عصر نو
www.asre-nou.net

اعتراض هزاران مهابادی خشمگین به مرگ یک دختر جوان

عفو بين الملل خواهان خويشتنداری پليس ايران در برابر معترضان «کرد» شد
Sat 9 05 2015



دویچه وله: در پی مرگ یک دختر جوان در مهاباد، هزاران نفر در جلوی هتل محل کار او دست به تظاهرات زدند و هتل را به آتش کشیدند. گفته می‌شود که یک مامور دولتی قصد تعرض به این دختر را داشته است.

در پی مرگ یک دختر جوان در مهاباد، هزاران نفر در جلوی هتل محل کار او دست به تظاهرات زدند و هتل را به آتش کشیدند. گفته می‌شود که یک مامور دولتی قصد تعرض به این دختر را داشته است.

مرگ یک دختر جوان در مهاباد سبب خشم هزاران ساکنان این شهر شد. معترضان خشمگین به هتلی که محل کار این دختر بود، حمله کردند و آن را به آتش کشیدند.

بنا به گزارش‌ها این دختر مهماندار مورد تعرض یک "مامور امنیتی" قرار گرفته است. این مهماندار هتل برای رهایی از دست "مامور امنیتی" و پس از پریدن از پنچره هتل جان باخته است.

برخی سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی نام این دختر را پریناز خسروانی عنوان کرده‌اند. هتل تارا در مهاباد در استان آذربایجان غربی نیز محل کار او بوده است.

بر اساس گزارش اشپیگل آنلاین پریناز ۲۵ سال داشته و حادثه در روز دوشنبه (۱۴ اردیبهشت) رخ داده است. هتل تارا، هتلی معروف و چهار ستاره در مهاباد است. رسانه‌های کردی در خارج از کشور گزارش می‌دهند که مامور امنیتی "قصد تجاوز" به این دختر را داشته است.

در این گزارش آمده است که صاحب هتل نیز با مامور دولتی همکاری کرده است. مامور دولتی به هتلدار وعده داده بوده که در صورت همکاری، هتل تارا را ۵ ستاره خواهد کرد.

در این گزارش آمده است که جعفر کتانی، فرماندار شهرستان مهاباد نیز تایید کرده است که "یک مرد قصد تجاوز به مهماندار هتل" را داشته است. وی گفته است که این مرد "مامور دولتی" نبوده، بلکه فردی بوده که مسئول نظارت بر کیفیت و استانداردهای هتل‌ها بوده است. بنا به گزارش‌های رسیده فرد مزبور بازداشت شده است.

گاز اشک علیه معترضان

به‌رغم دستگیری فرد مظنون گفته می‌شود که خشم و نگرانی ساکنان شهر مهاباد فروکش نکرده است. در روز پنج‌شنبه (۱۷ اردیبهشت) هزاران نفر از ساکنان مهاباد در اعتراض به مرگ این دختر جوان در جلوی هتل تارا تجمع کردند.

عکس‌هایی که در توییتر منتشر شده نشان می‌دهند که تظاهرکنندگان خشمناک هتل را به آتش کشیده‌اند. هنوز خبرهای جدیدی از شهر مهاباد گزارش نشده است.

نیروی امنیتی حاضر در محل برای پراکندن معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کرده‌‌اند. بنا به آخرین گزارش‌ها شماری از معترضان در زد و خورد با نیروهای امنیتی نیز مجروح شده‌اند.

معاون استاندار: به دختر مهابادی هیچ تعرضی نشده است


ایجاد ناآرامی‌های جوانان مهابادی باعث موضع‌گیری مقامات محلی نسبت به مرگ مشکوک دختر جوانی در این شهر شد. معاون استاندار رسانه‌های "ضدانقلاب" را مسبب ناآرامی‌هایی می‌داند که در آنها ده‌ها نفر زخمی و ۵ دستگیر شدند.

جعفرکتانی، فرماندار مهاباد روز جمعه (۱۸ اردیبهشت / ۸ مه) گفت که در تجمع جوانان مهابادی جلوی "هتل تارا" که محل مرگ دختر مهابادی بوده، کسی شعار سیاسی نداده بلکه شعارها علیه مدیر هتل بوده‌است. او همچنین مدعی شده که خشونتی از سوی نیروی انتظامی اعمال نشده است.

علیرضا رادفر، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی نیز در این باره موضع‌گیری کرد. او ضمن بیان این‌که هیچ خسارتی به اموال مردمی و دولتی به جز هتل وارد نشده، گفته است که دو خودروی آتش‌گرفته نیز از اموال هتل تارا بوده‌اند.

شورشی از جانب "ضد انقلاب"

رادفر مدعی شده است که «رسانه های معاند، ضد انقلاب، کومله و دموکرات» مردم را به تشویش واداشته و قصد بهره‌برداری از این ماجرا را داشته‌اند.

معاون استاندار ضمن تایید این‌که روز یکشنبه (۱۳ اردیبهشت / ۳ مه) دختری از طبقه چهارم هتل تارای مهاباد سقوط کرده و جان باخته، گفته است که «این امر با فضاسازی‌ها و سیاه‌نمایی‌ها به دستاویز رسانه‌های معاند تبدیل» شد. او ابراز امیدواری کرده که «با هوشیاری خانواده‌ها این امر خنثی شود.»

پیش‌تر گفته شده بود که این دختر از دست یک نیروی امنیتی که قصد تجاوز به او را داشته فرار کرده و از پنجره خود را به بیرون پرتاب کرده است.

شایعه وعده ارتقا "ستاره"

بر اساس گزارش اشپیگل آنلاین صاحب هتل نیز با این فرد همکاری کرده، زیرا فرد متهم به هتلدار وعده داده بوده که هتل چهار ستاره را به پنچ ستاره ارتقا دهد.
معاون استاندار گفته است:«متهم احتمالی این اتفاق ناگوار هیچ ارتباطی با نهادهای امنیتی نداشته و به عنوان مشاور بخش خصوصی در راستای زمینه‌سازی برای ارتقای درجه هتل در آنجا حاضر بود.»

علیرضا رادفر با بیان این‌که «هیچ تعرضی به این دختر مهابادی صورت نگرفته» گفته است که خانواده دختر مهابادی بر پی‌گیری این مسئله از راه‌های قانونی تاکید دارد.

در جریان زدوخورد معترضان با نیروهای انتظامی و امنیتی در روز پنجشنبه دست‌کم ۲۵ نفر زخمی و شماری از جوانان معترض دستگیر شدند. رادفر دستگیری ۵ نفر را تایید کرده است.
بر اساس گزارش‌ خبرگزاری‌های ایران، فرد مظنون هم که احتمالا مسبب مرگ دختر مهابادی بوده، دستگیر شده است.

عفو بين الملل خواهان خويشتنداری پليس ايران در برابر معترضان «کرد» شد


رادیو فردا: به دنبال درگيری بين نيروهای امنيتی و معترضان در شهر مهاباد در استان آذربايجان غربی، عفو بين الملل روز جمعه ۱۸ ارديبهشت خواستار خويشتنداری نيروهای انتظامی و امنيتی ايران در مقابله با تظاهرات و اعتراضات در اين باره شده است.

عفو بین الملل می گوید، نیروهای انتظامی و امنیتی ایران می بایست از استفاده غیرضروری از خشونت علیه شهروند کرد معترض خودداری کنند.

به گفته مقام های امنيتی ایران دستکم ۲۵ نفر از جمله هفت نيروی پليس در درگيری های روز پنجشنبه زخمی شده اند.

درپی مرگ پريناز خسروانی، دختری ۲۸ ساله که گفته می شود از کارکنان هتل تارای مهاباد بوده است، و انتشار گزارش هايی درخصوص خودکشی وی، شهر مهاباد شاهد تجمع اعتراضی بود که بر اساس گزارش‌ها در جريان درگيری معترضان و پليس ضد شورش، هتل «تارا» به آتش کشيده شد.

سعيد بومدوها، معاون بخش خاورميانه عفو بين الملل در اين زمينه گفته است: به دنبال درگيری ها در روز پنجشنبه تنش در مهاباد و شهر های کردنشين ايران بالا است. نيرو های انتظامی همچنانکه مسئوليت دارند که نظم را برقرار کنند، موظفند براساس معيارها و استاندارهای بين المللی با اعتراضات مقابله کنند.

اين مقام عفو بين الملل اضافه کرده است: واکنش خشن پليس برای پايان دادن به اعتراض های يک اقليت قومی هنگامی که اکثر اعتراضات مسالمت آميز بوده تنها به تشديد تنش می انجامد.

این سازمان مدافع حقوق بشر همچنين از نيروهای امنيتی ايران خواسته است به حق اعتراض و تجمع مسالمت آميز شهروندان احترام بگذارند.

درحالی عفو بين الملل خواستار رعايت معيارهای بين المللی در برخورد با بازداشت شدگان حوادث اخير در مهاباد شده است که روز شنبه ۱۹ ارديبهشت غلامحسين محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاييه، گفته است که در ارتباط با نا آرامی های مهاباد «تعدادی احضار و بازداشت شده‌اند.»

به گزارش خبرگزاری فارس، غلامحسين محسنی اژه ای که در حاشيه مراسم جشن فارغ‌التحصيلی دانشجويان دانشگاه علوم قضايی در جمع خبرنگاران صحبت می کرد، درخصوص درگيری روزپنجشنبه در مهاباد اظهار داشت:«در موضوع حادثه مهاباد چند نفر احضار و چند نفر بازداشت شدند و پرونده در حال رسيدگی است و نتايج آن اعلام خواهد شد و جزئيات آن همزمان با پيش رفتن پرونده مشخص می‌شود.»

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، معاون اول قوه قضاييه همچنين در پاسخ به اين سوال که اعتراف متهم اين پرونده که معاون اجتماعی ناجا از آن خبر داده چه بوده است؟ گفت: اجمالا اينکه تقصير دارد، در اين قضيه فی الجمله روشن است، ولی فعلا بايد اجازه بدهيم موضوع رسيدگی و جزئيات روشن شود.

اشاره خبرنگاران به اظهارات معاون اجتماعی نيروی انتظامی بود که روز شنبه با اشاره به اين که « متهم پرونده مهاباد هيچ جايگاه امنيتی ندارد و يکی از اهالی همان منطقه است»، اعلام کرد: متهم دستگير و به جرم خود اعتراف کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر معاون اجتماعی نيروی انتظامی درباره چگونگی مرگ پريناز خسروانی گفته است: اين اتفاق در حالی رخ داد که خانم جوان فوت شده پس از اطلاع خانواده اش مبنی بر قرار ملاقات او با فرد ديگری قصد داشت از بالکن اتاق به اتاق ديگر مراجعه کند که هنگام عبور به پايين سقوط کرده و در دم جان خود را از دست داده است.

این در حالی است که در برخی از وب‌‌سايت‌های محلی و صفحات خبری در شبکه‌های اجتماعی مانند فيس‌بوک ادعا کرده بودند که پريناز خسروانی برای فرار از دست«يک مامور امنيتی» که قصد تجاوز به وی را داشته دست به خودکشی زده است.

در ادامه سعيد منتظرالمهدی، معاون اجتماعی نيروی انتظامی، در خصوص بازداشت شماری در ارتباط با آتش زدن هتل تارا گفته است: تعدادی به عنوان مظنون ماجرا دستگير شده اند.

مقام های انتظامی و قضايی ايران توضيحات بيشتری درباره بازداشت شدگان و تعداد انها ارائه نکرده اند.

معاون اجتماعی نيروی انتظامی همچنين با اعلام اينکه در نا آرامی های روز پنجشنبه «تعدادی از شهروندان مهابادی مجروح شدند» گفته است: مجروحان ماجرا به صورت سرپايی درمان شدند و خوشبختانه اين ماجرا هيچ کشته ای نداشت.

اين در حالی است که يک وب سايت خبری درباره درگيری های روز پنجشنبه گزارش داده بود که نيروهای انتظامی «با اسلحه ساچمه‌ای و گاز اشک‌‌آور اقدام به پراکنده کردن معترضان کردند»