گزارش مراسم سخنرانی میرحسین موسوی در دانشگاه مازندران
ادبیات اوباما با قدیم فرق کرده و اگر این مساله به عمل هم بیانجامد مذاکره میکنیم. آمیختن بحثهای پیچیده دیپلماسی با شعارها ازمشکلات است و من قطعا این وضعیت را عوض میکنم.
Wed 6 05 2009
میرحسین موسوی درباره برنامههای اقتصادیش درجمع دانشجویان پردیس بابلسر دانشگاه مازندران با بیان اینکه باید به ثبات نسبی در مدیریتها برسیم و دستگاههای تصمیمگیری احیا شوند. گفت: احیای ساختارهایی که تصمیمگیریها را عقلانی و دولت را به بدنه کارشناسی متصل میکند، از اولین قدمهاست.
موسوی نگاه دوباره به بودجه را از گامهای دولت احتمالی خود دانست و با اشاره به آنچه از آن به عنوان چهل هزار میلیارد تومان کسری بودجه یاد میکرد، برلزوم حل این مشکل تاکید کرد.
موسوی گفت: ایجاد نهادی که بتواند منظم فضا را برای کسبوکار و سرمایهگذاری فراهم کند از اقداماتی است که باید انجام شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حمایت قطعی از تولید داخلی و داشتن مرزهای مطمئن برای استفاده درست از فعالیتهای بازرگانی را از دیگر گامهای مهم دولت آینده دانست و تاکید کرد که تمام این کارها برای این است که به یک نقطه آغاز برسیم.
موسوی همچنین بر ضرورت انضباط مالی درشرایط بحران اقتصادی جهانی تاکید و از آنچه ریخت و پاشهای زیاد در کشور میخواند انتقاد کرد و گفت: هر استان که میروند از تصویب پروژههای فراوان حرف میزنند که قطعا خارج از توان دولت است و بیشتر ارزش تحریک ذهنی دارد، درحالی که باید اجرای پروژههای زیربنایی و دراز مدت در کشور دنبال شود، اما متاسفانه اولویتبندی درستی وجود ندارد.
میرحسین موسوی گفت: شاخصهایی که درسالهای اخیر داشتهایم باعث غرور و افتخار نیست و در سیاست، اقتصاد و فرهنگ شاخصهای قابل تکیهای نداریم.این شاخصها دورنماها را تیره و امیدها را کمفروغ کرده است درحالیکه به فضایی پرامید نیاز داریم.
میرحسین موسوی همچنین از آنچه ماجراجویی در سیاست خارجی مینامید انتقاد و تاکید کرد که این امر ارتباطی با تکیه بر اصول و ارزشها و منافع ملی ندارد و تنها موجب خصومت درجهان علیه ما شدهاست. احساس عدم امنیت و وجود فضایی که حس شود ایرانی در برابر هنجارهای بینالمللی تنهاست به شدت به توسعه آسیب رسانده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به شدت از منحل کردن سازمان مدیریت و برنامهریزی انتقاد کرد و این امر را عامل افزایش دوبرابری نقدینگی و تورم دانست.
موسوی گفت: متاسفانه برخی فکر میکنند افزایش نقدینگی و تورم ارتباطی باهم ندارند که نتیجه این تفکر فقر، مشکلات شدید کشاورزان و فشار بر مردم مستضعف شده است. ظاهر این رفتارها شاید مدرن است، ولی درواقع اگر به معیارهای تصمیمگیری رجوع کنیم، بیشتر به دوران قاجار شبیه است.
موسوی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامهریزی برای این است که دولت نتواند فقط مطابق میل خود درآمدها را هزینه کند و دیوان محاسبات عمومی نیز مهمترین دستگاه نظارتی کشور به ویژه دربحث بودجه است. مساله بودجه کلیدی است، و بسیاری از فسادها ناشی از انحرافات از همین مساله است. در این زمینه هر امکانی که بتواند به مجلس اجازه کنترل هزینهها را بدهد، قابل توجه است، درغیر این صورت مجلس تنها میتواند گزارشهایی را مطرح کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شفاف بودن هزینهها در کشور را ضروری دانست و تاکید کرد: نه تنها بودجه عمومی بلکه بودجه و هزینههای سازمانهای مختلف نیز باید شفاف باشد.مردم باید بدانند پولهایی که برای اقتصاد صدقهای هزینه میشود از کجا میآید. تورم 25 درصدی یعنی پایین آمدن قدرت خرید مردم به نفع عدهای خاص.
موسوی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید براینکه دولت باید بسترساز فعالیتهای فرهنگی باشد و نباید آمرانه با فرهنگ برخورد کرد، گفت: امروز به سمتی حرکت میکنیم که بیش از این که یک دولت فرهنگی داشته باشیم، فرهنگ دولتی پیدا کردهایم.
نخستوزیر دوران دفاع مقدس در ادامه هنگامی که یکی از دانشجویان مخالفش خطاب به او شعار مرگ بر ضد ولایتفقیه سر داد، خطاب به او گفت: حرف ما هم همین است. پایبندی دولت برای اطاعت از ولی فقیه را در جدا کردن سازمان حج علیرغم دستور رهبری دیدیم. حرف زدن درباره اطاعت از ولایتفقیه ساده است، ولی اجرای آن خیلی ساده نیست.
میرحسین موسوی در ادامه در پاسخ به پرسش نماینده بسیج دانشجویی درباره مسائلی مانند برنامهریزی، گشت ارشاد و موضوع آمریکا گفت: امروز دستگاهی که رفتار دولت را منطبق با قانون و عقل میکند از بین رفته و به عبارتی عقلانیت درسیاستگذاریها نیست و ما ناچاریم به عقل رجوع کنیم و تعهد اول من بازگشت به عقلانیت است.
موسوی به گشتهای ارشاد اشاره کرد و ادامه داد: اگر تورم 25 درصدی مثلا به 50 درصد برسد، حتی تمام خیابانها را هم پر از ماشین گشت کنید باز نمیتوانید جلوی بداخلاقیها را بگیرید. من میگویم اگر به ریشهها بپردازیم، آن وقت اگر ماشینی هم به خیابانها برود، دنبال اوباش میگردد نه اینکه خانمی را از شوهرش جدا کند. این رفتارها به ضرر کشور و اسلام است. من درحدی که در حیطهی اختیارات است با گشتهای ارشاد مخالفم و آنرا قطعا پیگیری میکنم.
موسوی به موضوع روابط با آمریکا نیز اشاره کرد و گفت: هنوز نه کاری کردهام و نه نامه تبریک به اوباما نوشتهام و صحبتهایم هم متناقض نبوده، بنده صراحت داشتهام همانطور که در زمان جنگ هم صراحت داشتم، من گفتم ادبیات اوباما با قدیم فرق کرده و اگر این مساله به عمل هم بیانجامد مذاکره میکنیم. آمیختن بحثهای پیچیده دیپلماسی با شعارها ازمشکلات است و من قطعا این وضعیت را عوض میکنم. متاسفانه یک روز مساله هولوکاست مطرح میشود و در نتیجه در مجمع عمومی سازمان ملل باز هم بر این مساله تاکید میشود و از طرف دیگر هم یک روز بحث دوستی با ملت اسراییل مطرح میشود؛ من اهل این رفتارها نیستم.
میرحسین موسوی در ادامه این نشست به پرسشی درباره روابطش با خاتمی و اینکه آیا او در کابینه احتمالیاش جایی دارد؟ اینگونه پاسخ داد: خاتمی برادر عزیز ماست و ما از اول انقلاب در کنار هم کار کردیم و از هم جدا نبودیم و حالا هم خوشبختانه کنار هم هستیم. من جسارت نمیکنم که چنین چیزی را مطرح کنم، چرا که شان و منزلت ایشان بسیار بیشتر از اینهاست. آقای خاتمی چهره بسیار خوبی در عرصه بینالمللی دارند و خدمات زیادی انجام دادهاند که با وضعیتی که امروز داریم بیش از پیش ارزش آن خدمات روشن است. حفظ این سرمایههای کشور امروز ضروری است. تخریب شخصیتها به خسارات عظیمی منجر شده است. ایشان به هر شکلی که صلاح بدانند به ویژه درمسائل بینالمللی میتوانند بسیار کمک کنند.
موسوی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قانون اساسی ظرفیتهای فراموششده زیادی دارد. اهمیت شوراهای شهر و روستا را به ویژه در مباحث مربوط به اقلیتها مورد تاکید قرارداد.
وی گفت: ظرفیت شوراها برای سبک کردن کار دولت و افزایش سطح مردمسالاری و سهم قومیتها را در اداره کشور بسیار بیشتر است.
میرحسین موسوی در پاسخ به پرسش دیگری به ارتباط خود با گروههای مختلف اشاره کرد و گفت: با طیف عظیمی از گروههای مختلف ارتباط دارم و کسی نمیتواند محدودم کند که با کسی صحبت کنم یا نکنم. من همیشه استقلال رایم را داشتهام.
موسوی در ادامه درباره مسائل حقوق زنان گفت که معتقد به رفع تبعیض علیه زنان و مخالف لایحه چندهمسری است. او همچنین درباره نصب دوربین در دانشگاهها نیز گفت که با نصب دوربین در دانشگاهها و هر نوع برخوردی که آزادی دانشجویان را کم و فضا را امنیتی کند مخالف است.
موسوی در ادامه درپاسخ به سوالی نظرش را درباره بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره غیرمشروع بودن سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را اینگونه تشریح کرد: من با سازمان مجاهدین «اینهمانی» ندارم. این سازمان مستقل است. زمانی یکی از علما، راجع به آقای سلامتی چیزهایی نوشت که مورد اعتراض حضرت امام شد و آن فرد مجبور شد از حرفش برگردد. جامعه مدرسین مورد احترام است، اما اطلاعیههای سیاسی هم میدهد که یکی از این اطلاعیهها هم همین است که برای ما تکلیف فقهی ایجاد نمی کند. سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی رسمیت دارد و در این انتخابات از بنده حمایت کرده و من ضمن حفظ استقلالم، ازحمایتشان استقبال کردم.
موسوی درادامه سخنان خود گفت: من از جمهوری اسلامی که امام مطرح کردهاند، نه یک کلمه این طرفتر میروم و نه یک کلمه آن طرفتر. جمهوری اسلامی یعنی جمهوریت و اسلامیت؛ هر کدام از این دو که تضعیف شود به ضررماست.
موسوی در ادامه گفت که حکومت جهانی اسلام تنها در سایه اسلام ناب محمدی که ضد تحجر است، امکانپذیر میشود.
یک دانشجوی منتقد موسوی درادامه از او پرسید شما انتقادات زیادی به دولت نهم کردهاید، آیا این دولت نقطه قوتی هم داشت؟ موسوی در پاسخ گفت: قطعا نقاط قوتی هم هست،اما من نه تریبونی دارم و نه صدا و سیما عملکرد درستی دارد،پس چرا باید وقتم را برای دفاع از دولت صرف کنم؟ در طول شبانهروز همه شبکههای استانی و کانالهای ملی در خدمت دولت است.
موسوی در پاسخ به این پرسش که آیا خود را بسیجی میداند، گفت: خودم را بسیجی میدانم. بسیجی واقعی مدافع ناموس مردم است. بسیجی واقعی دید ملی دارد، به ولایت فقیه معتقد است، به قانون اساسی هم پایبند است و از رای مردم حراست میکند. من خاک پای چنین بسیجی هستم.
موسوی در ادامه گفت: به قانون اساسی معتقدم و برهمین مبنا به صحنه آمدهام. نمیتوانم از قانون اساسی عبور کنم، چراکه خون شهدا را دیدهام. دیدهام چه کسانی پای این قانون را امضا کردهاند.
میرحسین موسوی صبح امروز(دوشنبه) از طریق فرودگاه دشتناز ساری و با استقبال هوادارانش وارد این شهر شد.
موسوی سپس به گلزار شهدا رفت و با اهداء دسته گل یاد شهدا را گرامی داشت.
موسوی پس از اتمام مراسم گلزار شهدا به دیدار طبرسی، نماینده ولیفقیه و امامجمعه ساری و سپس به دیدار صدوقی، از روحانیون برجسته مازندران، رفت.
پس از این دیدار نیز موسوی با نظری، از دیگر علمای برجسته استان مازندران دیدار کرد.