد نصاب نرسیده و آخر ماه ممکن است حقوقی هم نگیریم ولی ما فقط حقمان را می خواهیم، برای رسیدن به این حق تمام مراحل را طی کردیم با رئیس صحبت کردیم، با اداره کار و شورا صحبت کردیم ولی به جایی نرسیدیم و این آخرین مرحله ای است که ما انجام دادیم و این تجمع هم قانونی است.
این کارگر در پایان رو به مسئولین مجتمع مس باهنر گفت: ما چیز زیادی نمی خواهیم فقط امنیت شغلی و تامین معیشتی در مسالمت آمیز ترین تجمع خواسته ما کارگرانی است که به حداقل ها هم تا به حال رضایت داده اند ولی با این تورم این حقوق ناچیز دست ما را نمی گیرد،کار ما سختی زیادی دارد، آلودگی آن، خیلی بالاست به طوری که بعد از بازنشستگی اثرات آن را حتما با یک بیماری می بینیم.
گزارشی ازمشکلات کارگران خدمات شهری شهرداری
حقوق 800 هزارتومانی با 15 سال سابقه کار/عدم وجود آیتم های بهداشتی در قراردادها
در این گزارش تعدادی از کارگران از سابقه 15 ساله و حقوق 800 هزار تومانی خود آنهم با دو فرزند می گفتند که از این مبلغ می بایست 150 هزار تومان آنرا برای اجاره خانه کنار می گذاشتند.
به گزارش23اردیبهشت بافق خبر،شاید خواندن مشکلات کارگران شهرداری و نحوه دست و پنجه نرم کردن این افراد با مشکلات زندگی دردآور باشد اما حداقل خواسته کارگران شهرداری بخصوص بخش خدمات شهری این است که شهردار آیتم هایی در قراردادها در نظر بگیرد تا اینکه کمی از مشکلات زندگی این افراد کاسته شود.
در گزارشی که از کارگران زحمتکش خدمات شهری شهرداری تهیه شده است کارگران به مشکلات خود از قبیل پایین بودن حقوق،عدم وجود مکانی برای تعویض لباس ها،کمبود لباس کار مفید در سال، اشاره کردند که همگی امیدوار بودند شهردار به نحوی پیگیر حل این مشکلات باشد.
حقوق 800 هزار تومانی با 15 سال سابقه و دو فرزند
در این گزارش تعدادی از کارگران از سابقه 15 ساله و حقوق 800 هزار تومانی خود آنهم با دو فرزند می گفتند که از این مبلغ می بایست 150 هزار تومان آنرا برای اجاره خانه کنار می گذاشتند.کارگرانی که حقوق انها بیستم ماه تمام می شود و بعضا کار به جایی کشیده شده است که از روی نداری کودک خود را پیش دبستانی نفرستادند بدلیل اینکه می بایست ماهی 55 هزار تومان پول بدهند.
عده ای از کارگران از لباس کار نامناسب آنهم برای سال فقط دو دست می گفتند لباس ساده ای که مخصوص کار جمع آوری زباله نیست.
با بوی گند زباله ها در خانه جلوی فرزندانمان خجالت می کشیم حداقل جایی برای استحمام قبل از بازگشت به خانه در نظر بگیرید.
یکی از کارگران نکات جالبی می گفت.دستکش ماهی فقط یک عدد به ما می دهند ،با این بوی گند لباسها جایی برای تعویض لباس نداریم باید به خانه بریم و تعویض کنیم .می گفت چطور می شود برای دوش گرفتن کارگران پس از اتمام کار جایی در نظر بگیرند.خیلی وقتها هنگام بازگشت از کار به خاطر بوی گندی که می دهیم جلوی زن و فرزندانمان خجالت می کشیم.
در قراردادهای آیتم های بهداشتی و امکانات را بگنجانند
اگر اعتراضی هم بکنیم می گویند فردا نمی خواهد به کار بیایید.حتی شهرداری هم می گوید به ما ربطی ندارد هر حرفی دارید به شرکت بزنید.
از مسئولین می خواهیم که در قرارداد خیلی از مسائل بهداشتی و امکانات را اضافه نمایند و همچنین نظارت بیشتری بر انجام امور داشته باشند.
چرا دستمزدها هرگز از افزایش چشمگیری برخوردار نمی شود؟
کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران – آیت نیافر
عدم کسب پیروزی و موفقیت طبقه کارگر را در کدام نقطه از جنبش کارگری باید جستجو کرد!!؟ سوالی که ما فعالان کارگری و کارگران آگاه و پیشرو باید به آن پاسخ دهیم. بررسی شرایط سخت طبقه کارگر که دستمزدی نازل و چندین برابر زیر خط فقر دارد و پایداری دستمزدهای پایین را در کجا باید پیگیری نماییم؟ بیکاری، گرانی، تورم، قراردادهای سفید و موقت، عدم امنیت شغلی ، ممنوعیت اعتصابات و اعتراضات کارگری عدم وجود تشکل های واقعی مستقل از دولت،
حقوق های عقب افتاده و همه این مشکلات و معضلاتی که روی سرخانواده های کارگری و دیگرمزدبگیران فرو دست جامعه آوار گردیده است. چگونه به جنبش کارگری باید جهت داد.موفقیت طبقه کارگر جهت بدست آوردن رفاه اجتماعی را چطور باید پیشبرد؟
لینک متن کامل: http://www.kanoonm.com/1816#more-1816
چوب حراج بر زندگی کودکانی که جای بدی به دنیا آمده اند
سودابه، ۲۲ ساله، محله نوبنیاد ساری
یک خانه که «خانه» نیست. یک دختر چهارساله که برای بازی در زمین خیس از باران، جز سنگ، چیز دیگری نمیشناسد. یک پسر ۱۰ ساله که هر روز برای وارد شدن به خانهای که خانه نیست، باید مراقب مار درازی باشد که همخانه جدیدشان شده. یک مادر ۲۲ ساله که خانه نیست؛ رفته پی مواد و «کار». یک پدر ۳۰ ساله که کمپ است با جیبی که مخدرها سالهاست در آن لانه کردهاند. یک زندگی، که «زندگی» نیست؛ زیر این باران تند ظهرگاهی، با این هوای سرد، در محله «نوبنیاد»، زیر نگاه ماموران پلیسی که پدر را همین چند وقت پیش گرفته اند و بردهاند.
در حاشیه ساری، مرکز یکی از پرجمعیتترین استانهای شمالی ایران، محلههایی هست که به سرتاسر ایران «آدم» صادر میکنند، به انواع و اقسام؛ معتاد، گدا، دزد، کارگر جنسی. «نوبنیاد» که قبلا آن را «جانبازان» میگفتند، یکی از همین محلههاست و «سودابه» ی ۲۲ ساله که امروز از صبح بیرون رفته و هنوزنیامده، یکی از زنانی است که حالا مددکارها او را یکی از آسیب دیدهترین زنان «نوبنیاد» میدانند. «محمد» ۱۰ ساله و «شکوفه» چهارساله که کنار خط آهن گرگان – تهران که محله را از جاده ساری – قائمشهر جدا میکند، بازی میکنند، بچههای «سودابه»اند. باران تند میبارد و آنها در هوایی که نه زیاد گرم است و نه خیلی سرد، دور درختهایی با برگهای تازه میگردند و علفهایی را زیر پا له میکنند که بهار تازه برایشان آورده. وسیله بازی آنها سنگ است؛ سنگهای ریز، سنگهای درشت. به هم پرت میکنند و ترسی از آن ندارند. یکی به سر میخورد، یکی به پا و بعد که دردشان میآید، فحشهای ریز و درشت راهشان را از دهانشان باز میکند. «عمو میلاد» را که عموی تازه آنهاست و مددکار جمعیت امامعلی ساری وقتی میبینند که دیگر دمپاییهایشان بین گِلهای کنار خط آهن گم شده. با پای برهنه از سر و کول او بالا میروند، به او به نشانه بازی، سنگ میزنند و پاهایش را نیشگون میگیرند. بازی بچههای «نوبنیاد» سخت است؛ بازیهایی که زور زیادی میخواهد. «محمد» با آن لباس سفیدی که باران و گِل، چرکش کرده و «شکوفه» با آن پاهای برهنهای که هم روی سنگ میرود هم خردهشیشههای روی زمین، میگویند مادرشان خانه نیست و باید در خانه منتظرش ماند. خانه آنها، یک مربع است با دیوارهای بلوکی که یک باغچه کوچک آن را از جاده خاکی روبهرویش جدا میکند؛ باغچهای که «محمد» همین دیروز یک مار دراز را در آن دیده و با ترس جایش را نشان میدهد. «همین جا بود. تا اومدم یکی رو صدا کنم بکشدش، در رفت. خیلی دراز بود.» بعد از باغچه چند پله سیمانی هست که حیاط را به خانه میرساند؛ خانه که نه، یک اتاق ۹ متری کوچک که نه در دارد، نه پنجره؛ یک سوراخ بزرگ که پرده کثیف بلندی آن را پوشانده، تنها راه نفس «سودابه» و دو بچهاش است. اتاق، آب و برق و گاز ندارد و بو همه جا را برداشته. بو بیشتر از مدفوع سگی میآید که اسمش را «پاپی» گذاشتهاند و دراز به دراز روبهروی در خوابیده و حال پارس کردن هم ندارد. هنوز از «سودابه» خبری نیست. آنها کف اتاق یک موکت انداختهاند که رویش شیشه خردههای بازمانده از شیشه مربا که همین چند دقیقه پیش «شکوفه» آن را به دیوار زده و خرده کرده، ریخته است. «محمد» و «شکوفه» روی خرده شیشهها میدوند و بازی میکنند. شکوفه با میله آهنی «عمو میلاد» را میزند و با چاقو پشتش را خط میاندازد. میگوید «با چاقو میزنم تا خون بیاد.» بعد «محمد» است که اتاق را جارو میکند و تعارف میکند که «خاله بفرمایید داخل» کنار رختخوابهای دزدی، ظرفهای یک بار مصرف غذا، خرده نانهای خشک و البته بوی تندی که ماندن را سخت میکند، باید جایی پیدا کرد برای نشستن. هنوز چیزی نگذشته که مسئول بسیج محله و مامورهای پلیس میرسند؛ آمدهاند ببینند اینجا چه خبر است. مامور سگ را که میبیند میگوید «چرا اینها سگ نگه میدارند، سگ نجس است» و بعد «عمو میلاد» میگوید وقت رفتن است. آنها مشکوک شدهاند به ورود غریبهها در محل، آن هم زیر این باران تند که بیامان میبارد و ابرها صدای غرششان، «نوبنیاد» را پر کرده. همینجاست که «سودابه» کمکم از راه میرسد. زن لاغراندام سبزهای که یک دندان جلو ندارد و یک ظرف ماکارونی رنگ و رو رفته در دست دارد. «سودابه» یکی از معروفترین زنان «نوبنیاد» است. زنی که در ۱۳ سالگی با «عبدالله» ازدواج کرد، شش بار حامله شد، دو بار بچههایش را سقط کرد، دو بچهاش را فروخت و یکی را داد که بهزیستی ببرد. «عبدالله»، شوهر سودابه را هفته پیش همین مامورها با مواد گرفتهاند و به کمپ فرستادهاند. مامور خودش این را در مقابل نگاههای شکوفه و محمد میگوید: «با خودش مواد داشت، فرستادیمش کمپ» «سودابه» هنوز نیامده، شروع میکند به حرف زدن. از خانوادهاش میگوید که تهرانند و از وقتی او و «عبدالله» معتاد شدهاند، به آنها سر نمیزنند: «خواهرشوهرام هم ساری ان، وضعشون هم خوبه ولی هروقت عبدالله ترک میکنه، به خونه شون راهش میدن».سودابه برای بچههایش از مرکز گذری کاهش آسیب DIC یک ظرف ماکارونی آورده ولی آنها با همه گرسنگیشان، به آن لب نمیزنند. «شکوفه» نداشتن قاشق را بهانه میکند و «محمد» راستش را دور از چشم مادرش و در گوشی میگوید: «من از اینا نمیخورم، اینارو میدن به معتادا، خوشمزه نیست.» او به مادر معتادش میخندد. او مادر معتادش را دوست ندارد. «سودابه» که حالا بین زنان معتاد «نوبنیاد» یکی از همان زنانی است که نه یک بار، دو بار بچهاش را فروخته، یک چوب دستش گرفته و تند تند راه میرود. عصبانی است. میگوید «سوگند»، «شکوفه» را برده گدایی. میگوید خودش بچههایش را نمیبرد گدایی، اما بقیه آنها را کتک میزنند و میبرند. به همین دلیل است که چند ماه پیش، وقتی برای اولین بار «عبدالله»، پدرش را گرفتند و به کمپ بردند، «محمد» طاقتش تمام شد و به مادرش گفت که میخواهد برود بهزیستی، چون بچهها او را میزنند و به گدایی میبرند. «سودابه» که یک دامن بلند پاره پوشیده و ناخنهای پاهایش که سیاهند و رمق ندارند، از زیر آن پیداست، در جاده خاکی اصلی «نوبنیاد» خانه قبلیاش را نشان میدهد که یک چهاردیواری دو در دو متر بوده «توی خونهمون راحت زندگی میکردیم، اومدن بولدوزر انداختن، خرابش کردن. شوهرم هم توی خونه بود اون موقع. خونه زندگی داشتم، اثاث داشتم.» آنها سه روز است که به خانه جدید آمدهاند. بعد از آنکه خانهشان خراب شد، به یک چهاردیواری بیدر و پیکر رفتند که آنجا هم نه آب داشت، نه برق نه گاز. «سودابه» و بچههایش چند هفتهای آنجا ماندند تا اینکه تصمیم گرفتند از آنجا به خرابه دیگری بروند چون «صاحب آن چهاردیواری بیتربیت بود.» این را «سودابه» میگوید؛ از مردی که از نبودن «عبدالله» سوءاستفاده کرده و او را اذیت میکرده است. او نمیداند بچههایش چندسالشان است؛ «شکوفه» را دو ساله میداند و «محمد» را ۱۰ ساله. باید کمی زمان بگذرد تا برسیم به موضوع اصلی. به سه فرزند دیگر «سودابه» که حالا دیگر نیستند. یکی از بچههایش را بهزیستی برده و دو تای دیگر را «از بغلش گرفته و بردهاند.» حالا هنوز از آن روز که طلبکارهای شوهرش آمدند و کوچکترین بچهاش را با خود بردند، یکسال نگذشته. «عبدالله» و «سودابه»، او را به ۴۰۰هزار تومان فروختهاند و کمی بعد از آن، یکی دیگر از بچههایش را ۵۰۰هزار تومان. «سودابه» حالا علاوه بر حسرت ندیدن بچههایش، یک حسرت دیگر دارد؛ اینکه بلد نبوده آنها را به قیمت بالاتری بفروشد: «من که نمیدونستم. تا حالا بچه نفروخته بودم. میگن بچه بالای یهمیلیون تومان قیمتشه، ولی ما ارزون دادیمشون رفتن.» او هیچ نشانی از بچههایش ندارد. نمیداند کجا هستند. نمیداند پدر و مادرهای جدیدشان چه کسانیاند. نمیداند اصلا پدر و مادر دارند یا نه. «نمیدونم بچههارو کجا بردن. شنیدم که میفروشنشون به خونوادههایی که بچه ندارن. تازه خیلی بالاتر از قیمتی که از ما خریدن؛ پنج شش میلیون. شنیدم که میبرنشون تهران.»
«سودابه» مثل بیشتر زنان هممحلهایاش معتاد است. خودش میگوید «چندسال تریاک میکشیده ولی الان تریاکهای محل خراب شده و حالا شیشه و دوا میکشد.» حالا همینطور که زیر باران نمنم و روی علفهای تازه بهاری راه میرود و پایش توی گِل گیر میکند، اخمهایش هم کمکم توی هم میرود. با چوبی که توی دستش است، به در و دیوار میزند، تند تند راه میرود و یاد بچههایی که دیگر کنارش نیستند، ذهنش را به هم میریزد؛ به خاطر همین است که شروع میکند به گلایه کردن، از زمین و زمان: «اصن تقصیر ما نیست. ما هزار بدبختی داریم، دلمون نیم خواست دیگه بدبخت مواد بشیم. به جای اینکه به ما بگن مواد نکشین، نذارن مواد وارد بشه. قانون اول باید جلوی اونا رو بگیره. ما چه گناهی کردیم. خانوادههای ما شکارچیان، با تفنگ نون میخوریم. حالا که تفنگامون رو هم ازمون گرفتن، میگن غیرقانونیه. بازم میگم خدا بزرگه. من الان خونه ندارم، خونه مو خراب کردهن، دزدا به سیم کابل و پنجرهش هم رحم نکردن و بردن. ما نه موادفروشیم نه قاچاقچی، فقط مصرف داریم. ما از خدامونه که نجات پیدا کنیم. اون روز که عبدالله رو بردن، شکوفه و محمد داشتن خودشونو تیکه پاره میکردن. یه شوهر داشتم، اونم ازم گرفتن.» و بعد اشک است که پشت سر هم میآید. یکی، دوتا، سه تا و صورت «سودابه» را اشکها برمی دارند: «عبدالله رو که بردن، رفتم یه چهاردیواری کرایه کردم، صاحبش دم به دقیقه میاومد میگفت یا کرایه رو زیاد کن یا یه طوری به من حال بده.» و گریه امان نمیدهد. گریه میکند و میگوید بیا برویم خانه «مریم» و حالا دیگر میتوان دیوارهای نیمه کاره خانه «مریم» را از پشت اسکلتهای خانهها دید. فروش بچه بین زنان آسیبدیده حاشیه ساری، دیگر تبدیل به یک موضوع جدی شده؛ این را «مهری خادمی» کارشناس ایدز اداره بهداشت استان مازندران میگوید. او میگوید که ابتلا به اچ ای وی (ایدز) هم در میان زنان معتاد باردار بهویژه در آمل رو به افزایش است. «حالا روی هم ۳۵۰ زن معتاد و کارگر جنسی در آمل و ساری به مراکز مشاوره بهزیستی میآیند و برای کنترل ایدز مشاوره میگیرند. در دو سال اخیر، سالی دو سه تا زن باردار اچ آی وی(ایدز) شناسایی میشوند. فروش کودکان بین این زنان یک مسأله جدی است، بهویژه بین کارگران جنسی که خیلی جذاب نیستند و مشتری زیادی ندارند. آنها شیشه میکشند و باردار میشوند تا بتوانند جنینشان را بفروشند و بتوانند درآمد داشته باشند. از طرف دیگر در مناطق حاشیهای ساری و آمل دلالهایی هستند که این زنان را ترغیب میکنند که بچهدار شوند و سود هنگفتی دارند. من یک بار از یکی از این دلالها درباره درآمدشان پرسیدم و او گفت که حدود هفت هشتمیلیون برای هر بچه به او میرسد. حالا اینکه چقدر بچهها را از آنها میخرند متفاوت است و دقیق مشخص نیست».
مریم، ۳۰ ساله، تنها در خانه
«سودابه» با «مریم» دوست است. به او سلام میکند و میرود، انگار گوشش زنگ خورده باشد که این اطراف مواد پیدا میشود. «مریم»، زن ۳۰ سالهای که چند خانه آن طرفتر در یک خانه ۱۲ متری در محله «نوبنیاد» ساری با یک حیاط کوچک که رفت و آمد به آن آسان است، زندگی میکند. «مهرانه» و «سوگند» نام بچههایش است؛ بچههایی که البته اولی دیگر اینجا نیست و دومی اطراف خانه بازی میکند. آب را گذاشته روی بخاری برقی که جوش بیاید و بخورد. این ناهار امروزش است. چیزی ندارد که بخورد. چایی و قوری هم ندارد. میگوید هیچی ندارم. قوز کرده، دستهایش به هم گرده خورده، خمار است و دنبال سیگار میگردد. خودش میگوید خمار نیست. میگوید مواد باشد، میکشد، نباشد نمیکشد. «خودمو زیاد وابسته نکردم به مواد. بقیه هرطور که باشد، موادشونو تهیه میکنن ولی من نه. من اینجوری نیستم.» اما حال امروزش، چیز دیگری میگوید. او دو روز است که غذا نخورده و سیگار همدمش بوده است. روسری سبزش را میکشد جلو، میدهد عقب و میگوید خیلی خوشگل بودم، خیلی. «من این شکلی بودم؟ نه. آنقدر خوشگل بودم که باورتون نمیشه.» و بعد آلبوم عکس عروسیاش را از پشت رختخوابها بیرون میکشد. آلبوم عکس چهار ورقهای رنگ و رو رفتهای که دو عکس از نامزدی و دو عکس از عروسی او را در خودش قایم کرده؛ آن روزهای خوب «مریم» و «مهران» را. «ببین اینجا چقدر قشنگم. عکسا بیشتر از اینا بود، همه شو خواهرشوهرم گرفت ازم.» همان خواهرشوهری که نخستینبار با او دم به مواد زد و بعد با شوهرش ادامه داد. «مریم» راست میگوید. او در عکسهای عروسیاش، زیباست. زنی با ابروهای بلند، گونههای کشیده، چشمهای درشت و لبی سرخ. موهایش را مش کرده و بالای سرش درست کردهاند. تور عروسی هم هست و نگاهی که «مهران» به او میکند و سری که «مریم» به نشانه خجالت در یکی از عکسها به زمین انداخته. آن روزها حالا رفتهاند. ۱۵سال گذشته. خانوادهشان چهارنفره شده؛ البته تا همین دو ماه پیش. قبل از آنکه مامورها «مهران» را با خود ببرند و مددکارهای بهزیستی، «مهرانه» را. «مریم» ۱۵ ساله بود که ازدواج کرد و شوهرش که پسرخالهاش است، حالا دو ماهی میشود که کمپ است. مامورها او را با مواد گرفتهاند. دو ماه پیش ۱۵ مرد را از محله گرفتند و شوهر مریم یکی از آنها بود. شوهرش قبل اینکه به کمپ برود، ضایعات جمع میکرد. «توی این دو ماه یه بار رفتم که ببینمش، ۳۰ تومن فقط کرایه ماشین دادم تا کمپ ولی راهم ندادن، گفتن باید صبح بیای. دنیا روی سرم خرابه ولی خونه نیست. میگن چون معتاد بودم ازم گرفتنش. شاید راست میگن. شاید تو خونه مردم خوشبخت باشه، راحت باشه.» «مهرانه»، دخترش را هم بهزیستی به تازگی برده. دلیلش را درست به او نگفتهاند یا گفتهاند و او یادش نیست. آنطور که «مریم» میگوید وقتی در خیابانها درحال گدایی بوده، ماموران شهرداری او را گرفته و تحویل بهزیستی دادهاند. غصه حالای او شده مهرانه که نیست و او نمیتواند برش گرداند: «آنقدر غم و غصه دارم که دلم پر خونه. اصلا نمیدونم کجاست، چیکار میکنه. پولم ندارم برم دنبالش بگردم و بینمش.» دارد حرف میزند که سودابه میآید. با هم طوری حرف میزنند که کسی نفهمد درباره مواد حرف میزنند. مریم و سودابه امروز دست خالی ماندهاند. پولی نیست برای خرید مواد. سیگار اما هست. از قبل گوشه و کنار خانه قایم کرده؛ سیگار سنگین، سیگار فیلتر قرمز: «من از این باریکها نمیکشم. فقط فیلتر قرمز.» «محمد»، پسر سودابه هم حالا آمده. نشسته کنار مریم و به دقت او را نگاه میکند. مادرش را میبیند که به «مریم» میگوید شاید امروز بتواند کمی «شیشه» جور کند و «مریم» را که میگوید شیشه نمیخواهد. «اگر دوا هست، جوریم.» «مریم» میگوید سودابه گدایی میرود و او نه. «من روم نمیشه برم گدایی. اگه از گشنگی بمیرم هم، گدایی نمیرم. سودابه میره، همه کاری میکنه. ولی من نمیرم. فامیل شوهرم یه کم کمکم میکنن، همون بسه». میگوید حالا که شوهرش نیست و مواد نیست و غذا نیست، او باز هم به کسی رو نداده که به خانهاش بیاید. «بعضیا هستن خونه ۱۰ نفر میرن، من نه خودم جایی میرم نه میذارم کسی بیاد. هرچی تنها باشم برام بهتره. شبا که میخوابم به در خونه زنجیر میزنم.» او میگوید مردی را به خانه راه نمیدهد و در خانه را میزنند؛ مردی میآید داخل و چپ چپ نگاه میکند. مریم میگوید آشناست. آشنایی که البته فامیل نیست. «مریم» طوری نگاه میکند که یعنی دیگر وقت رفتن است. مرد حرف نمیزند؛ یک سلام کوتاه و خداحافظی کوتاهتر. در را «مریم» میبندد و مرد روی زمین مینشیند.
افسانه، ۴۰ ساله، محله «دباغ چال» آمل
شمالیها حالا سالهاست که آمل را یکی از پرآسیبترین شهرهایشان میدانند. شهری که محلههای حاشیهایاش، زنانی و مردانی دارد که معتادند، تنفروشند، بچههایشان را میفروشند و از سرنوشت آنها بیخبرترینند. «افسانه» یکی از همین زنهاست؛ زنی که در محله «دباغ چال» آمل، جایی که خیلیها با شنیدن نامش، لرز به تنشان میافتد، با شوهر معتادش زندگی میکند و تا به حال سه بار جنین سقط کرده است. او در خانهای که شبیه خانه نیست و دیوارهایش را مربعهای کوچک سیمانی ساختهاند با سه بچه و شوهرش شبها را صبح میکند. «افسانه» دو بار ازدواج کرده. از شوهر اولش سه بچه دارد.«طناز»، نام یکی از آنهاست؛ کودک دو سالهای که با یک زن و مرد معتاد به شیشه که خانهشان نه برق دارد، نه آب، نه گاز و البته همین دیروز خانهشان را خراب کردهاند، زندگی میکند. حالا «افسانه» از راه رسیده و اعصاب حرف زدن ندارد. خیلی کوتاه از وضع بچههایش حرف میزند. درباره«طناز» میگوید: «دادمشون به اونا، باهاش گدایی میکنن. از دیروز خبری ندارم ازش. معلوم نیست کجا رفتن». سه فرزند او از شوهر جدیدش، «مرجان» و «مهسا» و «غلامرضا» با آنها زندگی میکنند. «مرجان» ۱۱ ساله بزگترین است و «مهسا»، چهارماهه، کوچکترین. «غلامرضا» هم از مرجان کوچکتر و خانه است. «قدرت» در را که باز میکند، سرش را از باران تند میدزدد. با اخم میگوید «افسانه» خانه نیست، رفته سر کار. «افسانه» و «مهسا»، دختر کوچکترش ۱۰ دقیقه پیش از خانه رفتهاند؛ دختر چهارماههای که وقتی به دنیا آمد معتاد بود؛ اعتیاد را از مادرش به ارث برده بود. پدرش همین طور که دستش را به در نگه داشته و اجازه نگاه کردن را به اتاق تاریکی که با بخاری نفتی گرم میشود، نمیدهد میگوید «مهسا» حالا دارد بهتر میشود چون شیر مادرش را نمیخورد. افسانه شیشه میکشد و هرویین. شوهرش میگوید خودش هم متادون میخورد و ضایعات جمع میکند.
«مهسا»ی معتاد را ۱۰ روز در بیمارستان خواباندهاند تا ترک کند. «مرجان» و «غلامرضا» هم از همان اول معتاد بودند و او آنها را در خانه ترک داده است. «اون موقع جون داشتم، خودم ترک میکردم و بعدش بچهها رو ترک میدادم ولی الان دیگه جون ندارم مهسا رو ترک بدم. به خاطر همینم مهسا ۱۰ روز بیمارستان بود. بهش مرفین میدادن چون وقتی به دنیا اومد حالش خیلی بد بود. بعد بیمارستان از بهزیستی اومدن و بردنش. مهسا دو هفته بهزیستی ساری بود. بعدش رفتیم دادستانی، جز زدیم تا حکم داد بچه رو بدن بهمون.» «مریم علی محمدی»، مدیر جمعیت امام علی ساری میگوید درسال ۹۴، ۲۵۹ زن آسیب دیده و معتاد در محلههای حاشیهای ساری مانند نوبنیاد و ترک محله شناسایی شدهاند و از این تعداد، ۳۷ نفر باردارند: «بر اساس نتایج پژوهش ما ۵۶درصد زنان بالای ۱۸سال این نمونه آماری نمونه سقط جنین داشتهاند و ۲۷درصد آنها یک بار سقط جنین را تجربه کردهاند. ۲۰درصد زنان زیر ۱۸سال تجربه سقط جنین داشته و ۸۰درصد سقط جنین را تجربه نکردهاند. از طرف دیگر ۷۹درصد همسران زنان معتاد زیر ۱۸سال معتادند و از این تعداد ۳۷درصد تریاک، ۳. ۱درصد کراک، ۳. ۱ الکل، ۲۵درصد شیشه، ۴درصد کراک و ۹. ۴درصد سایر مواد مخدر را مصرف میکنند. ۲۵درصد همسران زنان معتاد بالای ۱۸سال هم اعتیاد نداشته و از ۷۵درصدی که معتادند، ۲۵درصد از این مردان تریاک، ۲۵درصد شیشه و ۲۵درصد سایر مواد مخدر را مصرف میکنند».«مریم محمودی»، مددکار اجتماعی هم درباره مشکلات زنان معتاد باردار اینطور میگوید: «ما موارد بسیاری را داشتهایم که زنان معتاد در محیطهای آلوده زایمان میکنند و بعد از آن، افسردگی شدید آنها باعث شده که مادر مجبور شده نوزادش را بکشد.» از نظر او مهمترین مشکل درحال حاضر برای مادران معتاد این است که هیچ کمپی برای حمایت از آنها و نگهداری کودکان معتاد در ایران وجود ندارد: «در زنان معتاد احتمال ابتلا به ایدز و هپاتیت بالاست و وقتی آنها باردار میشوند، هیچ جای ویژهای وجود ندارد که به آنان رسیدگی کند. از طرف دیگر بچههایی که از این زنان به دنیا میآیند، دچار آسیبهای زیادیاند؛ نداشتن شناسنامه، سوء تغذیه، مشکلات درمانی، انتقال بیماریهای مادر به کودک مانند ایدز و البته وجود نداشتن مرکز یا کمپی برای نگه داشتن کودکان معتاد و احتمال مرگ نوزادان در دوران جنینی.» «سودابه» و «مریم» و «افسانه» تنها نیستند. محلههای آنها پر از زنانی است که یا کودکانشان را سقط میکنند یا آنقدر «شیشه» میکشند که هرسال ناخواسته جنینهای تازه میهمان بدنهایشان میشود. بیماریهای مختلف هم برای زنان و مردان این محلهها البته به جاست؛ تعداد زیادی از زنان و مردان محلههای حاشیهای آمل «ایدز» دارند و آمارهای غیررسمی اورژانس اجتماعی ساری از ابتلای ٥٠درصد مردان محله «نوبنیاد» ساری خبر میدهند. دلالی و خردهفروشی مواد و حاملگی و فروش مواد در سرنوشت این زنان و مردان است.
منبع:شهروند-23اردیبهشت
جزئیات هولناک کشته شدن دو کارگر در لوله گاز ایستگاه میاحی
معاون عملیات سازمان آتشنشانی اهواز درباره حادثه روز گذشته در ایستگاه گازی میاحی که به کشته شدن دو کارگر بر اثر مسمومیت گازی منجر شد، گفت: به دلیل اشتباه محاسباتی درباره محل قرار گرفتن این دو کارگر هنگام برش لوله، برادههای گداخته به روی کارگران مسموم ریخته است.
به گزارش23اردیبهشت ایلنا،محمود روزبهانی درباره حادثه دیروز گفت: کارگران حادثه دیده برای عملیات جوشکاری تا مسافت ۲۰-۳۰ متر به داخل لوله پنجاه متری گاز رفته بودند که قطر تقریبی آن دستکم یک متر و نیم بوده است. اما ساعاتی پس از آنکه از این دو کارگر خبری نمیشود، همکاران آنها برای کسب اطلاع از سلامتی آنان وارد لوله گاز شدند اما پیش از آنکه به آنها برسند با اعلام اینکه داخل لوله هوا سنگین است و خطر گازگرفتگی وجود دارد خارج شدند. پس از خروج همکاران دو کارگر جوشکار از داخل لوله، محل استقرار آنها تخمین زده میشود و عوامل پیمانکار شروع به بریدن لوله برای نجات این دو کارگر میکنند.
به گفته این مقام مسئول در آتشنشانی اهواز، کارگران هنگام کار تجهیزات ایمنی از جمله ماسک تنفسی، کپسول اکسیژن و دستگاه تهویه هوا در اختیار نداشتهاند.
وی افزود: احتمال اولیه این است که کارگران بر اثر گاز ناشی از عملیات جوشکاری، به دلیل به همراه نداشتن تجهیزات ایمنی کشته شده باشند. اما احتمال دیگر این است که مسمومیت آنان ناشی از گازی بوده که دستگاه جوش برش لوله برای نجات آنان ایجاد کرده است.
عوامل پیمانکار برای نجات این دو کارگر بدون در نظر گرفتن فاصله ایمنی لازم اقدام به بریدن لوله مورد نظر کرده و در نتیجه کارگران حادثه دیده در زمان خارج شدن از داخل لوله براثر برادهها و گازهایی که از فعالیت دستگاه هوابرش داخل لوله ایجاد شده بود دچار سوختگی و مسمومیت شده بودند.
بر اساس این اظهارات، زمانی که تیم نجات آتشنشانی در محل حادثه حاضر شد، کارگران حادثه دیده توسط پیمانکار پروژه از داخل لوله خارج شده بودند و در نهایت ماموران آتشنشانی پس از مشاهده انتقال مصدومان به آمبولانس اورژانس، محل حادثه را ترک کرد.
روزبهانی در توضیح علت برش لوله توسط عوامل پیمانکار پیش از رسیدن ماموران آتشنشانی توضیح داد: محل حادثه در محدوده روستای همدانیه شهرستان «ملاثانی» که در فاصله ۵۰ کیلومتری شهر اهواز قرار دارد که امکانات سازمان آتشنشانی آن منطقه به قدر کافی مجهز نیست؛ سازمان آتشنشانی اهواز در ساعت ۱۰ و ۳۱ دقیقه روزحادثه از ماجرا مطلع شد و حدود چهل دقیقه بعد تیم اعزامی آتشنشانی در محل حادثه حاضر شده بود.
وی افزود: برپایه مشاهدات افرادی که از طرف آتشنشانی اهواز در محل حادثه حضور داشتند زمانی که این کارگران از طریق بریده شدن لوله خارج و به مسئولان تیم اورژانس تحویل داده میشوند دارای علائم حیاتی بودند و بدنشان بر اثر برادههای ناشی از برش لوله سوخته بوده است.
روزبهانی همچنین گفت: عوامل پیمانکار برای نجات این دو کارگر بدون در نظر گرفتن فاصله ایمنی لازم اقدام به بریدن لوله مورد نظر کرده و در نتیجه کارگران حادثه دیده در زمان خارج شدن از داخل لوله براثر برادهها و گازهایی که از فعالیت دستگاه هوابرش داخل لوله ایجاد شده بود دچار سوختگی و مسمومیت شده بودند.
وی ادامه داد: طبق اطلاعات موجود این افراد در نهایت حوالی ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه صبح دیروز (23 اردیبهشت) از طریق اوژانش به بیمارستان اعزام شدهاند اما از قرار معلوم این کارگران در بیمارستان جان باختهاند.
تظاهرات کارکنان بخش درمان در مجارستان
هزاران نفر از کارکنان بخش خدمات درمانی مجارستان روز سه شنبه در خیابانهای بوداپست پایتخت راهپیمایی کردند. در این تظاهرات که یکی از بزرگترین تجمعات سال جاری مجارستان محسوب می شود، نزدیک به ده هزار نفر در دو گروه جداگانه شرکت کردند.
به گزارش13مه یورونیوز،تظاهرکنندگان خواستار بهبود شرایط کاری، ثبات شغلی و افزایش دستمزدها بودند.
از یکسو کارکنان خدمات درمانی در پاسخ به فراخوان اتحادیه صنفی از مرکز شهر به سوی وزارت منابع انسانی راهپیمایی کردند و از سوی دیگر پزشکان و پرستاران به دعوت فدراسیون پزشکان مجارستان در برابر پارلمان تجمع کردند.
تجمع کنندگان در پایان، طوماری را امضا و تسلیم سخنگوی پارلمان کردند.
بیست وسوم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
**************************
اخباروگزارشات کارگری22اردیبهشت1394
- فیلم برگزاری مراسم روزجهانی کارگر اول ماه مه1394توسط کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه در پایانه آزادی
- انتصاب یک مقام نظامی به ریاست شرکت واحد اصفهان بدنبال اعتراضات کارگران!
- کارگران خشمگین نورد لوله صفا با بیرون کردن مدیر بهره وری، دست به اشغال ساختمان اداری کارخانه زدند
- اعتصاب کارگران کارخانه ضرب سکه مس باهنر کرمان در اعتراض به اخراج همکارمعترضشان،عدم انعقادقراردادبا کارگران معترض وسطح حقوق و دستمزدشان!
- تجمع کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان مقابل دادسرای اهواز و استانداری خوزستان در اعتراض به رفتار توهینآمیز کارفرما
- کارگران قطار شهری اهواز در شانزدهمین روز اعتصاب، مانع خروج ماشینآلات سنگین از کارگاه شدند
- تجمع كارگران تعاوني رو ستائي مقابل استانداري خراسان شمالي
- تجمع کارکنان محیط زیست مقابل این سازمان در اعتراض به سطح حقوق ،مزایا و حذف 35 درصد فوق العاده شغلی
- تجمع کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 3 اهوازدراعتراض به حقوق معوقه وپایین بودن حقوق!
- پایان اعتصاب کارگران معدن نگین بدنبال وعده مدیریت
- تجمع حقالتدریسان آموزشکدههای فنی و حرفهای مقابل مجلس در اعتراض به وضعیت استخدامی
- ابلاغ تعرفههای خدمات پرستاری کذب محض است
- ابهام درباره آینده شغلی ۲۰ کارگر بدنبال آتش سوزی وتعطیلی کارخانه چای توکلی
- تجمع متقاضیان مسکن مهر، پردیس و پرند مقابل مجلس در اعتراض به عدم تحویل خانههایشان
-۱۵ آمار کلیدی از ناگفتههای بازارکار/ ۵میلیون خانوار شاغل ندارند!
-۱۳مورد کوتاهی کارفرما و پیمانکارازجمله امضاء قرارداد سفید عامل حوادث پالایشگاه شازند - افراد متخلف شناسایی شده اند
- جان باختن کارگرنقاش در آب انبارحین کار
- مرگ یک کارگر شرکت مجری طرح ساحل بندی ارس درکانکس نگهبانی
- راهپیمایی خانواده های کارگران فاجعه معدن سوما ترکیه
فیلم برگزاری مراسم روزجهانی کارگر اول ماه مه1394توسط کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه در پایانه آزادی
https://www.youtube.com/watch?t=266&v=mD5vKnVS4B8
انتصاب یک مقام نظامی به ریاست شرکت واحد اصفهان بدنبال اعتراضات کارگران!
محمدعلی احمدی، مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری اصفهان در زمان دولت دوم محمود احمدینژاد به ریاست شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه منصوب شد.
به گزارش 22اردیبهشت ایلنا، آقای احمدی پیش از رسیدن به ریاست شرکت واحد اصفهان در سمت معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه صاحب الزمان استان اصفهان مشغول به فعالیت بوده است.
منابع کارگری میگویند مدیرعامل پیشین این مجموعه در پی نارضایتی گسترده کارگران و با فشار استانداری اصفهان برکنار شده است.
در ماههای گذشته اخبار متعددی از اعتراضات کارگران شرکت واحد اصفهان به ناعادلانه بودن دستمزدها و اخراج نزدیک به ۳۰ تن از همکارانشان منعکس شده بود.
بر اساس گزارشها، مدیرعامل جدید شرکت واحد اصفهان فردا در جمع کارگران حاضر میشود و برای آنها صحبت میکند.
کارگران میگویند اصلیترین خواستهشان از مدیرعامل جدید، افزایش دستمزدها و بازگشت به کار همکاران اخراجیشان است.
کارگران خشمگین نورد لوله صفا با بیرون کردن مدیر بهره وری، دست به اشغال ساختمان اداری کارخانه زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: در پی مذاکرات روز یکشنبه نماینده های کارگران نورد لوله صفا با مدیران ارشد کارفرما در تهران که منجر به نتیجه ای عملی برای پرداخت معوقات آنان نشد، صبح دیروز این کارگران با برگزاری یک مجمع عمومی تصمیم به ادامه اعتصاب گرفتند و بدین ترتیب امروز اعتصاب آنان وارد بیست و دومین روز خود شد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، در پی تصمیم دیروز کارگران نورد لوله صفا برای ادامه اعتصاب، صبح امروز مدیریت کارخانه با نصب نامه ای در قسمتهای مختلف کارخانه* اعلام کرد چنانچه کارگران با شرایط قید شده در این نامه حاضر بکار نیستند خود را به مدیران معرفی و از روز 22 اردیبهشت (امروز) بر سر کار حاضر نشوند و به اداره کار مراجعه نمایند.
در پی نصب این نامه و روشن شدن شفاهی این مسئله که حقوق اردیبهشت ماه طبق وعده در آخر برج پرداخت نخواهد شد تنش میان کارگران و مدیریت کارخانه بالا گرفت و در ادامه مدیر کارخانه اعلام کرد چنانچه از همین الان کار را شروع نکنید ناهار نخواهیم داد و هر کس بارگیری نکند اخراج و حقوق نیز فقط یکماه، آنهم چند روز دیگر خواهیم داد. هر کس هم نمی خواهد برود.
بنا بر این گزارش، مدیر کارخانه بدنبال این اظهارت قصد ترک کارخانه را داشت که بلافاصله با عکس العمل کارگران مواجه شد و آنان اجازه خروج به وی را ندادند و با حرکت به سمت ساختمان اداری کارخانه و سر دادن شعار آنرا به اشغال خود در آوردند و در این میان مدیر کارخانه با مشاهده خشم کارگران بطور مخفیانه ای از درب دیگری کارخانه را ترک کرد.
کارگران نورد لوله صفا در ادامه اعتراضات امروز خود، اقدام به اخراج مدیر بهره وری از کارخانه کردند و با برداشتن سوئیچ ماشینهای مدیران قسمتهای مختلف کارخانه، این ماشینها را در پارکینگ نگه داشتند. در پی این تنشها حوالی ظهر مامورین امنیتی و اداره کار در محل کارخانه حاضر شدند و پس از شنیدن خواستهای کارگران و تاکید بر محق بودن آنان، کارخانه را ترک کردند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران نورد لوله صفا بعد از ظهر امروز با برگزاری یک مجمع عمومی، با توجه به فرا رسیدن آخر اردیبشهت ماه رای به مطالبه دو ماه حقوق و دادن تضمین های لازم برای تحقق دیگر خواستهایشان دادند. در این مجمع کارگران نورد لوله صفا اعلام کردند تا زمانی که یک ماه حقوق معوقه و حقوق اردیبهشت ماه به حساب شان واریز نشود همچنان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد و علاوه بر جلوگیری از بارگیری لوله و مواد و خروج کامیونها از کارخانه، اقدامات اعتراضی خود را تشدید خواهند کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 22 اردیبهشت ماه 1394
تصویر نامه امروز مدیریت کارخانه که در آن بر اخراج کارگران در صورت تن ندادن به وعده های کارفرما تاکید شده است
اعتصاب کارگران کارخانه ضرب سکه مس باهنر کرمان در اعتراض به اخراج همکارمعترضشان،عدم انعقادقراردادبا کارگران معترض وسطح حقوق و دستمزدشان!
کارگران این شرکت بزرگ صنعتی به عدم انعقاد قرارداد توسط شرکت با کارگران معترض هستند. به گفتهٔ این کارگران، از ابتدای سال جاری تا کنون هیچگونه قراردادی با آنها منعقد نشده و این مسئله امنیت شغلی آنها را با تهدید مواجه کرده است.
در یکی از اعتراضات سال گذشته، یک کارگر باسابقهٔ این مجتمع که ۱۸ سال سابقهٔ کار داشت صرفا به دلیل اعتراض به شرایط موجود اخراج شد.
تلاشهای نمایندگان کارگری و برخی از مسولین برای بازگرداندن این کارگر بینتیجه ماند و این کارگر با سابقه بدون برگزاری کمیته انضباطی و سایر مراحل قانونی اخراج شد. به گفتهٔ این کارگر، اتفاقی که برای این کارگر افتاد باعث شد سایر کارگران به ادامه یافتن شرایط موجود حساستر شوند و به همین دلیل از روز گذشته دست از کار کشیدهاند.
از بعد از ظهر روز گذشته تا کنون حدود ۳۰۰ نفر از کارگران کارخانه ضرب سکه مس باهنر کرمان در اعتراض به تضعیف حقوق صنفیشان دست از کار کشیدند.
به گزارش22اردیبهشت ایلنا،از روز گذشته نزدیک به ۳۰۰ نفر از کارگران کارخانه ضرب سکه مس باهنر، در اعتراض به آنچه نادیده گرفتن حقوق صنفی ۱۲۰۰ کارگر این مجتمع از سوی مدیریت عنوان شده دست از کار کشیدهاند.
گفته میشود این کارگران در شیفتهای بعدازظهر و شامگاه روز دوشنبه بیست و یکم و صبح روز سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه با حضور در محوطهٔ مجتمع از طریق برگزاری تجمع در اعتراض به شرایط موجود دست به اعتصاب زدهاند.
این کارگران گفتند:در طول یک سال گذشته افزایش حقوق عدهای از پرسنل که در ردههای مدیریتی و پرسنلی مشغول به کارند باعث شده تبعیضهای غیرقابل قبولی بین کارگران و سطوح بالای شرکت اتفاق بیفتد که ادامه شرایط را برای کارگران سخت کرده است.
به گفتهٔ این کارگران ازاواخر سال گذشته افزایش بیسابقهٔ اضافه حقوق عدهای از کارکنان ارشد و مدیران کارخانه ضرب سکه مس باهنر موجبات اعتراض کارگران باسابقهٔ این شرکت را فراهم کرد، این در حالی است که مدیریت کارخانه ضرب سکه مس باهنر بارها اعلام کرده است که شرکت با کمبود نقدینگی مواجه است.
یکی از کارگران دراین باره با بیان اینکه این مسئله منجر به بروز اعتراضاتی در بین کارگران شد، گفت: در پایان سال گذشته، با وعدهٔ قائم مقام مدیرعامل قرار بود حق اضافه کار به کارگران پرداخت شود که متاسفانه این وعده عملی نشد و حتی در یکی از اعتراضات سال گذشته، یک کارگر باسابقهٔ این مجتمع که ۱۸ سال سابقهٔ کار داشت صرفا به دلیل اعتراض به شرایط موجود اخراج شد.
این کارگر ادامه داد: تلاشهای نمایندگان کارگری و برخی از مسولین برای بازگرداندن این کارگر بینتیجه ماند و این کارگر با سابقه بدون برگزاری کمیته انضباطی و سایر مراحل قانونی اخراج شد. به گفتهٔ این کارگر، اتفاقی که برای این کارگر افتاد باعث شد سایر کارگران به ادامه یافتن شرایط موجود حساستر شوند و به همین دلیل از روز گذشته دست از کار کشیدهاند.
کارگران این شرکت بزرگ صنعتی همچنین به عدم انعقاد قرارداد توسط شرکت با کارگران معترض هستند. به گفتهٔ این کارگران، از ابتدای سال جاری تا کنون هیچگونه قراردادی با آنها منعقد نشده و این مسئله امنیت شغلی آنها را با تهدید مواجه کرده است.
یکی از کارگران در این باره گفت: این برای اولین بار است که با گذشت ۵۰ روز از ابتدای سال هنوز هیچگونه قراردادی با کارگران بسته نشده است. وی گفت پیگیریهای نمایندگان کارگران در خصوص قراردادها هم تاکنون به نتیجه نرسیده است.
این کارگر ادامه داد: در کنار این اقدامات مدیریت مجموعه در نظر دارد برخی از قسمتهای مجتمع را به گروههای پیمانکاری واگذار کند که این مسئله موجبات نگرانی کارگران را فراهم کرده است.
به کارگیری نیروهای غیر متخصص و عدم تامین نیروی کافی با وجود بازنشستگی تعدادی از کارگران یکی دیگر از دلایل اعتراض صنفی کارگران مس شهید باهنر کرمان است.
شرکت مس باهنر نزدیک به ۱۲۰۰ نفر کارگر دارد و در نزدیکی بزرگترین و غنیترین معادن مس خاورمیانه تأسیس شده است و شامل کارخانجات ذوب و ریختهگری، اکستروژن و پولک زنی و لوله مسی میباشد.
محصولات این شرکت که شامل ورق و تسمه، مقاطع و لوله و لوله مسی و... میباشد علاوه بر تأمین نیاز داخلی به کشورهای مختلف از قبیل آلمان، فرانسه، انگلستان، اسپانیا، چین، تایوان، ویتنام، تایلند و کویت صادر میشود.
تجمع کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان مقابل دادسرای اهواز و استانداری خوزستان در اعتراض به رفتار توهینآمیز کارفرما
صبح امروز کارفرمای بخش خصوصی با چند مامور لباس شخصی وارد کارخانه شد و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از این کارخانه بیرون کرد. کارگران هنوز حکم اخراج دریافت نکردهاند.
حدود ۸۰ کارگر کارخانه لوله سازی خوزستان، صبح امروز در اعتراض به آنچه «توهین کارفرما به کارگران» میخواندند مقابل دادسرای اهواز و استانداری خوزستان تجمع کردند.
به گزارش22اردیبهشت ایلنا،دلیل این اجتماعات اعتراضی کارگران لوله سازی خوزستان علاوه بر وضعیت نامشخص مطالبات مزدی و شغلی ۸۰ کارگر، توهین کارفرما در برخورد با کارگران قدیمی کارخانه بوده است.
کارگران در تشریح جزئیات این خبرگفتند: صبح امروز کارفرمای بخش خصوصی با چند مامور لباس شخصی وارد کارخانه شد و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از این کارخانه بیرون کرد. کارگران هنوز حکم اخراج دریافت نکردهاند.
کارگران در واکنش به این اقدام بعد از اجتماع در مقابل درب ورودی کارخانه، برای پیگیری حقوقی این موضوع به دادسرای نظام واقع در بلوار قدس اهواز مراجعه کرده و تعدادی دیگر از کارگران نیز مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردهاند.
کارگران معترض در باره سوابق مشکلات کارخانه و کارگران لوله سازی خوزستان میگویند: مشکلات کارخانه و کارگران لوله سازی خوزستان از شهریورر ماه سال ۹۲ با ورود سرمایه گذار جدید آغاز شد. این سرمایه گذار با تعهد به اینکه توانایی راه اندازی کارخانه و تامین حقوق کارگران را دارد وارد کارخانه شده است اما طی این دو سال نه تنها کارخانه را به طور کامل راه اندازی نکرده بلکه در پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیز کوتاهی کرده است.
به گفته کارگران لوله سازی خوزستان، علاوه بر مشکلاتی که پیش از ورود بخش خصوصی در کارخانه وجود داشت وتولید را محدود کرده بود، تقریبا از ۲۰ روز پیش فعالیت تولیدی این کارخانه از سوی کارفرما متوقف شده است در صورتی که کارگران معتقدند این کارخانه مشکلی برای راه اندازی و ادامه تولید ندارد. به همین دلیل ۸۰ کارگر با سوابق ۱۶ تا ۲۰ سال کار هر روز در کارخانه حاضر میشوند اما کارفرمای بخش خصوصی تمایلی به ادامه همکاری با آنان را ندارد.
همچنین کارگران لوله سازی خوزستان درباره مطالبات مزدی خود گفتند، از سال ۹۲ که کارخانه مجددا با ورود بخش خصوصی راه اندازی شده است کارفرما در بیشتر ماه های سال مبالغی را به صورت علیالحساب به کارگران پرداخت کرده است اما آنان مدعیاند مجموع مطالباتشان تا پایان فروردین ۹۴ به صورت پراکنده حقوق ۱۰ ماه حقوق است.
کارگران قطار شهری اهواز در شانزدهمین روز اعتصاب، مانع خروج ماشینآلات سنگین از کارگاه شدند
در شانزدهمین روز از اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق، صبح امروز گروهی که منطقا احتمال داده میشود از عوامل کارفرما بوده باشند، قصد اعتصاب شکنی کارگران را داشتند.
به گزارش22اردیبهشت ایلنا،شرکت پیمانکاری کیسون در شانزدهمین روز از آغاز اعتصاب کارگران، روز جاری (۲۲ اردیبهشت) با دخالت نیروهای انتظامی قصد داشت تعدادی از خودروها و سایر ماشین آلات سنگین را از کارگاه خارج کند تا با نمایش شروع کار به نوعی خاتمه اعتصاب را به کارگران و مردم شهر اعلام کند اما کارگران مانع این کار شدند.
کارگران میگویند: کارفرما در حالی تصمیم به اعتصاب شکنی گرفته است که کارگران طی شانزده روز گذشته در واکنش به تاخیر ۴ ماهه در پرداخت مطالبات معوقهشان، کار در بخشهای مختلف کارگاه را متوقف کردهاند. کارگران میگویند کارفرما به جای استفاده از ابزارهای مختلف برای شکستن اعتصاب کارگران، بهتر است مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند.
طی دو روز گذشته همزمان با چهاردهمین و پانزدهمین روز اعتصاب این کارگران به ترتیب حکم اخراج 150 و 20 نفر از کارگران بخشهای حفاری و واحد ماشینآلات کارگاه قطارشهری اهواز ابلاغ شده است.
تجمع كارگران تعاوني رو ستائي مقابل استانداري خراسان شمالي
گزارش از تجمع روستائيان در جلو استانداري خراسان شمالي
21 ام اردیبهشت ماه سال 94 کارگران شرکت کشت صنعت بهکده رضوی بخاطر نگرفتن سیزده ماه حقوق خود دست به تجمع در مقابل “استانداری خراسان شمالی” زدهاند. کارگرانی که پیش از این هم برای رساندن صدای خود در دی ماه سال پیش به استانداری آمده بود ند و با شنیدن وعده رفع مشکل به روستای خود برگشتند. روستایی که در فاصله 130 کیلومتری شهر “بجنورد” است و جزء توابع شهرستان “مانه و سملقان” به حساب می آید.
این روستا در سال 1356 به عنوان مجتمع درمان جذامیان زیر نظر “جمعیت کمک به جذامیان” توسط “دکتر عبدالحسین راجی” تاسیس شد. این مجتمع که برای سکونت 1500بیمار مبتلا به جذام تاسیس شده بود در سال 1363 با مصوبه مجلس شورای اسلامی به نهاد “کمیته امداد امام خمینی” واگذار شد و در انتها در سال 88 بدون رعایت موارد قانونی به سازمان “جهاد کشاورزی” منتقل شد . پس از این انتقال رکود و کم توجهی به این دهکده بیشتر و بیشتر شد و افراد ساکن در آن که تمام دارای مشاغل کشاورزی و دامپروری در این محل بود اند و به عنوان کارگران دولتی به شمار می آمد ند به زیر نظر تعاونی” کشت صنعت بهکده رضوی” رفتند. تعاونی که قرار به داشتن 51 در صد سهام دولت و 49 در صد سهام مردم بود ولی هرگز به این هدف نرسید و این تعاونی تبدیل به شرکت “سهامی زراعی بهکده رضوی” شدبا مدیریت مهندس”شاد” که این عملکرد دولت راهی جز انتقال و مهاجرت هر چه بیشتر مردمان این منطقه باقي نگذاشت. و منجر به خالی شدن و متروکه شدن هر چه بیشتر این آبادی زیبا شد. البته این اولین شروع مهاجرت از این روستا نبود. در سال های پس از انقلاب 57 با عدم اختصاص بودجه برای این مجتمع درمانی و معرفی آن به عنوان روستا برای کم کردن حمایات دولت از این بیماران موجب کم رونقی و از کار افتادن بیمارستان و سینما و… و سایر مراکز خدماتی شد که منجر به بیکاری تعداد زیادی از پرسنل در حال خدمت این مراکز شد و به دلیل عدم حمایت از مراکز صنعتی و کارگاه های کوچک فعال در این منطقه آنان هم به مرور زمان دچار ورشکستگی شد ند و مانند کارخانه “جوراب بافی” و کارگاه های بافت فرش دستی که تعداد بسیاری از زنان و دختران این روستا را به خود مشغول کرده بود. با تمام این تفاصیل امروز نزدیک به صد نفر از کارکنان این مجتمع صنعتی کشاورزی به همراه خانواده هایشان در اعتراض به عدم پرداخت 13 ماه حقوق خود برای چندمین بار در جلوی استانداری تجمع کرده اند . تجمع کنندگان که همان خانواده های جزامیان پیشین هستند. با گرفتن پلاکارد و چاپ و نگهداشتن بنر خواسته های بسیار روشنی دارند. اول از همه پرداخت حقوق های معوقه. دوم پرداخت حق بیمه های واریز نشده. سوم به عنوان حق شهروندی رسیدگی به وضعیت نامناسب این روستا. روستایی که برای 1500 نفر ساخته شد و در روزگاران رونق تا 4000 نفر هم در آن زندگی میکرد ند ولی امروزه به دلیل بیکاری ها و نداشتن شرایط مناسب و حداقل امکانات در حدود 400 نفر سكنه دارد . بايد با دست گرفتن امور و خلع ید شرکت های خصوصي و ملغی کردن تعاونی ها که فقط و فقط منجر به فروش زمین ها و دام ها شده است به اين وضعيت پایان داد تا شرایط رفع بیکاری ناشی از فروش و از بین رفتن اموال عمومی و پرداخت حق حقوق براي کارگران ایجاد شود.
منبع:سایت کانون مدافعان حقوق کارگر
تجمع کارکنان محیط زیست مقابل این سازمان در اعتراض به سطح حقوق ،مزایا و حذف 35 درصد فوق العاده شغلی
صبح امروز،حدود200نفرازکارکنان محیط زیست در اعتراض به سطح حقوق و مزایای خود مقابل ساختمان اصلی پردیسان تجمع کردند.
اعتراض تمام کارکنان به سطح حقوق و مزایا، تبعیض و حذف 35 درصد فوق العاده شغلی است.
به گزارش22اردیبهشت ایلنا،تجمع کنندگان که تعداد آنها در حدود ۲۰۰ نفر عنوان میشود از کارکنان رسمی، قراردادی و پیمانی شاغل در سازمان محیط زیست هستند که در قسمتهای مختلف این سازمان مشغول کارند.
به گفته افراد حاضر در این اجتماع اعتراضی ، خودداری مدیران سازمان محیط زیست از اجرای مقررات حقوقی و رفاهی کارکنان یکی از دلایل این تجمع اعتراضی بوده است.
در این باره یکی از افراد حاضر در این تجمع گفت: بصورت مشخص مدیران کنونی این سازمان حاضر نیستند تا احکام رفاهی و شغلی که در دولت گذشته برای کارکنان محیط زیست صادر شده بود را اجرا کنند.
وی گفت: مدیران سازمان محیط زیست به عنوان کارفرما در دو سال گذشته با این استدلال که با مشکل کمبود بودجه مواجهاند بصورت مداوم از اجرای این احکام طفره میروند.
وی افزود: به دلیل همین خودداری طی دو سال گذشته برخی از کارکنان توانستند تا از طریق طرح دعوی در دیوان عدالت اداری سازمان محیط زیست را وادار به اجرای احکام جدید شغلی کنند و در مقابل هنوز تعدادی از کارکنان محیط زیست یا در نوبت رسیدگی دیوان عدالت اداری قرار دارند یا هنوز امیدوارند که با حل شدن مشکل کمبود اعتبار خود سازمان محیط زیست این احکام را اجرا خواهد کرد.
یکی دیگر از کارکنان ناراضی سازمان محیط زیست نیز در این باره گفت: هرچند در مورد همکارانی که در حال حاضر با رای دیوان عدالت اداری از مزایای جدید شغلی برخوردارند نیز سازمان محیط زیست در مقام کارفرما به رای دیوان عدالت اداری معترض شدهاست اما دست کم فعلا درآمد ماهانه آنها نزدیک به یک میلیونتومان افزایش یافته است.
برپایه این اطلاعات احکام شغلی که هنوز مدیران سازمان محیط زیست حاضر به اجرای آن نشدهاند شامل یکسری مزایای شغلی است که در نهایت باعث افزایش مزدپایه کارکنان سازمان محیط زیست میشود.
معترضان میگویند در شرایطی که سازمان محیط زیست به بهانه نبود منابع مالی از اجرای احکام شغلی جدید خودداری میکند، کارکنان شاهدند که با تصمیم مدیریت سازمان قرار است حدود ۲۴۰ نفر دیگر بصورت قرارداد مستقیم در سمتهای مختلف شغلی سازمان محیط زیست استخدام شوند.
به گفته افراد حاضر در اجتماع اعتراضی امروز آنها هیچ مشکلی با استخدام همکاران جدید خود ندارند اما این عملکرد دوگانه باعث شده است تا آنها احساس کنند که نبود منابع مالی تنها بهانهای برای پرداخت نشدن مزایای شغلی آنها بوده است.
برپایه این اطلاعات به دنبال برپایی این تجمع اعتراضی، «معصومه ابتکار» رئیس سازمان محیط زیست در جمع معترضان حاضر شد و در نهایت این اجتماع اعتراضی به سالن اجتماعات انتقال یافت تا طرفین خواستههای مشروح خود را بیان کنند.
تجمع کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 3 اهوازدراعتراض به حقوق معوقه وپایین بودن حقوق!
کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 3 اهواز نیز پرداخت مطالبات خود را خواستار شدند.
به گزارش22اردیبهشت ایرنا،یکی ازکارگران شهرداری اهواز در این باره گفت: حدود 100 نفر از کارگران از بهمن ماه پارسال تا کنون حقوق خود را دریافت نکرده اند.
وی که خواست نامش فاش نشود اظهار کرد: کارگران فضای سبز همیشه با مشکل پرداخت حقوق روبه رو هستند و پیگیری ها از ناحیه شورای شهر و شهردار اهواز تا کنون نتیجه نداده است.
وی با انتقاد از حمایت شورا از پیمانکار این مجموعه افزود: مشکل این پیمانکار را بارها با اعضای شورا مطرح کردیم ولی نتیجه ای نداشت امروز نیز مساله با یکی از اعضای شورا مطرح کردیم اما پاسخگو نبود و کارگران را به شهرداری منطقه 3 حواله کرد.
وی همچنین گفت: حقوق کارگران فضای سبز حدود 700 هزار تومان است که کفاف زندگی آنها را نمی دهد و پیمانکار هیچ مزایا و یا اضافه حقوقی برای آنها در نظر نمی گیرد.
پایان اعتصاب کارگران معدن نگین بدنبال وعده مدیریت
کارگران معدن نگین طبس که روز گذشته را در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات حقوقی خود دست از کار کشیده بودند با وعدهٔ مدیریت مبنی بر پرداخت حقوق و دستمزد تا ۲۵ روز آینده به کار بازگشتند.
به گزارش22اردیبهشت ایلنا،منابع کارگری از توافقات اولیه برای آغاز به کار کارگران معدن نگین طبس در پی وعدههایی مبنی بر پرداخت مطالبات صنفی این کارگران خبر میدهند.
در پی اعتصاب صبح روز گذشته (۲۱ اردیبهشت) ۱۵۰ نفر از کارگران معدن نگین طبس در اعتراض به تعویق و تاخیرهای متوالی در پرداخت حقوق کارگران، در جلسهای که عصر روز گذشته بین نمایندگان کارگری و مدیریت معدن برگزار شد، صورتجلسهای تنظیم شد که طی آن حقوق کارگران تا تاریخ ۱۵/۳ /۹۴ به طور کامل پرداخت شود.
به گفتهٔ منابع آگاه در پی وعدههای داده شده مبنی بر پرداخت حقوق کارگران، از صبح امروز سه شنبه کار در معدن از سر گرفته شده است.
به گفتهٔ این کارگران حقوق ماههای اسفند و فروردین هنوز به طور کامل به کارگران پرداخت نشده و عیدی امسال نیز، ابتدای اردیبهشت ماه به حساب کارگران واریز شده است.
یکی از کارگران با بیان این مطلب که تاخیر در پرداخت حقوق و دستمزد کارگران معدن نگین پیش از این هم سابقه داشت گفت: متاسفانه مدتهاست با تاخیر در دریافت حقوقها مواجهایم و این وضعیت باعث شده در پرداخت اقساط و مخارج روزمرهمان با مشکل مواجه شویم.
این کارگر ادامه داد: حق تونل طبق قانون باید به کارگران پرداخت شود اما در کارگاهی با بیش از ۳۰۰ نفر کارگر هنوز طرح طبقه بندی مشاغل اجرایی نشده و این مسئله باعث شده اجحاف زیادی در حق کارگران صورت بگیرد.
اعتراض دیگر کارگران به عدم همسان سازی و تبعیض در پرداخت حقوق کارگران است. یکی از کارگران در این باره گفت: تعدادی از کارگران ۱۵ روز کار میکنند و ۱۵روز دیگر را در استراحت هستند ولی عدهای از کارگران ۲۱ روز کار میکنند و ۹ روز استراحت دارند، در چنین شرایط مشابهی دستمزد کارگران یکی نیست.
به گفتهٔ این کارگر، تبعیض در پرداخت حقوقها به گونهای است که حتی گروهی که ۱۵ روز کار میکند گاهی حقوق بیشتری میگیرد.
وی همچنین به بخش دیگری از اجحافی که در ارتباط با برخی کارگران صورت میگیرد اشاره کرد و گفت: متاسفانه گاهی میبینیم کارگری که ۱۶ تا ۱۷ ساعت در روز کار میکند از دریافت پاداش محروم است و پاداش کار او به استاد کارش تعلق میگیرد.
کارگران معدن نگین به تفاوت در پرداختها در بین معادن خصوصی و دولتی هم معترضند. به گفتهٔ یکی از کارگران، در شرایطی که دو معدن تولید زغال سنگ در جوار هم کار میکنند اما میزان دستمزد کارگران دو معدن تا یک و نیم برابر متفاوت است. کارگران میپرسند چرا با وجود شرایط کاری یکسان دستمزد کارگران دو معدن تا این حد متفاوت است.
به گفتهٔ کارگران، علاوه بر تعویق در پرداخت حقوق از سوی شرکت معدنی نگین، یکی از عمدهترین مشکلات کارگران مربوط به کسر از اضافه کاریهای کارگران غیر شیفت در ایام نوروزسال جاری بوده است.
گفتنی است، طبق آخرین اطلاعات دریافت شده، طی صورتجلسهای که روز گذشته با حضور نمایندگان کارگری، مسولین اداره کار و مدیریت معدن برگزار شد، قرار است حقوق کارگران به طور کامل تا ۱۵ خرداد ماه سال جاری پرداخت شود.
تجمع حقالتدریسان آموزشکدههای فنی و حرفهای مقابل مجلس در اعتراض به وضعیت استخدامی
جمعی از حقالتدریسان آموزشکدههای فنی و حرفهای سراسر کشور در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل درب مجلس تجمع کردند.
به گزارش 22اردیبهشت خبرگزاری مجلس، صبح امروز (سه شنبه، 22 اردیبهشت ماه) جمعی از حق التدریسان آموزشکده های فنی و حرفه ای وابسته به وزارت علوم در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل درب مجلس تجمع کردند.
به گفته نماینده این تجمع کنندگان، این حق التدریسان، انتقالی از آموزش و پرورش هستند و از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تقاضای رسیدگی به وضعیت استخدامی، رفع بلاتکلیفی خود و عدم تبعیض با سایر معلمان را دارند.
بر اساس این گزارش، اکثر این حق التدریسان سابقه کار 10 سال خدمت داشته و فارغ التحصیل دانشگاه فنی و حرفه ای هستند.
ابلاغ تعرفههای خدمات پرستاری کذب محض است
دبیرکل خانهٔ پرستار اظهارات اخیر رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس را در خصوص ابلاغ تعرفه ۲۵۰ خدمت پرستاری خلاف واقع دانست و گفت: این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و تاکنون هیچ تعرفه گذاری ابلاغ نشده است.
به گزارش22اردیبهشت ایلنا،حسین علی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز گذشته در گفتگویی اعلام کرده بود، وزیر بهداشت در جلسهای که در کمیسیون بهداشت برگزار شده، اعلام کرده است تعرفه گذاری ۲۵۰ خدمت پرستاری در بخش خصوصی ابلاغ شده است.
محمد شریفی مقدم ضمن تکذیب این خبر گفت: فرایند اجرای قانون تعرفه گذاری در گام اول نیازمند وجود عزم و ارادهای راسخ از سوی وزیر بهداشت و مسولان وزارتخانه است که متاسفانه علی رغم پیگیریهای بیوقفهٔ جامعهٔ پرستاری هنوز اثری از وجود چنین ارادهای در وزیر و مسولین دیگر نمیبینیم.
به گفتهٔ شریفی مقدم، گفتن این حرف از سوی وزیر بهداشت تنها در جهت آرام سازی فضای اعتراض آمیز و ملتهبی است که بر جامعهٔ پرستاری سایه افکنده و نوعی عوام فریبی است.
عضو شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: وزیر بهداشت در جلسهای مطرح کرده که برای اجرای طرح تعرفه گذاری به ۲ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم اما امروز به صراحت میتوان گفت مشکل وزارت بهداشت تامین بودجه نیست بلکه نبود عزم و اراده جدی برای پاسخگویی به قانونیترین خواسته جامعه پرستاری یعنی اجرای طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری است.
وی افزود: قانون گذار دقیقا محل و منابع تامین بودجه برای اجرای این طرح را پیش بینی کرده، یعنی در قانون مربوط به تعرفه گذاری خدمات پرستاری دقیقا مشخص شده منابع تامین بودجه این خدمات از کدام محل تامین شود و اصلا نیازی نیست تا از سایر امکانات بودجهای کسر شود و صرف اجرای این طرح شود.
شریفی مقدم در توضیح منابع تامین بودجهٔ طرح میگوید: مطابق قانون محل اجرای این طرح از سرانهٔ سلامت و تعدیل کارانهها صورت میگیرد.
به گفتهٔ شریفی مقدم، کارانهٔ پرستاران باید از محل از ۲۰۰ خدمتی که در کتاب ارزش گذاری خدمات آمده است تامین شود اما به دلیل اینکه تعرفه گذاری انجام نشده، پاداش این خدمات را پزشک دریافت میکند.
دبیرکل خانه پرستار ادامه داد: در چنین شرایطی هم بیمار و هم بیمهها ضرر میکنند و تمام سود ارائهٔ خدمت نصیب پزشک میشود. نتیجهٔ نهایی اجرا نشدن قانون هم مشخص است هم بیمار و هم سیستم درمان کشور هردو متضرر میشوند و هم جامعه پرستاری انگیزهاش را برای فعالیت از دست میدهد.
وی وجود رویکرد پزشک سالارانه در کمیسیون بهداشت مجلس را یکی ازموانع اصلی عدم پیگیری مجدانه از سوی نمایندگان مجلس دانست و با بیان این مطلب که کمیسیون بهداشت مجلس با وزارت بهداشت مماشات میکند، گفت: متاسفانه نگاه پزشک سالارانه در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم حاکم است و آن هم به این دلیل است که پزشکان حاضر در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به جای اینکه به فرکر مشکلات مردم و پرستاران که حقوقشان تضعیف شده باشند منافع صنفیشان را دنبال میکنند.
شریفی مقدم در پایان تاکید کرد، اجرای قانون تعرفه گذاری میتواند یک هزینهٔ تمام شده را برای بیمار، بیمه و نظام سلامت تقلیل دهد و اجرای این طرذح هم نیازمند عزم و ارادهٔ جدید در سطوح بالایی وزارتخانه و شخص وزیر بهداشت است.
گفتنی است، علی رغم گذشت نزدیک به سه ماه از آخرین تجمع اعتراضی پرستاران در مقابل مجلاس هنوز هیچ پاسخ قانع کنندهای در خصوص رسیدگی به مطالبات جامعه پرستاری صورت نگرفته است. عدم اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری و افزایش اختلاف پرداختی بین پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت از جمله مواردی است که پرستاران نسبت به آن معترضند. اجرای بیقید وشرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، توقف طرح مبتنی بر عملکرد، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور برای شغل پرستاری و اجرای کامل قانون بهره وری از جملهٔ مطالبات صنفی پرستاران است. به گفتهٔ فعالین پرستاری با اغاز فاز سوم طرح تحول سلامت و افزایش تعرفههای پزشکی اختلاف در پرداختها بین پزشکان و پرستاران به بیش از سه برابر رسیده است که تنها اجرای طرح تعرفه گذاری که تعرفهٔ خدمات پرستاری رابه صورت حرفهای محاسبه میکند میتواند تبعیضها را کاهش دهد.
ابهام درباره آینده شغلی ۲۰ کارگر بدنبال آتش سوزی وتعطیلی کارخانه چای توکلی
بیش از ۲۰ کارگر شاغل در کارخانه چای توکلی در لاهیجان در پی وقوع آتشسوزی گسترده در این واحد تولیدی موقتا بیکار شدند.
به گزارش22اردیبهشت ایلنا،رئیس اتحادیه چایکاران کشور با اعلام این خبر گفت: حوالی ساعت ۱۱ صبح امروز (۲۲ اردیبهشت ماه) کارخانه چای توکلی در جریان حادثه آتش سوزی، به طور کامل تعطیل شد و ۲۰ کارگر شاغل در آن فعلا بلاتکلیف اند.
پرویز شعبانی در خصوص وضعیت شغلی کارگران بعد ازحادثه تصریح کرد: با توجه به اینکه در جریان آتش سوزی همه بخشهای تولیدی این واحد تولیدی مانند خشک کنی و انبارها به طور کامل تخریب شده اند امکان کار کردن برای کارگران وجود ندارد و آنان باید تا مشخص شدن وضعیت کارخانه صبر کنند.
او در پایان اضافه کرد: در جریان این آتش سوزی کارگران در تلاش بودند آتش را مهار کنند و خوشبختانه این حادثه خسارات جانی نداشته است.
گفته میشود این حادثه در پی اتصالی سیمهای برق رخ داده است.
تجمع متقاضیان مسکن مهر، پردیس و پرند مقابل مجلس در اعتراض به عدم تحویل خانههایشان
جمعی از متقاضیان مسکن مهر، پردیس و پرند در اعتراض به عدم تحویل خانههایشان امروز مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش 22اردیبهشت خبرگزاری مجلس، جمعی از خریداران مسکن مهر و شهرکهای پردیس و پرند در استان تهران عصر امروز سهشنبه در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
نماینده تجمع کنندگان درباره دلایل اعترض خود گفت: متأسفانه تا الان خریداران به تمام تعهدات مالی خود عمل کردهاند، اما متأسفانه مسئولان مربوطه از تحویل خانهها به خریداران امتناع میکنند، همچنین اعلام شده که باید برای تحویل خانه مبالغ بیشتری پرداخت شود.
۱۵ آمار کلیدی از ناگفتههای بازارکار/ ۵میلیون خانوار شاغل ندارند!
توزیع نامتوازن فرصتها وثروت در کشور باعث شده تا ۵میلیون خانوار بدون شاغل روزگار بگذرانند و ازسوی دیگر، ۱۲۹ هزار خانوار برای مقابله بابدترین نوع از بیکاری، حاضرند با ۳ نفر و بیشتر وارد بازار کار شوند.
به گزارش22اردیبهشت مهر، بررسی جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی وزارت کار درباره وضعیت شاغلان و بیکاران در خانوارهای معمولی کشور نشان دهنده آن است که طبق اطلاعات آخرین سرشماری کشور، هم اکنون تعداد افراد شاغل در هر خانوار کمتر از یکنفر و به میزان ۹ دهم نفر و تعداد افراد بیکار نیز به ازاء هر ۱۰۰ نفر، ۱۶ نفر است.
این مطالعه بر اساس بیش از ۲۱ میلیون و ۱۱۰ هزار خانوار ایرانی صورت گرفته و نتایج آن نشان می دهد که ۲۴.۱ درصد از خانوارهای ایرانی هیج شاغلی ندارند ولی محل درآمد آنها با وجود اینکه شاغلی ندارند تا بتواند برای هزینه های خانوار کسب درآمد کند نیز مشخص نیست.
با وجود مسائل فراوان در بازار کار ایران، بالا بودن بیکاری و افزایش میل جامعه به کسب درآمد بیشتر، اما در حال حاضر ۶۰.۵ درصد از کل خانوارهای ایرانی دارای یکنفر شاغل هستند. به دلیل بالا بودن هزینه های زندگی در برابر درآمد، درصد بالایی از خانوارهای تک شاغل با مشکلات معیشتی مواجه اند مگر آنکه آن یکنفر شاغل دارای درآمد مناسبی باشد، در غیر اینصورت با درآمد معمولی، اینگونه خانوارها دارای مشکلات معیشتی و درآمدی خواهند بود.
بر پایه این گزارش، ۱۲.۲ درصد خانوارها طبق این تحقیق تلاش کرده اند تا از طریق شاغل بودن دو نفر در خانوار، از مشکلات احتمالی معیشتی جلوگیری کنند، اما ۳.۱ درصد از کل خانوارها معادل ۶۶۲ هزار خانوار حتی با دو نفر شاغل نیز تامین نمی شوند و ترجیح داده اند به صورت گروهی وارد بازار کار شوند. در اینگونه خانوارها ۳ نفر و بیشتر از اعضای خانواده در بازار کار ایران مشغول به فعالیت هستند.
۱۵ آمار متفاوت از بازار کار ایران
۱- طبق آخرین سرشماری کشور، ۵ میلیون خانوار کشور فاقد شاغل هستند که اگر تعداد افراد هر خانواده را ۳ نفر نیز در نظر بگیریم، می توان گفت ۱۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در حال حاضر بدون شغل هستند ولی می توانند امرار معاش کنند!
۲- ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار ایرانی از مجموع ۲۱ میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار، دارای یکنفر شاغل هستند. معمولا خانوارهای تک شاغل دارای مشکلات معیشتی و کسری درآمد در برابر هزینه هستند، مگر اینکه آن یک شاغل بتواند درآمد خوبی کسب کند.
۳- ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار ترجیح داده اند برای جلوگیری از مشکلات احتمالی معیشتی، با ۲ نفر شاغل در بازار کار حضور داشته باشند. گرایش به بازار کار و انجام فعالیت های اقتصادی در سال های اخیر به دلیل افزایش مشکلات معیشتی، رو به فزونی است.
۴- با وجود بالا بودن نرخ بیکاری و ناتوانی جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی، هزینه ها و یا هر دلیل دیگری باعث شده تا ۶۶۲ هزار خانوار ایرانی تصمیم بگیرند با ۳ نفر شاغل در بازار کار حضور داشته باشند. با فرض وجود ۳ نفر در هر خانوار، جمعیت خانوارهایی که دارای ۳ نفر شاغل هستند تا ۲ میلیون نفر است.
۵- در نقطه مقابل اشتغال، بیکاری را داریم که طبق آمارها ۱۸.۲ میلیون خانوار ایرانی فاقد بیکار هستند. این خانوارها می توانند دارای فرزندان خردسال قبل از سن کار، بازنشستگان و خانوارهای فاقد جوانان در سن کار و یا خانوارهای دارای افراد شاغل باشند.
۶- ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار ایرانی دارای یکنفر بیکار است. با فرض جمعیت ۳ نفری در هر خانوار، تعداد افراد درگیر با بیکاری در کشور ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر است؛ به بیان ساده تر این تعداد از جمعیت کشور در قالب ۲.۲ میلیون خانوار، هر یک درگیر حل معضل بیکاری یکنفر از افراد متقاضی ورود به بازار کار در خانواده هایشان هستند.
۷- تعداد ۴۲۵ هزار خانوار در کشور داریم که دارای ۲ فرد بیکار است. بیکاری جوانان جویای کار به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی، امروز از دغدغه های جدی و مسائل چالش برانگیز خانوارها و همچنین دولت به حساب می آید.
۸- در وضعیت بدتر بیکاری و آنجایی که معضل بیکاری چهره بد خود را به جامعه نشان می دهد، تعداد ۱۲۹ هزار خانوار کشور دارای ۳ نفر بیکار و حتی بیشتر از آن هستند. می توان گفت ۳۸۷ هزار نفر امروز در کشور با بدترین نوع از بیکاری مواجه اند و نیازمند اقدامات فوری حمایتی دولت ها برای ورود این دسته از کارجویان به بازار کار است. قطعا خانوارهای با ۳ نفر بیکار دچار جالش های جدی معیشتی و مالی نیز هستند.
۹- درصد خانوارهای فاقد شغل کشور از خانوارهای دارای ۲ تا ۳ نفر شاغل بیشتر است که این مسئله نشان دهنده اختلاف دیدگاه افراد نسبت به بازار کار از یکسو و تفاوت هزینه های خانوار است که باعث می شود ۵ میلیون خانوار بدون حتی یکنفر شاغل روزگار بگذرانند و ۳.۱ میلیون خانوار با ۲ تا ۳ نفر شاغل وارد بازار کار شوند.
۱۰- ۱۷.۶ درصد کل خانوارها در پُرهزینه ترین استان کشور یعنی تهران زندگی می کنند؛ با این وجود ۲۵.۲ درصد خانوارهای ساکن در پایتخت فاقد شغل هستند و ۵۹.۷ درصد خانوارها با یکنفر شاغل اداره می شوند.
۱۱- استان ایلام با وجود اینکه کمترین تعداد خانوار کشور را در خود جا داده اما تعداد خانوارهای با ۳ نفر شاغل و بیشتر در این استان، بالاترین میزان در کشور است؛ از سویی دارای بالاترین درصد خانوارهای با ۳ نفر و بیشتر بیکار در کشور نیز است. شگفتی دیگر اینکه در ایلام به ازاء هر ۱۰۰ خانوار، ۳۱ نفر بیکار وجود دارد که بالاترین تعداد در کشور است. در عین حال، استان خراسان جنوبی دارای بالاترین درصد خانوارهای با دو نفر شاغل در کشور است و در نقطه مقابل ایلام، دارای کمترین آمار بیکاری است و در هر ۱۰۰ خانوار آن ۸ نفر بیکار وجود دارد.
۱۲- مازندرانی ها در شمال ایران ترجیح می دهند با یکنفر شاغل در بازار کار حضور یابند و از این منظر بالاترین آمار تک شاغلی را در کل کشور دارند. در نقطه مقابل خوزستانی ها دارای بالاترین درصد خانوارهای فاقد شغل کشور هستند به نحوی که ۳۱.۴ درصد خانوارهای این استان زرخیز کشور فاقد حتی یکنفر شاغل هستند!
۱۳- با وجود اینکه درصد بالایی از خانوارهای خوزستانی بدون شاغل هستند، در خراسان جنوبی وضعیت به گونه دیگری است و تعداد خانوارهای بدون بیکار بسیار پایین است و از این حیث، می توان گفت اشتغال در این منطقه از کشور از اوضاع خوبی برخوردار است.
۱۴- خانوارهای ساکن در استان سیستان و بلوچستان دارای بالاترین درصد خانوارهای دارای یکنفر بیکار کشور است و در این خطه از کشور، خانواده های بیشتری نسبت به سایر نقاط کشور با بیکاری فرزندانشان درگیر هستند.
۱۵- با وجود اینکه سرانه اشتغال کشور کمتر از یکنفر و به میزان ۹ دهم درصد است، استان بوشهر دارای سرانه ۱.۴ نفر در هر خانوار است و از این منظر بهترین وضعیت را در بین استان های کشور دارا است.
۱۳مورد کوتاهی کارفرما و پیمانکارازجمله امضاء قرارداد سفید عامل حوادث پالایشگاه شازند - افراد متخلف شناسایی شده اند
رئیس کمیته بررسی حوادث پالایشگاه شازند گفت:کارگران حادثه دیده در بروز حادثه مقصر نبوده و ورودشان به محیط کاری آلوده سبب گاز گرفتگی و فوت ۴ نفر از آنان شده و در این راستا ۱۳ قصور از جانب کارفرما و پیمانکار شناسایی شده و در حال بررسی است.
به گزارش22اردیبهشت دیار آفتاب، "مجیدعسگری" رئیس کمیته بررسی حوادث پالایشگاه شازند شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری که از شبکه آفتاب پخش شد گفت: از سوی استانداری مرکزی کمیته ای به ریاست فرمانداری شازند به منظور بررسی حوادث پالایشگاه شازند تشکیل شد.
عسگری اظهار کرد: بعد از وقوع این حادثه جلسات متعددی به منظور بررسی عوامل ایجاد حوادث با حضور اعضای عضو این کمیته برگزار شد.
وی افزود: در نهایت کارشناسان فنی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ۱۳ آیتم و قصوری را که باعث ایجاد این حوادث شده بود را شناسایی کردند.
رئیس کمیته بررسی حوادث پالایشگاه شازند با بیان اینکه برای اجرای هر برنامه اورهال باید اجازه نامه را کارفرما(پالایشگاه) صادر می کرد افزود: هر چند در بررسی که صورت گرفته مشخص شده است پیمانکار با تجربه بوده اما پیمانکار با فرض اینکه گازی در محیط کار وجود ندارد کارگران را وارد این بخش کرده است.
عسگری اضافه کرد: عدم اطلاع رسانی به واحد ایمنی مبنی بر انجام ایمنی در برابر گاز سمی قبل از شروع کار،عدم نصب علایم ایمنی در محل کار،عدم پیش بینی تجهیزات لازم برای کارگران در وقوع چنین حادثه ای و عدم استقرار آتش نشانی بخشی از عواملی است که در بروز حادثه نقش به سزایی داشته اند.
وی ادامه داد:عدم اطلاع از موارد مورد احتیاج، ارائه نشدن آموزش های کافی،امضاء قرارداد سفید و ... از دیگر قصوری است که پیمانکار با آن در ارتباط است.
رئیس کمیته بررسی حوادث پالایشگاه شازند با اشاره به اینکه نظارت بر کار پیمانکار بر عهده کارفرما است بیان کرد: کارفرما موظف بوده تا با نظارت دقیق بر کار پیمانکار از کم کاری و ایجاد شرایطی اینچنین جلوگیری نماید.
رئیس کمیته بررسی حوادث پالایشگاه شازند خاطر نشان کرد:در ۲ حادثه گازگرفتگی اخیر پالایشگاه شازند در مجموع از ۱۴ نفر مصدم در نهایت چهار نفر فوت کردند و یک نفر هم اکنون بدحال است و بقیه هم مرخص شده اند.
جان باختن کارگرنقاش در آب انبارحین کار
شب گذشته یک کارگرنقاش هنگام رنگ آمیزی آب انبار در یک مجتمع مسکونی در منطقه شهرک غرب، خیابان هرمزان،جان باخت.
به گزارش22اردیبهشت پایگاه خبری 125، مهدی آشوری فرمانده آتش نشانان در این مورد گفت: این کارگر نقاش درآب انبار مجتمع مسکونی مشغول رنگ کاری بود که به علت نامعلوم داخل آب انبار از هوش رفت.
آشوری ادامه داد: یکی ازآتشنشانان با حمایت سایر همکاران خود با استفاده از تجهیزات ایمنی و نجات وارد چاه شد و این کارگر 50 ساله را از آب انبار بیرون آورد.
این فرمانده آتش نشانی با اعلام این که کارشناسان و مسئولان ذیربط علت این حادثه را بررسی میکنند، گفت: امدادگران اورژانس که در محل حادثه حاضر شده بودند پس از معاینات لازم مرگ این کارگر را اعلام كردند.
مرگ یک کارگر شرکت مجری طرح ساحل بندی ارس درکانکس نگهبانی
دوشنبه شب،انفجار پیک نیک گازدرکانکس نگهبانی شرکت مجری طرح ساحل بندی ارس منجر به مرگ یک کارگردر شهرستان مرزی پارس آباد مغان شد.
به گزارش22اردیبهشت ایرنا،در این حادثه مرگبار که دوشنبه شب در ساحل رودخانه مرزی ارس و در یک کانکس نگهبانی شرکت مجری طرح ساحل بندی ارس رخ داد نگهبان شرکت به نام 'کاظم افلاکی' به علت سوختگی شدید پس از انتقال به اورژانس بیمارستان خمینی پارس آباد درگذشت .
پارس آباد مغان در شمال اردبیل و در جوار جمهوری آذربایجان قرار دارد . رود ارس مرز آبی ایران با این کشور را تشکیل می دهد .
راهپیمایی خانواده های کارگران فاجعه معدن سوما ترکیه
هزاران نفر از مردم ترکیه از جمله اعضای خانواده های 301 معدنچی که جانشان را در انفجار معدن زغال سنگ سوما در 13 ماه مه سال 2014 از دست دادند، برای یادبود این تراژدی روز یکشنبه یک راهپیمایی برگزار کردند.
به گزارش22اردیبهشت ماین نیوز، حدود سه هزار نفر صبح روز یکشنبه در محل ساختمان شرکتهای زغال سنگ ترکیه در سوما گرد آمدند و به سوی مرکز شهر راهپیمایی کردند.
در طول این راهپیمایی اعتراض آمیز بستگان قربانیان حضور داشتند و شرکت کنندگان کلاه های معدنچیان و تی شرتهایی با تصاویر معدنچیان کشته شدن در تراژدی سوما داشتند.
معترضان با سردادن شعارهایی خواستار محاکمه مسببان این فاجعه در پیشگاه عدالت شدند و در حالیکه تظاهرات در جریان بود تعدادی از بستگان قربانیان برای صبر در برابر مصیبت از دست دادن عزیزانشان دعا کردند.
مادران 301 معدنچی قربانی پس از این تظاهرات به مناسبت روز مادر بر سر مزار فرزندانشان رفتند.
در 13 ماه مه سال 2014 خبر انفجار و آتش سوزی در معدن زغال سنگ سوما، ترکیه را در شوک و بهت فرو برد. آتش سوزی در این معدن به سرعت اکسیژن هوا را گرفت و باعث شد 301 معدنچی گرفتار شده بر اثر استنشاق مونوکسیدکربن، جانشان را از دست دهند. در مجموع 162 نفر در این انفجار مجروح شدند.
در حال حاضر محاکمه 45 متهم این حادثه از جمله مدیران شرکت اداره کننده این معدن در جریان است. بر اساس گزارش کارشناسی که در دادگاه قرائت شده است، فاجعه سوما در صورت بکارگیری تدابیر ایمنی ضروری قابل پیشگیری بود.
بیست ودوم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
****************
اخباروگزارشات کارگری21اردیبهشت1394
- کوشندگان برپایی جشن اول ماه مه را آزاد کنید!
- سندیکای نقاشان استان البرز:ادامه بازداشت ابراهیم مددی و داود رضوی را محکوم میکنیم
- بی خبری از وضعیت فعالین کارگری واعضای کمیته هماهنگی در بند اداره اطلاعات سنندج
- تعداد کارگران اعتصابی اخراجی قطار شهری اهواز به 170نفر رسید
- حکم اخراج اداره کار اسلامشهر برای دو کارگر رسمی معترض کارخانه ویتانا
- کارگران نورد لوله صفا متحدانه تصمیم به ادامه اعتصاب گرفتند
- آزادی رضا امجدی با وثیقه 30 میلیون تومانی
- کارگران معدن زغال سنگ نگین طبس در اعتراض به تعویق یک ماه و نیم حقوق دست به اعتصاب زدند
- تجمع دوباره کارگران بهکده شرکت کشت و صنعت رضوی مقابل استانداری خراسان شمالی در اعتراض به عدم دریافت13ماه حقوق و واریز نشدن حق بیمه
- تعطیلی موقت کشتارگاه سیمرغ وسوءاستفاده کارفرما برای اخراج کارگران باسابقه
- تعویق سه ماهه در پرداخت حقوق ۵۰ کارگر معدن چیروک در طبس
- تصمیم درباره لغو قطعی واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی به رئیس جمهورواگذارشد!
-12تا16ساعت کارروزانه با200تا400هزارتومان حقوق ماهیانه!
- ابلاغ قانون رفع موانع تولید منجمله اصلاح مواد7،10و21قانون کاروماده 38قانون تامین اجتماعی به دولت جهت اجرا
- شرایط دردناک کارگران پیمانی از زبان یک کارگر اخراجی
" بیانیه جمعی از کوشندگان کارگری ،روزنامه نگاران و نویسندگان ایران "
کوشندگان برپایی جشن اول ماه مه را آزاد کنید!
ابراهیم مددی رییس هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران ، داود رضوی عضو هیات مدیره ی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و همچنین محمودصالحی و عثمان اسماعیلی کوشندگان کارگری کردستان به دلیل برپایی جشن روزکارگر دستگیر شده اند. طبق اصل 27 قانون اساسی کشورمان و همچنین مقاوله نامه های بین المللی و منشورجهانی سندیکاهای کارگری این حق ( برپایی جشن روز کارگر ) به رسمیت شناخته شده است .
ما جمعی ازفعالان کارگری ، روزنامه نگاران و نویسندگان با اعلام حمایت همهجانبه از این عزیزان ، خواهان آزادی هر چه سریعتر و بدون قید و شرط ایشان هستیم و تاکید داریم که تجمع و اعتراض حق همهی مردم ایران است و دستگیری فعالین کارگری زیر پا گذاشتن حقوق" انسانی و شهروندی" و اصل ۲۷ قانون اساسی است .
کانون مدافعان حقوق کارگر
سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران
اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران
هیات تحریریه نشریه پیام سندیکا ( نشریه درونی سندیکاهای کارگری ایران )
علی نجاتی -علیرضا فرهادی -نبی معروفی-جواد مهران گوهر -رضا کنگرانی فراهانی -امیر احمدی -حسین امیدی -عبداله وطنخواه -عزت دولت آبادی -کاظم فرج اللهی - نسرین هزار مقدم - حسین یوسفی - محمد حبیبی - علیرضا آدینه - سیما عبادی - رضا اسدآبادی - عماد الدین شوری - کمال محمودی - سعید ندیمی - آرمان اسماعیلی - ریحان میرخانی - ید اله نعمتی - سعید نادری - اردلان باستانی - میلاد شهرکی - الهام ملبوسباف - نوید غلامی - امیرحسین مصباحی - اوختای حسینی - حسام سلامت - اشکان جباری - امیر چمنی - امید اقدمی - آرش محمدی - مهدی توپچی- امیرعباس آذرم وند - حسین آذرگشسب - بهنام بوذری نژاد - کیانوش بوستانی - عباس شهرابی - فران نیکی - وهاب حسن زاده - میلاد پشتیوان - رضا غیبی - اوختای قلی وند - الوار قلی وند - سارا برلوئی - سعید حسن زاده - حمید رضا کشاورز - اهورا دیلگونی - مهرآوه نام آور- آرمین سردار- اکبرمعصوم بیگی - فرنوش تنگستانی - حسن مرتضوی - امیرمحسن محمدی - شکیب شاکر حسینی - ناصر شاکر حسینی - بهرام شجاعی - شهاب قاضی خانی - میلاد کی منش - لیلا حسین زاده - نازنین محمدی نژاد - علیرضا آذر - محمد امین صالحی - سینا پورمحمدی - حسام حسین زاده - کوروش قبادی - سعید منصوری - بهاره دهقان - بهرام روحانی - داوود وفایی - بردیا کیانی - محمد کریم آسایش - اسماعیل عبدی - سام هرسینی - امین قضایی - جعفر عظیم زاده - پوریا راجی - پارسا عبیدی - هیمن خاکی - هیمن حسین زاده - منصور فتحی - احسان پورخیری - آزاد عزیزیان - پردیس شهرابی - سیپان احمدی - بنیامین احمدی - محمدحسین طهماسب پور- صابر غفورنیا - فاطمه فینی زاده - مهدی محمودی - علی فتحی تبریزی - آیدین حلال زاده - فروغ اسدپور- الناز کیان - رامین قلی وند - معین موسوی - عباس سماکار- علی آلنگ - کاوه بنایی - پویان مقدسی - پویش عزیز الدین - دانیال حسینی - محمد میرشکاری - بکتاش آبتین - ملک خزائی - ضیا شهریار- علی دودانگه - قاسم خالویی - بهمن سلطان پور - رضا رزاق طلب - سیامک امین - میلاد درویش - مهدی بهلولی - روژا روشن - اردلان مقدم قدیمی - علی باقی - محمود آهنی - معصومه دنیایی - روبرت سپانیان - اشکان اسقائی - مهرداد امامی - علی ودادی - نوید قیداری - فرجاد حاجی حسینی - سیامک آشتیانی - حامد اللهیاری بیگ - علی فخفوری - حسین یاراحمدی - فرزاد حسن زاده - حمیدرضا واشقانی فراهانی - سجاد مرادی - پدرام پذیره - مسعود حسینی - بهرنگ زندی - مسعود علوی بحرینی - روزبه آغاجری - علی عزیزی - یاسر ریگی - امیرحسین محمدی فر- یاشار باریکانی - مهرزاد دشتبانی - لیلا عسگری
سندیکای نقاشان استان البرز:ادامه بازداشت ابراهیم مددی و داود رضوی را محکوم میکنیم
هموطنان – کارگران؛
در آستانه اول ماه مه، امسال دو نفر از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبسرانی تهران و حومه، آقایان ابراهیم مددی و داود رضوی بدون هیچ عذر و بهانهای بازداشت و تا به امروز هیچ گونه خبری از وضعیت آنان در دست نیست. ما سندیکای کارگران نقاش استان البرز ضمن محکوم نمودن تعرض به اعتصاب و تجمعهای کارگری و بازداشت فعالین سندیکایی، خواستار آزادی بدون قید و شرط آقایان ابراهیم مددی و داود رضوی میباشیم.
سندیکای نقاشان استان البرز
۲۱/۲/۹۴
بی خبری از وضعیت فعالین کارگری واعضای کمیته هماهنگی در بند اداره اطلاعات سنندج
آرام و فواد زندی دو برادر و دو فعال کارگری بعد از گذشت 25 روز بازداشت و با وجود پی گیری های مکرر خانواده همچنان در وضعیت نامشخصی به سر می برند و در طول مدت بازداشت ، نامبردگان تنها یک بار با خانواده تماس تلفنی داشته اند .
اداره اطلاعات خانواده این فعالین را تهدید کرده و عنوان کرده اند که نباید هیچ کسی در رابطه با وضعیت عزیزانشان با آنها ارتباط بگیرد و همچنین مادر 70 ساله شان را تهدید به بازداشت نموده اند .
حامد محمودنژاد فعال کارگری واز اعضای کمیته هماهنگی مدت 23روز است که در بازداشت گاه اداره اطلاعات سنندج به سرمی برد .این فعال کارگری که یک کارگر جوشکار و تنها نان آور خانواده است تنها به جرم اینکه نتوانسته در پی تماس نیروهای امنیتی به اداره اطلاعات مراجعه کند در بازداشت به سر می برد .
پدرام نصرالهی فعال کارگری واز اعضای کمیته هماهنگی که سال گذشته بعد از گذراندن19 ماه زندان به خاطر عضویت در کمیته هماهنگی و فعا لیت های کارگری از زندان آزاد شد این بار نیز جهت ایجاد رعب و وحشت در میان کارگران و فعالین کارگری در آستانه اول ماه مه ،روز جهانی کارگر توسط نیروهای اداره اطلاعات مورد ضرب وشتم مامورین قرار گرفت و بازداشت شد .
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن محکوم کردن برخورد توهین آمیز وتهدید آمیز با خانواده های این فعالین ،خواستار آزادی فوری وبدون قیدوشرط نامبرگان می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
21 اردیبهشت 1394
تعداد کارگران اعتصابی اخراجی قطار شهری اهواز به 170نفر رسید
بیکاری ۱۷۰ کارگر نتیجه اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق
در پانزدهمین روز از اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق، شرکت پیمانکاری کیسون علاوه بر اخراج ۱۵۰ کارگر واحد حفاری در روز گذشته، امروز اسامی ۲۰ کارگر واحد ماشین آلات را با سوابق ۶ تا ۷ سال کار در لیست اخراجیها قرار داد.
به گزارش21اردیبهشت ایلنا،همزمان با پانزدهمین روز از شروع اعتصاب کارگران این پروژه عمرانی، علاوه بر ۱۵۰ کارگر بخش حفاری که پیمانکار روز گذشته اخراج کرده بود، امروز (۲۱ اردیبهشت) اسامی ۲۰ نفر از رانندهای ماشین آلات سنگین به لیست اخراجیها اضافه شده است.
به گفته کارگران معترض، اعتصاب و اجتماع ۱۵ روزه کارگران قطار شهری اهواز در واکنش به تعویق ۴ ماه حقوق معوقه از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت) آغاز شده است.
حکم اخراج اداره کار اسلامشهر برای دو کارگر رسمی معترض کارخانه ویتانا
هیات تشخیص اداره کار اسلامشهر برای دو نفر از کارگران رسمی کارخانه ویتانا حکم فسخ قرارداد کار صادر کرده است.
بنابه گزارش21اردیبهشت ایلنا،براساس آرایی که حدود دو هفته پیش از سوی هیات تشخیص اداره کار اسلامشهر صادر شد احکام اخراج دو نفر از کارگران رسمی کارخانه ویتانا تایید شده است.
برپایه این گزارش،کارگران یادشده از جمله ۹ کارگری بودند که از ابتدای سال گذشته بدلیل حاضرنشدن به قبول تغییر شرایط کار، کارفرما به آنها اجازه حضور در محل کارشان را نداده بود ودرواقع کارفرمای ویتانا با این استدلال که کارگران مورد نظر حاضر به قبول تغییر شرایط کار نبودهاند آنها را اخراج کرده است ،اما این دو نفر هر روز در محل کار حاضر میشدند.
آنطور که همکاران کارگران مذکور میگویند سابقه کاری آنها در کارخانه ویتانا دستکم نزدیک به ۲۵ سال است.
یادآوری: از سال ۸۶ تاکنون که کارخانه ویتانا به بخش خصوصی واگذار شده است مدیریت کارخانه موضعش را در قبال کارگران دائمی مشخص کرده است و تلاش بر این بوده است که کارگران رسمی از میان «تسویه حساب اجباری» یا «پذیرش شرایط مدیریت» یکی را انتخاب کنند.
در سالهای اخیر مواردی مشاهده است که در آن کارفرما برخلاف قانون کار شرایط کار این کارگران را تغییر داده و کارگرانی که حاضر به پذیرش شرایط جدید نبودهاند را اخراج و به آنها اجازه ورود به کارخانه را نداده است.
از سال ۹۱ تاکنون حدود ۱۰ نفر از کارگران رسمی این واحد تولیدی بصورت دورهای با رای کمیته انظباطی اخراج و به اداره کار اسلامشهر معرفی شدهاند. در این میان غیرقانونی بودن اخراج اکثر آنها در هیاتهای تشخیص اداره کار اثبات شده اما به دلایل نامشخص، برای برخی از آنها رای اخراج صادر شده است.
درهمین رابطه:
انتظار ۹ ماهه ۹ کارگر خط تولید بیسکویت مادربرای ورود به کارخانه ویتانا
از ابتدای سال جاری(1393) قرارداد کار ۹ نفر از کارگران رسمی کارخانه ویتانا به دلیل تغییرات یک جانبهای که از سوی کارفرما در شرایط کار آنها ایجاد شده به حالت تعلیق درآمده است.
به گزارش28آبان1393 ایلنا،منابع خبری در کارخانه ویتانا با اعلام این خبر میگویند: در تاریخ ۱۶ فروردین ماه سال جاری کارفرمای ویتانا شرایط کاری ۱۲ نفر از کارگران رسمی این واحد تولیدی را تغییر داد.
به گفته کارگران ویتانا، در خط تولید بیسکویت مادر کارخانه ویتانا سه دستگاه وجود دارد و کارگران مورد نظر این قسمت مشغول کار بودند؛ سه کارگر مسئولیت کار و مراقبت از هر دستگاه؛ دو کارگر مسئولیت پرکردن کارتنها و یک کارگر مسئولیت جمع آوری کارتنهای پرشده را برعهده داشتند.
براساس این اطلاعات تمامی این کارگران تا پایان سال ۹۲ به همین شیوه مشغول کار بودند اما از روز ۱۶ فروردین ماه که نخستین روز کاری سال ۹۳ بود، مدیریت کارخانه شرایط کاری آنها را با کاستن دو نفر از کارگران مسئول هر دستگاه و یک نفر از کارگران مسئول پرکردن کارتنها تغییر داد.
براساس این گزارش،با تغییرات ایجاد شده تعداد کارگران خط تولید بیسکویت مادر از ۱۲ نفر به ۵ نفر کاهش مییافت و 7 نفر باقی مانده طبق گفته کارفرما در سایر بخشهای کارخانه مشغول کار میشدند.
براساس گفتههای کارگران ویتانا سه نفر از این کارگران به دلیل بازنشستگی تعدادی از کارگران نگهبانی و خدماتی در سمتهای شغلی خالی شده مشغول کار شدند اما ۹ کارگر باقیمانده نتواستند با کارفرما در مورد شرایط شغلی جدید به توافق برسند و در نتیجه کارفرما از همان نخستین روز کاری سال ۹۳ از ورود آنها به داخل کارخانه جلوگیری کرده است.
گفته میشود این کارگران چون به دلیل شرایط سنی و جسمی که داشتند نمیتوانستند به تنهایی همه مسئولیتهای جدید شغلی را انجام دهند با کارفرما در مورد شرایط جدید کاری به توافق نرسیدند.
از آنزمان تاکنون این ۹ کارگر اجازه ورود به کارخانه را ندارند و تا این لحظه دو نفر از آنها که موفق به گرفتن آرای بازگشت به کار از هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار شدهاند از مدتی قبل در نگهبانی کارخانه منتظر ورود به کارخانه هستند.
سایر این کارگران نیز چون دارای قرارداد کار مستمر هستند همچنان در انتظار آرای بازگشت به کار هیات حل اختلاف اداره کار هستند.
به گفته منابع کارگری تصمیم کارفرمای ویتانا برای اخراج این کارگران ویتانا در حالی صورت گرفته، که مطابق ماده ۸ قانون کار چنانچه شرایط کار کارگری بعد از امضای قرارداد تغییر کند؛ در شرایط جدید باید تمامی حقوق کارگر تامین شود.
کارگران نورد لوله صفا متحدانه تصمیم به ادامه اعتصاب گرفتند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: صبح امروز کارگران نورد لوله صفا در بیست و یکمین روز اعتصاب برای تصمیم گیری در مورد پیشنهادات کارفرما اقدام به برگزاری یک مجمع عمومی در سالن کوتینگ کارخانه کردند. در این مجمع ابتدا نماینده های کارگران گزارش کاملی از مذاکرات دیروز خود با کارفرما در تهران و پیشنهادات وی ارائه کردند و بدنبال آن، قبول یا رد این پیشنهادات به رای گذاشته شد. در این رای گیری کارگران اعتصابی نورد لوله صفا بطور متحدانه ای با رد پیشنهادات کارفرما، رای به ادامه اعتصاب دادند و اعلام کردند تا زمانیکه پولی به حساب شان واریز نشود به اعتصاب پایان نخواهند داد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در جلسه دیروز نماینده های کارگران و مسئولین عالی رتبه کارخانه که در دفتر مرکزی کارفرما در تهران برگزار شد کارفرما خواستهای زیر را به عنوان مطالبات کارگران قبول و اعلام کرد آنها را به مرحله اجرا خواهد گذاشت: 1- چکی به مبلغ پانصد میلیون تومان جهت پرداخت بخشی از حقوق یکماهه کارگران صادر شد 2- مابقی یکماه حقوق کارگران حداکثر تا روز پنج شنبه هفته جاری پرداخت شود 3- 16 ماه بیمه معوقه کارگران تا آخر خرداد ماه تسویه شود 4- سیصد میلیون تومان پول تعاونی کارگران که توسط کارفرما برداشت شده است همزمان با اولین پرداخت حقوق، عودت داده شود 5- تمامی حقوقهای معوقه کارگران تا آخر شهریور ماه تصفیه شود 6- از اول خرداد ماه، دستمزدهای کارگران در اول هر برج پرداخت گردد 7- بیمه تکمیلی کارگران توسط مدیر کارخانه پیگیری شود
بنا بر این گزارش، کارگران اعتصابی نورد لوله صفا پس از استماع پیشنهادهای کارفرما، با توجه به خلف وعده های مکرر وی که چندین سال است ادامه دارد، اعلام کردند تا زمانیکه یکماه از حقوق مان بطور کامل واریز نشود و ضمانتهای لازم برای تحقق دیگر خواستهایمان داده نشود حاضر به خاتمه اعتصاب نخواهیم شد.
بنا بر این گزارش بدنبال اعلام این تصمیم از سوی کارگران، مدیریت کارخانه در یک رو در روئی کینه توزانه با کارگران و چرخش 180 درجه ای از وعده های دیروز مسئولین عالی رتبه شرکت، اعلام کرد ما قبول نکرده ایم که در اول خرداد حقوق یکماه دیگر نیز پرداخت شود وی همچنین اعلام کرد وضعیت همین است که هست، هر کسی نمیخواهد کار کند برود شکایت کند.
بدنبال این اظهارات از سوی مدیریت، فضای کارخانه بشدت متشنج شد و کارگران خشم گینانه اعلام کردند ما اداره کار نخواهیم رفت بلکه در صورت تداوم وضعیت موجود همراه با خانواده هایمان در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به اعتراض خواهیم زد.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران(ساعت 15)، در حال حاضر کشمکش و بگو مگو میان کارگران و مدیریت کارخانه در فضای ملتهبی ادامه دارد و کارگران اعتصابی در مواجه با زور گوئی های مدیریت کارخانه برای بکار واداشتن شان، هنوز در مورد چگونگی تشدید اعتراضات خود به یک تصمیم نهائی نرسیده اند.
اتحادیه ازاد کارگران ایران – 21 اردیبهشت ماه 1394
آزادی رضا امجدی با وثیقه 30 میلیون تومانی
بر اساس گزارش رسیده روز شنبه 19 اردیبهشت ماه 94 رضا امجدی فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری بعد از گذراندن 15 روز بازداشت در بازداشت گاه اداره اطلاعات ،با وثیقه 30 میلیون تومانی از زندان آزاد شد .
لازم به ذکر است که این فعال کارگری روز 5 اردیبهشت در آستانه اول ماه مه ،روز جهانی کارگر توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شده بود.
کمیته هماهنگی ضمن تبریک به دوستان و خانواده این فعال کارگری ،خواهان آزادی بی قیدو شرط تمامی کارگران، فعالین کارگری و زندانیان سیاسی در بند می باشد .
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
20 اردیبهشت 1394
کارگران معدن زغال سنگ نگین طبس در اعتراض به تعویق یک ماه و نیم حقوق دست به اعتصاب زدند
از صبح امروز کارگران معدن زغال سنگ نگین طبس در اعتراض به تعویق یک ماه و نیم حقوق دست از کار کشیده و محل کار خود را ترک کردند.
به گزارش21اردیبهشت ایلنا،صبح امروز (۲۱ اردیبهشت ماه) ۱۵۰ نفر از کارگر معادن ذغال سنگ نگین طبس در اعتراض به تعویق یک ماه و نیم حقوق، دست از کار کشیده و محل کار خود راتر ک کردهاند. هم اکنون این کارگران در محل آسایشگاه حاضرند.
کارگران معترض گفتند:پیش از این حقوق کارگران حدود سه ماه به تعویق افتاده بود که کارفرما بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت کرده است اما در حال حاضر کارگران نیمی از حقوق اسفند ۹۳ و حقوق کامل فروردین ۹۴ را دریافت نکردهاند.
به گفته آنان؛ تعداد کارگران این معدن حدود ۴۰۰ نفر است که به صورت چرخشی ۶ روز کار و ۳ روز استراحت فعالیت دارند. اجتماع امروز مربوط به کارگران یک شیفت ۱۵۰ نفره است که قرار بود ۶ روز در معدن به طور مداوم کار کنند.
طبق اظهارات کارگران معدن نگین؛ با وجود آنکه کارگران در چندین نوبت از مسئولان شهرستانی و مدیران معدن خواسته بودند به مشکلات این معدن رسیدگی شود اما آنان نسبت به این موضوع بیتوجهی کردهاند و سکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این معدن شده است.
به گفته کارگران، علاوه بر تعویق در پرداخت حقوق از سوی شرکت معدنی نگین، یکی از عمدهترین مشکلات کارگران مربوط به کسر از اضافه کاریهای کارگران غیر شیفت در ایام نوروزسال جاری بوده است.
تجمع دوباره کارگران بهکده شرکت کشت و صنعت رضوی مقابل استانداری خراسان شمالی در اعتراض به عدم دریافت13ماه حقوق و واریز نشدن حق بیمه
تاکی وعده و وعید؟!
ظهر امروز 6۰ نفر از کارگران شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی در اعتراض به عدم دریافت حقوق و واریز نشدن10ماه حق بیمه در مقابل استانداری خراسان شمالی تجمع کردند.
به گزارش 21اردیبهشت اترک نیوز، ظهر امروز حدود 60 نفر از کارگران شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی ، شهرستان مانه و سملقان استان خراسان شمالی با دردست داشتن پلاکاردها و بنرهایی در اعتراض به عدم دریافت حقوق به مدت 13 ماه مقابل استانداری خراسان شمالی تجمع کردند.
کارگران معترض شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی با در دست داشتن پلاکاردها و بنری که بر روی آن جملاتی از قبیل " تاکی وعده و وعید" ، "13 ماه حقوق نگرفته ایم ،فرزندان ماه منتظر هستند" و .... خواستار رسیدگی به مشکلات خود از سوی استانداری بودند.
یکی از این کارگران معترض گفت: به علت عدم دریافت حقوق به مدت 13 ماه توان تأمین نیازهای اولیه زندگی خود را ندارد.
وی که نخواست نامش در این گزارش درج شود، افزود: علاوه بر پرداخت نشدن حقوق کارکنان مدت 10 ماه است که حق بیمه نیز برای آنان واریز نشده است.
یکی دیگر از معترضان با بیان اینکه در صورت عدم پیگیری مسئولان زندگی های زیادی در معرض خطر فروپاشی است، گفت: ما شانزدهم دی ماه سال گذشته نیز تجمعی به منظور رفع مشکلاتمان انجام دادیم اما نتیجه آن تجمع جز دادن قول های بی عمل نبود.
وی گفت: در آن زمان سید علی اکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی در استان حضور نداشتند اما پس از آن طی جلسه ای که با حضور معاونان استاندار، فرماندار آشخانه ، مدیرجهاد کشاورزی وقت با اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بهکده رضوی برگزار شد مقرر شد تا در کمترین زمان مشکلات کارگران برطرف شود.
این کارگر معترض ادامه داد: در آن جلسه مقرر شد علاوه بر پرداخت حقوق 10 ماهه عقب افتاده و تعیین تکلیف تعدادی از پرسنل شرکت ، مشکلات بیمه ای نیز حل شود که متاسفانه هیچ کدام به واقعیت نپیوست و در حد یک وعده ماند.
وی اضافه کرد: ما همچنین خواستاریم مدیریت این شرکت ازسازمان جهاد کشاورزی گرفته شود و به نهاد دیگری واگذار شود.
وی خاطر نشان کرد: این شرکت دوره ای زیر نظر کمیته امداد اداره می شد که مشکلات کمتری داشتیم و هم اکنون خواستاریم بار دیگر به همان نهاد تحویل داده شود.
وی گفت : بی توجهی ها باعث شده از ۱۰هزار تا ۱۵ هزار رأس گوسفند هم اکنون فقط 4 هزار راس باقی بماند و تعداد گاو ها نیز از 400 راس به 80 راس برسد.
این تجمع تا ساعت درج این خبر همچنان ادامه دارد.
یادآوری:بهكده رضوي مجتمعي در ۱۳۰ كيلومتري شمال غربي شهرستان بجنورد و ۸۵ كيلومتري غرب شهرستان مانه و سملقان است.
اين مجتمع تنها مجتمع جزاميها شمال شرق كشور بود كه قبل از انقلاب با همكاري كشورهاي فرانسه و آلمان راهاندازي شده بود و پس از انقلا ب مديريت آن از انجمن مبارزه با جذام به كميته امداد واگذار شد و پس از گذشت سالها و رفع بيماري جذام، اين منطقه به روستا تبديل شد.
قرار گرفتن ۶۳ هزار هكتار از مرغوبترين اراضي يكپارچه زراعي استان خراسان شمالي در اين منطقه موجب شد تا از تجميع ۴ روستاي اين منطقه يعني بهكده رضوي، سوقه، دشت گرگان و دامدامي بزرگترين مجتمع كشت و صنعت خراسان شمالي در بهكده رضوي تشكيل شود.
عمده فعاليتهاي اقتصادي بهكده رضوي، كشاورزي و دامداري است كه تقريبا همه افرادي كه در اين منطقه سكونت دارند در اين مجتمع كشت و صنعت با كشاورزي يا دامپروري امرار معاش ميكنند اما به دلیل مشکلات فروانی که ساکنان این منطقه با آن دست و پنجه نرم می کنندهم اکنون در ۴ روستاي اين مجتمع كمتر از ۱۰۰ خانوار حضور دارند و بيشتر اهالي اين روستاها نيز به علت بهرهوري پايين صنعت كشاورزي و دامپروري و همچنين عدم توسعه امكانات رفاهي، آموزشي و بهداشتي مجبور به ترك اين منطقه و مهاجرت به شهرها شدند.
تعطیلی موقت کشتارگاه سیمرغ وسوءاستفاده کارفرما برای اخراج کارگران باسابقه
کشتارگاه سیمرغ از واحدهای زیر مجموعه هرم طلایی نیشابور به دلیل تخلفات بهداشتی تعطیل شد و ۱۲۰ کارگر این واحد صنعتی با دو ماه حقوق معوقه موقتا بیکار شدند.
به گزارش21اردیبهشت ایلنا، واحد کشتارگاهی سیمرغ در استان خراسان رضوی به دلیل آنچه مشکلات بهداشتی عنوان میشود، از اول اردیبهشت ماه سال جاری موقتا تعطیل شده است و ۱۲۰ کارگر این کشتارگاه به اداره کار شکایت کردهاند.
کارگران میگویند: کشتارگاه سیمرغ به دلیل مشکلات بهداشتی، وضعیت نامناسب فضای ساختمانی و رعایت نکردن بهداشت محیط تعطیل شده است.
به گفته آنان؛ این کشتارگاه طیور کاستیها و مشکلات زیادی در زمینه زیرساختهای محیطی ازجمله نامناسب بودن سرویس فاضلاب و استاندارد محیط روبرو است و نیاز به بهسازی و نوسازی وضعیت محیط کشتارگاه و سرویس فاضلاب دارد.
به گفته آنان، کارفرما به بهانه تعطیلی کشتارگاه سعی دارد با بلاتکلیف نگه داشتن کارگران با سابقه این واحد کشتارگاهی به نوعی آنان را وادار به ترک کار کند.
طبق اظهارات منابع کارگری، ۱۲۰ کارگر کشتارگاه سیمرغ به اداره کار نیشابور شکایت کرده وحکم بازگشت بکار گرفتهاند با این حال کارگران معتقدند کارفرما با سوء استفاده از فرصت بدست آمده، قصد دارد کارگران با سابقه را اخراج کرده و نیروی کار جدید استخدام کند.
تعویق سه ماهه در پرداخت حقوق ۵۰ کارگر معدن چیروک در طبس
در معدن چیروک طبس دو کارگر در سال گذشته به دلیل پیگیری حق و حقوقشان ازکاراخراج شدند.
از حدود ۵۰ نفری که در این معدن مشغول به کارند نزدیک به ۱۰ نفر قرارداد کاری دارند و مابقی بدون قرارداد در این معدن مشغول به کارند.
منابع کارگری در طبس از تعویق سه ماهه حقوق نزدیک به ۵۰ نفر از کارگران شاغل در شرکت معدنی ماسه ریخته گری چیروک در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان طبس خبر میدهند.
به گزارش21اردیبهشت ایلنا،یکی از کارگران در این باره گفت: این کارگران که با سوابق کاری بالا و در شرایط طاقتفرسا و غیرمعمولی در معادن روباز برای تولید ماسه طبیعی سیلیسی مشغول به کارند، از بهمن ماه سال گذشته تاکنون حقوق ودستمزد دریافت نکرهاند.
این کارگر با بیان اینکه در حال حاضر حقوق ماههای بهمن و اسفند در سال ۹۳ و حقوق فروردین امسال به کارگران پرداخت نشده گفت: بیمههای کارگران نیز با تعویقهای ۱۵ روزه به حساب تامین اجتماعی واریز شده و در طول این مدت به دلیل تاخیر در تمدید دفترچهها گاهی مجبور شدهایم از جیبمان مخارج درمانی را پرداخت کنیم.
این کارگر ادامه داد: علی رغم شرایط سخت کار هیچگونه سختی کاری به کارگران تعلق نمیگیرد و برخی از کارگرانی که با ۲۰ سال سابقهٔ کار در شرف بازنشستگی هستند به دلیل عدم پرداخت ۴درصد بیمه سخت و زیان آور از سوی کارفرما با مشکل در روند بازنشستگی خود مواجه شدهاند و مجبورند با وجود بیماریهای تنفسی که با آن درگیرند همچنان در معدن کار کنند.
کارگران چیروک همچنین از عدم وجود قرارداد کاری بین کارگر و کارفرما معدن خبر داده اند و میگویند، از حدود ۵۰ نفری که در این معدن مشغول به کارند نزدیک به ۱۰ نفر قرارداد کاری دارند و مابقی بدون قرارداد در این معدن مشغول به کارند.
کارگران میگویند، با وجود اینکه وضعیت فروش و تولید این شرکت معدنی مطلوب است اما از زمان روی کار آمدن مدیریت جدید در دو سال گذشته وضعیت پرداخت حقوق و دستمزد کارگران با مشکل مواجه شده است. و طرح طبقه بندی مشاغل هم که مدتهاست قرار است عملیاتی شود به مرحلهٔ اجرایی نرسیده است.
یکی از کارگران در رابطه با پیگیریهای انجام شده در خصوص مطالبات عقب افتاده کارگران گفت: در طول این مدت از اداره کار و بخشداری آمدهاند که به وضعیت کارگران رسیدگی کنند اما حتی اجازهٔ ورود به این افراد داده نشده است. به گفتهٔ این کارگر، تاکنون هیچگونه همکاری از سوی اداره کار طبس و بخشداری جهت حل مشکل کارگران صورت نگرفته و یکی از دلایل اصلی آن نفوذ مدیریت شرکت در بین مسولین اداری است که در روند حل مشکلات کارگران اختلال ایجاد میکند.
این کارگر همچنین به عدم وجود امنیت شغلی در نتیجه پیگیری مطالبات کارگران اشاره کرد و گفت: متاسفانه به خاطر نبودن امنیت شغلی کارگران میترسند اعتراضی کنند. اخراج دو کارگر در سال گذشته به دلیل اینکه پیگیرحق و حقوقشان بودند نشان دهندهٔ همین قضیه است.
معدن ماسه ریخته گری چیروک که نزدیک به ۱۷ سال از فعالیت مستمر آن میگذرد سهامی عام است وگفته میشود یکی از سه معدن مطرح تولید کننده سیلیس در کشور است. این معدن، هم اکنون با نزدیک به ۵۰ کارگر در طبس فعالیت میکند.
شرایط سخت کار در معادن تولید سیلس و بروز بیماریهای ریوی نادر در میان این کارگران سالهاست زنگ خطر را برای مدیران معادن تولید کننده سیلیس، ناظران ایمنی و بازرسان اداره کار به صدا درآورده است. گفته میشود بسیاری از بیماریهای ریوی که در این بخش شیوع پیدا میکند، تا چندین سال بدون علامت باقی میماند و فقط از طریق عکس و رادیوگرافی ریه، آثار سیلیس قابل مشاهده است و تنها راه کاهش عوارض آن، خروج از محیط آلوده و ورود به محیط پاک و عاری از سیلیس است.
تصمیم درباره لغو قطعی واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی به رئیس جمهورواگذارشد!
به گزارش منابع خبری محلی،چهارمین جلسه پاسخگویی کارگروه مطالبات مردمی در تاریخ نوزدهم اردیبهشت در محل مسجد جامع بافق برگزار شد .
- جمعیت بسیار خوبی در محل حاضر بودندو کارگران آنومالی نیز در صف های جلو نشسته بودند.
- دراین جلسه از خواسته های کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق ازجمله تبدیل وضعیت قراردادکارگران ،اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور،مختومه شدن پرونده کارگران بازداشتی و....سخنی بمیان نیامد.
- تصمیم درباره لغو قطعی واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی به رئیس جمهورواگذارشد!
حسن نجفی عضو هیات مدیره صندوق بازنشستگان فولاد تصمیم گیری که برای اولین بار و به عنوان نماینده این صندوق در چهارمین جلسه گزارش کارگروه مطالبات بافق شرکت کرده بوددرباره لغو قطعی واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی گفت:
۲۸/۵ درصد از سهام شرکت سنگ آهن مرکزی بافق که سال گذشته از طریق فرابورس به فولاد خوزستان فروخته شده بود را خارج از حیطه این صندوق و سنگ آهن بافق دانست .
وی ادامه داد،طبق آخرین خبرها با توجه به اختلاف نظری که بین سازمان خصوصی سازی و وزارت صنعت ،معدن و تجارت موجود است مقرر شده است این مهم توسط شخص رئیس جمهور تصمیم گیری شود و سخنگوی دولت در این زمینه مامور شده است.
وی همچنین درباره اختصاص ۱۵ درصد از این شرکت به خود بافق ، ۶۷٫۵درصد از سهام واگذار شده از شرکت سنگ آهن مرکزی بافق به صندوق بازنشستگان را حق الناسی متعلق به بازنشستگان دانست وافزود۱۵ درصد باید از همان ۲۸/۵ درصدی که با دستور رئیس جمهور دولتی باقی خواهد ماند مطالبه شود.
- میزان پیشرفت نیم دهم درصدی در این دو ماهه یکی از مهمترین دستاوردها دررابطه با راه اندازی و تامین بودجه کارخانههای جوار معدنی نظیر کارخانههای فرآوری سنگ آهن ، فولاد سازی و.... محسوب میشد که باعث لبخند برخی از حاضرین شد.
- حرفی از بکارگیری ۱۵۰۰ نیروی وعده داده شده در سال گذشته به میان نیامد.
- ندافیان نماینده ی دخیل عباس زارع زاده(نماینده مجلس) گفت:هیچکدام از اعضای کارگروه مخالف خصوصی سازی نیستند به شرط رعایت کامل اصل ۴۴ قانون اساسی
- زمان جلسه بعدی ۳ ماه دیگر ۱۵ مرداد ماه اعلام شد.
12تا16ساعت کارروزانه با200تا400هزارتومان حقوق ماهیانه!
واحدهای خُرد شاغل در بخش غیررسمی اقتصاد ایران، نیروهای کاری خود را مجبور می کنند تا روزانه به جای ۸ ساعت کار تعیین شده در قانون، ۱۲ ساعت و تا ۱۶ ساعت نیز به صورت متوالی کار کنند؛ آنگاه نه تنها حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار را نگیرند، بلکه به دریافت ۴۰۰ هزار تومان رضایت دهند!
گفته می شود وضعیت پرداختیها حتی در برخی موارد بدتر از این نیز است و برخی زنان شاغل در مطبهای پزشکان حتی با ۲۰۰ هزار تومان نیز کار می کنند. ضعف نظارت و قوانین موجود باعث می شود تا در عین حالی که جامعه از بیکاری رنج می برد، برای عده ای نیز شرایط سوء استفاده از نیاز افراد به کار فراهم باشد.
ناتوانی دولتها در شناخت بخش پنهان اقتصاد باعث شده تا دستکم ۳ میلیون نفر امروز در شرایط کاملا ناعادلانه و برخلاف قوانین برای امرار معاش فعالیت کنند و از سر ناچاری به حقوق ۴۰۰ هزارتومانی رضایت دهند.
به گزارش 21اردیبهشت مهر، یکی از مهمترین مسائل مربوط به بازار کار کشور، نبود آمارها و اطلاعاتی است که برنامه ریزان و سیاستگذاران بتوانند از آن در مواقع لزوم استفاده کنند. بانکهای اطلاعاتی موجود به اندازه ای ناقص و غیرقابل اطمینان هستند که حتی آمار دقیقی از تعداد شاغلان، بیکاران، جویندگان کار و مواردی از این دست وجود ندارد و بیشتر موارد به صورت تخمینی و برآوردی مطرح میشود.
معاون وزیر کار در این رابطه می گوید بیش از ۴۰ درصد اقتصاد کشور به صورت پنهانی و غیررسمی فعالیت دارد و از این رو برای دولتها امکان ردیابی فعالیتها و شناخت آنها وجود ندارد. از این رو است که مشکلات فراوانی در بخش دریافت مالیات مشاهده می شود و یکی از بزرگترین انتقادات موجود به عملکرد دولتها این است که برخی صنوف با وجود درآمد بالا و فعالیتهای اقتصادی گسترده مالیات نمی پردازند و از سوی دیگر، کارگران و کارمندان به صورت مرتب مالیات خود را پرداخت میکنند.
بنابراین مشکل مربوط به نبود اطلاعات و آمارهای دقیق، امروز یکی از بزرگترین مشکلات و مسائل بازار کار ایران است. تضییع حقوق نیروی کار، تخلفات دستمزدی و بیمه ای، اخراجها، قراردادهای سفیدامضا، اجبار نیروی کار به فعالیت بیشتر از ۸ ساعت در روز و پرداخت دستمزد پایین تر از مصوبات شورای عالی؛ کمترین زیانهایی است که میتواند در سایه نبود بانکهای اطلاعاتی برای نیروی کار کشور به وجود آید.
مقامات کارگری می گویند چند میلیون نفر امروز در بازار کار کشور فعالیت میکنند که از ابتدایی ترین حقوق قانونی مانند بیمه و دریافت حقوق براساس مصوبات قانونی، بی بهره اند. آنها در بخش غیررسمی و ناپیدای اقتصاد کشور حضور دارند و دولت هیچگونه اطلاعات روشنی از وضعیت فعالیتی آنها در اختیار ندارد.
نامشخص بودن فعالیتهای اقتصادی غیررسمی و فعالیت کارگاههای زیرپله ای باعث شده تا فرصتی مناسب برای استثمار نیروی کار به وجود آید و کارفرمایان واحدهای خُرد شرایط قراردادهای کاری را کاملا یکطرفه و با تضمین منافع خود منعقد کنند.
اصناف کوچک و زیرپلهای شرایط را تعیین و به نیروی کار دیکته می کنند. آنها تنها می توانند شرایط مشخص شده را بپذیرند و مشغول به کار شوند و یا رد کنند و همچنان بیکار بمانند. این شرایط و واقعیت بد موجود در بازار کار ایران باعث می شود تا امکان تضییع حقوق بخش قابل توجهی از نیروی کار فراهم شود.
ابلاغ قانون رفع موانع تولید منجمله اصلاح مواد7،10و21قانون کاروماده 38قانون تامین اجتماعی به دولت جهت اجرا
به گزارش 21اردیبهشت فارس،متن کامل قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور بعد از رفع ایرادهای شورای نگهبان به دولت ابلاغ شد.
این قانون در حال حاضر از سوی رئیس مجلس به دولت برای اجرا ابلاغ شده است.
درماده41این قانون دررابطه با اصلاح مواد7،10و21قانون کارآمده است:
ماده 41- اصلاحات زیر در قانون کار مصوب 1369/8/29 و اصلاحات بعدی آن صورت میگیرد:
1- دو تبصره بهشرح زیر به ماده(7) قانون، الحاق میشود:
تبصره 3- قراردادهای مربوط به قانون کار در صورت کتبی بودن باید در فرم مخصوصی باشد که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چهارچوب قوانین و مقررات تهیه میشود و در اختیار طرفین قرار میگیرد.
تبصره 4- کارفرمایان موظفند به کارگران با قرارداد موقت به نسبت مدت کارکرد، مزایای قانونی پایانکار را به مأخذ هر سال یک ماه آخرین مزد پرداخت نمایند.
2- بند ذیل به عنوان بند (ح) به ماده (10) قانون الحاق میشود:
ح- شرایط و نحوه فسخ قرارداد (در مواردی که مدت تعیین نشده است)
3- بند زیر به عنوان بند (ز) به ماده (21) قانون الحاق میشود:
ز- فسخ قرارداد بهنحوی که در متن قرارداد (منطبق با قانون کار) پیش بینی شده است.
4- متن زیر به عنوان بند (ح) به ماده (21) قانون الحاق میشود:
ح- بهمنظور جبران کاهش تولید ناشی از ساختار قدیمی، کارفرمایان میتوانند بر مبنای نوآوریها و فناوریهای جدید و افزایش قدرت رقابتپذیری تولید، اصلاح ساختار انجام دهند، در آن صورت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است طبق قرارداد سه جانبه (تشکل کارگری کارگاه، کارفرما و اداره تعاون و کار و رفاه اجتماعی محل) کارگران کارگاه را به مدت شش تا دوازده ماه تحت پوشش بیمه بیکاری قرار دهد و بعد از اصلاح ساختار، کارگران را به میزان ذکر شده در قرارداد سه جانبه به محل کار برگرداند و یا کارفرمایان می توانند مطابق مفاد ماده (9) قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل و نوسازی صنایع کشور و اصلاح ماده (113) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1382/5/26 و اصلاحات بعدی آن و قانون بیمه بیکاری مصوب 1369/6/26 عمل کنند.
درماده 40قانون فوق درباره اصلاح ماده 38قانون تامین اجتماعی آمده است:
ماده 40- یک تبصره به شرح زیر به ماده (38) قانون تأمین اجتماعی مصوب 1354/4/3 و اصلاحات بعدی آن الحاق میشود:
تبصره- مبنای مطالبه حق بیمه در مورد پیمانهایی که دارای کارگاههای صنعتی و خدمات تولیدی یا فنی مهندسی ثابت میباشند و موضوع اجرای پیمان توسط افراد شاغل در همان کارگاه انجام میشود، بر اساس فهرست ارسالی و بازرسی کارگاه است و از اعمال ضریب حق بیمه جهت قرارداد پیمان معاف میباشند و سازمان تأمین اجتماعی باید مفاصاحساب اینگونه قراردادهای پیمان را صادر کند.
لینک متن کامل قانون: http://khabarfarsi.com/ext/12763850
شرایط دردناک کارگران پیمانی از زبان یک کارگر اخراجی
سید مصطفی یک کارگر پیمانی ۴۰ ساله ساکن پاکدشت است که تا قبل از سال جدید در یک شرکت تولید کننده قطعات خودرو به صورت پیمانی مشغول به کار بوده است. حالا اما از ۱۵ فروردین ماه سال جاری که تنها به دلیل یک روز غیبت بیکار شده در به در به دنبال کار میگردد. میگوید «یک روز بعد از عید به دلیل بیماری سر کار حاضر نشدم، با اینکه قبلتر اطلاع داده بودم که به دلیل بیماری باید یک روز استراحت کنم اما وقتی به شرکت مراجعه کردم گفتند اخراجی.»
او ادامه میدهد: در طول این مدت در شرکتهای زیادی فرم پرکردهام اما هنوز هیچیک از این شرکتها جوابی به درخواست کار ندادهاند. بعضی از جاهایی که فرم پرکردهام هم اعلام کردند تا سه ماه نمیتوانیم حقوقی پرداخت کنیم اگر شرایط را قبول میکنید بیاید و کار را شروع کنید.
او میگوید: ممکن است بعضی از کارگران پیمانی به دلیل شرایط سخت زندگی حتی همین شرایط را قبول کنند به امید اینکه ۳ماه بعد حقوقی به آنها پرداخت شود اما برای کارگری که هر ماه باید حداقل ۳۰۰-۴۰۰ هزار تومان اجاره خانه پرداخت کند تحمل ۳ماه بیحقوقی سخت است.
به گزارش21اردیبهشت ایلنا،این کارگر که در پاکدشت با مادر و خواهرش زندگی میکند تا به امروز با حداقل دستمزدی که دریافت میکرد، ماهیانه ۳۵۰ هزار تومان اجاره خانه پرداخت میکرد اما حالا با شرایطی که پیش آمده نمیداند باید چگونه مخارج زندگیاش را تامین کند.
سید مصطفی از حقوق معوقهاش میگوید «یک ماه حقوق و نزدیک به ۴ ماه و نیم بیمه از شرکتی که از آن اخراج شدهام طلبکارم و در این شرایط با بیپولی و خرج اجاره خانه نمیدانم باید دست به دامن چه کسی شوم.
میگوید: بسیاری از کارگران پیمانی از ترس بیکار شدن شکایت نمیکنند، زیرا هیچ حمایتی از کارگران صورت نمیگیرد و تنها منافع کارفرمایان و پیمانکاران مطرح است. به گفتهٔ این کارگر، اکثریت قریب به اتفاق کارگران پیمانی حداقل مزد را دریافت میکنند ولی آنها هرگز نمیتوانند اعتراضی کنند، زیرا میترسند قراردادهایشان یک طرفه لغو شود و تمدید نشود.
از او درباره مدت قراردادش با شرکتی که از آن اخراج شده میپرسم. میگوید، از آذر ماه ۹۳ که در این شرکت مشغول به کار شدم هیچ قراردادی با ما بسته نشد. این مسئلهٔ تازهای نیست هیچکدام از کارگران پیمانی قرارداد ندارند. تنها بازرس بیمه هر از گاهی به کارگاه سر میزند و لیست کارگران را چک میکند. اگر بازرس بیمه و وزارت خانه به کارگاهها سر نزنند حق کارگر به راحتی خورده میشود.
به گفتهٔ این کارگر پیمانی، عدم حمایت دولت از کارگران پیمانی باعث شده سایه یاس و ناامیدی بر امنیت شغلی هزاران کارگر پیمانی که در شرکتهای مختلف تولیدی و صنعتی مشغول به کارند، گسترده شود. مشکلات کارگران پیمانی تنها محدود به قراردادهای بیسر و ته نمیشود. ما در بحث بیمه و میزان دستمزد با مشکلات جدی مواجهایم که معنای حداقل مزد و بیمه را به کلی برای کارگران دگرگون کرده است.
سید مصطفی میگوید، دولت از طرفی برای بازنشستگی سن ۶۰ سال را تعییین میکند اما از طرف دیگر کارگر بالای ۳۰ سال استخدام نمیکند. برای من که کارگر پیمانی هستم و با ۴۰ سال سن تنها ۱۰ سال سابقهٔ بیمه دارم ادامه این شرایط سخت است.
وی ادامه میدهد، اغلب کارفرماها وقتی کارگر پیمانی را به کار میگیرند یا اعلام میکنند بیمه نداریم و یا اینکه کمتر از سه ماه قرارداد میبندند تا بیمه نکنند در حالیکه قانون میگوید از بدو ورود باید کارگر را بیمه کنند. آنهایی هم که بیمه میشوند به خاطر وقفهای که در طول مدت بیمهشان میافتد مجبورند معاینات مجدد انجام دهند. یعنی تامین اجتماعی از فرد میخواهد به خاطر وقفهای که افتاده برود و معاینات پزشکی را انجام دهد که بین زمان بیمه شدن فاصله نیفتد، پرداخت حق بیمه از جیب برای کارگر پیمانی که با حداقل حقوق زندگی میکند هزینه بر است.
او میگوید «دولت که بحث شرایط سنی را به عنوان شرط بازنشستگی مطرح میکند توجهی به شرایط سختی که کارگران پیمانی تجربه میکنند، ندارد. حداقل کاری که دولت باید انجام دهد این است که با توجه به عدم امنیت شغلی که برای کارگران پیمانی وجود دارد حداقل سن بازنشستگی را کاهش دهد تا این کارگران بتوانند با ۱۰ سال سابقه کار هم بازنشسته شده و از مستمریشان استفاده کنند. به این شکل کارگر پیمانی که سناش ۴۰ سال به بالاست میتواند با ۱۰ سال سابقه هم بازنشسته شود.
او تکرار میکند: من کارگری هستم که از ۱۸ سالگی کار کردهام و حالا که ۴۰ ساله هستم به اندازهٔ ۱۰ سال سابقهٔ بیمه دارم. دولت باید برای امثال من که تعدادمان بسیار زیاد است و در استخداممان مشکل به وجود آمده تسهیلاتی را فراهم کند که سریعتر بازنشسته شویم.
بیست ویکم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
******************
اخباروگزارشات کارگری20اردیبهشت1394
- تسویه حساب کارفرما با ۱۵۰ کارگر اعتصابی قطار شهری وتجمع اعتراضی همکارانشان!
- دهمین روز بازداشت و بلاتکلیفی ابراهیم مددی و داوود رضوی
- پیام تبریک به مناسبت آزادی نظام صادقی ، عثمان اسماعیلی و رضا امجدی
- گزارشی از برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهر بانه
- اقدامات مزدورانه خانه کارگر در هم سوئی و همکاری با کارفرما برای در هم شکستن اعتصاب متحدانه کارگران نورد لوله صفا را قویا محکوم میکنیم
- تجمع کارگران کارخانه کنتورسازی در دفتر مدیرعامل
- تجمع کارگران رسمی پتروشیمی خوزستان دراعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و قطع مزایا
- تجمع کارگران تراکتورسازی کردستان برای افزایش حقوق
- در جلسه بررسی مشکلات کارگران معادن زغال سنگ رامیان چه گذشت؟
کارگران از این جهت که حضور آنها در جلسه منجر به اخراجشان شود وحشت دارند
-۶۰ کارگر کارخانه فولاد قزوین در نوبت اخراج قرار گرفتند/ بیکاری ۱۲۰ کارگر از ابتدای امسال
- بازنشستگی ۴۰ کارگر معدن «زمستان یورت» به تأخیر افتاده است
- تجمع جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن قضات مقابل مجلس
- دریافتی ماهیانه ۹۰ میلیون تومانی برخی مدیران!
- چكيده نتايج طرح آمارگيري از كارگاههاي صنعتي 10 نفر كاركن و بيشتر سال92منتشرشد!
- سایه روشنهای یک چشم انداز
- شمارکارگران جان باخته پالایشگاه شازند به ۴ نفر رسید/ احتمال مرگ ۲ کارگر دیگر
- تظاهرات علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت کامرون در لندن
تسویه حساب کارفرما با ۱۵۰ کارگر اعتصابی قطار شهری وتجمع اعتراضی همکارانشان!
همزمان با چهاردهمین روز از شروع اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز، کارفرمای شرکت پیمانکاری کیسون مانع ورود ۱۵۰ نفر از کارگران بخش حفاری (TBM) به محل کارشان شد. کارگران نیز در واکنش در مقابل درب ورودی کارگاه تحصن کردند.
به گزارش20اردیبهشت ایلنا،بعد از ظهر روز گذشته پس از پایان سیزدهمین روز از اعتصاب بیش از ۶۰۰ نفر از کارگران قطار شهری اهواز، واحد اداری شرکت پیمانکاری کیسون (مجری پروژه قطارشهری اهواز) طی تماس تلفنی به حدود ۱۵۰ نفر از کارگر بخش حفاری پیغام داده است فردا (۲۰ اردیبهشت) برای تسویه حساب به واحد اداری شرکت کیسون مراجعه کنند.
بنا بر این گزارش، صبح امروز، طبق روال هر روز که ۱۵۰ کارگر بخش حفاری همچون سایر کارگران قصد ورود به کارگاه را داشتند، ماموران بخش حراست کارگاه قطار شهری مانع ورود آنان به محل کارشان شدند. به همین دلیل اعتراض کارگران بخش حفاری وارد فاز جدیدی شده است واین کارگران با حمایت سایر کارگران مقابل درب وردی ساختمان موتوری دست به تجمع اعتراضی زدهاند.
طبق اظهارت کارگران؛ در حال حاضر جمعی از کارگران با در دست داشتن پارچه نوشتههایی در مقابل درب موتوری اجتماع کردهاند.
کارگران معترض میگویند از لحظاتی پیش با در خواست کارفرما، ماموران انتظامی در محل اجتماع کارگران حاضر شدهاند.
یادآوری:حدود ۶۰۰ نفر از کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز که تحت مدیریت شرکت پیمانکاری «کیسون» فعالیت دارند از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت) تاکنون در اعتراض به دریافت نکردن حقوق طی ۴ ماه اخیر دست از کار کشیدهاند. گفته میشود مطالبات تعدادی از کارگران به دلیل معوقات پراکنده در سال گذشته بیش از ۴ ماه است.
در دهمین روز اعتصاب کارگران شرکت پیمانکاری کیسون، به نقل از کارگران گزارش داده بود کارفرما بدون توجه به خواسته شان با بکار گیری کارگران پیمانکاری، اعتصاب کارگران را شکسته و اجرای بخشهایی از پروژه را آغاز کرده است.
دهمین روز بازداشت و بلاتکلیفی ابراهیم مددی و داوود رضوی
در روز شنبه ۱۹/۲/۹۴ همسران آقایان ابراهیم مددی، نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد، و داوود رضوی، عضو هیئت مدیره سندیکا، برای سومین بار متوالی جهت پیگیری وضعیت نامبردگان و ملاقات با نماینده دادستان تهران به دادسرای شهید مقدس مستقر در زندان اوین مراجعه نمودند. بعد از ساعت ها انتظار در نهایت فرد جوانی از شعبه شش دادسرای اوین به حضور همسران بازداشت شدگان آمده و از وضعیت آنها توضیحاتی داد و اعلام کرد که مددی و رضوی تا چهارشنبه هفته گذشته در انفرادی بودند (یعنی هشت روز) و بازپرس از ادامه انفرادی آنها مخالفت کرده و در حال حاضر در بند عمومی امنیتی هستند. وی توضیح داد که وضعیت شان خوب است و بازپرس شعبه شش منتظر تحقیقات نهایی و گردشکار وزارت اطلاعات می باشد تا اقدامات لازم را در مورد آنها انجام دهد.
خانم مددی در مورد لب تاپ فرزندش و گوشی همراه خانم رضوی سوال کرد و گفتند که آقایان احتمالا ناخواسته اقدام به برداشتن وسایل شخصی کرده اند و در هر حال خواستار استرداد آن وسایل شدند؟ فرد حاضر در جمع آنها اعلام می کند که هیچ چیزی ناخواسته نبوده و هر کاری که کردند طبق دستور بوده، و گفت مطمئن باشید وقتی آزاد شدند آنها را با خودشان می آورند.
خانم رضوی در مورد وضعیت جسمی آقایان مددی و رضوی بخصوص در مورد بیماریهای پروستات و مرض قند آقای مددی نگرانی خود را ابراز نمود. او گفت در این مدت جز روز دوم بازداشت که یک تماس کوتاهی داشتند از آنروز تا کنون هیچ تماس تلفنی نداشتند و دخترشان نزدیک امتحانات آخر ترم نگران باباش هست و از لحاظ روحی بهم ریخته است. لذا برای دلداری دخترش و اطمینان از وضعیت سلامت آنها ما خواستار ارتباط تلفنی یا ملاقات با آنها هستیم.
فرد حاضر اعلام می کند که نگران وضعیت آنها نباشید و اضافه کرد که در بند ۲۰۹ دکتر و امکانات پزشکی و همه چیز محیا میباشد. همچنین اظهار کرد که درخواست همسران بازداشت شدگان را به بازپرس شعبه شش می رساند و با وجود اینکه آنها هنوز در مرحله تحقیقات هستند و امکان ارتباط تلفنی و ملاقات مقدور نیست خواسته آنها را مطرح خواهد کرد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکوم کردن بازداشت اعضای خود، خواستار آزادی بی قید و شرط آقایان ابراهیم مددی و داوود رضوی و دیگر بازداشتی ها و زندانیان کارگری میباشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۹اردیبهشت ۹۴
www.vahedsyndica.com
vsyndica@gmail.com
اطلاعیه شماره ۴۹ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
پیام تبریک به مناسبت آزادی نظام صادقی ، عثمان اسماعیلی و رضا امجدی
کارگران ، تشکلهای کارگری ، انسانهای شریف و آزاده
همانگونه که مطلع هستید ماه گذشته نظام صادقی فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در شهر سنندج بازداشت شده بود که بعد از گذراندن یک ماه بازداشت روز ۵ شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه با سپردن وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد ، همچنین امروز عثمان اسماعیلی فعال کارگری و سخنگوی کمیته دفاع از فالین کارگری مهاباد که در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگر بازداشت شده بود با سپردن وثیقه ۷۲ میلیون تومانی آزاد شد ، رضا امجدی دیگر فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری هم که در آستانه اول ماه مه بازداشت شده بود امروز شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه آزاد شد.
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن تبریک به مناسبت آزادی این عزیزان خواستار آزادی بدون قید و شرط دیگر کارگران زندانی و فعالین کارگری زندانی است.
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :
09182842451
komitedefaa@gmail.com
komitedefaa.blogspot.com
نوزدهم اردیبهشت ۱۳۹۴
گزارشی از برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهر بانه
روز جمعه 11 اردیبهشت مراسم باشکوهی توسط 140 تن از کارگران، فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی در بانه برگزار شد. در ابتدا مراسم با سرود انترناسیونال سرود همبستگی کارگران جهان آغاز گردید و به دنبال آن در گرامیداشت یاد جانباختگان راه رهایی طبقه کارگر یک دقیقه سکوت اعلام شد. سپس با قطعه شعری سکوت شکسته شد و در ادامه یکی از حاضرین تاریخچه روز جهانی کارگر را قرائت نمود. پس از آن یکی از حاضرین در رابطه با وضعیت کنونی سرمایه داری جهانی، ادامه بحران اقتصادی و دلائل آن، سیاست ریاضت اقتصادی برای گریز از بحران و ناموفق بودن این سیاست، ادامه روند تمرکز سرمایه و بیشتر شدن فاصله طبقاطی، حضور نیروهای ارتجاعی در خاورمیانه و نقش مخرب آنان، اتحاد مبارزاتی جنبش کارگری و تشکل یابی طبقه کارگر سخنانی ایراد کرد. در ادامه اشعار و مقالاتی توسط چند تن از حضار خوانده شد. همچنین قطعنامه مشترک نهادهای مستقل کارگری قرائت شد که بند به بند آن مورد تشویق قرار گرفت. به دنبال آن نمایشی توسط گروه تئاتر با مضمون مسائل کارگری و نشان دادن راه رهایی طبقه کارگر اجرا شد. مراسم با پذیرایی و رقص و شادی حاضرین به پایان رسید.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
19 اردیبهشت 1394
اقدامات مزدورانه خانه کارگر در هم سوئی و همکاری با کارفرما برای در هم شکستن اعتصاب متحدانه کارگران نورد لوله صفا را قویا محکوم میکنیم
صبح امروز در بیستمین روز اعتصاب کارگران نورد لوله صفا، خانه کارگر ساوه در اقدامی هم سو و هماهنگ با کارفرما، اقدام به ارسال اس ام اس به کارگران این کارخانه کرد. متن کامل این اس ام اس به شرح زیر است: کارگران عزیز لوله صفا سلام، با توکل به خدا و تعامل با کارفرما کار را آغاز، مسئولین پیگیر مشکلات شما هستند. با تشکر خانه کارگر
ارسال اس ام اس فوق به کارگران اعتصابی نورد لوله صفا از سوی خانه کارگر در شرایطی صورت میگیرد که این کارگران بدلیل عدم پرداخت مزدشان به مدت 4 ماه و عدم واریز حق بیمه هایشان به مدت 17 ماه در شرایط معیشتی بسیار مصیبت باری قرار دارند و در اعتراض به این وضعیت مدت 20 روز است دست به اعتصاب زده اند.
این کارگران بدلیل فقر شدید مالی حتی قبول کرده اند با دریافت یکماه از دستمزد معوقه خود، به اعتصاب پایان دهند اما علیرغم چنین خواست ناچیزی، کارفرمای نورد لوله صفا حاضر به پرداخت ریالی به کارگران نشده است و در این میان خانه کارگر ساوه، در طول بیست روز اعتصاب این کارگران، نه تنها هیچ اقدامی برای احقاق حق آنان نکرده است بلکه امروز در کمال بی شرمی و وقاحت اقدام به ارسال اس ام اس به کارگران نورد لوله صفا با هدف وادار کردن آنان به کار با شکم گرسنه کرده است.
این اس ام اس در حالی از صبح امروز به صورت گسترده از سوی خانه کارگر ساوه به کارگران اعتصابی نورد لوله صفا ارسال شده است که آنان با قاطعیت، امروز نیز مانع بارگیری و خروج لوله و مواد از کارخانه شده اند و در حال حاضر سه نفر از نماینده هایشان در تهران مشغول مذاکره با کارفرما هستند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال دریافت این اس ام اس از سوی کارگران اعتصابی نورد لوله صفا، موجی از خشم و نفرت از خانه کارگر و زمزمه تجمع در مقابل این لانه ضد کارگری در میان آنان شکل گرفته است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران، با هشدار به اقدامات ضد کارگری خانه کارگر، عملکرد مزدورانه و اعتصاب شکنانه این نهاد ضد کارگری را بر علیه کارگران اعتصابی نورد لوله صفا قویا محکوم میکند و بدینوسیله با فراخوان به کارگران نورد لوله صفا برای ایستادگی متحدانه در برابر مظالم و دسیسه های کارفرما و خانه کارگر و حمایت قاطعانه از اعتصاب آنان، خواهان پرداخت فوری و تمام و کمال دستمزدهای معوقه این کارگران و محاکمه همه کسانی است که با غارت و چپاول دسترنج کارگران نورد لوله صفا، شرایط به غایت مصیبت باری را برای آنان ایجاد کرده اند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران - بیستم اردیبهشت ماه 1394
تجمع کارگران کارخانه کنتورسازی در دفتر مدیرعامل
منابع خبری در کارخانه کنتور سازی ایران از ادامه اعتراضات کارگران رسمی این واحد تولیدی خبر میدهند.
به گزارش20اردیبهشت ایلنا، کارگران رسمی کارخانه کنتور سازی ایران در قزوین که تعداد آنها ۴۰ نفر است از روز گذشته (۱۹اردیبهشت ماه) با اجتماع در دفتر مدیریت کارخانه خواستار دریافت معوقات مزدی خود و سایرهمکاران قرار دادی و پیمانی شدهاند.
کارگران رسمی کنتور سازی ایران میگویند؛ با وجود آنکه طی دیروز و امروز در محل دفتر مدیریت کارخانه اجتماع کردهایم اما او واکنشی به اجتماع کارگران با سابقه کارخانه نشان نمیدهد.
کارگران معترض گفتند؛ در کارخانه کنتور سازی ایران حدود ۴۸۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی شاغلند که از این تعداد فقط حدود ۴۰ کارگر با قرارداد دائمی کار میکنند که قدرت بیان مشکلاتشان را دارند. مابقی کارگران که قرارداد موقت هستند به دلیل نداشتن امنیت شغلی قدرت بیان مطالبات خود را ندارند.
به گفته کارگران معترض فروردین ماه سال جاری، حدود ۱۷۰ نفر از کارگران قراردادی و پیمانی کارخانه کنتور سازی ایران به دلیل پی گیری مطالبات معوقه خود، پس از اتمام اعتبار قراردادهای کارشان، اخراج شدند.
به گفته کارگران این واحد صنعتی، اجتماع صورت گرفته در کارخانه کنتور سازی و احتمال استمرار آن در حالی است که صبح امروز مدیر یکی از بانکهای خصوصی مستقر در قزوین برای وصول مطالبات معوقه این بانک به دفتر مدیر کارخانه مراجعه کرده است.
تجمع کارگران رسمی پتروشیمی خوزستان دراعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و قطع مزایا
بعد از ظهر یکشنبه جمعی از کارگران پتروشیمی خوزستان در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی خود تجمع کردند.
به گزارش20اردیبهشت ایلنا، این تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان اداری این واحد پتروشیمی برگزار شده است.
کارگرانی که در این تجمع اعتراضی حضور داشتند گفتند:که دلیل این تجمع اعتراضی وضعیتی است که از سوی مدیران پالایشگاه برای کارگران پدید آمده است بطوری که بخشی از مزایای شغلی کارگران قطع شده است.
این کارگران معترض که از نیروهای استخدام رسمی شرکت نفت هستند در توضیح ماجرا میگویند: زیان ده بودن ترازنامه اقتصادی پتروشیمی خوزستان باعث شدهاست تا مدیران پتروشیمی در مقام کارفرما بخشی از مزایای کارگران را بصورت سلیقهای پرداخت کنند.
براساس این اطلاعات بصورت مشخص هر زمان که کارگران پتروشیمی خوزستان با استناد به وضعیت مشابه همکاران خود در سایر مجتمعهای پتروشیمی دولتی یا خصوصی خواستار برخوداری از امتیازات شغلی شدهاند، کارفرما با این توجیه که پتروشیمی خوزستان یک مجتمع خصوصی و غیر دولتی زیانده است از تامین خواستههای آنها خودداری کردهاند.
همچنین به نقل از افرادی که تجمع امروز کارگران پتروشیمی خوزستان حضور داشتند عنوان میشود که در چند ماه گذشته مدیریت کنونی پتروشیمی خوزستان به استناد وضعیت زیانآور این واحد تولیدی از یکسو با تعدادی از کارگران قراردادی و پیمانکاری تسویه حساب کرده است و از سوی دیگر تلاش میکند تا کارگران استخدامی شرکت نفت را به دیگر واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی اعزام کند.
به گفته این کارگران، در پتروشیمی خوزستان بیش از ۶۰۰ کارگر مشغول کار هستند که از این تعداد حدود ۵۰۰ نفر طبق مقررات اشتغال مناطق آزاد در قالب استخدامهای مستقیم و پیمانکاری و حدود ۱۷۰ نفر از طریق مقرارات استخدامی وزارت نفت مشغول کارند.
گفته میشود بهرهبرداری از پتروشیمی خوزستان حدود ۱۲ سال پیش آغاز و در نهایت سهام این واحد صنعتی در اواخر سال ۹۰ از طریق بازار بورس به بخش خصوصی واگذار شد.
کارگرانی که در اجتماع امروز حضور داشتند میگویند اگرچه از بابت تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی مشکل محسوسی وجود ندارد اما پرسش ما این است که اگر ترازنامه اقتصادی پتروشیمی خوزستان از ابتدا زیانده بوده است پس چگونه سهام آن در بازار بورس عرضه شده است.
گفته میشود به دنبال این تجمع اعتراضی مسئولان اداری پالایشگاه به کارگران معترض وعده دادند که به زودی با حضور مدیریت پتروشیمی جلسهای را برای رسیدگی به خواستههای آنها تشکیل خواهند داد.
تجمع کارگران تراکتورسازی کردستان برای افزایش حقوق
کارگران تراکتور سازی کردستان عصر دیروز (شنبه ۱۹ اردیبهشت) با تجمع در سالن آموزش کارخانه، خواستار افزایش دستمزدهایشان شدند.
به گزارش 20اردیبهشت ایلنا، اصلیترین مطالبه نزدیک به ۱۲۰ کارگر تراکتورسازی کردستان که بنابه گفته یکی از همکارانشان «حداقل بگیر هستند»، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه است.
قطع بخشی از مزایای جانبی و حذف وعده ناهار از حدود یک سال پیش و نزدیک به دو سال ممانعت از تشکیل شورای اسلامی کار در این کارخانه از دیگر موارد اعتراض کارگران تراکتورسازی کردستان است.
کارگران ناراضی میگویند به دلیل حجم بالای کار در خط تولید ناچار میشوند تا ساعت ۷ غروب در کارخانه حضور داشته باشند و مقدمات تولید را برای فردای همان روز آماده کنند، اگرچه کارفرما اضافه کاری آنها را پرداخت میکند.
بنابه گفته کارگران، این حجم کاری از آن جهت دردسر ساز است که کارخانه تراکتورسازی کردستان بیش از ۱۵ کیلومتر با شهر سنندج فاصله دارد و رفت و برگشت آنها با مخاطره همراه است.
در جلسه بررسی مشکلات کارگران معادن زغال سنگ رامیان چه گذشت؟
کارگران از این جهت که حضور آنها در جلسه منجر به اخراجشان شود وحشت دارند
نماینده کارگران معدن البرزگان گفت: از آذر ماه حقوقی دریافت نکرده ایم و همچنین اعتبار دفترچه های بیمه تامین اجتماعی به پایان رسیده است.
بدنبال اعتصاب وتجمع کارگران معدن البرزگان دو روز بعد از روزجهانی کارگر مقابل فرمانداری واداره کار رامیان دراعتراض به عدم پرداخت 7ماه حقوقشان،جلسه ای جهت بررسی مشکلات کارگران معادن زغالسنگ رامیان با حضور معاون فرماندار و جمعی از مسئولین شهرستانی و مدیران عامل معادن زغالسنگ در محل معدن رضی رامیان برگزار شد.
به گزارش20اردیبهشت گل رامیان،بر همین اساس جلسه ای با حضور معاون فرماندار، بخشداران مرکزی و فندرسک، سرپرست معدن البرزگان، رئیس معدن رضی، قائم مقام مدیر عامل معدن شمال شرقی و نماینده کارگران البرزگان جهت بررسی مشکلات کارگران معدن زغالسنگ البرزگان در محل معدن رضی رامیان برگزار شد.
طبق گفته معاون فرماندارشهرستان رامیان، قرار بود در این جلسه از هر معدن، نماینده ای از کارگران حضور داشته باشند که فقط یک نماینده از کارگران معدن البرزگان درجلسه مشاهده شد .
"بهروز بای" رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان رامیان در خصوص عدم حضور نماینده کارگران در جلسه می گوید: کارگران از این جهت که حضور آنها در جلسه منجر به اخراجشان شود وحشت دارند .
در ادامه نماینده کارگران معدن البرزگان گفت: از آذر ماه حقوقی دریافت نکرده ایم و همچنین اعتبار دفترچه های بیمه تامین اجتماعی به پایان رسیده است.
وی افزود: همچنین از لحاظ بهداشت و غذا مشکل داریم و به هر کارگر ماهیانه 25 هزار تومان به عنوان غذای روزانه در حقوق لحاظ می کنند.
"جهانگیری" نماینده ای از معدن البرزگان در خصوص معوقات کارگران بیان کرد: ازپایان سال 92 معادن با مشکل جدی مالی مواجه شده و همچنان ادامه دارد و شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان مادر تمامی معادن با مشکل نقدینگی مواجه است و لذا مبلغی در ازای زغال های فروخته شده به ذوب آهن اصفهان دریافت نکرده ایم.
"سید علی اصغر حسینی" معاون فرماندار شهرستان رامیان از عدم حضور مدیرعاملان معادن در جلسه گله مند شدوگفت: علیرغم پیگیریها فقط 50 درصد از حقوق یکماه کارگران واریز شده است و مقرر شد در چند روز آینده مبلغی برای غذای کارگر بر حقوق ماهیانه آنان اضافه شود.
معاون فرماندار شهرستان رامیان گفت: مقرر شد شرکت با یکی از فروشگاههای سطح شهر هماهنگ شود تا هر کارگر به مبلغ 200 هزار تومان مایحتاج خود را خریداری نماید.
وی خاطرنشان کرد: مقرر شد شرکت البرزگان از طریق بانکهای عامل تسهیلاتی دریافت نمایند تا معوقات کارگران را پرداخت کنند.
۶۰ کارگر کارخانه فولاد قزوین در نوبت اخراج قرار گرفتند/ بیکاری ۱۲۰ کارگر از ابتدای امسال
در پی اخراج ۶۰ کارگر قرار دادی کارخانه «فولاد قزوین» در ۱۵ فروردین ماه سال جاری، کارفرما اسامی ۶۰ کارگر قرارداد موقت را با سوابق ۱۰ تا ۱۲ سال در لیست اخراجیها قرار داده است. این ۶۰ کارگر در ابتدای خردادماه پس از خاتمه قرارداد کارشان بیکار میشوند.
به گزارش20اردبهشت ایلنا، در کارخانه فولاد قزوین واقع در شهرستان تاکستان بیش از ۴۰۰ کارگر مشغول به کار بودند اما طی یک ماه گذشته به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، در مرحله نخست تعداد ۶۰ نفر از کارگران پیش از اتمام مدت قرار داد کارشان اخراج شدهاند. در مرحله دوم اسامی ۶۰ کارگر دیگر تا پایان ماه جاری و با اتمام قرارداد در لیست اخراج قرار گرفته است.
بنا به گفته کارگران فولاد قزوین، کارفرمای این کارخانه پایان اسفند ماه سال ۹۳ به قصد اخراج بخشی از نیروی کار، با تمامی کارگران قرارداد دو ماهه منعقد کرده است. علاوه بر آن با تغییر ساعات خروجی کارگران از ساعت ۱۷ به ۱۴، از یک هفته پیش کارگران علاوه بر آنکه از سرویس ایاب و ذهاب محروم شدهاند، یک وعده غذای گرم نیز با تعطیلی آشپزخانه به کارگران داده نمیشود.
به گفته کارگران این کارخانه، تمامی کارگران فولاد قزوین هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران اخراج هستند.
طبق اظهارات کارگران فولاد قزوین، کارگران شاغل در این کارخانه علاوه بر تعویق حقوق دو ماه گذشته، در زمینه بیمه تکمیلی نیز با مشکلاتی مواجهاند.
آنان در تشریح مشکلات بیمه تکمیلی خود گفتند: با وجود آنکه کارفرما همه کارگران را به اجبار تحت پوشش بیمه تکمیلی دانا قرار داده است و هر ماه مبالغی از حقوق کارگران بابت بیمه تکمیلی کسر میشود اما کارگران از خدمات بیمه تکمیلی بهرهمند نیستند. گفته میشود حق بیمه کارگران به این شرکت بیمهگر پرداخت نشده است.
بازنشستگی ۴۰ کارگر معدن «زمستان یورت» به تأخیر افتاده است
حدود ۴۰ نفر از کارگران معدن زغال سنگ «زمستان یورت شمال غرب» که تحت قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور امکان بازنشسته شدن دارند با افزایش سهم ۴ درصدی کارفرما در مشاغل سخت و زیانآور از آبان ماه سال ۹۳ امکان بازنشسته شدن نیافتهاند.
به گزارش20اردیبهشت ایلنا،حدود ۴۰ نفر از کارگران این واحد معدنی از شش ماه پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل افزایش ۴ درصدی سهم کارفرما در مشاغل سخت و زیانآور و عدم پرداخت این مبلغ به تامین اجتماعی، این سازمان امکان بازنشستگی را برای آنان فراهم نمیکند.
سهم کارفرما در مشاغل سخت و زیانآور از تاریخ ۱۴ مهر ماه سال ۹۳ از ۴ درصد به ۸ درصد افزایش یافت.
کارگران با بیان اینکه از موعد بازنشستگی ۱۵ نفر از همکارانشان گذشته است در ادامه درباره شرایط سخت بازنشستگی شان میگویند: با افزایش سهم ۴ درصدی سهم کارفرما، کارمندان تامین اجتماعی شاهرود در استان سمنان بجای طلب هزینه بازنشستگی ۴۰ کارگر از کارفرما، تلویحا از کارگران میخواهد برای بازنششسته شدن سهم کارفرما را خود پرداخت کنند.
کارگران میگویند: کارفرما طبق قانون میبایستی سهم خود را از هزینه بازنشستگی، برای جبران سختی کار این کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز میکرد اما در حال حاضر بر اثر این بیقانونی، حدود ۴۰ کارگر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور با سوابق کار بیش از ۲۰ سال امکان استفاده از مزایای بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت را ندارند که با ادامه رویه فعلی، این مشکل در آینده برای کارگران بیشتری تکرار خواهد شد.
طبق اظهارات کارگران معدن زمستان یورت؛ کارفرمای این واحد معدنی به بهانه اینکه تامین اجتماعی بار مالی هنگفتی را با اجرای این قانون جدید به آنان تحمیل کرده از پرداخت هزینه بازنشستگی این تعداد کارگر خوداری میکند.
تجمع جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن قضات مقابل مجلس
جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی و انقلاب تهران ظهر امروز در اعتراض به عدم واگذاری زمینهایشان از سوی این تعاونی، مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش 20اردیبهشت خبرگزاری مجلس، ظهر امروز (یکشنبه 20 اردیبهشت ماه) جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی و انقلاب تهران ظهر امروز در اعتراض به عدم واگذاری زمینهایشان از سوی این تعاونی مقابل مجلس تجمع کردند.
به گفته یکی از تجمعکنندگان در حال حاضر 2400 خانواده جزو مالباختگان تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی و انقلاب تهران بوده که 9 سال پیش برای خرید زمینهایی پول پرداخت کردند اما با گذشت این همه سال هنوز موفق به دریافت زمینهای خود نشدهاند.
دریافتی ماهیانه ۹۰ میلیون تومانی برخی مدیران!
طبق قانون، دریافتی امسال مدیران نباید از ۵ میلیون تومان در ماه بیشتر باشد و یک صندلی مدیریتی با مزایا بیشتر از ۱۰ میلیون تومان ارزش ندارد، اما دریافتی برخی مدیران به ۹۰ میلیون تومان در ماه هم می رسد.
به گفته برخی کارشناسان حقوقها در کشور از چارچوب مشخصی پیروی نمیکند و برخی به واسطه در اختیار داشتن کرسی های مدیریتی دریافتیهای زیادی می توانند به دست آورند.
آنها عضو هیات مدیره شرکتها و بخشهای مختلف میشوند و از این طریق پول دریافت می کنند که وجود این مسائل باعث می شود فاصله دریافتی های آنها با نیروی عادی کار کشور، دچار شکافی عجیب و غریب شود که در نهایت به افزایش اختلاف طبقاتی در کشور و توزیع ناعادلانه ثروت منجر می شود.
کارشناسان بازار کار معتقدند وضعیت دریافتی نیروی کار کشور در تمامی سطوح باید از یک تناسب منطقی ای برخوردار باشد و نمی توان پذیرفت که شکاف بین دستمزدها در کشور به نحوی باشد که حقوق یک نیروی کار زیر یک میلیون تومان و حقوق آن دیگری تا ده ها برابر بالاتر باشد.
مسئله اصلی درباره حقوق برخی مدیران این است که مدیران شاغل در بخش دولتی و زیرمجموعه های آن چقدر دریافتی دارند؟ در چند هیات مدیره عضویت دارند؟ و زمانی هم که وارد بخش خصوصی می شوند این سئوال مطرح می شود که چگونه توانسته اند رغبت بخش خصوصی را برای واگذاری و پیشکش کرسی های مدیریتی علاوه بر حضور در بخش دولتی جلب کنند؟
به عقیده کارشناسان بازار کار، میزان دریافتی یک مدیر شاغل در حوزه های اقتصادی نمی تواند بیش از ۷ برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار باشد .
براساس مصوبه شورای عالی کار، حداقل دستمزد امسال مشمولان قانون کار ۷۱۲ هزارتومان است که ۷ برابر آن برای یک مدیر مشمول قانون کار ۴ میلیون و ۹۸۴ هزارتومان می شود و مدیران بر همین اساس نیز به تامین اجتماعی حق بیمه می پردازند.
با این وجود، میزان نهایی دریافتی یک مدیر می تواند به مراتب بیشتر از ۵ میلیون تومان باشد. در واقع آنچه که امروز به عنوان پاداش هیات مدیره و فوق العاده های اینگونه برای بخش مدیریتی کشور رواج دارد، برای نیروهای عادی وجود ندارد و این مسئله باعث می شود تا بعضا دریافتی های جانبی مدیران از دریافتی قانونی و اصلی آنها، بالاتر باشد!
جدول ۱۰ ساله تغییرات حقوق و دریافتی مدیران و کارگران

منبع:گوشه هایی ازیک گزارش مهر
چكيده نتايج طرح آمارگيري از كارگاههاي صنعتي 10 نفر كاركن و بيشتر سال92منتشرشد!
مرکزآمارایران بتاریخ20اردیبهشت، چكيده نتايج طرح آمارگيري از كارگاههاي صنعتي 10 نفر كاركن و بيشتر سال92رامنتشرکرد.
براساس این گزارش، در سال 1392 تعداد 14697 کارگاه 10 نفر کارکن و بیشتر به فعالیت صنعتی اشتغال داشتهاند که نسبت به سال 1391، 6 درصد کاهش دارد.
بیشترین تعداد کارگاههای 10 نفر کارکن و بیشتر کشور در زمینه «تولید سایر محصولات کانی غیرفلزی» فعال بوده و کمترین تعداد کارگاهها در «تولید محصولات از توتون و تنباکو و سیگار» فعالیت دارند.
همچنین بیشترین کارگاههای صنعتی به ترتیب در استانهای تهران (2379 کارگاه)، اصفهان (1725 کارگاه) و خراسان رضوی (1006 کارگاه) قرار دارند که در مجموع حدود 34.8 درصد کل کارگاههای صنعتی 10 نفر کارکن و بیشتر کشور را شامل میشود.
تعداد شاغلان این بخش در سال 1392، 1279577 نفر بوده که نسبت به سال 1391، 6.1 درصد افزایش داشته است. شاغلان «صنایع مواد غذایی و آشامیدنی» با تعداد 214639 نفر،صنایع «تولید سایر محصولات کانی غیرفلزی» با 174262 نفر و صنایع «تولید وسایل نقلیه موتوری و تریلر و نیم تریلر» با 131512 نفر کارکن رتبههای اول تا سوم را در زمینه اشتغال به خود اختصاص دادهاند.
از مجموع 1279577 نفر شاغلان کارگاههای صنعتی 10 نفر کارکن و بیشترین کشور، تعداد 402768 نفر کارگران ساده، 391942 نفر کارگران ماهر، 91607 نفر تکنسینها، 86962 نفر مهندسین و 306298 نفر شاغلان غیرتولیدی هستند.
لینک متن کامل گزارش:
http://www.amar.org.ir/Portals/0/Files/abstract/1392/ch_ntaaks10nkvb_92.pdf
سایه روشنهای یک چشم انداز
کانون مدافعان حقوق کارگر
نوید سعادت - سالی جدی آغاز شده است. در بیمها و امیدها، برای مردم جامعهی ما عموما و برای طبقهی کارگر، خصوصا این بیمها و امیدها به شدت شکل مشترکی مییابند. این شکل مشترک نه ناشی از ارتقا سطح رفاه طبقهی کارگر و زحمتکشان ایران ، بلکه عمدتا تاشی از سقوط سطح رفاه عمومی به پایین ترین مدارج خود است که کلیت مردمان را به یکدیگر نزدیک میسازد و این اتفاقی است که اکنون نه در کشور ما که در کل جهان در حال شکل یافتن است.
تمرکز ثروت و رفاه نزد اقلیتی فوقالعاده ناچیز ، فقر و حرمان در گستردهی همهی بشریت، در مقیاس میلیاردها، مسایل داخلی در چارچوبهی ملی امروز مسایلی کاملا جهانی اند. بیمهای ملی ، بیمهایی جهانی و در مقابل امیدها نیز ما کنون در چه وضعتی قرار داریم؟ آرایش قوا در لحظهی حاضر به چه قرار است؟ دشمنان در چه موقعیتی و ما کجا ایستاده ایم؟ تواناییهای ما چیست و تواناییهای آنان کدامند؟ در یک کلام توازن قوا به چه صورت است؟
برای پاسخ باید به بررسی مختصری در اندازههای این نوشته پرداخت.
لینک متن کامل:
http://www.kanoonm.com/wp-content/uploads/2015/05/vijehnameh94.pdf
شمارکارگران جان باخته پالایشگاه شازند به ۴ نفر رسید/ احتمال مرگ ۲ کارگر دیگر
منابع کارگری میگویند حداقل یکی دیگر از کارگران مصدوم پالایشگاه شازند در بیمارستان جان باخته و به این ترتیب شمار کارگران کشته شده در حوادث اخیر این پالایشگاه به چهار نفر رسیده است.
به گزارش20اردیبهشت ایلنا،دو تن از سه کارگری که بر اثر حادثه روز ۱۵ اردیبهشت در پالایشگاه شازند در کمای عمیق به سر میبردند، جان باختهاند. مقامات محلی مرگ یکی از این کارگران را به طور تلویحی تایید کردهاند.
این در حالی است که پیگیریها از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی و روابط عمومی پالایشگاه شازند تا لحظه تنظیم این خبر بینتیجه بوده است.
از سوی دیگر خبر میرسد که کمیته بررسی حوادث پالایشگاه شازند شب گذشته (شنبه ۱۹ اردیبهشت) تشکیل جلسه داده است.
فرماندار شازند پیش از این گفته بود که گزارش حوادث اخیر پالایشگاه شازند پس از برگزاری این جلسه منتشر میشود، اما مقامات حاضر در جلسه دیشب تا این لحظه هیچ گونه گزارشی پیرامون جزییات این حوادث ارائه نکردهاند.
بر اساس گزارشها، مدیرکل امنیتی استانداری مرکزی، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان، مدیرکل کار استان، مدیرعامل پالایشگاه و فرماندار شازند در جلسه یاد شده حاضر بودند.
گزارش حوادث اخیر پالایشگاه شازند در حالی تاکنون اعلام نشده است که از وقوع اولین حادثه در این پالایشگاه که به مرگ سه کارگر و مصدومیت چهار کارگر دیگر منجر شد، بیش از ۱۲ روز میگذرد.
گفتنی است طی دو هفته گذشته حداقل سه حادثه گازگرفتگی در پالایشگاه شازند به وقوع پیوسته است.
در حادثه اول که صبح روز ۷ اردیبهشت به وقوع پیوست، ۷ کارگر بر اثر استنشاق گازسولفید هیدروژن در واحد آب ترش [واحد ۱۸] پالایشگاه مصدوم شدند که سه تن از آنها جان باختند.
حادثه دوم شب همان روز و بر اثر پیچیدن گاز سولفید هیدورزژن در محوطه واحد ۱۸ اتفاق افتاد که به مصدومیت ۸ کارگر منجر شد اما همه این کارگران بعد از مدتی به شرایط عادی بازگشتند.
در حادثه سوم که ظهر روز ۱۵ اردیبشهت به وقوع پیوست، ۸ کارگر بر اثر استنشاق گاز ازت در واحد ۱۴ پالایشگاه مصدوم شدند که سه نفرشان به کمای عمیق رفتند و هم اکنون گفته میشود حداقل یکی از آنها جان باخته است.
تظاهرات علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت کامرون در لندن
دو روز پس از پیروزی مجدد دولت حامی سیاستهای ریاضتی اقتصادی بریتانیا نگذشت و مخالفان سیاستهای سختگیرانه دولت کامرون به خیابان آمدند.
به گزارش10مه یورونیوز،تظاهرات در لندن و کاردیف برگزار شد .
تظاهرات کنندگان در نزدیکی شماره ۱۰ خیابان داونینگ، دفتر نخست وزیری بریتانیا، تجمع کردند و علیه سیاستهای سرمایه داری دیوید کامرون شعار دادند.
معترضان به سیاستهای سختگیرانه دولت دیوید کامرون درلندن با یورش پلیس همراه شد وهفده تن از معترضان بدست نیروهای پلیس بازداشت شدند .
براساس این گزارش،این تجمع بصورت خودجوش برگزار شد.
بیستم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|