پژواك حكم اعدام دلارا دارابی در جامعه ايران
نامه روزنامه نگاران در رسانه های داخلی منتشر نشد
Sat 25 04 2009
نامه سرگشاده روزنامه نگاران و فعالان حقوق مدنی ايران خطاب به رئيس قوه قضائيه و با رونوشتی به كميسيون اصل ۹۰ مجلس هشتم شورای اسلامی برای جلوگيری از اعدام دلارا دارابی بازتاب رسانه ای گسترده ای در پی داشت.
اين نامه كه در دفاع از جان دلارا دارابی دختر هنرمندی كه در سن ۱۷ سالگی متهم و سپس محكوم به اعدام شده و اكنون بيش از ۵ سال از عمرش را در زندان مركزی رشت سر كرده است نوشته شده بود توسط ۱۸۲ تن از روزنامه نگاران و كنشگران حقوق مدنی امضا شد.
دلارا دارابی كه وكالت وی را عبدالصمدخرمشاهی برعهده دار است به اتهام قتل عمد در يك قدمی چوبه دار بود كه موج اعتراض ها به حكم اعدام وی سبب شد تا اجرای حكم به حال تعليق درآيد. با اين همه جمعی از روزنامه نگاران ايران خواستار لغو حكم صادره اند. پرونده دلارا به شهادت وكيل مدافع متهم دارای ابهام های بسياری است.
يك روز پس از ارسال نامه مذكور به دفتر رئيس قوه قضائيه جمهوری اسلامی، ۳۲ تن ديگر از فعالان حقوق مدنی و روزنامه نگاران خواهان پيوستن به جمع معترضان به حكم اعدام دلارا شدند. در حال حاضر اين نامه با ۱۲۴ امضا در وب سايت های خبری بسياری منتشر شده است.
در اين نامه ضمن همدردی با خانواده مقتول، از آيت الله هاشمی شاهرودی خواسته شده است كه نسبت به توقف حكم اعدام اقدام كند. بعد از ظهر روز سه شنبه هفته ای كه گذشت، تلويزيون صدای آمريكا به انتشار اين نامه واكنش نشان داده و با يكی از امضا كنندگان گفتگو كرد. در اين گفتگو نيز ضمن محكوميت اعدام كودكان و نوجوانان، از خانواده مقتول خواسته شد كه به شبهات موجود دقت داشته و از انتقام پرهيز كنند.
همچنين راديو زمانه كه در ميان فارسی زبانان پراكنده در جهان مخاطبان بيشماری دارد نيز خبر انتشار نامه روزنامه نگاران را پوشش داد. وب سايت های خبری – تحليلی چون ايران امروز، اخبار روز، عصرنو، گويا نيوز، خرداد، پيك نت و خبرنامه اميركبير از جمله منتشر كنندگان متن اين نامه به همراه اسامی امضا كنندگان بوده اند.
وب سايت های ديگری چون مليون، خواندنيها و برای يك ايران در كنار برخی از وبلاگ های شخصی اين نامه سرگشاده را منتشر كرده اند. در همين حال روزنامه های اعتماد ملی، اعتماد و خبر با وجود دراختيار داشتن متن نامه و فهرست اسامی امضا كنندگان از درج خبری در اين باره خودداری كردند. اين در حالی است كه اين نامه را سردبير روزنامه اعتماد هم امضا كرده است.
گفتنی است كه بسياری از هم ميهنان روزنامه نگار مقيم برونمرز نيز خواستار پيوستن به جمع امضا كنندگان اين نامه بودند.