همبستگی برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران
در باره رویداد های یمن
Mon 6 04 2015
هم میهنان عزیز
ما در بیانیه ای بتاریخ 18 فوریه هشدار داده بودیم که پشتیبانی حکومت ایران از شورش گران شیعی حوثی در یمن سبب افزایش تشنج در منطقه می شود و و تنش مابین ایران و کشورهای منطقه را افزایش می دهد. از آنزمان تاکنون حوثی ها بدون توجه به قطعنامه شورای امنیت که آنها را از هر نوع اقدام یکجانبه بر حذر میداشت و به شرکت در مذاکراتی که زیر نظر سازمان ملل برای تدوین قانون اساسی جدید و رفراندم در جریان بود، فرامیخواند، حملات خود را به جنوب و شرق یمن گسترش دادند و اینک به عدن رسیده اند.
قطعنامه شورای امنیت از کشور های عضو میخواست که از روند گفتگو برای کذار سیاسی حمایت کنند ولی جمهوری اسلامی با گشودن خطوط هوایی به صنعا و بستن چندین قرارداد بر اقدامات یکجانبه حوثی ها صحه گذاشت و عملا انصارالله را بعنوان حکومت یمن به رسمیت شناخت. در حالی که علی یونسی ، مشاور دولت روحانی صنعا را از چهار پایتختی میشمرد که ایران بر آن حکومت میکند، جانشین فرمانده سپاه پاسداران اعلام میکرد که ” انقلاب اسلامی امروز چتر سیاسی و سلطه امنیتی خود را بر یمن گسترانده است….و.. انقلاب اسلامی در حال فتح سنگرهای کلیدی جهان است”. آقای ولایتی مشاور اقای خامنه ای در امور بین المللی نیز میگوید : “مهم این است که راه آزادی فلسطین از یمن می گذرد چرا که یمن موقعیت استراتژیکی دارد و امروز ایران از یمن تا لبنان نفوذ اساسی دارد.” کوشش در جستجوی “عمق استراتژیک” با حمایت از شیعیان و شعار نابودی اسراییل و تسلیح کرانه باختری، رکن اصلی سیاست جمهوری اسلامی را در خاورمیانه تشکیل میدهد. این سیاست جز گسترش آشوب در منطقه و تولید تهدید برای ایران، ثمری نداشته است.
اینک در حالیکه شورای امنیت منصور هادی را نماینده حکومت مشروع یمن می داند، ائتلافی از عربستان، مصر و امارات به مداخله نظامی در یمن روی آورده است و گذار به یک وضعیت با ثبات سیاسی را در یمن با مشکلات بیشتری مواجه ساخته است.
از دیدگاه کشور مدارانه و جایگاه جغرافی- سیاسی ایران در خاورمیانه، سیاست خارجی ما باید برای حفظ صلح و ثبات، جستجوی رهیافت های دیپلماتیک برای حل مناقشه های سیاسی و مذهبی درون و بین کشورهای منطقه باشد. ازینرو هرنوع سیاست و گفتاری که دال بر توسعه طلبی و اعمال نفوذ مسلکی باشد و یا چنین تصویری را از ایران به نمایش بگذارد، با منافع ملی ایران در تناقض آشکار است. این امر بهانه ای بدست کشورهای دیگر خواهد دا تا توسعه طلبی خود را بنام مقابله با جمهوری اسلامی توجیه کنند. کما اینکه حمایت جمهوری اسلامی از اقدامات یکجانبه حوثی ها باعث شده تا ائتلافی که برای دخالت در یمن شکل گرفته، برای جلوگیری از تشکیل حکومتی شیعی در جنوب عربستان با حمایت جمهوری اسلامی تلقی شود. این ائتلاف با حمایت ترکیه علنا علیه حمهوری اسلامی است و میتواند خطراتی برای کشور ما در پی داشته باشد.
ما طرفدار یک سیاست خارجی صلح آمیز و مبتنی بر جستجوی همکاری و تنش زدایی در خاورمیانه هستیم و سیاست جمهوری اسلامی و دخالت نظامی ائتلاف را بسود حل مسالمت آمیز مناقشه در یمن نمیدانیم. بازگشت به میز مذاکره و توافق روی یک قانون اساسی جدید زیر نظر سازمان متلل متحد تنها راهی است که میتواند از فروپاشی کامل دولت در یمن و فراهم آمدن میدان دیگری برای القاعده و داعش جلوگیری کند.
کوشش در جستجوی “عمق استراتژیک” با حمایت از شیعیان و شعار نابودی اسراییل و تسلیح کرانه باختری، رکن اصلی سیاست جمهوری اسلامی را در خاورمیانه تشکیل میدهد. این سیاست جز گسترش آشوب در منطقه و تولید تهدید برای ایران، ثمری نداشته است.
همبستگی برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران
پنجم آپریل ۲۰۱۵
|
|