اخبار و گزارشات کارگری ۲۳ تا ۲۶ بهمن ۱۳۹۳
Mon 16 02 2015
اخباروگزارشات کارگری26بهمن1393
- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:به خیر تو امید نیست ، شرمرسان!؟
- ممانعت اداره کار اردکان از بازگشت به کارکارگراخراجی معدن چادرملو!
- کارگران نورد لوله صفا به اعتصاب پایان دادند
- تجمع 2روزمتوالی کارگران کارخانه کیان تایردردررابطه با پرداخت مطالبات پایان سال ونداشتن امنیت شغلی!
- پرداخت مطالبات کارگران تکاب نیروپس ازیک هفته اعتصاب!
- خطربیکاری بیخ گوش کارگران کارخانه قند کامیاب
- مرگ29کارگردراستان قزوین طی9ماه سال جاری
- مرگ کارگر یک واحد گاوداری در مهد یشهرسمنان
- مصدومیت کارکنان اداره بهداشت درمان کوراییم نیربراثر واژگونی مینی بوس
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:به خیر تو امید نیست ، شرمرسان!؟
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه به عنوان یک نهاد مستقل و آزاده کارگری ضمن پافشاری و مبارزه برای حقوق حقه ی کارگران و محکوم نمودن همه ستم ها و حق کشی ها و ناروایی های وارده از سوی دستگاه های گوناگون حکومتی و دولتی علیه این سندیکای کارگری و اعضای صادق و بی ریای آن صورت گرفته و می گیرد ،همچنین سوء استفاده و روایت های ناقص و مغرضانه و منفعت طلبانه ناشی از خود خواهی های فریبکارانه ،ازاین حرکت اصیل جنبش کارگری در رسانه های برون مرزی را تکذیب و آنرا خیانتی آشکار به جنبش سندیکایی و کارگری و عدالت اجتماعی می داند و شدیدا آنرا طرد و محکوم می کند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۶بهمن ماه ۹۳
ممانعت اداره کار اردکان از بازگشت به کارکارگراخراجی معدن چادرملو!
با وجود گذشت دو ماه از صدور حکم تبرئه کارگراخراجی معدن چادرملو، اداره کار اردکان هنوز حاضر به قبول دادخواست بازگشت به کار وی نشده است.
به گزارش26بهمن ایلنا،این کارگر معدن چادرملو که در پی شکایت کارفرما پس از اعتصاب یک ماهه کارگران این شرکت معدنی در سال گذشته از کار اخراج شده بود، در دو ماه گذشته با وجود صدور حکم تبرئه از تمام اتهامات موفق به بازگشت به کار نشده است.
این کارگراخراجی در این باره گفت: متاسفانه پس از طرح شکایت من در اداره کار اردکان، این اداره ارائهٔ دادخواست بازگشت به کار از سوی من را بیمورد دانسته و پیگیری این امر را موکول به رای دیوان عدالت اداری کرده است در حالیکه حکم اخراج من توسط اداره کار و با شکایت کارفرما صادر شده بود و پس از تبرئه شدنم دیگر این اقدامات توجیهی ندارد.
وی اضافه کرد: مسئولین اداره کار اردکان حتی حاضر به پذیرش دلایل دادخواست من مبنی بر بازگشت به کار نشدهاند و اعلام کردهاند این مسئله باید در راستای طرح شکایت خودم در دیوان عدالت اداری پیگیری شود.
به گفتهٔ وی، اداره کار اردکان رای هیئت حل اختلاف در خصوص اتمام قرارداد او را ملاک قرار داده و هرگونه تغییر در شرایط کاری این کارگر را منوط به رای دیوان عدالت اداری کرده است.
این کارگردر خصوص اظهار نظرهای کارشناسی در خصوص پیگیری وضعیت بازگشت به کارش گفت: در حال حاضر ۴ ماه از مدت قرارداد من باقی مانده که طبق نظر کارشناسان اداره کار در تهران و با توجه به مواد ۱۷ و ۱۸ قانون کار باید برای گذراندن چهار ماه باقیمانده به کار بازگردم ضمن اینکه بر اساس قانون کار باید حق و حقوقم توسط کارفرما پرداخت شود اما در نهایت قرار شد نظر نهایی در مورد بازگشت به کارم به تایید اداره کار اردکان برسد که متاسفانه تا به حال این اداره نسبت به درخواست من ترتیب اثری نداده و ارائهٔ دادخواست را منوط به رای دیوان عدالت اداری کرده است.
به گفتهٔ وی، او باید تا مرداد ماه سال آینده که تاریخ رسیدگی به شکایتش در دیوان عدالت اداری است صبر کند و پس از آن نسبت به ارائهٔ دادخواست در خصوص حکم بازگشت به کارش اقدام کند.
کارگران نورد لوله صفا به اعتصاب پایان دادند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نورد لوله صفا پس از چهارده روز اعتصاب ساعت ده صبه امروز بر سر کارهایشان بازگشتند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال اخراج ده کارگر که دیروز صورت گرفت ، صبح امروز حدود 200 نفر از کارگران با تجمع در مقابل دفتر مدیر کارخانه خواهان تسویه حساب شدند و اعلام کردند ما با توجه به اخراج دو مهندس و 10 نفر از همکارانمان و وضعیتی که در مورد پرداخت مزد وجود دارد دیگر حاضر به ادامه کار نیستیم. در پی این وضعیت مدیر کارخانه با حضور در جمع کارگران به آنان اعلام کرد ما نمی خواهیم شما تسویه حساب کنید خواستهای شما را بر آورده خواهیم کرد، هیچ یک از همکاران شما نیز اخراج نخواهند شد و مهندسین اخراجی بر سر کارهایشان باز خواهند گشت. در ادامه این گفتگو وی به کارگران تعهد داد 12 و 25 اسفند دو ماه از دستمزد معوقه و 28 اسفند نیز عیدی و پاداش آنان پرداخت خواهد شد.
بنا بر اظهار کارگران نورد لوله صفا وی طی روزهای گذشته علیرغم درخواست کارفرما حاضر به صحبت با کارگران برای شکستن اعتصاب نشده بود و از آنجا که در طول سالهای گذشته در برابر خواستها و اعتراضات کارگران ایستادگی نکرده بود با درخواست وی و تعهدی که در مورد پرداخت دستمزدهای معوقه و عدم اخراج 10 کارگر و دو مهندس داد کارگران حاضر به بازگشت بر سر کارهای خود شدند و ساعت ده صبح به اعتصاب 14 روزه خود پایان دادند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 26 بهمن ماه 1393
تجمع 2روزمتوالی کارگران کارخانه کیان تایردردررابطه با پرداخت مطالبات پایان سال ونداشتن امنیت شغلی!
شماری از کارگران کارخانه کیان تایر صبح دیروز و امروز (۲۵ و ۲۶ بهمن ماه) در واکنش به کاهش تولید به حداقل ظرفیت کارخانه و به تبع آن نگرانی از دریافت نکردن مطالبات پایان سال خود، در محوطه کارخانه تجمع کردند.
به گزارش26بهمن ایلنا بنقل ازکارگران،علت تجمع دو روزه آنان اعتراض به مشکلاتی است که در نتیجه کاهش تولید، کارخانه را با مشکلات مالی روبرو کرده است و این شائبه را به وجود آورده که ممکن است مطالبات پایان سال آنان پرداخت نشود.
به گفته کارگران؛ کارخانه کیان تایر ۱۰۰۶ کارگر دارد که تنها حدود ۳۰۰ نفرشان با قرارداد دائمی مشغول به کارند. از آذر ماه سال جاری تولید در این کارخانه به سبب کاهش تقاضا بسیار کم شده است از این رو افزایش مشکلات کارخانه در آستانه سال نو کارگران موقت را نگران امنیت شغلی و پرداخت نشدن مطالبات پایان سال خود کرده است.
کارگران گفتند؛ واردات بیرویه انواع لاستیک خودرو با نازلترین قیمت، کارخانه کیان تایر و سایر کارخانههای تولید کننده لاستیک را دچار رکود کرده است. در حال حاضر تولید در این کارخانه حدود ۴۰ تا ۵۰ تن کاهش پیدا کرده و این در حالی است که پیش از این کیان تایر روزانه حدود ۶۰ تن تولید داشته است.
کارگران کیان تایر همچنین افزودند: اصلیترین مشکل کارخانه کیان تایر وصول نشدن مطالباتش است. شرکت کیان تایر محصولات مورد نیاز کارخانههای دو خودرو ساز را به واسطه ضمانتی که وزیرصنعت به کارخانه داده تحویل میدهد اما اکنون سه ماه است که نمیتواند مطالبه حدودا ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی خود را از خودرو سازیهای سایپا و ایران خودرو دیزل وصول کند.
کارگران میگویند: شرکتهای خودرو ساز در پاسخ به پرداخت نکردن بدهیهای کارخانه کیان تایر میگویند ما خودمان از دولت مطالبه داریم که اگر بتوانیم یک دهم آن را وصول کنیم حتما طلب شما را میدهیم.
براساس این گزارش،شرکت کیان تایر در حال حاضر به دلیل وصول نکردن مطالبات معوقه خود و کاهش تولید دچار کمبود نقدینگی است وسرمایه در گردش ندارد. اگر مطالبات معوقه کارخانه از بدهکاران وصول نشود در آستانه سال نو علاوه بر کاهش امنیت شغلی کارگران احتمال تعطیلی کارخانه نیز وجود دارد.
پرداخت مطالبات کارگران تکاب نیروپس ازیک هفته اعتصاب!
پس از اعتصاب یک هفتهای که در تاریخ ۷ تا ۱۴ بهمن ماه توسط کارگران «تکاب نیرو» صورت گرفت تمامی مطالبات مزدی به تعویق افتاده کارگران این واحد خدماتی پرداخت شد.
به گزارش26بهمن ایلنا،کارگران تکاب نیرو با اعلام این خبر گفتهاند که طلب مربوط به پاداش تولید، سختی کار و سود سهام تمامی کارگران پرداخت شده است.
بر این اساس گفته میشود که به هر یک از ۶۰ کارگری که هم اکنون در استخدام تکاب نیرو هستند مبالغی در حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تا کمتر از ۴ میلیون تومان پرداخت شده است.
در فاصله روزهای هفتم تا چهاردهم بهمنماه کارگران تکابنیرو به نشانه اعتراض به وضعیت نامعلوم مطالبات خود درهای انبار شرکت برق منطقهای تهران را به روی هرگونه ورود و خروج کالا بسته و دست به تجمع درکارخانه زده بودند.
اقدام اعتراضی کارگران تکاب نیرو پس از آن خاتمه یافت که یک هیات پنج نفره از نمایندگان آنها با مدیریت شرکت برق منطقهای برق تهران برسر برآورده شدن خواستههای آنها توافق کردند.
پرداخت معوقات مزدی کارگران تکاب نیرو و منظم شدن پرداختهایی که هر ماه از سوی شرکت برق منطقهای تهران بابت هزینههای جاری شرکت تکاب نیرو انجام میشود از جمله خواستههای کارگران این واحد خدماتی بوده است.
خطربیکاری بیخ گوش کارگران کارخانه قند کامیاب
کارگران کارخانه قند کامیاب از کاهش امنیت شغلیشان به سبب کاهش تولید به حداقل ظرفیت ممکن اعلام نارضایتی میکنند.
به گزارش26بهمن ایلنا، این واحد تولیدی با اشتغال ۱۴۰ کارگر دائمی و قرارداد موقت یکی از بزرگترین تولید کنندگان قند و شکر در خمینی شهر اصفهان است که هم اکنون با ۲۰ درصد ظرفیت تولید در آستانه تعطیلی مجدد قرار دارد.
کارگران با بیان اینکه «در سه روز گذشته مواد اولیه برای تولید وجود ندارد» به سابقه تعطیلی این کارخانه در سال گذشته اشاره کرده و گفتهاند: سال گذشته این کارخانه به دلیل نداشتن مواد اولیه تولید تعطیل شد و کارگران بیکار شده بودند به همین دلیل اکنون نیز با توجه به نبود مواد اولیه تولید در روزهای پایانی سال ۹۳، نگران از دست دادن شغل خود با تعطیلی کارخانه هستند.
به گفته کارگران کارخانه قند کامیاب، مشکلات این کارخانه دست کم از دو سال قبل آغاز شده به همین دلیل در حال حاضر کارفرما نمیتواند منابع مالی لازم را برای بالا بردن توان تولید تامین کند.
گفتنی است کارخانه قند کامیاب به علت کمبود مواد اولیه تولید و قطعی گاز و برق از اوایل بهمنماه سال ۹۲ به حالت تعطیل درآمده بود و ۱۵۰ کارگر آن بیکار شده بودند اما با سرمایهگذاری بخش خصوصی (شرکت مصباح) مجددا شروع به تولید کرد و دوباره کارگران به کار خود بازگشتند.
کارگران قند کامیاب میگویند؛ ما نگران تعطیلی مجدد این واحد تولیدی در آستانه سال نو هستیم چرا که سال گذشته درست با وجود مشکلات مشابه امروز، کارخانه تعطیل شد و کارگران بیکار شدند.
به گفته آنان با وجود تعویق دو ماه حقوق ماهای بهمن و اسفند سال ۹۲ و دی ماه سال ۹۳ کارفرما باید نقدینگی کافی برای پرداخت مطالبات پایان سال کارگران را که شامل عیدی نیز میشود فراهم کند. اما وضعیت فعلی کارخانه نگرانی کارگران را دو چندان کرده است.
مرگ29کارگردراستان قزوین طی9ماه سال جاری
در ۹ ماه اول سال ۹۳ آمار فوتیهای ناشی از حوادث شغلی ۲۹ نفر بودند که از این تعداد ۲۸ نفر مرد و ۱ نفر زن هستند.
در ۹ ماه اول سال ۹۳ آمار مصدومان ناشی از حوادث کار ۵۳۰ نفر بودند که ۵۱۲ مرد و ۱۸ نفر زن هستند.
به گزارش 25بهمن روابط عمومي اداره كل پزشكي قانوني استان قزوين، مهرداد تائبی با بیان اینکه فوتیهای ناشی از حوادث شغلی در سال ۹۲ در استان قزوین ۴۰ نفر بودند که همگی مرد هستند، خاطر نشان کرد: در ۹ ماه اول سال ۹۲ آمار فوتیهای ناشی از حوادث شغلی ۳۳ نفر بودند که همگی آنها نیز مرد هستند.
مدیر کل پزشکی قانونی استان قزوین گفت: در ۹ ماه اول سال ۹۳ امار فوتیهای ناشی از حوادث شغلی ۲۹ نفر بودند که از این تعداد ۲۸ نفر مرد و ۱ نفر زن هستند.
تائبی افزود: آمار فوتیهای ناشی از حوادث کار در ۹ ماه اول امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل ۱۲/۱۲ صدم درصد کاهش یافته است.
مهرداد تائبی درباره آمار مصدمان ناشی از حوادث کار اظهار کرد: در سال ۹۲ آمار مصدومان ناشی از حوادث کار ۷۵۸ نفر بود که ۷۴۸ نفر آنان مرد و ۱۰ نفر دیگر زن بودند.
وی افزود: در ۹ ماه اول سال ۹۲ آمار مصدومان ناشی از حوادث کار ۵۸۰ نفر بودند که ۵۷۲ نفرمرد و ۸ نفر آنها زن بودند.
وی ادامه داد: در ۹ ماه اول سال ۹۳ آمار مصدومان ناشی از حوادث کار ۵۳۰ نفر بودند که ۵۱۲ مرد و ۱۸ نفر زن هستند که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل، آمار مصدومان ناشی از حوادث کار بیش از 8 درصد کاهش یافته است.
مرگ کارگر یک واحد گاوداری در مهد یشهرسمنان
کارگر یک واحد گاوداری در شهرستان مهدیشهراستان سمنان بر اثر حمله گاو شیری به شدت مجروح و در بیمارستان فوت کرد.
به گزارش26بهمن ایرنا،بنقل از مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی استان سمنان، در این حادثه کارگر 30 ساله تبعه افغانستان یک دامداری در حین دوشیدن شیر، مورد حمله گاو قرار گرفت و از چند ناحیه مجروح شد.
مجروح این حادثه پس از انتقال به بیمارستان بر اثر شدت ضربات وارده جان باخت.
مصدومیت کارکنان اداره بهداشت درمان کوراییم نیربراثر واژگونی مینی بوس
واژگونی مینی بوس کارکنان بهداشت درمان بخش کوراییم نیر چندین مصدوم بر جای گذاشت.
به گزارش26بهمن نیریمیز، بر اثر واژگونی یک دستگاه مینی بوس حامل کارکنان اداره بهداشت و درمان بخش کورایم نیر تعدادی از سرنشینان خودرو مصدوم شدند.
این حادثه ساعت 7/5 صبح در مسیر اردبیل به کورایم در نزدیکی پادگان روی داد و مصدومین حادثه توسط نیروهای اورژانس کورایم به بیمارستان فاطمی اردبیل منتقل شدند.
بیست وششم بهمن ماه1393
akhbarkargari2468@gmail.com
اخباروگزارشات کارگری25بهمن1393
- تجمع 1000کارگر شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه مقابل شهرداری درروز22بهمن دراعتراض به پایین بودن سطح دستمزد وواگذاری اتوبوس ها به بخش خصوصی!
- در چهاردهمین روز اعتصاب هزار کارگر نورد لوله صفا، کارفرما با اخراج ده کارگر توقف اخراجها را منوط به پایان اعتصاب کرد
- تجمعات کارگران پدیده مقابل شهر پدیده شاندیزدراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان ازمهرماه!
- اعتراضات دامنه دار کارگران بیکارشده کارخانه قندورامین
- تجمعات کارگران معادن زغال سنگ قشلاق دراعتراض به عدم پرداخت بیش از3ماه حقوق وپایین بودن سطح دستمزدشان!
- کارگران فضای سبزشهرداری خرمآباد ۷ ماه حقوق طلبکارند!
- جنبش کارگری ترکیه و تشکل های سراسری (بخش3)
- افزایش 25 درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث کار در همدان
- جزئیات حادثه تصادف کارگران روزمزدی شرکت کشت و صنعت نیشکرهفت تپه
- انفجار بخاری جان کارگر مرغداری را در «ماکو» گرفت
- تظاهرات مردم هائیتی در اعتراض به افزایش بهای سوخت
تجمع 1000کارگر شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه مقابل شهرداری درروز22بهمن دراعتراض به پایین بودن سطح دستمزد وواگذاری اتوبوس ها به بخش خصوصی!
روز22بهمن،نزدیک به هزار راننده شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه دست به تجمع مقابل ساختمان شهرداری زدند.
به گفته کارگران ،این نگرانی وجود دارد که شرکت واحد در آستانه سال نو کارگرانی را که به صورت فعال در اعتراضات شرکت میکنند اخراج کند زیرا مشابه این اتفاق در سال گذشته به وقوع پیوست.
ایلنا طی گزارشی بتاریخ25بهمن از رسیدگی به مطالبات کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه در شورای تامین استان اصفهان خبر داد.
براساسا این گزارش بنقل از کارگران، رسیدگی به مطالباتشان پس از آن در دستور کار شورای تامین قرار گرفته است که نزدیک به هزار راننده معترض این شرکت اتوبوسرانی روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۲ بهمن) مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.
شورای تامین استان بعد از تجمع هزار نفری کارگران مقابل ساختمان شهرداری وعده داد که به مطالبات طرح شده در این تجمع تا روز یکشنبه این هفته رسیدگی خواهد کرد.
دراین گزارش درباره دلایل اعتراض کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه آمده است:
- شرکت واحد اصفهان به جای واگذاری اتوبوسها به رانندگان به صورت خود مالکی، با بخش خصوصی قرارداد میبندد و اتوبوسها را با قیمت پایینتری به شرکتها واگذار میکند. شرکتهای بخش خصوصی نیز رانندگان بازنشسته را برای کار بر روی این اتوبوسها استخدام میکنند. این در حالی است که در سراسر کشور، اتوبوسها به صورت خودمالکی به رانندگان واگذار میشوند.
- مدیر عامل وقت شرکت واحد اصفهان در سال ۸۳ طرح طبقه بندی مشاغل را با بودجهای بالغ بر ۲ میلیارد تومان امضاء کرد اما چندی بعد از شرکت رفت. مدیرعامل بعدی در سال ۸۹ این طرح را با همان بودجه ۲ میلیارد تومانی که ۶ سال پیش امضاء شده بود اجرا کرد. حقوق کارگران بر اثر اجرای این طرح روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان افزایش پیدا کرد. بعدها فهمیدیم که آن زمان [سال ۸۹] نامهای مبنی بر افزایش ۱۰۵ هزار تومانی حقوق کارگران به سازمان شهرداریها ابلاغ شده بود اما مدیران شرکت واحد با اجرای طرح طبقه بندی از اجرای آن نامه سر باز زدند.
درصورت اجرا آن نامه حقوق کارگران بیش از سه برابر میزانی که بر اثر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل افزایش پیدا کرد افزایش مییافت.
-از ۲۰ سال پیش مقرر شد که روزانه ۳۴ تومان بابت نظافت اتوبوس به رانندگان پرداخت شود. در حال حاضر حق نظافت اتوبوس همان ۳۴ تومان است.
- به گفته کارگران معترض،این نگرانی وجود دارد که شرکت واحد در آستانه سال نو کارگرانی را که به صورت فعال در اعتراضات شرکت میکنند اخراج کند زیرا مشابه این اتفاق در سال گذشته به وقوع پیوست. البته اعضای شورای تامین در جلسه دیروز قول دادهاند که نگذارند شرکت واحد هیچ کارگری را اخراج کند.
در چهاردهمین روز اعتصاب هزار کارگر نورد لوله صفا، کارفرما با اخراج ده کارگر توقف اخراجها را منوط به پایان اعتصاب کرد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: در چهاردهمین روز اعتصاب کارگران نورد لوله صفا، کارفرما برای تحمیل عدم پرداخت مزد به این کارگران و برای درهم شکستن اعتصاب آنان دست به گروگیری شغلی کارگران زد و صبح امروز با نصب اطلاعیه ای در کارخانه اخراج ده نفر از کارگران را به نامهای حبیب اوتادی، مهدی اکبرینوری، احمد امانی، غلامرضا غلامی، داوود واحدی، منصور بصیری، نعمت صدریخانلو، حجت محبوب، نبی الله حیدری،حسن امید شمالی و غلامرضا غلامی را اعلام کرد. پیرو این اخراجها کارفرما اعلام کرده است چنانچه کارگران فردا صبح به اعتصاب خاتمه ندهند بطور تصاعدی 20 نفر دیگر را اخراج خواهد کرد و به همین شکل تصاعدی این اخراجها را تا پایان اعتصاب ادامه خواهد داد. این اخراجها در پی تهدید کارفرما در هفته گذشته مبنی بر اخراج 10 درصد کارگران از قسمتهای مختلف کارخانه(191 نفر) در صورت عدم پایان اعتصاب صورت میگیرد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در پی این اخراجها کارگران نورد لوله صفا بطور یکپارچه ای اعلام کردند با تمام قدرت تا دریافت دستمزد معوقه و بازگشت بکار همکارانشان منجمله مهندس حاج حسینی مسئول سالن پوشش و مهندس خوشرو مسئول واحد برق کارخانه به اعتصاب خود ادامه خواهند داد. همچنین مدیر قسمتهای کارخانه نیز در ملاقات با کارگران اخراجی و همکارانشان اعلام کرده است این اخراجها بدون هماهنگی صورت گرفته و این کارگران می باید بر سر کارهایشان برگردند. گفتنی است در پی اعتصاب کارگران نورد لوله صفا اغلب مهندسین و مسئولین واحدهای کارخانه نیز دوشادوش کارگران قرار گرفته اند بطوریکه آقایان مهندس حاج حسینی مسئول سالن پوشش و مهندس خوشرو مسئول واحد برق کارخانه در پی جلوگیری از ورود تعداد انگشت شماری کارگر اعتصاب شکن به سالن پوشش جهت شروع کار در هفته گذشته از کار خود اخراج شدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 25 بهمن ماه 1393
تجمعات کارگران پدیده مقابل شهر پدیده شاندیزدراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان ازمهرماه!
صبح امروز 100 نفر از کارگران پدیده به دلیل دریافت نکردن حقوق خود در مقابل شهر رؤیایی پدیده شاندیز تجمع کردند.
به گزارش 25بهمن فارس ، صبح امروز 100 نفر از کارگران پدیده در مقابل شهر رویایی پدیده شاندیز به علت دریافت نکردن حقوق خود تجمع کردند.
این کارگران از مهر ماه امسال تاکنون حقوقی دریافت نکردهاند و مراتب اعتراض خود را در چند روز گذشته اعلام کرده بودند.
یکی از این کارگران اظهار داشت: مدیران پدیده شاندیز قول پرداخت حقوق در روز شنبه 24 بهمن ماه را به ما داده بودند و این در حالی است که امروز هیچ کدام از مدیران در شهر رویایی پدیده حضور ندارند و پهلوان مقدم مدیرعامل شرکت پدیده شاندیز نیز دقایقی پیش بدون توجه به تجمع، مکان را ترک کرده است.
اعتراضات دامنه دار کارگران بیکارشده کارخانه قندورامین
کارگران کارخانه قند ورامین امروز نیز در اعتراض به تعطیلی این واحد تولیدی و بلاتکلیفی شغلیشان به اجتماع خود در مقابل درب ورودی کارخانه ادامه دادند. این کارگران از اوائل بهمنماه و متعاقب تعطیلی این واحد تعطیلی به طور روزانه در مقابل درب این کارخانه تجمع میکنند.
به گزارش25بهمن ایلنا،تجمع کنندگان کارگرانی هستند که با سوابق بالا به قراردادهای موقت و دائمی دراین کارخانه مشغول به کار بودند اما بعد از اعلام تعطیلی کارخانه از سوی کارفرما هنوز وضعیت مشخصی ندارند و هر روز مقابل درب کارخانه به امید از سر گیری فعالیت کارخانه تجمع می کنند.
کارگران گفتند؛ در کارخانه قند ورامین ۱۶۰ کارگر رسمی با سوابق بالای ۲۰ سال و ۲۴۰ کارگر قرار دادی با سوابق ۲ تا ۱۶ سال مشغول به کار بودند که اکنون شائبه اخراج کارگران قرار دادی در کارخانه قوت گرفته است.
به گفته کارگران، کارفرما قصد دارد به مرور کارگران قرار داد موقت را بعد از اتمام قرار داد کاریشان اخراج کند. در حال حاضر کارفرما با ۱۰ نفر از کارگران قرار دادی این موضوع را مطرح کرده اما تسویه حسابی انجام نشده است.
بر اساس گفتههای کارگران قند ورامین، وضعیت ۱۶۰ کارگر رسمی با سوابق ۲۰ سال به بالا هنوز مشخص نیست و اگر مشکلات بازنشستگی کارگران رسمی که مربوط به سختی کارشان است از سوی کارفرما رفع شود غالب کارگران رسمی امکان بازنشسته شده تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور را دارا میشوند.
کارگران قند ورامین درباره مشکلات بازنشستگی کارگران دائمی گفتند؛ عمده مشکل کارگران رسمی کارخانه برای بازنشسته شدن این است که دو سال آخر سوابق بیمهشان با عنوان شغلی سخت وزیان آور رد نشده است.
به گفته کارگران، عنوان سخت وزیان آور شغلی کارگران این کارخانه هر دو سال یکبار با درخواست کارفرما از سوی تامین اجتماعی تمدید میشد اما دو سال است کارفرما این روند را تمدید نکرده است.
کارگران قند ورامین همچنین درباره معوقات حقوقیشان میگویند: کارگران این کارخانه یک ماه حقوق دی ماه خود را از کارفرما طلب دارند. حتی چند روزی است فیش حقوقی دی ماه کارگران این کارخانه صادر شده اما هنوز پولی به حساب کارگران پرداخت نشده است.
کارگران قند ورامین درباره سایر مطالباتشان میگویند: ۳ سال است که حق کفش و لباس کارگران پرداخت نشده است. همچنین حق بن خوار و بار کارگران نیز به صورت اقساطی به حقوق کارگران افزوده میشد.
تجمعات کارگران معادن زغال سنگ قشلاق دراعتراض به عدم پرداخت بیش از3ماه حقوق وپایین بودن سطح دستمزدشان!
کارگران معادن زغال سنگ «قشلاق» (البرز شمال شرق) در استان گلستان از تعویق ۳ ماه و نیم حقوق ۶۳۰ کارگر شاغل در این واحد معدنی، به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان میشود خبر دادند.
به گزارش25بهمن ایلنا،کارگران معدن زغال سنگ قشلاق گفتهاند حقوق ماههای آبان، آذر، دی و نیمی از حقوق اردیبهشت ماه سال جاری را نیز دریافت نکردهاند. به همین دلیل طی هفتههای گذشته چندین تجمع در محوطه معدن و در مقابل فرمانداری آزادشهر برگزار کردیم اما در آخرین تجمع شخص آقای فرماندار حضور نداشت و اجتماع کارگران سریعا خاتمه یافت.
کارگران میگویند علاوه بر تعویق ۳ ماه و نیم حقوق، عنوان سختی کار نیمی از کارگران پر سابقه این معدن که بیمه آنان در سالهای ۸۳ تا ۷۸ در تامین اجتماعی شهرستان شاهرود رد میشده دچار مشکل است که اگر کارگران بتوانند این مشکل را با همکاری تامین اجتماعی شاهرود رفع کنند ۱۷۰ نفر از کارگران مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته میشوند.
به گفته آنان، پس از پیگیری مطالباتمان کارفرما وعده پرداخت یک ماه حقوق را حداکثر تا پایان امروز ۲۵ بهمن ماه داده بود اما تا لحظه ارسال خبر هیچ پولی به حساب کارگران واریز نشده است.
کارگران گفتند:همچنین کارفرما وعده پرداخت یک ماه دیگر از معوقات حقوقیمان را در ماه آینده داده است و همچنین وعده کرده عیدی کارگران را قبل از ۱۵ اسفند ماه به حساب کارگران پرداخت کند.
کارگران معدن قشلاق همچنین گفتند: ٰیکی دیگر از مشکلات نحوه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این کارگاه معدنی است چرا که حقوقشان پس از اجرای این طرح هیچ تغییری نکرده است.
کارگران معدن قشلاق میگویند حقوق دریافتیشان به صورت حداقلی محاسبه میشود و هیچگونه مزایای شغلی برای افزایش حقوق ندارند.
کارگران فضای سبزشهرداری خرمآباد ۷ ماه حقوق طلبکارند!
حقوق کارگران فضای سبز شهرداری خرم آباد 7ماه است که پرداخت نشده است.
به گزارش 25بهمن تسنیم ، چندین سال است که کارگران فضای سبز شهرداری خرم آباد حقوقشان به موقع پرداخت نمی شود به طوری که بعد از حدود هفت ماه چشم انتظاری فقط حقوق معوقه یک یا دو ماه را دریافت میکنند و هر روز با مشکلات معیشتی روبهرو هستند.
فضای سبز خرم آباد به بخش خصوصی واگذار شده و چون شهرداری طلب پیمانکاران را به موقع پرداخت نکرده کارگران حقوق چند ماهشان را دریافت نکردهاند.
براساس این گزارش،علی جهان آرا رئیس شورای شهر خرم آباد در رابطه با مشکل حقوق معوقه کارگران فضای سبز خرم آباد اظهار داشت: فضای سبز به پیمانکاران بخش خصوصی واگذار شده که متأسفانه با کاهش درآمدهای شهرداری طلب پیمانکاران به تعویق افتاده است.
جنبش کارگری ترکیه و تشکل های سراسری (بخش3)
زنان یک سوم نیروی کار در ترکیه
کانون مدافعان حقوق کارگر – زنان ترک مانند زنان تمام نقاط جهان، نقش مهمی در تولید و بازتولید نیروی کار دارند و در کنار ستم طبقاتی از انواع تبعیضهای جنسیتی و قومی و… رنج میبرند. تبعیض در امر آموزش، استخدام و دستمزد، عدم دسترسی به منابع تولید، فشار کار خانگی و عدم تقسیم مسئولیتهای خانوادگی، نبود مهدکودک جهت مراقبت از کودکان و محدود بودن فرصتهای اشتغال، مشارکت در زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را برای زنان سخت کرده است. هر چند از سال 1924 ترکیه دارای هیچ حکومت مذهبی نبوده اما تعصبات و نگرشهای مذهبی شرایط را برای زنان دشوارتر کرده است. (98درصد مردم ترکیه مسلمان هستند)
لینک متن کامل: http://www.kanoonm.com/1674#more-1674
افزایش 25 درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث کار در همدان
مدیرکل پزشکی قانونی همدان از افزایش 25 درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث کار در همدان خبر داد.
به گزارش25بهمن اداره کل پزشکی قانونی استان همدان،دکتر علیاحسان صالح با بیان اینکه 55 نفر در استان بر اثر حوادث ناشی از کار از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه جان خود را از دست دادند، اظهار کرد: شمار جانباختگان حوادث کار در 10 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه تمام فوتشدگان ناشی از حوادث کار در 10 ماهه امسال مرد بودهاند، بیان کرد: شمار جانباختگان حوادث کار در سال گذشته 43 مرد و یک زن بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان از افزایش 29 درصدی مجروحان سوانح کار خبر داد و گفت: 481 نفر در سوانح ناشی از کار در 10 ماهه سال جاری مجروح و مصدوم شدند که از نظر جنسیت 473 نفر از مجروحان مرد و هشت نفر زن هستند.
وی یادآور شد: سال گذشته در این مدت زمان 365 مرد و 6 زن در حوادث ناشی از کار مجروح و مصدوم شدند.
جزئیات حادثه تصادف کارگران روزمزدی شرکت کشت و صنعت نیشکرهفت تپه
در پی وقوع حادثه منجر به مجروحیت ۱۶ نفر از کارگران روز مزدی نی بر هفت تپه، یکی از کارگران این مجتمع به تشریح جزئیات این حادثه پرداخت.
به گزارش25بهمن ایلنا،این کارگر گفت: حوالی ساعت ۱۳ روز گذشته (۲۴آبان ماه) ۱۶ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری «افق طلایی شوشتر» که با یک دستگاه وانت نیسان قصد عزیمت به محل کار خود در مزارع نی شکر را داشتند که با یک خودرو کامیون تریلر حامل نی بریده شده در جاههای فرعی منتهی به مجتمع کشت وصنعت هفت تپه برخورد میکنند.
این منبع مطلع با بیان اینکه در نتیجه این برخورد ۸ نفر از کارگران از ناحیه دست و پا دچار شکستگی شدهاند، گفت: مابقی کارگران دچار آسیب دیدگی جزئی شدهاند اما راننده وانت (راننده طرف قرار داد شرکت پیمانکاری) که شدت مصدومیت اش بیشتر بوده است به دلیل آسیب دیدگیهای جدی از ناحیه قفسه سینه و سر هنوز در بیمارستان مافی شوش بستری است.
به گفته وی، اکثر حوادث تصادفی که در این منطقه برای کارگران به وجود میاید یکی عبور و مرور کامیونهای «نیکش» (ترلیلیهایی که نی بریده حمل میکنند) است و دیگری گرد و خاک ناشی از عبور این خودروها در جادههای خاکی بین مزارع است که عبور و مرور را برای رانندگان که اغلب کارگرانی هستند که در این مسیر تردد دارند سخت میکند.
وی گفت: در گذشته این جادههای خاکی توسط خودروهای مخصوص آب پاشی میشد تا دید رانندگان از شدت گرد و خاک محدود نشود، اما چند ماهی است همین کار ساده برای حفظ جان کارگران انجام نمیشود.
این کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه با بیان اینکه حدودا دو ماه پیش حادثه مشابهی منجر به مرگ دو کارگر نی بر شد افزود: این کارگران که قصد ورود به مزارع برای فعالیت روزانهشان را داشتند با محدود شدن دیدشان که ناشی از گرد و غبار خودروهای سنگین بود با یکی از خودروهای حمل نی از روبرو بر خورد کردند و کشته شدند.
وی همچنین در خصوص وضعیت شغلی کارگران روزمزد نی بر گفت: این کارگران با قرارداد شفاهی سر کار میآیند وبه همین صورت نیز از کار خود اخراج میشوند. قرار داد کتبی بین کارگر و کارفرما وجود ندارد و بیمه تامین اجتماعی آنان نیز در هر چند روز که سر کار حاضر شوند به تامین اجتماعی واریز میشود.
این کارگر نی شکر هفت تپه با بیان اینکه حقوق کارگران روز مزدی در مجتمع کشت وصنعت که زیر نظر چندین شرکت پیمانکاری فعالیت دارند هر ماه با تاخیر پرداخت میشود در مورد آخرین معوقات حقوق این کارگران گفت: این کارگران دو ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکردهاند.
او در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه شرکت اصلی مجتمع کشت صنعت هفت تپه نیز در گذشته نیروی کار خود را با وانت بار و خودروهای مشابهه جابجا میکرد گفت: وقوع چندین حادثه تصادف در بین خودروهای حمل ونقل حامل کارگران باعث شد در نهایت مجتمع چندین خودروی مینی بوس را با خودرهای وانت جایگزین کند.
انفجار بخاری جان کارگر مرغداری را در «ماکو» گرفت
روز گذشته بر اثر انفجار بخاری نفتی در یکی از مرغداریهای شهرستان ماکو یکی از کارگران شاغل در این مرغداری کشته شد.
به گزارش 25بهمن ایلنا،بر اثر انفجار بخاری نفتی در مرغداری واقع در شهرک «میلان» از توابع شهرستان ماکو، کارگری به نام «منصور دلایی میلان» به علت سوختگی شدید، جان خود را از دست داد.
بنا بر این گزارش، این کارگر متأهل و دارای دو دختر و دو پسر بوده است.
تظاهرات مردم هائیتی در اعتراض به افزایش بهای سوخت
تصمیم دولت هائیتی برای افزایش بهای سوخت باردیگر مخالفان را به خیابان های پایتخت کشاند.
به گزارش14فوریه یورونیوز،صدها تن از ساکنان شهر پورتو پرنس با برپایی تظاهرات و در اعتراض به شرایط اقتصادی در این کشور خواستار کناره گیری میشل مارتلی، رئیس جمهوری و اوانس پانول، نخست وزیرهائیتی از قدرت شدند.
بر اساس گزارش ها، با وجود برپایی تظاهراتی صلح آمیز، پلیس برای متفرق کردن معترضان اقدام به شلیک گاز اشک آور کرد. همزمان معترضان نیز برخی خیابان های شهر را مسدود کردند تا مانع از هجوم پلیس شوند.
معترضان هشدار دادند، در صورت عدم کاهش بهای سوخت در برگزاری کارناوال اختلال ایجاد خواهند کرد. کارناوال هائیتی از روز ۱۵ فوریه در شهر پورتوپرنس آغاز می شود.
بیست وپنجم بهمن ماه1393
akhbarkargari2468@gmail.com
اخباروگزارشات کارگری24بهمن1393
- نامه سرگشاده اعتراضی جمعی از فرهنگیان استان البرزبه وزیر آموزش وپرورش!
- با کلیدروحانی دری برروی کارگران باز نشد!
- با کلیدروحانی دری برروی کارگران باز نشد!
- حوادث کار و کارگران ساختمانی
حسین امیدی عضو هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزیینات تهران و حومه
- باردیگرتصادف وانت حامل کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه ،مصدومیت 15نفر ووخامت حال 2کارگر!
- اعتصاب هشدارآمیز کارگران فولاد آلمان
نامه سرگشاده اعتراضی جمعی از فرهنگیان استان البرزبه وزیر آموزش وپرورش!
جمعی از فرهنگیان استان البرزطی نامه ای سرگشاده به وزیر آموزش وپرورش بابرشمردن اهم معضلات و چالش های فرهنگیان و علی الخصوص معلمان ،اعتراضشان رانسبت به وضعیت موجودبنمایش گذاشتند:
چند سالی است که ما جامعه ی فرهنگیان نسبت به وضعیت اسف بار معیشتی خود و حقوق تضییع شده مان پیوسته اعتراض می نماییم و به اشکال مختلف در قالب جلسات مذاکره و بحث و گفت و گو و تجمعات اعتراض به حق خود را ظهور و بروز داده ایم اما افسوس و صد افسوس که هیچ یک از مسئولان ذی ربط اهمیتی به این اعتراضات ما نداده اند و هر چه گفتند وعده بود و تخلف از وعده؛ البته ناگفته نماند اقداماتی بسیار ناچیز آن هم در حد مُسکّن و نه در حد درمان و علاج واقعی صورت گرفته است که این اقدامات به هیچ وجه پاسخ گوی مطالبات به حق ما نبوده است.
در ادامه به اهم معضلات و چالش های فرهنگیان و علی الخصوص معلمان ذیلاً اشاره می شود :
1- چالش و معضل اصلی و اساسی ما فرهنگیان موضوع حقوق و مزایای ما می باشد ؛ در حال حاضر حقوق و مزایای دریافتی ما بسیار کم و ناچیز است و به هیچ وجه کفاف زندگی مان را نمی کند. در حالی که خط فقر بر اساس گزارش بانک مرکزی 5 / 2 میلیون تومان می باشد غالب فرهنگیان حقوق شان زیر خط فقر است و با قطع یقین می توان اظهار کرد که حقوقشان بین 1 میلیون تا 6 / 1 میلیون تومان است و این برای جامعه ی فرهنگی که رسالت خطیر تعلیم و تربیت انسان ها به او واگذار شده و باید با فراغ بال و آسودگی خاطر به رشد و تعالی دانش آموزان بپردازد یک فاجعه است.
2- در پرداخت حقوق و مزایا بین ما و سایر وزارتخانه ها و سازمان ها تبعیض فاحشی وجود دارد. به عنوان نمونه در جامعۀ اسلامی ما قضات و اساتید دانشگاه ها از نظام پرداخت ویژه برخوردار هستند ولی ما فرهنگیان از این نظام پرداخت محروم هستیم.
مگر فرهنگیان چه چیزی کمتر از قضات و اساتید دانشگاه ها دارند اگر آنها مدرک تحصیلی بالایی دارند ما نیز از این امتیاز کاملاً برخوردارهستیم و اگر ملاک نظام پرداخت ویژه ارزش کاری است که بایستی یادآور شد ارزش کاری فرهنگیان اگر بیشتر از قضات و اساتید دانشگاه ها نباشد کمتر نیست.
3- در حال حاضر معلمان به دلیل اینکه از حقوق و مزایای بسیار اندکی برخوردارند اکثر آنها ناچارند به کار دوم و سوم که هیچ ارتباطی با تعلیم و تربیت ندارد بپردازند و این مسأله لطمات و آسیب های جبران ناپذیری را به کیفیت آموزش و پرورش وارد ساخته و می سازد و معلمی که باید 24 ساعت تدریس نماید و بقیۀ اوقاتش را صرف تحقیق و پژوهش و مطالعه و خلاقیت و نوع آوری نماید به کار دوم و سومی مشغول می شود که هیچ سنخیتی با رسالت آموزشی و پرورشی وی ندارد.
4- اضافه کار و حق التدریس معلمان به موقع پرداخت نمی شود. به عنوان نمونه ، اضافه کار و حق التدریس معلمان با احتساب بهمن ماه به مدت 5 ماه است که پرداخت نشده است که پرداخت به هنگام آن می توانست گرهی از مشکلات عدیدۀ معلم را باز کند.
با کلیدروحانی دری برروی کارگران باز نشد!
با مراجعه به محل توقف کارگران فصلی در زیر پل چوبی تهران، تمام کارگران به سمت ما آمده و با حالتی که انگار به دنبال کارگر هستیم، اصرار میکنند تا چند کارگری برای کار با خود همراه کنیم.
پس از آنکه اعلام میکنیم برای تهیه گزارش به میان آنها آمده تا درد دلشان را منعکس کنیم، یکی از آنان به نام عظیم حاجیوند، 40 ساله میگوید: شغل بنایی دارم و در 10 روز گذشته فقط 2 روز سر کار رفتهام.
وی که خود را متأهل و دارای 2 فرزند معرفی میکند، میگوید: شرایط سختی را سپری میکنیم.
این کارگر فصلی در حالی که آرم طرح ترافیک میفروشد، در پاسخ به سؤال مادرباره دلیل این کار این طور روایت میکند: این کارتها را از دکههای روزنامهفروشی تهیه کردهام و به خاطر اینکه کار نیست، مجبورم چند ساعتی را مشغول به فروش کارتهای طرح ترافیک شوم.
یکی دیگر از کارگرانی که دور ما حلقه زده است و خود را علیحسین 24 ساله معرفی میکند، با اشاره به وضعیت اشتغال و کاسبی خود ابراز گلایه کرده و میگوید، نه بیمه دارم و نه حقوق ثابت، بلکه فقط در یک هفته گذشته 50 هزار تومان کار کردهام و باید همین مقدار را صرف خوراک و محل خواب کنم.
وی در واکنش به سؤال ما که از چه شهری آمده و چند سال در تهران اقامت دارد، میگوید: از کرمانشاه به تهران آمدهام و برای خانوادهام پول میفرستم، اما به دلیل اینکه ساخت و ساز در تهران کمتر شده و از کارگران ایرانی هم استفاده نمیکنند، بیشتر اوقات بیکار هستیم.
این کارگر جویای کار ادامه داد: محلی را به صورت دسته جمعی اجاره کردهایم و شبانه 10 هزار تومان هزینه برای خواب میدهیم که نه امکانات درستی دارد و نه از وضعیت مناسبی برخوردار است.
برای صحبت با دیگر کارگران به سمت دیگر خیابان پل چوبی میرویم و با آرش جوهری 26 ساله همصحبت میشویم. گویا کارگران مشتاقند بیشتر درباره مشکلاتشان بنویسیم؛ با این حال با ما به سمت دیگر خیابان پل چوبی آمده و ما را همراهی میکنند.
وی میگوید: همه خانوادهام ایلام هستند، برای کارکردن و پسانداز پول به تهران آمدهام تا چند وقتی کار کنم و سپس به شهرم برگردم.
برای اینکه ازدواج کنم، پول ندارم و اگر کاری باشد که روزانه 30 تا 40 هزار تومان حقالزحمه بدهند، حاضرم کار کنم، اما در این یک ماه گذشته فقط چند روز سر کار بودم و آن هم بیشتر صرف خوراک و محل خوابم شد.
یکی دیگر از این کارگران با اشاره به اینکه یک یخچال ساید را به تنهایی حمل میکنم و واقعاً برای پولی که میگیرم بسیار زحمت میکشم، میگوید: در این چند سالی که کار میکنم، نه بیمه دارم و نه امنیت شغلی، بلکه اگر کاری هم باشد، روزانه بین 30 تا 40 هزار تومان کار میکنم و چارهای هم نیست.
سیدعلی ناصر حسینی میخواهد با ما درباره وضعیت زندگیاش خصوصی صحبت کند و چند نکتهای را درباره وضعیت اشتغال و زندگیاش با ما درد دل کند.
وی درباره زندگی خود میگوید، 5 ماه از شرمندگی خانوادهام به خانه برنگشتهام، در حالی که 3 فرزند دختر دارم، در یک هفته گذشته فقط 50 هزار تومان برایشان فرستادهام، اما هر روز همسرم تماس میگیرد که پول نداریم برای بچهها لباس و دیگر وسایل مورد نیاز زندگی بخریم.
این کارگر میانسال که پلیور سرمهای بر تن دارد، در ادامه این طور روایت میکند: معلوم نیست فرزندانم چه میخورند، اما در این چند ماهه که به خانه بازنگشتم، در کانکسها خوابیدهام و اگر نان خالی هم بود، میخوردم؛ تمام تلاشم را میکنم که پولی را برای خانوادهام، بفرستم.
تقی کاووسی کارگر 45 سالهای است که از کرمانشاه آمده و به گفته خودش 6 فرزند دارد در پاسخ به این سؤال که طی یک ماه گذشته چند روز کار کرده و چقدر درآمد داشته است، میگوید: در یک ماه گذشته فقط 12 روز سر کار رفتم و در مجموع 400 تا 500 هزار تومان درآمد داشتهام، اما این مقدار واقعاً برای من و فرزندانم بسیار کم است، در حالی که اگر کار بود تمام 30 روز یک ماه گذشته را کار میکردم.
آقای رئیس جمهور که اعلام کرد، ما کلید داریم، اما نه تنها دری برای کارگران باز نشد که روی درهای دیگر هم قفل زد و هیچ پشتیبانی از کارگران و تولید نکرد.
وی میگوید: یک دفترچه بیمه درمانی هم در خانواده نداریم و در این 20 سال گذشته حتی یک روز هم بیمه نشدهام.
حسینی که پیش از این درباره وضعیت زندگیاش به صورت خصوصی با ما صحبت کرده بود، به میان ما آمده و میگوید واقعیت این است که یک روز میخوریم و یک روز هم نمیخوریم؛ دولت خودش اعلام کرده که زیر 2 میلیون تومان خط فقر است، ما آنقدر کم درآمد هستیم که زیر خط فقر هم را رد کردهایم.
علی رضایی هم یکی دیگر از این کارگران جوان است که 23 سال دارد.
وی در حالی که میخندد، درباره کارهایی که تاکنون انجام داده و به قول خودش، اوستا شده، میگوید: گچکاری، سنگکاری، جوشکاری و نقاشی انجام میدهم، اما هیچ کس نیست که به ما کار بدهد.
کرمرضا کاکایی از نورآباد لرستان به پل چوبی تهران آمده درباره وضعیت کاریاش میگوید: دو تا سه سال است، چند ماه پایانی سال را به تهران میآیم و دست خالی برمیگردم؛ الان یک ماه به تهران آمدهام تا کار کنم و پولش را برای خانوادهام ببرم، اما فقط یک روز سر کار رفتهام و آن هم 50 هزار تومان اجرت گرفتم و فوراً برای خانوادهام، فرستادم.
چهار فرزند دارم و فقط برای زنده ماندن برایشان پول میفرستم و هیچ امکانات رفاهی دیگری نداریم.
همه فکر میکنند که تهران برای کارگران همانند بهشت است و دستگاه پول و چاپ اسکناس گذاشتهاند، اما یک روز هم به سختی سر کار رفتهام.
دولت که همیشه اعلام میکند به کارگران و اقشار ضعیف کمک میکنیم، حتی سبد کالا هم به ما ندادند
محمد نظری کارگر جوان هم از نورآباد لرستان به تهران آمده و درباره وضعیت زندگی خود میگوید: دانشجو هستم و برای اینکه پدرم بیکار شد، انصراف دادم و برای کمک خرجی خانوادهام، کار میکنم.
در یک ماه گذشته فقط 250 هزار تومان کار کردهام که همه را برای خانواده، فرستادهام.
یکی دیگر از این کارگران که جوانی 23 ساله است نمیخواهد نامش منتشر شود، اما درباره وضعیت خود میگوید قبل از اینکه به اینجا بیایم، در یک دانشکده نظامی تحصیل میکردم، اما با یکی از مسئولان دانشگاه به مشکل خوردم و به دلیل مشکلاتی که پیش آمد، مجبورم کردند، انصراف دهم.
وی میگوید، از روزی که به میدان و گذر کارگران آمدهام، فقط 15 هزار تومان درآمد داشتم و مأموران نیروی انتظامی هم هر روز صبح با کارگران بد رفتار میکنند و مانع از ایستادن آنها میشوند.
کارگرانی که زیر پل چوبی تهران ایستادهاند، انتظار زیادی از دولتمردان و سیاستگذاران اقتصادی ندارند، بلکه طبق قانون اساسی خواستار تأمین اشتغال و رفاه سرپناهی برای تأمین حداقلهای زندگی هستند.
گوشه هایی ازیک گزارش فارس بتاریخ24بهمن
رشد ۴۰ درصدی ثروت بانکهای ایران در سال ۲۰۱۴
بیزینس مانیتور اعلام کرد دارایی بانک های ایرانی به رقم بی سابقه ۱۳۳۱ هزار میلیارد تومان رسید که این رقم نسبت به سال قبل رشد ۴۰ درصدی داشته است.
به گزارش 24بهمن تسنیم، موسسه تحقیقاتی بیزینس مانیتور در گزارشی از عملکرد سیستم بانکی ایران در سال 2014 اعلام کرد دارایی بانک های ایران در این سال با رشد قابل توجه 40 درصدی مواجه شده است.
ارزش کل دارایی بانک های ایران که در پایان سال 2013 بالغ بر 949 هزار میلیارد تومان اعلام شده بود در پایان سال 2014 به رقم بی سابقه 1331 هزار میلیارد تومان رسیده که بدین ترتیب 382 هزار میلیارد تومان افزایش داشته است.
رشد 40 درصدی دارایی بانک های ایران در سال 2014 در حالی است که نظام بانکی ایران تحت تحریم های غرب قرار دارد. در سال 2013 نیز دارایی بانک های ایرانی 17 درصد رشد کرده بود.
بر اساس این گزارش بانک های ایران در جریان سال میلادی گذشته 592 هزار میلیارد تومان سپرده داشته و میزان وام های پرداختی توسط آن ها نیز 508 هزار میلیارد تومان بوده است.
میزان سپرده های این بانک ها نسبت به سال قبل رشد 34 درصدی داشته است. در سال 2013 کل سپرده های جذب شده توسط بانک های ایران 441 هزار میلیارد تومان اعلام شده بود.
میزان افزایش وام پرداختی توسط این بانک ها کمتر از رشد سپرده ها بوده است. در حالی که سپرده های جذب شده رشد 34 درصدی داشته است میزان پرداخت وام توسط بانک های ایرانی در سال 2014 با رشد 22 درصدی مواجه شده است. در سال 2013 کل وام پرداختی توسط این بانک ها 416 هزار میلیارد تومان گزارش شده بود.
حوادث کار و کارگران ساختمانی
حسین امیدی عضو هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزیینات تهران و حومه
کشته شدن شش کارگر پروژه ای در عسلویه در اثر حقیر دانستن جان کارگران مرا وا داشت این مطلب را در خصوص حوادث کار بنویسم.
بنده به عنوان یک کارگر ساختمانی شاهد حوادث تلخی بودم که هر وجدان آگاهی را به تکاپو برای تغییر وضعیت موجود وا می دارد.از قطع شدن انگشت کارگری در کارخانه تولید سازه های فولادی ، تا سقوط سبد صدکیلویی حمل مصالح از بالای ساختمان ده طبقه بر سر پیرمردی که با کارگری در ساختمان سازی امرار معاش می کرد.
لینک متن کامل: http://sfelezkar.com/?p=548#more-548
باردیگرتصادف وانت حامل کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه ،مصدومیت 15نفر ووخامت حال 2کارگر!
ظهرامروز،بدنبال تصادف وانت نیسان حامل کارگران «نی بر» شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه 15کارگرمصدوم شدندکه حال 2نفرشان وخیم است.
به گزارش24بهمن ایرنا،رییس اورژانس 115 شهرستان شوش روز جمعه گفت: این حادثه حوالی ساعت 13 ظهر امروز بین یک دستگاه تریلر حمل نیشکر و یک دستگاه وانت نیسان حامل کارگران «نی بر» شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در نزدیکی شهر حر و در جاده های فرعی منتهی به این شرکت رخ داد.
رضا معمار زاده افزود: در این حادثه 15 سرنشین خودروی وانت نیسان مصدوم شدند که توسط چهار دستگاه آمبولانس به درمانگاه شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و نیز بیمارستان نظام مافی شوش منتقل شدند.
وی اظهار داشت: از هفت مصدوم منتقل شده به بیمارستان نظام مافی شوش، حال دو تن وخیم گزارش شده است.
معمارزاده افزود: هشت مصدوم دیگر این حادثه پس از مداوا از درمانگاه شرکت هفت تپه مرخص شدند.
در دی ماه نیز واژگونی یک دستگاه وانت نیسان حامل کارگران نی بر این شرکت به کشته شدن دو کارگر و مصدوم شدن هفت نفر دیگر انجامید.
انتقال و جا به جایی کارگران با وانت بار در جاده های شمال استان خوزستان منجر به بروز حوادث و تصادف متعدد شده و خسارت های جانی و مالی زیادی در پی دارد.
کارگران محلی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در شمال خوزستان و نیز کارگران مزارع کشاورزی در این استان اغلب به وسیله وانت بار جا به جا می شوند.
اعتصاب هشدارآمیز کارگران فولاد آلمان
همزمان با شروع دور سوم مذاکرات افزایش دستمزد کارگران صنایع فولادی و الکترونیکی در هامبورگ اعضای اتحادیه کارگری فولاد آلمان، اعتصاب هشدارآمیز برپا کردند.
به گزارش24بهمن ماين نيوز، در حالی که دور سوم مذاکرات مربوط به مناقشه افزایش حقوق و دستمزد کارگران صنایع فولادی و الکترونیکی در هامبورگ آلمان آغاز شد اتحادیه کارگری فولاد آلمان همزمان از بیش از ده هزار عضو خود درخواست کرد تا کل امروز را در یک اعتصاب هشدارآمیز بسر ببرند و دست از کار بکشند.
این اتحادیه برای اعضای خود یک افزایش حقوق پنج و نیم درصدی را مطالبه کرده است، غافل از آنکه کارفرمایان این صنایع تنها با یک افزایش دو ممیز دو دهم درصدی به دستمزدهای فعلی کارگرانشان موافقت کردهاند.
بیست وچهارم بهمن ماه1393
akhbarkargari2468@gmail.com
اخباروگزارشات کارگری23بهمن1393
- مسئله دستمزد و بگیر و ببند فعالین کارگری حق طلب
-“عدم تشکل یابی صنفی مستقل معلمان در ایران”
- گفتگوی راديو ندا باشاپوراحسانی راد دررابطه با ادامه اعتصاب یکپارچه كارگران لوله نورد صفا
- بازی کردن شرکت حمل ونقل ریلی رجابا مال وجان کارگران ومسافران برای کسب سودبیشتر!
- حریق در مجتمع تجاری نیمه سازمشهد موجب مرگ یک کارگرجوشکارشد
- اخراج2000نفرازکارکنان شرکت نفتی توتال درسال2015
مسئله دستمزد و بگیر و ببند فعالین کارگری حق طلب
شاپور احسانی راد
ما ایمان داریم با توجه به گرانی، تورم و فساد مهارناپذیر، بیکاری گسترده جوانان و اخراج کارگران، حقوق های معوقه و زورگویی تحمل ناپذیر کارفرمایان، انواع مانع تراشی دولت در مقابل مطالبات و افزایش مزد حقوق بگیران و نیز زندان، بگیر و ببند و محاکمه شریف ترین انسانهایی که از معیشت و منزلت زحمتکشان دفاع می کنند، دیری نخواهد پایید که با هم پیوستن کارگران شرکت واحد، ایرانخودرو، پارس خودرو، واگن سازی، نورد ولوله صفا، پروفیل ساوه با کارگران نیشکر هفت تپه و کارون و قزوین و تبریز و اصفهان و با هماهنگ شدن با صفوف متحد و متشکل معلمان و پرستاران با این نیروی شگفت انگیز و قدرتمند اجتماعی خود، افزایش مزد و همه مطالبات شان را محقق خواهند ساخت.
لینک متن کامل: http://www.etehadeh.com/?page=news&nid=4207
“عدم تشکل یابی صنفی مستقل معلمان در ایران”
قسمت اول: موانع ساختاری
جعفر ابراهیمی- معلم
تشکل های صنفی در شکل گیری و جهت دادن و نیز تحقق مطالبات معلمان نقشی درخور توجه دارند، این تشکل ها هستند که می توانند با ایجاد فضای فعالیت و مشارکت صنفی عرصه ای برای تغییر شرایط موجود فراهم نمایند اما تشکلی می تواند متولی این تغییر باشد که با بلوک های قدرت و ثروت مرزبندی جدی و ساختاری داشته باشد. نظام آموزشی یکی از موانع شکل گیری تشکل های صنفی مستقل زیرا ریشه بسیاری از مشکلات در خود ساختار آموزشی است و چاره ای جز این ندارد که به صورت سیستماتیک جلوی تشکل یابی مستقل را سد نماید. اما چرا نظام آموزشی تشکل های صنفی را در ساختار خود نمی پذیرد و با هر نوع از تشکل یابی مستقل مخالف است؟
لینک متن کامل:
http://bield.info/
گفتگوی راديو ندا باشاپوراحسانی راد دررابطه با ادامه اعتصاب یکپارچه كارگران لوله نورد صفا
شاپور احساني راد، نماينده اخراجي كارگران پروفيل ساوه، در گفتگو با راديو ندا با اشاره به ادامه اعتصاب يكپارچه كارگران لوله نورد صفا ، گفت : '' كارگران به اين نتيجه رسيده اند كه هيچكس به فريادش نخواهد رسيد و بايد روي پاي خودشان بايستند و تشكل خودشان را داشته باشند!'' اين فعال كارگري همچنين با بيان اينكه امروز هم كارگران مثل دوره ستم شاهي در فقر و فلاكت و تنگدستي بسر مي برد، افزود : '' كينه و عداوت [ طبقاتي ] من از رژيم شاه و نظام سرمايه داري تمام شدني نيست.
گوش کنید: http://radio-neda.blogspot.fr/2015/02/blog-post_11.html
بازی کردن شرکت حمل ونقل ریلی رجابا مال وجان کارگران ومسافران برای کسب سودبیشتر!
کارگران تعمیرکار مولد بخار قطار راه آهن میگویند، شرکت رجاء قطعات بیکیفیت در اختیار کارگران تعمیرکار قرار میدهد و در صورت خراب شدن قطعات پول آن را از کارگران میگیرد.
به گزارش23بهمن ایلنا،یکی از کارگران تعمیرکار مولد بخار در تشریح این مشکل گفت: متاسفانه مدتی است کارگران چوب بیکیفیت بودن قطعات مورد استفاده در بخشهای مختلف قطار را میخورند و به محض گزارش دادن خرابی قطعات، جریمهٔ قطعهٔ مورد نظر توسط کارشناسان رجاء از کارگر گرفته میشود در حالی که به این مسئله توجه نمیکنند که کارگری که پایه حقوق ۷۰۰ هزار تومانی دارد چگونه میتواند ۱ میلیون تومان جریمهٔ قطعه را بدهد.
وی گفت، متاسفانه بعد از گزارش خراب شدن قطعات به کارشناسان، آنها کارگران تعمیر کار را مقصر میدانند و ما را به بیاحتیاطی متهم میکنند. کارشناسان، کارگر را مقصر میدانند در حالیکه کیفیت قطعات آنقدر پایین است که در بسیاری از مواقع کارگر تمام تلاش خود را میکند تا جایی که میتواند قطعه را حفظ کند.
این کارگر اضافه کرد: این قطعات، تولید داخل است و متاسفانه به دلیل شرایط تحریم اساسا کیفیت خوبی ندارند.
به گفتهٔ این کارگر تعمیرکار شرکت رجاء، با توجیه صرفه جوبی در هزینهها قطعات با کیفیت پایین میسازد و این قطعات را در داخل قطارها مورد استفاده قرار میدهد ولی این قطعات بیشتر از یک ماه کار نمیکنند و به دلیل بیکیفیت بودن زود از رده خارج میشوند. وی گفت:. وقتی یکی از قطعات خراب میشود کارگران باید خرابی قطعه را گزارش کنند اما هربار این خود کارگران هستند که مورد مواخذه قرار میگیرند و هیچکس توجهی به این مسئله نمیکند که کیفیت قطعات آنقدر نامطلوب است که بیشتر از یک مدتی نمیتواند کار کند.
به گفتهٔ این کارگر بیکیفیت بودن قطعات مورد استفاده مشکلات زیادی را برای کارگران ایجاد کرده است. گاهی پیش آمده که شبها و در سفرهای مختلف، در شرایطی که دید کافی وجود ندارد کارگری برای تعویض و جاگزینی قطعات در میانهٔ راه اقدام به تعویض یا جایگزینی قطعه کرده و بعضا جانش به خطر افتاده است.
این کارگر تعمیرکار در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: مثلا یک قطعه پمپ آب را درنظر بگیرید. رجاء با شرکت پیمانکاری قرار داد میبندد و به این ترتیب وظیفهٔ تامین کلیه قطعات به جز قطعات تخصصی به عهدهٔ شرکت پیمانکاری است. رجاء هم برای اینکه کمترین هزینه را در تولید قطعات تخصصی انجام دهد، قطعات بیکیفیت در اختیار کارگران قرار میدهد و آنها را در اختیار شرکتها قرار میدهد. حال اگر همین پمپ آب خراب شود، شرکت پیمانکاری را جریمه میکنند و شرکتهای پیمانکاری هم میگویند چون قطعه در اختیار کارگر است جریمهٔ خراب شدن آن هم به عهدهٔ خود کارگر است.
این کارگر گفت: دستگاههای ما سال ۱۳۳۰ وارد ایران شدهاند و در حال حاضر بیش از ۶۰ سال است که به همان شکل کار میکنند. طبیعی است که در گذر زمان فلز خورده میشود و آسیب میبینند. بسیاری از بخشهای این دستگاهها پوسیده شده و دیگر قابل استفاده نیستند آنوقت چرا باید جور این مشکلات را کارگران به تنهایی بکشند.
این کارگر ادامه داد: رجاء با این کار در واقع دوطرفه سود میکند. هم پول کمتری بایت قطعات پرداخت میکند و هم جریمهٔ خراب شدن قطعه را از کارگر میگیرد. به این ترتیب تنها کسی که هم به صورت مالی و هم گاهی به صورت جانی ضرر میکند کارگر است.
وی گفت: جریمههای سنگینی که برای کارگران در نظر میگیرند باعث میشود کارگران اصلا اقدام به گزارش دادن نکنند، در این صورت قطار به همان شکل حرکت میکند و بعدا معلوم نیست چه اتفاقی برای آن قطار و آن کارگری که با قطعهٔ خراب مواجه میشود میافتد.
مرگ کارگرجوشکاربراثرسوختگی شدید
حریق در مجتمع تجاری نیمه سازمشهد موجب مرگ یک کارگرجوشکارشد
به گزارش23بهمن واحدمرکزی خبر،مدیر حوزه سه سازمان آتش نشانی مشهد گفت: صبح امروز حریق در مجتمع در حال ساخت « اَکسون » در مشهد منجر به سوختگی شدید و جان باختن یک کارگر جوشکار شد .
ابوالفضل تیموری افزود : شماری از کارگران هم با مشاهده حریق خود را به پایین پرت کردند اما خوشبختانه آسیب ندیدند .
او گفت : این حریق به ساختمان برج آسمان شماره 2 هم سرایت کرد و موجب تخریب 40 درصدی نمای آن شد.
اخراج2000نفرازکارکنان شرکت نفتی توتال درسال2015
شرکت نفتی توتال به اجرای تدابیری جهت مقابله با قیمت بسیار پایین نفت در بازار روی خواهد آورد.
به گزارش12فوریه یورونیوز،کاهش نیروی کار این کمپانی عظیم نفتی تا سقف ۲ هزار نفر یکی از برنامه هایی است که تا پایان سال ۲۰۱۵ به مرحله اجرا در خواهد آمد. کل نیروی کار توتال به رقم یکصد هزار نفر می رسد.
کاهش سرمایه گذاری تا سقف ۲۴ میلیارد دلار در بخش اکتشاف و بهره برداری همچنین کاهش ظرفیت پالایشگاههای این شرکت از دیگر تدابیری است که مدیران توتال درباره آنها به توافق رسیده اند.
عرضه بالای نفت و تقاضای پایین برای این ماده موجب شده از ماه ژوئن سال گذشته تا کنون قیمت طلای سیاه در بازار حدود ۵۰ درصد افت کند.
بیست وسوم بهمن ماه1393
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|