عصر نو
www.asre-nou.net

پيام زنان افغانی به اوباما:

قانون زن ستيز پيامد سياست آمريکا در افغانستان است.

برگردان ناهيد جعفرپور
Mon 27 04 2009

malali-joya.jpg
Derrick O'Keefe und Malalai Dschoja
۲۲.۰۴.۲۰۰۹ — Rabble

در باره ملاله جويا:"جوان ترين زن نماينده مجلس افغانستان است. وی شبه نظاميانی را که از سوی آمريکا پشتيبانی می گردند و بر مجلس افغانستان حکومت می کنند، علنا مورد حمله قرار داد و از آن زمان مرتبا به مرگ تهديد می شود".
خبر يک قانون جديد که هدفش تبعيض عليه زنان افغانی است، توجه افکارعمومی بين المللی را به خود جلب نموده و بدنبال آن به تظاهرات های متفاوت از سوی زنان افغانی منجر گرديد.
بنظر می رسد که رسانه ها و ساير مردم جهان متوجه شده اند که سال های طولانی اشغال به آزادی زنان افغانی منجر نگشته است. زمانی که ملاله جويا بعد از زمان طالبان در سال ۲۰۰۳ درمجمع قانون اساسی به لويا جيرگا علنا انتقاد نمود که شبه نظاميان و بنيادگرايان يک مبارزه برای قدرت را با هم به پيش می برند، در تمام جهان در تيتر رسانه ها ظاهر گشت. در آن زمان وی ۲۵ ساله بود. از آن پس به بعد دائما تلاش برای از بين بردن وی گشته است. وی در ابتدا در مجلس به عنوان نماينده انتخاب گرديد و سپس مجددا از مجلس اخراج گرديد. اما همواره برای حقوق زنان و حق تعيين سرنوشت برای کشورشان مبارزه نمود. در مصاحبه زير جويا در باره قانون ضد زن اخير و اعتراضاتی که به اين منظور انجام پذيرفته اند نظرات خود را بيان نموده است:
:Derrick O´Keefe
نظر شما در باره اعتراضات هفته گذشته در کابل و همچنين حملات بر عليه اين اعتراضات چيست؟
:Malalai Joya
با وجود تهديدات باند های بنيادگرا که همواره مسلح و در قدرت می باشند، طبيعتا اين خود فوق العاده و اميدوارکننده است که زنان به خيابان ها می ريزند و بر عليه چنين قوانينی اعتراض می نمايند. اين خود بيان گر اين است که زنان افعانی اجازه نمی دهند تا قوانين نظامی بر عليه آنها استفاده گردد و اينکه آنها (زنان) از اين نيرو برخوردارند که برای حقوق خود مبارزه کنند.
در سال های گذشته زنان بدبخت کشور ما رنجشان را از طريق صد ها خود سوزی به نمايش گذاشته اند. من اميدوارم که زنان افغانی به اين خودآگاهی رسيده باشند که خود سوزی راه چاره نيست بلکه بر پا خيزند و برای حقوقشان مبارزه نمايند.
:Derrick O´Keefe
در باره اين قانون جديد چه می انديشيد و اين قانون بما در باره دولت کارزای چه می گويد؟
:Malalai Joya
اين قانون اجبارا پيامد رهبريت بنيادگرايان است. اما عملا هنوز هم به ملت ما بطور غير رسمی قوانين وحشتناکی که از سوی لشگر اشغال گر و باندهای مواد مخدر پشتيبانی شده اند، تحميل می گردد. آنها ملت ما را تحت کنترل دارند و می توانند چنين " قانون جنگلی“ را پياده نمايند.
اين برای اولين بار نيست که کارزای با بنيادگرايان به توافق می رسد و قوانين پيشنهاد شده از سوی آنان را به اجرا در می آورد. وی (کارزای) به افراط گرايان قسی القلب مقام های کليدی را سپرد و به اندازه کافی به آنها قدرت داد تا قوانين خود را به وضع برسانند.
زمانی که آمريکائی ها و متحدينشان در سال ۲۰۰۱ بنيادگرايان متحدين شمال را به جای طالبان نشاندند، همه در افغانستان می دانستند که اين باند های تروريستی هيچ تفاوتی با طالبان ندارند.
امروز ما متاسفانه می توانيم اين مسئله را بروشنی ببينيم. طبيعت اين به اصطلاح دمکراسی ای که از سوی دولت آمريکا به افغانستان " هديه" شده است و آنچه که از سوی رسانه های دولتی غربی بعنوان پيروزی و موفقيت اعلام می گردد پيش روی تمامی جهان خود را نشان می دهد.
زنان افغانستان در فاصله اين هشت سال اشغال مورد اغفال قرار گرفته اند. آنها برای هميشه از تبليغات دولت افغانستان و پشتيبانی های بين المللی اش که به افغانستان بنام آزادی زنان داخل شده اند، خسته شده اند.
:Derrick O´Keefe
اين قانون بر عليه زنان قانونی خاص نيست بلکه بيشتر با نورم جامعه تطابق دارد؟
:Malalai Joya
در افغانستان زنان مورد تجاوز جنسی قرار می گيرند و به ازدواج های اجباری مجبور می شوند و مورد معامله قرار می گيرند و در معرض خشونت های خانگی واقع می شوند و در خانه محبوس می گردند ـ افراط گرايان زنان را بعنوان انسانهای درجه دوم به حساب می آورند. در افغانستان با وجود تمامی اين جنايت های وحشتناک و قصاوت ها که بر عليه زنان ما حکومت می کند اما مسئولين اين اعمال از سوی دستگاه قضائی مورد تعقيب قرار نمی گيرند. در موارد استثنائی اگر کسی بخاطر جنايت بر عليه زنان دستگير می گردد فورا ارتش از نفوذ خود استفاده نموده و دستگير شده گان مجددا آزاد می گردند.
:Derrick O´Keefe
خانم سياست مدار ديگری بنام ستاره آچاک زای همين اخيرا در قندهار بقتل رسيد. در رسانه ها در اين باره صحبت شد و گفته شد که دولت بايد برای امنيت اعضای زن مجلس اقداماتی انجام دهد. اما اين مسئله به فراموشی سپرده شد و از وی مراقبت نشد و حتی توجيهی هم يافتند و وی را از مجلس بيرون کردند. در اين رابطه هيچ پيشرفتی شد؟
:Malalai Joya
امنيت زنان سياستمدار به هيچ وجه از سوی دولت تامين نمی گردد. آنچه که در رسانه ها می آيد درست بمانند کلماتی است نوشته شده بر روی تکه ای يخ که جلوی آفتاب که می گذاری آب می شوند و از بين می روند. دولت افغانستان و نگهبانان آمريکائيشان حرف های قشنگ زياد می زنند. حرفهائی در باره " رهائی“ زنان افغانی که اما در واقعيت تنها چند تغييرات زيبا سازی رخ می دهد تا به دين وسيله جهان را گمراه سازند.
دولت کارزای تامين مالی امنيت مرا مجددا مورد قبول قرار نداد و من خودم همواره اين هزينه را از کمک های فردی پشتيبانانم در همه جای جهان که از آنها بسيار ممنونم می پردازم
:Derrick O´Keefe
رئيس جمهور آمريکا اوباما قانون بر عليه زنان شيعه افغانی را مورد نقد قرار داد. در اين باره چه می انديشيد؟
:Malalai Joya
اوباما اين قانون جديد را " وحشتناک" خواند اما بنظر من انسان بايد در ابتدا ريشه های ايجاد اين قوانين را " وحشتناک " بخواند. اينکه دولت آمريکا ازشبه نظاميان بنيادگرائی که به مردم افغانستان تحميل نموده اند پشتيبانی می کنند.
بنظر من سياست جديد اوباما ملت ما و مردم تمامی منطقه را به وضعيتی بسيار خطرناک تر از گذشته خواهد کشاند. اين سياست بخوبی نشان می دهد که دولت آمريکا به ثبات و صلح در منطقه علاقه ای ندارد بلکه تنها به پايگاه های دائمی نظامی در منطقه بعنوان عامل وحشتی برای چين، ايران،روسيه و ديگرقدرت های آسيائی می انديشد.
Derrick O'Keefe در باره مصاحبه گر:
وی با خانم جويا کار می کند و مشترکا با هم کتاب:
A Woman Among Warlords: The Extraordinary Story of an Afghan Who Dared to Raise
را که در ماه مارس انتشار يافت را نوشته اند. همچنين سايت انترنتی:
rabble.ca.
را می گرداند.