عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۲۱ و ۲۲ بهمن ۱۳۹۳


Wed 11 02 2015

اخبار و گزارشات کارگری 21 بهمن 1393

- بازداشت چندین ساعته حاتم صمدی از اعضای کمیته هماهنگی

- فشارکاری به 2کارگرکارخانه فولاد و چدن دورود بدلیل شرکت درتجمعات اعتراضی

- نشست های پنهانی شورای عالی دستمزد!

- بیکاری80کارگر بدنبال تعطیلی کارخانه مس کاران سمنان

-۶ ماه تعویق حقوق واخراج ۱۰۰ کارگر در کارخانه لوازم خانگی آدنیس مشهد

-1506کارگرطی 9ماه سال جاری براثر حوادث كاری جان باختند

- مرگ کارگرساختمانی20ساله درپی سقوط ازارتفاع

- مرگ اپراتور جرثقیل تاور در ارتفاع

- جان باختن یک کارگرساختمانی براثرسوختگی شدید

- وقوع دو حادثه کاری در کارخانه سیمان سپاهان طی سه روز

- وقوع دو حادثه کاری در کارخانه سیمان سپاهان طی سه روز

- اعتصاب کارکنان سه فرودگاه در آلمان

بازداشت چندین ساعته حاتم صمدی از اعضای کمیته هماهنگی

به گزارش20بهمن کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، روز دوشنبه 20/11/93 حاتم صمدی، فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در ساعت 10 صبح در محل کارش توسط چندین نفر از مامورین لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل گردید و پس از آن اداره اطلاعات سنندج طی تماسی تلفنی با خانواده ایشان بازداشت این فعال کارگری را توسط این نهاد امنیتی مورد تایید قرار داده است.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری،بتاریخ21بهمن ازآزادی این فعال کارگری در غروب روز20بهمن بعد از چندین ساعت بازداشت خبرداد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن بازداشت حاتم صمدی خواهان پایان بخشیدن و اعمال فشار بر اعضای این کمیته و آزادی بی قید وشرط ایشان و تمامی کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی دربند شد.

فشارکاری به 2کارگرکارخانه فولاد و چدن دورود بدلیل شرکت درتجمعات اعتراضی

در حالیکه هنوز مطالبات حقوقی کارگران فولاد و چدن دورود طی چهار ماه گذشته پرداخت نشده است، منابع کارگری از لرستان خبر می‌دهند چند کارگر این کارخانهٔ صنعتی که در تجمع اعتراضی کارگران در یک ماهه ی اخیر شرکت کرده بودند با نظر مدیریت کارخانه تنبیه شده‌اند و شغل پایین‌تری به آنان واگذار شده است.

به گزارش 21بهمن ایلنا، این کارگران پیش از این از تکنیسین‌های برق بودند که به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی کارگران از سوی کارفرما مورد تنبیه قرار گرفته و به بخش سنگ زنی که به گفتهٔ کارگران سخت‌ترین قسمت کارخانه است منتقل شده‌اند.

کارگران معتقدند کار در این قسمت هیچ تناسبی با رشتهٔ تخصصی و موقعیت شغلی این کارگران که دارای سابقهٔ ۱۰ ساله کار در این شرکت هستند، ندارد.

به گفتهٔ منابع آگاه در یک سال گذشته وضعیت فولاد و چدن دورود در زمینهٔ پرداخت حقوق و مزایا مساعد نبوده و بخش از آن به دلیل شرایطی است که در اثر اجرای پروژه‌های در دست بهره برداری شرکت به وجود آمده است.

گفته می‌شود این کارگران از روز جمعه ۱۷ بهمن ماه به بخش سنگ زنی (سخت‌ترین بخش کارخانه) منتقل شده‌اند.

کارگران کارخانهٔ فولاد و چدن می‌گویند این دو نفر به خاطر دفاع از حقوق کارگران در کنار سایر همکارانشان در تجمع حضور داشتند و به خاطر دفاع از حقوقشان مورد تنبیه قرار گرفته‌اند.

یکی از کارگران که به شدت از این اتفاق ناراحت بود گفت: مسولین شرکت به عمد این کار را انجام می‌دهند تا سایر کارگران بترسند و دیگر برای دفاع از حقوقشان اعتراض نکنند. گفته می‌شود یکی از این کارگران دچار مشکلات تنفسی است و کار در بخش سنگ زنی که شرایط سختی هم دارد، برای وضعیت جسمی این کارگر هم خطرناک است و از سر ناچاری و برای تامین مخارج زندگی مجبورند این شرایط سخت را تحمل کنند.

لازم به یادآوری است صبح روز ۴ بهمن ماه، نزدیک به ۵۰ نفر از کارگران فولاد و چدن دورود در پی عدم پرداخت مطالبات حقوقیشان در ۴ ماه گذشته دست به تجمع زدند که در پی این تجمع ضمن ضبط کارت ورود و خروج دو نفر از کارگران حاضر در این تجمع، دو کارگر برای چند ساعت بازداشت شدند و به این کارگران اخطار داده شده در صورت برگزاری تجمعی دیگر با آنان برخورد جدی‌تری صورت خواهد گرفت. از آن پس علی رغم پرداخت قسمتی از حقوق مهرماه و بازگشت به کار مجدد این دو کارگر برخورد‌ها با آن‌ها وارد فاز تازه تری شده و در آخرین اقدام شرایط انتقال آن‌ها به بخش دیگری از کارخانه که گفته می‌شود شرایط سختی از لحاظ کاری دارد فراهم شده است.

نشست های پنهانی شورای عالی دستمزد!

زمزمه هایی شنیده می شود مبنی بر اینکه در گفتگوهای بین نمایندگان به اصطلاح کارگری و کارفرمایی و دولت ، رقم پیشنهادی کارفرمایان و دولت آن چنان پایین است که حتا نمایندگان به اصطلاح کارگری هم جرات بیان کردنش را ندارند. در آخرین اظهار نظر آقای روحانی که گفته بود تورم را در اسفند به رقم 9 خواهد رساند ،شاید پیامی بود که امروز قرار است توسط این شورا پیگیری و مصوب شود. امسال فقط نان 30 درصد ، کرایه اتوبوس ها 100درصد و کرایه مترو 60 درصد و اجاره خانه بیش از 100 درصد گران شده است وضعیت گوشت و برنج و روغن را دیگر نمی گویم. در هفته گذشته 400 کارگر قند ورامین بیکار شدند، درهای کارخانه به روی 1000 کارگر لوله و نورد صفای ساوه بسته شد، 400کارگر میبدی کاشی ارچین را می خواهند به مرخصی اجباری بفرستند. این یعنی 1800 کارگر در هفته گذشته بیکار شده اند و بازهم بیکاری دیگر کارگران در راه است. آیا این بیکار گردانی پیام مشخص آقای روحانی را تکمیل نمی کند که همین افزایش دستمزد اندک را بپذیرید و دم نزنید؟

منبع: http://sfelezkar.com/?p=542

بیکاری80کارگر بدنبال تعطیلی کارخانه مس کاران سمنان

با تعطیلی کارخانه مس کاران سمنان ۸۰ کارگر بیکار شدند.

به گزارش21بهمن ایلنا بنقل ازکارگران ،پیش از تعطیلی کارخانه مس کاران که در زمینه تولید انواع آندهای مسی و مفتول‌های مسی بدون اکسیژن در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت می‌کرد، ۸۰ کارگر دائمی و قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند.

کارگران می‌گویند دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.

به گفته کارگران در روزهای آخر فعالیت کارخانه اداره گاز و برق استان به دلیل افزایش مطالباتشان گاز و برق کارخانه را قطع کردند و طبیعتا کارخانه تعطیل شد.

به گفته کارگران مس کاران، کارفرما یکی از دلایل تعطیلی کارخانه را نوسانات نرخ دلار عنوان کرده است. کارفرما به کارگران گفته است کاهش اخیر نرخ دلار باعث تغییرات مکرر قیمت مواد اولیه تولید (مس) شده و در این شرایط ادامه تولید در این کارخانه توجیه اقتصادی ندارد.

کارگران مس کاران می‌گویند بیکاری ۸۰ کارگر قرارداد موقت و دائمی با چندین سال سابقه کار در آستانه پایان سال، شرایط زندگی را برای خانواده‌هایشان سخت کرده است.

۶ ماه تعویق حقوق واخراج ۱۰۰ کارگر در کارخانه لوازم خانگی آدنیس مشهد

۲ ماه پس از انتشار خبر تعویق سه ماهه مطالبات حقوقی کارگران لوازم خانگی آدنیس اکنون از مشهد خبر می‌رسد، معوقات حقوقی این کارگران به ۶ ماه افزایش پیدا کرده است.

به گزارش21بهمن ایلنا،کارگران کارخانه آدنیس با اعلام این خبر گفته‌اند در طی این مدت نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران اخراج شده‌اند و تعدادی از بازنشستگان این شرکت که در یک سال گذشته بازنشسته شده‌اند هنوز موفق به اخذ حکم ترک کار خود نشده‌اند.

یک منبع کارگری در مشهد با اعلام این خبر که ۶ ماه از عدم پرداخت معوقات حقوقی کارگران آدنیس گذشته است گفت: مدیران شرکت، در طی این مدت تنها به پرداخت برخی مساعده‌ها اکتفا کرده‌اند و معوقات حقوقی کارگران به ۶ ماه رسیده است. وی همچنین از واریز حق بیمهٔ ماههای شهریور، مهر، آبان و آذر ماه خبر داد و گفت: بعد از تعویق چند ماهه حقوق بالاخره طی یک ماه گذشته با کمک مدیر کل تامین اجتماعی استان، به صورت اقساط ده درصد، حق بیمه‌های ماههای ۶ و ۷ و ۸ و ۹ را پرداخت کردند تا دفترچه‌های بیمهٔ کارگران تمدید شود.

این فعال کارگری همچنین از اخراج یا ترک کار حدود ۱۰۰ کارگر دیگر ادنیس مشهد در ۲ ماههٔ اخیر خبر داد و گفت: به دلیل عدم پرداخت به موقع مطالبات، و عدم فعالیت مستمر و بهینهٔ مجموعه متاسفانه تعداد زیادی از کارگران در۲ ماههٔ اخیر اخراج شده و یا به دلیل رکود کار از شرکت رفته‌اند و در حال حاضر ۳۰ تا ۴۰ نفر کارگر در کارخانه حضور دارند. گفته می‌شود تمام کارگران اخراج شده قرارداد موقت بوده‌اند.

وی گفت: در پی تعویق چند ماهه در پرداخت مطالبات نزدیک به ۶۰ نفر از کارگران بازنشسته این شرکت که در یک سال گذشته بازنشسته شده اند، در چند ماههٔ اخیر اقدام به طرح شکایت کرده‌اند و اداره کار استان در جریان روند رسیدگی به شکایات کارگران قرار دارد.

این کارگر همچنین درباره مشکلات ناشی از عدم واریز به موقع سنوات برخی از کارگران این شرکت گفت: سنوات کارگران قراردادی در سال‌های ۹۱، ۹۲ و ۹۳ باقی مانده و نزدیک به ۲۰ نفر از کارگران بازنشسته این شرکت هم که سال گذشته بازنشسته شده‌اند به دلیل عدم پرداخت 4 درصد کارفرما درگیر مسائل بازنشستگی و مستمری شان هستند.

وی در خصوص وضعیت فعلی کارخانهٔ آدنیس گفت: کارخانه آدنیس یکی از برندهای باسابقه و قدیمی در صنعت لوازم خانگی کشور است که به دلیل مشکلات مدیریتی این روز‌ها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند که نتیجهٔ آن کاهش تولید و عقب افتادن مطالبات کارگران است.

گفته می‌شود تعداد کارگران این کارخانه در سال‌های گذشته نزدیک به ۳۰۰ نفر بوده، اما مشکلات ناشی از عدم پرداخت به موقع حقوق و مطالبات بیمه‌ای کارگران باعث شده کارگران رغبتی به کار کردن در این کارخانه نداشته باشند و به همین دلیل تعداد کارگران این کارخانه ظرف چند ماههٔ گذشته به کمتر از ۵۰ نفر رسیده است. به گفته کارگران این کارخانه، معوقات بیمه‌ای این کارخانه به اداره تامین اجتماعی مشهد از حدود چهار سال پیش شروع شده و این معوقات بدهی‌های سنگینی را برای آدنیس به وجود آورده که قادر به پرداخت آن نیست.

1506کارگرطی 9ماه سال جاری براثر حوادث كاری جان باختند

در نه ماهه سال جاري يكهزار و 506 نفر در حوادث ناشي از كار جان خود را از دست دادند.

در حوادث كار نه ماهه امسال 22 هزار و 949 مصدوم حوادث كار به مراكز پزشكي قانوني مراجعه كرده‌اند .

به گزارش21بهمن اداره كل روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان پزشكي قانوني كشور،‌ از كل تلفات حوادث كار در نه ماهه امسال يكهزار و 494 نفر مرد و 12 نفر زن بودند؛ اين در حالي است كه در مدت مشابه سال قبل يكهزار و 539 مرد و 20 زن در حوادث كار جان خود را از دست دادند.

بر اساس اين گزارش در اين مدت استان هاي تهران با 364، خراسان رضوي با 120 و اصفهان با 112 نفر بيشترين و استان هاي كهگيلويه و بويراحمد با پنج، خراسان شمالي با هشت و ايلام و خراسان جنوبي هر كدام با نه فوتي كمترين آمار تلفات حوادث كار را داشته اند.

مطابق آمارهاي موجود در حوادث كار نه ماهه امسال سقوط از بلندي با 45.5 درصد بيشترين علت مرگ در حوادث كار را به خود اختصاص مي دهد. پس از آن اصابت جسم سخت با 22.1 و برق‌گرفتگي با 15.1 درصد بيشترين دلايل مرگ در حوادث كار را در برمي گيرند. به بيان ديگر از كل تلفات حوادث كار نه ماهه امسال 685 نفر به دليل سقوط از بلندي، 333 نفر بر اثر برخورد جسم سخت، 228 نفر به دليل برق‌گرفتگي، 72 نفر به دليل كمبود اكسيژن، 58 نفر بر اثر سوختگي و 130 نفر به دليل ساير موارد جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس اين گزارش در حوادث كار نه ماهه امسال 22 هزار و 949 مصدوم حوادث كار به مراكز پزشكي قانوني مراجعه كرده‌اند كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل نه دهم درصد رشد داشته است.

يادآور مي شود با وجود روند صعودي مرگ های ناشی از حوادث کار در سال های گذشته و رشد اين آمار از 697 فوتی در سال 1383 به يکهزار و 994 نفر در سال 1392، در نه ماهه امسال اين آمار روندي نزولي در پيش گرفته و با 3.4 درصد كاهش در مقايسه با مدت مشابه سال قبل به يكهزار و 506 نفر رسيده‌است.

مرگ کارگرساختمانی20ساله درپی سقوط ازارتفاع

یک کارگر جوان هنگام کار به دلیل سقوط از ارتفاع، جان خود را از دست داد.

به گزارش 21بهمن کُردپا، روز یکشنبه پنجم بهمن‌ماه سال جاری، امیر حسینی کارگر ساختمانی اهل پاوه هنگام کار در تهران براثر سقوط از ارتفاع به شدت زخمی و به بیمارستان میلاد این شهر انتقال یافته بود.

یک منبع مطلع در این‌باره گفت: این کارگر٢٠ ساله، پس از ١٦ روز بستری در بیمارستان به دلیل جراحات شدید، امروز سه‌شنبه بیست و یکم جان خود را از دست داد.

این منبع افزود: امیر حسینی اهل روستای "سریاس" از توابع شهرستان پاوه می‌باشد.

مرگ اپراتور جرثقیل تاور در ارتفاع

ظهر امروزدر شهرک غرب، خیابان ایران زمین، خیابان مهستان، اپراتور جرثقیل تاور بدنبال معلق ماندن در ارتفاع، جانش را ازدست داد.

به گزارش 21بهمن پایگاه خبری 125، حجت راستاد افسر آماده منطقه 2 عملیات که در محل حادثه حضور داشت در این باره گفت: با رسیدن آتش نشانان به محل حادثه مشاهده شد، اپراتور جرثقیل تاور به صورت معلق میان زمین و آسمان مانده و هر لحظه احتمال سقوط آن وجود داشت.

وی افزود: آتش نشانان بلافاصله پس از کشیدن نوار خطر در اطراف محل حادثه اقدام به مهار تاور کرده و با رعایت کامل اصول ایمنی و با استفاده از سبد اپراتور جرثقیل تاور که مرد میانسالی حدود 55 ساله بود را به پایین منتقل کردند که پس از تحویل به امدادگران اورژانس مرگ وی توسط آنان تائید گردید.

جان باختن یک کارگرساختمانی براثرسوختگی شدید

مدیر حوزه سه سازمان آتش نشانی مشهد گفت: براثر آتش سوزی در مجتمع تجاری آکسون مشهد یک کارگر جان خود را از دست داد.

به گزارش21بهمن ایرنا،ابوالفضل تیموری روز سه شنبه افزود: این حادثه حوالی ساعت 10 امروز به ستاد فرماندهی آتش نشانی اعلام و مامورین این سازمان به محل حادثه در خیابان 17 شهریور اعزام شدند.

وی گفت: در این حادثه که هنگام ایزوگام کردن نمای ساختمان رخ داد، نیمی از نمای ساختمان آتش گرفت و یکی از کارگران به علت شدت سوختگی جان خود را از دست داد.

وقوع دو حادثه کاری در کارخانه سیمان سپاهان طی سه روز

روز یکشنبه نوزده بهمن ماه براثر سقوط قلاب جرثقیل سقفی در کارخانه سیمان سپاهان یکی از کارگران این واحد صنعتی از ناحیه ران پا آسیب دید. سه روز پیش از این حادثه نیز یکی دیگر از کارگران کارخانه سیمان سپاهان به نام «علی اکبری» در هنگام کار مجروح شده بود.

به گزارش21بهمن ایلنا،کارگران در کارخانه سیمان سپاهان با اعلام این خبر گفته‌اند که آقای ابراهیم رجبی کارگر واحد تعمیرات کارخانه سیمان سپاهان در روز یکشنبه براثر سقوط قلاب جرثقیل سقفی یکی از سالن‌های این کارخانه آسیب دیده و هم اکنون در بیمارستان مطهری «فولادشهر» اصفهان بستری است؛ حال عمومی وی مطلوب بوده و در انتظار نوبت جراحی است.

گفته می‌شود این حادثه زمانی رخ داد که اپراتور جرثقیل از طریق دستگاه کنترل از راه دور برای جابجایی قلاب جرثقیل که در قسمتی از فضای محصور سقف گیر کرده بود اقدام می‌کند که در ‌‌نهایت به دلیل پاره شدن سیم نگهدارنده، قلاب به سمت زمین‌‌ رها شده و با آقای رجبی که در زیر آن قرار داشت برخورد می‌کند.

این حادثه در شرایطی اتفاق افتاده است که پیش از این نیز در روز پنجشنبه شانزدهم بهمن‌ماه (سه روز قبل‌) یکی دیگر از کارگران کارخانه سیمان سپاهان به نام علی اکبری براثر گیرکردن در تسمه نقاله کلینکر مجروح شده بود.

مسمومیت سي و پنج کارگريك كارخانه درجاده مخصوص كرج

صبح روز20بهمن،35کارگر يك كارخانه واقع در كيلومتر ١٥ جاده مخصوص كرج،دچارمسمومیت با گازشدند.

به گزارش21بهمن پایگاه اطلاع رسانی مرکزاورژانس تهران،مسموميت بخاطر انتشار گاز كلر در فضاي كارخانه به وجود آمده بود و ٣٥ کارگر دچار مشكلات تنفسي شده بودند.

براساس این گزارش،٣٤ نفر از کارگران مصدوم توسط اكيپ ها به بيمارستان فياض بخش منتقل گرديدند.

اعتصاب کارکنان سه فرودگاه در آلمان

به گزارش9فوریه یورونیوز،با هماهنگی اتحادیه های کارگری، کارکنان سه فرودگاه آلمان دست به اعتصاب زدند. کارکنان سه فرودگاه

هامبورگ، اشتوتگارت و هانوفر برای بهبود وضعیت دستمزد وکاریشان اعتصاب کرده اند. این سه فرودگاه در زمره ۱۰ فرودگاه مهم آلمان به شمار می روند.

بیست ویکم بهمن ماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com

اخباروگزارشات کارگری20بهمن1393

- صدور حکم زندان برای ریبوار عبداللهی

- جمیل محمدی در شعبه 15 دادگاه انقلاب مورد محاکمه قرار گرفت

- بالا گرفتن تنش در نهمین روز اعتصاب کارگران نورد لوله صفا و اخراج دو نفر از مهندسین کارخانه

- کارفرمای نورد لوله صفا در مقابله با خواست کارگران برای پرداخت مزدشان نزدیک به 200 نفر از آنان را در لیست اخراج قرار داد

- تجمع کارگران شرکت آبگینه در اعتراض به عدم دریافت 4ماه حقوق

- تعویق ۳ ماه حقوق کارگران شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی در آبادان

- جنبش کارگری ترکیه و تشکل های سراسری (بخش دوم)

- آلودگی شدید هوا کارخانه‌های خوزستان را تعطیل نمی‌کند/ بیشترین آسیب سهم کارگران فضای باز

- اعتصاب کارگران پالایشگاههای آمریکا گسترش یافت

صدور حکم زندان برای ریبوار عبداللهی

بنا به گزارش رسیده، جلسه دادگاهی ریبوار عبداللهی، فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، در روز چهارشنبه 93/11/15 در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج برگزار گردید.

در این جلسه که بیش از چند دقیقه طول نکشید قاضی پرونده، آقای عبداللهی را به اتهام عضویت در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری و فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع یکی از احزاب اپوزیسیون، به یک سال زندان تعزیری محکوم کرده و حکم صادره را به وی ابلاغ نمود.

لازم به ذکر است که ریبوار عبدالهی در تاریخ 19 آذر 93 بازداشت و مدت 20 روز را در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج سپری کرد. وی با قرار وثیقه 70 میلیون تومانی آزاد شده و همان طور که ذکر گردید در روز چهارشنبه 93/11/15 محاکمه شد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن حکم صادره برای ریبوار عبداللهی ، خواهان شکسته شدن این حکم و همچنین آزادی تمامی کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی دربند می باشد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

19 بهمن 1393

جمیل محمدی در شعبه 15 دادگاه انقلاب مورد محاکمه قرار گرفت

جمیل محمدی از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران صبح امروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران مورد محاکمه قرار گرفت. در این دادگاه جمیل محمدی به دلیل شرکت در کمپین اعتراضی چهل هزار امضای کارگری و عضویت در اتحادیه آزاد کارگران ایران به اتهام واهی اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور تفهیم اتهام شد و ضمن رد اتهام وارده بر حقانیت کارگران در دفاع از حقوق انسانی شان تاکید کرد.

جمیل محمدی و جعفر عظیم زاده دو تن از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران نیمه شب دهم اردیبهشت ماه سالجاری با یورش مامورین امنیتی به منازلشان بازداشت و به ترتیب مدت 23 و 46 روز در بند 209 زندان اوین محبوس شدند. این بازداشتها بدنبال آن صورت گرفت که شورایعالی کار با زیر پا گذاشتن ماده 41 قانون کار در مورد تعیین حداقل مزد و تحمیل مزد چندین برابر زیر خط فقر بر کارگران، مورد اعتراض هماهنگ کنندگان و بخشی از امضا کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران قرار گرفت و آنان با دادن فرصتی به وزارت کار خواهان تجدید نظر در حداقل مزد تعیین شده برای سال 93 شدند اما بدلیل عدم توجه وزارت کار به این اعتراض و اعتراض دو سال قبل این کارگران برای تعیین حداقل مزد بر اساس ماده 41 قانون کار، آنان طی نامه ای به وزیر کار اعلام کردند در اعتراض به این بی توجهی ها و تحمیل مزد چندین برابر زیر خط فقر بر کارگران در روز 11 اردیبهشت ماه دست به تجمع در محل وزارت کار خواهند زد. در پی این نامه از سوی هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران، مامورین امنیتی نیمه شب دهم اردیبهشت ماه سالجاری با هجوم به منازل جمیل محمدی و جعفر عظیم زاده آنان را بازداشت و به بند 209 زندان اوین منتقل کردند. علاوه بر جمیل محمدی که امروز مورد محاکمه قرار گرفت جعفر عظیم زاده نیز طبق احضاریه کتبی با اتهامات واهی اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی خارجی، اخلال در نظم و آسایش عمومی، بر هم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی روز دهم اسفند ماه سالجاری مورد محاکمه قرار خواهد گرفت.

جمیل محمدی از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، یکی از هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران و جزو شش نماینده هزار کارگری است که دست به شکایت از غارت سه هزار میلیارد تومانی از صندوق سازمان تامین اجتماعی زده اند. وی یکی از خوشنام ترین فعالین کارگری کشور است که جرمی جز دفاع از حقوق حقه خود و همکارانش مرتکب نشده است. جمیل به عنوان انسانی بسیار صدیق و مورد اعتماد کارگران در حالی امروز با اتهام اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور در برابر دادگاه قرار گرفت که هنوز هیچ محکومیتی متوجه دزدان و غارتگران سه هزار میلیارد تومانی از اموال کارگران در صندوق سازمان تامین اجتماعی نشده است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن محاکمه جمیل محمدی اعلام میدارد عضویت در تشکلهای مستقل کارگری و دفاع کارگران از حقوق انسانی شان از طریق طومار و تجمع و راهپیمائی جزو بدیهی ترین حقوق اجتماعی آنان است و بی تردید بر پائی چنین محاکماتی نه تنها ما کارگران ایران را در دفاع از حقوق انسانی مان ذره ای وادار به عقب نشینی نخواهد کرد بلکه ما را مصممانه تر از پیش به مصاف با وضعیت موجود خواهد کشاند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 19 بهمن ماه 1393

بالا گرفتن تنش در نهمین روز اعتصاب کارگران نورد لوله صفا و اخراج دو نفر از مهندسین کارخانه

اتحادیه آزاد کارگران ایران: در نهمین روز اعتصاب کارگران نورد لوله صفا، کارفرمای این کارخانه با هدف شکستن اعتصاب کارگران، تعداد انگشت شماری از آنان را مامور شروع کار در سالن پوشش کرد که مهندس حاج حسینی مسئول سالن پوشش و مهندس خوشرو مسئول واحد برق کارخانه در همبستگی با کارگران اعتصابی مانع کار آنان شدند و در پی آن مدیریت کارخانه بلافاصله اقدام به اخراج این دو مهندس شریف کرد که با اعتراض شدید کارگران مواجه شد و آنان بازگشت بکار این دو مهندس را خواستار شدند در ادامه این وضعیت مدیریت کارخانه در سوء استفاده از این خواست کارگران، پایان اعتصاب از سوی آنان را به عنوان شرط بازگشت بکار این دو مهندس اعلام نمود اما کارگران اعتصابی نورد لوله صفا تن به این شرط کارفرما ندادند و اعلام کردند تا دریافت یکماه از دستمزد معوقه و بازگشت بکار مهندس حاج حسینی و مهندس خوشرو اعتصاب را تمام نخواهند کرد.

بنا بر این گزارش مدیریت شرکت امروز در حرکت دیگری برای شکستن اعتصاب کارگران تلاش کرد با وارد کردن اتهاماتی واهی از از قبیل اینکه شماها با چه کسانی ارتباط دارید و ...، و ایجاد رعب در میان کارگران و همچنین پیش کشیدن مجدد لیست اخراج 191 نفر از آنان، کارگران را وادار به پایان اعتصاب بکند که با هو شدن از سوی آنان مواجه شد. کارگران نورد لوله صفا در این بگو مگو با مدیریت شرکت اعلام کردند ما هیچ اطمینانی به وعده های کارفرما نداریم، ایشان بارها وعده هایش را زیر پا گذاشته است، از کجا معلوم که با وعده پرداخت مزدمان در 12 اسفند ماه آنرا پرداخت نکند و طبق معمول پس از این روز اقدام به تعطیلی کارخانه بکند. کارگران نورد لوله صفا در برابر تهدید به اخراج 191 نفر از همکارانشان نیز اعلام کردند ما ترسی از اخراج نداریم، مزدمان را بدهید و بیمه هایمان را واریز کنید نیازی به اخراج از سوی شما نیست ما با این وضعیت دیگر حاضر به ادامه کار در این کارخانه نیستیم.

بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، هزار کارگر نورد لوله صفا در نهمین روز اعتصاب خود اعلام کرده اند تا پرداخت یکماه از حدود چهار ماه دستمزد معوقه و بازگشت بکار مهندسین اخراجی حاضر به پایان اعتصاب نخواهند شد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 20 بهمن ماه 1393

کارفرمای نورد لوله صفا در مقابله با خواست کارگران برای پرداخت مزدشان نزدیک به 200 نفر از آنان را در لیست اخراج قرار داد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: در هشتمین روز اعتصاب هزار کارگر نورد لوله صفا که در اعتراض به عدم پرداخت مزد و واریز نزدیک به 17 ماه از بیمه هایشان صورت گرفته است، صبح امروز این کارگران ساعاتی با روشن کردن لاستیک در مقابل کارخانه دست به اعتراض زدند .

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، امروز عباسی معاون مدیر عامل نورد لوله صفا نیز به کارخانه آمد و پس از نشستی که با مسئولین اداری برگزار کرد اعلام شد ده درصد از کل کارگران کارخانه در قسمتهای مختلف که شامل 191 نفر میشود در لیست اخراج قرار گرفته اند. عدم اخراج این کارگران به پایان اعتصاب و عدم درخواست مزد معوقه شان منوط شده است.

بنا بر این گزارش در پی این تصمیم از سوی مدیرت شرکت کارگران نورد لوله صفا متحدانه اعلام کردند در مقابل هر گونه اخراجی با قاطعیت ایستادگی خواهند کرد و تا دریافت یکماه دیگر از دستمز معوقه شان به اعتصاب پایان نخواهند داد. قرار گرفتن 191 نفر از کارگران این کارخانه در لیست اخراج در حالی از سوی کارفرما در دستور قرار گرفته است که این کارگران با احتساب بهمن ماه چهار ماه دستمزد معوقه دارند و حدود 17 ماه از بیمه هایشان به حساب صندوق سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است به همین دلیل در صورت اخراج این کارگران آنان نمیتوانند به بیمه بیکاری نیز وصل بشوند.

در کارخانه نورد لوله صفا طی سالهای گذشته چنان شرایطی مشقت باری بدلیل عدم پرداخت مزد و عدم تمدید دفترچه های درمانی در مقاطع مختلف بر این کارگران تحمیل شده است که بسیاری از آنان حاضر به ادامه کار در آن نیستند اما بدلیل عدم واریز بیمه هایشان به صندوق تامین اجتماعی این کارگران حتی در صورت قبول داوطلبانه اخراج نمیتوانند به بیمه بیکاری نیز وصل بشوند به همین دلیل آنان اعلام کرده اند در مقابل دسیسه کارفرما برای اخراج 191 نفر بشدت مقاومت خواهند کردو دست به هرگونه اعتراضی خواهند زد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 19 بهمن ماه 1393

تجمع کارگران شرکت آبگینه در اعتراض به عدم دریافت 4ماه حقوق

کارگران شرکت آبگینه در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود در 4 ماه گذشته، 24 ساعت در این شرکت تجمع و تحصن کرده اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین، تعداد زیادی از کارگران شرکت آبگینه قزوین، به نشانه اعتراض برای عدم پرداخت حقوق معوقه خود، به مدت ۲۴ ساعت در این شرکت تحصن کرده اند.

به گزارش20بهمن صبح قزوین،یکی از کارگران شرکت آبگینه اظهار کرد: چهار ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکرده ایم و رئیس هیئت مدیره شرکت نیز اصلا جوابگو نیست، حتی پاسخی به تماس های تلفنی پرسنل نمی دهد.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۸۰ نفر در این تجمع حضور دارند و به مقسمی_رئیس هیئت مدیره_ اخطار داده اند که اگر تا ۲۴ ساعت نسبت به پرداخت معوقات اقدامی نکند، چند تُن آجر موجود در انبار شرکت را می فروشیم تا حداقل یک ماه از حقوق معوقه جبران شود.

این کارگر یادآور شد: پیش ازین هم بخشی از ضایعات موجود در انبار فروخته شده بود تا بخشی از حقوق کارگران پرداخت شود اما این هزینه به اندازه حقوق یک ماه کارگان هم نبود.

یکی دیگر از کارگران شرکت آبگینه عنوان کرد: قصد داشتیم در مقابل استانداری قزوین تجمع کنیم اما ترسیدیم که مشکلی برای کارگران ایجاد شود.

وی افزود: آیا مسئولین حاضرند یک ماه حقوق دریافت نکنند؟ گوش کدام مسئول برای شنیدن دردهای ما شنواست؟

اعتراضات کارگران شرکت آبگینه حدود ۱۰ ماه است که آغاز شده و ادامه دارد و تا کنون هیچ یک از مسئولین استانی یا کشوری پاسخی قانع کننده ای در این خصوص نداشته اند.

تعویق ۳ ماه حقوق کارگران شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی در آبادان

پرداخت حقوق ۱۲۰ کارگر شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی (ECC)، به دلیل آنچه «کمبود منابع مالی» ذکر می‌شود طی سه ماه اخیر به تعویق افتاده است.

به گزارش20بهمن ایلنا،حدود ۱۲۰ کارگر در شرکت ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی (ECC) که در فاز سه پالایشگاه آبادان عهده‌دار ساخت سازه‌های صنایع نفت است مشغول به کارند که حقوق سه ماه آبان، آذر و دی را دریافت نکرده‌اند.

کارگران پرداخت نشدن مطالبات این شرکت پیمانکاری از سوی وزارت نفت را باعث به تعویق افتادن حقوق‌شان می‌دانند.

کارگران شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب می‌گویند؛ این شرکت در گذشته بیش از دو هزار کارگر داشت که با رکود بازار کار در منطقه و سایر نقاط کشور این رقم به ۱۲۰ کارگر کاهش یافته است.

به گفته کارگران، به دلیل کوتاه بودن مدت قرارداد و ترس از اخراج، کارگران قدرت پی گیری مطالبات خود را ندارند.

جنبش کارگری ترکیه و تشکل های سراسری (بخش دوم)

موقیعت جغرافیایی ترکیه

کانون مدافعان حقوق کارگر – ترکیه از نظر جغرافیای سیاسی جایگاه ویژه‌ای دارد. بخشی از این کشور در آسیا (97درصد) و بقیه در اروپا واقع شده است و می‌توان گفت پلی است میان خاورمیانه و اروپا. همسایگی با ایران، عراق و سوریه و همچنین ارمنستان موقعیت ترکیه را ویژه می‌کند. از لحاظ وسعت چهل و سومین کشور جهان است.

لینک متن کامل: http://www.kanoonm.com/1669

آلودگی شدید هوا کارخانه‌های خوزستان را تعطیل نمی‌کند/ بیشترین آسیب سهم کارگران فضای باز

فعالان کارگری در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه، از اجباری بودن حضور کارگران این واحد تولیدی در روزهایی که آلودگی هوا در محل کارشان از مرز هشدار می‌گذرد خبر می‌دهند.

به گزارش20بهمن ایلنا،کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه گفته‌اند تشدید بحران آلودگی‌ هوای مناطق جنوبی کشور به ویژه خوزستان که در اغلب فصول سال هوایی غبارآلود دارد، باعث شده این پدیده تاثیر غیر قابل جبرانی بر سلامت کارگران این مجتمع بگذارد که بطور عادی نیز در شرایط سخت و زیان آور و یا در فضای باز کار می‌کنند.

به گفته آنان، کارگران خوزستانی که در فضای باز کار می‌کنند تاثیرات پدیده ریزگرد‌ها را به وضوح بر قرنیه چشم، قلب و ریه خود احساس می‌کنند. همچنین بیماری‌های قلبی عروقی، امراض انسدادی مزمن ریه، آسم و آلرژی، افسردگی و اضطراب و... از دیگر عوارضی است که با ورود ریزگرد‌ها به کشور در بین مردم خوزستان بویژه کارگرانی که در فضای باز کار می‌کنند دیده می‌شود.

کارگران هفت تپه می‌گویند اکثر نیروی کار این مجتمع کشت و صنعت در فضای باز مشغول بکارند و به همین دلیل بیش از سایر شهروندان در معرض آلودگی هوا قرار دارند. با وجود انکه کارگران این مجتمع انتظار دارند در روز هایی که آلودگی هوا تشدید می شود کارفرما کار در واحد را تعطیل اعلام کند اما همچنان با این وضعیت از کارگران کار می کشند.

به گفته کارگران؛ میزان آلودگی هوای استان خوزستان بر اثر ورود ریزگرد‌ها به مرحله ای رسیده که امکان خروج از خانه وجود ندارد. به همین دلیل مرتبا کار‌شناسان و برخی مسئولان نسبت به وضعیت موجود به شاغلین مناطقی که غبار همه جا را فراگرفته هشدار می‌دهند.

کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در خصوص فعالیت کارگران در مناطق آلوده به گرد و خاک می‌گویند؛ ادامه فعالیت کارگاه‌های مشمول قانون کار در روزهای آلوده به توافق کارگران با کارفرمای واحد تولیدی سپرده شده است. به همین دلیل در سالهای اخیر هر بار که میزان آلایندگی هوا بیشتر از حد مجاز افزایش یافته است دولت با تعطیلی کارکنان اماکن دولتی موافقت کرده اما تعطیلی کارگران منوط به توافق با کارفرما شده است.

به گفته کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه،از آنجا که تمامی کارگران و کارمندان به عنوان انسان بطور یکسان در معرض عوارض آلودگی هوا قرار دارند، محروم کردن کارگران از مصوبات مربوط به شرایط کار در هوای آلوده مصداق بارز تبعیض در جامعه است.

اعتصاب کارگران پالایشگاههای آمریکا گسترش یافت

مقامهای اتحادیه کارگران فولادسازی آمریکا (یواس‌دابلیو) از پیوستن کارگران دو پالایشگاه متعلق به شرکت بزرگ نفتی بریتیش پترولیوم (بی‌پی) در روز یکشنبه خبر دادند.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان مانی، مقامهای اتحادیه یواس‌دابلیو اعلام کردند که یک هزار و ٤٠٠ نفر از کارگران دو پالایشگاه شرکت بی‌پی نیز روز یکشنبه به جمع اعتصاب‌کنندگان پیوسته‌اند.

بر اساس این گزارش، این اعتصاب نخستین اعتصاب گسترده‌ آمریکا در ٣٥ سال اخیر به شمار می‌رود.

یکی از دو پالایشگاه شرکت بی‌پی یعنی پالایشگاه وایتینگ در ایندیانا بزرگترین پالایشگاه جهان است که روزانه ٤٢٨ هزار بشکه نفت خام را فرآوری می‌کند. دیگر پالایشگاه شرکت بی‌پی، پالایشگاه تولدو در اوهایوست.

هم‌اکنون اعضای اتحادیه کارگران فولادسازی آمریکا در اعتراض به وجود نداشتن امنیت شغلی، در ١١ پالایشگاه و واحد تولید مواد شیمیایی این کشور اعتصاب کرده‌اند.

بنابراین گزارش، ٩ واحد پالایشی و تولیدی دیگر شرکت‌کننده در این اعتصاب در ایالتهای تگزاس، کالیفرنیا، کنتاکی و واشینگتن قرار دارند.

سه روز پس از اعتصاب، مذاکره‌کنندگان شرکتهای نفتی به منظور گفتگو با مقامهای اتحادیه یواس‌دابلیو به میز مذاکره بازگشتند.

قرارداد ملی کار آمریکا ٦٥ واحد تولیدی و پالایشی و حدود ٣٠ هزار کارگر را پوشش می‌دهد. مدت این قرارداد در تاریخ یکم فوریه (١٢ بهمن ماه) به پایان رسید.

مقامهای این اتحادیه اعلام کرده‌اند که این اعتصابها نه تنها به منظور اعتراض نسبت به دستمزدهاست، بلکه در اعتراض به کار زیاد اعضای این اتحادیه، کمبود نیروی کار در این واحدها و همچنین اعتماد مدیریت آنها به پیمانکاران غیرماهر نیز صورت گرفته است. این اتحادیه همچنین نسبت به تهدید کارگران اعتصاب‌کننده نیز معترض است.

شرکت انگلیسی-هلندی شل، مذاکره‌کننده و نماینده شرکتهای نفتی در این مذاکرات، اعلام کرد که این شرکت نسبت به پرداخت دستمزد و مزایای رقابتی به کارگران متعهد است.

رای فیشر، سخنگوی شل، گفت: از این که نتونسته‌ایم تا پیش از پایان مدت قرارداد، با اتحادیه یواس‌دابلیو به توافق متقابل دست یابیم، متأسفیم. ما نسبت به حل‌وفصل مسائل باقیمانده متعهد می‌مانیم و مطمئن هستیم که موفق می‌شویم.

بنا بر این گزارش، شرکت بی‌پی اعلام کرد که نیروهایی را شامل کارمندان آموزش‌دیده بی‌پی بر اساس استانداردهای قانونی و استانداردهای این شرکت، جایگزین کارگران اعتصابی می‌کند.

در همین حال، بسیاری از پالایشگاهها نیز همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند. با این حال، شرکت تسورو اعلام کرد که پالایشگاه این شرکت در مارتیینز در ایالت کالیفرنیا به دلیل توقف عملیات تعمیر و نگهداری ناشی از اعتصاب کارگران، با نیمی از ظرفیت به فعالیت خود ادامه می‌دهد.



با توجه به این که ممکن است فعالیت پالایشگاهها ماهها به این صورت ادامه یابد، کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که اعتصاب کارگران می‌تواند تأثیر اندکی بر قیمتهای بنزین برای رانندگان داشته باشد.

مرجع:شانا-20بهمن

بیستم بهمن ماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com